- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-13, 15:05   #1921
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość

Poza tym strasznie mnie męczą zaparcia, odkąd jestem chora nie mogę się załatwić a to już z 5 dni......Suplementacja żelaza też chyba wpływa na zaostrzenie zaparć prawda? nawet czopki glicerynowe nic nie dają rano wypiłam kefir a teraz zjadłam bogatą owsiankę na mleku
- płatki górskie
- siemie lniane
- otręby pszenne
- dynia
- słonecznik
- rodzynki
- miód

jak już choroba minie to musze chodzić codziennie na krótki spacer chociaż, bo ostatnio widze tylko 4 ściany ech....
Ech, mnie też męczą jakieś hardcorowe zaparcia. Piję siemię lnianie, kefiry i zalewam śliwki suszone na noc w kubku, a rano wypijam ten sok i zjadam śliwki i trochę jakby ruszyło

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
My juz po małych zakupach, planowaliśmy większe ale mało nam się podobało. Kupiliśmy legowisko dla psa i dla Paulinki taki polarkowy kombinezon i sukieneczke z myślą o świętach.
Zostało mi równo 2 miesiące do terminu
Aaaaa jaka fajna sukieneczka! Dobrze widzę, że to w TKMax dorwałaś? A jaki rozmiar?

nooo tu tez podbijam pytanie bo chcę kupic monitor oddechu, tak dla wlasnego spokoju , szwagierka mowila ze bedac w szpitalu widziala ze uzywaja BABYSENSE , i poluje na używkę .
podobno Aniołek- lubi włączać alarm bez powodu ,a o Snuzie nie słyszałam nic . szkoda że żadna z sióstr nie miała swojego to bym odkupiła a tak musze szukać[/QUOTE]

Ja też chcę Babysense - chyba w tygodniu już zamówię.

Cytat:
Napisane przez beautifuldream Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się też, że jakiś czas temu zamówiłam kilka fajnych rzeczy z allegro, które przyszły szybko i bardzo dobrej jakości. Podrzucam link do sprzedawcy gdyby ktoś był zainteresowany, ale ja już widzę, że jeszcze kilka rzeczy u niego zamówię:
http://allegro.pl/listing/user/listi...&us_id=5927936
Dzięki za linka - pewnie się przyda

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
My z mężem od rana w biegu. Najpierw robiliśmy tort (dziś robię mini urodziny - przyjedzie babcia, tata i partnerka taty), a treaz sprzątamy... W dodatku coś mnie łapie, gardło mnie boli (już psikałam tantum verde i jest lepiej), głowa też i katar mam jak cholera... W ogóle kiepsko się czuje Pół nocy nie spałam
Wieczorem jak goście pojadą to kładę się pod kocyk i będę się wygrzewać.
Wszystkiego najlepszego

Ja dzisiaj jakaś zestresowana jestem, bo Tż wyjechał służbowo i wróci dopiero w piątek Nie lubię być sama tak długo

Za to w końcu złożyłam zamówienie w gemini i zapłaciłam ponad 400 zł Ale przynajmniej raz a dobrze. Zaraz kupię jakieś koszule jeszcze szpitala i torbę do wózka. Jeszcze trochę i skończymy kompletować wyprawkę

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 15:34   #1922
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Hej! Zaczynam dzis 33tydzień ząb dalej dokucza, wykończe sie do tego sama jestem, leo śpi (uff) a tz w ogrodzie buduje leosiowi plac zabaw. Zapowiada ze wreszcie widać koniec, juz 4niedziele tak spędza jeszcze mu zostanie tylko przykrycie daszku i zbicie piaskownicy i jej wypełnienie

Cytat:
Napisane przez JoyceSky Pokaż wiadomość
Ech, mnie też męczą jakieś hardcorowe zaparcia. Piję siemię lnianie, kefiry i zalewam śliwki suszone na noc w kubku, a rano wypijam ten sok i zjadam śliwki i trochę jakby ruszyło

Aaaaa jaka fajna sukieneczka! Dobrze widzę, że to w TKMax dorwałaś? A jaki rozmiar?

nooo tu tez podbijam pytanie bo chcę kupic monitor oddechu, tak dla wlasnego spokoju , szwagierka mowila ze bedac w szpitalu widziala ze uzywaja BABYSENSE , i poluje na używkę .
podobno Aniołek- lubi włączać alarm bez powodu ,a o Snuzie nie słyszałam nic . szkoda że żadna z sióstr nie miała swojego to bym odkupiła a tak musze szukać

Wszystkiego najlepszego

Ja dzisiaj jakaś zestresowana jestem, bo Tż wyjechał służbowo i wróci dopiero w piątek Nie lubię być sama tak długo

Za to w końcu złożyłam zamówienie w gemini i zapłaciłam ponad 400 zł Ale przynajmniej raz a dobrze. Zaraz kupię jakieś koszule jeszcze szpitala i torbę do wózka. Jeszcze trochę i skończymy kompletować wyprawkę [/QUOTE]

A czemu kupujesz osobno torbę? Co tam wzielaś z apteki?

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 17:08   #1923
201802011557
Konto usunięte

Ale dziś tu cisza😊 i ja mam ostatnio ciężkie noce strasznie bolą mnie biodra, zamiast wstawać wypoczeta to wstaje jak jakaś połamaną, nie wiem czy się rozciagam czy o co chodzi. Ostatnio też mnie męczą delikatne ale nie przyjemne skurcze. Chyba naprawdę będą męczące te ostatnie miesiące. Jeśli chodzi o zaparcia to mi pomagają jabłka, jak się objem tak nie mam problemu 😆
201802011557 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 17:47   #1924
Gabi_88
Przyczajenie

Mi też sie zaczęły bóle bioder i napinanie brzucha bo juz standard ale juz bliżej niż dalej damy radę kto jak nie my :-D:-D:-D:-D:-*
Gabi_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 18:08   #1925
lexie42
Zakorzenienie

Hej dziewczyny nie było mnie przez weekend bo wyjechaliśmy do rodzinki na chrzciny. Przyjęcie było bardzo fajne, chociaż momentami wyglądało na kinder bal, bo tyle było dzieciaków najmłodsze miało dwa miesiące, a to które było chrzczone 4 także pogadałam sobie, dowiedziałam się kilku rzeczy no i już nie mogę doczekać się aż będę miała swoją kruszynkę przy sobie jestem też tak najedzona, że mam wrażenie jakby brzuch sporo urósł przez te dwa dni
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 18:45   #1926
fasterka90
Zadomowienie

joycesky sukieneczka z tkmaxxa rozmiar 62,była u nas conajmniej jeszcze jedna też 62. To chyba najdroższe ubranko jakie kupiłam,70zl...
My dzisiaj cały dzień odpoczywamy,tz jakaś grypa chyba bierze :/ a mnie te plecy tak bolą i bolą że najchętniej bym cały czas pod ciepłym prysznicem siedziała. W sumie obstawiam że to bardziej skopana nerka albo wątroba bo na takiej wysokości i tylko po prawej stronie :/
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 19:31   #1927
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Wcięło mi mój post

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość

A czemu kupujesz osobno torbę? Co tam wzielaś z apteki?
Torbę kupują osobno, bo wózek mamy od mojego brata i oni sobie torbę zachowali do innego wózka, którego teraz używają

Co do apteki, to wzięłam chyba wszystko co się dało - płyn do prania i płukania Dzidziuś, termometr bezdotykowy, szczotkę i grzebyk dla małej, krem na sutki i linomag zielony, wszystko do torby szpitalnej, w sumie standard taki jak dziewczyny brały plus 2 opakowania moich witamin ciążowych i tak się uzbierało aż 4 stówy.

Cytat:
joycesky sukieneczka z tkmaxxa rozmiar 62,była u nas conajmniej jeszcze jedna też 62. To chyba najdroższe ubranko jakie kupiłam,70zl...
My dzisiaj cały dzień odpoczywamy,tz jakaś grypa chyba bierze :/ a mnie te plecy tak bolą i bolą że najchętniej bym cały czas pod ciepłym prysznicem siedziała. W sumie obstawiam że to bardziej skopana nerka albo wątroba bo na takiej wysokości i tylko po prawej stronie :/
Ciekawe czy u mnie w tkmaxxie też jest. Czy wszystkie tkmaxxy mają ten sam asortyment?

Stary 2015-09-13, 21:02   #1928
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Hej! Zaczynam dzis 33tydzień ząb dalej dokucza, wykończe sie do tego sama jestem, leo śpi (uff) a tz w ogrodzie buduje leosiowi plac zabaw. Zapowiada ze wreszcie widać koniec, juz 4niedziele tak spędza jeszcze mu zostanie tylko przykrycie daszku i zbicie piaskownicy i jej wypełnienie

Wszystkiego najlepszego

Za to w końcu złożyłam zamówienie w gemini i zapłaciłam ponad 400 zł Ale przynajmniej raz a dobrze. Zaraz kupię jakieś koszule jeszcze szpitala i torbę do wózka. Jeszcze trochę i skończymy kompletować wyprawkę
A czemu kupujesz osobno torbę? Co tam wzielaś z apteki?[/QUOTE]

Poziomkowa dzisiaj rano budzę się i coś mnie dziaslo bolało w miejscu ósemki, oglądam i badam sprawę językiem a tu trzecia ósemka mi wychodzi w przeciągu dwóch lat

A co do monitorów oddechu to kolega tz ma Angelcare i mówił że trzeba w nocy pamiętać jak się bierze malucha żeby przewinąć bo odrazu piszczy, dzieciak się wybudza i ogólnie z tej firmy nie poleca.
Stary 2015-09-13, 21:08   #1929
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoyceSky Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego

Dziękuję

fasterka90, monic67, śliczne zakupy

Ja jutro wstawię spodenki, które kupiliśmy w Pepco i to co dostaliśmy od koleżanki i jej kuzynki
Już się w miarę dobrze czułam, teraz znów masakra... Katar mnie męczy, głowa boli W ogóle muszę iść wcześniej spać, bo jutro o 5 muszę wstać, żeby być o 7 w rejestracji u diabetologa... Ciekawa jestem co powie na moje pomiary I pierwszy raz będę miała robione ktg A po wizycie u lekarza zajrzę do dziewczyn do pracy

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 21:11   #1930
peachella
Rozeznanie

Ale jestem zmęczona już dzisiaj. Ale fajny dzień, dużo załatwiliśmy

Na wózek jesteśmy zdecydowani będzie GRACO EVO XT Finalnie wyjdzie nas jakoś 1900-2000 zł. My troche damy, teściowie i moja mama. Będzie nowiutki, na gwarancji i taki jak chcemy jutro będziemy znali cenę dokładnie wiec będziemy zamawiać.

Poza tym kupiliśmy lampę podłogową do pokoiku, i taką nocną nad łóżeczko "gwiazdkę". Do tego stopień żebym donszafek siegała, łóżeczko i poduszkę chmurkę :-D nie mogłam się oprzeć, musiałam ją mieć, idealna kolorystycznie do pokoiku :-D

Do tego rożek, szlafrok i 3 czapeczki bawełniane.

Tak naprawdę z grubszych rzeczy został nam materac do kupienia, rzeczy higieniczne dla mnie i dla dziecka i jakieś pierdółki jeszcze.

Iclosemyeyes jeżeli chodzi o szlafrok to jest fajny, cieńszy i dobry jakościowo, więc polecam, ja wzięłam akurat L.

Dorzucam fotki ;-)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1442171410075.jpg (15,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1442171429186.jpg (20,8 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1442171443388.jpg (19,6 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1442171456465.jpg (24,9 KB, 19 załadowań)
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 21:45   #1931
poznanianka1990
Zakorzenienie

peachella, super, widzę udane zakupy

Dziewczyny, czy Wy kupujecie wózki przed porodem? Ja chciałam w październiku kupić, albo przynajmniej zamówić, bo wiadomo, że to przeważnie się czeka. A moja mama się upiera, że mamy poczekać i kupić po porodzie, skoro mamy już ten fotelik. Będą nas goście odwiedzać i na pewno dadzą kasę (miała na myśli siebie i mojego tatę) na wózek... I mówi mi, że zawsze się po porodzie kupowało Jakoś sobie nie wyobrażam czekać z zakupem, aż ktoś nas odwiedzi i da kasę... Przecież możemy wyłożyć i kupić, a potem jak dostaniemy to się kasa zwróci...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-13, 21:59   #1932
india_love
Raczkowanie

Cytat:

Dziewczyny, czy Wy kupujecie wózki przed porodem? Ja chciałam w październiku kupić, albo przynajmniej zamówić, bo wiadomo, że to przeważnie się czeka. A moja mama się upiera, że mamy poczekać i kupić po porodzie, skoro mamy już ten fotelik. Będą nas goście odwiedzać i na pewno dadzą kasę (miała na myśli siebie i mojego tatę) na wózek... I mówi mi, że zawsze się po porodzie kupowało Jakoś sobie nie wyobrażam czekać z zakupem, aż ktoś nas odwiedzi i da kasę... Przecież możemy wyłożyć i kupić, a potem jak dostaniemy to się kasa zwróci...
Dla świętego spokoju lepiej kupić. Głowy nie będziesz miała do tego jak się dzieć urodzi. Może sobie wózek poczekać na swoje czasy w kartonie-jak u nas. Czekamy po prostu na koniec remontu. I mamy już świadomość, a co za tym idzie jesteśmy spokojniejsi, że mamy ten temat już z głowy
Stary 2015-09-13, 22:04   #1933
peachella
Rozeznanie

Cytat:

U mnie wiadomo, tak jak napisałam, w tym tyg zamówimy i napewno do końca września będzie. Wolę mieć już temat z głowy a nie przejmować się pozniej
Stary 2015-09-13, 22:08   #1934
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Dziewczyny, któraś z Was zamawiała tę torbę babyono, prawda? Chciałam spytać czy już doszła i prosić o recenzję

http://allegro.pl/babyono-pojemna-to...161115438.html

Stary 2015-09-13, 22:11   #1935
poznanianka1990
Zakorzenienie

Tak myślałam właśnie Macie rację - jak się dziecko urodzi to nie będę miała głowy i czasu, żeby latać i wózek wybierać - to dość mocny argument W tym miesiącu nie damy rady, ale w październiku już musimy koniecznie zamówić

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-13, 22:55   #1936
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Tak myślałam właśnie Macie rację - jak się dziecko urodzi to nie będę miała głowy i czasu, żeby latać i wózek wybierać - to dość mocny argument W tym miesiącu nie damy rady, ale w październiku już musimy koniecznie zamówić
Ja jestem mega niecierpliwa, chyba bym wlosy z glowy wyrwala jakbym miala tyle na wózek czekać tym bardziej, ze fotelika bysmy nie mieli a tu jest wozek 3w1.
Stary 2015-09-14, 09:22   #1937
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena

hej, hej, witamy się z rana

nie wiem jak u Was, ale dla mnie ubieranie z dnia na dzień staje się coraz cięższe - dziś upchałam się dopiero w 4 parę skarpet stopy takie wielkie i spuchnięte

laszczmagdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 09:28   #1938
201802011557
Konto usunięte

Mi jak narazie nic nie puchnie. Ale U brałam dziś bluke która tydzien temu normalnie nosiłam, a tu za małą się okazała☺

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

A i od 2 w nocy nie śpię nie wiem co się dzieje z tym spaniem, o 6 aż się poplakalam😢 miałam już dość. Nic muszę jakoś przechodzić ten dzień może nie padne 😕
201802011557 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 09:34   #1939
lexie42
Zakorzenienie

Witam się w 31 tygodniu idę zaraz ogarnąć trochę mieszkanie, a później chyba czeka mnie słodkie lenistwo
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 09:35   #1940
fasterka90
Zadomowienie

Hej hej właśnie dzwonił kurier że jedzie z komodą. Zamawiałam w czwartek popołudniu, od sprzedawcy zero informacji zwrotnej, myślałam że jeszcze nie wysłał nawet. A kurier taki niemiły że mam sobie kogoś załatwić kto to wniesie, że o 16 kończy i go nie interesuje że jestem sama a tz w pracy tz się chwilę z pracy szybciej urwie, najwyżej poczekam pod blokiem chwile z tą komodą na niego...
Stary 2015-09-14, 09:46   #1941
Agusiek89
Wtajemniczenie

Witam u mnie dziś pogoda pod psem, mżawka, pochmurno i zimno brrr muszę podlecieć do miasta, sprawy pozałatwiać a kompletnie nie mam się w co ubrać, w kurtkę jesienną się już nie mieszczę tak że nie wiem... chyba jakąś bluzę wytrzasnę wielką

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Agusiek zalinkuj mi ta kiecke z allegro. Ja dziś nic ciekawego nie znalazłam i tylko się wkurzyłam.
http://allegro.pl/sliczna-sukienka-c...118686399.html
Taką kupiłam i rozm M właśnie ( bo większego rozmiaru nie było :/) ale w cyckach się nie zmieściłam i musiałam po bokach wszyć czarne gumy i jakoś poszło w brzuchu nic nie uwiera, jest luźna i zwiewna.

Ojj dziewczyny widzę się pochorowały... zdrówka dużo i kurujcie się

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Hej hej właśnie dzwonił kurier że jedzie z komodą. Zamawiałam w czwartek popołudniu, od sprzedawcy zero informacji zwrotnej, myślałam że jeszcze nie wysłał nawet. A kurier taki niemiły że mam sobie kogoś załatwić kto to wniesie, że o 16 kończy i go nie interesuje że jestem sama a tz w pracy tz się chwilę z pracy szybciej urwie, najwyżej poczekam pod blokiem chwile z tą komodą na niego...
No co za palant Żeby mu auto myszy zjadły
Stary 2015-09-14, 09:52   #1942
czekooczekolada
Zakorzenienie

ja też jeszcze nie puchnę
i myślę że nie będę, bo jak się oziębi to prawdopodobieństwo spada

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-09-14, 09:56   #1943
poznanianka1990
Zakorzenienie

Hej
U mnie ładna pogoda, lekki wiaterek i słoneczko wychodzi
Właśnie idę odwiedzić dziewczyny w pracy. U diabetologa ok, cukry mam dobre. Tyle, że się zdziwiła, że mierze po 2h i kazała mi mierzyć po 1,5h, więc już się boję... Jeśli cukry będą ok to kolejna wizyta za miesiąc, a jeśli nie będą dobre to za 2 tygodnie. Zrobiła mi też usg, Julka jest znów ciut mniejsza wg pomiarów, ale w normie I waży już 1340g
Wcześniej miałam też robione ktg i wszystko ok, choć pod koniec zapisu mała się rozbrykała

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-14, 10:02   #1944
cynamon_
Zakorzenienie

Dziendobry dziewczyny ściany w sypialni juz w kolorze mlecznej czekolady jestem dumna z Tz-ta, dobrze mu poszło juz się niemoge doczekać az stanie tam łóżeczko i garderoba malutkiej ♡ ide szykować sniadanko, milego dzionka
Poznamianka, brawa za cukry, bedzie łatwiej z porodem skoro coreczka drobna
Stary 2015-09-14, 10:05   #1945
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena

Cytat:
Hej
Właśnie idę odwiedzić dziewczyny w pracy. U diabetologa ok, cukry mam dobre. Tyle, że się zdziwiła, że mierze po 2h i kazała mi mierzyć po 1,5h, więc już się boję... Jeśli cukry będą ok to kolejna wizyta za miesiąc, a jeśli nie będą dobre to za 2 tygodnie. Zrobiła mi też usg, Julka jest znów ciut mniejsza wg pomiarów, ale w normie I waży już 1340g
Wcześniej miałam też robione ktg i wszystko ok, choć pod koniec zapisu mała się rozbrykała
A jakich norm kazał Ci diabetolog pilnować na czczo i po 1,5 h?

laszczmagdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 10:05   #1946
dzikasliwka
Rozeznanie

[QUOTE=agne19s;52754339] A co do monitorów oddechu to kolega tz ma Angelcare i mówił że trzeba w nocy pamiętać jak się bierze malucha żeby przewinąć bo odrazu piszczy, dzieciak się wybudza i ogólnie z tej firmy nie poleca [QUOTE]

No tak, ale to chyba logiczne, że będzie piszczał jak się dziecko z płytek weźmie... Nie od razu, tylko po 15 sekundach da takie ciche pikanie, a dopiero potem włączy się alarm, który zresztą można ustawić, żeby nie wył jak strażacka syrena, tylko na przykład wibrował, czy świecił na czerwono. No, raczej światełko mnie nie obudzi, ale wibrujący i przemieszczający się nadajnik po szafce nocnej już tak A co do włączania się niby bez powodu... Jak dziecko zaczyna nocne wędrówki po łóżeczku, to może zdarzyć się, że zsunie się z płytek i będzie alarm, bo płytki nie wykrywają ruchu, no ale to chyba świadczy o tym, że spełniają swoją rolę. Ja kupiłam dwie płytki, wiadomo, wtedy większy zasięg ich działania. Często rodzice na forach pisali, że alarm się włączył bo dziecko głębiej zasnęło i to pierwsze cichsze pikanie je obudziło i było okej.

Koleżanka używała Snuzy,ale dała se spokój po 3 miesiącach, bo synek już się bardziej mobilny robił i non stop alarm wył, bo ten nadajnik zsuwał się z pieluchy. Ten Babysense też ma płytki? To pewnie będzie działał podobnie jak Angel.

Edytowane przez dzikasliwka
Czas edycji: 2015-09-14 o 10:07
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 10:05   #1947
fasterka90
Zadomowienie

Agusiek Haha,ale to dopiero jak mi komodę dostarczy

Ja trochę puchłam jak były upały,ale przed ciążą też w takich temperaturach miałam spuchnięte stopy i dłonie.

Ja dziś mam kolejny dzień lenistwa, obiad zrobiony,mieszkanie ogarnę jutro bo w środę przyjeżdża babcia a jak dziś posprzątam to i tak przed wizytą będę musiała poprawić o 13 mam szkole rodzenia,spotkanie z dietetykiem i stomatologiem, potem tą komodę ogarniemy, poustawiamy już wszystko w pokoiku musze koleżanki jakoś delikatnie zapytać jak jej idzie projektowanie obrazków do pokoju małej, zamówić firanki i będzie gotowe
Stary 2015-09-14, 10:07   #1948
peachella
Rozeznanie

Dziś zaczynam 33 tc coraz bliżej......
zaczynam się bać

katar mnie jeszcze trochę trzyma i osłabienie. Musze sie wybrać na badania w tym tyg. W czwartek mam zajęcia z sr.

Dziś składamy łóżeczko i może uda mi się coś poprasować dalej bo od tygodnia kolejna partia leży i czeka

Mój wykwit pod nosem to raczej nie opryszczka. Stawiam po prostu na wyprysk z podrażnienia. Sączyło się to, było spuchnięte, swędziało ale już jest mega wielki strup. Wyglądam jak trędowata

czeka mnie jeszcze telefon do siostry z informacją o zmianie planów. Ciekawe jak to przyjmie.....
Stary 2015-09-14, 10:07   #1949
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość

No tak, ale to chyba logiczne, że będzie piszczał jak się dziecko z płytek weźmie... Nie od razu, tylko po 15 sekundach da takie ciche pikanie, a dopiero potem włączy się alarm, który zresztą można ustawić, żeby nie wył jak strażacka syrena, tylko na przykład wibrował, czy świecił na czerwono. No, raczej światełko mnie nie obudzi, ale wibrujący i przemieszczający się nadajnik po szafce nocnej już tak A co do włączania się niby bez powodu... Jak dziecko zaczyna nocne wędrówki po łóżeczku, to może zdarzyć się, że zsunie się z płytek i będzie alarm, bo płytki nie wykrywają ruchu, no ale to chyba świadczy o tym, że spełniają swoją rolę. Ja kupiłam dwie płytki, wiadomo, wtedy większy zasięg ich działania. Często rodzice na forach pisali, że alarm się włączył bo dziecko głębiej zasnęło i to pierwsze cichsze pikanie je obudziło i było okej.

Koleżanka używała Snuzy,ale dała se spokój po 3 miesiącach, bo synek już się bardziej mobilny robił i non stop alarm wył, bo ten nadajnik zsuwał się z pieluchy. Ten Babysense też ma płytki? To pewnie będzie działał podobnie jak Angel.
Pewnie masz rację, on coś mówił że inne działają inaczej ale mój tz nie zarejestrowal o co chodziło, hmm raczej nie polecał z tej firmy ale wiesz jak to faceci... "Nie polecam bo budzi bardzo dziecko w nocy A tym samym mnie "
Stary 2015-09-14, 10:08   #1950
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Hej

Ja od początku mam mierzyć tylko po godzinie.

Edytowane przez dzikasliwka
Czas edycji: 2015-09-14 o 10:10
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości