|
|
#3091 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6
Cytat:
I jak je zakładam to mi ta gumka sięga jeszcze hoho nad pępek, jak rajstopy prawie że Te fizelinowe jakoś mnie nie przekonują w ogóle. Tak jak andriuszka pisze, one nie oddychają A kombinezony pokażę jak dostanę. Nie wiem kiedy mi zrobią paczkę bo ciuszki są teraz w Anglii
|
|
#3092 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja ostatnio cały czas myślę, czy Bebetto czy jednak Tako, wczoraj czytałam na Ceneo opinie o Bebetto, to jedna dobre i chyba z 5 czy 6 po kolei złych Wygląda na to, ze żaden nie jest dobry ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny jutro rano mam glukoze ![]() Czy jak jadłam o 20.30 to nie za pozno? Pewnie koło 24 pójdę spac, a rano też nic jeść nie mozna i musiałam jeszcze zjeść, bo i tak będę strasznie głodna ;/ Trzeba być na czczo to wiem, a rano wody niegazowanej tez nie można się napic?? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3093 |
|
Konto usunięte
|
Sylwuska mi położna mówiła, że nie powinnam też pić wody. Ale łyczka do połknięcia euthyroxu musiałam
w ogóle jak wróciłam do domu i czytałam w internecie o tym badaniu, to było napisane, że kobieta w ciąży wcale nie musi być do tego badania na czczo. Nie wiem jakie zalecenia ma na ten temat who, ale takie długie bycie na czczo nie służy chyba za bardzo kobiecie w ciąży... No ale niech im będzie. Jedzenie o 20.30 nie powinno być problemem. My z mężem w piątek jedziemy do Częstochowy na weekend szwagier ze szwagierką zrobili niespodziankę i są w Polsce jedziemy ich odwiedzić ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
Prostuje: camarelo sevila
Dzięki za poprawkę,pomyliło mi się z bebetto silvia No typy mamy ale jeszcze nic nie postanowione,na razie oglądaliśmy a jeszcze będę czytać opinie i to one będą miały znacząco do powiedzenia skoro mówicie że spacerówki do kitu to dokładniej się temu przyjrze :-* Chciałabym zobaczyć bardzo riko nano ale nigdzie nie mogę znaleźć :-( |
|
|
|
#3095 | ||
|
Zadomowienie
|
lobo cieszę się, że nadal jesteście w dwupaku.
by tak było jeszcze długo.Cytat:
Cytat:
fajne ubranka i super, że tyle kombinezonów ![]() ja przez pół nocy spać nie mogłam... zasypiając na lewym boku czułam bolesne ciągnięcie po prawej stronie. Myślałam, że to minie jak się położę na plecach. jak położyłam się na plecach to czułam, że mam jakby kwadratowy brzuch, bo z dwóch stron był mega, twardy i spięty i wybrzuszony.. i co się położyłam czy to na lewej czy to na prawej stronie to mnie brzuch bolał... jakoś przetrwałam, za to dziś praktycznie cały dzień przeleżałam, jestem bez sił, ale na szczęście brzuch się już nie spina
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też idę jutro na glukoze
zjadłam kolację o 19 i potem już nic. a głodna jestem :-(
|
|
|
|
#3097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ogolnie, sylwuska powodzenia jutro na glukozie
|
|
#3098 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie to czeka we wtorek... blah...mąż kochany mi kupił książkę, żebym się nie nudziła przez te dwie godziny w szpitalu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz... (Julian Tuwim) Moje serca dwa: J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g) I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g) Edytowane przez cienwiatru Czas edycji: 2015-09-13 o 21:30 |
|
|
|
|
#3099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi sie wizualnie bardzo podoba. Ogólnie podobają mi sie wózki o takich kształtach. Skladanie i montowanie jest bardzo proste ale nie robiłam tego sama tylko pan w sklepie, a on wiadomo wprawiony. Planuje sie tam jeszcze raz przejąć i sama złożyć. Kolorystyka jest spoko. Troche mi przeszkadza ze w wiekszosci są szlaczki kwiatowe ale przeżyje. Bardzo fajnie prezentował się czerwono granatowy, ale to nie nasze kolory. Rama moim zdaniem identyczna jak w riko branno. W ogóle wizualnie podobne ale riko droższe i maja slabsza kolorystyke i chyba sa cięższe bo baby merc lżej mi sie podbil lewa ręka niz riko prawa. Jedyne co mi sie nie podoba to to ze torba nie ma podszewki tylko taka surowa jest w środku
|
|
#3100 |
|
Zadomowienie
|
trochę się urobiłam dzisiaj - umyłam szafkę pod zlew (stoi przy kuchence i trochę się chlapie tłuszczem), bok kuchenki, pozamiatałam dom z remontowego pyłu, zebrałam drobniejsze rzeczy, zdjęłam obtłuczone kafelki ze ściany i zebrałam plastiki. mój tata kładzie dzisiaj nowe kafelki na miejsce tych kilku zdjętych w kuchni i jest szansa że jutro zamontują z powrotem zlew
I przespacerowałam się dzisiaj spory kawałek ![]() Rudasko, mam nadzieję, że pierścionek wpadł gdzieś pod szafkę albo w jakieś inne spokojne miejsce i się znajdzie Też myślę cały czas co z Żanetą i Julcią... Dobrze żee Lobo się odezwała, kochana trzymaj się w dwupaku. Jutro masz wizytę ? |
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet wody nie wolno przed badaniem? Ja to bez szklanki wody się nigdy nie ruszałam na pobranie, bo mam czasem tak gęstą krew że się ciężko pobiera
|
#3102 |
|
Konto usunięte
|
Kalusia to Ty się mnie pytałaś o ten wózek nativa? Mniejsza z tym, sprzedawca napisał mi, że można zamontować adaptery do maxi cosi, ale on ich nie ma, więc trzeba je kupić razem z fotelikiem. Ale napisałam też do 4 osób, które go mają i jak na razie odpisała jedna babka. Długość gondoli wewnątrz 77 cm, gondolę można zamontować przodem i tyłem, wózek jest dość ciężki - pisała, że ciężko jej samej wnieść go na 3 piętro, nie musiała go składać jak na razie, więc nie wie jak to jest, ale pisała, że mąż bez problemu to zrobił jak wózek przyszedł. Używa tylko gondoli, fotelik ma jakiejś innej firmy niż maxi cosi
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3103 |
|
Zadomowienie
|
Moja gina mówiła że wodę pić można, tak samo rano jak i troszkę po badaniu, ze szklankę, tak samo laborantki z przychodni i pielęgniarka która mi pobierała krew.
Czystą wode przecież i przed morfologią rano można pić. Ja miałam ze sobą taką malutką buteleczkę 0,5 i sobie popijałam trochę. No nie wiem, widzę co szpital to inne nakazy. |
|
|
|
#3104 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w ogóle nie mogę się ogarnąć z liczeniem ruchów dziecia gin mi powiedziała, że minimum 25 razy na dobę ma być i jest ale czy to się powinno liczyć o stałych porach każdego dnia? czy ogół za cały dzień? w ogóle teraz już rzadko jest typowe pukanie, raczej kręcenie, wypychanie i rozciąganie... ogolnie, sylwuska udanej glukozy jutro, będzie spoko zaneta jestem cały czas z Tobą, myślę i trzymam kciuki- miejcie się coraz lepiej obżeram się tostami, mam taką fazę, że nie mogę się powstrzymać żeby oszukać się, że zdrowo to robię z ciemniejszego chleba i dorzucam szpinak, kukurydzę, pomidora jakby mi to miało pomóc
|
|
#3105 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52754527]Sylwuska mi położna mówiła, że nie powinnam też pić wody. Ale łyczka do połknięcia euthyroxu musiałam
w ogóle jak wróciłam do domu i czytałam w internecie o tym badaniu, to było napisane, że kobieta w ciąży wcale nie musi być do tego badania na czczo. Nie wiem jakie zalecenia ma na ten temat who, ale takie długie bycie na czczo nie służy chyba za bardzo kobiecie w ciąży... No ale niech im będzie. Jedzenie o 20.30 nie powinno być problemem. My z mężem w piątek jedziemy do Częstochowy na weekend szwagier ze szwagierką zrobili niespodziankę i są w Polsce jedziemy ich odwiedzić ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Dzięki za informacje ehh jak ja przeżyje bez wody, strasznie sucho mam w ustach i nawet jak w nocy wstaje siku to też pije ;/Idzie ze mną Mąż, będzie po nocnej zmianie, ale sama się boję, ze będę się złe czula, a tak będzie mi bezpieczniej. W ogóle wizytę u gin mam dopiero w czwartek, ale idę jutro na glukoze, bo nie wiem jak będę się czuła i czy mój organizm ja przyjmie, więc będę miała kilka dnia zapasu jakby coś... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ehh to trzeba było trochę pozniej wlasnie zjeść, ja z jednej strony bałam się ze po 20 to za pozno, ale zanim pójdę spac a jutro dopiero po takim czasie zjem, to jak tu nie zemdlec po samym cukrze?? ;/ Cytat:
Cytat:
Nudzić się może nie będę, wezmę też czytnik ze sobą, no i jutro poniedziałek, więc na forum może będzie ruch jak to zwykle bywa, jakoś minie ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||||
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez wypilam pól litra wody w trakcie badania.
Nie wiem jaki wpływ moze miec woda czy rozrzedzenie krwi poprzez popicie wody moze aż tak zmniejszyć stężenie glukozy? Bo jezeli tak to jaka ilość wody? Idąc tym tokiem to można olac indeks glikemiczny, wystarczy popijać wode po każdym posiłku a glukoza będzie zawsze na bezpiecznym poziomie. Pytanie tylko ile tej wody? Na czczo uznaje sie 8 godzin wiec możecie smialo cos jeszcze zjeść
|
#3107 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do ruchów to podobnie to zaobserwowalam, nie czuje jakoś często typowych kopniec, tylko bardziej przeciąganie i wypychanie. Ciekawe czy jej ciasno, ale już chce ją zobaczyć! :Love: Dzieki. A tosty chyba nie są takie zle? Przecież to grzana kanapka tylko ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3108 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
muszę w takim razie popatrzeć i może uda mi się zobaczyć go na żywo
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mi już może wystarczy, boję się, żeby ten cukier dobrze wyszedł, a dziś starałam się nie jeść nic slodkiego i co? I jak na złość bardzo mi się chciało, a to tylko jeden głupi dzień, w sklepie korcilo mnie żeby cos kupić, kurcze a mój brat ma to na codzień, on nawet suche płatki, zwykle kukurydziane podjada po kryjomu, tak mu się chce, a co mówić o słodyczach ;/ w takich chwilach zaje.biscie mi go szkoda, w ogóle mam takie schizy, że jak kupuje coś słodkiego w sklepie, to od razu mam go przed oczami, ze on nie może sobie zjeść co chce i kiedy chce sorry za żale ;/Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
Tomasz kurde 2 dni milczy
Praktyxznie zero tuchow |
|
|
|
#3111 |
|
Wtajemniczenie
|
SYYLWUSKA ja też idę do gina w czwartek i mam nadzieję że jak pójdę na glukoze we wtorek to nie będzie zwrotu , ale jak coś to też mam jak ty zapas czasu
|
#3112 |
|
Zadomowienie
|
Ktoś tu coś mówił o kopaniu ? hehe bo moja smerfetka właśnie tłucze, chyba chce żeby matka już poszła sie położyć a nie szyła hehehehe
Moja kopie wieczorami i nocą ostatnio bardzo, ale to fajne, wiem że tam jest i ją czuję ![]() 28 września mam wizytę i wtedy gina powiedziała że da mi kartę i będę musiała monitorować codziennie ruchy spisując aktywność małej. hehe śmieje się mąż że moja mała nie będzie potrzebowała szumiącego misia, tyle teraz nawalam na maszynie do szycia że pewnie ten dźwięk będzie ją uspokajał potem heheheh Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-09-13 o 22:01 |
|
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska a cukrzyca brata da sie leczyc?
|
|
|
|
#3114 |
|
Zadomowienie
|
Przestraszyłam się w nocy, że mam taką akcję, ale jak piszecie, że macie podobnie, to trochę mnie to uspokoiło ...
To ja już nie wiem jak z tym piciem. U mnie pielęgniarki od razu powiedziały przy pobieraniu krwi do glukozy, że nie można niczego pić, nawet wody... A przed badaniem, że nie wolno, to też tak słyszałam jakiś czas temu... Ja nie ryzykowałam i wody nie piłam... Nie szukałam na ten temat info na necie więc nie wiem jak inne źródła twierdzą
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
A próbowałaś przymusić? Cos słodkiego? W sumie moja wczoraj cos malo aktywna byla i za cholerę nie mogłam jej zmusić do ruchów dlatego sie rano tu pytalam jak jest u was
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
Na niego nie dziala slodkie :p
![]() Mam detektor ruchu na szczescie
|
|
|
|
#3117 |
|
Zadomowienie
|
sylwoha a próbowałaś z cola? albo pukanie w brzuch? U mnie od wczoraj Młody się mało rusza, ale rusza się zwłaszcza po jedzeniu i jak położę się na prawym boku... Mam wrażenie, że młody rusza się też wtedy jak po raz pierwszy danego dnia rozmawiam z TŻ
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
A sprawdzałam detektorem? Słyszałaś go?
Cytat:
![]() No on cały czas jest pod opieką lekarza z Lublina, u nas przyjęli go do szpitala zrobili badania i pierwsze pytanie czy ktoś w rodzinie ma cukrzyce? Mama zdebiala i powiedziała, że nie, nikt z nas nie podejrzewał, że to może być cukrzyca powtorzyli badanie, a jego cukier to 600, więc w karetkę i o 24 w nocy do Lublina go wiezli, powiedzieli, że jakby poszedł spac, to już mógłby się nie obudzić, bo mógłby zapaść w śpiączkę cukrzycowa, to było dzień przed wigilia, chyba nie muszę pisać, jak wyglądały wtedy nasze święta. Ma glukometr i insulinę krótko i dlugodzialajaca i kluty jest kilkanaście razy dziennie, plus dieta i stałe posiłki w określonych porach, mama dwoi się i troi, ale on teraz w okresie dojrzewania, hormony szaleją i cukier też, więc czasem jest bezsilna, bo stara się a cukier wraz wysoki, a od jakiegoś czasu, na pewno z pół roku już, musi wstawać o 3 nad ranem mierzyć cukier i też podawać insulinę, bo rano jest za wysoki cukier, a to strasznie szkodzi jego organizmowi, jakby miał spac bez insuliny do rana ;/ ciężko już jej jest ;/ chyba dlatego tak boję się tej glukozy. Jak na razie ta choroba nie jest uleczalna, on ma cukrzycę typu I, więc przed nim kłucie i insulina do końca życia. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez syylwuska Czas edycji: 2015-09-13 o 22:14 |
|
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
A to dobrze ze masz detektor.
U mnie lozysko jest przednio boczne. Tylko nie wiem z którego boku. Moze dlatego te ruchy są delikatniejsze. W ogóle dzis czytałam ze lozysko moze miec 20 cm średnicy! Nie wiedziałam ze takie duże jest. Bosh, grochowka nam wychodzi
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
Dla spokojnosci postaram się nie pić
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.

Używane, ale w bardzo dobrym stanie. Chyba się nim podzielę bo na co mi tyle?
mamy dwa typy wózków: Bebetto Holland i Camarelo Silvia (jest przeboski),ale nie było w sklepie wszystkich modeli które mnie interesowały więc odwiedze jeszcze jeden sklep we wrześniu bo tam mają i wtedy już będziemy zamawiać bo mówili że czeka się miesiąc za wybranym kolorem. A ceny naprawdę bardzo przystępne tam,to sieć sklepów Bobowózki także możecie sprawdzić na stronie gdzie mają siedziby salonów 

w ogóle jak wróciłam do domu i czytałam w internecie o tym badaniu, to było napisane, że kobieta w ciąży wcale nie musi być do tego badania na czczo. Nie wiem jakie zalecenia ma na ten temat who, ale takie długie bycie na czczo nie służy chyba za bardzo kobiecie w ciąży... No ale niech im będzie. Jedzenie o 20.30 nie powinno być problemem.
by tak było jeszcze długo.
. Cały dom obszukałam i nie ma go. Ale jestem zła na siebie, już go pewnie nie znajdę 

muszę w takim razie popatrzeć i może uda mi się zobaczyć go na żywo