Niewybaczalne zachowania gości - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-13, 19:05   #2581
smerfetk_a
Żona Gargamel

Dot.: Niewybaczalne zachowania gości

nie wierzę, że ta dyskusja jeszcze się nie zakończyła

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 20:38   #2582
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

A jak się te od "jak ktoś zaprasza dzieci na wesele to powinien się do nich dostosować" zapatrują na gości wegan i wegetarian? Tez całe towarzystwo ma nie jeść mięsa ani produktów odzwierzęcych takich jak mleko, jajka, miód, śmietana, sery? Wegański tort, bo inaczej weganie nie zjedzą i jak inni będą jedli to wyjdą, żeby pokazać jak im smutno?
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 20:52   #2583
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
A jak się te od "jak ktoś zaprasza dzieci na wesele to powinien się do nich dostosować" zapatrują na gości wegan i wegetarian? Tez całe towarzystwo ma nie jeść mięsa ani produktów odzwierzęcych takich jak mleko, jajka, miód, śmietana, sery? Wegański tort, bo inaczej weganie nie zjedzą i jak inni będą jedli to wyjdą, żeby pokazać jak im smutno?
To sie pewnie nie liczy, bo to wybor i nie chce sie tego jesc, a dziecy by chcialy a nie moga
Pytanie co z dziecmi wegetarianinami.

Nastepnym razem wyjde na czas podawania tortu (nie jem, bo wiekszosc kremow w takich weselnych tortach jest z zelatyna)

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 20:56   #2584
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Ale to, że dziecko nie je grzybów to też wybór - rodziców. Taki weganin ma nawet gorzej niż dzieciak - bo jak dziecko nie zje zupy to i tak zje schabowego, albo ciasto, albo kanapkę z serem i wędliną, albo ciastka, albo sałatki z sosem, a taki bidny weganin to sobie nawet tej sałatki nie zje, bo z majonezem.
Ale z drugiej strony "nic mu się nie stanie jak raz zje" xdddddddddd
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 21:16   #2585
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
Nastepnym razem wyjde na czas podawania tortu (nie jem, bo wiekszosc kremow w takich weselnych tortach jest z zelatyna)
ja bym musiała przestać chodzić w ogóle na imprezy, gdybym oczekiwała, że ktokolwiek będzie brał pod uwagę mój jedzeniowy gust rosołu nie lubię, wieprzowiny też, nie jem tortów, śledzi, jedzenia w galarecie, kiełbas itd. Teraz jeszcze jestem w ciąży i odpada jeszcze więcej rzeczy. Byłam tydzień temu na weselu i jadłam tylko kluski śląskie i jedną sałatkę. Nie umarłam z głodu ;]
Naprawdę na weselach i innych imprezach jest tyle żarcia, że każdy znajdzie coś dla siebie. Jak nie pasuje zupa, to przecież jest drugie, milion przystawek i innych rzeczy. Oczekiwanie, że para młoda się dostosuje do gustu wszystkich gości, jest nierozsądne, bo tak się nie da ;] a już rezygnowanie z borowikowej, bo bejbik nie zje i będzie mu przykro uważam za absurdalne.
Jako dziecko jadłam masę grzybów btw ;]

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 22:20   #2586
Devon_rose
Zakorzenienie

To ja chyba popełniłam taki niewybaczalny błąd.
Na wesele zabrałam sobie naleśniki :-P
Na 5 gorących dań dostałam ziemniaki.
I jako,że jestem wege to jadłam tylko ciasto i owoce.

Zwierzak to nie rzecz, nie kupuj go na prezent !
Devon_rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 23:36   #2587
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Oye szok normalnie. No szok.
Ja jednak wzielabym pod uwage pewne sprawy. Ja tez lubie grzyby wiec zapewne dalabym 2 zupy do wyboru- grzybowa i np rosol, albo krem pomidorowy. Na drugie tez wybor- mieso , albo wege posilek.
Nie zawsze można na sali weselnej dać wybór gościom- kwestia lokalu, w którym robisz wesele. Co do drugiego - u mnie będzie wegetarianka na ślubie i ona dostanie oddzielne, robione dla niej dania, o czym kuchnia zostanie uprzedzona. Nie ma możliwości aby goście wybierali sobie co chcą jeść, nawet jeśli wybór ma się ograniczać to potraw wege i mięsnych Chyba jedynie jakieś ą ę lokale za miliony monet dają takie pole do popisu.

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Ale to, że dziecko nie je grzybów to też wybór - rodziców. Taki weganin ma nawet gorzej niż dzieciak - bo jak dziecko nie zje zupy to i tak zje schabowego, albo ciasto, albo kanapkę z serem i wędliną, albo ciastka, albo sałatki z sosem, a taki bidny weganin to sobie nawet tej sałatki nie zje, bo z majonezem.
Ale z drugiej strony "nic mu się nie stanie jak raz zje" xdddddddddd
Weganin to jest tak skrajny przypadek, że nie wiem co odpowiedzieć. Szczerze mówiąc nie wiem nawet czy restauracja, w której robię wesele, dałaby radę przygotować dania wegańskie. I nawet średnio mnie to interesuje
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 23:44   #2588
weronika9999
Zadomowienie

U mnie też nikt sobie nie wybierał, tylko na obiad były różne mięsa i ryba. A tak to ciepłe kolacje normalnie wszyscy to samo dostawali, wyboru nie było. Dla wegetarian i wegan miałam osobne menu, ale ja miałam ich akurat na weselu sporo (w tym np. moja Mama).

Ale wrócę może do tematu wątku Dziś bowiem usłyszałam historię, która zwaliła mnie z nóg. Koleżanka była wczoraj na weselu, gdzie świadkowa młodej (siostra młodego) spiła się jeszcze przed oczepinami i usnęła przy stoliku. Pan Młody i świadek postanowili ją przetransportować do pokoju przy sali, jednak w trakcie "transportu" dziewczyna zaczęła...wiadomo co i niestety trochę wylądowało na garniturze młodego. Na oczepinach młody występował już w garniturze świadka, a świadek w dżinsach i koszuli Ja zupełnie nie rozumiem, jak można się tak zachować, a tym bardziej pełniąc funkcję świadkowej...Państwo młodzi należą do tych wyluzowanych, ale podobno po tej sytuacji wyluzowani nie byli

Edytowane przez weronika9999
Czas edycji: 2015-09-13 o 23:51
weronika9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 23:50   #2589
201604250941
Konto usunięte

Czy w takim razie jak wszyscy wiedza, że ktoś jest wege i podadza mu tylko suchy chleb, a czlowiek zglodnieje zwyczajnie, to moze wyjsc z wesela, czy to obraza dla mlodych?
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 23:56   #2590
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Czy w takim razie jak wszyscy wiedza, że ktoś jest wege i podadza mu tylko suchy chleb, a czlowiek zglodnieje zwyczajnie, to moze wyjsc z wesela, czy to obraza dla mlodych?
wegetarianinem czy weganem?
Stary 2015-09-13, 23:59   #2591
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
wegetarianinem czy weganem?
Wegetarianinem.
Stary 2015-09-14, 00:01   #2592
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Wegetarianinem.
myślę, że dla wegetarianina nie ma problemu aby zrobić oddzielne menu. U mnie większość dań będzie serwowanych i wersja wege to nie problem. Bardziej bałabym się o wegan, bo nawet nie wiem co poza warzywami można takiej osobie podać i czy byłaby zadowolona jedząc cały wieczór tylko sałatki?
Stary 2015-09-14, 00:08   #2593
weronika9999
Zadomowienie

Cytat:
myślę, że dla wegetarianina nie ma problemu aby zrobić oddzielne menu. U mnie większość dań będzie serwowanych i wersja wege to nie problem. Bardziej bałabym się o wegan, bo nawet nie wiem co poza warzywami można takiej osobie podać i czy byłaby zadowolona jedząc cały wieczór tylko sałatki?
Sporo można podać u nas w menu dla wegan były m.in. kotlety jaglane z suszonymi pomidorami (dla wegetarian było akurat to samo danie tylko dodatkowo zapieczone z mozarellą ) i panierowane tofu (przy okazji się dowiedziałam, że da się panierować bez jajka ). Nawet kosztowałam i dobre to było całkiem

Edytowane przez weronika9999
Czas edycji: 2015-09-14 o 00:12
Stary 2015-09-14, 00:09   #2594
visionAM
Zakorzenienie

Ok, ale możliwe, że w restauracji, w której robię wesele nie ugotują czegoś takiego I co wtedy?
Stary 2015-09-14, 00:11   #2595
weronika9999
Zadomowienie

Cytat:
Ok, ale możliwe, że w restauracji, w której robię wesele nie ugotują czegoś takiego I co wtedy?
A masz wśród gości weganina?
Mnie się wydaje, że raczej każda knajpa powinna coś takiego ogarnąć
Stary 2015-09-14, 00:13   #2596
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

hehe, nie wiedziałam, że moja wypowiedź o borowikowej rozpęta taką gorącą dyskusję

serio to jest nie dobry zamiennik rosołu? u nas dzieci nie będzie, z osób starszych tylko 2 babcie...
Pomidorowa (tzn. krem z pomidorów ofkors ) wydaje mi się rzeczywiście trochę zbyt codzienna, a borowików nie je się codziennie. No i ślub we wrześniu, jakoś mi się tak wydawało bardziej "sezonowo".
Chociaż, w menu nie ma rosołu klasycznego tylko "bulion po królewsku z delikatnym makaronem i kluseczkami mięsnymi".
Ale zamierzamy się umówić na degustację, więc chyba po prostu wybierzemy najsmaczniejszą zupę i włala!

Co do miejsc bez przeciągu - skąd ja mam wiedzieć, gdzie będą przeciągi? Poza tym, ja i tak będę miała duży problem, żeby wszystkich sensownie porozsadzać, rozwiedzeni rodzice, para exów (koleżanka i kolega, z obojgiem utrzymuję kontakt po ich rozstaniu) itd Prośba o siedzenie bez przeciągów byłaby dość kłopotliwa
Damayanti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 00:16   #2597
201604250941
Konto usunięte

No nie ma problemu i dlatego jestem ciekawa co tu ludzie sądzą o sytuacji, gdy wege dostaje chleb i sałatę z dekoracji, jest ta polnoc i po prostu już nie moze. Czy to nadal obrazliwe wobec młodych?

A będziesz mieć wegan? Myślę, ze wizazanki by doradzily cos bardziej tresciwego.

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

Cytat:
Ja bym ich uprzedziła, cos sobie zrobia, kuchnia to odgrzeje. No i zupę łatwo zrobić zawsze.
Stary 2015-09-14, 00:18   #2598
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika9999 Pokaż wiadomość
A masz wśród gości weganina?
Mnie się wydaje, że raczej każda knajpa powinna coś takiego ogarnąć
na szczęście nie mam, przynajmniej póki co nic mi o tym niewiadomo. Mam wegetarianki, ale to zero problemu

Cytat:
No nie ma problemu i dlatego jestem ciekawa co tu ludzie sądzą o sytuacji, gdy wege dostaje chleb i sałatę z dekoracji, jest ta polnoc i po prostu już nie moze. Czy to nadal obrazliwe wobec młodych?

A będziesz mieć wegan? Myślę, ze wizazanki by doradzily cos bardziej tresciwego.

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

Ja bym ich uprzedziła, cos sobie zrobia, kuchnia to odgrzeje. No i zupę łatwo zrobić zawsze.
Nie wiem, pewnie nie byłabym zła jakby taka osoba wyszła :noniewem: Trudne pytania zadajesz
Stary 2015-09-14, 00:20   #2599
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Siostra miała taką sytuację. Ciotka TŻa nie toleruje glutenu a właściciel nie podjął się przygotowania potraw bezglutenowych. Siostra sama przygotowała jedzenie dla niej
Stary 2015-09-14, 00:28   #2600
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Nie wiem, pewnie nie byłabym zła jakby taka osoba wyszła :noniewem: Trudne pytania zadajesz
Wyszłam tak kiedys i dlatego jestem ciekawa poradzili mi zjesc makaron suchy przed zalaniem rosołem. Slub był rano i juz po prostu nie mogłam.
Stary 2015-09-14, 00:30   #2601
weronika9999
Zadomowienie

Cytat:
Wyszłam tak kiedys i dlatego jestem ciekawa poradzili mi zjesc makaron suchy przed zalaniem rosołem. Slub był rano i juz po prostu nie mogłam.
Według mnie miałaś pełne prawo wyjść, a pm nie mieli prawa się obrazić :P
Ja nie wyobrażam sobie zjeść tylko wspomnianych wcześniej ziemniaków albo suchego makaronu przez cały dzień i noc, szczególnie, jeżeli człowiek chce się napić czegoś mocniejszego.
Stary 2015-09-14, 01:38   #2602
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Armageddonis Pokaż wiadomość
Po prostu nie wierzę. Czytam tą całą wojnę o borowiki i nie wierzę. Jeżeli na weselu jest dziecko, to są też jego rodzice. Rodzice raczej wiedzą co dziecko może jeść, a czego nie, więc jeśli widzą krem borowikowy, to dzieciakowi zwyczajnie nie dadzą. Dziecko będzie się darło i domagało? Cóż, trzeba było nie wychowywać go na małego, roszczeniowego dupka.
Nadinterpretacja w tym wątku sięga zenitu

Naprawdę po raz kolejny polecam czytanie ze zrozumieniem

Do OZM mi daleko, zresztą dzieci nie mam, średnio za nimi przepadam, więc to ostatnie co można mi zarzucić.

Nigdzie nie napisałam, że trzeba całe menu dostosowywać pod jedno dziecko, albo ze bedzie sie darlo i domagalo (to w ogóle hit), a juz tym bardziej, ze umrze.

Nie wiem co w tym takiego zabawnego i po co te prześmiewcze posty. Jakbyście czytały to, co człowiek pisze, a nie DOPOWIADAŁY sobie 3/4 rzeczy, to dyskusja byłaby inna.

grzyby SĄ ciężkie i taki jest fakt. I o tym pisałam. A nie o tym, że całe wesele trzeba dostosować do jednego dzeicka.

Że też Wam nie szkoda czasu na takie gównoburze
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 06:46   #2603
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
U mnie też nikt sobie nie wybierał, tylko na obiad były różne mięsa i ryba. A tak to ciepłe kolacje normalnie wszyscy to samo dostawali, wyboru nie było. Dla wegetarian i wegan miałam osobne menu, ale ja miałam ich akurat na weselu sporo (w tym np. moja Mama).

Ale wrócę może do tematu wątku Dziś bowiem usłyszałam historię, która zwaliła mnie z nóg. Koleżanka była wczoraj na weselu, gdzie świadkowa młodej (siostra młodego) spiła się jeszcze przed oczepinami i usnęła przy stoliku. Pan Młody i świadek postanowili ją przetransportować do pokoju przy sali, jednak w trakcie "transportu" dziewczyna zaczęła...wiadomo co i niestety trochę wylądowało na garniturze młodego. Na oczepinach młody występował już w garniturze świadka, a świadek w dżinsach i koszuli Ja zupełnie nie rozumiem, jak można się tak zachować, a tym bardziej pełniąc funkcję świadkowej...Państwo młodzi należą do tych wyluzowanych, ale podobno po tej sytuacji wyluzowani nie byli
Troche glupio ze mlody sie do tego wzial, na swoim weselu nie on jest od brudnej roboty.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 07:09   #2604
klakla91
Zakorzenienie

Cytat:

O mamo Dobrze, że świadek był podobnej postury

34/2021
klakla91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 09:41   #2605
weronika9999
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Troche glupio ze mlody sie do tego wzial, na swoim weselu nie on jest od brudnej roboty.
No właśnie też się nad tym zastanawiałam, ale z drugiej strony może się poczuł odpowiedzialny za siostrę
Stary 2015-09-14, 09:49   #2606
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez Damayanti Pokaż wiadomość
hehe, nie wiedziałam, że moja wypowiedź o borowikowej rozpęta taką gorącą dyskusję

serio to jest nie dobry zamiennik rosołu? u nas dzieci nie będzie, z osób starszych tylko 2 babcie...
Pomidorowa (tzn. krem z pomidorów ofkors ) wydaje mi się rzeczywiście trochę zbyt codzienna, a borowików nie je się codziennie. No i ślub we wrześniu, jakoś mi się tak wydawało bardziej "sezonowo".
Chociaż, w menu nie ma rosołu klasycznego tylko "bulion po królewsku z delikatnym makaronem i kluseczkami mięsnymi".
Ale zamierzamy się umówić na degustację, więc chyba po prostu wybierzemy najsmaczniejszą zupę i włala!

Co do miejsc bez przeciągu - skąd ja mam wiedzieć, gdzie będą przeciągi? Poza tym, ja i tak będę miała duży problem, żeby wszystkich sensownie porozsadzać, rozwiedzeni rodzice, para exów (koleżanka i kolega, z obojgiem utrzymuję kontakt po ich rozstaniu) itd Prośba o siedzenie bez przeciągów byłaby dość kłopotliwa
Wg mnie Młodzi powinni podać to co chcą i jeśli macie ochotę to czemu nie zupa z borowików.

Jedyne z czym się spotkałam na weselu (na szczęście raz) i czego bym nie chciała więcej zobaczyć to te nieszczęsne frytki. Naprawdę są bardziej eleganckie dania, nawet z ziemniaków, a frytki to sobie można kupić w KFC czy Mcśmieciu ,a nie podawać na weselu.

Nie podałabym też pizzy i nie dlatego,że dziadkowie i teściowie jej w życiu nie jedni, ale po prostu mi nie pasuje, za wyjątkiem imprez weselnych w plenerze do pary z grilem, piwem itd.
Cytat:
Według mnie miałaś pełne prawo wyjść, a pm nie mieli prawa się obrazić :P
Ja nie wyobrażam sobie zjeść tylko wspomnianych wcześniej ziemniaków albo suchego makaronu przez cały dzień i noc, szczególnie, jeżeli człowiek chce się napić czegoś mocniejszego.
Ja nie jadam nawet ziemniaków czy makaronu, ale w życiu by mi do głowy nie przyszło robić o to aferę i żądać menu pode mnie.
Z resztą w życiu się nie spotkałam by ktoś zapraszając mnie się zapytał co ja mogę jeść, no bez przesady.
W drugą stronę na naszym weselu nie było wyłącznie dań z diety low-carb (co m.in. oznaczałoby brak tortu i jakichkolwiek słodyczy), a nawet więcej były dania typowe i pogodziłam się z tym, że większości nie spróbuję i nie próbowałam...
Ludzie nie przesadzajmy w żadną stronę

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 09:52   #2607
LenaMonika
Przyczajenie

jako weganka najczęściej jem na ślubie tylko ziemniaki, ewentualnie surówkę no i owoce- takie życie i nie każdemu chce się dostosowywać menu do jednej osoby
LenaMonika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 09:56   #2608
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Świadkową roku to dziewczyna nie zostanie Jak by u mnie tak się stało to zabiłabym pannę świadkową- to że się zrobiła w godzinę to nic- jej sprawa, ale żeby mi męża zapaskudzić przed nocą poślubną to już woła o pomstę do nieba
Stary 2015-09-14, 09:59   #2609
201604250941
Konto usunięte

szczerze, pal licho dzieci, na ostatnim weselu byly grzyby z kapusta wszędzie, krokiety, pieczarki faszerowane, pierogi, do popicia alkoholu cola fanta sprite, tort weselny, wymieklam nie kiedy stopy wymiekly, tylko kiedy watroba przestala sie we mnie miescic
dlatego borowikowa to nie jest dobry pomysł
Stary 2015-09-14, 10:02   #2610
weronika9999
Zadomowienie

Cytat:
takie życie i nie każdemu chce się dostosowywać menu do jednej osoby
Ja akurat wegan miałam kilka osób, ale gdybym miała jedną to też bym dogadała się z salą i ułożyła pod nią menu. My przy zapraszaniu pytaliśmy każdego o preferencje żywnościowe, a ogólne (nie-wegańskie i nie-wegetariańskie) menu staraliśmy się ułozyć tak, żeby każdy mógł coś wybrać dla siebie, co więcej jeszcze na sali się upewnialiśmy przy każdym ciepłym posiłku, czy osoby "ze specjalnym menu" aby na pewno dostały odpowiednie danie i serio nie ubyło nas od tego. Nie wiem, jaki to jest problem niby.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości