|
|
#2582 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Niewybaczalne zachowania gości
A jak się te od "jak ktoś zaprasza dzieci na wesele to powinien się do nich dostosować" zapatrują na gości wegan i wegetarian? Tez całe towarzystwo ma nie jeść mięsa ani produktów odzwierzęcych takich jak mleko, jajka, miód, śmietana, sery? Wegański tort, bo inaczej weganie nie zjedzą i jak inni będą jedli to wyjdą, żeby pokazać jak im smutno?
|
|
|
|
#2583 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Pytanie co z dziecmi wegetarianinami. Nastepnym razem wyjde na czas podawania tortu (nie jem, bo wiekszosc kremow w takich weselnych tortach jest z zelatyna)
|
|
#2584 |
|
Konto usunięte
|
Ale to, że dziecko nie je grzybów to też wybór - rodziców. Taki weganin ma nawet gorzej niż dzieciak - bo jak dziecko nie zje zupy to i tak zje schabowego, albo ciasto, albo kanapkę z serem i wędliną, albo ciastka, albo sałatki z sosem, a taki bidny weganin to sobie nawet tej sałatki nie zje, bo z majonezem.
Ale z drugiej strony "nic mu się nie stanie jak raz zje" xdddddddddd |
|
|
|
#2585 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
rosołu nie lubię, wieprzowiny też, nie jem tortów, śledzi, jedzenia w galarecie, kiełbas itd. Teraz jeszcze jestem w ciąży i odpada jeszcze więcej rzeczy. Byłam tydzień temu na weselu i jadłam tylko kluski śląskie i jedną sałatkę. Nie umarłam z głodu ;] Naprawdę na weselach i innych imprezach jest tyle żarcia, że każdy znajdzie coś dla siebie. Jak nie pasuje zupa, to przecież jest drugie, milion przystawek i innych rzeczy. Oczekiwanie, że para młoda się dostosuje do gustu wszystkich gości, jest nierozsądne, bo tak się nie da ;] a już rezygnowanie z borowikowej, bo bejbik nie zje i będzie mu przykro uważam za absurdalne. Jako dziecko jadłam masę grzybów btw ;]
|
|
#2586 |
|
Zakorzenienie
|
To ja chyba popełniłam taki niewybaczalny błąd.
Na wesele zabrałam sobie naleśniki :-P Na 5 gorących dań dostałam ziemniaki. I jako,że jestem wege to jadłam tylko ciasto i owoce.
|
#2587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2588 |
|
Zadomowienie
|
U mnie też nikt sobie nie wybierał, tylko na obiad były różne mięsa i ryba. A tak to ciepłe kolacje normalnie wszyscy to samo dostawali, wyboru nie było. Dla wegetarian i wegan miałam osobne menu, ale ja miałam ich akurat na weselu sporo (w tym np. moja Mama).
Ale wrócę może do tematu wątku Dziś bowiem usłyszałam historię, która zwaliła mnie z nóg. Koleżanka była wczoraj na weselu, gdzie świadkowa młodej (siostra młodego) spiła się jeszcze przed oczepinami i usnęła przy stoliku. Pan Młody i świadek postanowili ją przetransportować do pokoju przy sali, jednak w trakcie "transportu" dziewczyna zaczęła...wiadomo co i niestety trochę wylądowało na garniturze młodego. Na oczepinach młody występował już w garniturze świadka, a świadek w dżinsach i koszuli Ja zupełnie nie rozumiem, jak można się tak zachować, a tym bardziej pełniąc funkcję świadkowej...Państwo młodzi należą do tych wyluzowanych, ale podobno po tej sytuacji wyluzowani nie byli
Edytowane przez weronika9999 Czas edycji: 2015-09-13 o 23:51 |
|
|
|
#2589 |
|
Konto usunięte
|
Czy w takim razie jak wszyscy wiedza, że ktoś jest wege i podadza mu tylko suchy chleb, a czlowiek zglodnieje zwyczajnie, to moze wyjsc z wesela, czy to obraza dla mlodych?
|
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2591 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
myślę, że dla wegetarianina nie ma problemu aby zrobić oddzielne menu. U mnie większość dań będzie serwowanych i wersja wege to nie problem. Bardziej bałabym się o wegan, bo nawet nie wiem co poza warzywami można takiej osobie podać i czy byłaby zadowolona jedząc cały wieczór tylko sałatki?
|
|
|
|
#2593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas w menu dla wegan były m.in. kotlety jaglane z suszonymi pomidorami (dla wegetarian było akurat to samo danie tylko dodatkowo zapieczone z mozarellą ) i panierowane tofu (przy okazji się dowiedziałam, że da się panierować bez jajka ). Nawet kosztowałam i dobre to było całkiem
Edytowane przez weronika9999 Czas edycji: 2015-09-14 o 00:12 |
|
|
|
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, ale możliwe, że w restauracji, w której robię wesele nie ugotują czegoś takiego
I co wtedy?
|
|
|
|
#2595 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2596 |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
hehe, nie wiedziałam, że moja wypowiedź o borowikowej rozpęta taką gorącą dyskusję
![]() serio to jest nie dobry zamiennik rosołu? u nas dzieci nie będzie, z osób starszych tylko 2 babcie... Pomidorowa (tzn. krem z pomidorów ofkors Chociaż, w menu nie ma rosołu klasycznego tylko "bulion po królewsku z delikatnym makaronem i kluseczkami mięsnymi". Ale zamierzamy się umówić na degustację, więc chyba po prostu wybierzemy najsmaczniejszą zupę i włala! Co do miejsc bez przeciągu - skąd ja mam wiedzieć, gdzie będą przeciągi? Poza tym, ja i tak będę miała duży problem, żeby wszystkich sensownie porozsadzać, rozwiedzeni rodzice, para exów (koleżanka i kolega, z obojgiem utrzymuję kontakt po ich rozstaniu) itd Prośba o siedzenie bez przeciągów byłaby dość kłopotliwa
|
|
|
|
#2597 |
|
Konto usunięte
|
No nie ma problemu i dlatego jestem ciekawa co tu ludzie sądzą o sytuacji, gdy wege dostaje chleb i sałatę z dekoracji, jest ta polnoc i po prostu już nie moze. Czy to nadal obrazliwe wobec młodych?
A będziesz mieć wegan? Myślę, ze wizazanki by doradzily cos bardziej tresciwego. ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Ja bym ich uprzedziła, cos sobie zrobia, kuchnia to odgrzeje. No i zupę łatwo zrobić zawsze. |
|
|
|
#2598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2599 |
|
Zakorzenienie
|
Siostra miała taką sytuację. Ciotka TŻa nie toleruje glutenu a właściciel nie podjął się przygotowania potraw bezglutenowych. Siostra sama przygotowała jedzenie dla niej
|
|
#2600 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2601 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie wyobrażam sobie zjeść tylko wspomnianych wcześniej ziemniaków albo suchego makaronu przez cały dzień i noc, szczególnie, jeżeli człowiek chce się napić czegoś mocniejszego. |
|
|
|
|
#2602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę po raz kolejny polecam czytanie ze zrozumieniem Do OZM mi daleko, zresztą dzieci nie mam, średnio za nimi przepadam, więc to ostatnie co można mi zarzucić. Nigdzie nie napisałam, że trzeba całe menu dostosowywać pod jedno dziecko, albo ze bedzie sie darlo i domagalo (to w ogóle hit), a juz tym bardziej, ze umrze. Nie wiem co w tym takiego zabawnego i po co te prześmiewcze posty. Jakbyście czytały to, co człowiek pisze, a nie DOPOWIADAŁY sobie 3/4 rzeczy, to dyskusja byłaby inna. grzyby SĄ ciężkie i taki jest fakt. I o tym pisałam. A nie o tym, że całe wesele trzeba dostosować do jednego dzeicka. Że też Wam nie szkoda czasu na takie gównoburze |
|
|
|
|
#2603 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#2604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że świadek był podobnej postury
|
|
#2605 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2606 | ||
|
zielony stworek
|
Cytat:
Jedyne z czym się spotkałam na weselu (na szczęście raz) i czego bym nie chciała więcej zobaczyć to te nieszczęsne frytki. Naprawdę są bardziej eleganckie dania, nawet z ziemniaków, a frytki to sobie można kupić w KFC czy Mcśmieciu ,a nie podawać na weselu. Nie podałabym też pizzy i nie dlatego,że dziadkowie i teściowie jej w życiu nie jedni, ale po prostu mi nie pasuje, za wyjątkiem imprez weselnych w plenerze do pary z grilem, piwem itd. Cytat:
Z resztą w życiu się nie spotkałam by ktoś zapraszając mnie się zapytał co ja mogę jeść, no bez przesady. W drugą stronę na naszym weselu nie było wyłącznie dań z diety low-carb (co m.in. oznaczałoby brak tortu i jakichkolwiek słodyczy), a nawet więcej były dania typowe i pogodziłam się z tym, że większości nie spróbuję i nie próbowałam... Ludzie nie przesadzajmy w żadną stronę
|
||
|
|
|
#2607 |
|
Przyczajenie
|
jako weganka najczęściej jem na ślubie tylko ziemniaki, ewentualnie surówkę no i owoce- takie życie i nie każdemu chce się dostosowywać menu do jednej osoby
|
|
|
|
#2608 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak by u mnie tak się stało to zabiłabym pannę świadkową- to że się zrobiła w godzinę to nic- jej sprawa, ale żeby mi męża zapaskudzić przed nocą poślubną to już woła o pomstę do nieba
|
|
#2609 |
|
Konto usunięte
|
szczerze, pal licho dzieci, na ostatnim weselu byly grzyby z kapusta wszędzie, krokiety, pieczarki faszerowane, pierogi, do popicia alkoholu cola fanta sprite, tort weselny, wymieklam nie kiedy stopy wymiekly, tylko kiedy watroba przestala sie we mnie miescic
![]() dlatego borowikowa to nie jest dobry pomysł |
|
|
|
#2610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.

rosołu nie lubię, wieprzowiny też, nie jem tortów, śledzi, jedzenia w galarecie, kiełbas itd. Teraz jeszcze jestem w ciąży i odpada jeszcze więcej rzeczy. Byłam tydzień temu na weselu i jadłam tylko kluski śląskie i jedną sałatkę. Nie umarłam z głodu ;]

u nas w menu dla wegan były m.in. kotlety jaglane z suszonymi pomidorami (dla wegetarian było akurat to samo danie tylko dodatkowo zapieczone z mozarellą
I co wtedy?
Dobrze, że świadek był podobnej postury