|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
![]() Cytat:
nooo tu tez podbijam pytanie bo chcę kupic monitor oddechu, tak dla wlasnego spokoju , szwagierka mowila ze bedac w szpitalu widziala ze uzywaja BABYSENSE , i poluje na używkę . podobno Aniołek- lubi włączać alarm bez powodu ,a o Snuzie nie słyszałam nic . szkoda że żadna z sióstr nie miała swojego to bym odkupiła a tak musze szukać [/QUOTE]Ja też chcę Babysense - chyba w tygodniu już zamówię. Cytat:
Cytat:
Ja dzisiaj jakaś zestresowana jestem, bo Tż wyjechał służbowo i wróci dopiero w piątek Nie lubię być sama tak długo Za to w końcu złożyłam zamówienie w gemini i zapłaciłam ponad 400 zł Ale przynajmniej raz a dobrze. Zaraz kupię jakieś koszule jeszcze szpitala i torbę do wózka. Jeszcze trochę i skończymy kompletować wyprawkę |
||||
|
|
|
#1922 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Hej! Zaczynam dzis 33tydzień
do tego sama jestem, leo śpi (uff) a tz w ogrodzie buduje leosiowi plac zabaw. Zapowiada ze wreszcie widać koniec, juz 4niedziele tak spędza jeszcze mu zostanie tylko przykrycie daszku i zbicie piaskownicy i jej wypełnienie![]() Cytat:
Dzięki za linka - pewnie się przyda Wszystkiego najlepszego Ja dzisiaj jakaś zestresowana jestem, bo Tż wyjechał służbowo i wróci dopiero w piątek Nie lubię być sama tak długo Za to w końcu złożyłam zamówienie w gemini i zapłaciłam ponad 400 zł Ale przynajmniej raz a dobrze. Zaraz kupię jakieś koszule jeszcze szpitala i torbę do wózka. Jeszcze trochę i skończymy kompletować wyprawkę A czemu kupujesz osobno torbę? Co tam wzielaś z apteki?
|
|
#1923 |
|
Konto usunięte
|
Ale dziś tu cisza😊 i ja mam ostatnio ciężkie noce strasznie bolą mnie biodra, zamiast wstawać wypoczeta to wstaje jak jakaś połamaną, nie wiem czy się rozciagam czy o co chodzi. Ostatnio też mnie męczą delikatne ale nie przyjemne skurcze. Chyba naprawdę będą męczące te ostatnie miesiące. Jeśli chodzi o zaparcia to mi pomagają jabłka, jak się objem tak nie mam problemu 😆
|
|
|
|
#1924 |
|
Przyczajenie
|
Mi też sie zaczęły bóle bioder i napinanie brzucha bo juz standard ale juz bliżej niż dalej damy radę kto jak nie my :-D:-D:-D:-D:-*
|
|
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
nie było mnie przez weekend bo wyjechaliśmy do rodzinki na chrzciny. Przyjęcie było bardzo fajne, chociaż momentami wyglądało na kinder bal, bo tyle było dzieciaków najmłodsze miało dwa miesiące, a to które było chrzczone 4 także pogadałam sobie, dowiedziałam się kilku rzeczy no i już nie mogę doczekać się aż będę miała swoją kruszynkę przy sobie
|
#1926 |
|
Zadomowienie
|
joycesky sukieneczka z tkmaxxa
rozmiar 62,była u nas conajmniej jeszcze jedna też 62. To chyba najdroższe ubranko jakie kupiłam,70zl... My dzisiaj cały dzień odpoczywamy,tz jakaś grypa chyba bierze :/ a mnie te plecy tak bolą i bolą że najchętniej bym cały czas pod ciepłym prysznicem siedziała. W sumie obstawiam że to bardziej skopana nerka albo wątroba bo na takiej wysokości i tylko po prawej stronie :/
|
|
#1927 | |
|
Zadomowienie
|
Wcięło mi mój post
![]() Torbę kupują osobno, bo wózek mamy od mojego brata i oni sobie torbę zachowali do innego wózka, którego teraz używają ![]() Co do apteki, to wzięłam chyba wszystko co się dało - płyn do prania i płukania Dzidziuś, termometr bezdotykowy, szczotkę i grzebyk dla małej, krem na sutki i linomag zielony, wszystko do torby szpitalnej, w sumie standard taki jak dziewczyny brały plus 2 opakowania moich witamin ciążowych i tak się uzbierało aż 4 stówy. Cytat:
|
|
|
|
|
#1928 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poziomkowa dzisiaj rano budzę się i coś mnie dziaslo bolało w miejscu ósemki, oglądam i badam sprawę językiem a tu trzecia ósemka mi wychodzi w przeciągu dwóch lat A co do monitorów oddechu to kolega tz ma Angelcare i mówił że trzeba w nocy pamiętać jak się bierze malucha żeby przewinąć bo odrazu piszczy, dzieciak się wybudza i ogólnie z tej firmy nie poleca.
|
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję ![]() fasterka90, monic67, śliczne zakupy ![]() Ja jutro wstawię spodenki, które kupiliśmy w Pepco i to co dostaliśmy od koleżanki i jej kuzynki ![]() Już się w miarę dobrze czułam, teraz znów masakra... Katar mnie męczy, głowa boli W ogóle muszę iść wcześniej spać, bo jutro o 5 muszę wstać, żeby być o 7 w rejestracji u diabetologa... Ciekawa jestem co powie na moje pomiary I pierwszy raz będę miała robione ktg A po wizycie u lekarza zajrzę do dziewczyn do pracy
|
#1930 |
|
Rozeznanie
|
Ale jestem zmęczona już dzisiaj. Ale fajny dzień, dużo załatwiliśmy
Na wózek jesteśmy zdecydowani będzie GRACO EVO XT Finalnie wyjdzie nas jakoś 1900-2000 zł. My troche damy, teściowie i moja mama. Będzie nowiutki, na gwarancji i taki jak chcemy jutro będziemy znali cenę dokładnie wiec będziemy zamawiać.Poza tym kupiliśmy lampę podłogową do pokoiku, i taką nocną nad łóżeczko "gwiazdkę". Do tego stopień żebym donszafek siegała, łóżeczko i poduszkę chmurkę :-D nie mogłam się oprzeć, musiałam ją mieć, idealna kolorystycznie do pokoiku :-D Do tego rożek, szlafrok i 3 czapeczki bawełniane. Tak naprawdę z grubszych rzeczy został nam materac do kupienia, rzeczy higieniczne dla mnie i dla dziecka i jakieś pierdółki jeszcze. Iclosemyeyes jeżeli chodzi o szlafrok to jest fajny, cieńszy i dobry jakościowo, więc polecam, ja wzięłam akurat L. Dorzucam fotki ;-) |
|
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
peachella, super, widzę udane zakupy
![]() Dziewczyny, czy Wy kupujecie wózki przed porodem? Ja chciałam w październiku kupić, albo przynajmniej zamówić, bo wiadomo, że to przeważnie się czeka. A moja mama się upiera, że mamy poczekać i kupić po porodzie, skoro mamy już ten fotelik. Będą nas goście odwiedzać i na pewno dadzą kasę (miała na myśli siebie i mojego tatę) na wózek... I mówi mi, że zawsze się po porodzie kupowało
|
#1932 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1933 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1934 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, któraś z Was zamawiała tę torbę babyono, prawda? Chciałam spytać czy już doszła i prosić o recenzję
http://allegro.pl/babyono-pojemna-to...161115438.html |
|
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
Tak myślałam właśnie
Macie rację - jak się dziecko urodzi to nie będę miała głowy i czasu, żeby latać i wózek wybierać - to dość mocny argument W tym miesiącu nie damy rady, ale w październiku już musimy koniecznie zamówić
|
#1936 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem mega niecierpliwa, chyba bym wlosy z glowy wyrwala jakbym miala tyle na wózek czekać tym bardziej, ze fotelika bysmy nie mieli a tu jest wozek 3w1.
|
|
|
|
#1937 |
|
Zadomowienie
|
hej, hej, witamy się z rana
![]() nie wiem jak u Was, ale dla mnie ubieranie z dnia na dzień staje się coraz cięższe - dziś upchałam się dopiero w 4 parę skarpet stopy takie wielkie i spuchnięte
|
#1938 |
|
Konto usunięte
|
Mi jak narazie nic nie puchnie. Ale U brałam dziś bluke która tydzien temu normalnie nosiłam, a tu za małą się okazała☺
---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- A i od 2 w nocy nie śpię nie wiem co się dzieje z tym spaniem, o 6 aż się poplakalam😢 miałam już dość. Nic muszę jakoś przechodzić ten dzień może nie padne 😕 |
|
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 31 tygodniu
idę zaraz ogarnąć trochę mieszkanie, a później chyba czeka mnie słodkie lenistwo
|
#1940 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej
właśnie dzwonił kurier że jedzie z komodą. Zamawiałam w czwartek popołudniu, od sprzedawcy zero informacji zwrotnej, myślałam że jeszcze nie wysłał nawet. A kurier taki niemiły że mam sobie kogoś załatwić kto to wniesie, że o 16 kończy i go nie interesuje że jestem sama a tz w pracy tz się chwilę z pracy szybciej urwie, najwyżej poczekam pod blokiem chwile z tą komodą na niego...
|
|
#1941 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam
u mnie dziś pogoda pod psem, mżawka, pochmurno i zimno brrr muszę podlecieć do miasta, sprawy pozałatwiać a kompletnie nie mam się w co ubrać, w kurtkę jesienną się już nie mieszczę tak że nie wiem... chyba jakąś bluzę wytrzasnę wielką ![]() Cytat:
Taką kupiłam i rozm M właśnie ( bo większego rozmiaru nie było :/) ale w cyckach się nie zmieściłam i musiałam po bokach wszyć czarne gumy i jakoś poszło w brzuchu nic nie uwiera, jest luźna i zwiewna.Ojj dziewczyny widzę się pochorowały... zdrówka dużo i kurujcie się ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]() Żeby mu auto myszy zjadły ![]()
|
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
ja też jeszcze nie puchnę
![]() i myślę że nie będę, bo jak się oziębi to prawdopodobieństwo spada
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U mnie ładna pogoda, lekki wiaterek i słoneczko wychodzi ![]() Właśnie idę odwiedzić dziewczyny w pracy. U diabetologa ok, cukry mam dobre. Tyle, że się zdziwiła, że mierze po 2h i kazała mi mierzyć po 1,5h, więc już się boję... Jeśli cukry będą ok to kolejna wizyta za miesiąc, a jeśli nie będą dobre to za 2 tygodnie. Zrobiła mi też usg, Julka jest znów ciut mniejsza wg pomiarów, ale w normie I waży już 1340g ![]() Wcześniej miałam też robione ktg i wszystko ok, choć pod koniec zapisu mała się rozbrykała
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
Dziendobry dziewczyny
ściany w sypialni juz w kolorze mlecznej czekolady jestem dumna z Tz-ta, dobrze mu poszło juz się niemoge doczekać az stanie tam łóżeczko i garderoba malutkiej Poznamianka, brawa za cukry, bedzie łatwiej z porodem skoro coreczka drobna
|
#1945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1946 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=agne19s;52754339] A co do monitorów oddechu to kolega tz ma Angelcare i mówił że trzeba w nocy pamiętać jak się bierze malucha żeby przewinąć bo odrazu piszczy, dzieciak się wybudza i ogólnie z tej firmy nie poleca [QUOTE]
No tak, ale to chyba logiczne, że będzie piszczał jak się dziecko z płytek weźmie... Nie od razu, tylko po 15 sekundach da takie ciche pikanie, a dopiero potem włączy się alarm, który zresztą można ustawić, żeby nie wył jak strażacka syrena, tylko na przykład wibrował, czy świecił na czerwono. No, raczej światełko mnie nie obudzi, ale wibrujący i przemieszczający się nadajnik po szafce nocnej już tak A co do włączania się niby bez powodu... Jak dziecko zaczyna nocne wędrówki po łóżeczku, to może zdarzyć się, że zsunie się z płytek i będzie alarm, bo płytki nie wykrywają ruchu, no ale to chyba świadczy o tym, że spełniają swoją rolę. Ja kupiłam dwie płytki, wiadomo, wtedy większy zasięg ich działania. Często rodzice na forach pisali, że alarm się włączył bo dziecko głębiej zasnęło i to pierwsze cichsze pikanie je obudziło i było okej. Koleżanka używała Snuzy,ale dała se spokój po 3 miesiącach, bo synek już się bardziej mobilny robił i non stop alarm wył, bo ten nadajnik zsuwał się z pieluchy. Ten Babysense też ma płytki? To pewnie będzie działał podobnie jak Angel. Edytowane przez dzikasliwka Czas edycji: 2015-09-14 o 10:07 |
|
|
|
#1947 |
|
Zadomowienie
|
Agusiek Haha,ale to dopiero jak mi komodę dostarczy
![]() Ja trochę puchłam jak były upały,ale przed ciążą też w takich temperaturach miałam spuchnięte stopy i dłonie. Ja dziś mam kolejny dzień lenistwa, obiad zrobiony,mieszkanie ogarnę jutro bo w środę przyjeżdża babcia a jak dziś posprzątam to i tak przed wizytą będę musiała poprawić o 13 mam szkole rodzenia,spotkanie z dietetykiem i stomatologiem, potem tą komodę ogarniemy, poustawiamy już wszystko w pokoiku
|
|
#1948 |
|
Rozeznanie
|
Dziś zaczynam 33 tc
coraz bliżej......zaczynam się bać ![]() katar mnie jeszcze trochę trzyma i osłabienie. Musze sie wybrać na badania w tym tyg. W czwartek mam zajęcia z sr. Dziś składamy łóżeczko i może uda mi się coś poprasować dalej bo od tygodnia kolejna partia leży i czeka ![]() Mój wykwit pod nosem to raczej nie opryszczka. Stawiam po prostu na wyprysk z podrażnienia. Sączyło się to, było spuchnięte, swędziało ale już jest mega wielki strup. Wyglądam jak trędowata czeka mnie jeszcze telefon do siostry z informacją o zmianie planów. Ciekawe jak to przyjmie.....
|
|
|
|
#1949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1950 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja od początku mam mierzyć tylko po godzinie. Edytowane przez dzikasliwka Czas edycji: 2015-09-14 o 10:10 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.

[/QUOTE]
Pół nocy nie spałam
Nie lubię być sama tak długo
Ale przynajmniej raz a dobrze. Zaraz kupię jakieś koszule jeszcze szpitala i torbę do wózka. Jeszcze trochę i skończymy kompletować wyprawkę 

rozmiar 62,była u nas conajmniej jeszcze jedna też 62. To chyba najdroższe ubranko jakie kupiłam,70zl... 

Nasz ślub 16.08.2014