|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Hej dziewczynki
Przepraszam źe nie cytuje ale za dużo tego ![]() Wszystkim dziewczynom gratuluję udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków,udanych zakupów i życzę zdrówka chorowitkom ,nic nie pisałam bo cały weekend zabiegany,w sobotę od rana ciągle ktoś do nas wpadał,potem nadzorowałam mężusia przy wieszaniu szafki która już błagała żeby ją powiesić mieszkanko musiałam ogarnąć i wieczorkiem znowu goście na chwilę wpadli także padłam jak kawka ),po obiadky zebraliśmy się na rosołek do mojego taty i na opijanie autka do koleżanki,oni mają świetną córeczkę 2,5roczku,taka się teraz wygadana zrobiła i pieszczocha brzuszek mi głaskała,wcale się mojego męża nie wstydziła,chociaż rzadko go widuje,to się pakowała do niego na kolana i do fotek pozowała,uśmialiśmy się z niej,a mąż do mnie z tekstem:ciekawe czy nasza też będzie taka agenciara![]() W pt kupiłam sobie koszulę do szpitala,szlafrok,Lence body,kaftanik i półśpiochy na56 bo stwierdziłam że mam mało,zrobiłam jeszcze zamówienie na gemini i czekam na paczkę teraz wstawiłam pierwsze pranko Lenki,rzeczy które zapakuję do szpitala żeby już sobie torbę spakować powoli![]() A i jeszcze jedno po tym moim wywodzie,znajoma urodziła córeczkę po terminie 'maleństwo' ważyło 5200kg
|
|
#1952 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
|
|
|
|
#1953 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
Wczoraj była przyjaciółka z Anglii i zaprosiła nas już oficjalnie na ślub w przyszłym roku. Tak nam zleciał czas, nawet nie wiem kiedy ![]() Wonderka natchnęłaś mnie na kocyk ![]() Cytat:
Kochane pilnujcie się bo pogoda teraz będzie mega zdradliwa i można się pochorować :X Super Wam idą przygotowania My jutro wizyta u gina, czeka mnie wyprasowanie wszystkich ubranek, zwiedzanie szpitala, pakowanie torby Muszę rozłożyć to na parę dni żeby sił starczyło ![]() Gratuluję nowych tygodni ![]() Zaraz poczytam o tym maleństwie na grudniówkach, mam tam dwie znajome z innego wątku, mam nadzieję że to nie u nich
|
|
#1954 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie chciałabym urodzić sn takiego "maleństwa" ![]() Cytat:
ślicznie wyszło
|
|
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, ja się witam z łóżka bo się fatalnie czuję
wczoraj za dnia i wieczorem czułam się ok, a dzisiaj obudziłam się i dramat, boli mnie głowa, zbiera mnie na wymioty, mam dreszcze i z gardłem też się zaczyna coś dziać...Miałam dzisiaj chyba pierwszy raz sen z malutka, że byłyśmy już razem w domku i ona w nocy plakala, a ja nie umiałam sobie poradzić, skaleczylam ja przez przypadek w główkę, bo nie umiałam podnieść mam nadzieję, że będzie zupełnie odwrotnie.Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1956 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1957 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja kiedyś też miałam podobny tylko z synem koleżanki. Uczyłam się na nim obsługi maluszków właśnie wrócilam z biedronki kupiłam pieluszki i płyn lovela
|
|
|
#1958 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ojej ale wam współczuję tych przeziębień,ubierajcie się cieplutko i wygrzewajcie ![]() Srebrna smugasuper że wszystko z mężem wyjaśnione,oby takie sytuacje się już nie powtarzały ![]() Agusiek nie ona cc miała,chyba nikt by nie dał rady takątkluskę sn urodzić ja byłam akurat w sklepie jak jej mąż na gwałt ubranka do szpitala kupował,sprzedawczynie nie mogły się nadziwić źe taka duża się urodziła,a jej podobno gin powiedział że mała będzie miała ponad 4 kg to pewnie nie była przygotowana na taka kluskę dużą
|
|
|
#1959 |
|
Zadomowienie
|
Słodkie mamy, podpowiedzcie mi, jakich poziomów cukru kazali Wam diabetolodzy pilnować, bo ja mam wizytę u swojej dopiero 30 września i sama już nie wiem, kiedy cukry są dobre, a kiedy za wysokie
|
#1960 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Zebrałam się i wstałam, na kompie ponadrabiałam fotki
![]() Cytat:
![]() skąd ta podusia? Cytat:
a co do wcześniaczka z grudnia to napiszcie jakby było wiadomo coś więcej, mam nadzieję, że będzie z nią ok ![]() Cytat:
ja właśnie ostatnio takiego maluszka obsługiwałam jak moja najmłodsza siostra się urodziła, a to było już 15 lat temu więc trochę mi się zapomniało, ale mam nadzieję, że już w szpitalu mnie nauczą i w domu dam radę ![]() Cytat:
wow taki noworodek ponad 5 kg to od razu wskakuje w rozmiar 68? jestem pod wrażeniem, że kobiety takie dzieci rodzą.
|
|
|
#1961 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi diabetolog kazała godzinę po posiłku mierzyć, bo cukier do godziny osiaga max 'wysokosc' i po godzinie juz tylko spada. jak nieraz przegapię to po 1,5 h zawsze mam " w normie" , a do godziny nie zawsze. Np dziś mimo zwiekszenia dawki insuliny porannej mialam 129. Kazala mi diabetolog zwiekszac tak zebym mogla zjesc 2 kanpaki na sniadanie, ostatnio mialam 102 a wczoraj i dzis przekroczone wiec ja juz nie wiem co z ta insulina nie tak. ja tez Cytat:
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
|
|
|
#1962 |
|
Zadomowienie
|
Mój kuzyn (tak,ten przez którego zdjęcia jak wychodzi z krocza mam taką niechęć do porodu) też się urodził ponad 5kg.
Tz się pewnie na mnie wścieknie bo sama pokój przemeblowałam ale wszystko lekkie było i tylko przesunąć kawałek trzeba było. No i schowałam jego plakat Cristiano Ronaldo, koniec takich dziecinnych ozdób ![]() srebrna_smuga Super Ci te literki wyszły
|
|
#1963 |
|
Zadomowienie
|
|
#1964 |
|
Wtajemniczenie
|
Wow ! Ponad 5 kg to jakaś "masakra" :P
a mówią, że dziewczynki są mniejsze :P ciekawa jestem ile Milenka waży, za tydzień w czwartek wizyta ![]() też już pozamawiałam część rzeczy do szpitala, dziś ma przyjść paczka z koszulami do karmienia, pieluchami tetrowymi i innymi rzeczami higienicznymi :P
|
#1965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To ja też będę pilnować tego 120, skoro większość ma taką normę podaną
|
|
#1967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 h po posiłku - norma poniżej 120 mg/dl. Witam się w rozpoczętym 34 tygodniu ![]() Podczytuję Was ale nie jestem w stanie na bieżąco pisać z telefonu. Jutro wizyta u gin, ciekawe ile mala przybrała, bo mnie od miesiąca waga stoi w miejscu. Coś mi się wydaje, że mogę zostać mamusią październikową, bo położna ze szpitala w którym chcę rodzic też mi potwierdziła, że przy cukrzycy ciążowej najlepiej zgłosić się do szpitala kilka dni przed TP. Kończę kompletować wyprawkę, w sumie z większych wydatków został termometr bezdotykowy. Mamy może macie jakiś sprawdzony? Srebrna smugi literki wyszły Ci ekstra! Bardzo fajny efekt i pomysl z powieszeniem ich na łóżeczku ![]() Moje są w trakcie tworzenia, planuje jednak zamiast malować je farbami, obkleić je materiałem, zobaczymy co z tego wyjdzie
Edytowane przez olilina Czas edycji: 2015-09-14 o 11:59 |
|
|
|
|
#1968 | ||
|
Rozeznanie
|
Peachella ja też kupiłam tą podusię w chmurkę i własnie się zastanawiam czy ją prać
Niby na metce jest 30 stopni, ale boję się, że się takie bryły porobią Cytat:
Tak. Cytat:
: Nie martw się wagą, ja mam 10kg na minusie, a mały niezły klocek rośnie ![]() Co do termometra, to ja się chyba na ten Microlife Nc 150 zdecyduję, o ten na przykład http://allegro.pl/termometr-microlif...642622031.html, ta 5 letnia gwarancja mnie pociąga Ale też jeszcze na 100 % nie jestem zdecydowana.
|
||
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
srebrna_smuga pięknie wyszły Ci literki
![]() Prosiłabym też o dopisanie na pierwszej stronie imienia przy moim terminie - Julka ![]() Ja już wysprzątałam mieszkanie i teraz odpoczywam.
|
#1970 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ona ma rozowa, i sama chyba tez ja wezme, szkoda ze tylko 3 kolory bo bym pewnie wolala jakąśbardziej neutralną . macie jeszcze jakieś inne typy toreb ??
|
|
#1971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
akurat ten elektroniczny mnie wkurzał bo czasem mierzył w kilka sekund a czasem mijało kilka minut zanim zadzwonił a ja mierzyłam na śpiocha i się wkurzałam ![]() Ja myślę nad geratherm non contact ale też nie jestem jeszcze zdecydowana. On ma 2 lata gwarancji. A tak z innej beczki. Moje spostrzeżenia ze szkoły rodzenia są takie, że większość dziewczyn chce cesarkę albo zzo. Czy tylko ja jestem jakaś nienormalna / naiwna, że chcę próbować naturalnie bez zzo? |
|
|
|
|
#1972 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1973 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chciałabym uniknąć cesarki, chyba że będzie tego wymagała sytuacja to się zgodzę, ale bardzo chce rodzić sn. A co do znieczulenia to spróbuję bez, ale nie wiem czy dam radę. I raczej wolałabym gaz rozweselający niż zzo.
|
#1975 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki kochane
![]() Cytat:
Cytat:
Dopisane ![]() Assikk czcionka to AR JULIAN z worda
|
|
#1976 |
|
Zadomowienie
|
Srebrna śliczne te literki, naprawdę Twoja robota? Masz talent
powinnaś pomyśleć może nad jakimś małym biznesem, teraz jest wzięcie na takie cuda![]() Dziewczyny, od wczoraj przeżywam horror !!! Mała zmieniła położenie, dziś już jestem prawie pewna, że jest poprzecznie.... Nóżkami obkopuje mi w lewym biodrze a główkę wypycha na wysokości pępka po jego prawej stronie. Dyskomfort jest niemożliwy chwilami do wytrzymania. Możecie się śmiać, myśleć, że przesadzam, ale pierwszy raz mam takie fatalne uczucie i nie wiem jak to zmienić!!! Byłabym gotowa iść z tym dziś do gina, ale co mi doradzi? Dziecka nie obróci, nijak mi nie pomoże Noc porażka, budziłam się jak tylko mała się uaktywniała, leżałam na prawym boku, żeby tak nie wierciła w biodrze i przez skórę czułam jak przesuwa kolanko czy stópkę dokładnie, aż mi było niedobrze chwilami Ma któraś z Was taki problem?
|
|
|
|
#1977 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziś nie spałam prawie w ogóle bo nie mogłam sobie pozycji znaleźć. Jak przewracam się na boki to brzuch mi okrutnie ciąży i przy przewrocie czuje jak młody mi się przelewa po brzuchuCytat:
Cytując klasyka:,,toż to szok,,
|
|
|
#1978 |
|
Zadomowienie
|
Gwarantują, że zzo jest dla każdej rodzącej, ale już nie gwarantują, że będzie miał Ci je kto podać
u nas właśnie nie ma anestezjologa i nie ma zzo. Może chociaż gaz rozweselający mają? zapomniałam zapytać
|
#1979 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Iclosemyeyes-wspolczuje samopoczucia, jak nie przejdzie to biegusiem do lekarza bo nie ma żartów :tuli: przy okazji rozmów o 5kg 'klockach" to ja zauwazylam ze te szpitalne sprzety maja takie przekłamanie ze chyba zawsze zz 0,5 kg na + dziecku trzeba dodać u mnie dziś przyszła pierwsza paczka z wyprawki, chyba zrobie w tym tyg zamówienie na gemini. KUPUJECIE LAKTATORY ?? mam z tym najwieksza zagwostkę Olilina- dziewczyny raczej chca CC albo ZZo ze względu na to ze nie wiedza co ich czeka tzn, tak mi sie wydaje. ja sama twierdze ze chyba dogadam sie z lekażem że jesli bedzie potrzeba to powiem czy chce czy nie nie,nie jesteś nienormalna
|
|
#1980 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zamówiłam geratherm bo miał dobre opinie zobaczymy jak sięę będzie sprawował To ja w takim razie też jestem naiwna bo chce sn i w tym szpitalu co bede rodzić jestschyba zzo ale za opłatą,tak na necie wyczytałam,chyba że coś się zmieniło,pozatym gaz jest dostępny,przeraża mnie ten ból ale gorsze dla mnie dochodzenie jest do siebie po cc,ale zobaczymy jak to będzie Cytat:
Nie wiem ile cm miała,aleana fejsie widać że porządna kluska z niej ![]() Cytat:
Ja też jestem mega ciekawa ile Lenka waży a wizyta za tydzień dopiero ileipieluszek i koszul zamawiałaś?Miałam już w tym msc wszystko dla małej kupić ale przeliczyliśmy się z wydatkami bo szafę musimy zamówić,więc znowu do przyszłego tyg muszę czekać Ważyłam się wczoraj u kumpeli i mam 2kg na plusie przez 3tyg,czyli pewnie za tydzień znów ok 3 kg będe do przodu,ile na miesiąc tyjecie?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.

mieszkanko musiałam ogarnąć i wieczorkiem znowu goście na chwilę wpadli także padłam jak kawka
teraz wstawiłam pierwsze pranko Lenki,rzeczy które zapakuję do szpitala żeby już sobie torbę spakować powoli

wczoraj za dnia i wieczorem czułam się ok, a dzisiaj obudziłam się i dramat, boli mnie głowa, zbiera mnie na wymioty, mam dreszcze i z gardłem też się zaczyna coś dziać...
mam nadzieję, że będzie zupełnie odwrotnie.

jestem pod wrażeniem, że kobiety takie dzieci rodzą.

Dopisane 
Noc porażka, budziłam się jak tylko mała się uaktywniała, leżałam na prawym boku, żeby tak nie wierciła w biodrze i przez skórę czułam jak przesuwa kolanko czy stópkę dokładnie, aż mi było niedobrze chwilami