|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6
Cytat:
|
|
#3182 | |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
morfologię mam już duuużo słabszą niż na początku ciąży.dziewczyny kciuki za glukozę Gryzelda jak czytam o Twojej teściowej to normalnie niezłe z niej ziółko...Czubasku zdrowia! |
|
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
Może to czkawka? Czytałam, że dzieci w brzuchu często ją mają
|
|
#3184 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane
boli mnie gardło dobrze że mam tabletki to przynajmniej trochę mi ulzy...W nocy brzuch mi się stawiał, nie wiem co jaki czas, ale się wybudzalam często. Dobrze że już w czwartek do gina, mam nadzieję że sprawdzi jak tam moja szyjka macicy się miewa SYYLWUSKA fajnie że Ci ta glukoza dobrze weszła
|
#3185 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) Ale mam nadzieję, że skoro przez pół roku przytyłam tyle, to przez najbliższe trzy miesiące nie przytyję więcej niż 5 kg
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dałam rady z glukoza :-( muszę powtórzyć ale chcą mi dac dożylnie bo skoro wymiotuje to organizm tego nie przyjmie.
|
|
|
|
#3187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3188 |
|
Wtajemniczenie
|
OGOLNIE, biedaku
|
#3189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3190 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3191 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52757217]Aniqa no prawie codziennie. Jak nie mycie naczyń o 5 rano, to gadka przez telefon w kuchni, bo po co iść do pokoju i zamknąć drzwi jak ciężarna śpi za ścianą, to akcja z jedzeniem. I specjalnie i tak czekałam, wypiłam kawę, zrobiłam sobie parówki, wykąpałam się, wysuszyłam włosy, ubrałam się a jej jak nie było tak nie było
będę sobie sama gotować, a co! W środę jedzie do Częstochowy o 8 rano to będę miała całą środę i czwartek dla siebie. A w piątek my z mężem jedziemy tam na weekend, bo szwagier przyleciał z niespodzianką [/QUOTE]Wyszłabym z siebie kilka razy przy takiej kobiecie ![]() Ale teraz trochę od niej odpoczniesz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Liczę na to, że większość to zawartość brzucha ![]() Moja takich ruchów nie wykonuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli ktoś potrafi sam zrobić coś takiego to może sam zrobić ![]() Ja też liczę, że więcej niż 5-7 kg nie przytyję w III trym. ![]() Moja Maleńka chyba czkawkę ma
|
|
#3192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też już chce zapytać gina o te kulki wieczorne na brzuchu. Też się cieszę, ze nie było tragedii, tylko zasypiam już i zaraz chyba ta cytrynę z głodu zjem, a jeszcze muszę pieszo wrócić do domu, ale nie mam bardzo daleko, z 15 min spacerkiem, więc dam rade, dobrze ze wzięłam kurtkę, bo zimno dzisiaj ;/ Twoja jutro też dobrze wejdzie ;* Cytat:
Miałaś wduszona cytryne?? Fajnie, ze jest taka dozylna, to może być dobra alternatywa dla Ciebie, ona jakas droższa jest?? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
Czkawka to raczej takie rytmiczne "podskakiwanie" w brzuchu. Mi Igor też czasem tak drży w brzuchu i też miewa czkawki ale to różne odczucia.
Cytat:
Mi tak jak się w ciąży waga waha jak nigdy. Tyję, chudnę, teraz znów wróciłam do 58-59, więc z odrobieniem strat I trymestru jest 7 kg andriuszka współczuję bóli pleców, może spróbuj jakichś lekkich rozciągających ćwiczeń Ogólnie biedna. Współczuję ci tych przebojów, a będą cię od nowa tyle razy kłóć? czy na czczo wynik uznają?
25.12.2015 Igor 17.09.2017 Olgierd Edytowane przez rudaska Czas edycji: 2015-09-14 o 10:19 |
|
|
|
|
#3194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3195 | ||||
|
Zadomowienie
|
witam
mojego tżta naszło ze powinniśmy zmienić mieszkanie i ostatnie dni siedzę cały czas i przeglądam oferty mieszkań do wynajęcia. Już głowa mi od tego pęka. A jeszcze wrzesień to kiepski czas bo też studenci szukają więc oferta ledwo się pojawi już nie aktualna. Eh.Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do pobytu w szpitalu to ja spędziłam tam pierwszym razem 1,5tyg na sali 7 osobowej nie powiem żeby to było przyjemne ale jakoś dałam radę. W sumie z nikim nie gadałam bo nikt nie miał potrzeby nawiązywania jakiś kontaktów. W ciągu dnia nie było limitów odwiedzających więc czasem było naprawdę tłoczno ale odwracałam się do wszystkich plecami i leżałam z moim maluszkiem nie lubię szpitali, lekarzom nie ufam ale i tak zdecydowanie wolę rodzić w szpitalu niż w domu. Może to naiwne ale jednak wierzę że jak by coś się działo to w szpitalu są większe szanse na uzyskanie pomocy.Cytat:
![]() ja w końcu zaczęłam codziennie czuć jakieś ruchy ale żeby to było jakieś szaleństwo w brzuchu to nie powiem. Chwile się pokręci i cisza na pół dnia. Czasem zapominam że on tam jest Nawet się już lekarza pytałam czy to normalne bo mam porównanie z pierwszą ciążą i wtedy brzuch tańcował we wszystkie strony na tym etapie.Cytat:
mnie w każdym razie mama przenosiła i ja też synka po terminie rodziłam
|
||||
|
|
|
#3196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja aplikacja mówi, że teraz będziemy tyć ok 0,5kg na tydzień więc tak by wychodziło
Edytowane przez kalusia87 Czas edycji: 2015-09-14 o 10:41 |
|
|
|
|
#3197 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wagi. W ksiazce ktora mam napisali. ,, przyrost wagi ciala, trzeci trymestr. W tych ostatnich miesiacach przybedzie Ci prawdopodobnie 30-40% calkowitego przyrostu wagi podczas ciazy."
A przy 40 tyg. ,, podczas ostatnich dwoch tygodni ciazy mozesz nawet stracic nieco na wadze " To tak optymistycznie
|
|
|
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja mam ponad 15 kg na plusie, takie bliżej 16tu
(wrzuciłam fotę do klubu)także moje założenie, żeby się zamknąć w 15 legło w gruzach kilka tygodni temu obstawiam, że co najmniej 2 -2,5 kg mi dziecię przybierze + jakieś tam kilogramy w gratisie to może w 20 się zamknę.w 18 byłoby idealnie, ale nie wiem co oprócz dziecka jeszcze rośnie z automatu, że tak powiem
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam pół cytryny i o ile samo wypicie tego nie było problemem to później po jakichś 20 minutach zaczęło mi być słabo,spociłam się,poszliśmy x TŻ do auta i wytrzymałam godzinę ogólnie. Chciało mi się odbić ale nie mogłan i w efekcie zaczęłam rzygac dalej niż widzieć i to jeszcze przy samochodzie na parkingu. Boże laski wiedziałam że tak zareaguje. jadę jeszcze raz w środę,jak nie wyjdzie to wtedy kroplówa.
A teraz czuje się już normalnie,jak wszystko poszło to czułam się od razu niebo lepiej. |
|
|
|
#3201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Wam, ze moją wagą to praktycznie od 10 lat była cały czas taka sama, może 0,5 góra 1 kg wahania w tą czy w drugą stronę i teraz to nawet dla niej jest szok, ze ja jednak przytylam ![]() Cytat:
Ale fajnie by było jakby jednak do końca na 10 kg sie zatrzymało ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3202 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żadnych maści nie stosowałam. Cytat:
Już pomijając wykonanie cięcia, to pewnie dużo zalezy od samej osoby - podobnie będzie z naturalnym porodem. Jedna urodzi, otrzepie się i może biecz maratonie, a inna będzie tydzień czasu do siebie dochodzić. Cytat:
![]() Ta koleżanka u której byłam wczoraj przytyłam 8,5 kg. Jak wróciła do domu ze szpitala miała na plusie 1 kg, który sobie poszedł w przelocie, więc 6 tygodni po porodzie nie zostało nic. Cytat:
Wczoraj leżałam to też takie coś było i nawet jakoś wyjątkowo długo trwało, aż się zaczęłam zastanawiać o co chodzi. Pogłaskałam brzuch i przeszło - może się wtedy Młody uspokoił. Cytat:
Ja też niedawno dopiero odrobiłam to co straciłam i zaczęłam przybierać - przez ostatni tydzień przytyłam 100g ![]() Cytat:
![]() Dołączam do popsutych i lekko pochorowanych. Obudziłam się z obrzydliwie zawalonym nosem. Na szczęście nie czuję sie źle, więc liczę, że to jednorazowy wyskok i zaraz będę jak nowa. ![]() Wizytujemy dzisiaj
|
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się wkurzam od wczoraj przez moją rodzinę i teścia. Wczoraj do nas przyjechali moi rodzice i dziadkowie, teściu wiedział o tym ale mimo to był pijany, a TŻ go uprzedził, że w takiej sytuacji ma się im na oczy nie pokazywać. Ale mój dziadek stwierdził, że jak to tak, nawet się z nim nie przywitają, jak już przyjechali. TŻ poszedł do nich do domu sprawdzić, w jakim jest stanie. Spał a szwagier powiedział, że ledwo się trzymał na nogach. Mimo to dziadkowie uparli się, że muszą się z nim zobaczyć. Poszli tam, nawet butów nie zdjęli a tam nikt by się nie ważył tego zrobić. Przyprowadzili go do nas, śmierdział jak nieszczęście, dogadać się z nim nie dało ale dziadkowie zadowoleni, że się z nim zobaczyli. Jeszcze teraz dzwoniła do mnie mama i stwierdziła, że na babci pijacy nie robią wrażenia bo kiedy pracowała w sklepie to miała to na co dzień, i że TŻ niepotrzebnie pyskował do ojca. Ja głupia oczywiście powtórzyłam to TŻowi i teraz jest zły na moją rodzinę
oni nie rozumieją jak to jest mieć w rodzinie alkoholika
|
|
#3204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
sam maluszek: 3–4 kg macica: 1 kg łożysko: 0,5–1 kg płyn owodniowy: 1–2 kg piersi: do 2 kg krew i inne płyny ustrojowe: 3 kg. Ciekawe to o tyle, że ja w takim razie nie mam ani dzieciaczka, ani cycków, płynów i nic innego skoro nie przybieram.
|
|
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
Mi chyba też waga stoi.. albo przynajmniej nie więcej niż 2kg mi przybyło (ciężko stwierdzić, bo stara, analogowa). Ciesze się jak głupia, bo i tak mam wagę startową grubo, grubo ponad normę.
Ogolnie - współczuję Mykam teraz z dzieckiem obejrzeć przedszkole i przejdziemy się do miasta - dawno nie byłam polazic.. ciekawe czy dziecko moje będzie laskawe czy mi będzie dupe truć
|
#3206 |
|
Konto usunięte
|
Jak predyspozycje do rodzenia wcześniej czy później są dziedziczne, to ja urodzę po 7 stycznia - byłam przenoszona o 2 tygodnie
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52758110]Jak predyspozycje do rodzenia wcześniej czy później są dziedziczne, to ja urodzę po 7 stycznia - byłam przenoszona o 2 tygodnie
[/QUOTE]Oooo, to rodzimy razem.
|
|
#3208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ijaa trzymam kciuki za wizytę, bardzo jestem ciekawa, bo mamy prawie te same terminy Mnie mama urodziła dwa tygodnie przed terminem z tego co się zdążyłam dowiedzieć
|
|
#3209 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak się jeszcze komuś woda w organizmie zatrzyma przed porodem to później różnica na wadze jeszcze większa może być.Cytat:
|
||
|
|
|
#3210 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam Prenalen na gardło
i syrop Prenalen ale go nie pije bo jest z czosnkiem a mnie mdli okrutnie jak zjem albo chociaż poczuje zapach czosnku...Mam nadzieję że glukoza jutro będzie bez problemu, Mam być na 7 w szpitalu (może i lepiej że tak rano, przynajmniej nie będę od razu głodna ) wezmę sok z cytryny w słoiczku i liczę że dam radę, zwłaszcza że w pierwszej ciąży wypilam bez problemu i bez cytryny ale i tak się boję hehe
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.

morfologię mam już duuużo słabszą niż na początku ciąży.
niezłe z niej ziółko...
boli mnie gardło

ala: dobrze że mam tabletki to przynajmniej trochę mi ulzy...W nocy brzuch mi się stawiał, nie wiem co jaki czas, ale się wybudzalam często. Dobrze że już w czwartek do gina, mam nadzieję że sprawdzi jak tam moja szyjka macicy się miewa 
ale i tak się boję
hehe