Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-13, 19:34   #721
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Moderna, mniaaam A jak Ci smakują?
Wczoraj dwa razy nadzienie robiłam bo pierwsze potłukłam w misce jak z rozmachem zbyt dużym wałkowałam ciasto
bardzo dobre, i szybko sie robia ale cukru na pewno trzeba mniej, ja robilam dobrze przez pol,moze nawet mniej i byly slodkie - nie wiem, jak mozna zjesc te buleczki przy trzymaniu sie przepisu
hehe.. ciazowe wpadki skads to znam

a Filip juz tak dokladnie koloruje?
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 19:42   #722
Sorceresss
Wtajemniczenie

Hehe, no przecież napisałam, że DLA DOROSŁYCH czyli dla siebie do zabicia czasu. Filip jak chce potrafi ładnie kolorować (stara się powoli i nie wyjeżdżać za kontur, zamalowuje białe plamki), ale z reguły to robi wielkie bazgroły.
Lubię kolorwanki z tej serii: http://ecsmedia.pl/c/123-colorissimo-m-iext25996265.jpg chociaż ciągle mam w głowie jakieś opinie, że dzieci nie powinny kolorować gotowych obrazków bo to zabija ich twórczość, wyobraźnię itp

Ja daję połowę cukru z przepisu i dla mnie jest słodkie jak łakoć, ale spokojnie można dać 1/3 i wtedy jako bułeczka tak na drugie śniadanie. To ciacho drożdżowe też fajne, takie zbite, ale i puszyste

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 19:43   #723
klementyna1
Zakorzenienie

Co do plastycznych zdolnosci to my kulejemy wszystko jest zamazywane, kredkę czy flamaster trzyma po chińsku;p nie mówie o chwycie pensetkowym oczywiście, nawet w garśc czasem nie bierze tylko rysuje kciukiem do dolu;p Któras kiedyś wrzucała piekne rysunki głowonogów.... u nas na razie jest faza bazgrołów
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 19:51   #724
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe, no przecież napisałam, że DLA DOROSŁYCH czyli dla siebie do zabicia czasu. Filip jak chce potrafi ładnie kolorować (stara się powoli i nie wyjeżdżać za kontur, zamalowuje białe plamki), ale z reguły to robi wielkie bazgroły.
Lubię kolorwanki z tej serii: http://ecsmedia.pl/c/123-colorissimo-m-iext25996265.jpg chociaż ciągle mam w głowie jakieś opinie, że dzieci nie powinny kolorować gotowych obrazków bo to zabija ich twórczość, wyobraźnię itp

Ja daję połowę cukru z przepisu i dla mnie jest słodkie jak łakoć, ale spokojnie można dać 1/3 i wtedy jako bułeczka tak na drugie śniadanie. To ciacho drożdżowe też fajne, takie zbite, ale i puszyste

a ja juz myslalam, ze Filip sie bierze za kolorowanki dla doroslych

widzialas Tajemny ogrod wyd. Nasza Ksiegarnia? cudo

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Co do plastycznych zdolnosci to my kulejemy wszystko jest zamazywane, kredkę czy flamaster trzyma po chińsku;p nie mówie o chwycie pensetkowym oczywiście, nawet w garśc czasem nie bierze tylko rysuje kciukiem do dolu;p Któras kiedyś wrzucała piekne rysunki głowonogów.... u nas na razie jest faza bazgrołów

To M. podobnie, dzisiejsze akwarelki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dd8efcf4980212780c3f7501091c9524.jpg (99,0 KB, 30 załadowań)
Stary 2015-09-13, 19:57   #725
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Jakub lubi po prześcieradle rysować więc rzadko dostaje kredki. Jak już dostanie to woli je przekładać z miejsca na miejsce, układać, parkować a niekoniecznie rysować.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 20:00   #726
klementyna1
Zakorzenienie

Moderna to na prawde prace na poziomie Nie zamazane, rozplanowane na kartce, różnorodna koloprystyka- rośni Ci MAtejko
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 21:04   #727
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hej

Moderna, niezłe prace Marcelka!

Kwiatku, jak maluszki?

Sorce, fajny domek

-----
My po obiadku u rodziców. Dzieciaki się wybawiły, razem z kuzynką młodszą od Z o 1 miesiąc.
Zdjęcia piękne na kocu porobione. Obie dziewczynki są podobne do tatusiów
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-14, 05:03   #728
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Hej

Monika my mamy ten sam na szybko kupowany inhalator co.dziewczyny Diagnostic Econstelation.

Moderna i jak te bułeczki w smaku? Dobre?

Byou jak mogliście nie zaprosić Roszpunki na własny ślub? niewybaczalne

Dzięki dziewczyny za troskę. Po moim poście już spokojnie spał. Z rana zażądał mleka ale wypił tylko 60ml i po chwili zwrócił chyba ze 3 razy tyle. Później na szczęście już cały dzień nie wymiotowal, nocka też spokojna uff
Musiało mu.coś zaszkodzić albo to był wstęp do.choroby bo w sobotę cały dzień marudzil i oczy mu blyszczaly tak jak przy gorączce mimo tego, że temperatury nie miał. Wczoraj odsypial noc i spał 2 razy po 2 godziny a wieczorem dostał lekkiego kataru. Zobaczymy co z tego będzie. Mam nadzieję, że nic
W dzień zachowywał się normalnie. Biegal, skakal, szalał i wymyślił sobie nową zabawę. Wlazi do gondoli i dzidziusia udaje.

---------- Dopisano o 05:59 ---------- Poprzedni post napisano o 05:48 ----------

Nie zauważyłam następnej strony

Villga zdrówka dla Kini

Moderna doczytałam, że bułeczki dobre
Jestem pod wrażeniem rysunków Marcela. Jakbym nie wiedziała kto malował obstawialabym starsze dziecko

U nas zdolności muzyczne i plastyczne kuleja ale nie mam żadnych wymagań bo nie miał po kim ich odziedziczyc. Ja nadal rysuję na poziomie przedszkola, Karol coś tam bazgra, najbardziej lubi rysować kółka. Śpiewa coś po swojemu, jedyna rozpoznawalna piosenka to Duzia nie duzia czyli Zuzia lalka nie duza ale tez śpiewa tylko tyle bo ja sama nie wiem co było.dalej. chyba coś tam coś tam cała ze szmatek?

---------- Dopisano o 06:03 ---------- Poprzedni post napisano o 05:59 ----------

Aha miałam.jeszcze dopytać o te maści z borsukow i swistakow. One serio pomagają? Zarzucicie jakimś linkiem które macie?
Stary 2015-09-14, 05:43   #729
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Witam z autobusu.

Klementyna, chrupki Karola - made my day

Sorce, dobra decyzja.

Kwiatuszku, a na co szczepilas Zuzke, rota tez?

My wczoraj sie sprawdzilismy u lekarza, bo u nas kaszel glownie w nocy, ale zawsze po dniu pelnym krzyku, a rego u mojego buntownika mnostwo. Wszystko ok, a ze ten kaszel taki jakby cos siedzialo i drapalo w gardle to mamy sie drosetuxem posilkowac. Masc swistakowa zamowiona w aptece, aczkolwiek farmaceutka twierdzi ze najlepiej ją zamawiac w aptekach internetowych.

Monika , mam zwykly inhalator kupiony w aptece, byla potrzeba nie zwracalam uwagi na firme. Dalej nad morzem?

Scarlett jak Zosia?
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 08:43   #730
scarlett26
Zakorzenienie

My mamy inhalator Philips Respironics - generalnie jakość inhalatora to wielkosc kropli na jaka inhalator rozbija lek - nie pamietam skrótu oznaczającego to, ale w każdej instrukcji powinno byc, powinno byc <20, przynajmniej <30....

Zosia kiepsko, ona nie wie co to chorowanie, nawet mierzenie temp jej wkurza, a co dopiero inhalacje czy podawanie leków. Pierwszy raz w zyciu gorączka do 40 stopni, rozpalona, płakała, w ogóle nie wiedziała co sie stało. Cała noc gorączka, opadająca po godzinie i wracająca juz po 2-3h, masakryczny katar, budzący ja co chwile, wiec ciagle siedzenie, płukanie nosa, krople, paracetamol, nurofen, smarkanie, pocieszanie, oglądanie gwiazdek i planet, wykłady astronomiczne TZta i oglądanie jak to Zosia mówi pierścionków i obrączek Saturna o 4 rano, juz myślałam ze bredzą oboje.... W koncu chrypic nad ranem zaczęła i kaszleć krtaniowo.... Teraz TZ powlókł się do pracy, a my się snujemy po mieszkaniu....

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 09:02   #731
Sorceresss
Wtajemniczenie

Nie wiem czy maść świstaka działa cuda, ale ostatnia poważna wizyta pół roku temu u lekarza była i właśnie Fi dostał bańki i maść. A mam o taką: https://www.e-zikoapteka.pl/10666,ba...-dagomed-.html

Scarlett, o matulu... współczuję choróbska.

Mam inhalator DIAGNOSTIC ECONSTELLATION i oprócz tego, że musi nam jeszcze posłużyć trochę (choć mam nadzieję, że jak najmniej) to mogę śmiało o nim napisać, że jest bardzo głośny. Bardzo! Łatwo Filip urwał taką klapkę, do tego czasami wypada wężyk z korpusu. Cząsteczki chyba też ma spore. Ale kupowaliśmy go na gwałt w środku nocy więc nie było czasu na namysły i sprawdzanie.

Moderna, pikne te akwarelki. Tajemny ogród
Filipa dzieła z kolorowaniem wyglądają tak (truskawka mu nie podeszła):
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM02774.jpg (78,3 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM02775.jpg (83,5 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM02776.jpg (88,8 KB, 11 załadowań)

Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2015-09-14 o 09:30

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-14, 09:23   #732
Malpka
Zakorzenienie

hej
Cytat:
U nas dzis w kościele było tak:
idę do komunii i Kacper chciał iść ze mną, więc go wzięłam za rękę, a on przygląda się, przygląda a jak przyszła moja kolej to mówi do księdza: "Dlaczego wszystkich częstujesz tymi chrupkami? Ja tez takie lubię!"
hehe u nas było "ej ja też chcę chipsa"

Cytat:
Maałpka wrzuć jakiś filmik z wystepem swojej gwiazdy
no do występu to pewnie jeszcze daleko hehe Jutro ma dopiero pierwszą lekcję na fortepianie

Cytat:

Malpka, brawo dla córy! A już się wybiera w szkole 1 stopnia instrument? Czy śpiew?
:
tak ma dwa razy w tygodniu naukę na fortepianie, 2 razy rytmikę i kształcenie słuchu po 1,5 h i raz w tygodniu taniec w pierwszej klasie za rok będą mieć chór zamiast tańca

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

[/COLOR]

super rysunki
Karol lubi malować farbami ale nie myje dobrze pędzelka i mu wychodzą te rysunki szaro bure
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 09:33   #733
scarlett26
Zakorzenienie

Małpka, gratulacje! To co? Kupujesz fortepian? 😀

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-09-14, 10:08   #734
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Dzięki za informację o inhalatorze.

Pakujemy się i wracamy. Jutro tż już do pracy idzie.
Stary 2015-09-14, 10:34   #735
Villga
Zadomowienie

Scarlett, zdrówka dla Zosi!
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 11:43   #736
Moderna
Zakorzenienie

Oh nie spodziewalam sie, ze rosnie mi Matejko dzieki
Dla mnie to bazgroly jeszcze bez wiekszego znaczenia, ale ja nie mam w ogole porownania do innych prac - rysunki malowane kredka wygladaja inaczej, linie sa twarde, a tutaj miekki pedzel jednak inaczej, lagodniej niesie reke
Marcel dziekuje za uznanie

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Pakujemy się i wracamy. Jutro tż już do pracy idzie.
wracajcie bezpiecznie!
Cytat:
Moderna, pikne te akwarelki. Tajemny ogród
fajny, prawda?
ejj to juz bardzo dokladnie koloruje (no i fajne te kolorowanki, musze sie za czyms podobnym rozejrzec) - a jak juz trzyma kredke, jak dorosly?
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Masc swistakowa zamowiona w aptece, aczkolwiek farmaceutka twierdzi ze najlepiej ją zamawiac w aptekach internetowych.
a co to za masc, serio w skladzie swistak?
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
W dzień zachowywał się normalnie. Biegal, skakal, szalał i wymyślił sobie nową zabawę. Wlazi do gondoli i dzidziusia udaje.

Moderna doczytałam, że bułeczki dobre
Jestem pod wrażeniem rysunków Marcela. Jakbym nie wiedziała kto malował obstawialabym starsze dziecko

U nas zdolności muzyczne i plastyczne kuleja ale nie mam żadnych wymagań bo nie miał po kim ich odziedziczyc. Ja nadal rysuję na poziomie przedszkola, Karol coś tam bazgra, najbardziej lubi rysować kółka. Śpiewa coś po swojemu, jedyna rozpoznawalna piosenka to Duzia nie duzia czyli Zuzia lalka nie duza ale tez śpiewa tylko tyle bo ja sama nie wiem co było.dalej. chyba coś tam coś tam cała ze szmatek?
ufff oby minelo i nie wrocilo

dobre, dobre - mozesz smialo robic

hahaa... nie chcialabys zobaczyc jak ja rysuje, jestem pewna, ze niektore dzieci rysuja lepiej ode mnie

M. nuci twinkle twinkle, ale wedlug niego ta piosenka nazywa sie bidu bidu
Stary 2015-09-14, 12:22   #737
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Małpka, gratulacje! To co? Kupujesz fortepian? ��
na szczęście u moich rodziców stoi pianino bo siostra grała więc pozostaje tylko kwestia przewiezienia i nastrojenia jeśli jej się to spodoba

a wogóle to dziękuje wam bardzo za słowa uznania dla mojej JUlci
Stary 2015-09-14, 12:28   #738
Villga
Zadomowienie

Aż sobie muszę włącZyć komputer, żeby zobaczyć obrazki bo na aplikacji mi nie pokazuje...

Malpko, a to pianino to wybór Julki czy to jakoś odgórnie jest? U nas w rodzinie dwie dziewczynki uczą się gry na skrzypcach.

Dziś zostawiłam Kinie placzaca w przedszkolu a jak po nią wróciłam to "Mamusiu Jeszce się nie wybawilam" ☺
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 12:51   #739
Sorceresss
Wtajemniczenie

Moderna, raz koloruje ładnie, a raz jak truskawkę - 3 kreski i po ptokach. Tu i tak niezabazgrolił jej na czarno Trzyma kredkę różnie - staram się mu pomagać i układać prawidłowo, ale po chwili znowy chwyta po swojemu.

A maść ze świstaka ma w składzie tłuszcz z sadła świstaka

W szkole muzycznej o ile kojarzę zawsze jest pianino/fortepian i drugi wybrany instrument. Przynajmniej tak kiedyś było, że do nauki podstaw muzyki było pianino.Pewnie dlatego, że na nim można uczyć się chociażby dźwięków, długości wprost naciskając klawisz.

Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2015-09-14 o 12:53

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-14, 13:40   #740
BYou
MBZ♥

Sorce super precyzyjne malowanie

Moderna ja na tym drugim widzę lasek
Zoś czasem trzyma jeszcze kredkę jak chłopek roztropekale widze, że to na początku rysowania, za chwilę przekłada już prawidłowojak przypominam: Zosieńko nie wyjeżdżaj za linie to się pilnuje. Czasem jednak Picasso by się nie powstydził

Kwiatuszku dobrze, że już lepiej

Despa zdrowia!!!! A jak w pracy?

Scarlett dla Was też zdrowia!!!!

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 13:43   #741
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość

Malpko, a to pianino to wybór Julki czy to jakoś odgórnie jest? U nas w rodzinie dwie dziewczynki uczą się gry na skrzypcach.
chciała albo skrzypce albo fortepian. Wolała skrzypce ale tam było mniej miejsc i na skrzypce się nie dostała więc jest fortepian. Jeśli jej się nie spodoba a bardzo będzie chciała skrzypce to za rok jeszcze raz podejdzie do egzaminu
Ale tak jak pisała Sorce jeśli ma się inny instrument to fortepian jest jako drugi dodatkowy
Stary 2015-09-14, 14:00   #742
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
chciała albo skrzypce albo fortepian. Wolała skrzypce ale tam było mniej miejsc i na skrzypce się nie dostała więc jest fortepian. Jeśli jej się nie spodoba a bardzo będzie chciała skrzypce to za rok jeszcze raz podejdzie do egzaminu
Ale tak jak pisała Sorce jeśli ma się inny instrument to fortepian jest jako drugi dodatkowy
niesamowite to dla mnie, bo ona przeciez ma dopiero 6 lat

a jak sie zdaje taki egzamin? ona juz wczesniej gdzies grala/uczyla sie?

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Moderna ja na tym drugim widzę lasek
Zoś czasem trzyma jeszcze kredkę jak chłopek roztropekale widze, że to na początku rysowania, za chwilę przekłada już prawidłowojak przypominam: Zosieńko nie wyjeżdżaj za linie to się pilnuje. Czasem jednak Picasso by się nie powstydził
Marcel podczas rysowania moiwl, ze to drzewo i malpy
a brazowe plamy to nic innego jak czekolada

talenty tu rosna
Marcel jeszcze sobie nie da prawidlowo ulozyc reki, chce po swojemu.

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Moderna, raz koloruje ładnie, a raz jak truskawkę - 3 kreski i po ptokach. Tu i tak niezabazgrolił jej na czarno Trzyma kredkę różnie - staram się mu pomagać i układać prawidłowo, ale po chwili znowy chwyta po swojemu.
widac, ze ma juz dosc sporo wprawy

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Dziś zostawiłam Kinie placzaca w przedszkolu a jak po nią wróciłam to "Mamusiu Jeszce się nie wybawilam" ☺

M. mi codziennie przynosi ksiazeczke z misiami w przedszkolu - i tez bardzo chce do przedszkola
az dzwonilam o miejsca na taka grupe raz w tygodniu na zabawy bez rodzicow w przedszkolu, ale zlikwidowali szkoda, bo chce do dzieci
Stary 2015-09-14, 14:27   #743
BYou
MBZ♥

Modernqa no cóż kiepska jestem w interpretacji
Zosiek też by chciała do przedszkola, tzn w teorii jest świetnaale narazie chodzimy do biblioteki na zajęcia dla maluchów.

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 14:37   #744
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Jakub będzie chodził do punktu przedszkolnego na 4 godziny dziennie bo tak tam mają czynne. No i na basen zapisałam oboje.
Stary 2015-09-14, 15:54   #745
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaaaaaaaaaa nawet kolory dobiera

zdrowia dla wszystkich!!!

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 17:14   #746
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
Julka mi się dostała do szkoły muzycznej
brawo!!!!!

Cytat:
to mówi do księdza: "Dlaczego wszystkich częstujesz tymi chrupkami? Ja tez takie lubię!"

Cytat:
Skubany dobrze sobie radzi z odmianą, oczywiście przekreca równie czesto, ale stronę bierna i czynną i odmiane nawet dobrze opanował

a ja kocham "przekręty". np. wczoraj prosił o jabłuszka do chrupienia.

i często używa żeńskiej formy. cały czas poprawiamy, jestem o to trochę zła na siebie, bo T. włącza auto-cenzora i są kwiatki typu: "babcia będzie prowadził auto?"

Cytat:

Paniczka
ten obrazki logiczne to jakaś gazetka z szaradami? czy tylko obrazki logiczne? Zaczynam się zastanawiać nad kolorwankami dla dorosłych :brzyda l:
kupowałam takie: http://www.wydawnictwologi.pl/obrazki-logiczne-137, ale widzę, że podrożały.
kolorowanki są ekstra "Tajemniczy ogród" ostatnio miałam już w arosowym koszyku. ale dopadło mnie konstruktywne pytanie: "kiedy????"... za dwa lata na gwiazdkę sobie zażyczę. z kompletem długopisów żelowych.. heh.... rozmarzyłam się...

Chałupka - superowa. I lokalizacja też

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

LOL!!!!! jestem pod duży wrażeniem!!!!

T. mazia. "mazia" się z farb na papierze robi. ale zapał i chęć w nim cenię

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Zdjęcia piękne na kocu porobione.
to ja łeiting

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

Aha miałam.jeszcze dopytać o te maści z borsukow i swistakow. One serio pomagają?

borsuk mega rozgrzewa.

Cytat:
LOL!!!!! to jest "nie podeszła"????? aaaa

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2015-09-14 o 17:15
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 18:58   #747
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Sorce zapomniala dodac, ze Filip ma przepieknie, rowniutko i kolorami poukladane kredki w pudelku. Niesamowity jest w tym, skubaniec.

Malpka, gratulacje dla Julki.

Moderna fajny rysunek. Zbieraj , bo warto. Ja mam po Oliwii cala teczke prac, od przedszkola. Emila naraxie rysuje kola, zwykle czarne.

Monika, odsapniesz troszke z jednym.dzieciorkiem. A i szerokiej drogi!

BYou, w robocie jak zwykle, w ciul papierow, prosby- grozby i szantaze...szkoda gadac nawet. Teraz ekipa z pelniacej obowiazki staje sie stala i im dupy odzywaja
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 19:54   #748
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hej

Dostalismy decyzję w sprawie becikowego - dostaniemy na Z
No to teraz pampki z Biedry, mleko i sanki zamawiamy bo dzieciaki nie mają na zime a chyba jest taniej teraz na all.

Pani, dałabym fote do klubu - Kierownik Kuba i dziewczynki w pieknej okolicznosci przyrody ale nie wiem czy moge małą brata pokazywać. Mozna dodac zdjecie tak zeby nie bylo widoczne na moim profilu
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 06:32   #749
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Zosiek też by chciała do przedszkola, tzn w teorii jest świetna
ano wlasnie, moze to tylko tak w teorii
chociaz ja jestem dobrej mysli, RB juz teraz widze jak procentuje
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
a ja kocham "przekręty". np. wczoraj prosił o jabłuszka do chrupienia.

i często używa żeńskiej formy. cały czas poprawiamy, jestem o to trochę zła na siebie, bo T. włącza auto-cenzora i są kwiatki typu: "babcia będzie prowadził auto?"

kupowałam takie: http://www.wydawnictwologi.pl/obrazki-logiczne-137, ale widzę, że podrożały.
kolorowanki są ekstra "Tajemniczy ogród" ostatnio miałam już w arosowym koszyku. ale dopadło mnie konstruktywne pytanie: "kiedy????"... za dwa lata na gwiazdkę sobie zażyczę. z kompletem długopisów żelowych.. heh.... rozmarzyłam się...

LOL!!!!! jestem pod duży wrażeniem!!!!

T. mazia. "mazia" się z farb na papierze robi. ale zapał i chęć w nim cenię

My za 3 tygodnie mamy kontrole rozwoju mowy u pediatry ojjj (u nowej pani doktor )

kolorowanki to na zabicie czasu, ktorego nie ma?

dzieki, az mi wstyd, bo nie doceniam mojego malarza, a robi furore w necie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Sorce zapomniala dodac, ze Filip ma przepieknie, rowniutko i kolorami poukladane kredki w pudelku. Niesamowity jest w tym, skubaniec.

Moderna fajny rysunek. Zbieraj , bo warto. Ja mam po Oliwii cala teczke prac, od przedszkola. Emila naraxie rysuje kola, zwykle czarne.
skubany

to bede musiala kupic jakas teczke

M. dostal ode mnie nowe zabawki - zestaw do robienia salatki i pizzy - nie wiedzialam, ze moze go cos na tak dlugo zajac, bardziej niz samochody
Polecam, fajne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 81ZdS7txrNL._SL1500_.jpg (82,5 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 61iHQgScMeL._SL1067_.jpg (75,0 KB, 9 załadowań)
Stary 2015-09-15, 07:18   #750
scarlett26
Zakorzenienie

Witam z krainy nieprzytomności. Z jeszcze śpi, ja przez ostatnie 2 doby chyba z 3 godziny. Wieczorem zaczęła ostro chrypic, wiec walnęliśmy sie w trojke w łożku i czekaliśmy co bedzie. Ostatecznie nic się nie stało, była lekko cieplejsza, ale gorączki nie miała i duszności te nie, moze wasze zaklęcia podziałały TZ poczołgał się juz do pracy, ja dogorywam na kanapie....

Tez oglądałam te pizze co Moderna wklejała, ale jednak cena z trochę pomalowanego drewna masakryczna - to powinno kosztować max połowę ceny. Zośka uwielbia robic pizzę, wiec robimy sobie z raz w tygodniu - kroję jej stertę szynki, pieczarek, papryki, przygortowyję pizzę i sos, Z na taboret i rządzi się na blacie i układa wszystko.

U nas nadal rządzi duplo, a ile ona ma pomysłów co tam się dzieje! Dialogi między postaciami powalające! Normalnie powinnam ją sfilmować z ukrycia!

Domkowa motywacja działa, coraz cześciej wola na nocnik z sukcesem a ja pomału kompletuję ci trzeba na "remont".... Tylko się nad lokatorami zastanawiam - myślałam o misiach Sylvanian family, ale są tak upiornie drogie, ze zal mi kasy, juz wolałabym na jakieś lego wydać. Z kolei Z ma straszna fazę na czytanie "Mysiego domku" i myszki, ale tu bym musiała cos sama tworzyć.

BYou Ty kiedys chciałaś kupić inne czesci - masz? Fajne? Czy "Domek" najlepszy?

Wstała gwiazda, na głowie skrzyżowanie dredów z afro, aaaaa jak ja to rozczeszę?!?!

- 45/2019 (9833 strony)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości