|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Ploty,plotki,ploteczki ....filtromaniaczek i nie tylko:D czII
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co roku próbuję się przemóc, trochę jeżdżę i znowu nic. Ale teraz już chyba nie mam wyjścia i muszę pomęczyć ojca, żeby ze mną regularnie jeździł aż będę gotowa sama, bo studia się skończą, a ja zostanę z bezużytecznym prawkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Zadomowienie
|
![]()
dziewczyny,może wyskoczę jak filip z konopii ale czy przy stosowaniu maseczki z czarnej/zielonej glunki można stosotować maseczkę z drożczy?i czy ona w ogóle coś pomaga?
![]()
#4473 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4474 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mogę tylko jeszcze raz, nieśmiało poprosić o wskazanie, w paru słowach, o co chodzi w tym SPD i PPD na opakowaniach filtrów.
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rudzitsu - ja Cie rozumiem. ja mam prawko od 2 klasy LO i siedziałam za kólkiem chyba z 7 razy w życiu. Strzsznie boje sie jeździć. A juz po warszawie to w ogóle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj prawo jazdy kojarzy mi się z typem takiej nowoczesnej, wyemancypowanej kobiety ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4478 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
No Madziorka, ale ja się własnie boję, że na pierwszym lepszym skręcie w lewo mnie strąbią - albo przy ruszaniu na światłach. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Raczkowanie
|
Utrapienie, Madziorka ja rozumiem, że jeżdżenie to frajda i wierzę, że kiedyś tak to będę czuć. Nie wyobrażam sobie nie jeździć, w końcu silna kobieta ze mnie, nie
![]() ![]() ![]() L_V pocieszyłaś mnie, myślałam, że tylko ja tak mam. Łączę się w bólu i mam nadzieję, że się wreszcie przełamiemy ![]() Utrapienie: http://www.wizaz.pl/basia_opalanie_faktory_cz2.php |
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4482 |
Wtajemniczenie
|
L_V, nerwowymi warszawiakami nie należy się po prostu przejmować, niech sobie trąbią. Kiedy na mnie jakiś facet (dlaczego to zawsze faceci???) trąbi, po prostu wzruszam ramionami i myślę sobie w coś w jego steteotypowym stylu, np.: "Jestem blondynką, mam prawo" (chociaż naprawdę jestem szatynką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, jestem dla was pełna podziwu. Trzeba miec charakter żeby tak się nie przejmować. Jak na mnie trąbią mam wtedy wrażenie, że absolutnie wszyscy sie na mnie gapia i tam co nieco wygadują pod moim adresem. No, i żeby dopełnić aobrazu - oczywiście jestem blondynką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Raczkowanie
|
Hehe, zawsze można sobie nakleić koniczynkę na szybę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4487 |
Rozeznanie
|
Ja nie traktuję
![]() ![]() Zaś co do zagrożenia na drodze... to jest tak, że początkujący być może (podkreślam: być może) stanowią jakieś zagrożenie na drodze z jakichś tam powodów - ale jedyne co moga spowodować w 99% przypadków, to niegroźna stłuczka. Bo z reguły są bardzo ostrożni. Najgorsi są tacy, którym wydaje się, że dobrze jeżdżą - i jadą za szybko, bez używania kierunkowskazów (to takie niemęskie!) i slalomem. I na czerwonym - no bo przecież nie bedę czekać, czekanie jest dla frajerów, jestem królem szosy. Naprawdę wolę jechać za osobą która ma od niedawna prawko i w związku z tym np. bardzo długo przepuszcza samochody stojąc na drodze podporządkowanej - niż cudem uniknąć zderzenia z takim co to mu się wydaje, że zdąży "śmignąć". I jeszcze jedno: pośpiech - i w życiu i na jezdni - nie wynika z "obecnego tempa życia", "wyścigu szczurów", "wielkomiejskości", tylko ze zwykłego bałaganiarstwa i braku umiejętności organizowania sobie czasu. Więc miejcie tych trąbiących w nosie!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4489 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Nie było mnie. Byłam dwa dni na szkoleniu w Czechach. Haha. Widzę, że rozpoczęłam temat samochodowy, więc kontynuuję go nadal. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja też zwlekałam ze zrobieniem prawa jazdy, ale przełamałam się w końcu w sobie i na początku tego roku obiecałam sobie że wreszcie zapiszę się na kurs. I udało się! Papierek mam w dłoni i powiem Wam że jestem z siebie naprawdę dumna. ![]() A strach ma tylko wielkie oczy. ![]() Szerokiej drogi Dziewczęta. ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za Was - L_V i Rudzitsu. Vegusia - trzymam kciuki za Twoją decyzję. Najważniejsze, to przełamać się w sobie. Wierzę w Was Dziewczęta. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4490 |
Rozeznanie
|
![]() A ja uwielbiam jeździć! Prowadzenie auta mnie uspokaja i odpręża. Mojego auta oczywiście, gdyż jazda pożyczonym mnie stresuje, powodująco całkowity dyskomfort jazdy. Czekam teraz na wypłate odszkodowania (po wypadku ze stycznia, o zgrozo!) i już niedługo znowu usiądę za własną kierownicą. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4493 |
Zakorzenienie
|
Niezamienna_juz_na_nic - trzymam kciuki.
![]() ![]() ![]() ![]() A ja od wczoraj chodzę na kurs języka czeskiego. ![]() ![]() Czeski na pewno mi się przyda, tym bardziej że mieszkam blisko granicy z Czechami. ![]() ![]() Tak więc AHOJ. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4494 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4495 |
Zakorzenienie
|
Niezamienna - dziękuję.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Rozeznanie
|
Niezamienna - trzymam kciuki za pływanie! To jest świetna sprawa, odstresowuje, wysmukla, ładuje energią! Niestety, sama przestałam chodzić na basen, bo od chloru strasznie złaziła ze mnie skóra, a co gorsza, okazało się że niezbyt to dla mnie wskazane ze względów hmmm ginekologicznych. No i strasznie się bałam ze dostanę grzybicy - a nie po to chodzi się na basen żeby się stresować
![]() Acha, na basen ozonowany nie pójdę dopóki nie zmieni się świadomość higieniczna w narodzie... Asik - miłej nauki! Czeski jest piękny (wprawdzie znam niewiele słów, w tym jedno niecenzuralne, ale kocham słuchać jak mówią Czesi). No i Hrabala będziesz mogła poczytać w oryginale! |
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
Zakorzenienie
|
Schaetzchen - przeczytanie twórczości Hrabala w oryginale bardzo mnie motywuje do pracy i poznawania tego języka.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
Zakorzenienie
|
Joasiu, powodzenia w nauce czeskiego. Ten język jest bliski memu sercu, bo moja przyjaciółka z lat dziecięcych mieszkała w Czechach (pochodziła z Polski). Znałam kiedyś kilka piosenek i wierszyków po czesku. Umiałam powiedzieć kilka zdań. Za te piosenki dostałam nawet kiedyś piątkę na muzyce
![]() Miło tak powspominać stare czasy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4499 |
Wtajemniczenie
|
Joasiu, jeszcze raz (i cały czas) trzymam kciuki. Pytałam o organizatorów, bo... czeski jest moim marzeniem - z powodów literackich, głównie ze względu na Hrabala, Schaetzchen
![]() Co do basenu - dziękuję za wsparcie. Przez jakiś czasu chodziłam na aerobik w wodzie i umiejętności pływania mi po prostu brakowało - widziałam, że lepiej ćwiczyłabym na głębokiej wodzie, gdyby gdzieś z tyłu głowy nie plątała się uparta myśl, że przecież nie umiem pływać... Co do spraw higienicznych (mój basen jest ozonowany) - cóż, staram się o tym nie myśleć zbyt wiele... Całe szczęście nie mam skłonności do grzybków i innych przyjemniaczków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję Anah ![]() Nie przypuszczałam, że znajdę tu tyle miłośniczek (miłośników) tego języka. ![]() Cytat:
![]() Niestety nie umiem Ci pomóc i poradzić co do szkoły językowej, bo żadnej nie znam w której można z powodzeniem i dobrym skutkiem uczyć się czeskiego. To jest ten plus mieszkania blisko granicy, że tu łatwiej coś znaleźć. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:35.