Mamusie lutowe - część II - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-14, 11:04   #151
tequillka23
Raczkowanie

Dot.: Mamusie lutowe - część II

Ja dzwoniłam do kliniki, w której u nas wykonywane są badania i powiedzieli mi, że połówkowe można spokojnie wykonać nawet w 23 tyg. A lekarze preferują po 20 tyg. bo dziecko jest bardziej rozwinięte. Ale to tylko informacja podana przez położną, także wydaje mi się, że jest w miarę wiarygodna.
Dziewczyny oszaleję, od jakiegoś czasu oglądam wózki i kompletnie nie wiem już czy chcę nowy 3w1 czy samą gondolę używaną kupić a później wypasioną i lekką spacerówkę. Bo jak wiadomo te 3w1 są cholernie ciężkie i duże. ehhhhh....
tequillka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 11:12   #152
Dzaasti
Rozeznanie

Uspokoiłyście mnie dziewczyny więc nie będę nigdzie dzwonić jak to dobrze , że są takie fora...
Stary 2015-09-14, 11:19   #153
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzaasti Pokaż wiadomość
Dokładnie to jest 18t1d, ale ginekolodzy chyba liczą ukończone tygodnie...czyli według niego może. być 18tc. Zawsze z tym się mieszam i nie wiem... żebym nie wyszła na histeryczke
nie jesteś histeryczką absolutnie każda z nas się martwi żeby było wszystko ok i by w terminie się zmieścić z badaniami moja tak liczy byłam w 15 t i 2d i wpisała w kartę ciąży 16 tydzień zdązysz w terminie jak dobrze liczę
Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Kochana masz dobrze dobrany termin
Ile to bedzie? Skoro dzis zaczynasz 19tc to jakos 19t 5dni? Ja tez dzis zaczynam 19tc (18t1dzien) i ide równy tydzien wczesniej niż Ty czyli 18t5dni.
Usg połowkowe jest prawidłowo od 18t0dni do 22(albo23?)tyg6dni, takze masz jeszcze dużo zapasu.
Ja mam dość wczesnie, ale moja gin uważa że najlepszy jest termin miedzy 18tyg0dni a 19tyg6dni bo wtedy jeszcze można jakies tam rzeczy genetycznie posprawdzać, a po 20tyg+ już tylko anatomicznie dziecko sie sprawdza. Ale nie wiem dokladnie o co chodzi, pierwszy raz to slyszalam. No i u niektorych lekarze wolą z kolei olowkowe robic po skonczonych 20 tygodniach. Wiec sama widzisz - co lekarz to opinia, najwazniejsze to badanie w tym przedziale 18-23 tygodnie, czyli miescisz sie idealnie

kaaasi, super wygarana! 150 zł piechotą nie chodzi
wiem też się cieszę tym bardziej, że poluje teraz na takie rzeczy
Cytat:
Napisane przez tequillka23 Pokaż wiadomość
Ja dzwoniłam do kliniki, w której u nas wykonywane są badania i powiedzieli mi, że połówkowe można spokojnie wykonać nawet w 23 tyg. A lekarze preferują po 20 tyg. bo dziecko jest bardziej rozwinięte. Ale to tylko informacja podana przez położną, także wydaje mi się, że jest w miarę wiarygodna.
Dziewczyny oszaleję, od jakiegoś czasu oglądam wózki i kompletnie nie wiem już czy chcę nowy 3w1 czy samą gondolę używaną kupić a później wypasioną i lekką spacerówkę. Bo jak wiadomo te 3w1 są cholernie ciężkie i duże. ehhhhh....
ja szukam używanej gondoli i kupie nową spacerówkę tak dziewczyny tutaj poradziły i myślę, że to bardzo dobra opcja bo maluch będzie z niech korzystał ok 6 miesięcy jak mamy tutaj pisały tak średnio więc może też tak spróbuj poszukać ja myślę nad fotelikiem do auta też używanym bo będzie na krótki czas a ten drugi jak patrzyłam na długi chyba że masz chęć na 3w1 to kup

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 11:35   #154
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
nie jesteś histeryczką absolutnie każda z nas się martwi żeby było wszystko ok i by w terminie się zmieścić z badaniami moja tak liczy byłam w 15 t i 2d i wpisała w kartę ciąży 16 tydzień zdązysz w terminie jak dobrze liczę

wiem też się cieszę tym bardziej, że poluje teraz na takie rzeczy

ja szukam używanej gondoli i kupie nową spacerówkę tak dziewczyny tutaj poradziły i myślę, że to bardzo dobra opcja bo maluch będzie z niech korzystał ok 6 miesięcy jak mamy tutaj pisały tak średnio więc może też tak spróbuj poszukać ja myślę nad fotelikiem do auta też używanym bo będzie na krótki czas a ten drugi jak patrzyłam na długi chyba że masz chęć na 3w1 to kup

Fotelik polecam nowy - tak naprawdę nigdy nie wiadomo jak był używany a to jednak rzecz od której zależy życie naszego malca w razie wypadku ja jestem bardzo przeczulona ma tym punkcie. No i pierwszy fotelik my używaliśmy do roczku wiec wcale nie tak krótko

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Dziewczyny ale mam labe w pracy to az mi sie nudzi!

Czytam wlasnie o porodach w krk szpitalach i kurka srednia nacinania krocza w polskich placówkach to ponad 40%!! Koszmar! Jestem przerażona ;/ jeden szpital w krk ma jedynie 12% wiec super (bo to pewnie konieczność medyczna wiadomo ze takie przypadki ez sie zdarzają) i opinie przy porodzie super za to sale i toalety i łazienki na oddziale poporodowym ponoc fatalne. No ale jeśli udało by sie SN na co liczę to szybko sie idzie do domu wiec chyba te warunki można przeboleć w zamian za godny poród..

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 11:45   #155
SzczesliwaNarzeczona
Raczkowanie

hej
witam się dzisiaj leniwie. Nic mi się nie chce, w nocy nie mogę zasnąć, kręcę się tak do 3.00 w nocy, a nic mnie nie boli:/
Co do L4 to ja też już od 9tc na zwolnieniu, ale to dlatego, że leżałam w szpitalu bo miałam te plamienia, poza tym mam bardzo ciężkiego szefa, nie raz już przez niego płakałam. Ostatnio zaczęłam płakać w jego gabinecie już jak byłam w ciąży, a on jeszcze o tym nie wiedział. Stwierdziłam, że nic nie jest warte tego, żeby taki stres fundować sobie w ciąży.
Stary 2015-09-14, 11:46   #156
tequillka23
Raczkowanie

No własnie myślałam nad samą gondolą ale jak przeglądam allegro i OLX to nie ma samych. Są ze spacerówką w komplecie.
A co do porodu u nas w B-stoku raczej nie ma wielkiego pola do popisu... Ale jeszcze tym szczególowo się nie interesowałam.
Stary 2015-09-14, 11:51   #157
agaczilla21
Zakorzenienie

Ja przy obu porodach bylam nacinana. Przy pierwszym dodatkowo peklam...po drugim dużo szybciej sie goiło...ale blizne mam konkretną...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-14, 11:54   #158
amb86
Zakorzenienie

Dziewczynki, ja też myślę o wózku i mam mętlik w głowie... Jeszcze mam czas

Wczoraj wieczorem młody kopał na tyle mocno, że poczuł to tż
amb86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 11:54   #159
Zakorzenienie

Ja nie byłam i nie chce jeśli nie będzie konieczności, bede walczyć o swoje biorę tz niech pilnuje moich praw jak ja bede konać

Stary 2015-09-14, 11:54   #160
SzczesliwaNarzeczona
Raczkowanie

chciałam Was zapytać jak zapatrujecie się na to, aby wykupić sobie położną? myślicie, że warto?
Stary 2015-09-14, 11:55   #161
agaczilla21
Zakorzenienie

Szczerze to mi to było obojętne byle jak najszybciej było po...

Ja nie miałam"swojej" położnej i teraz też miec nie będę...nie czuje takiej potrzeby...

Edytowane przez agaczilla21
Czas edycji: 2015-09-14 o 11:56

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-14, 12:01   #162
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Fotelik polecam nowy - tak naprawdę nigdy nie wiadomo jak był używany a to jednak rzecz od której zależy życie naszego malca w razie wypadku ja jestem bardzo przeczulona ma tym punkcie. No i pierwszy fotelik my używaliśmy do roczku wiec wcale nie tak krótko

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Czytam wlasnie o porodach w krk szpitalach i kurka srednia nacinania krocza w polskich placówkach to ponad 40%!! Koszmar! Jestem przerażona ;/ jeden szpital w krk ma jedynie 12% wiec super (bo to pewnie konieczność medyczna wiadomo ze takie przypadki ez sie zdarzają) i opinie przy porodzie super za to sale i toalety i łazienki na oddziale poporodowym ponoc fatalne. No ale jeśli udało by sie SN na co liczę to szybko sie idzie do domu wiec chyba te warunki można przeboleć w zamian za godny poród..

masz rację czemu mi się ubzdurało że też na pół roku a konkretny model polecasz na co warto zwrócić uwagę ?

Stary 2015-09-14, 12:08   #163
tequillka23
Raczkowanie

Ja raczej też nie będę wykupywać położnej, bo mam nadzieję, że tż będzie ze mną przynajmniej w pierwszej fazie porodu i wszystkiego dopilnuje a później, pewnie będzie mi obojętne, byleby szybciej urodzić. Wśród moich znajomych to mało popularne taka położna na wyłączność.. Ale jeżeli masz taką potrzebę, to czemu nie..
Stary 2015-09-14, 12:13   #164
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Ja przy obu porodach bylam nacinana. Przy pierwszym dodatkowo peklam...po drugim dużo szybciej sie goiło...ale blizne mam konkretną...
a ta blizna boli ? coś odczuwałaś jak się wygoiła?
Cytat:
Napisane przez amb86 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, ja też myślę o wózku i mam mętlik w głowie... Jeszcze mam czas

Wczoraj wieczorem młody kopał na tyle mocno, że poczuł to tż
mamusie bije niedobry
Cytat:
Napisane przez SzczesliwaNarzeczona Pokaż wiadomość
chciałam Was zapytać jak zapatrujecie się na to, aby wykupić sobie położną? myślicie, że warto?
nie, ale tylko dlatego, ze idę prywatnie rodzić i tam będę miała opiekę jak trzeba

Stary 2015-09-14, 12:14   #165
SzczesliwaNarzeczona
Raczkowanie

no właśnie nie wiem czy tego potrzebuję bo to moje pierwsze dziecko, ale wśród znajomych ostatnio zauważyłam, że coraz bardziej popularne to wykupowanie własnej położnej. Muszę się przyjrzeć bliżej jak to wygląda w szpitalach, w których ewentualnie chciałabym rodzić
Stary 2015-09-14, 12:30   #166
agaczilla21
Zakorzenienie

Kasia mnie bolała rana tak przez pierwszy tydzień po porodzie...a ze ja twarda babka jestem to mimo tego dwa dni po porodzie siedziałam na łóżku po turecku 😊 jak juz sie wygoila to juz nie bolalo tylko swędziało dopóki wszystkie szwy nie wyszly..a potem juz nic...nie czuje ze ja mam...tylko gin mi mówił ze blizne mam konkretna...

Ja w realu nie mam znajomych które by korzystaly z poloznej "na wyłączność" 😉

Edytowane przez agaczilla21
Czas edycji: 2015-09-14 o 12:32
Stary 2015-09-14, 12:33   #167
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aksamitka1927 Pokaż wiadomość
A ile lat ma twoja Pola? Moja w styczniu będzie miała 3 lata i mam takie same odczucia Niby jestem na L4, ale czekam na męża z pracy jak na wybawienie. Tym bardziej, że pierwszą ciążę całą przeleżałam, teraz też cały pierwszy trymestr plamiłam, więc powinnam się oszczędzać. Niestety moja córka nie honoruje mojego L4 Dlatego bardzo się cieszę, że poszła teraz do przedszkola (docelowo do 13.00 będzie chodzić), bo przynajmniej mogę trochę odpocząć

Noo moja dwulatka, niby spokojna, ale też ma motorek w tyłku i nie usiedzi. Od października idzie do przedszkola też na pół dnia, dla mnie będzie łątwiej ogarniać swoich lekarzy i badania, a dla niej w końcu częsty kontakt z dziećmi. I z chorobami... zobaczymy co to będzie.

Cytat:
Napisane przez Dzaasti Pokaż wiadomość
Też jestem w pracy... i zrobiłabym dokładnie to samo co Ty tak się zastanawiam.... dziś zaczął mi się 19tc... wizytę mam 25 września.... więc jeszcze dwa tygodnie.. czy lekarz dobrze wyliczył mi badanie połowkowe.... hmm... już się zamieszałam
Ja też mam 25 września połówkowe

Cytat:
Kochana masz dobrze dobrany termin
Ile to bedzie? Skoro dzis zaczynasz 19tc to jakos 19t 5dni? Ja tez dzis zaczynam 19tc (18t1dzien) i ide równy tydzien wczesniej niż Ty czyli 18t5dni.
Usg połowkowe jest prawidłowo od 18t0dni do 22(albo23?)tyg6dni, takze masz jeszcze dużo zapasu.
Ja mam dość wczesnie, ale moja gin uważa że najlepszy jest termin miedzy 18tyg0dni a 19tyg6dni bo wtedy jeszcze można jakies tam rzeczy genetycznie posprawdzać, a po 20tyg+ już tylko anatomicznie dziecko sie sprawdza. Ale nie wiem dokladnie o co chodzi, pierwszy raz to slyszalam. No i u niektorych lekarze wolą z kolei olowkowe robic po skonczonych 20 tygodniach. Wiec sama widzisz - co lekarz to opinia, najwazniejsze to badanie w tym przedziale 18-23 tygodnie, czyli miescisz sie idealnie

kaaasi, super wygarana! 150 zł piechotą nie chodzi

No właśnie, co lekarz to inna opinia tak jak już kiedyś pisałyśmy U mnie lekarz z kolei uważa,że najlepiej od 20t1d do 21t6d, że najlepiej wtedy organy widać itp.
Ja będę mieć 20t2d.
Także Dzaasti don't worry

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 12:37   #168
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:
Witam u mnie dziś od rana pozytywnie wygrałam biustonosz do karmienia za 150 zł także jestem przeszczęśliwa bo odpada kolejny wydatek
Dzasti chyba będzie na styk bo do 22 tyg trzeba więc jeszcze 3tyg masz jak dobrze liczę
Gratki! Gdzie takie rzeczy można wygrać? Jakaś gazeta ciążowa?
Cytat:
Dzieci z katarem ale poza tym nic im nie jest. Robię pranie...a na obiad jeszcze nie wiem
Idę pranie powiesić
Dużo zdrówka! Moi w zeszłym tygodniu pociągali nosem. W sobotę wieczorem u malucha doszła gorączka Poza nią niby był zdrowy... Muszę zerknąć czy przez przypadek jakaś 5-ka mu nie wychodzi. Dzisiaj od rana czółko zimne, także trzymajcie kciuki, żeby już nie wróciło

Przy porodzie sn ja polecam sprawdzoną położną. U mnie bardzo pilnowała, żebym jeszcze nie parła, przez co może poród trwał długo, ale pęknięcie było małe.

Ja dzisiaj mam już 21 tc. Nie wierzę, że już "z górki" ehhh strasznie szybko to mija W środę połówkowe i już się nie umiem doczekać
Stary 2015-09-14, 12:38   #169
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

My też pierwszy fotelik do roczku, potem rwf. Też uważam,że kupowanie używanego to błąd, chyba,że od jakichś dobrych znajomych i rodziny i wiadomo jest,że nie brał udziału w wypadku.

A ku któremu szpitalowi póki co się skłaniasz?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-14, 12:42   #170
Karinek1973
Raczkowanie

Witam się w nowym wątku, w 19 tc, po chwilowej nieobecności W pt wylądowałam w szpitalu pod kroplówką Miałam bardzo silne bóle brzucha wymioty i rozwolnienie. Do dziś nie ustalili co mi było czy jelitówka czy się czymś strułam czy była to jakaś kolka brzuszna Dobrze trafiłam bo na ip był mój dr Pierwsze co sprawdził to czy z małym wszystko ok Jak zobaczyłam na usg bijące serce i ruchliwe nóżki to mimo bólu poczułam wielka ulgę Szpitale to zdecydowanie nie są miejsca dla mnie Ogromnie tęskniłam za mężem synkiem ... Nasłuchałam się ktg, opowieści mamusiek z przenoszonymi ciążami , jęków rodzących ale też i płaczu bobasków.
Na hasło możemy panią wypisać w dwie minuty byłam gotowa do wyjścia
Zapowiedziałam, że w szpitalu pojawię się dopiero na poród Życie zweryfikuje
Karinek1973 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 12:43   #171
agaczilla21
Zakorzenienie

Ja dzisiaj koncze 16 tydzień 😊 od jutra 17 😊

Dzisiaj snila mi sie moja przyjaciółka ze mi mówiła ze jest w ciąży i ma termin na 2 października...a potem drugi sen ze poszłam się zapisać na egzamin na prawo jazdy na 22 stycznia...

Moje Gady ukladaja klocki a ja ☠☠☠☠☠☠☠ki w tv oglądam 😊
Stary 2015-09-14, 12:43   #172
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Gratki! Gdzie takie rzeczy można wygrać? Jakaś gazeta ciążowa?

Dużo zdrówka! Moi w zeszłym tygodniu pociągali nosem. W sobotę wieczorem u malucha doszła gorączka Poza nią niby był zdrowy... Muszę zerknąć czy przez przypadek jakaś 5-ka mu nie wychodzi. Dzisiaj od rana czółko zimne, także trzymajcie kciuki, żeby już nie wróciło

Przy porodzie sn ja polecam sprawdzoną położną. U mnie bardzo pilnowała, żebym jeszcze nie parła, przez co może poród trwał długo, ale pęknięcie było małe.

Ja dzisiaj mam już 21 tc. Nie wierzę, że już "z górki" ehhh strasznie szybko to mija W środę połówkowe i już się nie umiem doczekać
szukam konkursów na fb teraz znalazłam taki gdzie foteliki do wygrania strona Nestle Motyl na co zwrócić uwagę przy wyborze fotelika ?

Stary 2015-09-14, 12:47   #173
nursii
Zadomowienie

Ja nie będę wykupowała położnej, po pierwsze będę rodzić w jednym z dwóch szpitali u mnie w mieście, w których wiem, że jest dobra opieka podczas porodu i rodząca nie jest zostawiana sama sobie... po drugie kurde po coś w końcu te składki płacę na opiekę zdrowotną, wkurza mnie jak tylko" dodatkowo" muszę płacić za opiekę... starczy mi, że do gina chodzę prywatnie.
Chyba wyjdę tu na jakąś nienormalną , ale ja się nie boję nacinania krocza... wolę mieć nacięte niż pęknąć " w gwiazdę", mieć uszkodzone zwieracze i popuszczać siku albo to drugie do końca życia albo robić sobie waginoplastykę...:/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-14, 12:49   #174
Vivien26
Rozeznanie

Dziekuje za odpowiedzi bo nie kumata jeszcze tu jestem hihi

Ja mam pierwsze polowkowe 17.09 i drugie 24.09 razem ze sprawdzaniem tej nieszczesnej blizny po cc

Ja w zasadzie mam upatrzona klinike u siebie za duzego wyboru nie mialam bo z oddzialem neonantologicznym mam tu tylko 2 :/ a lekarz mowi ze lepiej zebym upatrzyla taki

Agaczilla moja tez cos pociaga nosem ale licze ze przejdzie bokiem

Dzis mnie wzielo na kapusniak taki meeeega kwasny

Edytowane przez Vivien26
Czas edycji: 2015-09-14 o 12:51
Vivien26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 12:52   #175
Zakorzenienie

Cytat:
ja chyba bede miec, glownie po to by mnie sluchali i robili to co chce i trzymali sie planu porodu - chce kontakt skora do skory min 2h + brak naciecia krocza + tylko kp chyba ze poprosze o mm. wystarczy poczytac w necie jakie są z tym jazdy i jak mają w dupie co sie do nich mowi w polskich szpitalach (nie twierdze ze wszedzie, ale nie wiadomo nigdy na kogo akurat Ty trafisz) wiec wole miec kogos kto bedzie pilnowal mojego zdania jak lew (oczywiscie to wszystko w przypadku gdy porod przebiega bez komplikacji)

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
masz rację czemu mi się ubzdurało że też na pół roku a konkretny model polecasz na co warto zwrócić uwagę ?
niestety sama musze zrobic rozeznanie w tym temacie bo w usa sprzedaja inne modele wiec jestem zupelnie bez fotelika. jedyne co to chce z maxi cosi bo ma dobre opinie i testy i mam adapter do wózka na ten fotelik - takie male plastikowe uchywty wkladam do wozka i moge tam wpiac fotelik zamiast gondoli i to sie mega przydaje.
takze dla mnie temat tez mocno do rozeznania..
Stary 2015-09-14, 12:53   #176
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Najlepiej samemu sprawdzić, na foteliki. info jest ranking według Adac, chociaż podobno bardziej wiarygodny jest testplus. Jeszcze dobrze poczytać bloga Osiemgwiazdek.

Stary 2015-09-14, 12:53   #177
amb86
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie nie wiem czy tego potrzebuję bo to moje pierwsze dziecko, ale wśród znajomych ostatnio zauważyłam, że coraz bardziej popularne to wykupowanie własnej położnej. Muszę się przyjrzeć bliżej jak to wygląda w szpitalach, w których ewentualnie chciałabym rodzić
A gdzie się szuka takiej położnej, jak to się odbywa??
amb86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 12:53   #178
Vivien26
Rozeznanie

SzczesliwaNarzeczona ja mysle o poloznej bo w pierwszej ciazy nie mialam i wspominam....no krotko mowiac zle.Teraz nad tym mysle bo zawsze pogadasz i powiesz czego oczekujesz
A w szpitalach czasem trafiaja sie niefajne ktore maja gdzies Twoje zdanie i potrzeby

Amb ja albo mam znalezc w necie w swoim regionie albo pogadac w klinice w ktorej chce rodzic i wybrac

Edytowane przez Vivien26
Czas edycji: 2015-09-14 o 12:55
Vivien26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 12:54   #179
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzisiaj koncze 16 tydzień 😊 od jutra 17 😊

Dzisiaj snila mi sie moja przyjaciółka ze mi mówiła ze jest w ciąży i ma termin na 2 października...a potem drugi sen ze poszłam się zapisać na egzamin na prawo jazdy na 22 stycznia...

Moje Gady ukladaja klocki a ja ☠☠☠☠☠☠☠ki w tv oglądam 😊
Moja przyjaciólka ma cc 2 października

Stary 2015-09-14, 12:56   #180
Zakorzenienie

Cytat:
najlepiej na wstepie zrob rozeznanie jakie sa zwyczaje tam gdzie chcesz rodzic. tutaj jest sporo informacji, statystyki o cc, nacinaniu krocza i innych: http://www.gdzierodzic.info/placowka/szukaj
sa tez opinie i pisza jak ludzi stosuja sie do Twoich oczekiwan.
posprawdzaj tez opinie o poloznych w tym szpitalu, moze sie oakzac ze akurat wszystkie są spoko i wtedy Twoja wlasna nie jest potrzebna.

ja przy pierwszym porodzie ktory trwal dlugo mialam 3 polozne na zmianach (zmiany po 8h). 2 polozne cudowne, szcegolnie druga wszystkiego mnie nauczyla byla mega troskliwa i baaaardzo pomogla. jdna polozna nie byla fajna i zle mi sie z nia wspolpracowalo - na szcescie znala sie na rzeczy wiec mimo charakteru odwalila dobrą robote. ja czuć pewnie bede sie w takiej sytuacji z osoba do ktorej mam zaufanie. polozna kosztuje u mnie tysiaka, stac mnei to biore - komfort psychiczny dla mnie to podstawa. porod to ma byc fajne wydarzenie (mimo bolu) a nie cos o czym nie chce pamietac
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości