![]() |
#151 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lutowe - część II
Ja dzwoniłam do kliniki, w której u nas wykonywane są badania i powiedzieli mi, że połówkowe można spokojnie wykonać nawet w 23 tyg. A lekarze preferują po 20 tyg. bo dziecko jest bardziej rozwinięte. Ale to tylko informacja podana przez położną, także wydaje mi się, że jest w miarę wiarygodna.
Dziewczyny oszaleję, od jakiegoś czasu oglądam wózki i kompletnie nie wiem już czy chcę nowy 3w1 czy samą gondolę używaną kupić a później wypasioną i lekką spacerówkę. Bo jak wiadomo te 3w1 są cholernie ciężkie i duże. ehhhhh.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Rozeznanie
|
Uspokoiłyście mnie dziewczyny
![]() ![]() ![]()
#153 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fotelik polecam nowy - tak naprawdę nigdy nie wiadomo jak był używany a to jednak rzecz od której zależy życie naszego malca w razie wypadku ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Dziewczyny ale mam labe w pracy to az mi sie nudzi! Czytam wlasnie o porodach w krk szpitalach i kurka srednia nacinania krocza w polskich placówkach to ponad 40%!! Koszmar! Jestem przerażona ;/ jeden szpital w krk ma jedynie 12% wiec super (bo to pewnie konieczność medyczna wiadomo ze takie przypadki ez sie zdarzają) i opinie przy porodzie super za to sale i toalety i łazienki na oddziale poporodowym ponoc fatalne. No ale jeśli udało by sie SN na co liczę to szybko sie idzie do domu wiec chyba te warunki można przeboleć w zamian za godny poród.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Raczkowanie
|
hej
witam się dzisiaj leniwie. Nic mi się nie chce, w nocy nie mogę zasnąć, kręcę się tak do 3.00 w nocy, a nic mnie nie boli:/ Co do L4 to ja też już od 9tc na zwolnieniu, ale to dlatego, że leżałam w szpitalu bo miałam te plamienia, poza tym mam bardzo ciężkiego szefa, nie raz już przez niego płakałam. Ostatnio zaczęłam płakać w jego gabinecie już jak byłam w ciąży, a on jeszcze o tym nie wiedział. Stwierdziłam, że nic nie jest warte tego, żeby taki stres fundować sobie w ciąży.
#156 |
Raczkowanie
|
No własnie myślałam nad samą gondolą ale jak przeglądam allegro i OLX to nie ma samych. Są ze spacerówką w komplecie.
A co do porodu u nas w B-stoku raczej nie ma wielkiego pola do popisu... Ale jeszcze tym szczególowo się nie interesowałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
Ja przy obu porodach bylam nacinana. Przy pierwszym dodatkowo peklam...po drugim dużo szybciej sie goiło...ale blizne mam konkretną...
|
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, ja też myślę o wózku i mam mętlik w głowie... Jeszcze mam czas
![]() Wczoraj wieczorem młody kopał na tyle mocno, że poczuł to tż ![]() ![]() ![]()
#159 |
Zakorzenienie
|
Ja nie byłam i nie chce jeśli nie będzie konieczności, bede walczyć o swoje
![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
Szczerze to mi to było obojętne byle jak najszybciej było po...
Ja nie miałam"swojej" położnej i teraz też miec nie będę...nie czuje takiej potrzeby... Edytowane przez agaczilla21 Czas edycji: 2015-09-14 o 11:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#163 |
Raczkowanie
|
Ja raczej też nie będę wykupywać położnej, bo mam nadzieję, że tż będzie ze mną przynajmniej w pierwszej fazie porodu i wszystkiego dopilnuje a później, pewnie będzie mi obojętne, byleby szybciej urodzić. Wśród moich znajomych to mało popularne taka położna na wyłączność.. Ale jeżeli masz taką potrzebę, to czemu nie..
|
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#165 |
Raczkowanie
|
no właśnie nie wiem czy tego potrzebuję bo to moje pierwsze dziecko, ale wśród znajomych ostatnio zauważyłam, że coraz bardziej popularne to wykupowanie własnej położnej. Muszę się przyjrzeć bliżej jak to wygląda w szpitalach, w których ewentualnie chciałabym rodzić
#166 |
Zakorzenienie
|
Kasia mnie bolała rana tak przez pierwszy tydzień po porodzie...a ze ja twarda babka jestem to mimo tego dwa dni po porodzie siedziałam na łóżku po turecku 😊 jak juz sie wygoila to juz nie bolalo tylko swędziało dopóki wszystkie szwy nie wyszly..a potem juz nic...nie czuje ze ja mam...tylko gin mi mówił ze blizne mam konkretna...
Ja w realu nie mam znajomych które by korzystaly z poloznej "na wyłączność" 😉 Edytowane przez agaczilla21 Czas edycji: 2015-09-14 o 12:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noo moja dwulatka, niby spokojna, ale też ma motorek w tyłku i nie usiedzi. Od października idzie do przedszkola też na pół dnia, dla mnie będzie łątwiej ogarniać swoich lekarzy i badania, a dla niej w końcu częsty kontakt z dziećmi. I z chorobami... zobaczymy co to będzie. Cytat:
![]() Cytat:
No właśnie, co lekarz to inna opinia tak jak już kiedyś pisałyśmy ![]() Ja będę mieć 20t2d. Także Dzaasti don't worry ![]()
![]() |
#168 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Przy porodzie sn ja polecam sprawdzoną położną. U mnie bardzo pilnowała, żebym jeszcze nie parła, przez co może poród trwał długo, ale pęknięcie było małe. Ja dzisiaj mam już 21 tc. Nie wierzę, że już "z górki" ehhh strasznie szybko to mija ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też pierwszy fotelik do roczku, potem rwf. Też uważam,że kupowanie używanego to błąd, chyba,że od jakichś dobrych znajomych i rodziny i wiadomo jest,że nie brał udziału w wypadku. A ku któremu szpitalowi póki co się skłaniasz?
![]() |
#170 |
Raczkowanie
|
Witam się w nowym wątku, w 19 tc, po chwilowej nieobecności W pt wylądowałam w szpitalu pod kroplówką Miałam bardzo silne bóle brzucha wymioty i rozwolnienie. Do dziś nie ustalili co mi było czy jelitówka czy się czymś strułam czy była to jakaś kolka brzuszna Dobrze trafiłam bo na ip był mój dr Pierwsze co sprawdził to czy z małym wszystko ok Jak zobaczyłam na usg bijące serce i ruchliwe nóżki to mimo bólu poczułam wielka ulgę Szpitale to zdecydowanie nie są miejsca dla mnie Ogromnie tęskniłam za mężem synkiem ... Nasłuchałam się ktg, opowieści mamusiek z przenoszonymi ciążami , jęków rodzących ale też i płaczu bobasków.
![]() Na hasło możemy panią wypisać w dwie minuty byłam gotowa do wyjścia Zapowiedziałam, że w szpitalu pojawię się dopiero na poród ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj koncze 16 tydzień 😊 od jutra 17 😊
Dzisiaj snila mi sie moja przyjaciółka ze mi mówiła ze jest w ciąży i ma termin na 2 października...a potem drugi sen ze poszłam się zapisać na egzamin na prawo jazdy na 22 stycznia... Moje Gady ukladaja klocki a ja ☠☠☠☠☠☠☠ki w tv oglądam 😊 |
![]() ![]() |
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#173 |
Zadomowienie
|
Ja nie będę wykupowała położnej, po pierwsze będę rodzić w jednym z dwóch szpitali u mnie w mieście, w których wiem, że jest dobra opieka podczas porodu i rodząca nie jest zostawiana sama sobie... po drugie kurde po coś w końcu te składki płacę na opiekę zdrowotną, wkurza mnie jak tylko" dodatkowo" muszę płacić za opiekę... starczy mi, że do gina chodzę prywatnie.
Chyba wyjdę tu na jakąś nienormalną , ale ja się nie boję nacinania krocza... wolę mieć nacięte niż pęknąć " w gwiazdę", mieć uszkodzone zwieracze i popuszczać siku albo to drugie do końca życia albo robić sobie waginoplastykę...:/
![]() |
#174 |
Rozeznanie
|
Dziekuje za odpowiedzi bo nie kumata jeszcze tu jestem hihi
Ja mam pierwsze polowkowe 17.09 i drugie 24.09 razem ze sprawdzaniem tej nieszczesnej blizny po cc Ja w zasadzie mam upatrzona klinike u siebie za duzego wyboru nie mialam bo z oddzialem neonantologicznym mam tu tylko 2 :/ a lekarz mowi ze lepiej zebym upatrzyla taki Agaczilla moja tez cos pociaga nosem ale licze ze przejdzie bokiem ![]() Dzis mnie wzielo na kapusniak taki meeeega kwasny Edytowane przez Vivien26 Czas edycji: 2015-09-14 o 12:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#175 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
takze dla mnie temat tez mocno do rozeznania.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
Najlepiej samemu sprawdzić, na foteliki. info jest ranking według Adac, chociaż podobno bardziej wiarygodny jest testplus. Jeszcze dobrze poczytać bloga Osiemgwiazdek.
#177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#178 |
Rozeznanie
|
SzczesliwaNarzeczona ja mysle o poloznej bo w pierwszej ciazy nie mialam i wspominam....no krotko mowiac zle.Teraz nad tym mysle bo zawsze pogadasz i powiesz czego oczekujesz
A w szpitalach czasem trafiaja sie niefajne ktore maja gdzies Twoje zdanie i potrzeby Amb ja albo mam znalezc w necie w swoim regionie albo pogadac w klinice w ktorej chce rodzic i wybrac Edytowane przez Vivien26 Czas edycji: 2015-09-14 o 12:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sa tez opinie i pisza jak ludzi stosuja sie do Twoich oczekiwan. posprawdzaj tez opinie o poloznych w tym szpitalu, moze sie oakzac ze akurat wszystkie są spoko i wtedy Twoja wlasna nie jest potrzebna. ja przy pierwszym porodzie ktory trwal dlugo mialam 3 polozne na zmianach (zmiany po 8h). 2 polozne cudowne, szcegolnie druga wszystkiego mnie nauczyla byla mega troskliwa i baaaardzo pomogla. jdna polozna nie byla fajna i zle mi sie z nia wspolpracowalo - na szcescie znala sie na rzeczy wiec mimo charakteru odwalila dobrą robote. ja czuć pewnie bede sie w takiej sytuacji z osoba do ktorej mam zaufanie. polozna kosztuje u mnie tysiaka, stac mnei to biore - komfort psychiczny dla mnie to podstawa. porod to ma byc fajne wydarzenie (mimo bolu) a nie cos o czym nie chce pamietac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.