|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Cytat:
Mi zawsze się wydawało, że dziecko marznie. Miałam ale nigdy nie użyłam. Dla mnie jak ma body i na to dodatkowo śpiochy to jest jakoś tak cieplej. ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Dla mnie body to bielizna, tak jakbym miała ja chodzić powiedzmy na podkoszulce (blee). Nie wiem może jakaś dziwna jestem
|
|
#4052 | |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie! Fajny!
A ja z moim pączkiem mam powoli problem buty ubrać ![]() Cytat:
Ja lubiłam u Olki rajtki, bo przynajmniej nie łaziła boso ciągle, bo jak była malutka to ściągała skarpetki cały czas. Więc chyba teraz nie będę już dokupywać przemęczę w tych pajacach, a kupię jak będzie starsze.. Dobrze rozumuję?
|
|
|
|
|
#4053 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm ale jak marznie :P? To ile warstw ubieralas?
Jak dla mnie zima w domu jest cieplutko I spokojnie po jednej warstwie starczy a body teraz sa takie sliczne ze nie wygladaja jak bielizna wedlug mnie a dla takiego maluszka to najwygodniejsze. Pajace jak dla mnie to tylko do spania znowu ![]() Teraz jak corka jest starsza to body nosi tylko pod czyms raczej. Tak to bluzki, koszulki, bluzy, sweterki itd ale przy takim maluchu to inaczej. |
|
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
zuken śliczne zakupy, a te białe półśpiochy z misiem piękne, przypomnij gdzie kupiłaś? Brzuszek rzeczywiście malutki .
|
|
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam zamiar ubierać w body plus jakieś spodnie / półśpiochy/ śpiocy/pajace. A na wyjście w gości (
) dawać sweterek ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Olka nosiła bodziaki dopóki nie nauczyła się na nocnik. Łatwiej i szybciej mi ściągnąć same gacie i posadzić niż jeszcze rozpinać guziki. Jednak wcześniej dla mnie body były wygodniejsze, bo jak turlała się po podłodze, czy podciągała to jej nic nie wychodziło, pampers nie spadał, a i ona nie zaglądała co ma pod koszulką i pod pampersem
|
|
|
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
Magda wiesz co nie ma sensu teraz kupowac niewiadomo jakich ilosci jak nie wiesz co sie u Ciebie sprawdzi
kazdemu przypasuje cos innego do ubierania wiec na poczatek nie ma co szalec, pozniej mozna dokupic Ja rajty zakladalam jak mala zaczela raczkowac bo sie nie zsuwaly ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Kinga wszystko kupowalam w takim markecie dzieciecym Kubus
|
|
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
Dotarła moja wanienka
|
|
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie tak myślę, że starczy, przemęczę się te parę miesięcy w tym co mam, a dopiero później zainwestuję w rajtki i spodnie. Bo jednak uwielbiałam rajtki u Olki. Najładniejsze były takie szare z żabką na dupci
|
|
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
Rajtki jak dla mnie spoko ale glownie dla dziewczynki jednak, tak samo leggisny
chlopak jakos srednio mi sie widzi w tym :P
|
|
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie bardzo widzi zestaw body z półśpiochami. A co do ciepła zimą to bardzo subiektywna sprawa. Mój mąż chodzi w krótkich spodenkach i koszulce a ja w dresowych spodniach i swetrze/ polarze. Ciężko powiedzieć, jak będzie małemu. ..
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga nie wiem ale chyba nie... te polspiochy sa formy MAKOMA.
Med uwierz mi ze sama wyczujesz jak dziecku jest najlepiej moja corka urodzila sie latem to tez inaczej ale zima zawsze zostaje nam becik/kocyk I maluch ma przytulniej jakos nie widze takiego szkraba caly dzien w swetrze czy bluzie na przyklad
|
|
|
|
#4064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- ZUKEN i tego się trzymam. Mam w planach zrobić sobie przyjemność i kupić do domu właśnie ocieplany, zimowy becik lub koc z minky w ramach ewentualnego ratunku. Nie wiem jak ze spaniem, ale pewnie kupię jakiś bawełniany otulacz (do fajdania) a jak coś to welurowy pajac powinien wystarczyć?I mam też zamiar nie kupować teraz ubrań większych niż 56/62, żeby na bieżąco kupić to, co mi już podpasuje
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-09-14 o 14:23 |
|
|
|
|
#4065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nawet nie kupuję żadnego typowego sweterka czy bluzy dla takiego małego, dopiero od 68 czy 74. Nie widzę potrzeby, chyba że jedną ładną bluzkę czy sweterek znajdę używany na flohmarku, ale nie więcej. Po co to maleństwo męczyć. |
|
|
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam kurteczkę na 62 i ten sweterek na 56. I w sumie więcej nie mam zamiaru kupować - ktoś kupi
|
|
|
|
#4067 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgadzam sie ze szybko sie wyczuje co dziecko lubi. Moja urodziła się przełom zimy i wiosny i zazwyczaj ładowała w bodziaku + pajacu. No i chyba było jej ok bo dobrze sie czuła i kark nie był spocony. |
|
|
|
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupuje wlasnie 56 I 62 rozmiar.
Na pewno kupie tez jakis sweterek I z dwie bluzy przy corce mialam bawelniany sweterek na 56 I super sie sprawdzil na chlodniejsze dni na spacery. Bluzy mialam na 62 I tez uzywalam bo jak zaczelo sie robic chlodniej to na taki zestaw body + spiochy zakladalam bluze albo po prostu dresik na dwor ![]() Teraz tez bede ubierac cos jeszcze pod kombinezon bo same body to za malo jak bedzie temperatura minusowa. ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Teraz sa super rzeczy dla maluszkow, eko, 100% bawelny, bez sciagaczy I metek. Takze mozna kupic cos cieplejszego ale I wygodnego |
|
|
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówiłam sobie obiad i właśnie Pan przywiózł i mi humor poprawiły. Az pokaże wam dlaczego
|
|
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
Med ja na noc uzywalam rozka. Sprawdzil sie chyba do 3-4 miesiaca nawet, potem mala przestala sie miescic
|
|
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga - na poprawę humoru idealne
Ja zrobiłam pyszny obiad Jak nie będzie smakowało ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Ja do spania kupuję ten śpiworek. jak nie będzie pasowało to sprzedam i tyle ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Dziecku też pasuje obiadek bo się rozpycha strasznie Mały łakomczuch no
|
|
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
Mojemu maleństwu też smakowało, ale już wcześniej zauważyłam, że reaguje na pikantne, słodkie brzydko mówiąc ma w dupce.
|
|
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
E to moje ma wybrane smaki
|
|
|
|
#4074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Śliczne brzuszki!
ewusia śliczne ciuszki ![]() dotka zdrówka dla was! kinga super, że dotarła wanienka jednak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My dzisiaj mamy drugą rocznicę ślubu |
||
|
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
a to nektarynki chyba są dziecięcym hitem bo wiele z nas ma po nich dyskotekę w brzuchu
![]() mój synek jak już wiecie najbardziej lubi nalesniki ![]() Ale teraz ugotowałam leczo z dynią i też się cieszy więc fajnie bo warzyw coś niezbyt dużo jadam ostatnio
|
#4076 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego co najlepsze. Duzo szczescia i milosci na kolejne lata:-*
|
#4077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do brzucha- dokładnie tak. Tym razem wiem po czym (sobota- przepakowanie komody, mycie podłogi pod nią, a wczoraj zachciało mi się umyć łazienkę i wc) , A czasami to faktycznie jest tak, że już po przebudzeniu się wiem, iż nigdzie lepiej nie wychodzić z domu. Nie wolno się cieszyć z cudzego nieszczęścia, ale tak fajnie, że ktoś się tak męczy razem ze mną
|
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
Med, u nas w domu jest identycznie,tz rozebrany a ja wyubierana
![]() W zimie jak napalimy w piecu to jest bardzo cieplo-24 stopnie i powoli sie ochladza przed nastepnym paleniem i wtedy jest 20-21. Czytalam ostatnio ze optymalna temperatura w domu dla dziecka i w sumie doroslych tez, to 21 stopni w dzien i 18 w nocy ale mi byloby wtedy zimno... Ufff wracam do zywych! Jak tu przyjechalismy to lecialam przez rece i bylam nemo. Teraz sie czuje normalnie. Tylko biegunka jest nadal mimo wegla i smecty ale kroplowki duuuzo daly. Juz nawet zjadlam kisiel i kilka chrupek kukurydzianych. Bo tak to moj ostatni posilek to nalesniki o 16 wczoraj..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

Ja lubiłam u Olki rajtki, bo przynajmniej nie łaziła boso ciągle, bo jak była malutka to ściągała skarpetki cały czas. Więc chyba teraz nie będę już dokupywać przemęczę w tych pajacach, a kupię jak będzie starsze.. Dobrze rozumuję?

Jak nie będzie smakowało 
Mały łakomczuch no
mam nadzieję, że wszystko się unormuje, bo do piątku jestem praktycznie sama (mąż na szkoleniu)
(soczek