- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-14, 16:10   #2011
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
A poznanianka wizytę na 9.10?
dopisałam

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
poznanianka Wszystkiego najlepszego
Z wózkiem lepiej kupić trochę wcześniej - czas oczekiwania też jest całkiem spory, więc może przyjść długo po terminie.
Dziękuję
Na pewno kupimy wcześniej

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 16:11   #2012
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Porobiłam fotki tej torby. Dałam do środka pieluchy dada jedynki by bylo odniesienie do wielkości:p sorki jeśli sa bokiem.
dziękuję, bardzo pojemna ta torba i właśnie ta wersja kolorystyczna najbardziej mi się podoba
Cytat:
Świetny My ostatnio patrzymy po używkach, też wpadł mi w oko wózek z tego modelu (wariant beżowy) lub X-cite. Jakie opinie o nim czytałaś/ słyszałaś?

Byliśmy na dniu otwartym w szpitalu, który miał być docelowo miejscem, w którym chcemy rodzić (w Rydygierze). No i jesteśmy rozczarowani.
Wg danych fundacji Rodzić po ludzku, najmniejszy współczynnik nacięć krocza (12%). A pani położna prowadząca spotkanie mówi, że tną 80% pierworódek. Czyli wcale nie jest to tak, że większość położnych umie ochronić krocze podczas porodu.
Druga sprawa - jest sala do porodów rodzinnych (ładna odremontowana - [URL=" 1[/URL] | [URL=" 2[/URL]). No ale ta sala bywa zajęta (jak np. wczoraj, nie mogliśmy jej zobaczyć).

Teoretycznie jak jest zajęta, zostaje "sala porodowa z trzema łóżkami, podzielona na boksy, z łazienką, z możliwością przeprowadzenia porodu rodzinnego" - w praktyce - trakt porodowy, sale czyli wnęki przedzielone ceratową zasłonką. Też nie mogliśmy zobaczyć, bo wszystko zajęte. Widziałam tylko trakt, zasłonki i rzucało się w oczy to, że ciężko o prywatność. Zdjęcia z neta mi niestety mi wystarczyły...

Nie wymagam luksusów, ale choć trochę prywatności by się przydało - o tę ciężko przy ceratkowej zasłonie i łazience (jednej) na te trzy boksy. A że remont, to często dwuosobowe sale poporodowe są trzyosobowe lub czteroosobowe (ogromny tłok).
Póki co wrażenia negatywne, w przyszłą sobotę obejrzymy dwa inne szpitale (Żeromskiego i Ujastek).
dziękujemy oba te wózki są podobne, Xcite różni się tym że jest lżejszy o 1 kg, ma kubełkową spacerówkę, a Xpulse zwykłą z oparciem rozkładanym na 3 poziomy i trochę inaczej wygląda rama i kółka. Oba wózki lekkie, kompaktowe, zwrotne, raczej miejskie, ale mają pompowane koła tylne i przednie, które można zablokować na wprost, więc gdzieś poza miasto też można pojechać Wiem, że są produkowane od podstaw w Polsce, co zmniejsza ich awaryjność, ale w razie czego obowiązuje gwarancja 30 miesięcy.

Fajnie, że udało się zwiedzić Rydygiera, ale faktycznie po tym co było mówione na zajęciach SR spodziewałam się czegoś lepszego. Te rutynowe nacięcia krocza nie brzmią zachęcająco no i ja bym się bała, że nie trafię na tę pojedynczą salę, tylko do boksu a zwiedzałaś może ten nowy dom porodowy?

Mam nadzieję, że w 2 pozostałych szpitalach warunki okażą się bardziej odpowiednie dla Ciebie. Ja zamierzam zobaczyć pozostałe 3 krakowskie porodówki, bo niestety do Huty mamy daleko, więc pozostaje mi centrum.
Stary 2015-09-14, 16:21   #2013
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
dziękujemy oba te wózki są podobne, Xcite różni się tym że jest lżejszy o 1 kg, ma kubełkową spacerówkę, a Xpulse zwykłą z oparciem rozkładanym na 3 poziomy i trochę inaczej wygląda rama i kółka.

Fajnie, że udało się zwiedzić Rydygiera, ale faktycznie po tym co było mówione na zajęciach SR spodziewałam się czegoś lepszego. Te rutynowe nacięcia krocza nie brzmią zachęcająco no i ja bym się bała, że nie trafię na tę pojedynczą salę, tylko do boksu a zwiedzałaś może ten nowy dom porodowy?

Mam nadzieję, że w 2 pozostałych szpitalach warunki okażą się bardziej odpowiednie dla Ciebie. Ja zamierzam zobaczyć pozostałe 3 krakowskie porodówki, bo niestety do Huty mamy daleko, więc pozostaje mi centrum.
Dzięki za odpowiedź co do wózków. Skusiła mnie ta gwarancja, bo znalazłam ogłoszenie z używką, która ma gwarancję do 2017, co mnie bardzo urządza. Te wózki mają amortyzację? Ciężko mi znaleźć informację na ten temat.

Ten Dom Narodzin to tak naprawdę nazwa procedury, a nie odrębna sala. Możesz rodzić w tym trybie w sali do porodów rodzinnych lub w tym trakcie porodowym. Jeszcze mogłabym to rozważyć, gdyby wyjście ze szpitala było po 12h od fizjologicznego porodu. Niestety to fikcja, przynajmniej 2 doby w szpitalu.

A co zwiedzasz? Siemiradzki, Kopernik, Narutowicza?
Narutowicza może też zacznę rozważać, widziałam zdjęcia, bardzo ładne sale. Koleżanka z zajęć była zadowolona z porodu w tym szpitalu, podobno nowa kadra, na zdjęciach ładne sale

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 16:28   #2014
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za odpowiedź co do wózków. Skusiła mnie ta gwarancja, bo znalazłam ogłoszenie z używką, która ma gwarancję do 2017, co mnie bardzo urządza. Te wózki mają amortyzację? Ciężko mi znaleźć informację na ten temat.

Ten Dom Narodzin to tak naprawdę nazwa procedury, a nie odrębna sala. Możesz rodzić w tym trybie w sali do porodów rodzinnych lub w tym trakcie porodowym. Jeszcze mogłabym to rozważyć, gdyby wyjście ze szpitala było po 12h od fizjologicznego porodu. Niestety to fikcja, przynajmniej 2 doby w szpitalu.

A co zwiedzasz? Siemiradzki, Kopernik, Narutowicza?
Narutowicza może też zacznę rozważać, widziałam zdjęcia, bardzo ładne sale. Koleżanka z zajęć była zadowolona z porodu w tym szpitalu, podobno nowa kadra, na zdjęciach ładne sale
amortyzacja tylko na tylne koła i nie jest to ich najsilniejsza strona niestety. Podobno w Xpulse jest trochę lepsza niż w Xcite.

właśnie taką opinię też czytałam, że ten Dom Narodzin to trochę na wyrost został nazwany a Tobie bardzo zależy żeby szybko wyjść do domu?

Tak chcę zwiedzić te 3, Siemiradzki ma dni otwarte w najbliższą sobotę, pozostałe jeszcze nie wiem czy organizują coś takiego czy można przychodzić indywidualnie. Też wiążę z Narutowiczem duże nadzieje, jeszcze to ich kosmiczne krzesło porodowe
Stary 2015-09-14, 16:56   #2015
wizaz_p_l
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny!
Na początek chciałam Was przeprosić bo nie zaglądałam tu z miesiąc... tak więc przepraszam przepraszam przepraszam sierpień był upalny i tak jakoś nie miałam na NIC weny.
Postaram się choć trochę nadrobić...

U mnie ok. Mała rośnie i mój brzuch też! Mąż jest w niej tak zakochany, że ostatnio mu powiedziałam, że na początku naszej znajomości we mnie tak nie był
Ruchy poczułam dość późno jak na to co Wy pisałyście, dopiero w 26 tc. Teraz mam trochę problemów ze spaniem, ciężko mi zasnąć i budzę się nad ranem, do tego ciągle "zawalony" nos i czasem ciężko mi się oddycha.
W czasie kiedy mnie tu nie było pochłonęło mnie pewne zajęcie... mianowicie szycie na maszynie nigdy wcześniej tego nie robiłam, ale przyznam, że mnie to nawet wciągnęło szyję oczywiście dla Małej, zaczęło się od literek z imieniem, potem jakieś przytulanki, itp. w planach mam jeszcze pościel

Pozdrawiam
PS* Obiecuję, że będę się tu udzielać
Stary 2015-09-14, 17:05   #2016
olilina
Zakorzenienie

Dziewczyny z Krakowa- oglądałyście kilka dni temu dokument "moje 600 gramów szczęścia" o wcześniakach? Program był nagrywany w szpitalu Ujastek, więc może coś by Wam rozjaśniło. Chyba gdzieś w necie można jeszcze znaleźć ten dokument

Wizaż pochwal się efektami swojej pracy uwielbiam oglądać takie rzeczy ręcznie robione

Edytowane przez olilina
Czas edycji: 2015-09-14 o 17:08
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 17:38   #2017
poznanianka1990
Zakorzenienie

Wiedziałam, że,tak będzie... Zmierzyłam cukier 1,5h po obiedzie i miałam 135... I jak tu mam przytyć

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-14, 18:02   #2018
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wizaz_p_l Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Na początek chciałam Was przeprosić bo nie zaglądałam tu z miesiąc... tak więc przepraszam przepraszam przepraszam sierpień był upalny i tak jakoś nie miałam na NIC weny.

U mnie ok. Mała rośnie i mój brzuch też! Mąż jest w niej tak zakochany, że ostatnio mu powiedziałam, że na początku naszej znajomości we mnie tak nie był
Ruchy poczułam dość późno jak na to co Wy pisałyście, dopiero w 26 tc. Teraz mam trochę problemów ze spaniem, ciężko mi zasnąć i budzę się nad ranem, do tego ciągle "zawalony" nos i czasem ciężko mi się oddycha.
W czasie kiedy mnie tu nie było pochłonęło mnie pewne zajęcie... mianowicie szycie na maszynie nigdy wcześniej tego nie robiłam, ale przyznam, że mnie to nawet wciągnęło szyję oczywiście dla Małej, zaczęło się od literek z imieniem, potem jakieś przytulanki, itp. w planach mam jeszcze pościel

Pozdrawiam
Hej hej Pisz częściej i pokaż robótki

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Dziewczyny z Krakowa- oglądałyście kilka dni temu dokument "moje 600 gramów szczęścia" o wcześniakach? Program był nagrywany w szpitalu Ujastek, więc może coś by Wam rozjaśniło. Chyba gdzieś w necie można jeszcze znaleźć ten dokument

Wizaż pochwal się efektami swojej pracy uwielbiam oglądać takie rzeczy ręcznie robione
Właśnie leciał 1 odcinek na dwójce. Cały przepłakałam bo zobaczyłam maleństwa, które są na tym etapie co nasze

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 18:06   #2019
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

Pozdrawiam
Cześć, zaglądaj do nas częściej

Dla porównania zmierzylam też cukier po 2h i było 112, czyli w normie... To jest chore

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-14, 18:14   #2020
fasterka90
Zadomowienie

Komoda już złożona, tz odrazu się do tego zabrał, nawet obiadu nie jadł chyba też go cieszą te przygotowania tylko się nie przyznaje
Byliśmy w końcu też kupić kosmetyki dla małej i przy okazji kupiłam dla siebie,kosmetyczka już gotowa i spakowana do torby do szpitala Jutro ogarnę pokoik do końca to się pochwale
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 18:18   #2021
cynamon_
Zakorzenienie

Dziewczyny, depilowalam się dzisiaj się z lusterkiem i odkryłam cos niepokojacego dwa spore guzki ciemno fioletowe schowane pomiędzy wargami jestem przerazona, dobrze ze jutro wizyta u gina... wczoraj były przytulanki z Tz-tem ale nic tam nie zauwazyl, dobrze ze wzielam to lusterko

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Boje się jak cholera...
Stary 2015-09-14, 18:21   #2022
wizaz_p_l
Raczkowanie

Oto moje prace
Na razie mam mały przestój, muszę zamówić nowe materiały i teraz dodatkowo materiał minky

Nie wiem jak poobracać te fotki :/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0080.jpg (56,5 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0081.jpg (61,5 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0082.jpg (61,1 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0090.jpg (88,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0091.jpg (54,9 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0095.jpg (72,4 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0094.jpg (83,8 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0140.jpg (66,6 KB, 25 załadowań)

Edytowane przez wizaz_p_l
Czas edycji: 2015-09-14 o 18:24
wizaz_p_l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 18:22   #2023
peachella
Rozeznanie

Cytat:

Tak, właśnie oglądałam, chociaż jestem zawiedziona bo ten sam odcinek leciał już 8 września o 22.55. Myślałam, że dzisiaj puszczą drugi a tu to samo
Ja będę oglądać całą serię, bo mam zamiar tam rodzić

cornflower_girl z siostrą niełatwa sprawa, ale już załatwione. Dzisiaj z nią rozmawiałam i nawet tak jakby się ucieszyła, ze jednak tak wyszło. Bo pewnie sama jest między młotem a kowadłem. Także mam z głowy uffff
I tak zapewne przyjedzie do Krakowa, bo jakieś ciuszki i inne rzeczy będzie miała dla mnie.
Poza tym też się wybieram na dni otwarte na Ujastek
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 18:28   #2024
wizaz_p_l
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, depilowalam się dzisiaj się z lusterkiem i odkryłam cos niepokojacego dwa spore guzki ciemno fioletowe schowane pomiędzy wargami jestem przerazona, dobrze ze jutro wizyta u gina... wczoraj były przytulanki z Tz-tem ale nic tam nie zauwazyl, dobrze ze wzielam to lusterko

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Boje się jak cholera...
Dobrze, że jutro wizyta, nie stresuj się

Swoją drogą nie mam pojęcia jak ogarniacie temat z lusterkiem
Stary 2015-09-14, 18:29   #2025
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Oto moje prace
Na razie mam mały przestój, muszę zamówić nowe materiały i teraz dodatkowo materiał minky
Ale masz talentświetnie wszystko wyszło, sowa jest genialna

Cytat:

Boje się jak cholera...
Wiem co czujesz, bo ja tak kiedyś znalazłam jeden guzek i też się zestresowałam na maksa, poleciałam na drugi dzień do gina i okazało się, że to zwykły kaszak. Może u Ciebie będzie to samo dobrze, że jutro masz wizytę to będziesz spokojniejsza, ale postaraj się nie stresować za bardzo bo dzieciątko to odczuwa

Ja dzisiaj miałam moje pierwsze wahania nastrojów, ale takie porządne zapytałam się o coś męża, jakoś mi nie fajnie odpowiedział a ja w płacz przyszedł mnie przytulić, a ja w śmiech normalnie śmiałam się a łzy dalej leciały mąż nazywa mnie hormonkiem

Edytowane przez lexie42
Czas edycji: 2015-09-14 o 18:33
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 18:31   #2026
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha

Srebrna Smuga Dzięki za zmianę na 1 stronie Bardzo fajne Ci te literki wyszły!! też bym chciała takie zrobić!!

A ja dziś złapać powietrza nie mogę. Już 3 osoby mi powiedziały że takie mam inne rysy twarzy-takie delikatne się zrobiły ale nie że brzydko wyglądam -na całe szczęście.

A powiedzcie mi jakie torby bierzecie do szpitala? Czy muszę się wpakować w 2-jedna dla mnie jedna dla maluszka? Czy mogę np w walizkę jedną średnią, czy co
Ja już się pogubiłam co mam a czego nie mam jeszcze do spakowania hehe

12.03.2015 II Kreski
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 18:36   #2027
cynamon_
Zakorzenienie

Lexie, wizaz, dzięki za słowa pocieszenia, tak teraz się przypatrzylam jeszcze raz i wyglądają jak konkretne zylaki oby nic gorszego... chociaz zylaki w takim miejscu to chyba tez nic fajnego
Stary 2015-09-14, 18:37   #2028
wizaz_p_l
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Komoda już złożona, tz odrazu się do tego zabrał, nawet obiadu nie jadł chyba też go cieszą te przygotowania tylko się nie przyznaje
Byliśmy w końcu też kupić kosmetyki dla małej i przy okazji kupiłam dla siebie,kosmetyczka już gotowa i spakowana do torby do szpitala Jutro ogarnę pokoik do końca to się pochwale
Wow! To już przygotowania na takim etapie?? Zazdroszczę! U nas daleko w tyle z tego co widzę pocieszam się, że jeszcze 2,5 miesiąca
Stary 2015-09-14, 18:45   #2029
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Cześć, zaglądaj do nas częściej

Dla porównania zmierzylam też cukier po 2h i było 112, czyli w normie... To jest chore
nie ma się czym przejmować, ja już nieraz nie mam siły do tego cukru głupkowatego. tyle że ja mierzę 1h po posiłku, bo jak zmierzę 1,5 czy 2h to zawsze mam w normie.
nieraz jest tak ze caly tydzien mam dosc niski a nieraz pare dni pod rzad mi przekroczy 2razy dziennie. wiec roznie to bywa.

ale wow, zjadłam godz temu pół kawałka sernika i zmierzyłam cukier i 117

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Edytowane przez czekooczekolada
Czas edycji: 2015-09-14 o 18:47
czekooczekolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 18:48   #2030
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
nie ma się czym przejmować, ja już nieraz nie mam siły do tego cukru głupkowatego. tyle że ja mierzę 1h po posiłku, bo jak zmierzę 1,5 czy 2h to zawsze mam w normie.
nieraz jest tak ze caly tydzien mam dosc niski a nieraz pare dni pod rzad mi przekroczy 2razy dziennie. wiec roznie to bywa.

ale wow, zjadłam godz temu pół kawałka sernika i zmierzyłam cukier i 117
No to ja dziś banana zjadłam i do tego kawałek ciasta drożdżowego i po 1,5h było 106 Chore!

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-14, 19:00   #2031
olilina
Zakorzenienie

Srebrna smugo ja też cały ten program przepłakałam, mam nadzieję że nasze maluchy jeszcze grzecznie posiedzą w brzuchach

Słodkie mamy a nie jest przypadkiem tak, że ciasta i inne słodkości powodują nagły skok cukru, po którym po godzinie już może nie być śladu?
Moja diabetolog mówiła mi np. że gdybym zjadła coś smażonego to po godzinie cukier będzie raczej w normie, a gwałtownie może skoczyć nawet po kilku godzinach od posiłku.

Wizaż super Ci to wyszło! Zazdroszczę umiejętności obsługi maszyny super

Edytowane przez olilina
Czas edycji: 2015-09-14 o 19:07
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 19:24   #2032
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Srebrna smugo ja też cały ten program przepłakałam, mam nadzieję że nasze maluchy jeszcze grzecznie posiedzą w brzuchach

Słodkie mamy a nie jest przypadkiem tak, że ciasta i inne słodkości powodują nagły skok cukru, po którym po godzinie już może nie być śladu?
Moja diabetolog mówiła mi np. że gdybym zjadła coś smażonego to po godzinie cukier będzie raczej w normie, a gwałtownie może skoczyć nawet po kilku godzinach od posiłku.

Jest dokładnie tak jak mówisz, ja kiedyś zjadłam coś tłustszego i miałam 95 po godzinie, a po 2h miałam 115 Ostatnio na wizycie mi to wytłumaczyli. A ze słodkim też jest tak jak mówisz, skacze szybko do góry i już po pół godzinie może nie być śladu.
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 19:26   #2033
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
Jest dokładnie tak jak mówisz, ja kiedyś zjadłam coś tłustszego i miałam 95 po godzinie, a po 2h miałam 115 Ostatnio na wizycie mi to wytłumaczyli. A ze słodkim też jest tak jak mówisz, skacze szybko do góry i już po pół godzinie może nie być śladu.
No więc dla mnie to głupota bo trzeba by przyjąć dwie pory mierzenia w takim razie...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-14, 19:26   #2034
wonderka
Zadomowienie

Poczytuje was dziewczyny ale nie mam weny na pisanie dzisiaj.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 19:31   #2035
wizaz_p_l
Raczkowanie

Cytat:

Ale to naprawdę nic trudnego, mam maszynę w domu może ze 3 tygodnie, a wcześniej nigdy nic nie szyłam ;-) jeśli macie skąd dorwać maszynę to polecam
Stary 2015-09-14, 19:43   #2036
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość
Srebrna Smuga Dzięki za zmianę na 1 stronie Bardzo fajne Ci te literki wyszły!! też bym chciała takie zrobić!!

A ja dziś złapać powietrza nie mogę. Już 3 osoby mi powiedziały że takie mam inne rysy twarzy-takie delikatne się zrobiły ale nie że brzydko wyglądam -na całe szczęście.

A powiedzcie mi jakie torby bierzecie do szpitala? Czy muszę się wpakować w 2-jedna dla mnie jedna dla maluszka? Czy mogę np w walizkę jedną średnią, czy co
Ja już się pogubiłam co mam a czego nie mam jeszcze do spakowania hehe
Ja siebie spakuje w torbe na kolkach ale nie walizka a dziecko osobno w torbe taka od wózka. Poprzednio jak rodziłam to tak samo zrobiłam i w sumie wszyscy tak mieli

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 20:00   #2037
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Cytat:
Porobiłam fotki tej torby. Dałam do środka pieluchy dada jedynki by bylo odniesienie do wielkości:p sorki jeśli sa bokiem.
Rzeczywiście super ta torba. Ja zamówiłam dzisiaj, ale tą limonkową, bo mamy wózek z zielonymi wstawkami

Cytat:

Boje się jak cholera...
Któreś z dziewczyn - wrześniowe bodajże- opisywały żylaki sromu. Ogólnie z tego co wiem to one zazwyczaj ustępują po porodzie, ale dobrze, że masz jutro wizytę i to skonsultujesz

Cytat:
Oto moje prace

Nie wiem jak poobracać te fotki :/
Ej, super! Na tym naszym wątku same artystki

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 20:00   #2038
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
No więc dla mnie to głupota bo trzeba by przyjąć dwie pory mierzenia w takim razie...
No to ja cały czas powtarzam jakie to głupie jest!
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 20:02   #2039
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Joycesky fajnie ze z zewnątrz ta torbą nie wydaje sie aż taka olbrzymia, bo pojemność to ma ogromną

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 20:13   #2040
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
No to ja cały czas powtarzam jakie to głupie jest!
Dobrze, że nie tylko ja tak uważam
A Twoje cukry jak? Co na to diabetolog?

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości