Niewybaczalne zachowania gości - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-14, 10:05   #2611
michalova
Wtajemniczenie

Dot.: Niewybaczalne zachowania gości

Cytat:
Napisane przez weronika9999 Pokaż wiadomość
Ja akurat wegan miałam kilka osób, ale gdybym miała jedną to też bym dogadała się z salą i ułożyła pod nią menu. My przy zapraszaniu pytaliśmy każdego o preferencje żywnościowe, a ogólne (nie-wegańskie i nie-wegetariańskie) menu staraliśmy się ułozyć tak, żeby każdy mógł coś wybrać dla siebie, co więcej jeszcze na sali się upewnialiśmy przy każdym ciepłym posiłku, czy osoby "ze specjalnym menu" aby na pewno dostały odpowiednie danie i serio nie ubyło nas od tego. Nie wiem, jaki to jest problem niby.
A no taki, że to dzień PM i nie można, no nie można iść na kompromis, zrobić ukłonu w stronę gości. Wesele nie jest dla gości!!!oneoneone!!!!!

A tak poważnie, to zgadzam się z Tobą w 100%
Stary 2015-09-14, 10:27   #2612
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
szczerze, pal licho dzieci, na ostatnim weselu byly grzyby z kapusta wszędzie, krokiety, pieczarki faszerowane, pierogi, do popicia alkoholu cola fanta sprite, tort weselny, wymieklam nie kiedy stopy wymiekly, tylko kiedy watroba przestala sie we mnie miescic
dlatego borowikowa to nie jest dobry pomysł
rozumiem, że para młoda siłą wpychała Ci to jedzenie i napoje gazowane do gardła i nie miałaś żadnego wyjścia ani wyboru bieda

Czy to była ironia, bo chyba nie sczaiłam
za wcześnie

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2015-09-14 o 10:56
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 11:18   #2613
gryx82
BAN stały

Krem z borowików
do tagów!!!
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 11:21   #2614
MonnieB
Zakorzenienie

tak sobie czytam i myślę.. od dziecka byłam niejadkiem, wiele mi nie smakowało, do dzisiaj połowy rzeczy nie tkne. ale nigdy nie przyszło mi do głowy żeby się obrażać bo ktoś na większej imprezie nie wziął pod uwagę moich potrzeb. nie jem cebuli wiec jak jestem glodna a cebula jest w jedzeniu to ja sobie wyciągne. i zjem normalnie.

zupy grzybowej nie lubię, po prostu bym nie zjadła i tyle, a nie się buntowala bo jak to nie ma rosołu ?! moi rodzice jak mnie zabierali gdzieś ze sobą to mówiłi monika tego nie zje, nawet sobie nie zawracajcie głowy, jak zglodnieje to zje chleb z masłem i tak było. i jakoś traumy nie mam ze każdy jadł zupy i jakieś kotlety itd a ja chleb z masłem
Stary 2015-09-14, 11:55   #2615
Devon_rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonnieB Pokaż wiadomość
tak sobie czytam i myślę.. od dziecka byłam niejadkiem, wiele mi nie smakowało, do dzisiaj połowy rzeczy nie tkne. ale nigdy nie przyszło mi do głowy żeby się obrażać bo ktoś na większej imprezie nie wziął pod uwagę moich potrzeb. nie jem cebuli wiec jak jestem glodna a cebula jest w jedzeniu to ja sobie wyciągne. i zjem normalnie.

zupy grzybowej nie lubię, po prostu bym nie zjadła i tyle, a nie się buntowala bo jak to nie ma rosołu ?! moi rodzice jak mnie zabierali gdzieś ze sobą to mówiłi monika tego nie zje, nawet sobie nie zawracajcie głowy, jak zglodnieje to zje chleb z masłem i tak było. i jakoś traumy nie mam ze każdy jadł zupy i jakieś kotlety itd a ja chleb z masłem
Jak w czymś jest cebula to ja tego nie zjem. Mam dosłownie odruch wymiotny.
Pewnie że nikt się nie powinien obrażać ale jak wszyscy jedzą a Tobie suchy chleb zostaje (o maśle można pomażyć) to już wesoło nie jest.
Jak PM ma problem żeby chociaż wegetarianinowi jajko zamówić do ziemniaków to ja nie mam pytań.
Mi byłoby wstyd gdybym zaprosiła kogoś a później ta osoba głodna siedziała.

Zwierzak to nie rzecz, nie kupuj go na prezent !

Edytowane przez Devon_rose
Czas edycji: 2015-09-14 o 11:56
Devon_rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 12:09   #2616
201607211025
Konto usunięte

Jeżeli mam być szczera, to ja bym nie zamawiała specjalnego jedzenia dla wegetarian/ wegan.
201607211025 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 12:27   #2617
Devon_rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beautyq Pokaż wiadomość
Jeżeli mam być szczera, to ja bym nie zamawiała specjalnego jedzenia dla wegetarian/ wegan.
A co rozumiesz przez specjalne jedzenie? Nikt nie wymaga nie wiadomo czego. Ale wypadałoby zapewnić jeden ciepły posiłek.
I jajko jako zamiennik to żadna fanaberia.
Na weselu na którym byłam nawet sałatki bez mięsa nie było.

Zwierzak to nie rzecz, nie kupuj go na prezent !
Devon_rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 12:28   #2618
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

A jak to jest na salach, gdy zamawiasz oddzielnie dla wegetarian? Powiedzmy na 100 osob masz 4 wegetarian. Chyba nie wszystkie sale oferuja takie posilki?

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 12:36   #2619
joaaa83
Rozeznanie

Cytat:
A dlaczego nie? Przecież zwykle to nic nie kosztuje - ani pieniędzy, ani wysiłku. O ile nad menu można długo debatować, to w przypadku wegetarian lub wegan należy poinformować w lokalu o istnieniu takowych i problem z głowy.

Ja miałam krem z borowików. Menu ustalałam w wspólnie z rodzicami i teściami, którzy przybliżyli nam preferencje. Zapraszaliśmy dużo dzieci, ale prawie wszyscy poinformowali, że przyjdą bez dzieci lub w ogóle. Planowaliśmy tak dania, aby np. grzyby, czy mięso z kurczaka się nie powtarzało, tak więc później nawet pieczarek w daniach nie było.

Byłam kiedyś na weselu od męża strony, gdzie Młodzi nie wiedzieli, że jestem wegetarianką, ale po odmowie rosołu i drugiego dania, kelnerka zapytała czy jestem wegetarianką i do końca wesela dostawałam gorące posiłki. Młodzi nawet o tym nie wiedzieli. I to nie był wcale hotel ****, a lokal w stylu regionalnego zajazdu.

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
A jak to jest na salach, gdy zamawiasz oddzielnie dla wegetarian? Powiedzmy na 100 osob masz 4 wegetarian. Chyba nie wszystkie sale oferuja takie posilki?
Kiedy szukałam sali weselnej w moim mieście, pytałam za każdym razem o posiłki dla wegetarian, nie wspominając oczywiście, że chodzi o mnie. W 100% lokalach było to możliwe i do ustalenia jak w przypadku całego menu. Nikt nie pobierał za to dodatkowej opłaty, a dzwoniłam ładnych 5 lat temu, więc myślę że dzisiaj tym bardziej nikogo nie zdziwią takie wymagania.
joaaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 12:48   #2620
weronika9999
Zadomowienie

Cytat:
A dlaczego nie? Przecież zwykle to nic nie kosztuje - ani pieniędzy, ani wysiłku. O ile nad menu można długo debatować, to w przypadku wegetarian lub wegan należy poinformować w lokalu o istnieniu takowych i problem z głowy.

U nas też nie było z tym problemu, nic nie dopłacaliśmy itp. Problem był tylko z wymyśleniem fajnego wegańskiego menu, bo ja się nie bardzo znam na wegańskich potrawach, właścicielka też nie bardzo, ale koniec końców wegańskie menu ustalił nam kucharz. Wegetariańskie menu wymyśliła w większości moja Mama. Goście byli bardzo zadowoleni i smakowało. I to też nie był hotel *****. Teraz wegetariańskie/wegańskie menu to już chyba norma i większość sal nie ma z tym problemu.

Edytowane przez weronika9999
Czas edycji: 2015-09-14 o 12:50
weronika9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 13:41   #2621
michalova
Wtajemniczenie

Cytat:
Raczej już wszystkie, to nie jest duży problem. Nawet firmy cateringowe, które obsługują przedszkola nie mają problemu z przygotowaniem posiłków wege, czy dla alergików. Na mojej studniowce w mojej klasie była dziewczyna wege i nie było najmniejszego problemu z przygotowaniem dań bezmiesnych dla niej a było to prawie 6 lat temu.
Stary 2015-09-14, 13:42   #2622
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
rozumiem, że para młoda siłą wpychała Ci to jedzenie i napoje gazowane do gardła i nie miałaś żadnego wyjścia ani wyboru bieda

Czy to była ironia, bo chyba nie sczaiłam
za wcześnie
Chodzi mi tylko o to, że dobrze przemyśleć menu pod katem alkoholu, smak to nie wszystko :p
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 13:47   #2623
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Ok, ale możliwe, że w restauracji, w której robię wesele nie ugotują czegoś takiego I co wtedy?
Serio, bez przesady, weganizm to nie jest zadna super dieta, na której nie da się nic ugotować. Jak kucharz nie umie nic weganskiego zrobić to chyba pomylił powołanie

ps na wszystkich weselach było kilka mies do wyboru, przecież może zamiast jednego mięsa być danie weganskie/wegetariańskie, nikt nie umrze jak zje wege posiłek

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 14:44   #2624
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Devon_rose Pokaż wiadomość
A co rozumiesz przez specjalne jedzenie? Nikt nie wymaga nie wiadomo czego. Ale wypadałoby zapewnić jeden ciepły posiłek.
Sama nie lubię zbyt dużej ilości mięsiwa i dlatego starałam się trochę ograniczyć jego ilość w bufetach. Uważam, że to bardzo dobre rozwiązanie - nawet jeśli wegetarian jest garstka, to na pewno więcej osób ma ochotę na lżejszą, bezmięsną sałatkę lub przekąskę.

Cytat:
Nie wszystkie sale, ale to nie zaszkodzi zapytać lub wynegocjować.
Jeśli np. daniem głównym jest kurczak z ziemniakami i warzywami, to wg mnie dla kuchni nie jest wielkim problemem zaserwowanie panierowanego camemberta zamiast drobiu.
Z tego, co pamiętam, przystawka i tak była wegetariańska; zamiast rosołu wegetarianie dostali krem warzywny; była też tarta warzywna na ciepło jako jedno z dań serwowanych.

Generalnie kilkoro wegetarian było bardzo pozytywnie zaskoczonych faktem, że zaserwowano im potrawy bez mięsa/ ryb. Oprócz jednej pary, która kręciła nosem na panierowanego camemberta - bo ich zdaniem zbyt często serwuje się w menu wegeatriańskim to danie i im się przejadło. Wg mnie taka sugestia jest faux pas.

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2015-09-14 o 14:45
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 15:24   #2625
cleopadra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Sama nie lubię zbyt dużej ilości mięsiwa i dlatego starałam się trochę ograniczyć jego ilość w bufetach. Uważam, że to bardzo dobre rozwiązanie - nawet jeśli wegetarian jest garstka, to na pewno więcej osób ma ochotę na lżejszą, bezmięsną sałatkę lub przekąskę.

Nie wszystkie sale, ale to nie zaszkodzi zapytać lub wynegocjować.
Jeśli np. daniem głównym jest kurczak z ziemniakami i warzywami, to wg mnie dla kuchni nie jest wielkim problemem zaserwowanie panierowanego camemberta zamiast drobiu.
Z tego, co pamiętam, przystawka i tak była wegetariańska; zamiast rosołu wegetarianie dostali krem warzywny; była też tarta warzywna na ciepło jako jedno z dań serwowanych.

Generalnie kilkoro wegetarian było bardzo pozytywnie zaskoczonych faktem, że zaserwowano im potrawy bez mięsa/ ryb. Oprócz jednej pary, która kręciła nosem na panierowanego camemberta - bo ich zdaniem zbyt często serwuje się w menu wegeatriańskim to danie i im się przejadło. Wg mnie taka sugestia jest faux pas.
Z wegeterianami na weselu to zaden problem,oni nie jedza tylko miesa ale produkty miesne jadaja,czyli mleko,sery maslo,smietana.Wiec np.tort zjedza normalnie .obojetnie jaki by byl.Gorsza sprawa z weganami,tu naprawde menu musi byc dokladnie przemyslane no i co z tortem
cleopadra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 15:37   #2626
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cleopadra Pokaż wiadomość
Z wegeterianami na weselu to zaden problem,oni nie jedza tylko miesa ale produkty miesne jadaja,czyli mleko,sery maslo,smietana.Wiec np.tort zjedza normalnie .obojetnie jaki by byl.Gorsza sprawa z weganami,tu naprawde menu musi byc dokladnie przemyslane no i co z tortem
no z wegetarianami i ciastami / tortami też bywa różnie, bo w wielu jest żelatyna, która absolutnie nie jest produktem wegetariańskim

z cyklu "niewybaczalne zachowania gości" - na moim weselu jedna panna, ówczesna partnerka życiowa członka rodziny mojego męża, strzeliła focha na swojego lubego, dała dyla z wesela, on jej szukał, znalazł i doprowadził na parking pod salą weselną, w tym miejscu ona w swojej wściekłości rozbiła szklankę (z którą wyszła z wesela) o maskę samochodu naszego kumpla, potem pocięła tym szkłem siebie albo swojego lubego, w każdym razie krwi było sporo. No napsuła trochę baba.
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 15:39   #2627
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Jak znam wegan to są przyzwyczajeni, wystarczy z nimi porozmawiać, to nie bedzie nietakt moim zdaniem. Uprzedzic, spytać co im zrobić, albo poprosić zeby sobie przyniesli.
A co do menu to mozna prosto, ludzie lubią wydziewiac na blogach z kuchnia dalekowschodnią i nie to sie wydaje trudne. Dajesz kasze albo ryz, do tego warzywo, cukinię, kalafiora, brokuly, fasolę nawet zwykla z puszki (choć to ciężkie), baklazana, można to zrobic latwo i po polsku. Krokiety i pierogi tez można, ze zwyklej maki, na wodzie. W kuchni polskiej jest dużo opcji wegańskich.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 15:56   #2628
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Z wegeterianami na weselu to zaden problem,oni nie jedza tylko miesa ale produkty miesne jadaja,czyli mleko,sery maslo,smietana.Wiec np.tort zjedza normalnie
Tort tak - o ile nie ma żelatyny. Natomiast z wygrzebywaniem surówki/ sałatki/ warzyw oraz ziemniaków/ ryżu z niewegetariańskiego posiłku - nie widzę tego. Większość dań weselnych bazuje jednak na sosach z mięsiwa, więc lepiej zapytać o możliwość przygotowania posiłku bez mięsa dla paru osób.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 16:08   #2629
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weronika9999 Pokaż wiadomość

Teraz wegetariańskie/wegańskie menu to już chyba norma i większość sal nie ma z tym problemu.
ja myślę, że różnie to bywa nasze wesele odbyło się w restauracji (nie był to hotel). Nasza pani właścicielka nie bardzo ogarniała o co chodzi. Moje plany były zupełnie inne, ostatecznie w każdym posiłku mięso było, a pani bardzo uparcie mi wmawiała, że ryba to danie wegetariańskie
na weselu miałam jedną wegetariankę, która ostatecznie dostała kotlet sojowy zamiast roladki drobiowej na obiad. Sala nie miała z tym żadnego problemu, ja nie tak to sobie wyobrażałam, no ale ok, a dziewczyna ogromnie mi dziękowała (podobno zawsze dla wszystkich jej dieta była ogromnym problemem, nie spodziewałam się aż tyle wdzięczności za zwykłego kotleta ) potem mogła jeszcze zjeść pierogi, paszteciki z kapustą, było kilka bezmięsnych przysawek. Myślę, że głodna nie była, ale muszę przyznać, że wytłumaczenie tego tej pani do łatwych zadań nie należało więc niestety sale są różne
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 16:30   #2630
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

Cytat:
Napisane przez joaaa83 Pokaż wiadomość
Ja miałam krem z borowików.
i jak, zjedli? :P
Damayanti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 16:37   #2631
Dotka90
Zakorzenienie

Ja tez nie spotkalam sie z sala dla ktorej problemem jest zaserwowac jednej czy kilku osobom danie wegetarianskie albo weganskie. U nas tez byla taka opcja ale nie korzystalismy, bo nie mielismy nikogo wege.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 18:38   #2632
BiteAddict
Rozeznanie

Przebrnęłam jakoś przez dyskusję o grzybach i nasuwa mi się w sumie jedna sprawa...

Na każdym weselu na którym byłam (pewnie powyżej 15 się nazbierało przez naście lat) była zupa do wyboru: rosół i jakiś krem, albo rosół i flaki. I nie było żadnego problem
Myślałam, że to taka norma, a tu proszę

Grzybów nie jem (oprócz pieczarek), borowikowej bym nie zjadła, ale żeby komukolwiek tym problem robić

A co do zimnej płyty na stołach przed obiadem - na ogół mi służyła do powstrzymania burczenia w brzuchu zanim przynieśli obiad do stolika
Więc się bardzo przydaje
Swoją drogą na każdym weselu na jakim byłam, zimna płyta stała od początku imprezy, tak chyba po prostu wygodniej.
Stary 2015-09-14, 18:53   #2633
201607211025
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Devon_rose Pokaż wiadomość
Na każdym weselu, na jakim byłam było minimum jedno gorące danie bez mięsa, są sałatki, ciasta, owoce. Mnie by było głupio, gdyby ktoś specjalnie dla mnie zamawiał określony rodzaj dań.
Stary 2015-09-14, 19:06   #2634
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Ale jak babcia Zosia musi mieć osobne danie ze względu na chorobę, to można jej menu dostosować, ale weganinowi powiesz, żeby nie wydziwiał?
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 19:14   #2635
201607211025
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Ale jak babcia Zosia musi mieć osobne danie ze względu na chorobę, to można jej menu dostosować, ale weganinowi powiesz, żeby nie wydziwiał?
Ja napisałam o swoim weselu i tak, jeżeli wpływa na to choroba to może i dostałaby inne danie. To tak jakbym ja poszła do teściów na obiad i powiedziała, że nie zjem schabowego, chcę mielonego.
Stary 2015-09-14, 19:21   #2636
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
z cyklu "niewybaczalne zachowania gości" - na moim weselu jedna panna, ówczesna partnerka życiowa członka rodziny mojego męża, strzeliła focha na swojego lubego, dała dyla z wesela, on jej szukał, znalazł i doprowadził na parking pod salą weselną, w tym miejscu ona w swojej wściekłości rozbiła szklankę (z którą wyszła z wesela) o maskę samochodu naszego kumpla, potem pocięła tym szkłem siebie albo swojego lubego, w każdym razie krwi było sporo. No napsuła trochę baba.
Idealnie pasuje do tematu wątku...

Stary 2015-09-14, 19:24   #2637
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Ja napisałam o swoim weselu i tak, jeżeli wpływa na to choroba to może i dostałaby inne danie. To tak jakbym ja poszła do teściów na obiad i powiedziała, że nie zjem schabowego, chcę mielonego.
Ok, o ile wegetarianin zje jajko zamiast kotleta sałatkę z majonezem zje, tort zje (załóżmy, że bez żelatyny) ciasto zje, z zimnej płyty zje ser, to potencjalny weganin będzie mógł się na twoim weselu najeść się owoców?
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 19:27   #2638
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Ok, o ile wegetarianin zje jajko zamiast kotleta sałatkę z majonezem zje, tort zje (załóżmy, że bez żelatyny) ciasto zje, z zimnej płyty zje ser, to potencjalny weganin będzie mógł się na twoim weselu najeść się owoców?
No i chleba i ogórków kiszonych z wiejskiego stołu to mało?

Byłam ostatnio na weselu, na którym faktycznie weganin nie zjadlby nic oprócz wyżej wymienionych. Na tym samym weselu jeszcze mniej by zjadla osoba bezglutenowa.
Wg mnie warto jest czasami pomyśleć o swoich gościach, olać fanaberie jak najbardziej, ale pewne rzeczy uwzględnić
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 19:27   #2639
201607211025
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość

Byłam na weselu i też była dramatyczna sytuacja. Kierowca był znajomym pana młodego i bawił się sam na weselu. Pan młody mówił, że x ma dość ciężką sytuację w domu, żona to taka zołza, zaliczyli wpadkę i wziął ślub tylko ze względu na dziecko. W drugi dzień pod salę z piskiem opom zajechał samochód, wybiegła z niego typowa ,,dziunia z pragi" i zaczęła szarpać x, który palił pod salą, wszyscy w szoku, a ta go wyzywa, a x na to: no uderz mnie, tak jak ostatnio, niech wszyscy zobaczą.
Stary 2015-09-14, 19:28   #2640
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Na każdym weselu, na jakim byłam było minimum jedno gorące danie bez mięsa, są sałatki, ciasta, owoce. Mnie by było głupio, gdyby ktoś specjalnie dla mnie zamawiał określony rodzaj dań.
Jeśli dla sali to nie problem i kosztuje to tyle samo to nie rozumiem czemu...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości