Mamy marzec 2016. Część II - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-14, 18:06   #2371
Olgietka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część II

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
hehe to nie tylko ja się tak wzruszam

czasami mi łzy napływają do oczu jak sobie pomyślę, że będzie na świecie taka kruszynka, która będzie na mnie wołała "mamo"

to chyba hormony tak działają, że człowiek chodzi taki szczęśliwy
Jeszcze ja Cię nie przywitałam
Także witamy w gronie Mamuś Marcowych Musisz wiedzieć, że jak ktoś już do nas wejdzie, to nie wypuszczamy!
Zarządzam (kto mi zabroni? ) że w tym lub nawet w większym składzie dobijamy do marcowego finału

Co do hormonów...
Ja się wczoraj wieczorem zryczałam... Leżeliśmy z TŻtem już w łóżku... Nagle TŻ odkrywa kołdrę, pakuje mi się między nogi ( już myślałam, że coś będzie... a ja taka niewydepilowana ) i rzecze:
"Halo, halo.. tu TATA! Co tam słychać u Ciebie? Jak Ci dzień minął? Matka grzeczna była?"
Ryknęłam takim płaczem, jakby mnie ktoś poinformował o końcu świata Na co TŻ: "Franczeska, uspokój się, bo mi odbiór zakłócasz! "

Cytat:
Napisane przez Smerfetka1990 Pokaż wiadomość
Ja też dzisiaj przeholowałam ze sprzątaniem... umyłam łazienkę, toaletę, dwa okna i 1/3 kuchni. Zrobiłam trzy prania i byłam na zakupach wybierać farbę do przedpokoju. Jestem taaaaaka zmęczona...
Jeny, a ci nasi znajomi przylatują o północy.. Nie wiem, czy dam radę jechać z TŻ ich odebrać z lotniska.. Klapłam teraz na sofie i obawiam się, że mnie wessie
Stary 2015-09-14, 18:07   #2372
malinka9191
Zakorzenienie

ale mnie podbrzusze zaczelo boleć i skurcze jakies mam wziełam no-spe i leze, ale poki co malo co przechodzi martwie się
Stary 2015-09-14, 18:09   #2373
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
ale mnie podbrzusze zaczelo boleć i skurcze jakies mam wziełam no-spe i leze, ale poki co malo co przechodzi martwie się
zachowaj spokój.. Dawno tą nospę wziełaś? Jakby nic się nie działo to jedź na IP. Nawet jeśli panikujemy, to nasze prawo!
Stary 2015-09-14, 18:10   #2374
Bonku
Wtajemniczenie

Ten odcinek z dzisiaj 600gramow szczęścia to ten sam co ostatnio byl o 23 tydzień temu? Myślałam ze nowy
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 18:11   #2375
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Ten odcinek z dzisiaj 600gramow szczęścia to ten sam co ostatnio byl o 23 tydzień temu? Myślałam ze nowy
Wy to musicie mieć nerwy ze stali Ja nawet nie próbuję tego oglądać...
Stary 2015-09-14, 18:16   #2376
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
Co do hormonów...
Ja się wczoraj wieczorem zryczałam... Leżeliśmy z TŻtem już w łóżku... Nagle TŻ odkrywa kołdrę, pakuje mi się między nogi ( już myślałam, że coś będzie... a ja taka niewydepilowana ) i rzecze:
"Halo, halo.. tu TATA! Co tam słychać u Ciebie? Jak Ci dzień minął? Matka grzeczna była?"
Ryknęłam takim płaczem, jakby mnie ktoś poinformował o końcu świata Na co TŻ: "Franczeska, uspokój się, bo mi odbiór zakłócasz! "
przestań opowiadać takie rzeczy bo prawie się posikałam!!!
Cytat:
Leż spokojnie zaraz przejdzie ostatnio też często miewam taki ból i skurcz w podbrzuszu, a dziś zaczęła mi powieka skakać i mam diagnozę: niedobór magnezu! Może też powinnaś zacząć brać? Chyba, że już bierzesz..
Stary 2015-09-14, 18:17   #2377
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Wzielas no spe forte/ max ?
Jak nie to wez jeszcze jedna tabletke. Mnie lekarz zalecil ta mocniejsza w razie boli.

Ja tak mialam wczoraj wieczorem

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 18:20   #2378
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Niestety to ten sam ale i tak z przyjemnością obejrzałam jeszcze raz.

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Teraz bóle brzucha będą na porządku dziennym, macica osiąga już spore rozmiary. Same widziałyście na filmiku jak wszystko się w nas zmienia. Nie ma prawa nie boleć.. o ile to nie jest ból silniejszy od miesiączkowego oczywiście.
Stary 2015-09-14, 18:23   #2379
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Mnie tez dzisiaj bolal ale przeszlo..czytalam ze to okres kiedy moga ciagnac wiezadla i mozna odczuwac bol podobny do poronienia. Wiec to pewnie o to chodzi. Ale jak nie przejdzie to jedz moze do szpitala. Przyjma cie bez problemu zwlaszcza ze jestes juz zapisana.

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 18:26   #2380
fjolek
Zadomowienie

ale mi zlecial dzien bylam w pracy po te recepty juz wykupilam jeszcze zaslablam w aptece dobrze ze bylo gdzie usiasc, zrobilo m isie ciemno przed oczami i zaczelo mi sie wglowie krecic i slabo robic , dobrze ze nie padlam gdzies, dotarlam do domu to poszlam spac

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Moj maz dzis konczy o 11 bo musi jechac cos zalatwic w Katowicach. Jade z nim, przy okazji pojedziemy do fryzjera do mamy a potem na roczek do mojej kochanej chrzesnicy
Kupilismy jej wozek spacerowke na roczek ale dostala w lipcu bo byl potrzebny a teraz dostanie taka krowe
sliczna krowka
fjolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 18:27   #2381
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość

Teraz bóle brzucha będą na porządku dziennym, macica osiąga już spore rozmiary. Same widziałyście na filmiku jak wszystko się w nas zmienia. Nie ma prawa nie boleć.. o ile to nie jest ból silniejszy od miesiączkowego oczywiście.

Jaki filmik?
Mnie właśnie czasem tak pobolewa brzuch.. ale raczej skurczami bym tego nie nazwała Takie bardziej kłucie I też zwalam to na rozciąganie się macicy...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-14, 18:35   #2382
Bonku
Wtajemniczenie

Malinka jakby nie przechodzilo to jedz do szpitala zawsze lepiej sprawdzić

Moooniaaa no ja sie zapisalam prywatnie niby moge poczekać miesiąc do połówkowego ale chyba nie wytrzymam dziewczyny co miesiąc placa za wizytę wiec ja raz sie szarpne no razem z 3d to 2

Olgietka ten dokument nie jest caly czas dramatyczny sa momenty wzruszające po prostu mysle ze dalabys rade oglądnąć

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Mnie jednak po tym przysmaku świętokrzyskim bolal brzuch i wzdęcia po tłuszczu niesamowite eh teraz to mam ochotę na samo zdrowe odzywianie bo po wszystkim mi niedobrze

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Aaaa i witam nowe mamuśki
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 18:36   #2383
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki filmik?
Mnie właśnie czasem tak pobolewa brzuch.. ale raczej skurczami bym tego nie nazwała Takie bardziej kłucie I też zwalam to na rozciąganie się macicy...
Któraś z dziewczyn ostatnio wrzuciła link. Wszystkie narządy się unoszą, a macica rozciąga na wszystkie strony.
Stary 2015-09-14, 18:47   #2384
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
zachowaj spokój.. Dawno tą nospę wziełaś? Jakby nic się nie działo to jedź na IP. Nawet jeśli panikujemy, to nasze prawo!
no już ze 2 h będzie, ale na szcęście jest już lepiej trochę, chociaz nadal pobolewa i brzuch nieco twardawy

Cytat:

Leż spokojnie zaraz przejdzie ostatnio też często miewam taki ból i skurcz w podbrzuszu, a dziś zaczęła mi powieka skakać i mam diagnozę: niedobór magnezu! Może też powinnaś zacząć brać? Chyba, że już bierzesz..
biorę kompleks witamin i tam magnez jest, ale moze faktycznie powinnam zaczac brac zwykly.
Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Wzielas no spe forte/ max ?
Jak nie to wez jeszcze jedna tabletke. Mnie lekarz zalecil ta mocniejsza w razie boli.

Ja tak mialam wczoraj wieczorem
zwykłą wzięłam, jak na noc będzi jeszcze pobolewac to wezme jeszcze jedna, a albo wtedy wezme forte

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Mnie tez dzisiaj bolal ale przeszlo..czytalam ze to okres kiedy moga ciagnac wiezadla i mozna odczuwac bol podobny do poronienia. Wiec to pewnie o to chodzi. Ale jak nie przejdzie to jedz moze do szpitala. Przyjma cie bez problemu zwlaszcza ze jestes juz zapisana.

mó j ból był jak przy okresie, taki jak zawsze w pierwszy dzien mialam
na szczescie prawie przeszło, ale już też miałam wizję szpitala.
W sobotę wszystko gin powiem

Cytat:
Któraś z dziewczyn ostatnio wrzuciła link. Wszystkie narządy się unoszą, a macica rozciąga na wszystkie strony.
ja wrzucałam, o ten https://www.facebook.com/PregnancyVi...type=2&theater
Stary 2015-09-14, 18:50   #2385
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
biorę kompleks witamin i tam magnez jest, ale moze faktycznie powinnam zaczac brac zwykly.
zwykłą wzięłam, jak na noc będzi jeszcze pobolewac to wezme jeszcze jedna, a albo wtedy wezme forte
Jeśli chodzi o magnez to ja biorę Aspargin 3xdziennie.
Stary 2015-09-14, 19:03   #2386
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Także witamy w gronie Mamuś Marcowych Musisz wiedzieć, że jak ktoś już do nas wejdzie, to nie wypuszczamy!
Zarządzam (kto mi zabroni? ) że w tym lub nawet w większym składzie dobijamy do marcowego finału

Co do hormonów...
sikam
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 19:04   #2387
mira81
Zadomowienie

Malinka..a nie mialas czasem dzisiaj problemow z zoladkiem?...bo mnie kiedys zaczal brzuch bolec, mocno. W dodatku wlasnie czulam jakies skurcze. A okazalo sie ze wizyta w toalecie zalatwila sprawe i bol jak reka odjal..A nasialam paniki takiej ze moj sie juz ubieral zeby jechac na pogotowie. Potem oczywiscie dostalam od niego opieprz..za nic zreszta ..bo w zyciu tego bolu nie skojarzylabym z tak prozaicznym problemem jak zatwardzenie

mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 19:25   #2388
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
Smerfetka, moja waga stoi, nic nie przytylam ani nie schudlam. Lekarz mnie pocieszyl, że jeszcze nadgonię

Emma, moglas nie pisac o tych racuszkach...

Ja też prasuje przed założeniem na siebie. Szkoda mi czasu i kręgosłupa, zeby prasowac wszystko po praniu Ale mój mąż nie moze tego zrozumieć
Lekarz pocieszyl ze przytyjesz, dobre chciałabym żeby i mnie ktoś tak pocieszyl. U mnie wersja: z trójką dzieci moment zgubisz kg

A ja lubię prasować, poukladac w szafie rowniutko i mieć zawsze ciuch gotowy. Bardziej by mnie wkurzalo codzienne rozkladanie deski i żelazka. Niestety nie mam na to czasu i sterta prania tylko się pietrzy.

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ja wolę się ważyć w domu bo u lekarza zawsze waże więcej
Ja tak samo. A najlepiej to rano i na golasa
Cytat:
Dzień Dobry wszystkim przyszłym Mamusiom

Dołączam późno do wątku chyba z lęku czy wszystko będzie ok.
W ciąży zdiagnozowano u mnie niestety niedoczynność tarczycy i chyba stąd te obawy Teraz już biorę leki i chyba będzie ok.

Mam na imię Beata i mam 28 lat , płci dzidziusia jeszcze nie znam, termin mam wyznaczony na 22 marca
Witaj!

Cytat:
Napisane przez misia_25_26 Pokaż wiadomość
brawa dla malego,oby dalej sobie radzil tak dzielnie bez cycusia
Dzięki
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 19:32   #2389
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o magnez to ja biorę Aspargin 3xdziennie.
tutaj chyba nie ma takiego, ale przejde sie do apteki i popytam o coś

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Malinka..a nie mialas czasem dzisiaj problemow z zoladkiem?...bo mnie kiedys zaczal brzuch bolec, mocno. W dodatku wlasnie czulam jakies skurcze. A okazalo sie ze wizyta w toalecie zalatwila sprawe i bol jak reka odjal..A nasialam paniki takiej ze moj sie juz ubieral zeby jechac na pogotowie. Potem oczywiscie dostalam od niego opieprz..za nic zreszta ..bo w zyciu tego bolu nie skojarzylabym z tak prozaicznym problemem jak zatwardzenie

o tym nie pomyślałam, a wczoraj mnie żołądek dziwnie bolał i wszystko mi się tak przelewało w nim i dziś rano jeszcze czułam. I w ogóle czuje, że w jelitach coś mi się kotłuje, więc może faktycznie to od tego

Generalnie teraz już jest praktycznie ok , więc się mniej martwię.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-14, 19:39   #2390
marta1986222
Zakorzenienie

Hej kochane przez 3 lub 4 dni będzie mnie mało, malujemy mieszkanie i nie mam czasu na nic.

Dzisiaj na serio też się przestraszylam tak mnie podbrzusze ciągnęło i pobolewalo, na szczęście przeszło bo się martwiła.

Emma mi też zaczęła powieka drgac moge sama brać magnez bez konsultacji z lekarzem?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 19:42   #2391
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Ja tam uważam, że wszystko jest dla ludzi nie ma co popadać w paranoję. :-P
Oj to ja już popadlam w paranoję wolę zrobić sama.
Cytat:
Dziewczyny, ja tak informacyjnie. Żeby nie było, że znowu zniknęłam bez słowa.
Dziś odbieramy znajomych z lotniska i będą u nas do niedzieli, więc będzie mnie tu mniej

Chyba dziś przeliczyłam się z siłami. Posprzątałam cały dom, odkurzyłam, pomyłam podłogi w całym domu (140metrow), wypucowałam łazienkę, w kuchni poszła generalka łącznie z rozkręcaniem piekarnika i okapu... Padam na twarz....

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

W Spale? Moje rodzinne strony

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
O żesz, to kobieto to zaszalalas. Ja dziś odsunelam kanapę i wymiotlam stamtąd 5 kg zabawek i śmieci. I się zmeczylam a myślałam że mam dużo energii. No ale ja i tak cały dzień na nogach.
Stary 2015-09-14, 19:42   #2392
lala_la
Rozeznanie

Cytat:
tutaj chyba nie ma takiego, ale przejde sie do apteki i popytam o coś

o tym nie pomyślałam, a wczoraj mnie żołądek dziwnie bolał i wszystko mi się tak przelewało w nim i dziś rano jeszcze czułam. I w ogóle czuje, że w jelitach coś mi się kotłuje, więc może faktycznie to od tego

Generalnie teraz już jest praktycznie ok , więc się mniej martwię.
Ja tak mialam z miesisc temu po pizzy tak mnie kuło i skręcalo że sie wytrzymać nie dało ale to ewidemtnie był żołądek.
lala_la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 19:45   #2393
Smerfetka1990
Raczkowanie

Cytat:

Co do hormonów...

Jeny, a ci nasi znajomi przylatują o północy.. Nie wiem, czy dam radę jechać z TŻ ich odebrać z lotniska.. Klapłam teraz na sofie i obawiam się, że mnie wessie

Hahahaha rozumiem Cię... mój też ostatnio często zagląda "niżej" by jedynie pogadać z dzidziusiem

Cytat:

Mi skaczą powieki od tygodnia i zrobił mi się zajad. Chyba też muszę zacząć łykać co nie co
Smerfetka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-14, 19:46   #2394
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Emma mi też zaczęła powieka drgac moge sama brać magnez bez konsultacji z lekarzem?
Tak, magnez można brać bez wiedzy lekarza w ciąży zaleca się ten bez witaminy B
Stary 2015-09-14, 19:50   #2395
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, magnez można brać bez wiedzy lekarza w ciąży zaleca się ten bez witaminy B
dziękuje

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 19:52   #2396
diablica071086
Zadomowienie

Witam,
Ja dziś miałam dramatyczny spadek nastroju ale już mi przeszło, nie ma to jak zobaczyc jak z torby gdzie są dokumenty wycieka czekoladowe mleko córki. Normalnie wybuchłam zlością a potem ryczałam jak dziecko.
Wcześniaków nie oglądam bo ostatnio poryczałam się na jakiejś bajce chyba na zajawce od nowego kopciuszka, nie powiem po poronieniu ryczałam na każdej bajce na szczęście po 10 razie oglądania, trochę mi przechodziło.
Witamy nową koleżankę.
Ja mam usg w czwartek może ukaże się nam coś, choc z mężem wierzymy w córkę a babcie nadal twierdzą że wyglądam na chłopaka tylko czemu mnie tak wysypało na buzi.
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 19:55   #2397
_emma
Zakorzenienie

Dobranoc Kobietki, kolorowych snów!!!
Stary 2015-09-14, 19:58   #2398
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
czasami mi łzy napływają do oczu jak sobie pomyślę, że będzie na świecie taka kruszynka, która będzie na mnie wołała "mamo"
Pamiętam ze tez tak miałam w pierwszej ciąży nie mogłam się z tą myślą oswoić. A teraz mój pierworodny mówi do mnie mamo swinko bo się peppy naogladal

Cytat:
Cieszyła się czy wręcz przeciwnie?

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Olgietka uśmiałam się po pachy
Stary 2015-09-14, 20:01   #2399
gosza82
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny!!!

Wybaczcie że dziś dopiero się odzywam ale dopiero z pracy wróciłam. Przyznam się że starałam się chociaż zaglądnąć na chwilę by zaś nie być do tyłu.

Witam Nową Mamusię

Kurcze zapomniałam o tym serialu Wiecie może kiedy są jakieś powtórki

Co do bólu brzuchu to ja miałam to samo w zeszłym tygodniu nawet jak chodziłam to mnie strasznie bolał. A raczej dziwnie ciągnął tak jak piszecie pewnie dlatego że tam w środku wszystko się zmienia.
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 20:07   #2400
kallina_2014
Wtajemniczenie

A będzie oglądał Top Model?
kallina_2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości