|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 7
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52766213]ryczy jak raniony dzik 😜 jak z lampka kilka dni zostawiłam,zeby krolika,misie i slonia swojego kochanego widziała to tez oczy zamykala i krzyczala. Nie lubi na płasko i sama widac byc. A lubila! Tzn. zostawialam ja po ciemku i zasypiala. Jeszcze sie naszym dzieciom ze stp razy prwnie odmieni
wczoraj w tesco slyszelismy przez ok pol godziny około roczniaka, ktorego rodzice z rejonu zabawek wyciągnęli. Zalosc wielka! Rodzice-ignor idealny [/QUOTE]Lubię Twoje porównania haha Doczytałam że szybko usnęła! Brawo Wy! 👏🏻 Domima współczuje wizytki! Zwłaszcza jeśli tak jej nie znosisz, tez nielubie takich niespodziewanych wizyt. My sami obiad zjedliśmy, dla tesciowki i jej Tż nie starczyło he myślałam że Tż będzie kombinował żeby im coś wycudować, na szczęście nie. Tesciowka jakaś poczuta do wnuczki strasznie i przychodzi conajmniej raz w tygodniu- a co za dużo to niezdrowo jak wiadomo hehe Wogole denerwująn mnie pytania typu co już lepsza? albo że wyjątkowo grzeczna dzisiaj (jakby ja widziała 24 na dobę ) Albo jeszcze jak nie było Adki to narzekała ze mój Tż taki niedobry był jak był mały- a teraz się wypiera i całkiem dobry się okazuje był pff - jakaś zmiana zdania nagle brrr No niewiem mam lekką alergie od niedawna na teściową. A wzruszam się też często i to w takich sytuacjach dziwnych Np z klatki taki chłopak brał ślub i wyjeżdzał do narzeczonej wyglądałam akurat przez okno i się wzruszyłam hehe 😜
Kropka powitamy ok 23.04.2015 Edytowane przez violka848 Czas edycji: 2015-09-14 o 22:44 |
|
|
|
#2192 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 7
Dzis na spacerze spotkalam kolezanke. Bylo piekne slonko i w cieniu 20 stopni a jej synek 8 m-cy w dzianinowej czapce + kaptur kurtki na głowie. Moj bez czapy w kapturze bawelnianej bluzy.
Porozmawialam z nia o fotelikach i jestem zdziwiona podejsciem. Taki najtanszy za 130zl jest taki super, tacy zadowoleni. Zero zainteresowania czy bezpieczny, wazne ze tani i kolor ladny. Dla mnie takie podejscie straasznie slabe... ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
Ja sie kilka dni temu dowiedzialam od sasiada ze teściowa mu mowila ze Szymek placzliwy jest. WTF mysle?! Nic o tym nie wiem :-P Po co tak ludziom gadac?
|
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
Madzixx, jutro ma być kurier z projekorem i będziemy testować 😃 a jaki model Wy macie?
W smyku strasznie się grzebali z zamówieniem.. W środę zamawialam, a dopiero dziś wysłali. |
|
|
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52767286]Zdolna mamuska jestes! ☺ ja tak chcialam małymi kroczkami z 20:40 przestawić na 20ta i nawet zaczęłam,ale mi córka nowym "sposobem" zasypiania-z rykami plany pokrzyzowala.i przestawiła czas zasypiania na po 21wszej 😛 moze odkryla moj podstępny plan idlatego taka akcja protestacyjna hmmm...[/QUOTE]
Hehe moze ona ma swoj plan i chce Ciebie przestawic na pozniejsza godzine ;-)
|
#2195 |
|
Konto usunięte
|
Tez bym z miodem nie ryzykowala. No i takim ciezk alkoholem jak miod pitny.
Ja mam"projektor" z zegarka,ktory takie gwiazdki na sufit swieci, tez mała zafascynowana tym jest i sie cieszy. Domima,a nie mozesz teściowej przerywac slowami " a moj Olaf to to i tamto"?
|
|
|
|
#2196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja to też chyba najlżej ubrana z całego miasta chodzi na spacerach ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Jjecie kalafior i brokuł???
|
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
Eh te teściowe. Moja wczoraj uparla się, że Mała uspi. No i ryk, bo specjalna technika bujania musi być, a ta nie wie, bo wnuczke widuje ostatnio raz na 3 tyg. Wkurzylam się, kazałam Tz zabrać jej dziecko. I ma nagadac mamuśćce, że ma mi się w takie rzeczy jak karmienie i usypianie nie wypierdzielac.
|
|
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dotąd jadlam w mieszankach Z Tz-GH zeszło na teściowe, ale w końcu to rodzina hehe :P
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
GOSSIP to faktycznie macie już chyba ten lek separacyjny u Was - masakra!
Zapomniałam Wam napisać co nam się wczoraj przydarzyło. Jedziemy sobie z tz autem, ciepło było to tz otwarl okno z przodu. Jesteśmy na rondzie na głównej ulicy i wlatuje nam przez to okno szerszen do auta! No zawał na miejscu tak się wystraszylam! I ten dziad jeszcze od razu poleciał do okna obok Filipa i zaczął tam łazić. Krzyczę do mojego - co robić, boje się - a ten otwórz okno. Nie mogłam bo mamy ta zaslonke przeciwsłoneczna na oknie i Kurcze moje dziecko już dwa razy się wybudzalo, o 22 - dałam cyca. Usnal, teraz znów budzi się z płaczem. Chyba coś go boli brzuszek albo uszko bo coś mi od wczoraj je ciąga co chwile. Chyba jutro wizyta u lekarza nam się szykuje - kocham to.
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Jak delikatnie nacisniesz w okolicach skroni i Filipa zaboli, to wtedy faktycznie może być zapalenie uszka. Jeśli nie to nie ma się czym martwić. |
|
|
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
Hanka - albo to taki niefajny etap albo ząbki.
Mnie zawsze uczyli ze jak się naciśnie przy uszku i boli to cos z uchem. O skroni nigdy nie słyszałam
|
#2203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze to zabki? Moj swojego czasu tez przezywal fascynacje uszami i sie martwilam. Nacisnij za uszkiem, bardziej na dole. Zobaczysz czy zareaguje. Jak nie, to z uchem raczej ok
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
|
#2205 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
). Z tym uszkiem sprawdzę jak się obudzi ponaciskam go wszędzie. Oby juz spał spokojnie biedulek mój. Ja tez juz idę spać - najwyższy czas. Dobrej nocki!
|
|
#2206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe no tak Ja brokuły już jadłam dużo wcześniej, ale jakoś teraz przestałam i na kalafiora mam chęć - tylko ja nie umiem mało, jak jeść to całą główkę 😜
|
|
#2207 |
|
Wtajemniczenie
|
Pochwaliłam dziecko to mi jojczwec zaczęło o 22 ale cyc uratowal sprawę i po pół godziny można było odłożyć do łóżeczka
po ciemku przykrywalam dziecka kocem, świece telefonem sprawdzić czy wszystko ok a mały przykryty tak ze same włosy było widać l. Zdolna mamusia
|
|
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
Hania to pewnie ta brzydka kupa go męczyła i wybudzała. Kciuki za dobrą noc ✊🏻✊🏻
|
#2209 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale starał się ostrzec chociaż. Dzięki ze pytasz, już lepiej. Prawie jej już nie sciagam bo nie ma prawie wydzieliny i rzadko się krztusi przy jedzeniu Cytat:
Ja też się szybko wzrusz Cytat:
|
|||
|
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za odpowiedzi
![]() MADZIX zdrowia ![]() DOMIMA no wydaje mi sie ze jest cos na rzeczy tylko ciekawam ile to bedzie trwalo az wyjdzie caly zabek ![]() I ja tez zauwazylam ze moja woli chyba jak jest cieplejsze danie ![]() Alez mialas niespodzianke w postaci tesciowej. Wspolczuje ![]() GOSIAK dzieki ![]() Teraz temat tesciowek widze :P a co do relacji z facetami to podobno w wiekszosci zwiazkow po pojawieniu sie pierwszego dziecka wystepuja kryzysy, trzeba to przetrwac. Moj M dzisiaj slonczyl wczesniej WOW ![]() Jadlysmy bananka na podwieczorek, mysle ze zasmakowal i padla mi mysza dzisiaj o 20. Ok idziemy chyba jeszcze ogladnac odcinek serialu naszego i spac dobranoc
|
|
#2211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam romera king plusa po Mai i sie zastanawiam czy sie nada uzywany dla Macka, ale chyba sie z nim nic nie stalo, tzn wiadomo, ze bezwypadkowy, ale ma ze 4 lata juz no pewnie, ze tak ja jem wszystko oprocz tego co uczula(mleka i jajek) Hanka Ty mialas szerszenia, a ja mialam spotkanie z wezem w niedziele. Karwa jak nie lis to waz. od 33 lat na dzialke jezdze i nigdy nic tam nie widzialam najwyzej turkucia podjadka z paskudniejszych rzeczy, a tu sezon 2015 z niespodziankami |
||
|
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za życzenia zdrówka
wlasnie sie przebudziłam i zaparzam jeszcze lipę z malinami ![]() Hania-tez słyszałam, ze miód moze uczulać ale nie musi, stwierdziłam, ze lepsza zdrowa mama niz uczulenie, ktore moze wcale sie nie pojawi Zreszta mówili, ze normalna czekolada tez uczula a jadłam pare razy i nie zauważyłam niczego.. Kana-mamy projektor gwiazdek Chicco-ten Z Drugiego linka co wklejałas ![]() Szkoda tylko ze sie nie kręci ale mamusia osobiście to porobi ![]() Goczek-miod pitny ciężki alkohol? Ma 13% tylko to jak wino ![]() A czytałam wszędzie, ze lampkę wina mozna spokojnie wypić jeśli jest co najmniej 2-3h przerwa miedzy karmieniami a my mamy 10-12h przerwy wiec spokojnie---------- Dopisano o 01:45 ---------- Poprzedni post napisano o 01:40 ---------- Cashmere-chicco ![]() Hania-szkoda tych kupek brzydkich, moze faktycznie macie alergie mleko+jajka tak jak tamta znajoma pisała, ze czesto idzie to w parze I współczuje akcji z szerzeniem, padła bym na zawał ---------- Dopisano o 01:55 ---------- Poprzedni post napisano o 01:45 ---------- Ja tez sie szybko wzruszam w nd oglądałam ten program aplauz aplauz o wspólnym śpiewaniu rodziców z dziećmi na TVN i o mało co bym sobie nie popłakała ze wzruszenia hehe Wypiłam herbatkę i zarzucilam rutinoscorbin, zajrzałam jeszcze do córci jak słodko spi i sie kładę. Śpimy dzis z mężem na kanapie w dużym pokoju a Ala w lozeczku u nas w sypialni kwarantanna na wszelki wypadek
|
#2213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam po synku dobry fotelik 9-18kg ktory tez ma 4 lata i bedzie dla Julka Spotkania z wężem współczuję. Żmija czy zaskroniec? Hanka - Tobie też współczuję kontaktu z szerszeniem. Panicznie boję się owadów Cytat:
Tak mnie gardlo boli ze plakac sie chce. Poplukalam wodą z solą i psiknelam tantum verde.
|
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie szanowna ROSARIO????
|
|
#2215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze sobie pójdzie i nie zrobił sobie gniazda u nas albo jęz jakiś go zje W waszych stronach są żmije? Czy tylko na Suwalszczyźnie? |
|
|
|
|
#2216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzien dobry Dziś mało pobudek a ja padnięta. Gardlo i katar dają popalić
|
|
#2217 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas nocka byłaby całkiem fajna gdyby nie wybudzanie z powodu kolejnej kupki... no i jak ja mam nie pisać o tych kupach jak u nas ten temat wciąż na tapecie. Dziś idę kupić pojemnik do badania kału i zapytać czy w naszym labie można zrobić badanie. Jeśli tak to jutro idę zanieść. MADZIXX oby miód nie zaszkodził! Możliwe ze te jajka mu szkodzą - zrobię parę dni bez jajka i zobaczę czy będzie poprawa Dziewczyny które robiły morfologie maluszkom - krew z palca jest pobierana czy jak?
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
wstałam przed 6 a Ala o 7 ![]() Nie rozłożyło mnie, cały czas taki stan 'brania' wiec dalej walczę ![]() Za to moj maz juz bardziej chory, super po prostu, odkąd Ala sie urodziła juz 3 czy 4 raz jest przeziębiony :/:/ ale mądry bardzo, wczoraj go gardło bolało ale polazł jeszxze na piłkę wieczorem eh Majka-polecam płukanie gardła szałwia, ja na pol szklanki wody daje 50 kropel i płucze, pomaga momentalnie ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Hania-my morfologię mieliśmy robiona z piętki ale wtedy Alicja była mała, jakos ze 2 miesiące miała. Możliwe, ze teraz z paluszka by robili
|
#2219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ze pucus to żyłki trudno zlokalizowac. Cytat:
|
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas dzisiaj mycha dala mi pospac do 7 a myslalam ze bedzie okropna noc.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.

wczoraj w tesco slyszelismy przez ok pol godziny około roczniaka, ktorego rodzice z rejonu zabawek wyciągnęli. Zalosc wielka! Rodzice-ignor idealny 

brzuszek albo uszko bo coś mi od wczoraj je ciąga co chwile. Chyba jutro wizyta u lekarza nam się szykuje - kocham to.