|
|
#361 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lutowe - część II
Mamusiaczek no i dobrze zrobilas. Chociaż sama nie umiem się upomnieć o swoje to uważam, ze kobiety w ciąży powinny. Sama przepuszczam w kolejkach rodziców z dziecmi a mi w poprzedniej ciąży zdarzylo się raptem raz jak mnie kobitka w kasie przepuscila, na badaniach nikt nigdy. Tym razem robie prywatnie to nigdy nie musze stać w żadnych kolejkach.
|
#362 |
|
Rozeznanie
|
Kingula ja mam szczęście że Michał dostaje obiad i podwieczorek w przedszkolu, więc w domu tylko jak dodatkowo chce coś zjeść
A mąż wszystkożerny
|
|
|
|
#363 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A propo pomyłek z wagą na USG, to dziewczynie z którą leżałam na sali poporodowej pomylili się o 1,5 kg Szacowali, że dziecko będzie miało 3kg, a urodziło się 4,5kg Urodziła naturalnie i mówiła, że dobrze, że nie wiedziała, ze to taki gigant, bo by się o wiele bardziej bała porodu. Jej drugi synek też był ciężki 4,7 kg- ale tu lekarze mniej więcej dobrze oszacowali z USG, ale stwierdzili, że skoro pierwsze dziecko wyszło naturalnie, to drugie tym bardziej
|
|
|
|
|
#364 |
|
Rozeznanie
|
U mnie mały nie chciał jeść obiadów w szkole w zerowce jadł coś dziubal a w domu drugi.mąż je w pracy obiad o godz 10-11a potem o 15 drugi haha
|
|
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
ja to już 4 dni do badanka
![]() Paula coraz bliżej ehh...straciłam zupełnie wczoraj humor, w nocy ze stresu spać nie mogłam napisze Wam tam...
|
#366 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do wyprawki, to na początku chciałam po prostu mieć jakiś ciuszek, by móc na niego popatrzeć, pomacać, bardziej czuć się w ciąży. Potem moja ciotka dostałą szału i ma chyba karton ciuszków dla mnie, jak się w weekend dowiedziałam. I ja sama czasem kupię jakiś drobiazg. Wczoraj zamówiłam kocyk w kolorze malinowych, choć strasznie tych różowości się wystrzegałam, jednak gdy ginekolog powiedziała, że będziemy mieli córkę, to jakoś tak zmiękłam. Żeby cytować musisz odpowiednią ikonkę u dołu postu wcisnąć. Z telefonu się chyba nie da tego zrobić, na komputerze bez problemu się to udaje.
|
|
#367 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzizas ale pędzicie, ledwo śniadanie ogarnęłam a tu następna strona ;D.
Ja wczoraj też w kolejce stałam. Poprzednio w ciąży wisiała jedna wielka karteczka, że ciężarne i dzieci do 10 lat wchodzą przed kolejką a teraz jej nie ma. Są tylko dodatkowe PŁATNE BADANIA z CENĄ. kingula- oni zawsze podaję ileś tam gram +/- więc się nie stresuj na zapas. Ja poprzednio miałam podejrzenie hipotrofii ale okazało się, że jest wszystko ok i dzidzia miła przeciętną wagę. U mnie dzisiaj kopytka. Chodzą za mną 3 dni. Nawet w niedzielę zdesperowana pojechałam praskę sobie kupić ale dzisiaj jest ten dzień
|
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() haha, klejnoty bedzie dobrze, czekamy na relacje
|
|
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
Badzia a ile maki do kopytek? Jakas proporcja? Zjadłabym a nigdy nie robiłam...jak wezmę 8 dużych ziemniaków to chyba będzie dla nas...
|
|
|
|
#370 |
|
Zadomowienie
|
U mnie teściowa gołąbki mnnnnniam tylko wstanę rano to pyta co chcę na obiad
|
#371 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Choć leczenie w swoim zakresie i badania to kosztowna sprawa, ale choć traktowanie jest inne, unika się kolejek, ludzi siejących infekcję. W każdym razie ja mam dobre doświadczenia.
|
|
#372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak milam w ciazy w usa - co prawd kolejka czasem sie zdarzyla ale to maks na 15 min i to rzadko. wyniki od razu do karty (dostepnej dla pacjenta online), nic nie trzeba chodzic odbierac, drukowac. fajnie Ci ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#373 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Jest równie fajna, co opiekuńcza?Nie pamiętam, żeby moja teściowa kiedykolwiek robiła gołąbki, ale moja mama robi zaje...pyszne.
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#375 |
|
Rozeznanie
|
Ja
po raz pierwszy od bardzo dawna doceniam leczenie na NFZ Ostatnio mi mówiła że była na położnictwie i tak się uśmiechała do wszystkich położnych i pielęgniarek że te biedne nie wiedziały o co chodzi ![]() Moja teściowa zaczyna mnie wyposażać w ubrania A dobry gust ma skubana
Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2015-09-15 o 10:09 |
|
|
|
#376 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odliczam już Jak widać, ciezko mi przez to skupic sie na pracy ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#377 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. 8 dużych ziemniaków powinno wystarczyć dla Waszej trójki. Ugotuj w osolonej wodzie, ostudź je, rozgnieć, dodaj jajko, mąkę pszenną (najzwyklejsza tortową) i zagniataj. Mąkę dodawaj aż masa przestanie kleić się mocno do dłoni. Ważne by była pulchna, by z mąką nie przesadzić, bo będą twarde. Potem wystarczy uturlać wałeczki z masy i skośnie je pociąć, wrzucić do osolonego wrzątku i gotować do wypłynięcia.
|
|
#378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a który szpital? dawaj info i opinie bo ja wlasnie mysle nad szpitalem ostatnio i mam mega zagwozdke. |
|
|
|
|
#379 |
|
Rozeznanie
|
Jest może na forum jakaś przyszła mama z Trójmiasta?
|
#380 |
|
Rozeznanie
|
Szpital na Kopernika
Rodziłam tam Michała i poród całkiem nieźle wspominam, wszystko szlo sprawnie, jak powiedziałam że nie wytrzymam bólu to w 3 minuty miałam anestezjologa na sali, a to było prawie 6 lat temu Cesarkę robił mi jeden z najlepszych krakowskich lekarzy. Teraz są po remoncie i warunki tez mają niezłe- 2,3 osobowe sale z bezpośrednim wejściem do łazienki, osobne sale porodowe z łazienkami, znieczulenie ZZO. I jeden z najlepszych oddziałów neonatologicznych w razie W... Hah brzmi jak reklama, ale kilka znajomych tam rodziło w ostatnim czasie i mocno sobie chwalą Kurcze kot mi wlazł do szafy i wytarzał się w moich czarnych ciuchach- wszystko mam oblepione rudo- białymi kudłami zleźć to nie chce
Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2015-09-15 o 10:30 |
|
|
|
#381 | |
|
Raczkowanie
|
Hermi wiem, ze powinnam ale charakter mi w tym przeszkadza. Pierwsza ciaze prowadziłam na nfz i stwierdziłam, ze nigdy więcej! Zmienilamw tym czasie więcej lekarzy niż przez cale swoje życie. Nikt nie traktowal mnie poważnie. Prywatnie na pewno kosztownie ale skoro ma mi to ominąć stresu to uwam, ze i tak warto.
Cytat:
moja raczej nie należy do grupy gotujących. Ale naszla mnie ochota na te golabki mmmmm.
|
|
#382 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak już ugotujesz ziemniaki i je rozmiażdżysz to wkładasz do miski. Dzielisz miskę na 4 części i wtedy tą 1/4 przekładasz na pozostałe 3 a w miejsce tej 1/4 sypiesz do równa mąkę. Jak będzie za bardzo ciapowatre to dosypujesz lekko mąki (bo są różne ziemniaki).
|
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny 😊 zaraz będę robic 😊 znaczy dopiero ziemniory strugac i gotować 😉
|
|
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
acz Twoj glos o anestezjologu daje mi do myslenia
|
|
|
|
|
#385 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zdecydowałam się na prywatne prowadzenie ciąży przez wzgląd na chorobę tarczycy, moja ginekolog prowadzi mnie także endokrynologicznie, a endokrynologa na NFZ próżno szukać, chyba że wizyta na za 3 lata :/. Więc mam 2 wizyty w 1. A szalenie sobie chwalę przychodnię, nie dość że mam ją obok swojego miejsca zamieszkania (5 minut pieszo) to ginekolog mam świetną. Wyglądam jak dzieciak, ludzie czasem na ulicy mi się przyglądają, że mam ciążowy brzuszek a taaaaka młoda. U gin w poprzednim miejscu zamieszkania zdarzyło mi się głupkowate traktowanie, bo "pani młoda, jeszcze nic o życiu pani nie wie" itd. Ale to po protu głupkowatość lekarza była. ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
.
|
|
#386 | |
|
Rozeznanie
|
Witam z rana
Cytat:
![]() Wlasnie sie dowiedzialam w pracy, ze mnie chyba awans ominie bo jestem w ciazy. Tak mi sie dziwnie troche zrobilo. Mam fajne szefostwo I wiem ze nie zrobili by tego celowo I, ze ta praca byla planowana dla mnie ale w tej sytuacji to raczej musze odpuscic
|
|
|
|
|
#387 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, zgłaszam się i ja do nowej części wątku choć przyznam szczerze, że z moją aktywnością kiepsko, ale jakoś tak nie umiem się wbić w tematy, tyle wpisów się ciągle pojawia, że nie ogarniam
![]() Nie znam jeszcze płci dzidziusia, dopiero 7 października połówkowe, ale ostatnio byliśmy w hm, bo kupowałam spodnie ciążowe i przy okazji kupiliśmy też pierwsze ubranie dla malucha. Muszę się pochwalić ![]() Życzę miłego dnia i spadam do ogrodu korzystać z ładnej pogody, leżak i książka |
|
|
|
#388 |
|
Rozeznanie
|
Ją też urodziłam kubusia ponad 6 lat temu na kopernika.i zaś bym chciała byłam zadowolona.chodź teraz moja koleżanka pojechała z bólami porodowymi to ją określali na rydygiera powód brak miejsc.myślę ze jak ją będę rodzic będą miejsca.więc kobietami uciekać od kopernika tam jest "beznadziejnie tfuj fuj"" hehehe
|
|
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#390 |
|
Rozeznanie
|
A właśnie większość z was zna płeć maluszka jak kupującym ciuszki to takie uniwersalne czy z dodatkiem kwiatuszka rozu dla dziewczynki.a może sukueneczke.ją to się tak zastanawiam a jak płeć okaże się inna a ją będę rzeczy pod dziewuszke kupować eh
Ale mam dylemat haha |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

A mąż wszystkożerny

Więc rypneli się prawie o kilogram 

Ale ostatnio było tyyyyyle ludzi, że weszłam i zapytałam czy w ciąży bez kolejki mogę wejść. Pani stwierdziła, że oczywiście. Cała kolejka szeptała, ale w nosie to mam. Taka wredna się zrobiłam w tej ciąży