Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-15, 08:36   #361
k a j a
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
On się nie zajmuje małym. Jedynie jak ja jem albo idę się kąpać, powiesić pranie itd. Ale staram się podrzucac mu małego częściej i widzę, że powoli zaczyna się zajmować z chęcią a nie jako przeszkoda podczas grania na kompie.

Z moim mlekiem lepiej, po nocy miałam ciężkie piersi myślałam, że tak dużo mleka, więc odciągłam... 70ml nakarmię małego i będę próbować jeszcze trochę. Kupiliśmy w końcu pojemniki do przechowywania pokarmu i juz 2x90ml zamrożone. Przestraszylam się tamtym brakiem mleka i staram się pobudzić laktację ile się da oraz zamagazynować trochę na czarną godzinę.

Swoją drogą okazało się, że herbata z melisy którą ostatnio piłam jest z miętą.... no i nasiona chia to nic innego jak nasiona szałwii hiszpańskiej, a szałwia ma bardzo silne działanie zatrzymujące laktacje. Dopiero się zorientowałam jak czytałam coś na blodu Hafiji.

Mała ciekawostka. Tak wygląda u mnie chodzenie do toalety....

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Kejti pisz nam co u was na bieżąco. Trzymamy kciuki!
Buahahah

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 08:40   #362
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Buahahah
Kot kiedyś miał kuwete w toalecie, już chyba pisałam, że wtedy chodził z nami do wc i choćby jedną kropelke to musiał oo towarzysku wycisnąć. kuwety nie ma, ale nadal z nami chodzi do wc. Swego czasu miał manie leżenia na kolanach. Mi się spinal aż na ramię, ale już za duży... na kolana też nie wchodzi. W ciąży miałam za duży brzuch i się nie mieścił...
Stary 2015-09-15, 08:55   #363
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
A dobrze. Ogólnie nie płacze już tak mocno, ale nie wiem czy przez to, że mu pomagają leki czy przez to, że ja się nim inaczej zajmuje...

Natomiast teraz cały szpital go słyszy jak pobierają mu krew. Pół godziny usypiania, żeby po kilku minutach go zabrali
To dobrze ze jest poprawa Ale co to znaczy ze inaczej się nim zajmujesz?

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Kaczuszka moj tez sie darł jak opętany póki moja mama go nie wykąpała i nie pokazała jak to robic. Bierzemy go na ręce i nad woda chwile bujamy zamaczając piety kilka razy, potem coraz wiecej nóżek, dupcie (tak poziomo bujając coraz bardziej zanurzamy), głowy tylko nie lubi i zostawiamy na koniec mycia jak już zaraz mamy wyciągać. Tak próbowaliście? Bo u nas nic, leżaczki, sraczki, pieluchy, pozycje, cieplejsza, zimniejsza, mniej, wiecej nic nie dawało...

Chrapania nie skomentuje bo u mnie widziały gały co brały i czasami leżę, on chrapie, a przede mną roztacza sie piękna wizja uduszenia go poduszka - po ślubie chrapie jeszcze gorzej!!!

Marei mnie tez by taka cierpiętnicza mina doprowadziła do szału Ja to bym czasem chciała żeby moj był zmęczony bo moze by wtedy w domu na dupie usiadł, żebym chociaż miała do kogo gębę otworzyć, ale pewnie jakbym tak codziennie miała oglądać zbolała minę to by mnie szlag trafił

Gotuje rosół...nic innego nie przychodzi mi do głowy... Nie lubię ale tz sie ucieszy a ja jutro zrobię z niego moje najulubieńsiejsze danie - ryż z białym sosem i rodzynkami :ślina:

Ciekawe jaki humor będzie miało dzis moje dziecko, dziadek z nim pierwszy raz zostanie

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Ja tak kąpię od samego początku, od pierwszej kąpieli i na początku nie lubiła, bardzo wrzeszczała a teraz uwielbia. Nie wiem co podziałało, nic nie zmieniłam. Tylko wody coraz więcej daje, bo teraz już lubi się pluskac i chlapac ;-)

Tata da rade Okaże się pewnie, że Konrad nawet łezki nie uroni ;-)
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 08:58   #364
Selis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
Zainstalowalam apke... przepadlam
Hehehe wiem cos o tym

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Faceci no a sorry pomimo zmeczenia zajmowanie sie dzieckiem nie sprawia mu przyjemnosci?? Ja rozumiem, że płacze itd, ale to trzeba przetrwac wspolnie...
Moj zawsze wieczorem nosi mała i sie nia zajmuje a ostatnio mial robote wieczorem i jak wrócił to obie juz spalysmy to nastepnego dnia powiedział, że brakowało mu tego codziennego czasu z Michaliną

Teraz będzie już tylko lepiej
Pobieranie krwi albo szczepienie dziecka to dla mnie koszmar, przy ostatnim szczepieniu poryczałam sie w przychodbi a lekarka patrzyła na mnie jak na jakas ☠☠☠☠☠☠☠*****
Super, ze sie juz tak przyzwyczaił i ma swój rytuał

My dzis mieliśmy swirtna noc, od 20 pobudka dopiero po 3 i 6 i spanie do 9 tak bylo kiedyś, wiec mam nadzieję ze skok minął i juz tak zostanie.

Marei...kocur
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 09:02   #365
kejtiCe
Zakorzenienie

Mycha, w domu nie wiedziałam dlaczego płacze, czy coś go boli, czy chce spać, czy jest głodny i często próbowałam dać mu jeść albo zamiast tego masowalam mu brzuch a on się nadal wydzieral.
A teraz przykładam go tak brzuch do brzucha i bujam aż mnie ręce bolą Ale pomaga.

Lekarz mówi że ta biegunka nie jest od leków. Jak będzie cały czas do 12, to zakładamy wenflon i będzie miał kroplowke. Ale wtedy nie będę mogła wziąć go na ręce? oby to minęło...

Dobrze, że mam internet tutaj, bo Mały śpi, to nie wiem co bym robiła
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 09:04   #366
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Jestes boska!
dzięki lubie takie rzeczy.
Cytat:
On się nie zajmuje małym. Jedynie jak ja jem albo idę się kąpać, powiesić pranie itd. Ale staram się podrzucac mu małego częściej i widzę, że powoli zaczyna się zajmować z chęcią a nie jako przeszkoda podczas grania na kompie.

Z moim mlekiem lepiej, po nocy miałam ciężkie piersi myślałam, że tak dużo mleka, więc odciągłam... 70ml nakarmię małego i będę próbować jeszcze trochę. Kupiliśmy w końcu pojemniki do przechowywania pokarmu i juz 2x90ml zamrożone. Przestraszylam się tamtym brakiem mleka i staram się pobudzić laktację ile się da oraz zamagazynować trochę na czarną godzinę.

Swoją drogą okazało się, że herbata z melisy którą ostatnio piłam jest z miętą.... no i nasiona chia to nic innego jak nasiona szałwii hiszpańskiej, a szałwia ma bardzo silne działanie zatrzymujące laktacje. Dopiero się zorientowałam jak czytałam coś na blodu Hafiji.

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Ja jem prawie codziennie pudding z chia i mleka mam w cholere... Dziwne

A kot... Przepiekny
Stary 2015-09-15, 09:07   #367
Selis
Zadomowienie

Cytat:
Mycha, w domu nie wiedziałam dlaczego płacze, czy coś go boli, czy chce spać, czy jest głodny i często próbowałam dać mu jeść albo zamiast tego masowalam mu brzuch a on się nadal wydzieral.
A teraz przykładam go tak brzuch do brzucha i bujam aż mnie ręce bolą Ale pomaga.

Lekarz mówi że ta biegunka nie jest od leków. Jak będzie cały czas do 12, to zakładamy wenflon i będzie miał kroplowke. Ale wtedy nie będę mogła wziąć go na ręce? oby to minęło...

Ojej dobrze, że jesteście pod dobrą opieką, ale oby nic więcej sie nie dzialo i nie trzeba będzie wenfonu zakładać
Moj Franek miał infekcje okoloporodowa i musiał miec antybotyk i ten wenfon w jego malutkiej rączce
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 09:07   #368
fartuch
Zakorzenienie

Marei to jest Maine coon prawda?
Stary 2015-09-15, 09:12   #369
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Kot kiedyś miał kuwete w toalecie, już chyba pisałam, że wtedy chodził z nami do wc i choćby jedną kropelke to musiał oo towarzysku wycisnąć. kuwety nie ma, ale nadal z nami chodzi do wc. Swego czasu miał manie leżenia na kolanach. Mi się spinal aż na ramię, ale już za duży... na kolana też nie wchodzi. W ciąży miałam za duży brzuch i się nie mieścił...
Moja nigdy nie miała kuwety w kiblu a i tak zawsze wlazi ze mną.. I też mi na kolana skacze

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 09:13   #370
masija
Zakorzenienie

hej dziewczyny.

Chyba wracam do Was

kejti strasznie Wam współczuję tego szpitala Oby było lepiej
A z wenflonem dasz radę wziąć na ręce tylko nie będziesz za bardzo miała manewru do chodzenia. Ale dasz radę

U nas przypelętał się potworny katar. Mała charczy jak czołg. Właśnie wróciłyśmy od lekarza.

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 09:26   #371
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
AAA pierozku to twoj braciszek taki dowcipny?? Moja mala caly dzuen byla grzeczna I spala od 19 do 22 mi na klacie,obudzilam ja, wykapalam z tz I przed 23 zasnela.. mielismy z moim powaznie pogadac ale on spi..I take go to nie ominie.. kejti,szuuu duzo sily wam zycze... kurde patola I kretacze... ale sie usmialam
Cytat:
Cos współczuje przeżyć z Blanka...

Widze dzien narzekania na tz...

Pierożku ale miałam ochote mu cos napisać, dobrze, ze sie powstrzymałam jak to rodzinka

Monika juz sie dowiedziałam ze mozna ketonal przy kp

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Cioteczny brat na dodatek taki co się od tysiąclecia nie odzywał.... a ma taką niby "wyemancypowaną" żonę pff

Miałam coś jeszcze napisac ale syrenę już Julek uruchamia ledwo sobie śniadanie zrobiłam on zawsze wyczuwa że coś jem i własnie wtedy zaczyna się drzeć

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-15, 09:28   #372
industria
Zakorzenienie

Łooo masija wspólczuje tego kataru

Marei, kaczuszka, bylam na poczcie, paczki idą
Stary 2015-09-15, 09:32   #373
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość

A kot... Przepiekny
To może tylko ta mięta plus stres. Chia też odstawilan, zamiast niej kruszone nasiona lnu z musli. Też daje radę

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Marei to jest Maine coon prawda?
Norweski leśny. Ale dość duży jak na swoją rasę.
Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Moja nigdy nie miała kuwety w kiblu a i tak zawsze wlazi ze mną.. I też mi na kolana skacze
Haha patrz jakie te koty towarzyskie
Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Cioteczny brat na dodatek taki co się od tysiąclecia nie odzywał.... a ma taką niby "wyemancypowaną" żonę pff

Miałam coś jeszcze napisac ale syrenę już Julek uruchamia ledwo sobie śniadanie zrobiłam on zawsze wyczuwa że coś jem i własnie wtedy zaczyna się drzeć
Może takimi tekstami chce pokazać jaki to on nie jest, bo w domu nie ma szans

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:

Stary 2015-09-15, 09:37   #374
mycha_818
Zadomowienie

Kejti a to lekarze Ci podpowiedzieli? Tez tak spróbuję gdy będzie wariować Laura. Ale na początku wyrywa się z tego uścisku a dopiero potem uspokaja?

Masija pewnie wkurza Cie to pytanie i może nie chcesz już o tym gadać, ale jest jakaś poprawa?
Współczuję tej infekcji. Przez to pewnie jeszcze bardziej marudna jest mała...

Edytowane przez mycha_818
Czas edycji: 2015-09-15 o 09:38
Stary 2015-09-15, 09:42   #375
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
To może tylko ta mięta plus stres. Chia też odstawilan, zamiast niej kruszone nasiona lnu z musli. Też daje radę

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Norweski leśny. Ale dość duży jak na swoją rasę.

Haha patrz jakie te koty towarzyskie

Może takimi tekstami chce pokazać jaki to on nie jest, bo w domu nie ma szans

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Trochę mnie zdziwił serio bo to młody facet

Moje koty też ze mną do kibla chodziły jak jeszcze miały otwarte drzwi od kuchni

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 09:53   #376
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:

ahahahahahahahah
Cytat:

Super, napisz mi ile Ci przelać

☠☠☠☠a coś mnie strasznie mdli.. ciekawe czy są już mamusie czerwcowe 2016
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 09:59   #377
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Kejti a to lekarze Ci podpowiedzieli? Tez tak spróbuję gdy będzie wariować Laura. Ale na początku wyrywa się z tego uścisku a dopiero potem uspokaja?

Masija pewnie wkurza Cie to pytanie i może nie chcesz już o tym gadać, ale jest jakaś poprawa?
Nie, noe wkurza Dzięki że pytasz.

Napisałam w klubie..heh

Na razie katar jakoś nie daje jej w kość. Jedynie tyle, że ma jeszcze kaszel. Zaraz lecę do apteki.

Stary 2015-09-15, 10:01   #378
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja jem codziennie chia i nie narzekam na brak mleka a czytałam że kobiety karmiące piersią mogą ją jeść, zawiera dużo kwasów omega
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 10:15   #379
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Ja jem codziennie chia i nie narzekam na brak mleka a czytałam że kobiety karmiące piersią mogą ją jeść, zawiera dużo kwasów omega
To może nie będę panikować i znowu będę jadła tylko na tą miete muszę uważać.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-15, 10:29   #380
Cos_
Zakorzenienie

Marei u nas na dziaslach z przodu jak warge na dol obciagniemy widac biale kwadraty. Slinotok jak z kranu i dziasla jak kamienie. Fajny taki grubcio kot

Kejtice bedziesz mogla go wziac
Kaczuszka
Masija jest lepiej.? moi tez chorzy
Stary 2015-09-15, 10:29   #381
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość

Tak.
Na początku wariowal w tej pozycji, ale potem zaczął się uspokajac. Teraz wariuje tylko jak spóźniam się z podaniem smoczka, no i aktualnie tylko tak zasypia...
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 10:35   #382
201710041131
Konto usunięte

Industria dzisiaj wtorek!!! Dzien całowania w worek! Hy hy hy *poprawia_januszowego_wąs a*

Maaaatko chcę już do tego dentysty! Takie czekanie jest zabójcze... A tak w ogole opuchlizna schodzi i bol tez przechodzi

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 11:01   #383
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Industria dzisiaj wtorek!!! Dzien całowania w worek! Hy hy hy *poprawia_januszowego_wąs a*
jesuuuuuuuu napisałaś ten wiersz z myślą o mnie?
słodkoooooooo
Stary 2015-09-15, 11:02   #384
barbaritka84
Rozeznanie

Czesc laseczki

Kejti- zdrówka dla Wojtusia i cierpliwości dla ciebie

Masija, Coś- niech dzieciaki szybko zdrowie ja

U nas szykowanie tż w trasę. Żarcia na 21 dni 4 duże siaty z biedry.

Nocka pięknie przespana...mała zajadla o 20, 4 i 7:30

Edytowane przez barbaritka84
Czas edycji: 2015-09-15 o 11:04
barbaritka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 11:07   #385
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Nie, noe wkurza Dzięki że pytasz.

Napisałam w klubie..heh

Na razie katar jakoś nie daje jej w kość. Jedynie tyle, że ma jeszcze kaszel. Zaraz lecę do apteki.
Przeczytałam już i odpowiedziałam

Cytat:
Tak.
Na początku wariowal w tej pozycji, ale potem zaczął się uspokajac. Teraz wariuje tylko jak spóźniam się z podaniem smoczka, no i aktualnie tylko tak zasypia...
No to postanowione, też tak będę próbować
Stary 2015-09-15, 11:21   #386
poldzik
Zadomowienie

Jak nadrobie to nie dam rady odpisac wiec najpierw pisze wlasnie sie karmimy.
Olo wazy 6800 g i mierzy 59 cm bedzie po tacie maly i zbity hihihi
Stuknely trzy miesiace tydzien temu i jeszcze go nie szczepilismy pediatra mowi ze teraz juz mozemy ale bez pospiechu.
Co do uchodzcow z afryki to sa rzeczywiscie. Ja mieszkam w malej miejscowosci w ktorej nic nie ma wiec U nas akurat az tak sie nie odczuwa ale w miescie czyli w katanii albo w Mesynie jest sporo, na kazdym skrzyzowaniu stoja i zebrza o pieniadze
Sa dobrze ubrani jeszcze bo ich tu ubieraja i oporzadzaja w takich osrodkach a potem oni z nich uciekaja zeby sie przedostac do niemiec, belgii, francji bo w porownaniU do tych krajow U nas jest bieda i ciezko o prace.
No i to w wiekszosci mlodzi faceci sa, na razie jest w miare spokojnie ale ludzie juz zaczynaja miec stracha. A trzeba dodac ze wlochy to jednak pofaszystowski kraj, rasistow tez jest sporo.
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 11:32   #387
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość
Paletę ? ile ma taką paleta ?

Szuuu i kejti bardzo Wam współczuję ..oby szybko dzieci poczuł się lepiej

Zauważyłam że na bieżąco jestem tylko w nocy jak nadrabiam przy karmieniu. Także musicie mi wybaczyć ze się nie udzielam, ale ciężko w ciągu dnia przy wymagającym uwagi dzieciaczku Albo wy macie mega spokojne dzieci albo ja nie mam aż tak podzielnej uwagi
Mam 2 tajfuny. Dla mnie to podzielnodc uwagi i zasługa netu w telefonie.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Już wszystkiego próbowaliśmy... Mniej wody więcej wody, cieplejsza, zimniejsza, pieluszka pod spód, pieluszka na brzuszek... I krzyk jest niesamowity... Kupiliśmy nawet leżaczek żeby jej nie trZymać, bo już myślałam że coś źle robię.. nie muszę mówić jaki jest efekt, dobrze że używany za parę zł
Moja nad morzem dostawała szału w kąpieli, nie wiem czy zabudowany prysznic ja przerazal czy co. W końcu kilka razy wzięłam ja pod prysznic na rekach, że sobą i potem już było ok.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 11:37   #388
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Marei u nas na dziaslach z przodu jak warge na dol obciagniemy widac biale kwadraty. Slinotok jak z kranu i dziasla jak kamienie. Fajny taki grubcio kot

Kejtice bedziesz mogla go wziac
Kaczuszka
Masija jest lepiej.? moi tez chorzy
Napisałam w k

Ech, doktorka mówiła, że teraz chyba jakiś wirus bo wszystkie dzieci z tym samym.

Stary 2015-09-15, 11:38   #389
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Napisałam w k

Ech, doktorka mówiła, że teraz chyba jakiś wirus bo wszystkie dzieci z tym samym.
Juz patrze
Stary 2015-09-15, 11:45   #390
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:

Będziesz mogła go nosić. To chyba urok szpitala.. Większość dzieci kończy jakimś rolawirusem czy czymś takim.. Mnie pediatra uprzedzala dając skierowanie żeby jechać jak będzie dużo gorzej bo jak niepotrzebnie pojedziemy to i tak zatrzymaja nas a prawdopodobieństwo że coś dodatkowego złapie bardzo duże.

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:

A kot... Przepiekny
To chyba tak jak herbatki na laktacja itp. Na jedną działa, na drugą nie.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości