Mamusie grudniowe 2015 cz.6 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-15, 12:29   #3541
Ani_qa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6

Ja też odkażać raczej nie będę Nie ma co popadać w paranoję
Która z naszych mam nam odkażała zabawki?
Zresztą dla Małej nie kupujemy póki co zabawek. Będzie miała dwa misie i grzechotkę na rączkę. Pewnie jeszcze coś dostanie.
No i zastanawiam się nad kupnem Kury Babci Dany ale zanim Małej posłuży to mi by służyła do karmienia

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Ale czym spowodowane jest to odwodnienie? Za mało pilas? Skąd ona wie, że udowodniona jestes?

Co robicie na obiad?? Jestem głodna, a nie mam pomysłu ;/
Mało piłam. Przyznaję. Miałam nakazane już po szpitalu, ale nie byłam w stanie tyle pić. Pozostaje mi się zmusić do tego.
Po języku poznaje

Ja mam dziś rosół i udko dla męża, bo mi rosół wystarczy
Stary 2015-09-15, 12:47   #3542
ijaa
Zakorzenienie

Dziewczynki przypomnijcie mi co kupiłyście/kupujecie do pielęgnacji pępka.
Rozmawiałyście o tym nie dawno, a nie zapisałam.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 12:49   #3543
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Ja kupię Octenisept w sprayu.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-09-15, 12:51   #3544
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Ja kupiłam waciki takie w paczce jałowe i do tego Octenisep do psikania dokupię.
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 12:51   #3545
cienwiatru
Wtajemniczenie

Jestem już w domu zjadłam śniadanie i trzymam kciuki za dobre wyniki po glukozie miałam dyskotekę w brzuchu po około pół godzinie ale potem synek się uspokoił ja przez cały czas czułam się normalnie, nie miałam mdłości ani nic z tych rzeczy więc chyba najgorsze badanie w ciąży mam z głowy. Oby tylko wynik był tak dobry jak moje samopoczucie
GRYZIU gratuluję dużego chłopaka i długiej szyjki

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 12:52   #3546
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Jestem już w domu zjadłam śniadanie i trzymam kciuki za dobre wyniki po glukozie miałam dyskotekę w brzuchu po około pół godzinie ale potem synek się uspokoił ja przez cały czas czułam się normalnie, nie miałam mdłości ani nic z tych rzeczy więc chyba najgorsze badanie w ciąży mam z głowy. Oby tylko wynik był tak dobry jak moje samopoczucie
GRYZIU gratuluję dużego chłopaka i długiej szyjki
Super! W takim razie trzymam kciuki za dobre wyniki!

Stary 2015-09-15, 12:53   #3547
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Ale czym spowodowane jest to odwodnienie? Za mało pilas? Skąd ona wie, że udowodniona jestes?

Co robicie na obiad?? Jestem głodna, a nie mam pomysłu ;/

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Ja mam pomidorową zupę z wczoraj, mąż wróci to zje tą samą.
A ja dziś coś nie mam apetytu wogóle. Na siłę zjadłam śniadanie, a na obiad pewnie zjem tą zupę z nim.

Od dłuuugiego czasu chodzą za mną naleśniki z serem na słodko ;/ W weekend będę u mamy to ją namówię żeby zrobiła i jej pomogę bo ona robi lepsze :P I to będzie moja dyspensa, bo zjem słodkiego naleśnika, który ze zdrowym żarciem nie ma nic wspólnego hehe
Stary 2015-09-15, 12:58   #3548
ogolnie
Zakorzenienie

Aniqa to ja Ci oddam trochę mojego picia, bo ja piję hektolitry i wciąż chodzę siku Ale ja jestem uzależniona od wody niegazowanej, nie potrafiłabym wyjść choćby na spacer bez małej butelki.
Może nastawiaj sobie przypomnienie, np. co dwie godziny 1-2 szklanki wody? Może w nawyk Ci wejdzie

ijaa Octenisept z rozpylaczem

Halwaya o matko, ale Ci zleci szybko ten czas Czyli od 1 listopada idziesz na urlop?

Gryzelda ale duży chłopak Gratki

W ogóle chcę Wam coś powiedzieć. Była u mnie dziś położna i pytała czy myślałam o pobraniu komórek macierzystych. Mówię, że tak, ale nie stać mnie na utrzymanie. A ona mi podpowiedziała, że niektóre szpitale mają grant na komórki macierzyste, tzn. jeśli trafimy w porę to mogą za darmo nam pobrać i przechowywać. Odbywa się to na zasadzie, że pobierają krew ze sznura pępowinowego i łożyska (gdzie normalnie przeważnie pobiera się tylko ze sznura), obie probówki trafiają do banku komórek macierzystych. Jedna probówka jest "nasza" czyli przeznaczona specjalnie na naszą ewentualną potrzebę z jej skorzystania, a druga jest po prostu w banku komórek, czyli bank może ją przeznaczyć komuś tam. I co lepsze, tą "naszą" probówkę utrzymuje państwo.
Ciekawa opcja
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 13:01   #3549
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Aniqa to ja Ci oddam trochę mojego picia, bo ja piję hektolitry i wciąż chodzę siku Ale ja jestem uzależniona od wody niegazowanej, nie potrafiłabym wyjść choćby na spacer bez małej butelki.
Może nastawiaj sobie przypomnienie, np. co dwie godziny 1-2 szklanki wody? Może w nawyk Ci wejdzie

ijaa Octenisept z rozpylaczem

Halwaya o matko, ale Ci zleci szybko ten czas Czyli od 1 listopada idziesz na urlop?

Gryzelda ale duży chłopak Gratki

W ogóle chcę Wam coś powiedzieć. Była u mnie dziś położna i pytała czy myślałam o pobraniu komórek macierzystych. Mówię, że tak, ale nie stać mnie na utrzymanie. A ona mi podpowiedziała, że niektóre szpitale mają grant na komórki macierzyste, tzn. jeśli trafimy w porę to mogą za darmo nam pobrać i przechowywać. Odbywa się to na zasadzie, że pobierają krew ze sznura pępowinowego i łożyska (gdzie normalnie przeważnie pobiera się tylko ze sznura), obie probówki trafiają do banku komórek macierzystych. Jedna probówka jest "nasza" czyli przeznaczona specjalnie na naszą ewentualną potrzebę z jej skorzystania, a druga jest po prostu w banku komórek, czyli bank może ją przeznaczyć komuś tam. I co lepsze, tą "naszą" probówkę utrzymuje państwo.
Ciekawa opcja
Ja właśnie muszę znaleźć jakiś sposób, żeby wypijac tej wody tyle ile trzeba.

U mnie się płaci za pobranie komórek macierzystych...

Stary 2015-09-15, 13:02   #3550
ogolnie
Zakorzenienie

I powiem Wam, że ta połozna uratowała mnie dziś przed jutrzejszym rzyganiem po glukozie. Ogólnie nie wolno powtarzać badania do 7-10 dni po pierwszym nieudanym. Czyli jakbym poszła jutro to na bank bym rzygała znowu, a po drugie wynik na czczo mógłby wyjść o wiele za duży, bo to jednak duża dawka energii była i organizm potrzebuje czasu żeby to spalić. Ciekawe że laborantka nie potrafiła mi tego powiedzieć
Więc idę w poniedziałek, jesli się nie uda to położna poradziła poczekać do wizyty u gina, wtedy decyzja czy kroplówa czy jakiś tam napój energetyczny czy coś w tym stylu.

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość

No ogólnie sie płaci za pobranie, ale jak szpital ma grant to byś nie płaciła.
Stary 2015-09-15, 13:06   #3551
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
I powiem Wam, że ta połozna uratowała mnie dziś przed jutrzejszym rzyganiem po glukozie. Ogólnie nie wolno powtarzać badania do 7-10 dni po pierwszym nieudanym. Czyli jakbym poszła jutro to na bank bym rzygała znowu, a po drugie wynik na czczo mógłby wyjść o wiele za duży, bo to jednak duża dawka energii była i organizm potrzebuje czasu żeby to spalić. Ciekawe że laborantka nie potrafiła mi tego powiedzieć
Więc idę w poniedziałek, jesli się nie uda to położna poradziła poczekać do wizyty u gina, wtedy decyzja czy kroplówa czy jakiś tam napój energetyczny czy coś w tym stylu.

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

To całe szczęście, że miałaś dziś spotkanie z położną!
W labo powinni takie rzeczy wiedzieć...

U nas nie ma czegoś takiego, trzeba zapłacić jak się chce.

Stary 2015-09-15, 13:07   #3552
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Ja też odkażać raczej nie będę Nie ma co popadać w paranoję
Która z naszych mam nam odkażała zabawki?
Zresztą dla Małej nie kupujemy póki co zabawek. Będzie miała dwa misie i grzechotkę na rączkę. Pewnie jeszcze coś dostanie.
No i zastanawiam się nad kupnem Kury Babci Dany ale zanim Małej posłuży to mi by służyła do karmienia

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Mało piłam. Przyznaję. Miałam nakazane już po szpitalu, ale nie byłam w stanie tyle pić. Pozostaje mi się zmusić do tego.
Po języku poznaje

Ja mam dziś rosół i udko dla męża, bo mi rosół wystarczy
A to ile pijesz? W sumie nie wiem, ja ostatnio mało piję, a na razie się nie odwodniłam hmn...
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 13:09   #3553
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
A to ile pijesz? W sumie nie wiem, ja ostatnio mało piję, a na razie się nie odwodniłam hmn...
Wody to 0,5l... czaasem zdarzy się 1l wiem, glupio z mojej strony.

Stary 2015-09-15, 13:11   #3554
mujer
Zadomowienie

Potwierdzili mi rezerwację miejsca do tego Ujastka. Zapisałam się na prawie wszystko Muszę sobie grafik zrobić normalnie chyba, bo pozapominam gdzie się powpisywałam

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:

Prawdę mówiąc mnie się też tyle zdarza, ale z kolei jem zupy, warzywa i owoce, tam też jest sporo wody. Ale i tak za mało. Może jednak to mnie ratuje.
No cóż, wlewaj w siebie ile możesz A może jakiś dodatek do wody Cię zachęci? Mnie czasem lepiej wchodziło z cytryną, albo jakimiś owocami czy niesłodzonym sokiem. Bo też samej wody mi się zwykle nie chce wciągać.
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 13:13   #3555
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:

Malutko To może jedz słone paluszki, to pragnienie Ci się wzmoży
Stary 2015-09-15, 13:15   #3556
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Potwierdzili mi rezerwację miejsca do tego Ujastka. Zapisałam się na prawie wszystko Muszę sobie grafik zrobić normalnie chyba, bo pozapominam gdzie się powpisywałam

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Prawdę mówiąc mnie się też tyle zdarza, ale z kolei jem zupy, warzywa i owoce, tam też jest sporo wody. Ale i tak za mało. Może jednak to mnie ratuje.
No cóż, wlewaj w siebie ile możesz A może jakiś dodatek do wody Cię zachęci? Mnie czasem lepiej wchodziło z cytryną, albo jakimiś owocami czy niesłodzonym sokiem. Bo też samej wody mi się zwykle nie chce wciągać.
Ja właśnie mało zup jadłam ostatnimi czasy i owoce średnio, bo żadne mi nie smakowaly.
Dodatków do wody nie lubię znajdę sposób żeby pić ile trzeba

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Malutko To może jedz słone paluszki, to pragnienie Ci się wzmoży
Haha też sposób!

Stary 2015-09-15, 13:21   #3557
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Więc idę w poniedziałek, jesli się nie uda to położna poradziła poczekać do wizyty u gina, wtedy decyzja czy kroplówa czy jakiś tam napój energetyczny czy coś w tym stylu.[
Grawo dla położne.

Cytat:
A może taka z owocami by Ci wchodziła?

Przelej do dzbanka, dodaj owoce i postaw koło siebie tak byś ją cały czas widziała.

Dzięki dziewczyny za info odnośnie octeniseptu.
Robię jednak małe zamówienie higieniczno/apteczne, dla mnie i Gluciora.
I tak MUSZĘ juz kupić sobie krem do twarzy (a internetowo jest zdecydowanie taniej) i witaminy, więc dorzucę trochę rzeczy, żeby przesyłka tak nie bolała.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 13:27   #3558
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Grawo dla położne.

A może taka z owocami by Ci wchodziła?

Przelej do dzbanka, dodaj owoce i postaw koło siebie tak byś ją cały czas widziała.

Dzięki dziewczyny za info odnośnie octeniseptu.
Robię jednak małe zamówienie higieniczno/apteczne, dla mnie i Gluciora.
I tak MUSZĘ juz kupić sobie krem do twarzy (a internetowo jest zdecydowanie taniej) i witaminy, więc dorzucę trochę rzeczy, żeby przesyłka tak nie bolała.
Wolę samą wodę

Ja dziś byłam w Aptece i zapomnialam, bo mogłam kupić ten Octenisept

Stary 2015-09-15, 13:44   #3559
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Mężowi zgodzili się na porozumienie stron 30 września jest ostatni dzień w pracy i od 1 października zaczyna nową

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 13:45   #3560
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:

Ja w sumie też pije malo, zawsze miałam z tym problem, więc jeśli zupy nie mam na obiad to też zdarza się tylko 0,5 l ;/

A odnośnie tych komórek to czemu one mogą służyć?

Cytat:

To całe szczęście, ze trafiła Ci się taka poinformowana położna, bo znowu meczylabys się na darmo ;/

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52773478]Mężowi zgodzili się na porozumienie stron 30 września jest ostatni dzień w pracy i od 1 października zaczyna nową

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]
Świetnie!! Gratulacje, cieszymy się razem z Wami

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 13:46   #3561
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Kawał chłopa rośnie

Dziewczyny czy z chłopcem macie brzuch taki bardziej szpiczasty?
Takie określenie wczoraj usłyszałam jak małżeństwo pewne napotkane oceniało mój brzuch hehe, mówię że dziewczynka ma być, a oni na to: ,, a tak, to i po brzuchu widać".
Ale jak widać? No mam taką piłeczkę okrągłą, nie szpiczastą, ale nie rozumiem tych określeń Wy też czytacie z kształtu brzucha? hehe

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Obstawiam że najlepiej sie czułaś:
Byłam na paleo, jadłam ok 3000kcal, ćwiczyłam siłowo oraz ćwiczyłam jogę - 56kg.

bo jadłaś wszystko róznorodnie i zdrowo, dbałaś o jakość jedzenia a nie o ilość, więc dobrze się czułaś, a organzim dostawał wszelkie niezbędne produkty, do tego ćwiczyłaś regularnie tak? więc metabolizm miałaś napędzony, toksyny wychodziły z organizmu, spalałaś tkanke tłuszczową i zostawały mięśnie. Waga nie gra większej roli, bo jak organizm jest wychudzony a wycieńczony to źle się będzie czuł. A jak dobrze odżywiony i pobudzony to i Ty będziesz się czuła dobrze.
Ja na pewno nie mam spiczastego

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Zamówię sobie te koszule i będę spać w nich już teraz bo mnie piżama na brzuchu ciśnie
Stary 2015-09-15, 13:46   #3562
Ani_qa
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52773478]Mężowi zgodzili się na porozumienie stron 30 września jest ostatni dzień w pracy i od 1 października zaczyna nową

Gratuluję

Stary 2015-09-15, 13:47   #3563
Konto usunięte

Brzucha też nie mam szpiczastego

d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 13:47   #3564
andriuszka77
Zadomowienie

Przechowywanie krwi pępowinowej za darmo, rewelacja, muszę dopytać bo też to chciałam, ale to dużo kasy trzeba płacić za przechowywanie w banku komórek.
Stary 2015-09-15, 13:51   #3565
sylwoha
Zakorzenienie

Mamusie grudniowe 2015 cz.6

Ogolnie mam tak samo z woda

Ale u nas goraco!

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

A gdzie sie mozna dowiedxiec czy szpital ma ten grant u czy w ogole pobiera?
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 13:53   #3566
Konto usunięte

Dziewczyny tylko pamiętajcie o kilku rzeczach w związku z krwią pępowinową - przede wszystkim o tym, że lekarz, który ma ją pobierać, musi mieć specjalne uprawnienia do tego, że szpital może zakazić krew np. gronkowcem i próbka do niczego się nie nadaje i że często pobierają krew wcześniej niż po całkowitym odpępnieniu dziecka, czyli jak pępowina jeszcze tętni, więc w praktyce krew, która powinna z pępowiny trafić jeszcze do krwiobiegu dziecka jest mu zabierana... Później wrzucę ciekawy artykuł na ten temat. Dodatkowo jeszcze często przy dziecku, któremu została krew pobrana ona nie pomaga, ew. jego rodzeństwu...

Stary 2015-09-15, 13:54   #3567
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Ogolnie mam tak samo z woda

Ale u nas goraco!

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

A gdzie sie mozna dowiedxiec czy szpital ma ten grant u czy w ogole pobiera?
Zapytaj swojego gina czy się nie orientuje albo można dzwonić do kadr szpitala.
położna mi mówiła że w Poznaniu na Polnej mieli kiedyś ale pacjentki nic nie wiedziały bo brali "dla swoich" :/
Stary 2015-09-15, 13:56   #3568
0enedue
Zadomowienie

Ogólnie gratuluję stanu uzębienia

Rudaska co do ułożenia mój gin stwierdził że mam mały brzuch i jest małe prawdopodobieństwo że mała się przekręci ale nie można tego wykluczyć

Podziwiam Was dziewczyny pracujące

Aniqa jasne jak masz możliwość ominięcia pobytu w szpitalu to Jasne ! Nawadniaj się ! )

Wojniann jaki miałaś wynik glukozy ? Ze zalecono Ci mierzenie ?

Gryzelda gratuluję udanej wizyty ) duży chłopak )

Halwaya to życzę CI żeby te 6 tyg szybko zlecialo )

Aniqa będziemy Cię maltretowac z piciem rygor wprowadzimy

Gryzelda gratulacje dla męża zmiana branży ?

Ja już wszystko pozalatwialam .. jedynie co mi zostało dodzwonić się do diabetologa i umówić na wizytę bo skierowanie juz mam a oczywiście nikt ram tel nie odbiera .. z rana ich trochę ponombarduje telefonami

Idę z psem i zabieram się za sypialnie .. przy okazji ogarnę szafę wiec coś czuje ze do wieczora mi zejdzie

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 13:57   #3569
rudaska
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52771130]Meldujemy się: szyjka długa (4.87cm) zamknięta, ujście prawidłowe, ważymy 951g. Jak zawitam do domu to wrzucę fotkę, bo synuś pokazał buźkę

Gratulacje! Fajnie ze wszystko dobrze i że synek duży i zdrowy. Ciekawe jak mój Jak mi 25 nie zrobi USG to nie wychodze z gabinetu

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Kawał chłopa rośnie

Dziewczyny czy z chłopcem macie brzuch taki bardziej szpiczasty?
Takie określenie wczoraj usłyszałam jak małżeństwo pewne napotkane oceniało mój brzuch hehe, mówię że dziewczynka ma być, a oni na to: ,, a tak, to i po brzuchu widać".
Ale jak widać? No mam taką piłeczkę okrągłą, nie szpiczastą, ale nie rozumiem tych określeń Wy też czytacie z kształtu brzucha? hehe
Taaa, wróżenie z brzucha. mój nie jest szpiczasty i zaczyna się rozchodzić na boki, robi sie taki owalny, więc u mnie sie nie sprawdza
Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Kiedyś byłam u krawcowej i ona mówi o będzie miała Pani dziewczynkę bo brzuch jest tak ułożony, a ja mówię, że chłopca, a ona na to niemożliwe
Ciotka tż nadal twierdzi że u nas bedzie dziewczynka. Bo ja tak dziwnie na twarzy wyglądam, w sensie że gorzej. I tylko ona tak twierdzi Jak mnie dziś zobaczyła fryzjerka, to powiedział, ze wyglądam super i mam duzo lepsze włosy. Ale mi było miło Nawet jak powiedziała tak z grzeczności

Cytat:
Ja kupuję octenisept. Na warsztatach mamo to ja położna mówiła, ze do pielęgnacji pępuszka super sprawdzają się patyczki do uszu dla dzieci Wszędzie można dotrzeć, więc ja kupuję te patyczki w razie czego mam jałowe opatrunki do cięcia

Cytat:
Ciekawa opcja
U nas położna mówiła, że owszem można oddać na przechowywanie bezpłatne, i jak oddajesz krew to masz gwarancję, że w razie potrzeby możesz z tego banku skorzystać, ale niekoniecznie ze swojej krwi, tylko innej która będzie równie dobra. Czyli przechowują ci darmowo, korzystać możesz, ale nie masz 100% pewności, że dostaniesz swoją

U mnie na obiad bida: pieczone ziemniaczki i serek wiejski, bo na zakupy wybieram się później
Stary 2015-09-15, 14:00   #3570
lobofylia
Raczkowanie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52771130]Meldujemy się: szyjka długa (4.87cm) zamknięta, ujście prawidłowe, ważymy 951g. Jak zawitam do domu to wrzucę fotkę, bo synuś pokazał buźkę

gratulacje

ja właśnie po akcji z moim szpitalem kupiłam wszystko na all co miałam i poza fotelikiem, laktatorem i ew. podrzewaczem(ale go kupie jak faktycznie mnie najdzie na kp. bo tak to nie potrzebne) i misiem szumisiem to mam wszystko...

chyba panikuję co???
lobofylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości