![]() |
#391 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3
Cytat:
![]() |
#392 | |||
celebriti
|
Cytat:
Moja tez tak spała . Zaczęłam ja karmić o 23 i budzi sie o 3 .... Porażka Kika tam jest 12 sztuk po 15.75 ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Marei piękny ten kocur ![]() Lektorem dobrze , ze juz lepiej ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
No właśnie z jednej strony dobrze bo wszystko kompleksowo z drugiej można coś złapać ... Ja przyłączam sie do głosów ze dieta matki kp to mit
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
Masija jestem w szooooku!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Zadomowienie
|
Doczytalam.
Kejti. .. zdrowka dla wojtusia! I szuu dla konradka! A ci tz... moj tez ostatnio taaaaki zmeczony ale fakt ze sporo pracuje, za duzo. On to sie chociaz wysypia (na kanapie w salonie) Moje dziecko ma faze na ssanie palucha a smoka nie chce. . |
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Zakorzenienie
|
Pojechałam specjalnie do Roska po te chusteczki Velvet i nie ma u mnie! wrrr nie pamiętałam, które jeszcze mają dobry skład więc wzięłam najtańsze- różowe Baby dream bo chyba któraś pisała, że są dobre?
Kejti oby tylko to rota nie było bo chyba nie szczepiliście? oby biegunka przeszła nadrabiam dalej... |
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam 😊
Franek miał wczoraj najdłuższą do tej pory przerwę między karmieniami-8 godzin 😊 Kejti- oby Wojtuś jak najbardziej wyzdrowiał i żebyście mogli wracać do domu. Co do diety matki karmiącej to jej tak do końca nie neguję. Owszem nie ma jednej uniwersalnej diety dla wszystkich mam ale też nie jest tak że każda matka może jeść absolutnie wszystko i nic dziecku nie zaszkodzi. Jednemu zaszkodzi papryka innemu nabiał. I ja w ten sposób rozumiem dietę matki karmiącej że obserwuję swoje dziecko i jeśli mu coś szkodzi to tego unikam.
#399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Zakorzenienie
|
Cos nooo wiem
![]() Też byłam:| Lekarka co u niej byłyśmy dzisiaj mówiła, żebym nie kąpała małej codziennie żeby nie zmywać tej bariery ochronnej. Sama nie wiem.. No bo jak to teraz się ma do naszych rytuałów? ![]() W ogóle to zamówiłam szumisia. Jako chyba jedyna nie miałam ![]() I zamówiłam też książeczki 'Oczami maluszka' czarno białe. Dla siebie oczywiście nic.. a matka nie ma w czym chodzić ![]()
#401 |
Zakorzenienie
|
masija-ale historia, ja wierze w takie rzeczy,, mycha-tez wierze..alkamor
![]() zmywalam naczynia po weekendzie .. uff ![]() ![]()
![]() |
#402 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi też się wydaje że u nas to wina chusteczek bo miałam huggisy a teraz nie mają już dobrego składu jak kiedyś myłam ją wodą przez całą niedzielę i poniedziałek i posmarowałam 2 razy Tormentiolem i pupa jak nowa! Wiem że ten Tormentiol zbyt mocny jest ale położne w szpitalu mówiły, że lepiej raz posmarować pupę i zagoić od razu niż bawić się z tym tygodniami Cytat:
ja nie mam! sporadycznie używamy szumów z apki z telefonu te książeczki widziałam niedawno w Biedronce ale nie kupowałam bo to chyba dla młodszych bąbli? teraz maluchy widzą już wszystkie kolory |
||
![]() ![]() |
![]() |
#403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi sie ze rytualy robilabym dalej na twoim miejscu jesli tylko jest poprawa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
Masija- my kąpiemy Frania co drugi dzień. W dzień bez kąpieli biorę go na przewijak i obmywam wacikiem buzię, rączki. Można całe ciałko obmyć ale teraz wydaje mi się to niepotrzebne jak juz nie ma upałów. I rytuał jest zachowany bo robię to w porze kąpieli. Potem Franek idzie spać.
#405 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A że trafiłam na okazję to kupiłam ![]() Zresztą widzę po Lenie, że lubi kontrasty. Np. kolorowe rzeczy są u niej na nie. Jak zobaczy czarno-biało-różową gąsienice to wpada w szał ![]() Cytat:
![]() Będę najwyżej przemywała szyjkę, paszki i pupę wodą, przebirała w pajacyk i do tż'ta. Powinna chyba to zaakceptować ![]() Ej, gdzie kupujecie jakieś fajne, nie za drogie ciuchy? ![]() Chodzi mi o str. int. ![]() Irmusia o widzisz, czyli dobrze myślałam ![]() ![]()
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-09-15 o 13:32 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 |
Zakorzenienie
|
ej, tez nie mam szumisia
![]() ![]() ![]() i tez mnie czeka rozmaowa z TZ kuzynem..bo powiedzial, ze teraz Damian bedzie najgorszy a ja obrosne w piorka.. moze jest troche w tym mojej winy ..sama juz nie wiem...ile czasu mozna walczyc za dwoje? szuuu, kejti - jak chlopaki? szuu i co z ta osemka wyszlo? dzis dam do poczytania mojemu TZ o tym co pisala masija.. bo on nie wierzy..na pewno zmieni zdania.. boszzz jaki u mnie upal od rana ![]()
#407 |
Zakorzenienie
|
My kąpaliśmy codziennie a wczoraj po raz pierwszy jej nie kapałam bo usnęła o 18 już na noc. Także chyba już będziemy kąpać co drugi dzień bo nie ma już takich upałów. Tylko też się zastanawiam czy będzie wiedziała, że bez kąpieli również jest pora spania nocnego, czy nie zaburzy jej to rytuału. Obmywanie wacikami odpada bo ona się boi, z resztą pewnie wszystko dookoła byłoby mokre no i szybciej byłoby mi ją wrzucić do wanienki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
My też nie mamy szumisia, Wojtek nie jest przyzwyczajony do żadnego szumu.
A czemu nie kąpać codziennie dzieci? ![]() U Wojtka kupy są rzadziej, ale znowu bolał go brzuszek. Dostał jakąś tabletkę i zasnął. Kurde, zamówilam mleko z dodomku.pl i w mailu mam że będzie dziś, a nie ma jeszcze. Zawsze kurier przyjeżdżal przed 14.. ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Ejjjj, a można z telefonu wejśc do do klubu? Też chcę wiedzieć co napisała masija ![]()
#409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak to allegro czasami,u nas glownie pepco i sh ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Zakorzenienie
|
My też z tego samego powodu nie kapiemy codziennie. Mamy rytualy z gaszeniem.swiatla zalaczaniem lampki i przebieraniem w pizamke i spiworek. Mysle, ze ta lekarka ma racje i mozna sprobowac nie kapac codziennie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
Przeczytałam w klubie! Mam dreszcze!
#412 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do książeczek to kiedyś kupiłam w biedronce dwie takie czarno biało czerwone z kształtami. Są niby od 3 mca ale Laura nie jest mimi zainteresowana :-( Kejti mam nadzieję że to nie rota się przyplątał. Nie szczepiliscie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Staram się czytać na bieżąco, ale z pisaniem gorzej. My kapiemy codziennie, nie wyobrażam sobie inaczej. Mały uwielbia i uspokaja swoje wieczorne fochy. Łatwiej wsadzić mi go do wanienki niż obmywac wacikami. niby nie brudzi się, ale między palcami pełno fredzli, ciągle zasliniony, pluje mlekiem itp. Przecież nie jest to wylegiwanie się w wannie po 30 minut, tylko rachu ciachu ![]() KejtiCe oby to nie był rotawirus ![]()
Jaś 20.06.2015 ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2015-09-15 o 14:08 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my też nie mamy szumisia. jak była malutka puszczałam suszarke z apki albo z pendriva przez radio ale teraz już nie ma takiej potrzeby ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() była pielęgniarka środowiskowa. wizyta rutynowa ![]() pogadałyśmy troche o szczepieniach, o rozszerzaniu diety, o miom porodzie, fajna babka ![]() bardzo mi współczuła że pracuje z patolą ![]() i doradziła żebym sobie w takim razie zaszczepiła małą na pneumo, jak bede wracać do pracy- w sumie i tak chciałam tak zrobić ![]()
![]() |
#415 |
Zakorzenienie
|
Mycha, też o tym.pomyślałam.. Bi
---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Nie szczepilismy...
#416 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Zadomowienie
|
zmeinił się status mojej przesyłki,na UWAGA ,,Odbiorca musi opłacić cła lub podatki należne w przypadku paczki."
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#418 | |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy to rota.. Nie wymiotuje i nie ma gorączki. Lekarz mówi że to wirusowy nieżyt jelit i infekcja gardła, ale czekamy na wyniki..
---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#419 | |
Zakorzenienie
|
Mój ma jedną taką książeczkę ze zwierzętami i zaciesza do nich. Lubi jeszcze książeczkę z rosska z lusterkiem
![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
![]()
Jaś 20.06.2015 ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2015-09-15 o 17:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Zakorzenienie
|
Kejti udało ci się z telefonu do klubu wejść? ja nie umiem
Masija ale chodzi ci o sklepy z ciuchami dla dzieci czy dorosłych? No i rozkłada mnie przeziębienie coraz bardziej. Zasmarkana jestem już na maxa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:25.