Mamusie styczniowe 2016, cz. III - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-15, 15:05   #4291
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III

Hariett cóż poradzić? Ja się odseparowalam trochę kilometrami od rodziców moich i tz. Jakbym mieszkała obok rodziców tz to miałabym ich codziennie u siebie i pewnie jeszcze sprzątać i obiady im gotować by pasowało. Jakbym mieszkała obok moich to byłoby to samo. 40 km a robi jednak różnice no i brak regularnych połączeń autobusowych między naszymi miastami Haha tobie współczuję serio w moim przypadku pewnie skończyłoby się przykrymi słowami mimo że ona naprawę chce dobrze.
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 15:15   #4292
uaoo
Zakorzenienie

Ja już po wizycie. Wszystko w porządku, naśmialiśmy się jak nic. Lekarz nie mógł wykonać mi dalej usg chyba przez 30 minut, bo leżałam i się chichrałam. Popłakałam się aż ze śmiechu, a lekarz razem ze mną. Otóż moje dziecko pokazało się w dość ciekawej pozycji. Ha ha. Leżało na kolankach, dupcią wypiętą do góry i jedną rączką się drapało po tej dupci ha ha. Dalej szukamy główkę i patrzymy, a drugą rączka dłubie w nosku .
I dzieciątko pokazało w końcu co ma między nóżkami. Będziemy mieli drugą córeczkę Waży 600g i ma 20 cm.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 15:21   #4293
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam. Teściowa chce nam WSZYSTKO wcisnąć od siostry męża. I pretensje jak mówię, że nie chcę, bo mam w planach co innego. Niektóre sprzęty chętnie przyjmę, jak np sterylizator, bo zawsze to trochę pieniędzy w kieszeni, ale na kij mi cała kolekcja kubeczków po siostrzeńcu męża?
O to to... Teściowe chyba mają taki tryb wgrany na amen... Ja niedawno dostałam worek butelek po (też) siostrzeńcu męża. Magazyn kupię i będę to wszystko tam pakować. Nie jara mnie kolekcjonerstwo i zbieractwo gratów, szczególnie że NIE MAM ICH GDZIE DAĆ. Tak na serio. Wystarczy że tż ma żyłkę zbieracza i z tym, z różnym skutkiem, walczę.

Magda u nas taka separacja nie wchodzi w grę niestety, niemiła też dla niej nie chcę być - wystarczy jej tyle problemów co ma. na szczęście wymagająca nie jest Ale powiem Wam że coraz bardziej tęsknię za swoją rodziną. Wolałabym żeby maluszek miał więcej kontaktu z moimi, a i oni strasznie żałują, że jesteśmy tak daleko

Uaoo gartulacje! No i malutka przefajna

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 15:26   #4294
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość

Ewusia tak kupuję, ale po spędzeniu większe pół nocy na czytaniu, rano doszliśmy z mężem do wniosku, że jednak angelcare kupimy. Wcześniej czytałm o snuza tak z grubsza i jak czytałam, że ludzie zabierają do wózka czy do fotelik samochodowego, to mówię o super sprawa. Jednak się okazało, że wtedy snuza nie działa i działa tylko poprawnie w łóżeczku. A i z tym jest różnie na początku bo musi być dobrze założona na pampersa, pieluszka musi być idealnie dopasowana a u maluchów to czasami są za duże i za luźne więc wtedy nie działa, jak dziecko leży na boczku czy na brzuszku to też producent pisze, że może poprawnie nie działać.
O matko się rozpisałam znowu.
no właśnie ja też tak czytałam, więc jeśli się zdecydujemy to kupimy Angelcre
Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Ciuszki bobaskowe z wczoraj. Pajac i kapciuszki z lumpka za 6 zl w sumie, rajtki z Pepco za 7.99 i czapeczka.
jakie słodkie tygryski
Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Niepozorna pytam bo wiesz przy parciu jest spory wysilek i moze nie powinno sie miec niczego. Tak samo jak ew wezma na cesarke to tez raczej nie bedzie czasu zeby bawic sie w zdejmowanie itd. A tak normalnie nawet nie mam kogo zapytac bo nikt z moich znajomych rodzacych soczewek nie nosi
ja się nie zastanawiałam nad tym też nosze soczewki, ale to czy będę rodzić w czy bez to zależy od okoliczności w jakich poród się zacznie pewnie
Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
a ja tak ogólnie pytałam bo mam już kilka sztuk różnych ciuszków i chciałam to jakoś w szafie posegregować ale widzę że co firma to inna numeracja i np rozmiar 56 może być mniejszy lub większy od innego 56 i takie np 0-3 to do czego przykleić?
ja jak nie wiem jaki rozmiar to porównuje z innymi ciuszkami i dopasowuję do rozmiaru
czasami nawet jak jest rozmiar na metce to widać że jest przekłamany bo w rzeczywistości większy lub mniejszy
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
My już w hotelu. Przed wyjściem zrobili mi jeszcze szybkie USG, wsio ok.
Tylko po przyjeździe na papierze widzę trochę plamienia..
super że wszystko ok
a plamienie moze po usg?
chyba ze przezbrzuszne tylko miałaś?
Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Kinga, dzieki czekam na TZta pod gabinetem cisnienie mam chyba z 200/150....
Dotka, ja nawet nie wlaczam tego programu... Generalnie nie pamietam kiedy plakalam ostatni raz ale tu jestem pewna, ze oczy by mi sie spocily ;-)
Wyslane z Lumia920.
czekam na wieści
Cytat:
Mi się te strasznie podobają http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...ars_source=ars miałabym do wózka i do kołyski, oczywiście na początku bez podusi. Ale jeszcze nie wiem do końca.
Mama moja też już kupiła taki cienki polarowy.
słodkie są
Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Wszystko w porządku, naśmialiśmy się jak nic. Lekarz nie mógł wykonać mi dalej usg chyba przez 30 minut, bo leżałam i się chichrałam. Popłakałam się aż ze śmiechu, a lekarz razem ze mną. Otóż moje dziecko pokazało się w dość ciekawej pozycji. Ha ha. Leżało na kolankach, dupcią wypiętą do góry i jedną rączką się drapało po tej dupci ha ha. Dalej szukamy główkę i patrzymy, a drugą rączka dłubie w nosku .
I dzieciątko pokazało w końcu co ma między nóżkami. Będziemy mieli drugą córeczkę Waży 600g i ma 20 cm.
super i gratuluję drugiej córci

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 15:27   #4295
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Chyba się za bardzo nie przejęła wasza obecnością hahaha córcia super

W ogóle wczoraj jak oglądałam ten program na Discovery science i tam było doświadczenie robione wpływ muzyki na noworodki. Robiono usg i badano najpierw tętno płodu, później przykladano słuchawki i puszczano rap. Dzieciaki moment grymas na buzi, tętno podkakiwalo do góry. A później zmieniano na klasyczna muzykę - dzieciaki od razu spokojne w brzuchu, taki łagodny wyraz twarzy a tętno poniżej wyjściowego spadało! Najbardziej byłam zaskoczona tymi grymasami że dziecko może tak już pokazywać że mu się nie podoba
Stary 2015-09-15, 15:36   #4296
baby montana
Zakorzenienie

Mnie też wkurza ze jak tylko ktos mnie widzi to sie pyta jak tam sie przyszla mamá czuje itd. Jestem dalej ta Sama osoba i mam dosyc ze widza we mnie cos w stylu inkubatora. Albo przedwczoraj,jak przyjechalam,to wszyscy tylko co chwile "wstan i pokaz brzuch, o jaki mały,gdzie ten 5.miesiac" :-/

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 15:41   #4297
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Mnie też wkurza ze jak tylko ktos mnie widzi to sie pyta jak tam sie przyszla mamá czuje itd. Jestem dalej ta Sama osoba i mam dosyc ze widza we mnie cos w stylu inkubatora. Albo przedwczoraj,jak przyjechalam,to wszyscy tylko co chwile "wstan i pokaz brzuch, o jaki mały,gdzie ten 5.miesiac" :-/
Ta... I Twoje ciało jest nagle publiczne, każdy ma prawo je komentować czy dotykać :/
Najlepsza była (znowu!) teściowa - "I jak się czujesz?" "Dobrze " "Ale ciężko Ci się chodzi, prawda?" "Nie...?" "Oo..." Normalnie jakby wszyscy oczekiwali że:
a) jako ciężarna powinnam źle się czuć
b) oraz koniecznie się z nimi tym podzielić!

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 15:41   #4298
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Baby a mnie wkurza najbardziej macanie mnie! no wszyscy łapy pchają co ja jestem przytulanka teraz? Mama najlepsze bo ostatnio mi bluzkę złapała i do góry podnosi! A ja bach ja po łapkach i mówię gdzie zagladsz a ta speszona że gdzie brzuszek. Miałam bardzo luźna bluzkę że widać nie było no ale to nie upoważnia do macania mnie! Niech się już pytają wolę to sto razy bardziej eh..
Stary 2015-09-15, 15:42   #4299
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Ta... I Twoje ciało jest nagle publiczne, każdy ma prawo je komentować czy dotykać :/
Najlepsza była (znowu!) teściowa - "I jak się czujesz?" "Dobrze " "Ale ciężko Ci się chodzi, prawda?" "Nie...?" "Oo..." Normalnie jakby wszyscy oczekiwali że:
a) jako ciężarna powinnam źle się czuć
b) oraz koniecznie się z nimi tym podzielić!

Jakbym słyszałam moją babcie!

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-09-15, 15:48   #4300
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

A i mama ciągle dzwoni i pyta "A kiedy będę wiedziała czy to wnuk czy wnuczka" Eh ale macanie jest najgorsze a tu idą studia a ja mam same dziewczyny na roku. Ja tam nigdy ciężarnych nie macalam. Pytałam się jak się czują i tyle.. Zresztą nigdy nie wiadomo co mówić ciężarnej - nie zapytasz to będzie płacz że nikt się nią nie interesuje, a zapytasz to będzie że wszyscy to samo ciągle hahaha
Stary 2015-09-15, 15:51   #4301
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Mnie tez strasznie irytuje chec macania brzuszka i nie pozwalam na to. Ewentualnie 6 latniej corce przyjaciolki

Uaoo gratulacje corci superowa malutka.

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-09-15 o 15:56
Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 15:54   #4302
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję dziewczynki I mała rzeczywiście świetna jest, co ja tam obchodzi, że ja teraz podglądają jak miała potrzebę się podrapać
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 16:00   #4303
Dotka90
Zakorzenienie

Ewusia, no właśnie dzisiaj tylko przez brzuch. Ale wczoraj miałam to dopochwowe + badanie szyjki ręczne, to może to jeszcze po tym? Bo szyjkę badała mało delikatnie.

Magda, u nas też nikt nie proponował, że coś kupi I nie chciałabym chyba, mamy kasę odłożoną, więc damy radę.

Ostatnio tylko teściowa powiedziała TŻtowi, że jego siostra chce nam oddać sporo rzeczy po jej synu (sprzed 3l), więc zobaczę co tam ma i pewnie coś przygarniemy

Baby, moim zdaniem trochę przesadzasz. Co jest złego w pytaniu jak się czuje przyszła mama? Nie jesteś tylko inkubatorem, ale jednak kobieta w ciąży zazwyczaj czuje się inaczej niż nie w ciąży, ma różne dolegliwości itd. i ludzie zwyczajnie z troski pytają o samopoczucie.

Z macaniem się zgadzam, jest okropne. Mnie tylko raz pomacała znajoma z pracy i to baaardzo dawno, bo chyba z 2 m-ce temu, to był jakiś chyba 14-16t, nie miałam prawie brzucha, o ruchach nie było mowy, stoję przy ksero, a ta mnie nagle bach za brzuch I czy już kopie. Taaak, w 14tc kopie jak szalone!

Btw, teściowa dzisiaj dzwoni, pyta jak się czuję itd. No ja że wyszłam i w miarę ok, ale to jeszcze potrwa, bo rota 4-10 dni. A ona, że no okej i że jak wrócimy, to koniecznie musimy ich odwiedzić! Kurde, nie wiem co ona ma z tym odwiedzaniem, nic tylko ich odwiedzać mamy. Przed samym wyjazdem też była zdziwiona, że we wtorek nie przyjedziemy 'no przecież M. ma urlop'. No ma, ale trzeba w chacie posprzątać, ogarnąć, ugotować obiady dla dziadka, zrobić zakupy, poprać, poprasować, pozałatwiać, spakować się, a nie siedzieć u nich i to jeszcze najlepiej 4h słuchając o dzieciach szwagierki.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 16:13   #4304
kinga1701
Zakorzenienie

Trochę nie rozumiem, czemu jesteście tak źle nastawione do tego jak wam rodzice chcą pomóc. Moi płacą za wózek i jak się dowiedzieli że i fotelik razem zamówiłam i przyjdzie razem to i za fotelik chcą zapłacić, sprzeciwiałam się ale nie wygrałam i nie wyobrażają sobie inaczej i jeszcze by się obrazili gdybym im zabroniła. Bo to jest ich wnuczka/wnuk i oni tez chcą żeby dzidzia miała coś od nich. My o dziecko staraliśmy się 5 lat więc i my i oni długo czekaliśmy na ten dzień. Tak samo ja sie cieszę tak i oni i nie mogę im tego zabronić. Kilka ubranek, ręcznik i kocyk też kupili i nic z tym zrobić nie mogę. Nam trochę lżej finansowo a i oni maja radość z tego. Te pieniądze, które nam zostaną, że nie płacimy się przydadzą, później np szczepionki też trzeba będzie zapłacić. Postawcie się na ich miejscu, jak wy będziecie oczekiwać wnuczka to tez będziecie się cieszyć i na pewno coś kupicie.
Stary 2015-09-15, 16:16   #4305
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
A i mama ciągle dzwoni i pyta "A kiedy będę wiedziała czy to wnuk czy wnuczka" Eh ale macanie jest najgorsze a tu idą studia a ja mam same dziewczyny na roku. Ja tam nigdy ciężarnych nie macalam. Pytałam się jak się czują i tyle.. Zresztą nigdy nie wiadomo co mówić ciężarnej - nie zapytasz to będzie płacz że nikt się nią nie interesuje, a zapytasz to będzie że wszyscy to samo ciągle hahaha
U nas to samo! Ze strony mam i babci! I dzsiaj wielkie rozczarowanie ze dziewczynka! Ze się ngdy wnuka nie doczekaja! :/

Cytat:
Btw, teściowa dzisiaj dzwoni, pyta jak się czuję itd. No ja że wyszłam i w miarę ok, ale to jeszcze potrwa, bo rota 4-10 dni. A ona, że no okej i że jak wrócimy, to koniecznie musimy ich odwiedzić! Kurde, nie wiem co ona ma z tym odwiedzaniem, nic tylko ich odwiedzać mamy. Przed samym wyjazdem też była zdziwiona, że we wtorek nie przyjedziemy 'no przecież M. ma urlop'. No ma, ale trzeba w chacie posprzątać, ogarnąć, ugotować obiady dla dziadka, zrobić zakupy, poprać, poprasować, pozałatwiać, spakować się, a nie siedzieć u nich i to jeszcze najlepiej 4h słuchając o dzieciach szwagierki.

Dokładnie u nas to samo. Tż ma urlop i to znaczy, że musimy wszystkich odwiedzać :/ A jest tyle spraw do ogarnięcia, że dwa tygodnie to będzie mało.

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
Trochę nie rozumiem, czemu jesteście tak źle nastawione do tego jak wam rodzice chcą pomóc. Moi płacą za wózek i jak się dowiedzieli że i fotelik razem zamówiłam i przyjdzie razem to i za fotelik chcą zapłacić, sprzeciwiałam się ale nie wygrałam i nie wyobrażają sobie inaczej i jeszcze by się obrazili gdybym im zabroniła. Bo to jest ich wnuczka/wnuk i oni tez chcą żeby dzidzia miała coś od nich. My o dziecko staraliśmy się 5 lat więc i my i oni długo czekaliśmy na ten dzień. Tak samo ja sie cieszę tak i oni i nie mogę im tego zabronić. Kilka ubranek, ręcznik i kocyk też kupili i nic z tym zrobić nie mogę. Nam trochę lżej finansowo a i oni maja radość z tego. Te pieniądze, które nam zostaną, że nie płacimy się przydadzą, później np szczepionki też trzeba będzie zapłacić. Postawcie się na ich miejscu, jak wy będziecie oczekiwać wnuczka to tez będziecie się cieszyć i na pewno coś kupicie.
Mam takie samo zdanie. Ba! I jeżeli chcą coś kupić to się nie sprzeciwiam. Dziękuje i tyle, a nam jest lżej finansowo.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-15, 16:31   #4306
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Jezuuuu po co mi powieziałyście o tym serialu 600g szczescia?

Właśnie oglądamy i... wyję

My już w hotelu. Przed wyjściem zrobili mi jeszcze szybkie USG, wsio ok.
Tylko po przyjeździe na papierze widzę trochę plamienia..

Myśle że to jeszcze po badaniach. Jakby było cokolwiek nie tak to by Cie nie puścili.

[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52774539]Póki co pierwszy odcinek bardzo obiecujący i przyjemny, mam nadzieję, że wszystkie będą z szczęśliwym happy end czekam dziś na drugi

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

W brytyjskich serialach o porodach, położnych niestety nie zawsze jest happy end :/

Cytat:

Gratulacje!
U nas w rodzinie tez było małe rozczarowanie że nie chłopak.

Co do monitora oddechu polecam Angelcare. U nas sie sprawdziło. Choć tez z jeden czy dwa fałszywe alarmy były. Stres jest wtedy mega.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 16:32   #4307
Casaa
Zakorzenienie

Juz po wizycie, siedzielismy chyba z godzine bo przeciez trzeba bylo o urlopach pogadac i o ☠☠☠☠☠☠☠ach ;-) jak wychodzilismy to ludzi bylo duzo pod gabinetem i wsxiekle na nas patrzyli :P no ale do rzeczy mlody nie dal sie za bardzo podejrzec choc lekarz stwierdzil, ze chlopak ("jak nie to wyprawke pani na allegro sprzeda"), 422 g, serce, nerki, mozg wszystko w idealnej normie, rozszczepu wargi nie ma szyjke badal i ma 34 mm wiec generalnie sie nie rusza. Stwierdzil, ze gwarancji nie da ale znajac zycie to szyjka do 41tyg wytrzyma :P plyte mamy

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 16:41   #4308
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość

Co do monitora oddechu polecam Angelcare. U nas sie sprawdziło. Choć tez z jeden czy dwa fałszywe alarmy były. Stres jest wtedy mega.
Dlatego my się decydujemy na angelcare jednak, nawet znalazłam na olx napisałam do pani i może wysłać za pobraniem, i nie wiem czy już nie zamówić. Wolę dwa fałszywe, niż "nie daj Boże" coś miało by się stać. A wiesz jaka mogła być przyczyna tych alarmów?

Casaa ja też czasami tak na ludzi patrzę, jak długo siedzą a mi się śpieszy Super, że wszystko w porządku. Czyli też mały kryjak, ja nie wiem co te nasze dzieci takie wstydliwe.

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-09-15 o 17:09
Stary 2015-09-15, 16:41   #4309
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
No wlasnie ja tez nie do konca. Dla mnie to jest calkiem normalne i bardzo mily gest z ich strony. Przeciez nikt ich nie chodzi i nie prosi o robienie wyprawki. Mi w kazdym razie byloby bardzo milo...

Serduszko malutkie

Stary 2015-09-15, 16:49   #4310
Casaa
Zakorzenienie

Kinga, ja tez tak patrze na ludzi dlugo siedzacych w gabinecie no ale przeciez lekarza nie popedze ;-) nic to, wazne, ze z dzieciem ok. Nastepna wizyta 13.10.15 na 15:40

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-09-15, 16:50   #4311
Dotka90
Zakorzenienie

Ja uważam, że jak dziadków stać, tzn. mają odłożone, albo na bieżąco mają tyle kasy żeby kupić, to fajnie. Gorzej jakby sobie mieli czegoś odmawiać, to nie.

Ja napisałam, że bym nie chciała, ale dlatego, że jakoś ciężko mi przyjmować drogie prezenty, a za wózek, fotelik i bazę wyjdzie 3000zł i nie wiem, jakoś głupio by mi było

Ale tak jak pisałam, u nas nikt nic takiego nie proponował, więc zmartwienie odchodzi

Ale wysyp mamy na liście najpierw 6 chlopaczków, potem 6 dziewczynek (no jeszcze kinga po drodze z niespodzianką ), a potem ciekawe co, bo Kogiel i zuken nie podawały?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 16:59   #4312
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Dlatego my się decydujemy na angelcare jednak, nawet znalazłam na olx napisałam do pani i może wysłać za pobraniem, i nie wiem czy już nie zamówić. Wolę dwa fałszywe, niż "nie daj Boże" coś miało by się stać. A wiesz jaka mogła być przyczyna tych alarmów?

Casaa ja też czasami tak na ludzi patrzę, jak długo siedzą a mi się śpieszy Super, że wszystko w porządku. Czyli też mały krajak, ja nie wiem co te nasze dzieci takie wstydliwe.

Raz na pewno źle podłączyliśmy i kabelki sie rozczepily. Drugi raz źle położyliśmy i jak sie sturlala na koniec łóżka to przestało wyczuwać.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 17:02   #4313
kinga1701
Zakorzenienie

W takiej sytuacji, jak dziadkowie nie mają, albo jakiś kredyt maja brać to jasne, że duże prezenty odpadają. U nas wózek z fotelikiem wyszedł po tej obniżce 1700 zł to też nie 3 tysiące. Bazę już kupimy tutaj. Ale jeżeli wiem, że mają czy, że odkładali specjalnie na ten cel i chcą kupić to czemu nie. Ja też nie oczekuję, nie chodzę nie proszę, żeby coś kupili. Skoro zdecydowaliśmy się na dziecko to zdawaliśmy sobie sprawę z wydatków. .
Stary 2015-09-15, 17:04   #4314
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Kinga, ja tez tak patrze na ludzi dlugo siedzacych w gabinecie no ale przeciez lekarza nie popedze ;-) nic to, wazne, ze z dzieciem ok. Nastepna wizyta 13.10.15 na 15:40 .
Również mam wizytę 13.10.15 lecz na 12.00. Można dopisać

Cytat:
Ale wysyp mamy na liście najpierw 6 chlopaczków, potem 6 dziewczynek (no jeszcze kinga po drodze z niespodzianką ), a potem ciekawe co, bo Kogiel i zuken nie podawały?
Kogiel niewiem, ale zuken będzie miała teraz chłopaka

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-09-15, 17:10   #4315
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Raz na pewno źle podłączyliśmy i kabelki sie rozczepily. Drugi raz źle położyliśmy i jak sie sturlala na koniec łóżka to przestało wyczuwać.
Właśnie Tygrysek, bo podobno jak sa te dwie maty i dobrze się je rozłoży to na całe łóżeczko łapie tak? A macie z nania czy sam monitor?

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:

Nasza mała niespodzianka, tak mnie ciekawi co teraz będzie, niech ten przyszły tydzień już się zacznie.

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Uzupełniłam terminy i Magda tylko Ty zostałaś na połówkowe i już będziemy wszystko po, teraz zaczną się glukozy.
Stary 2015-09-15, 17:10   #4316
Casaa
Zakorzenienie

Moi tescie po prenatalnych w 12 tyg sami zaoferowali sie, ze swojemu pierwszemu wnukowi oni kupuja wozek tzn sponsoruja, my mamy wybrac i ma byc nowy. Moi rodzice chcia kupic elektroniczna nianie i monitor oddechu, a znajac mame to jeszcze worek ubranek przywiezie bo sie nie opanuje :P cieszymy sie bo duze wydatki nam odpadaja, mimo ze na brak pieniedzy nie narzekamy to fajnie, ze dziadkowie swoj wklad beda mieli

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-09-15, 17:28   #4317
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Oglada ktoras 600g?Ja patrze i lzy same leca......

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Ja tez jeszcze nie wiem co nosze a polowkowe na wizycie teraz 21.09

Serduszko malutkie

Stary 2015-09-15, 17:38   #4318
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Jakie kupujecie kocyki do wózka? Na zimę to raczej z tych ocieplanych, tak? (pytam, bo dziecko i tak tam jest poubierane, a nie chce go przegrzewać) i rozmiar ten mniejszy 50x75?
ja pewnie kupię ten Minky, jeden w zupełności wystarczy

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
No ale ja mówiłam tylko o prezentach na dzien babci i dziadka i nie uwazam że ramka że zdjęciami wnuka to obwieszanie dziadków.. Miły gest. W końcu nie mają wnuka codziennie to chociaż zdjęcia rodzice tz bardzo lubią mieć zdjęcia - naszych zdjęć mają sporo. A moi rodzice są mega podekscytowani wnukiem i robią zakłady o płeć Haha także nie wiem czy ramka że zdjęciem dziecka to Przesada?
my po ślubie na dzień babci i dziadka tez podarowalismy nasze zdjęcie w ramce i był to fajny prezent bo dziadkowie się cieszyli i zdjęcie dołączyło do kolekcji na kredensie
Wydaje mi sie, że dziadkowie w tym momencie bardziej cieszą się z bliskości wnuków, zdjęć, którymi mogą sie pochwalić niż czekoladkami czy innymi prezentami kupnymi

uaoo hahaha, ale widok musiał być przekomiczny super, że wszystko w porządku z małą wiercipiętą

Casaa gratki za udana wizytę!

Cytat:
[/COLOR]Uzupełniłam terminy i Magda tylko Ty zostałaś na połówkowe i już będziemy wszystko po, teraz zaczną się glukozy.
ja też mam połówkowe w ten piątek

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 17:41   #4319
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Nie wiem czemu sie obrocily :-( czesciowo gotowy pokoj Mlodego

Bede nadrabiac Was wieczorem. Chyba Magda pytala o soczewki. Informacja z pierwszej reki, mozna miec zalozone
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1442331605648.jpg (12,9 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1442331617141.jpg (17,7 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1442331628424.jpg (15,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1442331637638.jpg (17,6 KB, 14 załadowań)

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 17:49   #4320
Casaa
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny za gratki
Malwi, fajne mebelki na tel dobrze nie widze, pokoj bedzie niebiesko szary?
Wyslane z Lumia920.

Edytowane przez Casaa
Czas edycji: 2015-09-15 o 17:52
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości