|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Hariett cóż poradzić? Ja się odseparowalam trochę kilometrami od rodziców moich i tz. Jakbym mieszkała obok rodziców tz to miałabym ich codziennie u siebie i pewnie jeszcze sprzątać i obiady im gotować by pasowało. Jakbym mieszkała obok moich to byłoby to samo. 40 km a robi jednak różnice
no i brak regularnych połączeń autobusowych między naszymi miastami Haha tobie współczuję serio w moim przypadku pewnie skończyłoby się przykrymi słowami mimo że ona naprawę chce dobrze.
|
|
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po wizycie. Wszystko w porządku, naśmialiśmy się jak nic. Lekarz nie mógł wykonać mi dalej usg chyba przez 30 minut, bo leżałam i się chichrałam. Popłakałam się aż ze śmiechu, a lekarz razem ze mną. Otóż moje dziecko pokazało się w dość ciekawej pozycji. Ha ha. Leżało na kolankach, dupcią wypiętą do góry i jedną rączką się drapało po tej dupci ha ha. Dalej szukamy główkę i patrzymy, a drugą rączka dłubie w nosku
I dzieciątko pokazało w końcu co ma między nóżkami. Będziemy mieli drugą córeczkę Waży 600g i ma 20 cm.
|
#4293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Magda u nas taka separacja nie wchodzi w grę niestety, niemiła też dla niej nie chcę być - wystarczy jej tyle problemów co ma. na szczęście wymagająca nie jest Ale powiem Wam że coraz bardziej tęsknię za swoją rodziną. Wolałabym żeby maluszek miał więcej kontaktu z moimi, a i oni strasznie żałują, że jesteśmy tak daleko ![]() Uaoo gartulacje! No i malutka przefajna
|
|
#4294 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
też nosze soczewki, ale to czy będę rodzić w czy bez to zależy od okoliczności w jakich poród się zacznie pewnie Cytat:
czasami nawet jak jest rozmiar na metce to widać że jest przekłamany bo w rzeczywistości większy lub mniejszy ![]() Cytat:
![]() a plamienie moze po usg? chyba ze przezbrzuszne tylko miałaś? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
córcia super W ogóle wczoraj jak oglądałam ten program na Discovery science i tam było doświadczenie robione wpływ muzyki na noworodki. Robiono usg i badano najpierw tętno płodu, później przykladano słuchawki i puszczano rap. Dzieciaki moment grymas na buzi, tętno podkakiwalo do góry. A później zmieniano na klasyczna muzykę - dzieciaki od razu spokojne w brzuchu, taki łagodny wyraz twarzy a tętno poniżej wyjściowego spadało! Najbardziej byłam zaskoczona tymi grymasami że dziecko może tak już pokazywać że mu się nie podoba
|
|
|
|
|
#4296 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też wkurza ze jak tylko ktos mnie widzi to sie pyta jak tam sie przyszla mamá czuje itd. Jestem dalej ta Sama osoba i mam dosyc ze widza we mnie cos w stylu inkubatora. Albo przedwczoraj,jak przyjechalam,to wszyscy tylko co chwile "wstan i pokaz brzuch, o jaki mały,gdzie ten 5.miesiac" :-/
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#4297 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsza była (znowu!) teściowa - "I jak się czujesz?" "Dobrze " "Ale ciężko Ci się chodzi, prawda?" "Nie...?" "Oo..." Normalnie jakby wszyscy oczekiwali że:a) jako ciężarna powinnam źle się czuć b) oraz koniecznie się z nimi tym podzielić!
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
Baby a mnie wkurza najbardziej macanie mnie!
no wszyscy łapy pchają co ja jestem przytulanka teraz? Mama najlepsze bo ostatnio mi bluzkę złapała i do góry podnosi! A ja bach ja po łapkach i mówię gdzie zagladsz |
|
|
|
#4299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym słyszałam moją babcie!
|
|
#4300 |
|
Zakorzenienie
|
A i mama ciągle dzwoni i pyta "A kiedy będę wiedziała czy to wnuk czy wnuczka"
a ja mam same dziewczyny na roku. Ja tam nigdy ciężarnych nie macalam. Pytałam się jak się czują i tyle.. Zresztą nigdy nie wiadomo co mówić ciężarnej - nie zapytasz to będzie płacz że nikt się nią nie interesuje, a zapytasz to będzie że wszyscy to samo ciągle hahaha
|
|
|
|
#4301 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie tez strasznie irytuje chec macania brzuszka i nie pozwalam na to. Ewentualnie 6 latniej corce przyjaciolki
![]() Uaoo gratulacje corci superowa malutka.
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-09-15 o 15:56 |
|
|
|
#4302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mała rzeczywiście świetna jest, co ja tam obchodzi, że ja teraz podglądają jak miała potrzebę się podrapać
|
|
|
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia, no właśnie dzisiaj tylko przez brzuch. Ale wczoraj miałam to dopochwowe + badanie szyjki ręczne, to może to jeszcze po tym? Bo szyjkę badała mało delikatnie.
Magda, u nas też nikt nie proponował, że coś kupi Ostatnio tylko teściowa powiedziała TŻtowi, że jego siostra chce nam oddać sporo rzeczy po jej synu (sprzed 3l), więc zobaczę co tam ma i pewnie coś przygarniemy ![]() Baby, moim zdaniem trochę przesadzasz. Co jest złego w pytaniu jak się czuje przyszła mama? Nie jesteś tylko inkubatorem, ale jednak kobieta w ciąży zazwyczaj czuje się inaczej niż nie w ciąży, ma różne dolegliwości itd. i ludzie zwyczajnie z troski pytają o samopoczucie. Z macaniem się zgadzam, jest okropne. Mnie tylko raz pomacała znajoma z pracy i to baaardzo dawno, bo chyba z 2 m-ce temu, to był jakiś chyba 14-16t, nie miałam prawie brzucha, o ruchach nie było mowy, stoję przy ksero, a ta mnie nagle bach za brzuch I czy już kopie. Taaak, w 14tc kopie jak szalone! Btw, teściowa dzisiaj dzwoni, pyta jak się czuję itd. No ja że wyszłam i w miarę ok, ale to jeszcze potrwa, bo rota 4-10 dni. A ona, że no okej i że jak wrócimy, to koniecznie musimy ich odwiedzić! Kurde, nie wiem co ona ma z tym odwiedzaniem, nic tylko ich odwiedzać mamy. Przed samym wyjazdem też była zdziwiona, że we wtorek nie przyjedziemy 'no przecież M. ma urlop'. No ma, ale trzeba w chacie posprzątać, ogarnąć, ugotować obiady dla dziadka, zrobić zakupy, poprać, poprasować, pozałatwiać, spakować się, a nie siedzieć u nich i to jeszcze najlepiej 4h słuchając o dzieciach szwagierki. |
|
|
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę nie rozumiem, czemu jesteście tak źle nastawione do tego jak wam rodzice chcą pomóc. Moi płacą za wózek i jak się dowiedzieli że i fotelik razem zamówiłam i przyjdzie razem to i za fotelik chcą zapłacić, sprzeciwiałam się ale nie wygrałam i nie wyobrażają sobie inaczej i jeszcze by się obrazili gdybym im zabroniła. Bo to jest ich wnuczka/wnuk i oni tez chcą żeby dzidzia miała coś od nich. My o dziecko staraliśmy się 5 lat więc i my i oni długo czekaliśmy na ten dzień. Tak samo ja sie cieszę tak i oni i nie mogę im tego zabronić. Kilka ubranek, ręcznik i kocyk też kupili i nic z tym zrobić nie mogę. Nam trochę lżej finansowo a i oni maja radość z tego. Te pieniądze, które nam zostaną, że nie płacimy się przydadzą, później np szczepionki też trzeba będzie zapłacić. Postawcie się na ich miejscu, jak wy będziecie oczekiwać wnuczka to tez będziecie się cieszyć i na pewno coś kupicie.
|
|
|
|
#4305 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dokładnie u nas to samo. Tż ma urlop i to znaczy, że musimy wszystkich odwiedzać :/ A jest tyle spraw do ogarnięcia, że dwa tygodnie to będzie mało. ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4306 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myśle że to jeszcze po badaniach. Jakby było cokolwiek nie tak to by Cie nie puścili. [1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52774539]Póki co pierwszy odcinek bardzo obiecujący i przyjemny, mam nadzieję, że wszystkie będą z szczęśliwym happy end czekam dziś na drugi ![]() Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] W brytyjskich serialach o porodach, położnych niestety nie zawsze jest happy end :/ Cytat:
Gratulacje! U nas w rodzinie tez było małe rozczarowanie że nie chłopak. Co do monitora oddechu polecam Angelcare. U nas sie sprawdziło. Choć tez z jeden czy dwa fałszywe alarmy były. Stres jest wtedy mega. |
||
|
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
Juz po wizycie, siedzielismy chyba z godzine bo przeciez trzeba bylo o urlopach pogadac i o ☠☠☠☠☠☠☠ach ;-) jak wychodzilismy to ludzi bylo duzo pod gabinetem i wsxiekle na nas patrzyli :P no ale do rzeczy
mlody nie dal sie za bardzo podejrzec choc lekarz stwierdzil, ze chlopak ("jak nie to wyprawke pani na allegro sprzeda"), 422 g, serce, nerki, mozg wszystko w idealnej normie, rozszczepu wargi nie ma szyjke badal i ma 34 mm wiec generalnie sie nie rusza. Stwierdzil, ze gwarancji nie da ale znajac zycie to szyjka do 41tyg wytrzyma :P plyte mamy ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Casaa ja też czasami tak na ludzi patrzę, jak długo siedzą a mi się śpieszy Super, że wszystko w porządku. Czyli też mały kryjak, ja nie wiem co te nasze dzieci takie wstydliwe.
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-09-15 o 17:09 |
|
|
|
|
#4309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, ja tez tak patrze na ludzi dlugo siedzacych w gabinecie no ale przeciez lekarza nie popedze ;-) nic to, wazne, ze z dzieciem ok. Nastepna wizyta 13.10.15 na 15:40
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uważam, że jak dziadków stać, tzn. mają odłożone, albo na bieżąco mają tyle kasy żeby kupić, to fajnie. Gorzej jakby sobie mieli czegoś odmawiać, to nie.
Ja napisałam, że bym nie chciała, ale dlatego, że jakoś ciężko mi przyjmować drogie prezenty, a za wózek, fotelik i bazę wyjdzie 3000zł i nie wiem, jakoś głupio by mi było ![]() Ale tak jak pisałam, u nas nikt nic takiego nie proponował, więc zmartwienie odchodzi ![]() Ale wysyp mamy na liście najpierw 6 chlopaczków, potem 6 dziewczynek (no jeszcze kinga po drodze z niespodzianką ), a potem ciekawe co, bo Kogiel i zuken nie podawały?
|
|
|
|
#4312 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Raz na pewno źle podłączyliśmy i kabelki sie rozczepily. Drugi raz źle położyliśmy i jak sie sturlala na koniec łóżka to przestało wyczuwać. |
|
|
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
W takiej sytuacji, jak dziadkowie nie mają, albo jakiś kredyt maja brać to jasne, że duże prezenty odpadają. U nas wózek z fotelikiem wyszedł po tej obniżce 1700 zł to też nie 3 tysiące. Bazę już kupimy tutaj. Ale jeżeli wiem, że mają czy, że odkładali specjalnie na ten cel i chcą kupić to czemu nie. Ja też nie oczekuję, nie chodzę nie proszę, żeby coś kupili. Skoro zdecydowaliśmy się na dziecko to zdawaliśmy sobie sprawę z wydatków. .
|
|
|
|
#4314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Uzupełniłam terminy i Magda tylko Ty zostałaś na połówkowe i już będziemy wszystko po, teraz zaczną się glukozy. |
||
|
|
|
#4316 |
|
Zakorzenienie
|
Moi tescie po prenatalnych w 12 tyg sami zaoferowali sie, ze swojemu pierwszemu wnukowi oni kupuja wozek tzn sponsoruja, my mamy wybrac i ma byc nowy. Moi rodzice chcia kupic elektroniczna nianie i monitor oddechu, a znajac mame to jeszcze worek ubranek przywiezie bo sie nie opanuje :P cieszymy sie bo duze wydatki nam odpadaja, mimo ze na brak pieniedzy nie narzekamy to fajnie, ze dziadkowie swoj wklad beda mieli
![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4317 |
|
Wtajemniczenie
|
Oglada ktoras 600g?Ja patrze i lzy same leca......
---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Ja tez jeszcze nie wiem co nosze a polowkowe na wizycie teraz 21.09
|
#4318 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wydaje mi sie, że dziadkowie w tym momencie bardziej cieszą się z bliskości wnuków, zdjęć, którymi mogą sie pochwalić niż czekoladkami czy innymi prezentami kupnymi uaoo hahaha, ale widok musiał być przekomiczny ![]() Casaa gratki za udana wizytę! ![]() Cytat:
|
|
#4319 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czemu sie obrocily :-( czesciowo gotowy pokoj Mlodego
Bede nadrabiac Was wieczorem. Chyba Magda pytala o soczewki. Informacja z pierwszej reki, mozna miec zalozone
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za gratki
![]() Malwi, fajne mebelki na tel dobrze nie widze, pokoj bedzie niebiesko szary?Wyslane z Lumia920. Edytowane przez Casaa Czas edycji: 2015-09-15 o 17:52 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.

no i brak regularnych połączeń autobusowych między naszymi miastami Haha
w moim przypadku pewnie skończyłoby się przykrymi słowami mimo że ona naprawę chce dobrze.

Waży 600g i ma 20 cm.

też nosze soczewki, ale to czy będę rodzić w czy bez to zależy od okoliczności w jakich poród się zacznie pewnie

no wszyscy łapy pchają
a ja mam same dziewczyny na roku. Ja tam nigdy ciężarnych nie macalam. Pytałam się jak się czują i tyle.. Zresztą nigdy nie wiadomo co mówić ciężarnej - nie zapytasz to będzie płacz że nikt się nią nie interesuje, a zapytasz to będzie że wszyscy to samo ciągle hahaha 
I czy już kopie. Taaak, w 14tc kopie jak szalone!