PM 2016 cz. 36 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-15, 15:10   #1141
Sophie24
Zakorzenienie

Dot.: PM 2016 cz. 36

Cytat:
Napisane przez szmeterling Pokaż wiadomość
hej lunatyczko

zaczelam rozgladac sie za kursem przedmalzenskim w stolicy. liczylam ze znajde cos gdzie w 1 dzien to zalatwimy, ale widze ze nie da rady pojsc na skroty ;/

piekna, a moze zwykla masc cynkowa?
My już zaliczyliśmy jeden dzień z czterech. Dziś kolejne i tak do czwartku. Nie chcieliśmy jednego dnia żeby nam się mózgi nie zlasowały Ale to też jakoś tak bardziej męczące. My nie lubimy długo siedzieć na tyłkach
M. o dziwo jest zadowolony. Mi się tego niespecjalnie chce słuchać, liczę, że coś się ruszy i będzie ciekawiej. Jedyny plus, że nie ma głupich pytań i z tego co wiem to nie będzie.
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 15:11   #1142
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
Właśnie. Zrobili by badania i wszystko byłoby jasne. Ja pewnie zamiast do dermatologa to bym poszła prywatnie zrobiła badania i wiedziała co mi jest i z tymi wynikami poszła do rodzinnego. Chyba tyle to by już ogarnął.
No najgorszy ten weekend zmarnowany - tyle czasu i kasy. W sumie na darmo. Co z tego, że nie zaszkodzi jak jednak nie było potrzeby.

Mi się wydaje, że u facetów to częściej buty nie wytrzymują:P
Myślałam, że dermatolog to już zrobi jakieś badania zanim na slepo wystawi recepte na 200zł i jeszcze taką rewolucję w domu zaleci
Ale dosuzkując się plusów sytuacji przyznam, że przydała mi się taka porządna przeprawa przez całą szafę, bo wiele rzeczy mam do oddania/wyrzucenia a trzymam nie wiem po co, tylko miejsce zajmują

Wiecie co już sama nie wiem czy wolę DJ'a czy zespół i w ogóle to obawiam się, ze już zadnego fajnego nie uda się zaklepać bo jest za późno Chciałabym fajny zespół ale te które mi się podobają to koszt około 5 tys...

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 15:11   #1143
lenka990
Zaszynszylowana

Cytat:
Nie mam Conversów ale siostra kupiła. Po ponad roku użytkowania i praniu dalej idealne. Mimo wszystko coś w nich jest, chyba warto na nie tyle wydać. W sumie na buty często (choć nie zawsze niestety) warto dać więcej. Przynajmniej ja się staram kupować coś na dłużej a więc droższego. Najczęściej mi się to sprawdza.
No i ja lubię nudne i proste buty choć podoba mi się jak inni szaleją w tym zakresie to sama jakoś nie umiem:P
Bardzo często kupuje droższe buty, bo wiem, że długo pochodze i tak m.in. mam swoję ukochane skórzane kozaki któe po przecenie kosztowały 299zł, mam czarne, skórzane tradycyjne czółenka za 149zl, czy również skórzane botki na obcasie po przecenie 150zł. I jeszcze kilka par tego typu.
Ale mam też baleriny z Auchana za 20 zł Czasami lubię coś kupić coś taniego ze świadomością " na jeden sezon".

O conversach długo już myślę, ale mi sie mega podobają białe. Z drugiej strony wiadomo jak to jest z białymi i jakie s czyste po jakimś czasie.

ehhh dylematy, dylematy...

"Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
lenka990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 15:13   #1144
*piękna
Zakorzenienie

Maść cynkowa nie da rady To grubsza sprawa

Co do butów to też wolę kupić droższe i mieć wygodne, porzadne na kilka sezonów

Stary 2015-09-15, 15:13   #1145
wildDaisy
żona bez ogona

fiole a co Twój facet robi podyplomowo, że takie to drogie?
zambeza super! To teraz tylko kieckę wybrać
Stary 2015-09-15, 15:17   #1146
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *piękna Pokaż wiadomość
Myślałam, że dermatolog to już zrobi jakieś badania zanim na slepo wystawi recepte na 200zł i jeszcze taką rewolucję w domu zaleci
Ale dosuzkując się plusów sytuacji przyznam, że przydała mi się taka porządna przeprawa przez całą szafę, bo wiele rzeczy mam do oddania/wyrzucenia a trzymam nie wiem po co, tylko miejsce zajmują

Wiecie co już sama nie wiem czy wolę DJ'a czy zespół i w ogóle to obawiam się, ze już zadnego fajnego nie uda się zaklepać bo jest za późno Chciałabym fajny zespół ale te które mi się podobają to koszt około 5 tys...
No dlatego bym już pewnie do dermatologa nie szła bo znowu będą zgadywanki:P
Ale plus jest Ja mam przegląd szafy zaliczony ale pewnie teraz z nowym sezonem znowu coś ogarnę bo wcześniej tylko letnią i wiosenną garderobę ogarnęłam.

Musicie się decydować Czasu coraz mniej, zwłaszcza na sobotnie wesela.

Cytat:
Napisane przez lenka990 Pokaż wiadomość
Bardzo często kupuje droższe buty, bo wiem, że długo pochodze i tak m.in. mam swoję ukochane skórzane kozaki któe po przecenie kosztowały 299zł, mam czarne, skórzane tradycyjne czółenka za 149zl, czy również skórzane botki na obcasie po przecenie 150zł. I jeszcze kilka par tego typu.
Ale mam też baleriny z Auchana za 20 zł Czasami lubię coś kupić coś taniego ze świadomością " na jeden sezon".

O conversach długo już myślę, ale mi sie mega podobają białe. Z drugiej strony wiadomo jak to jest z białymi i jakie s czyste po jakimś czasie.

ehhh dylematy, dylematy...
Czasem też tak robię, zwłaszcza z sandałami - mogą być na sezon Ale je lubię kupować. Zimowych nie lubię więc wolę kupić droższe i mieć na dłużej Ogólnie gorsze rzeczy w wyborze i znalezieniu wolę droższe:P

Moja siostra ma chyba białe albo ecru - no brudzą się ale i dopierają się fajnie
Stary 2015-09-15, 15:17   #1147
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Napisane przez morsmordre Pokaż wiadomość
Widzę, że kolejna PM ze Śląska, dużo nas

Mam dylemat czy wydać 4 stówy na szkolenie, jak żyć?
Jak jest tego wart to pewnie, ze tak. Jak ma Ci sie do czegos przydac

Cytat:
Napisane przez LunatyczkaBB Pokaż wiadomość
Dzięki za powitanie
Oboje studiujemy, został nam ostatni rok. Od miesiąca jesteśmy zaręczeni i planujemy ślub na maj przyszłego roku. Mamy już zarezerwowaną salę, teraz szukamy orkiestry i fotografa, a za 2 tygodnie idziemy na nauki
Mam nadzieję, że czegoś się przy Was nauczę, bo ciężko to wszystko ogarnąć

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Z jakiego miasta jesteś?
Szybko sie organizujecie. Dobrze!
Cytat:
Nie mam Conversów ale siostra kupiła. Po ponad roku użytkowania i praniu dalej idealne. Mimo wszystko coś w nich jest, chyba warto na nie tyle wydać. W sumie na buty często (choć nie zawsze niestety) warto dać więcej. Przynajmniej ja się staram kupować coś na dłużej a więc droższego. Najczęściej mi się to sprawdza.
No i ja lubię nudne i proste buty choć podoba mi się jak inni szaleją w tym zakresie to sama jakoś nie umiem:P
Uwielbiam conversy. To sa chyba jedne z moich najwygodniejszych butow drugie to chyba timberlandy, ale to na zime
Cytat:
hej lunatyczko

zaczelam rozgladac sie za kursem przedmalzenskim w stolicy. liczylam ze znajde cos gdzie w 1 dzien to zalatwimy, ale widze ze nie da rady pojsc na skroty ;/

W jeden dzien nie da rady. My idziemy na dwudniowy

Bylam w rossie i juz wprowadzili te nakladki do wybielania zebow. Zastanawiam sie czy ich nie kupic i nie przetestowac. Takie pierwsze podejscie przed ew.wybielaniem u dentysty

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 15:19   #1148
hermenegilda99
Raczkowanie

Cytat:
DJ na pewno tańszy i jak to mówią zagra wszystko. Rozmawiałam z koleżanką była na takim weselu mówiła że fajnie. Ale my mamy zespół, 4500 będzie kosztował.

A moze doradzicie mi, co sądzicie o takich zaproszeniach? Oczywiście byłoby nasze zdjęcie jakieś.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjecie_3.jpg (401,9 KB, 19 załadowań)
Stary 2015-09-15, 15:20   #1149
taedio
MerDer 4ever

Co Was nadrobię to nie mam czasu napisać i tak w kółko
witam nową PM
Ustaliliśmy z Tż, że zaczniemy spłacać kredyt za mieszkanie już etraz kiedy nie musimy jeszcze płacić za czynsz itp. Przez ten rok odsetki i rata się trochę zmniejszy bo mamy raty malejące. Czyli będziemy już spłacać mieszkanie, którego jeszcze nie mamy
Stary 2015-09-15, 15:22   #1150
wildDaisy
żona bez ogona

Cytat:
Napisane przez hermenegilda99 Pokaż wiadomość
DJ na pewno tańszy i jak to mówią zagra wszystko. Rozmawiałam z koleżanką była na takim weselu mówiła że fajnie. Ale my mamy zespół, 4500 będzie kosztował.

A moze doradzicie mi, co sądzicie o takich zaproszeniach? Oczywiście byłoby nasze zdjęcie jakieś.
Mnie się bardzo podobają, sami o nich myśleliśmy
Tylko zdjęcie musi być ładne, najlepiej z sesji narzeczeńskiej

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
witam nową PM
Ustaliliśmy z Tż, że zaczniemy spłacać kredyt za mieszkanie już etraz kiedy nie musimy jeszcze płacić za czynsz itp. Przez ten rok odsetki i rata się trochę zmniejszy bo mamy raty malejące. Czyli będziemy już spłacać mieszkanie, którego jeszcze nie mamy
To mieszkanie od rodziców Twojego faceta?
Stary 2015-09-15, 15:25   #1151
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość
Jak jest tego wart to pewnie, ze tak. Jak ma Ci sie do czegos przydac

Uwielbiam conversy. To sa chyba jedne z moich najwygodniejszych butow drugie to chyba timberlandy, ale to na zime

W jeden dzien nie da rady. My idziemy na dwudniowy

Bylam w rossie i juz wprowadzili te nakladki do wybielania zebow. Zastanawiam sie czy ich nie kupic i nie przetestowac. Takie pierwsze podejscie przed ew.wybielaniem u dentysty
Mnie M. namawia na timberlandy od dwóch sezonów:P Na razie nie dałam się namówić ale kupiłam coś w tym stylu jak mają i M. jest w niebo wzięty a ja nie wiem sama:P

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:

Bardzo ładne zaproszenia

Cytat:
witam nową PM
Tak też jest często gdy kupujesz nowe mieszkanie i masz kredyt z banku więc to norma, niestety Szkoda, że od razu się nie ma mieszkania
Stary 2015-09-15, 15:28   #1152
*piękna
Zakorzenienie

Hermenegilda ładne te zaproszenia ale trezba jakieś mega super zdjęcie

Ten zespół http://www.zespolsekundo.pl/ jest w zasięgu naszej kieszeni ale nie jestem przekonana Co sądzicie? Już i tak wstępną selekcję przeszedł bo ma perkusistę i jest niedrogi Bo strasznie cieżko coś wybrać Chyba zostaniemy przy DJ'u Najbardziej chciałam ten zespół http://cookiesband.pl/ ale kosztują dużo i nie mają terminu wolnego moze to i lepiej że nie mają bo jeszcze bym się łudziła, że może jednak wyskrobiemy kase

Stary 2015-09-15, 15:32   #1153
Sophie24
Zakorzenienie

Przegapiłam zmianę kody - zostało nam 297 dni Ale pędzi czas

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:

Ten zespół http://www.zespolsekundo.pl/ jest w zasięgu naszej kieszeni ale nie jestem przekonana Co sądzicie? Już i tak wstępną selekcję przeszedł bo ma perkusistę i jest niedrogi Bo strasznie cieżko coś wybrać Chyba zostaniemy przy DJ'u Najbardziej chciałam ten zespół http://cookiesband.pl/ ale kosztują dużo i nie mają terminu wolnego moze to i lepiej że nie mają bo jeszcze bym się łudziła, że może jednak wyskrobiemy kase
Nie mogę w pracy obejrzeć.
Wiesz, wypiszcie sobie jakieś plusy i minusy, sprawdźcie budżet z obiema opcjami (DJ i orkiestra) i decydujcie. DJ zagra Wam wszystko - ważne tylko żeby był komunikatywny i wiedział co robi A orkiestra musi Wam się podobać po prostu, jednak będzie umilać całą noc

Pojutrze zapowiadają 28 stopni - ciekawe... Trochę masakra, jeden dzień upału i potem dalej zimno.
Stary 2015-09-15, 15:33   #1154
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Ja również witam :d

Cytat:
Cześć Skąd nick? Faktycznie lunatyczka z Ciebie?:P
Kiedyś miałam jakieś pojedyncze incydenty, teraz mi przeszło . A nick się właściwie wziął z piosenki Dżemu

Cytat:
Napisane przez lenka990 Pokaż wiadomość
mam świadomość ceny i wiem, że to buty na jeden sezon.

W zeszłym roku kupiłam dokładnie takie beżowe w biedronce:
http://static.promoceny.pl/foto/vyro...250/238052.jpg

za 49 zł i w sumie w tym sezonie też obchodzę, ale zaczynają mi się boki od podeszwy odklejać, także, pewnie pochodzę do pierwszego deszczu maksymalnie.
Niekoniecznie tanie buty są na jeden sezon . Kupowałam botki jesienne i zimowe na allegro też w okolicach 50 zł i chodziłam już 2 sezony, teraz będzie 3 a są w stanie prawie idealnym i do tego mega wygodne
Tak samo mam 2 pary balerinek po jakieś 20zł, jedne już mają ze sto lat i się nie zniszczyły, raczej "znosiły", w drugich dalej chodzę i są w dużo lepszym stanie niż wszystkie te droższe. Dlatego wychodzę z założenia że kupuję już tylko tanie, marketowe baleriny bo lepiej na tym wychodzę

Cytat:
hej lunatyczko

A nie ma u Was weekendowych?

Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość

Oboje wyszliśmy z założenia że zaręczyny= w miarę szybki ślub. Chyba bym zwariowała jakbym miała czekać 2-3 lata

Cytat:
witam nową PM

LunatyczkaBB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 15:34   #1155
hermenegilda99
Raczkowanie

Cytat:

Będziemy próbować coś zrobić fajnego! xD
Co do zespołu który podałaś ruda jak szalona dają radę i słuchałam czegoś z eski więc skoro to zaśpiewali to myśle że spoko. Jedyne za co mają minus to że w propozycji na pierwszy taniec mają windą do nieba-litości.. ale takto ładnei grają uważam, ale ja sięnei znam tak profesjonalnie

Cytat:
Przegapiłam zmianę kody - zostało nam 297 dni Ale pędzi czas
U nas równo 10 miesięcy

Cytat:
[/COLOR]
Bardzo ładne zaproszenia
Cytat:
Napisane przez wildDaisy Pokaż wiadomość
Mnie się bardzo podobają, sami o nich myśleliśmy
Tylko zdjęcie musi być ładne, najlepiej z sesji narzeczeńskiej [COLOR="Silver"]
Super, poważnie nad nimi pomyślę, zamówiłam próbki

Edytowane przez hermenegilda99
Czas edycji: 2015-09-15 o 15:38
hermenegilda99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 15:35   #1156
taedio
MerDer 4ever

Cytat:

To mieszkanie od rodziców Twojego faceta?

Cytat:
Tak też jest często gdy kupujesz nowe mieszkanie i masz kredyt z banku więc to norma, niestety Szkoda, że od razu się nie ma mieszkania
To nie nowe mieszkanie i nie kredyt w banku tylko u rodziców Tżta Narazie nie ma mieszkania bo zamieszkamy w nim po ślubie Tzn rodzice Tżta wcześniej się wyprowadzą ale zamieszkamy razem później
Stary 2015-09-15, 15:38   #1157
wildDaisy
żona bez ogona

Mój facet właśnie dzwonił, że wraca z chińczykiem
Nawet mi się obiadu ugotować nie chciało, a cały dzień siedziałam w domu ujowa pani domu
Stary 2015-09-15, 15:40   #1158
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:

Kiedyś miałam jakieś pojedyncze incydenty, teraz mi przeszło . A nick się właściwie wziął z piosenki Dżemu

Niekoniecznie tanie buty są na jeden sezon . Kupowałam botki jesienne i zimowe na allegro też w okolicach 50 zł i chodziłam już 2 sezony, teraz będzie 3 a są w stanie prawie idealnym i do tego mega wygodne
Tak samo mam 2 pary balerinek po jakieś 20zł, jedne już mają ze sto lat i się nie zniszczyły, raczej "znosiły", w drugich dalej chodzę i są w dużo lepszym stanie niż wszystkie te droższe. Dlatego wychodzę z założenia że kupuję już tylko tanie, marketowe baleriny bo lepiej na tym wychodzę

A nie ma u Was weekendowych?

Oboje wyszliśmy z założenia że zaręczyny= w miarę szybki ślub. Chyba bym zwariowała jakbym miała czekać 2-3 lata

Zdarzają się też tanie i dobre buty jak i drogie i na jeden sezon Niestety reguły nie ma Ja do tanich balerin mam zazwyczaj dwie uwagi - są często twarde w piętach i śmierdzą mi w nich nogi Dlatego staram się nie kupować bo nie mogę ich nigdzie zdjąć

Pewnie, jak możecie zorganizować tak szybko to nie ma co czekać też zawsze tak uważaliśmy

Cytat:
Będziemy próbować coś zrobić fajnego! xD
Co do zespołu który podałaś ruda jak szalona dają radę i słuchałam czegoś z eski więc skoro to zaśpiewali to myśle że spoko. Jedyne za co mają minus to że w propozycji na pierwszy taniec mają windą do nieba-litości.. ale takto ładnei grają uważam, ale ja sięnei znam tak profesjonalnie

U nas równo 10 miesięcy
O, ale super Takie rzeczy też tu "świętujemy"

Cytat:

To nie nowe mieszkanie i nie kredyt w banku tylko u rodziców Tżta Narazie nie ma mieszkania bo zamieszkamy w nim po ślubie Tzn rodzice Tżta wcześniej się wyprowadzą ale zamieszkamy razem później
Wiem, pamiętam, że to od rodziców i nie jest nowe Coś mi świtało, że kredytu w banku nie macie (czy też rodzice) na nie ale w sumie tak to opisałaś jakby to miał być typowy kredyt
Stary 2015-09-15, 15:41   #1159
wildDaisy
żona bez ogona

Cytat:

Fajnie Ale jak to raty malejące u rodziców Twojego faceta? A co będzie z przepisaniem mieszkania, dopiero po ślubie na Was przepiszą czy jeszcze przed?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-15, 15:43   #1160
tetrikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
My wydamy w sumie 50 tysięcy na tzta podyplomowe
O rety, co to za drogie studia?

Czekam w serwisie, żeby mi sprawdzili czy nie ma zwarcia, bo już kilka razy mi się zarowki spalily. Przed chwilą przyszedł gość i mówi, że wszystko jest ok. Super, czyli 5 raz w ciągu roku zmieniam przednie światła. Co za dzień!
Stary 2015-09-15, 15:43   #1161
ann2016
Zakorzenienie

Cytat:
mi się ogólnie zaproszenia ze zdjęciami nie podobają

Dobra zbieram się na kurs bo jeszcze do sklepu trzeba jechać
ann2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 15:47   #1162
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Wiem, pamiętam, że to od rodziców i nie jest nowe Coś mi świtało, że kredytu w banku nie macie (czy też rodzice) na nie ale w sumie tak to opisałaś jakby to miał być typowy kredyt

Cytat:
Fajnie Ale jak to raty malejące u rodziców Twojego faceta? A co będzie z przepisaniem mieszkania, dopiero po ślubie na Was przepiszą czy jeszcze przed?
To typowy kredyt tylko, że nie w banku Mamy też odsetki właściwie kredyt wyliczył bank tylko nie spłacamy go tam tylko u teściów.
Przepiszą jak spłacimy mieszkanie :P
Stary 2015-09-15, 15:50   #1163
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Też się zastanawiam jak to będzie. Płacicie grubą kasę a macie jakąś gwarancję, że to mieszkanie będzie (w sensie coś na papierze, jakoś prawnie to zrobione)? Pytam bo jak jest dobrze to jest dobrze. W ciągu roku może się wiele zmienić i może być kiepsko. A z rodziną interesy mogę się kiepsko skończyć. Ja bym się bała mimo, że mam z mamą świetny kontakt. Ale jakoś tak gdzieś z tyłu głowy miałabym, że różnie to może wyjść.

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
To typowy kredyt tylko, że nie w banku Mamy też odsetki właściwie kredyt wyliczył bank tylko nie spłacamy go tam tylko u teściów.
Przepiszą jak spłacimy mieszkanie :P
To nie wiedziałam, że tak można Ciekawe rozwiązanie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-15, 15:50   #1164
tetrikk
Zakorzenienie

Żebyście tylko to zglosili czy cos, bo z tego co wiem to może to być uznane jako przychód teściów, od którego powinno się zapłacić podatek.
Stary 2015-09-15, 15:52   #1165
wildDaisy
żona bez ogona

Cytat:
Też się zastanawiam jak to będzie. Płacicie grubą kasę a macie jakąś gwarancję, że to mieszkanie będzie (w sensie coś na papierze, jakoś prawnie to zrobione)? Pytam bo jak jest dobrze to jest dobrze. W ciągu roku może się wiele zmienić i może być kiepsko. A z rodziną interesy mogę się kiepsko skończyć. Ja bym się bała mimo, że mam z mamą świetny kontakt. Ale jakoś tak gdzieś z tyłu głowy miałabym, że różnie to może wyjść.

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Z mamą jak mamą, ale z teściową, jaka by nie była, to bym takich interesów robić nie chciała

No z jednej strony zabezpieczenie dla teściów, że przepiszą dopiero jak spłacicie, ale z drugiej no jaką macie pewność? To spłacanie będzie trwało kilka dobrych lat. A jak z tymi odsetkami? A jak jest w banku, kupuje się mieszkanie na kredyt to też jest nasze dopiero po spłaceniu kredytu czy od razu? Bo ja nawet nie wiem
Stary 2015-09-15, 15:54   #1166
tetrikk
Zakorzenienie

Cytat:
Z mamą jak mamą, ale z teściową, jaka by nie była, to bym takich interesów robić nie chciała

No z jednej strony zabezpieczenie dla teściów, że przepiszą dopiero jak spłacicie, ale z drugiej no jaką macie pewność? To spłacanie będzie trwało kilka dobrych lat. A jak z tymi odsetkami? A jak jest w banku, kupuje się mieszkanie na kredyt to też jest nasze dopiero po spłaceniu kredytu czy od razu? Bo ja nawet nie wiem
Od razu
Stary 2015-09-15, 15:58   #1167
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:

Z teściową, moją to na bank bym interesów nie robiła

Ja słyszałam, że mieszkanie jest banku tak długo aż ostatnia rata nie zostanie spłacona. Ale kredytu nie mam to nie wiem. Mieszkanie to zabezpieczenie banku więc w sumie tak by logicznie było. Wiadomo, że wszędzie widnieje się na dokumentach ale w sumie nasze nie jest bo jeszcze się go nie spłaciło. Tak myślę Znaczy tak właśnie od tej strony, że skoro nie zapłaciliśmy za nie to nie jest nasze:P

Zbieram się do domu. Szybki obiad i w drogę na nauki

Edytowane przez Sophie24
Czas edycji: 2015-09-15 o 15:59

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-15, 16:00   #1168
sunny0
PeeMa

Cytat:
Napisane przez deksterowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny... Wyobraźcie sobie poziom mojego wku$%*#^!a... Nie mam sukni...
Bolerko jest kompletnie źle zrobione, wszędzie się zwija i musi od nowa szyć. Będzie NAJWCZEŚNIEJ w poniedziałek, ale już przestałam wierzyć, że w ogóle będzie... I teraz nie wiem co robić. Co ja zrobie teraz bez sukni, ślub za 1,5 tygodnia...
zabiłabym za coś takiego Ale grunt, że kiecka jest, bolerko też na pewno dopasują i będzie ok
Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Ja też jestem wkurzona. Gadam tej koleżance z pracy, że szef tam coś o niej gadał i że mi utnie premię jak jej będę pomagać
ona: ee tam, będziemy po cichu
ja: nie, nie będę ci pomagać
ona: no ale przecież słyszymy jak on idzie!
ja: nie, nie chcę mieć znowu przerąbane
ona: ale to jak ja mam się nauczyć??
ja: miałaś 3 miesiące, 3 miesiące klepałam ozorem jedno i to samo
ona: ale ty tego nie umiesz tak wytłumaczyć!!

I teraz siedzi obrażona.
Do kur... nędzy, m0że nie jestem najlepszą nauczycielką, ale poprzednia laska ogarnęła to w miesiąc, w 3 miesiące to nawet małpa by się nauczyła robienia poczty.
Co za baba Niech się obraża, nie pomagaj jej już i tyle, co ona sobie myśli, że będziesz odwalać za nią robotę, a ona zbierze kasę? Bez jaj

Cytat:
Cześć dziewczyny, można się do Was przyłączyć?
Próbowałam trochę wątku nadrobić, ale co zaczynałam jakiś to w międzyczasie powstawał kolejny i odpuściłam. Pędzicie jak szalone
Witaj

Cytat:
Napisane przez morsmordre Pokaż wiadomość
Widzę, że trzeba było do dziś zapłacić, więc
Napisz do nich mimo to, może jeszcze zostały miejsca i się uda
Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość
wlasnie sobie policzylam ile mam odlozonych pieniedzy i w przyszly piatek bede miala uzbierane na suknie

Cytat:
Podobają mi się takie Tylko tak jak dziewczyny pisały, z jakimś ładnym zdjęciem

Zaraz wrzucam pracę do systemu, muszę tylko już naprawdę ostatnich rzeczy dopilnować
sunny0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 16:01   #1169
taedio
MerDer 4ever

Cytat:

Nie pomyślałam wgl, że teście mogą nas oszukać oni kupili teraz dom i gdy brali na niego kredyt wzięli o te 180 tys kredytu więcej (które mieliby ze sprzedaży mieszkania od razu) i po prostu tą część kredytu, te 180 tys spłacamy my. To nie jest w żaden sposób udokumentowane w banku to jest kwestia dogadania między nami więc jasne, że można

Cytat:
Napisane przez tetrikk Pokaż wiadomość
Żebyście tylko to zglosili czy cos, bo z tego co wiem to może to być uznane jako przychód teściów, od którego powinno się zapłacić podatek.
Pieniądze będą albo do ręki albo na konto ale nie jako rata więc nikt się nie przyczepi

Cytat:

No z teściowa to Tż najwyżej będzie się komunikował
No odsetki są w banku a że to ma być normalny kredyt, który teściom się zwróci (to co wyżej napisałam) to spłacamy z odsetkami.
Nie wiem jak jest w banku
Stary 2015-09-15, 16:01   #1170
smerfetk_a
Żona Gargamel

Rodzice chcą odsetki od was?

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości