Mamy marzec 2016. Część II - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-15, 13:46   #2521
malinka9191
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część II

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Witaj !

Ja chodzę na nfz i miałam skierowanie na wszystkie badania To chyba zależy od lekarza

Ja Tż zapowiedziałam już , że na domówkę możemy iść , ale nie uśmiecha mi się iść na jakiś bal i tracić pieniądze , tym bardziej że w grudniu planujemy ślub cywilny. Zresztą bałabym się że właśnie ktoś mnie popchnie itp.

Witam !

A ja już tylko myślę o jutrzejszej wizycie i mam jakiś taki wewnętrzny lęk Miejmy nadzieję że będzie dobrze
mam to samo przed sobotnia wizyta
Stary 2015-09-15, 13:47   #2522
verrerie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które mają starsze dzieci, czy piją jeszcze mleko z butelki? Moja królewna pije 3 butelki dziennie jak jej zabrałam butelkę to wcale nie chciała pić mleka. Jej dieta ogólnie jest super. Lubi nabiał, owoce, soki, ziemniaki, mięso, zupy, dania mączne tylko ta butlaaa..
Butelke zabralam jak miala 1,5 roku. Od tamtej pory pije z niekapka.

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 13:51   #2523
Bonku
Wtajemniczenie

Tez sobie nie wyobrażam iść na taka impreze sylwestrowa w góry tylko bym zrzędziła i narzekala wszyscy mieli by mnie dość
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 13:53   #2524
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
Witaj !

A ja już tylko myślę o jutrzejszej wizycie i mam jakiś taki wewnętrzny lęk Miejmy nadzieję że będzie dobrze

Hej

Daj znać jak po wizycie, na pewno wszystko będzie dobrze
fasolka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 13:54   #2525
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
dodam topiony a obiad to u mnie po 17 dopiero
U nas też późno, kolo 18
Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
Butelke zabralam jak miala 1,5 roku. Od tamtej pory pije z niekapka.
Fajnie, że się przestawiła, moje nie toleruje kakaa ani z kubeczka, ani z niekapka.. tylko ile to może trwać
Stary 2015-09-15, 13:56   #2526
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
U nas też późno, kolo 18

Fajnie, że się przestawiła, moje nie toleruje kakaa ani z kubeczka, ani z niekapka.. tylko ile to może trwać
czyli nie tylko my tak pozno jadamy na tygodniu widze
Stary 2015-09-15, 13:57   #2527
_emma
Zakorzenienie

Uwielbiam bale Andrzejkowe, Sylwestrowe, Karnawałowe ale w tym roku raczej się nie wybiorę. Zazwyczaj zdarzają się zderzenia w trakcie tańca, a jakby wpadł na mnie jakiś wielki facet to mogłoby się to źle skończyć. Jakoś wytrzymam jeszcze te pół roku..
Stary 2015-09-15, 14:03   #2528
Bonku
Wtajemniczenie

Zawsze się dziwiłam jak ktos nie moze wiedzieć jak nazwać, bo ja juz miałam wybrane od dawna ale teraz sama nie wiem to jednak wybór na cale życie
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 14:05   #2529
nessea
Raczkowanie

Cytat:
o 12 w przedszkolu zjadła dwudaniowy obiad, po powrocie do domu zjadła owocowego loda domowej roboty, wypiła 250ml kakaa, zjadła banana i pyta czy zrobię jej tosta. Dodam, że ma 4 lata i waży 15kg więc pytanie gdzie ona to mieści?
No to ladnie je corcia. Ja mam troche niejadka czasami. Sa dni kiedy zaskakuje mnie jedzac porcje jak dla doroslego, ale bywaja tez takie kiedy zjada niewiele. Nie zmuszam go, staram sie urozmaicac jedzenie. Uwielbia ziemniaki ale nie zawsze ma chec na warzywa, wiec przemycam je robiac placki warzywne, albo puree ziemniaczane z dodatkiem np gotowanego groszku, albo marchewki. Robie kanapki, albo burgery gdzie wrzucam mnostwo warzyw. Na szczescie uwielbia owoce, koktaile owocowe, jogurty. Co do mleczka to synek szybko odzwyczail sie od butli. Byl na mm, wiec jak zaczal jesc normalne jedzonko, tak sie w nim zasmakowal ze sam przestal chciec jesc mleko z butelki. Moze to tez kwestia tego ze nigdy nie lubil smoczka, i lyzeczkowa forma jedzenia bardziej mu odpowiadala. Albo to tez dlatego ze mial problem z przyswajaniem produktow mlecznych. Na szczescie mu przeszlo i teraz nadrabia

Cytat:
Napisane przez lala_la Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam flaki ale te rodzinne taty lub ktorejś z moich ciotek, niestety na weselach czesto jadłam takie ktore zupelnie mi nie wchodziły. A dzis zupa z dyni została z wczoraj.
Nigdy nie jadlam falkow, bo sam zapach mi nie odpowiada, ale moj Tz uwielbia.

Zmykam po synka do szkoly, dzisiaj mial pierwsze zajecia pozalekcyjne z choru - ciekawe jakie bedzie mial wrazenia

Edytowane przez nessea
Czas edycji: 2015-09-15 o 14:31
nessea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 14:26   #2530
misia_25_26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nina1406 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
wczoraj popołudniu nie pisałam bo jak mąż wrócił z pracy to pojechaliśmy PKSem do kolegi po nasz samochód pisałam Wam w sobotę że TŻ pojechał do kolegi w warsztacie wymienić w aucie jakąś pierdołę, wyszła grubsza robota i auto dopiero gotowe do jazdy było wczoraj. wróciliśmy późno bo chłopcy wykorzystali moment że mają ciężarnego kierowce w towarzystwie więc nie obyło się bez browarka.
Muszę się Was doradzić bo chyba nikt mnie nie rozumie...
znajomi chcą nas zabrać na:
1) bal andrzejkowy: 28 listopada ( 24 tydz )
2) sylwestra w góry: 31 grudnia (28/29 tydz)
i nie potrafią zrozumieć że na takim balu mogę się źle czuć w sukience, nie potańczę za wiele i nocna impreza to nie dla mnie bo godzina 23 to jest mój max kiedy mogę jeszcze jako tako funkcjonować ale od 21 ziewając non stop.
A jeszcze ten sylwester... lubię jeździć na nartach ale sobie przecież teraz nie pojeżdżę, poza tym podróż tyle godzin w aucie nie będzie chyba dla mnie zbyt komfortowa, a poza tym wydawać tyle kasy na przyjemny wyjazd niecałe 3 miesiące przed porodem to mi się nie uśmiecha...
powiedźcie mi czy robię się jakąś zapyziałą babą która woli siedzieć w domu czy po prostu rozsądek do mnie przemawia że to nie są najlepsze pomysły?
sama wiesz co jest najlepsze dla ciebie I dzidziusia,jak nie masz ochoty ani sily na imprezy,to nie jedz,mysle ze maz zrozumie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
To niestety Was rozczaruje bo wyszła mi dziewczynka a w brzuchu chłopczyk.

Dzisiaj rano przegladalam kalendarz imion i wiem że będzie duży problem. Jak nam się coś podoba to albo w rodzinie jest albo u sąsiada.
Jak Wam się podoba Dawid lub Karol?
Dawid ladnie
mi wyszedl chlopiec ciekawe czy sie potwierdzi na polowkowym usg

Cytat:
Napisane przez Gosia02061980 Pokaż wiadomość
Ja robiłam test na płeć na babyonline, wg chińskiego kalendarza i wyszedł mi inny wynik niż na tym, Ja po wczorajszej wizycie zaczynam 16 tc, maluszek ok, i najprawdopodobniej to chłopczyk, pozdrawiam.
super ze wszystko dobrze gratuluje chlopca

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Witajcie,
od dłuższego czasu przyglądam się Waszym rozmowom na forum i postanowiłam do Was dołączyć. Jest to pewien sposób na przetrwanie czasu do marcowego porodu
Póki, co czuję się w miarę dobrze, choć nie uniknęły mnie mdłości, nudności i wymioty. Ale widzę, że nie jestem jedyna i niedługo mają się te przygody skończyć.
Zastanawiam się tylko czy jest sens zapisania się do szkoły rodzenia. Czy któraś z Was planuje się zapisać, jeśli tak to kiedy najlepiej jest się zgłosić do położnej z takiej szkoły?
wiataj

Cytat:
Dziewczyny, które czują już ruchy.. czy są u Was coraz bardziej wyczuwalne? Wczoraj po kąpieli położyłam się w łóżku na plecach i pod ręką poczułam chyba nóżkę lub rączkę, było to coś małego ale wyraźnie poczułam na dłoni takie muśnięcie Mój dzidziuś jest aktywny kiedy się budzę rano, wystarczy, że się przeciągnę i już się zaczyna. Przeważnie popołudniu zjadam coś słodkiego i wtedy też wyraźnie czuję. No i jak siedzimy z mężem wieczorem na kanapie i rozmawiamy Jak jest u Was?
ja raz poczulam takie przesuniecie sie maluszkaale jak narazie nie czuje codziennie malucha,(nie mam kiedy polezec na kanapie )

Cytat:
Dziewczyny, które mają starsze dzieci, czy piją jeszcze mleko z butelki? Moja królewna pije 3 butelki dziennie jak jej zabrałam butelkę to wcale nie chciała pić mleka. Jej dieta ogólnie jest super. Lubi nabiał, owoce, soki, ziemniaki, mięso, zupy, dania mączne tylko ta butlaaa..
wlasnie cora pije przed spaniem I rano mleko z butki I za zadne skarby nie napije sie z kubka a wode od zawsze pila z kubka w przedszkolu tez wybiera wode,bo mleko przeciez nie pije sie z kubka

ide zaraz z mala do lekarza,bo od dwoch tyg ma paskudny kaszel,syrop nic nie dal wiec niech ja oslucha,i sprawdzi.
misia_25_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 14:54   #2531
morelowo
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!!!

Nie wiedziałam, że istnieją takie wątki, aż teraz, w 13tc natknęłam się na Was
Nie jestem chyba w stanie nadrobić wszystkiego, co napisałyście do tej pory, ale chętnie do Was dołączę

Mam na imię Asia, to moja pierwsza ciąża - jestem przeszczęśliwa Mam 26 lat, tp: 27marca.
morelowo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-15, 15:07   #2532
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morelowo Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!!!

Nie jestem chyba w stanie nadrobić wszystkiego, co napisałyście do tej pory, ale chętnie do Was dołączę

Mam na imię Asia, to moja pierwsza ciąża - jestem przeszczęśliwa Mam 26 lat, tp: 27marca.
Hej Jak się czujesz?
fasolka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 15:09   #2533
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Morelowo
Witaj
Masz termin dzień po mnie

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 15:12   #2534
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Hej hej pracujesz? napisz coś o sobie
Stary 2015-09-15, 15:21   #2535
darolka
Rozeznanie

Cytat:

O której masz usg? Ja o 14:20
.
Dopiero o 19 :-D

Cytat:
Ja wprawdzie mam dużą córkę Ale powiem tak wszyscy mi ciągle mówili że jest za dużą na butelkę i złamałam się i zabrałam butelkę i co? W ogóle przestała jeść kaszki. A zawsze rano jadla bobovite może poczekaj jeszcze trochę to sama będzie chciała ja wyrzucić a teraz wiem że innymi nie należy się przejmować ;-)

Aaa i ja też mam termin na 21 marca :-P
Stary 2015-09-15, 15:27   #2536
morelowo
Raczkowanie

Cytat:
Hej hej pracujesz? napisz coś o sobie
Tydzień temu podłapałam jakieś przeziębienie i jestem na L4. Chociaż dobrze się już czuję to ubolewam nad tym, że już w czwartek muszę wrócić do pracy
Poza przeziębieniem i tym, że dość szybko się męczę i często boli mnie głowa to raczej nie czuję tego, że jestem w ciąży...
Ominęły mnie wszelkie nudności, wymioty itp ale jak trochę Was podczytałam, to widzę, że się strasznię męczycie/męczyłyście- współczuję i mam nadzieję, że szybko minie

Wraz z mężem mieszkamy obecnie w Warszawie i tu planuję rodzić, chociaż całe nasze rodziny pochodzą z dość odległych miast, więc jesteśmy tu sami i trochę mnie to martwi...

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Morelowo
Witaj
Masz termin dzień po mnie
Fajnie, że jest ktoś z końca miesiąca
Mam nadzieję, że urodzę chociaż tydzień wcześniej, bo ten mój termin to dokładnie niedziela Wielkanocna, więc obawiam się, że na oddziałach może być mniej personelu....
Stary 2015-09-15, 15:34   #2537
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny!!!

hej
Rozgość się
Widzę, że masz termin na same święta Taki króliczek wielkanocny Ci się trafi
Stary 2015-09-15, 15:37   #2538
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Cytat:

Fajnie, że jest ktoś z końca miesiąca
Mam nadzieję, że urodzę chociaż tydzień wcześniej, bo ten mój termin to dokładnie niedziela Wielkanocna, więc obawiam się, że na oddziałach może być mniej personelu....
Ja mam nadzieję ,że albo urodzę tydzień wcześniej , żeby już być na Wielkanoc w domku , albo po Wielkanocy Ale wiadomo to dzidzia zadecyduję kiedy będzie chciała wyjść

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 15:50   #2539
Darkanddark
Zakorzenienie

Zazdroszczę Wam, że na obiady możecie robić tylko zupę. U mnie musi być obiad dla prawdziwego faceta.. Czyli mięso, mięso i mięso. Mam dość gotowania wrrr

Cześć morelowo! Witaj na wątku!

Zaraz leci nasz serial :-P
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 15:51   #2540
kallina_2014
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
U mnie też dziewczynka :-D
U mnie tez z tego kalendarza wychodzi dziewczynka a w brzuchu mam chlopca, wiec niestety muszę powiedzieć, ze ten kalendarz to bzdury
kallina_2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 15:57   #2541
morelowo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam, że na obiady możecie robić tylko zupę. U mnie musi być obiad dla prawdziwego faceta.. Czyli mięso, mięso i mięso. Mam dość gotowania wrrr

Cześć morelowo! Witaj na wątku!

Zaraz leci nasz serial :-P

Witaj!

Ja mam patent taki, że gotuję na dwa dni- dzięki temu zaoszczędzam sporo czasu a obiady jadamy z mężem na raty, koło południa zupa, a pod wieczór (wraca dopiero ok 21 ) drugie danie koniecznie na ciepło i też jest najszczęśliwszy kiedy zobaczy mięsne smakołyki

Cóż to za serial oglądacie?
Stary 2015-09-15, 15:57   #2542
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nina1406 Pokaż wiadomość
pytanie do dziewczyn które kupowały spodnie dla ciężarnych w h&m: czy kupowałyście je przez internet czy są też dostępne w sklepach stacjonarnych? bo szczerze mówiąc nie zwracałam wcześniej uwagi na dział Mama w tym sklepie
U mnie akurat rozmiary były mocno przebrane, on line jest zdecydowanie lepiej

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
mnie sie Mia też podoba ale na to nie imie na Polske niestety

dziewczyny mam kawałek dorsza na obiad nie wiem co zrobić do tego.. zero pomysłu. Nie mam ochoty ani na frytki ani ziemniaki.
MAM dorsza i zero dalszego pomysłu pomocy
Ostatnio za mną chodziły kotlety rybne i też kupiłam dorsza, niestety rozciapały mi się na patelni
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 15:57   #2543
mira81
Zadomowienie

Ja juz po wizycie..wszystko jest ok, ale takiego obrotu sprawy sie nie spodziewalam..myslalm ze dzisiaj bedziemy sie kolorowac na rozowo.. a tymczasem mojej dziewczynie cos wystaje miedzy nogami..widzialysmy tylko przez ulamek sekundy bo moje dziecko nie bardzo chcialo sie pokazac..najpierw spal w smieszej pozycji a potem jak udalo sie zajrzec miedzy nogi i zaczelysmy sie smiac to juz wogole dzidzia strzelila focha i sobie prawie uklekla. I koniec seansu. Juz sie nie chcial pokazac. Takze wg lekarki moja corka jest synem )
Jednym slowem jaja jak nie wiem..Smiechu bylo co niemiara.
Poza tym przepisala mi magnez na te ciagniecie wiezadel..i wit dla ciezarnych a oprocz tego skarpetki uciskowe na podroz.
Moge leciec, moge uprawiac seks i moge powoli przyzwyczajac sie do siusiaka

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-15, 16:02   #2544
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie..wszystko jest ok, ale takiego obrotu sprawy sie nie spodziewalam..myslalm ze dzisiaj bedziemy sie kolorowac na rozowo.. a tymczasem mojej dziewczynie cos wystaje miedzy nogami..widzialysmy tylko przez ulamek sekundy bo moje dziecko nie bardzo chcialo sie pokazac..najpierw spal w smieszej pozycji a potem jak udalo sie zajrzec miedzy nogi i zaczelysmy sie smiac to juz wogole dzidzia strzelila focha i sobie prawie uklekla. I koniec seansu. Juz sie nie chcial pokazac. Takze wg lekarki moja corka jest synem )
Poza tym przepisala mi magnez na te ciagniecie wiezadel..i wit dla ciezarnych a oprocz tego skarpetki uciskowe na podroz.

Ale niespodzianka
a na poprzednim USG miała być dziewczynka?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 16:09   #2545
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj!

Ja mam patent taki, że gotuję na dwa dni- dzięki temu zaoszczędzam sporo czasu a obiady jadamy z mężem na raty, koło południa zupa, a pod wieczór (wraca dopiero ok 21 ) drugie danie koniecznie na ciepło i też jest najszczęśliwszy kiedy zobaczy mięsne smakołyki

Cóż to za serial oglądacie?
Widzisz, u mnie dwudniowy obiaf to średnio.. Tym bardziej Wykorzystuje to, że siedzę w domu cały czas i myśli ze codziennie będzie kupa mięsa :-P

Na TVP2 oglądaj o 17:15 serial dokumentalny o wcześniakach,super jest!

Cytat:

Jupi! Gratulacje! Na połówkowym się pewnie wyjaśni na sto procent kto tam siedzi

Zresztą.. Nie trzeba szukać daleko. Moja bratowa byka w ciąży z drugim dzieckiem,mają już syna. W brzuchu siedział juz nazwany Filipek, ubranka były po pierwszym dziecku wiec tez spoko, tylko coś tam dokupili. A w trakcie cc... Wyskoczyła Maja! Lekarze, w Niemczech!ze super sprzętem! Widzieli tam cały czas chłopca. Teraz mają śliczna parkę

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Help! Jakie macie sposoby na gastro? Ja mam dzisiaj takie głody ze nie wiem co mam robić!
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 16:11   #2546
kallina_2014
Wtajemniczenie

r
Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
Gosia02061980 Gratuluję, już 16t.c.

Pola też ładne imię Jadwiga ładne, a jak po babci to tym bardziej sentyment jest moje się nazywają bardzo staromodnie więc to by nie przeszło
Z tymi imionami to jest tak , że nigdy nie przewidzimy co akurat za rok dwa będzie oryginalne, kiedyś była to Klaudia np, ja bym dała tak żeby mi było miło i dziecku mieć ładne imię u mnie było dużo dziewczyn o imieniu Anna, Joanna, Magda i zawsze tak jest że któryś imion jest więcej ale każdy człowiek jest inny i to on tworzy to jak będzie ono odbierane przez innych.
Jak poddałam to swoje Kasjan to mój mąż powiedział , że jak będzie dziewczynka to "Andromeda" Będzie ciężko hehe

milenujdka ja nie zapisałam się jeszcze do szkoły ( u mnie 13t.c.) ale myślę o tym, znalazłam fajne oferty. jest to różnie 4 do 11 spotkań raz w tygodniu. Napisz nam coś więcej, który tydzień? jak się czujesz?

malinka9191 dobrze, że jest lepiej

darolka nic się nie stresuj, wszystko będzie dobrze. ja byłam tak zestresowana pierwszym USG genetycznym, że nie mogłam patrzeć na monitor USG hehe taki czubek ze mnie.

chciałabym karmić piersią no ale zobaczymy jak to wyjdzie, piersi mi już trochę urosły więc chyba coś się tam przygotowuje
Nie zgodzę się z tym, ze nie przewidzimy jakie imiona będą modne w przyszłym roku, ponieważ bardzo latwo to przewidziec lub zauwazyc tendencję. Modne imiona od kilku dobrych lat w Polsce praktycznie się nie zmieniają a na pewno nie zmieniają się z roku na rok.
Takze większość małych dziewczynek ma teraz na imię Zosia, Lena, Maja, Zuzia, Ola, Julia. Amelia, Hania i tak pewnie będzie i w najblizszych latach. Zresztą widać to chocby po forum

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Mira, gratuluję!

Edytowane przez kallina_2014
Czas edycji: 2015-09-15 o 16:14
kallina_2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 16:11   #2547
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Mamy wysyp nowych dziewczyn! Serdecznie Was witam

Mira, no to nieźle Ci namieszała w głowie lekarka! Szok!

Włączam wcześniaki, zaraz będzie potok łez...
Stary 2015-09-15, 16:18   #2548
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Dzisiaj rano przegladalam kalendarz imion i wiem że będzie duży problem. Jak nam się coś podoba to albo w rodzinie jest albo u sąsiada.
Jak Wam się podoba Dawid lub Karol?
Karol! bardzo ładne imię

Cytat:

Ale jaja, dosłownie
to co, nie kolorujemy jeszcze?

A ja się umówiłam na usg prywatnie, ale dopiero na początek października. Chcę mieć pewność, że pójdę i coś zobaczę :P
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 16:20   #2549
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
U mnie akurat rozmiary były mocno przebrane, on line jest zdecydowanie lepiej

Ostatnio za mną chodziły kotlety rybne i też kupiłam dorsza, niestety rozciapały mi się na patelni
ja kupuje polędwice z dorsza ale nie mrożoną

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 16:25   #2550
morelowo
Raczkowanie

Dopiero do Was dołączyłam, a już mam masę pytań!!

Dziewczyny, mam takie pytanie - kiedy najlepiej zapisać się do szkoły rodzenia w mojej sytuacji: sprawdzając terminy kursów w konkretnej szkole do której chciałabym się zapisać obliczyłam, że rozpoczynając zajęcia w XI byłabym w 21 tc, natomiast w styczniu, zaraz po świętach (o ile wtedy ruszą zajęcia) byłby to już 30 tc. Stąd mój dylemat... Czy lepiej zacząć kurs w 21 tc - czy to nie za wcześnie? czy lepiej zaczekać do 30tc.... hm????

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:

gratuluję to musiał być szok!!
ja jutro wybieram się na USG, ale pewnie jeszcze nic nie zobaczą, bo to dopiero 12tc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości