|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
Szkoda, że Zuzia się nie odwróciła, ale przynajmniej teraz wiesz, że na pewno będziesz miała CC i możesz się przygotować.
|
|
#2132 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
ojej smuga,ale wieści
![]() jak się w ogóle kochana czujesz, no wiesz,psychicznie?? dobrze że badania są ok, tak jak napisała poznanianka,przynajmniej wiesz czego się spodziewać.Jesteśmy z Tobą
|
#2133 |
|
Zadomowienie
|
srebrna_smuga ojj to same w sumie złe informacje... Ale malutka zdrowo rośnie i z nią wszystko ok? Przynajmniej wiesz na czym stoisz z porodem... No i to juz niedużo czasu, pewnie kolo 20.10 już będziesz miała Zuzie przy sobie
![]() Leż i odpoczywaj! Ktoś z bliskich napewno Ci pomoże z tym co ci zostało do zrobienia. Wrzucam zdjęcie jak się u nas prezentuje póki co pokój przepraszam za gołe okna :p
|
|
#2134 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zwariować idzie już. Pocieszam się, że to już bliżej niż dalej ![]() Cytat:
|
|
#2135 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za pocieszenie
Czułam, że ta szyjka jest miękka i że tak dziwnie jest przy chodzeniu...heh...Cieszę się, że u cynamon i u Assikk wszystko w porządku Cytat:
Ja i bezruch? No jak? ;( Mam nadzieję, że z malutką będzie wszystko dobrze...Cytat:
W poniedziałek zobaczę czy brzuszek jest w porządku bo to usg robię z pomiarami w szpitalu. Oby było dobrze bo jeszcze tego mi brakuje..Jeśli szyjka mi wytrzyma to prawdopodobnie Zuzik będzie z nami 22.10 :X maartucha ja bym nie dała chyba rady od 20 tyg ;( Przeraża mnie ten miesiąc...ale wiem, że dla naszych dzieciątek musimy
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko Zuzia już na świecie Edytowane przez srebrna_smuga Czas edycji: 2015-09-15 o 15:55 |
||
|
|
|
#2136 |
|
Zadomowienie
|
Srebrna_smugo, domyslam sie, ze doluje Cie to, ze nic nie bedziesz mogla robic i wlasciwie czeka Cie miesiac na kanapie, ale moze trzymaj sie mysli ze jeszcze miesiac i przytulisz Zuzie
przygotuj sobie arsenal ciekawych ksiazek i filmow i trzymaj sie tam! Byl tez temat czkawek. Moja wczoraj miala 4 razy! i ostatnio podczas usg w czwartek, ale lekarz mowil, ze to na plus bo mala sobie fajnie cwiczy przepone
|
|
|
|
#2137 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Maartucha, drzewko i kącik malucha śliczne
chcę kupić to samo łóżeczko co wasze ![]() Cytat:
i nic się nie stanie jak okna nie będą umyte a ubranka poprasowane ![]() Cytat:
![]() trochę się podłamałam, bo właśnie mąż dostał w pracy wiadomość, że firma się przenosi i jeszcze maksymalnie 2 miesiące będzie tam pracował
|
|
|
#2139 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za miłe słowa
![]() ale śliczne zakupy!!! Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2140 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Coś pisałyście, że te Minky to w Pepco były? Cytat:
półśpiochy sa też z Pepco?Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja już skończyłam prasowanie na dziś. Robię kolejne pranko. Też myślałam żeby robić to w październiku ale w sumie, trochę z tym schodzi, a też bywa, ze kilka dni z rzędu nie mam siły na nic. Więc zaczęłam wcześniej. Piorę, prasuję i wkładam do worków żeby było zabezpieczone. Jak pokoik będzie skończony to będę układać. Wolę już mieć gotowe żeby się zorientować co mam a czego nie. Z ubranek na pewno muszę dokupić półśpiochy w rozmiarze 62, do body z dł rękawem. |
||||||||||
|
|
|
#2141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i drzewko pięknie wygląda Cytat:
Byliśmy z mężem na tej szkole rodzenia. Dzisiaj był wykład z pediatrą i położnikiem i powiem wam, że jakoś jestem pozytywnie nastawiona do porodu. Tak jak wcześniej się bałam tak teraz wiem mniej więcej co mnie czeka i myślę pozytywnie. Obym tylko nie spanikowała potem podjechaliśmy do sklepu, ale wybór materacy praktycznie żaden i chyba będziemy zamawiać na necie.
|
|
#2142 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za miłe słowa odnośnie naszego pokoiku
Ja juz sobie robie zakaz kupowania ubranek, pewnie jeszcze jakieś dostaniemy, a jak czegoś braknie na większe rozmiary to się później dokupi, na 56 już mam chyba wystarczająco.
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
Mam takie pytanko. Któraś z Was pisała kiedyś o tych kocykach minky, że różnią się one gramaturą. Czy gramatura 290g będzie dobra? Postanowiłam nie kupować pościeli tylko ochraniacz minky i kocyk i szukam właśnie na allegro
|
#2144 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no piękne są te bluzeczki,mszę obczaić w tesco ja nie czułam żeby Lenka miała czkawkę,to źle![]() Cytat:
Trzymaj się dzielnie pisałaś że czułaś przy chodzeniu że szyjka się skraca,możesz napisać co dokładnie czułaś?? bo ja schizuję trochę bo mnie boli przy przekręcaniu się na łóżku,zakładaniu nogi na nogę ,może i więzadła się rozciągają cholerka wie Cytat:
super się pokoik prezentuje ![]() Cytat:
oj tam, oj tam teraz możesz leżeć i pachnieć i czekać na termin ![]() Cytat:
a to nie ma żadnej możliwości żeby mąż też się tam przeniósł czy to za daleko? trochę niefajna sytuacja
|
|
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro się dowie więcej szczegółów, to znaczy do kiedy będzie pracował i czy dostanie jakąś odprawę... zobaczymy, ale nie wygląda to dobrze, bo jak zacznie nową pracę od połowy listopada to nawet nie będzie mógł wziąć L4 po narodzinach małej albo może być jeszcze gorzej i nie znajdzie nic...aż mnie z nerwów chyba złapał taki skurcz po boku i nie puszcza
|
|
|
#2146 |
|
Zadomowienie
|
Srebna_smuga trzymaj się, to już końcówka, dasz radę, spokojnie.
Wizaz spoko loko, ja też nic nie prałam jeszcze, jeszcze sporo mam do uzupełnienia w zakupach. Mamy czas. Październikowymi mamami proszę mnie tutaj nie straszyć Jak to jest z termometrem, aż taki on nie zbędny? |
|
|
|
#2147 |
|
Rozeznanie
|
Wonderko no moim zdaniem konieczność, dzieciaczkom raczej dość często sprawdza się temp. chodźby po szczepieniach może wystąpić skok, i trzeba to kontrolować.
ja kupiłam swego czasu bezdotykowy w Lidlu
|
#2148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Srebrna_smuga, eh dobrze ze wyprawkę skompletowalas, a do okien Tz-ta zagon będzie dobrze, z tego co widzę możesz być naprawdę pierwsza rozpakowana, juz niedługo będziesz tulic córeczkę♥ a przez ten miesiąc odpoczywaj i zbieraj siły---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Fasterka, super zakupy, ten zegar słodki i kącik tez masz przytulny, sliczny ten ochraniacz---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Maartucha, ale ubranka
|
|
#2149 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze, złożyliśmy łóżeczko i niestety musimy wywalić przewijak, za sużo miejsca zajmuje. Kupimy za to nakładkę na łóżeczko do przewijania.
---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Bede musiala znalezc miejsce na wszystkie kosmetyki i rzeczy podreczne :-/ |
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
Niedawno wróciliśmy ze szkoły rodzenia. Jeszcze po drodze byliśmy odebrać tunikę/sweterek dla małej, który babka z mojej miejscowości wystawiła na sprzedaż (na fb jest taka grupa z tej miejscowości - sprzedam/oddam/zamienię). Jeszcze w Biedronce byliśmy, także padnięta jestem... W dodatku mnie mąż wkurzyl i się poklocilismy
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
Tu zdjęcie tej tuniki. Jak mała z niej na długość wyrośnie to może być zakladany jako sweterek
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam termometr na podczerwien z microlife ( i bezdotykowy i też można do uszka włożyć i zmierzyć temp ), kupiłam jeszcze w tamtym roku. Myślę że pożyteczna rzecz, nie jest może dokładny w 100% ale chociaż orientacyjnie się wie czy coś nie łapie
Ja byłam dziś w biedr i kupiłam te pampersy z DADY newborn za 9 zł ale tak dumam czy to nie za mała paczka (28szt) i czy nie dokupić jeszcze jednej ? chociaż te newborn chyba krótko się używa, bo te mini już są od 3-6 kg. i krem pielęgnacyjny bambino.
Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need. 🤍 ______________________ Edytowane przez czekooczekolada Czas edycji: 2015-09-15 o 20:51 |
|
|
|
#2153 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nad nimi zastanawiałam... Co prawda mam jedną paczkę Happy 1 42 sztuki, ale Julcia ma być drobna, więc pewnie 1 będziemy długo używać. W ogóle to się zastanawiam czy 0 nie kupić...
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2156 |
|
Zadomowienie
|
Ok. Dzięki. To kupię ten termometr.
|
|
|
|
#2157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Matko dziewczyny ja zwariuje z miłości jak On sie urodzi ![]() Kasiula8708 nie ma na to reguly, wlasnie ostatnio odwiedzila mnie znajoma ktora mówila ze w pierwszej ciazy ani razu nie miala a teraz przy drugiej to kilka razy dziennie.
|
|
#2158 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja jak zuzyje te co mam to napewno kupie juz te mini. Dady 29.99 za 78 szt. Cena rewelka tylko zeby sie sprawdzaly. Powiem Wam, ze na ta chwilę zostało mi tylko jedno pranie do zrobienia. Co ja bede robic jak juz wszystko zrobie hehehe :-D bede sprzatać chate dalej. I tak do listopada :-D |
|
|
|
|
#2159 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To dobrze po prostu moja z tych nieczkających ![]() Też to oglądałam i aż się popłakałam nad tą maleńką Amelką 620g,jej jakie stópki maleńkie miała,aż się rozczuliłam ile te maleństwa muszą przejść a ich rodzice to nie wspomne ![]() Chyba ciężko tak nic nierobić całe dnie,jak dajesz radę i czym się zajmujesz?
|
|
|
#2160 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No co wy. Takiemu maluszkowi mozna pod pacha! Ja kupilam bezdotykowy ale jakis felerny mi sie trafil i mierzylam zwyklym. Dopiero pozniej jak dziecko zrobilo sie ruchliwe i nie dalo to kupilismy taki elektroniczny do ucha i jestem bardzo zadowolona. Mam z TT. ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
Uuu szkoda
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:40.

Nasz ślub 16.08.2014 

Zwariować idzie już. Pocieszam się, że to już bliżej niż dalej
Czułam, że ta szyjka jest miękka i że tak dziwnie jest przy chodzeniu...heh...
Ja i bezruch? No jak? ;( Mam nadzieję, że z malutką będzie wszystko dobrze...
W poniedziałek zobaczę czy brzuszek jest w porządku bo to usg robię z pomiarami w szpitalu. Oby było dobrze bo jeszcze tego mi brakuje..

i nic się nie stanie jak okna nie będą umyte a ubranka poprasowane
szalone :P widać, że juz wiekszość nie pracuje bo tempo pisania wzrosło hehe
w 27+1 było 1039 g więc obstawiam coś około 1700 

jutro się dowie więcej szczegółów, to znaczy do kiedy będzie pracował i czy dostanie jakąś odprawę... zobaczymy, ale nie wygląda to dobrze, bo jak zacznie nową pracę od połowy listopada to nawet nie będzie mógł wziąć L4 po narodzinach małej