|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Cytat:
Mamy z 2 płytkami i niania. Ja chyba na glukozę pójdę w ta sobote bo potem lecimy do Hiszpani i nie zostanie mi żaden weekend przed wizyta kolejna. A w tygodniu praca wiec nie ma czasu. Wypicie bedzie spoko. Byle potem przetrwać lepiej niz ostatnio. |
|
|
|
|
#4322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja glukoza bedzie po kolejnej wizycie czyli gleboki pazdziernik ![]() Aaaa i jeszcze lekarz dzisiaj kazal mi brac magnez 3x2 tab, na pytanie jaka ma byc dobowa dawka odpowiedzial, ze magnez jest ciezko przedawkowac i to bez roznicy jaki zjem.... Dziwne to troche. |
|
|
|
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
malwi pokoik już nabiera kształtów, co wam jeszcze zostało zrobić, meble stoją, tapeta jest to aby się wprowadzać? jak już się łóżeczko wstawi, jakieś dziecięce dodatki będzie pięknie.
|
|
|
|
#4324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Urocze to jest Ale nie lubię takiego "O matko! Ja muszę dotknąć brzuszka! Ojej jak słodko" Mam ochotę zazwyczaj zdzielić taką po łapkach z tekstem "moje!" Malwi super tapeta! ![]() Stwierdzam, że przed porodem zamrożę chyba dwa gary rosołu No boska sprawa! Wyciągam, 3h rozmrożone, ziemniaki, marchew i seler, dosolić, dopieprzyć, dodać jakiś główny składnik i voila! Zupa gotowa A taki kubełek rosołu zamrożonego na nas jest idealnie że też to dopiero teraz odkryłam!---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Tż wraca właśnie z popcornem i żelkami Bedem grubam
|
|
|
|
|
#4325 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4326 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zapiszę sobie na listę.Robicie badania prenatalne w 3 trymestrze? |
|
|
|
|
#4327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wypiłam buraczany koktajl to rozgrzeszona jestem jutro nie będzie chrupków o!
|
|
|
|
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
Jest różnica w chęci pomocy, a w uszczęśliwianiu na siłę. U nas teściowie chcą kupić wózek, taki podobno u nich zwyczaj, nie pasuje nam to, ale ze względu na kase, to wydatek, a nie chcę by się tak wykosztowywali. No ale kij, tu nie przegadamy. Ale irytuje mi wciskanie wszystkiego na siłę i problem, gdy nie chcę, bo planuję inne. To już nie jest takie fajne.
![]() uao gratulacje! ![]() Casa super, że wizyta udana ![]() Mnie nikt po brzuchu na szczęście macać jak dotąd nie chciał. |
|
|
|
#4330 |
|
Zadomowienie
|
Nie da się Was nadrobić, więc tak po łebkach...
Niepozorna - piękny masz brzuszek Dotka - super, że już ok i już wyszłaś uaoo - gratki za córeczkęMagda - chyba Ty wstawiałaś tę ramkę z USG. Baaardzo mi się podoba i chyba taką zrobię. Co do finansowania zakupów - jestem zdania, że rodzice (dziadkowie) - jeśli mają taką chęć, niech sponsorują. Tak sobie ywobrażam, że to dla nich wielka radość, więc dlaczego mamy im odbierać tę przyjemność? Nikt ich przecież nie zmusza... Coś jeszcze miałam napisać, ale zapomniałam Edit: już wiem ![]() Co do pępka - mój jest płytszy, ale ... on ogólnie był płytszy po laparoskopii. Mam nadzieję, że nie pęknie Edytowane przez candyyfloss Czas edycji: 2015-09-15 o 19:21 |
|
|
|
#4332 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wciągnęłam dwa malutkie pączusie
ale przyjechały z nami z nad morza jeszcze, a one tam są takie pyszne
|
|
|
|
#4333 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja z kolei oszamalam pol wedzonej makreli
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie poszlo pol buleczki z kremem orzechowym
![]() Czarnula, dzieki ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4335 |
|
Zadomowienie
|
A ja codziennie coś słodkiego muszę zjeść
|
|
|
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
A ja grzecznie jem sałatkę.
|
|
|
|
#4337 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny.
Trochę mnie nie było, ale to przez moją siostrę. W sobotę zadzwoniła, czy mamy plany na weekend i za dwie godziny była a wyjechała dzisiaj. Lubię, jak nas odwiedza i nawet mój mąż zawsze się cieszy bo ma towarzystwo. Pisałyście o brzuszkach, mój przez tydzień tak urósł, że sama się zdziwiłam. No i pojechałam na zakupy po ciążowe jeansy. Szkoda mi dać 150 zł za spodnie na 3 miesiące :/ Za tą kasę kupiłam 2 pary legginsów w h&m i super kardigan na wyprzedaży Kocham te legginsy, są takie wygodne ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Dzisiaj zobaczyłam ten program 600 gram szczęścia czy jakoś tak. Płakałam jak bóbr :p Uświadomiłam sobie, że muszę już skompletować wyprawkę do szpitala na wszelki wypadek
|
|
#4338 |
|
Rozeznanie
|
Ponawiam pytanie czy robicie badania prenatalne trzeciego trymestru ciąży?
|
|
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Jak tak piszecie o jedzeniu to znowu zgłodniałam
A Mały kopie jak szalony dzisiaj. Aż się zastanawiam co on tam tak zawzięcie wyprawia bo calutkie popołudnie się wierci, kopie i przelewa... I też przyłączam się do pytania o co chodzi z tymi prenatalnymi
|
|
|
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, znalazłam przeczytałam. U nas to są normalne badanie więc ja je będę mieć. Ten pas mam już zakładany od dwóch wizyt i do końca będzie już zakładany. " Podczas testu niestresowego na brzuchu matki umieszcza się specjalny pas, który będzie mierzył czynność serca płodu. Badanie trwa ok. 30 minut. Jeśli dziecko się nie porusza, nie oznacza to, że dzieje się z nim coś złego, może po prostu spać. Pielęgniarka stara się je wtedy obudzić." A na USG" Podczas badania ocenia się pięć parametrów biofizycznych: czynności serca płodu (FHR), napięcia mięśniowego płodu, ruchów płodu, ruchów oddechowych płodu, ilości płynu owodniowego." tez ma to na normalnym USG
|
|
|
|
#4343 |
|
Zadomowienie
|
A ja dziś 5 gołąbków takiego miałam małego głoda
![]() No i az sie rozpłakałam od bólu plecow i promieniował mi do pośladków i nóg dodatkowo ten głód i mały strasznie kopiał cały dzien w plecy i ciągnelo mnie w pachwinach Rozpłakałam się, mały sie uspokoił i jest lepiej. Jutro przyjdzie piłka może sobie poskacze to coś przejdzie bo już tak drugi dzień. Za tydzień wizyta zobaczymy co u niego bo aż mnie niepokoją jego ciągłe ruchy. Rano mnie budzi o 7-8, w dzień troche śpi i zaczyna się o 14-15 i tak do nocy. Przez sen się budze, nie wiem czy to normalne... |
|
|
|
#4344 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi moja ginekolog mówiła o tych dwóch poprzednich, chciałam się zapisać na połówkowe ale za późno jest. No i myślę nad tym trzecim. |
|
|
|
|
#4345 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie się zbieram w sobie żeby zadzwonić i się umówić ![]() Co do pomocy rodziców to o ile jest ona nienachalna i oni mogą sobie na nią pozwolić to ok nam nic większego nie proponowali ale wiedzą że radzimy sobie finansowo bez probkemu, pewnie jakieś drobniejsze prezenty nam sprawią
|
||||
|
|
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
Koktajlowa, mysle, ze moj gin bedzie to robil nawet nie mowiac mi jak to sie nazywa ;-)
Dzieki Ewusia ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
malwi89 pokój dziecięcy zapowiada się super i bardzo przytulny będzie na pewno
![]() Co do grzechów kulinarnych to ja dzisiaj wsunęłam canneloni z bolognese i serem, a teraz czipsy wstyd straszny bo w ciąży w ogóle czipsów staram się unikać...
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak pisałam u nas to normalne badanie.
|
|
|
|
#4349 |
|
Wtajemniczenie
|
Duzo juz macie wage na +? Bo ja niestety przekroczylam 8kg
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
Przypuszczam, że mój gin mi to zrobi w ramach wizyty którejś jak przyjdzie na to czas.
A na glukozę wybieram się w sobotę chyba. Mam nadzieje, że będzie dobrze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:48.

Urocze to jest
Mam ochotę zazwyczaj zdzielić taką po łapkach z tekstem "moje!" 
No boska sprawa! Wyciągam, 3h rozmrożone, ziemniaki, marchew i seler, dosolić, dopieprzyć, dodać jakiś główny składnik i voila! Zupa gotowa
Bedem grubam