Mamusie grudniowe 2015 cz.6 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-15, 19:58   #3691
rudaska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6

Sylwuska ciasto ci wyjdzie na pewno! A ochraniacz z jednej strony siwy, z drugiej turkusowy. Wszystko od jednego sprzedawcy: magmaris ma dużo fajnych rzeczy tylko jak ja zamawiałam to niektóre aukcje się kończyły więc pewnie będą wznowione. I bardzo fajny kontakt, bo dwa razy zmieniałam zamówienie, ostatni raz w piątek

Stary 2015-09-15, 20:04   #3692
kalusia87
Zakorzenienie

Sylwuska, nie przejmuj się, ja piekłam kiedyś Izaurę z przepisu teściowej i nie dałam proszku do pieczenia (przepis był dziwny, proszek był w składnikach ale w przepisie już nie było o nim mowy) a i tak mi wyrosła
Stary 2015-09-15, 20:08   #3693
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Dziękuję

Super, że wózek zamówiony! Koniecznie się pochwal jak przyjdzie. Długo musicie czekać? Zamawialiście w sklepie czy przez internet?

Idź się połóż jak stwardniał Ja dziś cały dzień mam napięty

Pamiętam
Pochwałę sie, pewnie w piątek albo dopiero po weekendzie przyjdzie poczta. Kupiliśmy używany przez internet. Stan idealny więc sie cieszę.

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Super, że wózek macie już z głowy
Ja się dalej nie potrafię zdecydować

Grzecznie napiłam się wody
Nasz wózek wybrał mąz , nasi znajomi z dziećmi bardzo chwalili ten modelwięc jestem spokojna.
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 20:08   #3694
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Pochwałę sie, pewnie w piątek albo dopiero po weekendzie przyjdzie poczta. Kupiliśmy używany przez internet. Stan idealny więc sie cieszę.
Ja też brałam pod uwagę Jedo Fyn. On jest fajny bo ma dużą gondolę. Niestety ktoś nam go sprzątnął sprzed nosa na olx
Stary 2015-09-15, 20:08   #3695
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
O tak, musisz z nią porozmawiać i wygłaskać, żeby grzeczna była Nasza też zawsze coś chowa
Ostatnio buzię pokazała to ja znowu nie widziałam USG :/

Ojej! Dobrze, że szybko zareagowałaś i wygląda na to, że ciasto udało się uratować
Dokładnie, muszę ladnie poprosić, bo ona buzke właśnie zawsze chowa, chociaż mam jedną fotkę w 4d, na której pokazała swój kochany pyszczek

Może będzie jeszcze lepsze

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Sylwuska ciasto ci wyjdzie na pewno! A ochraniacz z jednej strony siwy, z drugiej turkusowy. Wszystko od jednego sprzedawcy: magmaris ma dużo fajnych rzeczy tylko jak ja zamawiałam to niektóre aukcje się kończyły więc pewnie będą wznowione. I bardzo fajny kontakt, bo dwa razy zmieniałam zamówienie, ostatni raz w piątek

Wygląda jak brązowy, to pewnie od światła, ale rzeczywiście jest śliczny, bardzo mi się podoba, lubię takie spokojne wzory

Super, dziękuję, zapisałam sobie

Właśnie włączyłam, nawet urosło, no zobaczymy co z tego wyjdzie, pachnie w całym mieszkaniu

I wie cię co Wam powiem, nic mi się nie chciało, zle się czułam, a jak wzięłam się do roboty, to od razu mi lepiej. Na jutro zaplanowałam sobie sporo rzeczy, mam nadzieję że będę się dobrze czuła, bo zapuscilam już mieszkanie, muszę tu ogarnąć

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 20:09   #3696
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Mam już wyniki i o ile mocz i morfologia są ok, to chyba mam cukrzycę ciążową, bo wyniki mi wyszły wysokie, tzn. na czczo - 83 (mieszczę się spokojnie w normie), ale po godzinie - 184 (a norma jest chyba do 140) i po dwóch godzinach - 173 (czyli też za wysoko)...dobrze, że w czwartek idę do gina, bo się zmartwiłam
Oj cień to współczuję;/
Stary 2015-09-15, 20:12   #3697
sylwoha
Zakorzenienie

Kurde mam problem z ta kurtka na zime

Xxl jak spbie poradzicie?
Bo ja nie widze siebie w jakims polarze czy cos
W ogole to chcialabym ladnie wygladac w tej ciazy ale mam problem z tshirtami
Za male sie robia na brzuchu.
I znalezc bawelniane proste, z dekoltem v albo lodka to ciezki kawalek chleba.
Ide chyba igarnac allegro z oststnimi zamowieniami

Macie stojak do wanienki?
Kurde
Bo ja mam w
Domu cieplo, w lazienxe tez, duzo mca. I sama nie wiem- kapac malego na podlodze i sie schylac to srednio- moze jednak stojak? Jak wy robicie?
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 20:18   #3698
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Kurde
Bo ja mam w
Domu cieplo, w lazienxe tez, duzo mca. I sama nie wiem- kapac malego na podlodze i sie schylac to srednio- moze jednak stojak? Jak wy robicie?
U nas z pokoju jest najbliżej do kuchni. Do łazienki trzeba przejść przez chłodny korytarz więc myślę o kąpaniu w kuchni. Wanienkę się postawi na krzesłach
Stary 2015-09-15, 20:19   #3699
cienwiatru
Wtajemniczenie

Syylwuska, tak piłam z cytryną...doczytałam się tyle, że przy obciążeniu 75 g, normy są po pierwszej godzinie do 180 mg/dl (ja miałam 184) a po drugiej godzinie do 140 mg/dl (tu miałam więcej, bo 173)...i czytam w necie sprzeczne informacje, więc chyba nie będę na razie schizować, tylko poczekam na to, co mi powie gin...w pierwszej ciąży byłam mega pokłuta, bo przez cały 8 miesiąc w szpitalu dostawałam kilka razy dziennie zastrzyki i kroplówki, a teraz miałam nadzieję, że uda mi się uniknąć wyglądania jak sitko ale jeśli będzie trzeba badać cukier i nie daj boże brać insulinę, to będę tak robić i już...dzięki bogu, że igły na mnie nie robią wrażenia
Dzięki za wsparcie kochana i Wam wszystkim dziewczyny zawsze mi raźniej jak wiem, że mam w was oparcie no i że nie ja jedna mam za wysoki wynik...nigdy bym nie pomyślała, że taka słodka ze mnie dziewczyna
P.S. A które z was kochane miały nieprawidłowy wynik w badaniu na glukozę, bo nie pamiętam? I czy dużo przekroczyłyście normę? Jakie macie zalecenia? (100 pytań do...)

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 20:21   #3700
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Sylwuska, nie przejmuj się, ja piekłam kiedyś Izaurę z przepisu teściowej i nie dałam proszku do pieczenia (przepis był dziwny, proszek był w składnikach ale w przepisie już nie było o nim mowy) a i tak mi wyrosła
Myślałam, ze bez proszku to już całkiem zakalec wyjdzie
Cytat:

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Nasz wózek wybrał mąz , nasi znajomi z dziećmi bardzo chwalili ten modelwięc jestem spokojna.
On ma bardzo dobre opinie, tylko ze stare juz, bo sprzed 5 czy 7 lat, więc ciekawe czy wiarygodne są. Ja jak go oglądałam to bardzo mi się podobał, mialam zastrzeżenia tylko do spacerówki, bo Ta wkładka wydała mi się taka spora i ze dosyć ciasno w tej spacerowke może być, jakby za wąską byla, ale jestem ciekawa Twojej opinii jak już obejrzysz wózek z każdej strony

Stary 2015-09-15, 20:23   #3701
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:

Kurde
Bo ja mam w
Co do wanienki nie kupuje stojaka, dwa krzesła i to to samo. Szkoda mi 60 zł na stojak.

Bluzki kupuj np. w pepco , textil markecie, na bazarze. Tam znalazłam taki rozciagliwe tuniki zwykle ,do połowy tylka i są rewelacyjne, na brzuchu sie rozciągają idealnie. Po 20, 30 zł można kupić. Bawełna 1 gatunek, super. Polecam

Kurtki nie kupuje, bede chodzić w rozpiętej i kupiłam grube szale do otulenia sie. Porqtuje sie polarami bo w ciuchlandzie kupiłam takie wieksze prawie nowki
Stary 2015-09-15, 20:26   #3702
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
No to był taki placek honorowy TŻ to od razu spisał na straty, powiedział, żeby go wyrzucić i nie marnować na niego prądu, i oczywiście mi nagadał, że jak mogłam ten proszek pominąć, skoro tyle osób robiło z tego przepisu i dobrze zrozumiało.
Stary 2015-09-15, 20:26   #3703
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

Czubasek kurde!! Zbankrutuje przez Was, ja też chce taką lampkę, tym bardziej że i tak myslalam, żeby coś kupić, jak Mała się będzie budziła, a do tych literek tak fajnie wygląda:Love:
Szkoda tylko ze nie ma takiego wyboru wzorów jak przy literkach.

akurat u tego sprzedawcy mozesz sobie uzgodnic inny wzór lampki, taki np pod literki
dlatego ja sobie zapisałam go juz w zakladkach

u mnie bedzie królował wzór marynarski

Cytat:
Dziewczynki, któraś z was pisała o inhalacji z soli. Przypomnicie, jak to się robiło? rosi: umieram przez te zatoki

co prawda nie ja, ale tez miałam problem z zatokami,
Ja uzyeałam soli fizjologicznej. Wpuszczałam sobie w dziurke do nosa ale tak zeby nie za daleko pociekło, trzymałam 20 s i smarkałam
Plus inhalacje inhalatorem i smarowanie amolem

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 20:26   #3704
_karmazynova_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Karmazynova na ktora idziesz?

Mam nadzieje ze nie usłyszę ze szyjka za krótka.

Zrobiłam to. Bozena przygotowana. Jak mnie kark boli od prob dojrzenia czy dobrze ogolilam. Będę musiała jeszcze tz poprosić aby zernkal

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Tez nie mam ręki.

Lampkę koniecznie. Niby mamy w kołysce ale wydaje mi sie zdecydowanie za slaba na przewijanie
Idę na 15.10. a Ty?

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Cień czyli czeka Cię wizyta u diabetologa tak jak mnie ..

Karmazynova kurde to już mój 2 panieński w ciazy :/ ale przynajmniej Aniqa będzie dobrze nawodniona

Padam .. w takim tempie bede sprzątać do października :/:/

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Dopadł mnie głód .. :/ nie wiem co zjeść
U mnie też 2 panieński, tylko pierwszy nie był mój czego się nie robi dla nawodnienia organizmu

Cytat:
O to panieński zakrapiany wodą będzie am na wątku

Ładne, cały komplecik zamowilas?

Ogłaszam wszem i wobec (heh nawet nie wiem jak to się pisze) że dopadł mnie kalafior ciążowy na maksa, takiej sytuacji jeszcze nie miałam

Oczywiście Wy robicie ciasto, a ja co? Ja też muszę zrobić ciasto w sumie zamierzalam juz w weekend, ale ze glukoza miała być w poniedziałek, to stwierdziłam że poczekam. Pojechałam z Tz do sklepu, kupiłam produkty, no i w domu zabrałam się za robotę.
Pierwsze co, kupiłam jajka, w tym jedno rozbite, jak można tego nie zauwazyc?
Następnie zmiksowalam margarynę i jajka dodałam połowę mąki i mysle kurczę jakieś za gęste jest, jak jeszcze drugie tyle mam dodac? Patrzę do przepisu, a tam trzeba było jeszcze cukier, mleko i dopiero mąka pięknie, wyglądało jakby się zwazylo ;/ mialam wyrzucic, ale myślę, oj tam najwyżej wyjemy lyzka.
Na koniec przelewam do tortownicy i tak myślę, kurczę jak ono wyrośnie, patrzę do przepisu, a tam 2 łyżeczki proszku do pieczenia jak byk, a ja oczywiście nie dodałam No masakra jakaś! Jeszcze nigdy nie miałam takiego zaćmienia, zawsze kilka razy czytam dokładnie przepis, tym bardziej ze przed oczami go mialam, a tu taki kalafior
Wyjęłam do miski i wymieszałam z proszkiem i dopiero wlałam na nowo do tortownicy, piecze się w piekarniku, nawet urosło, ciekawe co z tego będzie ;P pachnie ladnie

Tak kupiłam zestaw łóżeczko i komoda

ciasto na pewno wyjdzie pyszne

Cytat:

Kurde
Bo ja mam w
My mamy mało miejsca i mały prysznic, więc wanienkę będziemy kłaść na pralkę jeśli się zmieści lub na krzesła

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

Edytowane przez _karmazynova_
Czas edycji: 2015-09-15 o 20:34
_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 20:28   #3705
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:

On ma bardzo dobre opinie, tylko ze stare juz, bo sprzed 5 czy 7 lat, więc ciekawe czy wiarygodne są. Ja jak go oglądałam to bardzo mi się podobał, mialam zastrzeżenia tylko do spacerówki, bo Ta wkładka wydała mi się taka spora i ze dosyć ciasno w tej spacerowke może być, jakby za wąską byla, ale jestem ciekawa Twojej opinii jak już obejrzysz wózek z każdej strony

Powiem Wam szczerze jak zobaczę swój i dodam fotki, oglądałam go wcześniej i podobał mi sie, znajomi mają i chwala. Z wozkami jak z facetami, każdej podoba sie inny ja już mam z głowy
Stary 2015-09-15, 20:33   #3706
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:

Kurde
Bo ja mam w
Ja kupuję stelaz, bo łazienkę mam małą i nie wiem czy będę w niej w góle kapala, czy zamieścimy się z Tz,a szczególnie na początku chciałabym razem, jeśli nie to w pokoju ppostawie, a na podłogę reczniki mi się właśnie nie widzi te schylanie jakoś ;/

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Syylwuska, tak piłam z cytryną...doczytałam się tyle, że przy obciążeniu 75 g, normy są po pierwszej godzinie do 180 mg/dl (ja miałam 184) a po drugiej godzinie do 140 mg/dl (tu miałam więcej, bo 173)...i czytam w necie sprzeczne informacje, więc chyba nie będę na razie schizować, tylko poczekam na to, co mi powie gin...w pierwszej ciąży byłam mega pokłuta, bo przez cały 8 miesiąc w szpitalu dostawałam kilka razy dziennie zastrzyki i kroplówki, a teraz miałam nadzieję, że uda mi się uniknąć wyglądania jak sitko ale jeśli będzie trzeba badać cukier i nie daj boże brać insulinę, to będę tak robić i już...dzięki bogu, że igły na mnie nie robią wrażenia
Dzięki za wsparcie kochana i Wam wszystkim dziewczyny zawsze mi raźniej jak wiem, że mam w was oparcie no i że nie ja jedna mam za wysoki wynik...nigdy bym nie pomyślała, że taka słodka ze mnie dziewczyna
P.S. A które z was kochane miały nieprawidłowy wynik w badaniu na glukozę, bo nie pamiętam? I czy dużo przekroczyłyście normę? Jakie macie zalecenia? (100 pytań do...)
To faktycznie niedużo przekroczylas, gorszy wynik ten po 2 godz, ale na razie nic się nie martw, nie czytaj tych internetow, tylko poczekaj na wizytę ;*
Al w w pierwszej ciąży miałaś cukrzycę? Może nie będzie aż tyle klucia, dasz radę, przecież dla swoich Kruszynek zrobimy wszystko i wszystko jesteśmy w stanie przetrwac dla nich

Od tego tu jesteśmy, zeby się razem wspierać i pocieszać w trudach ciazowych i ogólnie zyciowych ;*

Ja pamiętam że Halwaya, Oenedue, Wojniann i Agrita?? Ale nie jestem pewna.

Pytałam Cię jesZcze o lozeczko. Jak będziesz miała chwilę to odpowiedz, a jak będzie złożone, to pokaz

Stary 2015-09-15, 20:35   #3707
sylwoha
Zakorzenienie

To ja jutro poerwsza wizytuje
10 20 mam.

Co do wanienki to juz sama nie wiem :p
Ale stojak moge pozyczyc.
To chyba tak zrobie.

Ide obadac bonprixa apropo kurtek.
ZAmowilam sobie ciazowe spodnie z hm i poncho.
Oby bylo fajne.
Stary 2015-09-15, 20:36   #3708
kalwinka
Zadomowienie

Nasza malutka rozwija się dobrze i rośnie jak a drożdżach - waży już 1200 gram ! (3 tygodnie temu ok 700). Uparciuch straszy, tż chciał bardzo zdjęcie, ale mała wtuliła się twarzą w stronę mojej kości ogonowej Ja jestem trochę podłamana po wizycie - wyniki mi spadły mimo brania żelaza i picia takich mikstur jak sok z pokrzywy (fuj), szyjka się skraca i macica stawia. Dostałam luteinę, jak nie pomoże, to lekarz położy mnie na oddziale Wizyta za 2 tyg.
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 20:51   #3709
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
No to był taki placek honorowy TŻ to od razu spisał na straty, powiedział, żeby go wyrzucić i nie marnować na niego prądu, i oczywiście mi nagadał, że jak mogłam ten proszek pominąć, skoro tyle osób robiło z tego przepisu i dobrze zrozumiało.
Ojej to trochę musiało być przykre, mój to starał się mnie jakoś pocieszyć, bo ja oczywiście się zdenerwowalam ;/

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
akurat u tego sprzedawcy mozesz sobie uzgodnic inny wzór lampki, taki np pod literki
dlatego ja sobie zapisałam go juz w zakladkach

u mnie bedzie królował wzór marynarski

co prawda nie ja, ale tez miałam problem z zatokami,
Ja uzyeałam soli fizjologicznej. Wpuszczałam sobie w dziurke do nosa ale tak zeby nie za daleko pociekło, trzymałam 20 s i smarkałam
Plus inhalacje inhalatorem i smarowanie amolem
A no to fajnie

Też mam kilka rzeczy w tym stylu, wózek tez na oku mam taki i smoczki
Cytat:
Powiem Wam szczerze jak zobaczę swój i dodam fotki, oglądałam go wcześniej i podobał mi sie, znajomi mają i chwala. Z wozkami jak z facetami, każdej podoba sie inny ja już mam z głowy
Jasne, jeszcze takiego nie ma, co by wszystkim pasował czekam na opinie

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
To ja jutro poerwsza wizytuje
10 20 mam.

Co do wanienki to juz sama nie wiem
Ale stojak moge pozyczyc.
To chyba tak zrobie.

Ide obadac bonprixa apropo kurtek.
ZAmowilam sobie ciazowe spodnie z hm i poncho.
Oby bylo fajne.
W sumie można wykorzystać też krzesła, ale ja też ich nie mam, tylko taborety a na tym mogłoby być niebezpiecznie ;/

Skoro masz od kogo to ja bym pozyczyla

Ja z hm dostałam od siostry kilka par spodni

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Nasza malutka rozwija się dobrze i rośnie jak a drożdżach - waży już 1200 gram ! (3 tygodnie temu ok 700). Uparciuch straszy, tż chciał bardzo zdjęcie, ale mała wtuliła się twarzą w stronę mojej kości ogonowej Ja jestem trochę podłamana po wizycie - wyniki mi spadły mimo brania żelaza i picia takich mikstur jak sok z pokrzywy (fuj), szyjka się skraca i macica stawia. Dostałam luteinę, jak nie pomoże, to lekarz położy mnie na oddziale Wizyta za 2 tyg.
Ojejj jaką Panna już!!

Kurczę coś ostatnio każda ma jakieś problemy mniejsze lub większe, mam nadzieję, że luteina pomoże i obędzie się bez szpitala ;* a na resztę rzeczy dostałas jakieś leki czy suplementy?

Stary 2015-09-15, 20:54   #3710
Koritsi_a
Zadomowienie

Gryzelda słodziak

Kalusia a masz inhalator?

Cień wiatru oby jednak nie cukrzyca

Ja po wizycie również. Młodzież wazy 1270g, pomimo twardnienia brzucha u mnie i skurczy szyjka jest w porządku na razie mam się nie martwic. Pytalam o magnez ale mówi ze nie ma potrzeby jesli przechodzi mi po odpoczynku.

Pytalam o trzęsienie w brzuchu. Najpierw zapytał czy jestem pewna ze to dziecko. Powiedziałam ze raczej tak. To dopytywał jak często to się dzieje. To mowie ze tak raz na kilka dni. To stwierdził żeby sie tym nie przejmować.

Mam skierowanie na usg piersi i USG 30 tygodnia.

Niestety mój lekarz now będzie już przyjmował na NFZ. Mam opcje albo ostatnie wizyty miec u niego prywatnie ale zmienić lekarza co mi sie nie widzi.

Rozmawialiśmy też wstępnie o cc. On by mnie ciał w 39tc. Wstępnie bardzo luźno padło ze w czwartek 26.11. (córkę mam z 28.11.) wtedy w poniedziałek wychodziłabym do domu. Ale pierwszy poród miałam wywoływany w 37+1 wiec jak będą przesłanki jak przy córce to możliwe jest ciecie tydzień wczesniej.

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Kalwinka Twoja cora tak duża jak mój synuś

Z anemii w ciąży niestety ciężko wyjść... Oby luteina Ci pomogła.
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 20:58   #3711
rudaska
Zakorzenienie

Sylwuska no może rzeczywiście wyszedł brąz, ale to światło. Na żywo dużo lepiej wyglądają te kolory, no i można małemu zmienić jak sie wzór znudzi
Cytat:

Kurde
Bo ja mam w
Ja miałam nie kupować i wstawiać wanienkę pod prysznic, ale po ostatnich logistycznych oględzinach moich stwierdziłam, że kupuję stojak i wanienkę. Będę go rozkładać w przedpokoju zaraz przy wejściu do łazienki, będzie wystarczająco miejsca dla mnie i tż, a nie trzeba będzie nosić wanienki z wodą przez całe mieszkanie. Na przedpokoju mamy wykładzinę więc nawet jak się pochlapie to raczej orła nie wywiniemy, a w mini łazience nad pralką mam blat, na którym idealnie mieści się miękki przewijak, więc tam będę małego wycierać po kąpieli, a tż w tym czasie może wylać nawet wodę do zlewu w kuchni. Tak to sobie wymyśliłam, zobaczymy jak się sprawdzi. Acha i szukam i stojaka i wanienki używanej

Cytat:
Fajnie że mała wam rośnie, widać wstydziocha z niej i do mamy lubi się tulić. Ale wyników nie zazdroszczę, oby luteina pomogła, oszczędzaj się

Edytowane przez rudaska
Czas edycji: 2015-09-15 o 21:07
rudaska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 21:02   #3712
mujer
Zadomowienie

Cytat:
A wit C przy tym zjadasz? I niech już będzie... ten teges kwas foliowy?

Może jednak uda się uniknąć oddziału... Oby.

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:

Kurde
Bo ja mam w
Lepiej się kąpie na czyms wyższym. Mam stojak od kosza mojżesza, więc mi wystarczy zupełnie.

Kurtkę myślę obczaić w szmatexie jakimś. Jeśli się uda. Chyba, że w domu wygrzebię jakis staroć, bo gdzieś miałam słoniowy płaszcz. Zobaczymy
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 21:05   #3713
sylwoha
Zakorzenienie

Mujer czyli jak sie chcd poprawic morfo to jak sobie robie soki to burak jablko i natka bedzie spokoo?

Gratuluje duzych pociech
Kazda ostatnio faktycznie cos ma, czekam i na wyrok jutro ja :p
Stary 2015-09-15, 21:09   #3714
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
na liście na pierwszej stronie

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

mi też, ale nad Antoniną intensywnie myślę
Hah, u nas może będzie Antek Choć nie jestem pewna, bo już były rózne pomysły

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Mujer czyli jak sie chcd poprawic morfo to jak sobie robie soki to burak jablko i natka bedzie spokoo?

Gratuluje duzych pociech
Kazda ostatnio faktycznie cos ma, czekam i na wyrok jutro ja :p
Nie wiem, w sumie ja buroków nie piłam, bo mi się blender schrzanił. Ponoć najlepszy kwas buraczany A wogle to trza wpierniczać wołowinę z kiszoną kapustą
Mój gin mnie straszył natką, że jest skurczopędna. Choć jak miałam zapalenie pęcherza, to dużo jej żarłam i nic. Jednak lepiej sobie mało dawać, tak na wszelkiego wypadka.
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 21:13   #3715
0enedue
Zadomowienie

Kalwinka duża dziewczynka mam nadzieje ze wyniki się poprawia .

Ja kupuję wanienke ze stojaki em
Koritsi_a gratuluję udanej wizyty

poklocilaam się z tz .. tak jak na początku widziałam ze cieszy się z ciazy to teraz im dalej tym czuje się z tym wszystkim sama .. zamknęłam się w sypialni siedzę i wyje a on ma mnie totalnie w d.. idę spać ..

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 21:15   #3716
Fionka_31
Zakorzenienie

Ale wasze dzieciny juz duze.

W sumie ja tez czuje ze moja coraz więcej miejsca zajmuje i brzuch coraz cięższy. Nawet ruchy są inne i wyraźnie czuje ze coś mam w brzuchu.

Jutro wizyta o 16:15

Stojak do wanienki mam i będziemy używać. W łazience za ciasno wiec pewnie w salonie.

Kurtkę dostałam od koleżanki wiec problem z glowy

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Ktoras z was pytala o krem na zimno. Ten kupiłam. Troche z opóźnieniem wrzucam bo dopiero mi sie przypomniało

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 21:18   #3717
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Gryzelda słodziak

Cień wiatru oby jednak nie cukrzyca

Ja po wizycie również. Młodzież wazy 1270g, pomimo twardnienia brzucha u mnie i skurczy szyjka jest w porządku na razie mam się nie martwic. Pytalam o magnez ale mówi ze nie ma potrzeby jesli przechodzi mi po odpoczynku.

Pytalam o trzęsienie w brzuchu. Najpierw zapytał czy jestem pewna ze to dziecko. Powiedziałam ze raczej tak. To dopytywał jak często to się dzieje. To mowie ze tak raz na kilka dni. To stwierdził żeby sie tym nie przejmować.

Mam skierowanie na usg piersi i USG 30 tygodnia.

Niestety mój lekarz now będzie już przyjmował na NFZ. Mam opcje albo ostatnie wizyty miec u niego prywatnie ale zmienić lekarza co mi sie nie widzi.

Rozmawialiśmy też wstępnie o cc. On by mnie ciał w 39tc. Wstępnie bardzo luźno padło ze w czwartek 26.11. (córkę mam z 28.11.) wtedy w poniedziałek wychodziłabym do domu. Ale pierwszy poród miałam wywoływany w 37+1 wiec jak będą przesłanki jak przy córce to możliwe jest ciecie tydzień wczesniej.

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Kalwinka Twoja cora tak duża jak mój synuś

Z anemii w ciąży niestety ciężko wyjść... Oby luteina Ci pomogła.
Ale duże dzieciaczki gratulacje

Uspokoiło mnie trochę to, ze mimo że masz twardnienia i stawianie macicy to szyjka jest ok, ale z kolei wystarczyło mnie trochę te dopytywanie jego odnośnie trzesienia, coś więcej Ci o nich powiedzial?

Stary 2015-09-15, 21:19   #3718
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Niestety nie robię sobie w misce i przykrywam głowę ręcznikiem
Stary 2015-09-15, 21:23   #3719
ogolnie
Zakorzenienie

Sylwoha ja na razie o zimie nie myślę bo mnie to stresuje :-( Mam tyle kurtek w szafie,ale wszystkie o 4 rozmiary mniejsze :-(
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 21:24   #3720
Fionka_31
Zakorzenienie

Będziecie farbowaly włosy przed porodem?

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości