|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6
Sylwuska ciasto ci wyjdzie na pewno! A ochraniacz z jednej strony siwy, z drugiej turkusowy. Wszystko od jednego sprzedawcy: magmaris ma dużo fajnych rzeczy tylko jak ja zamawiałam to niektóre aukcje się kończyły więc pewnie będą wznowione. I bardzo fajny kontakt, bo dwa razy zmieniałam zamówienie, ostatni raz w piątek
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska, nie przejmuj się, ja piekłam kiedyś Izaurę z przepisu teściowej i nie dałam proszku do pieczenia (przepis był dziwny, proszek był w składnikach ale w przepisie już nie było o nim mowy) a i tak mi wyrosła
|
|
#3693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Nasz wózek wybrał mąz , nasi znajomi z dziećmi bardzo chwalili ten modelwięc jestem spokojna. |
|
|
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też brałam pod uwagę Jedo Fyn. On jest fajny bo ma dużą gondolę. Niestety ktoś nam go sprzątnął sprzed nosa na olx
|
|
#3695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może będzie jeszcze lepsze ![]() Cytat:
Super, dziękuję, zapisałam sobie ![]() Właśnie włączyłam, nawet urosło, no zobaczymy co z tego wyjdzie, pachnie w całym mieszkaniu ![]() I wie cię co Wam powiem, nic mi się nie chciało, zle się czułam, a jak wzięłam się do roboty, to od razu mi lepiej. Na jutro zaplanowałam sobie sporo rzeczy, mam nadzieję że będę się dobrze czuła, bo zapuscilam już mieszkanie, muszę tu ogarnąć ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde mam problem z ta kurtka na zime
Xxl jak spbie poradzicie? Bo ja nie widze siebie w jakims polarze czy cos ![]() W ogole to chcialabym ladnie wygladac w tej ciazy ale mam problem z tshirtami Za male sie robia na brzuchu. I znalezc bawelniane proste, z dekoltem v albo lodka to ciezki kawalek chleba. Ide chyba igarnac allegro z oststnimi zamowieniami Macie stojak do wanienki? Kurde Bo ja mam w Domu cieplo, w lazienxe tez, duzo mca. I sama nie wiem- kapac malego na podlodze i sie schylac to srednio- moze jednak stojak? Jak wy robicie? |
|
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
U nas z pokoju jest najbliżej do kuchni. Do łazienki trzeba przejść przez chłodny korytarz więc myślę o kąpaniu w kuchni. Wanienkę się postawi na krzesłach
|
|
#3699 |
|
Wtajemniczenie
|
Syylwuska, tak piłam z cytryną...doczytałam się tyle, że przy obciążeniu 75 g, normy są po pierwszej godzinie do 180 mg/dl (ja miałam 184) a po drugiej godzinie do 140 mg/dl (tu miałam więcej, bo 173)...i czytam w necie sprzeczne informacje, więc chyba nie będę na razie schizować, tylko poczekam na to, co mi powie gin...w pierwszej ciąży byłam mega pokłuta, bo przez cały 8 miesiąc w szpitalu dostawałam kilka razy dziennie zastrzyki i kroplówki, a teraz miałam nadzieję, że uda mi się uniknąć wyglądania jak sitko
ale jeśli będzie trzeba badać cukier i nie daj boże brać insulinę, to będę tak robić i już...dzięki bogu, że igły na mnie nie robią wrażenia ![]() Dzięki za wsparcie kochana i Wam wszystkim dziewczyny zawsze mi raźniej jak wiem, że mam w was oparcie no i że nie ja jedna mam za wysoki wynik...nigdy bym nie pomyślała, że taka słodka ze mnie dziewczyna ![]() P.S. A które z was kochane miały nieprawidłowy wynik w badaniu na glukozę, bo nie pamiętam? I czy dużo przekroczyłyście normę? Jakie macie zalecenia? (100 pytań do... )
|
#3700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3701 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bluzki kupuj np. w pepco , textil markecie, na bazarze. Tam znalazłam taki rozciagliwe tuniki zwykle ,do połowy tylka i są rewelacyjne, na brzuchu sie rozciągają idealnie. Po 20, 30 zł można kupić. Bawełna 1 gatunek, super. Polecam Kurtki nie kupuje, bede chodzić w rozpiętej i kupiłam grube szale do otulenia sie. Porqtuje sie polarami bo w ciuchlandzie kupiłam takie wieksze prawie nowki |
|
|
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
No to był taki placek honorowy
TŻ to od razu spisał na straty, powiedział, żeby go wyrzucić i nie marnować na niego prądu, i oczywiście mi nagadał, że jak mogłam ten proszek pominąć, skoro tyle osób robiło z tego przepisu i dobrze zrozumiało.
|
|
#3703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dlatego ja sobie zapisałam go juz w zakladkach ![]() u mnie bedzie królował wzór marynarski ![]() Cytat:
co prawda nie ja, ale tez miałam problem z zatokami, Ja uzyeałam soli fizjologicznej. Wpuszczałam sobie w dziurke do nosa ale tak zeby nie za daleko pociekło, trzymałam 20 s i smarkałam Plus inhalacje inhalatorem i smarowanie amolem |
||
|
|
|
#3704 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a Ty? Cytat:
czego się nie robi dla nawodnienia organizmu ![]() Cytat:
![]() ciasto na pewno wyjdzie pyszne Cytat:
Grudniowa mama 01.12.2015 ![]() Wrześniowa mama 18.09.2020 ![]() Edytowane przez _karmazynova_ Czas edycji: 2015-09-15 o 20:34 |
||||
|
|
|
#3705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja już mam z głowy
|
|
|
|
|
#3706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się właśnie nie widzi te schylanie jakoś ;/Cytat:
Al w w pierwszej ciąży miałaś cukrzycę? Może nie będzie aż tyle klucia, dasz radę, przecież dla swoich Kruszynek zrobimy wszystko i wszystko jesteśmy w stanie przetrwac dla nich Od tego tu jesteśmy, zeby się razem wspierać i pocieszać w trudach ciazowych i ogólnie zyciowych ;* Ja pamiętam że Halwaya, Oenedue, Wojniann i Agrita?? Ale nie jestem pewna. Pytałam Cię jesZcze o lozeczko. Jak będziesz miała chwilę to odpowiedz, a jak będzie złożone, to pokaz ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
To ja jutro poerwsza wizytuje
![]() 10 20 mam. Co do wanienki to juz sama nie wiem :p Ale stojak moge pozyczyc. To chyba tak zrobie. Ide obadac bonprixa apropo kurtek. ZAmowilam sobie ciazowe spodnie z hm i poncho. Oby bylo fajne. |
|
|
|
#3708 |
|
Zadomowienie
|
Nasza malutka rozwija się dobrze i rośnie jak a drożdżach - waży już 1200 gram ! (3 tygodnie temu ok 700). Uparciuch straszy, tż chciał bardzo zdjęcie, ale mała wtuliła się twarzą w stronę mojej kości ogonowej
Ja jestem trochę podłamana po wizycie - wyniki mi spadły mimo brania żelaza i picia takich mikstur jak sok z pokrzywy (fuj), szyjka się skraca i macica stawia. Dostałam luteinę, jak nie pomoże, to lekarz położy mnie na oddziale Wizyta za 2 tyg.
|
|
|
|
#3709 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Też mam kilka rzeczy w tym stylu, wózek tez na oku mam taki i smoczki ![]() Cytat:
czekam na opinie ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
Skoro masz od kogo to ja bym pozyczyla ![]() Ja z hm dostałam od siostry kilka par spodni ![]() Cytat:
Kurczę coś ostatnio każda ma jakieś problemy mniejsze lub większe, mam nadzieję, że luteina pomoże i obędzie się bez szpitala ;* a na resztę rzeczy dostałas jakieś leki czy suplementy? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||||
|
|
|
#3710 |
|
Zadomowienie
|
Gryzelda słodziak
![]() Kalusia a masz inhalator? Cień wiatru oby jednak nie cukrzyca Ja po wizycie również. Młodzież wazy 1270g, pomimo twardnienia brzucha u mnie i skurczy szyjka jest w porządku na razie mam się nie martwic. Pytalam o magnez ale mówi ze nie ma potrzeby jesli przechodzi mi po odpoczynku. Pytalam o trzęsienie w brzuchu. Najpierw zapytał czy jestem pewna ze to dziecko. Powiedziałam ze raczej tak. To dopytywał jak często to się dzieje. To mowie ze tak raz na kilka dni. To stwierdził żeby sie tym nie przejmować. Mam skierowanie na usg piersi i USG 30 tygodnia. Niestety mój lekarz now będzie już przyjmował na NFZ. Mam opcje albo ostatnie wizyty miec u niego prywatnie ale zmienić lekarza co mi sie nie widzi. Rozmawialiśmy też wstępnie o cc. On by mnie ciał w 39tc. Wstępnie bardzo luźno padło ze w czwartek 26.11. (córkę mam z 28.11.) wtedy w poniedziałek wychodziłabym do domu. Ale pierwszy poród miałam wywoływany w 37+1 wiec jak będą przesłanki jak przy córce to możliwe jest ciecie tydzień wczesniej. ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Kalwinka Twoja cora tak duża jak mój synuś ![]() Z anemii w ciąży niestety ciężko wyjść... Oby luteina Ci pomogła. |
|
|
|
#3711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska no może rzeczywiście wyszedł brąz, ale to światło. Na żywo dużo lepiej wyglądają te kolory, no i można małemu zmienić jak sie wzór znudzi
Cytat:
Cytat:
25.12.2015 Igor 17.09.2017 Olgierd Edytowane przez rudaska Czas edycji: 2015-09-15 o 21:07 |
||
|
|
|
#3712 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może jednak uda się uniknąć oddziału... Oby. ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
Kurtkę myślę obczaić w szmatexie jakimś. Jeśli się uda. Chyba, że w domu wygrzebię jakis staroć, bo gdzieś miałam słoniowy płaszcz. Zobaczymy
|
||
|
|
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
Mujer czyli jak sie chcd poprawic morfo to jak sobie robie soki to burak jablko i natka bedzie spokoo?
Gratuluje duzych pociech Kazda ostatnio faktycznie cos ma, czekam i na wyrok jutro ja :p |
|
|
|
#3714 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Choć nie jestem pewna, bo już były rózne pomysły ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
A wogle to trza wpierniczać wołowinę z kiszoną kapustą ![]() Mój gin mnie straszył natką, że jest skurczopędna. Choć jak miałam zapalenie pęcherza, to dużo jej żarłam i nic. Jednak lepiej sobie mało dawać, tak na wszelkiego wypadka. |
||
|
|
|
#3715 |
|
Zadomowienie
|
Kalwinka duża dziewczynka
mam nadzieje ze wyniki się poprawia .Ja kupuję wanienke ze stojaki em Koritsi_a gratuluję udanej wizyty ![]() poklocilaam się z tz .. tak jak na początku widziałam ze cieszy się z ciazy to teraz im dalej tym czuje się z tym wszystkim sama .. zamknęłam się w sypialni siedzę i wyje a on ma mnie totalnie w d.. idę spać ..
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wasze dzieciny juz duze.
W sumie ja tez czuje ze moja coraz więcej miejsca zajmuje i brzuch coraz cięższy. Nawet ruchy są inne i wyraźnie czuje ze coś mam w brzuchu. Jutro wizyta o 16:15 ![]() Stojak do wanienki mam i będziemy używać. W łazience za ciasno wiec pewnie w salonie. Kurtkę dostałam od koleżanki wiec problem z glowy ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Ktoras z was pytala o krem na zimno. Ten kupiłam. Troche z opóźnieniem wrzucam bo dopiero mi sie przypomniało
|
#3717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje ![]() Uspokoiło mnie trochę to, ze mimo że masz twardnienia i stawianie macicy to szyjka jest ok, ale z kolei wystarczyło mnie trochę te dopytywanie jego odnośnie trzesienia, coś więcej Ci o nich powiedzial? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety nie
robię sobie w misce i przykrywam głowę ręcznikiem
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwoha ja na razie o zimie nie myślę bo mnie to stresuje :-( Mam tyle kurtek w szafie,ale wszystkie o 4 rozmiary mniejsze :-(
|
|
|
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
Będziecie farbowaly włosy przed porodem?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

Koniecznie się pochwal jak przyjdzie. Długo musicie czekać? Zamawialiście w sklepie czy przez internet?

zawsze mi raźniej jak wiem, że mam w was oparcie no i że nie ja jedna mam za wysoki wynik...nigdy bym nie pomyślała, że taka słodka ze mnie dziewczyna 
rosi: umieram przez te zatoki