![]() |
#511 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe - część II
Nic nie mówili... :/ Jak pytałam w 14 tc, to dr stwierdził, że jak tak bardzo chcę wiedzieć, to on tam nic nie widzi
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#513 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#515 |
Raczkowanie
|
Co do alkoholu to ja niepojechalbys nic. Dowiedziałam sie odrazu bo to planowana ciąża była i teraz od czasu do czasu cos 0,00% Ala piwko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#516 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurczaki zjadłam na kolację już jakieś 4h temu chleb z jakiem na twardo i tak mi niedobrze cały czas na żołądku :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Raczkowanie
|
Dzis wsumie byłam u lekarza zapytać o te moje wyniki TSH . Tylko tu w Uk chyba mnie szlak trafi .! W 10 tyg TSH 4,6 w tamtym tyg 3.72 fakt spadło ale nadal jest za dużo a lekarka ze to jest ok w normie teraz. Ja tłumacze ze w internecie mówią ze 2,5 w ciąży jedt juz leczone ze to jest niebezpieczne ale nie oni wiedza lepiej zadzwoniła do drugiego lekarza skonsultować i nie dla nich wszystko jest ok. Ja niewiem co teraz mam robic ? Moze ginekolog za 3 tyg powie cos innego. Nie wiem. Jak narazie staram sie niedenerwowac bo podobno od stresu TSH tez rosnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#518 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem co ci poradzic, bo faktycznie jest tak, ze norme oni maja tu jedna, w ciazy czy nie w ciazy, bo to cymbaly sa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#519 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie będziesz w najbliższym czasie w Pl?
![]() |
#521 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj mam połówkowe, ale się denerwuję ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#522 |
Raczkowanie
|
A co to takiego zgaga?
![]() No i oczywiście wszystkie macie takie fajne brzuszki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Zadomowienie
|
witam się w 17 tyg.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
ja zgagę miałam przy końcówce, ale nie jakąś straszną. Moja Małgosia ma proste włosy i już 3 razy jej obcinałam. Ostatnio dość drastycznie na te upały ale odrosły ![]() Odebrałam swoje wyniki krwi i są rewelacyjne. Nie widać żadnej niedokrwistości, TSH w normie, w moczu żadnych bakterii. Nawet lepsze niż z Małgosią więc chyba nie mam co liczyć na L4 ![]()
#525 |
Rozeznanie
|
A wiesz że ją też nie miałam.Ale często tu na naszym forum jest poruszamy ten temat więc poświęciłem 18zl i w tamtym tygodniu sama sobie zrobiłam.całe szczęście jest w normie 1.5 jak dobrze pamiętam.
Kurcze kijowie się dziś czuje jakąś taka osłabiona jestem.dusznawo u nas a w nocy burza była teraz grzeje słońce.zaprowadziła kubę do szkoły i myślałam że ledwo dobre duszności słabo .teraz leze i nic nie gotuje mam pierogi zamrożone to zjedza |
![]() ![]() |
![]() |
#526 |
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#527 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() I ja ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#528 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Na pewno będzie dobrze i dzidziolki już duże ![]()
![]() |
#529 |
Raczkowanie
|
Basieku1 dzięki! Nie pomyślałam, nawet, że przecież istnieje kawa bezkofeinowa. Uff, ale fajnie
![]() Figa84 stomatolog powiedziała, że bez środka obkurczającego naczynia krwionośne to znieczulenie praktycznie nic nie daje więc tak jakbyśmy robiły bez... Nie wiem jak to zniosę, ale jakoś muszę. Miniaczek86 absolutnie TSH 3,7 to nie jest norma. Dużo rozmawiałam ze swoją endokrynolog. Dla osób koło pięćdziesiątki to może rzeczywiście. Ogółem lekarze nie bardzo się edukują, nie czytają najnowszych badań odnośnie tarczycy, TSH, hashimoto itp. Zatrzymali się w czasach studiów (10 lat, 20 lat temu?) Osoba młoda TSH powinna mieć w okolicy 1. Do 2,5 jest ok, ale to zależy od objawów, bo to sprawa indywidualna. Nie daj sobie nic wmówić, drąż temat i szukaj dobrego endo! Dziewczyny, a co myślicie o zabobonie, że jak w ciąży się pięknieje to chłopiec, a dziewczynka zabiera urodę? Od 4 miesięcy w kółko to słyszę, wydaje mi się, że to bzdura wierutna, ale niektóre osoby zarzekają się, że ZAWSZE się im sprawdza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#530 |
Zakorzenienie
|
Hejo dziewczynki !
![]() ![]() no i dzisiaj zaczynam urlop, jak tz wróci z pracy to spakuje auto i ruszamy w Pl ![]() tak sie ciesze! a najbardziej ciekawią mnie moje paczki z allegro których mam cały pokoj u rodziców ![]() ![]()
#531 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mówili Ci już, żę całą zimą masz chodzić bez szalika/komina itp. 2 bo dziecko pępowiną się okręci? ![]()
![]() |
#532 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co ja nie wierze niby w takie :pierdoły: ale moze cos w tym jest ? ![]() ja mam dziewczynke w brzuchu wiec zabiera urode mamie tak? od samego poczatku jestem wysypana pryszczami, na plecach, dekolcie i czasami buzi - a powiem tak szczerze to przez ciaza jak mialam jednego pryszcza na miesiac to było duzo ![]() wiec moze cos w tym jest ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
hahaha no teraz to padłam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#533 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi też mówili, że wyładniałam i będzie chłopiec, póki co się sprawdziło, szwagierka strasznie zbrzydła w ciąży i miałą dziewczynkę wiec może coś w tym jest. Z kolei moja mama też mówiła, że będzie chłopiec, bo ładniej wyglądam a sama wcześniej mówiła, że w 3 ciążach ładnie wyglądała a urodziła chłopca i 2 dziewczynki więc chyba coś się mija z prawdą. Co do okręcenia pępowiną to ostatnio sąsiadka namnie nakrzyczała jak pranie wieszałam, że pod linkami chodzę i dziecko przez to się pępowiną okręci. Ale jeden zabobon jest fajny, że nie można niczego odmawiać kobiecie w ciąży, bo Cię myszy zeżrą ![]() A ja dziś o 13:00 mam wizytę u położnej mam nadzieję, że da mi posłuchać serduszka to się uspokoję i wytrwam 2 tyg do połówkowego ![]() Powodzenia na wizytach na pewno wszystko będzie w jak najlepszym porządku ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#535 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pocieszenie powiem Ci, ze ja w poprzedniej ciazy w ogole nie mialam badanego tsh bo tam gdzie mieszkalam w ogole tego nie sprawdzaja chyba ze masz objawy jakies podejrzane. A teraz biore leki, wiec przypuszcam ze i poprzednio byly konieczne. Jedyne co mi sie przypaletalo to cukrzyca ciazowa - ne wiem czy to nie od tsh bo net mowi ze wlasnie to moze byc powiazane. Ale fakty sa tez takie ze moja mama tez miala w ciazy cukrzyce wiec moze to po prostu mialo tak byc. Pola urodzila sie zdrowa, rozwija sie prawidlowo i jest naprawde madrym dzieckiem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#536 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bzdura ![]() ![]()
![]() |
#537 |
Zakorzenienie
|
A słyszałyście zabobon żeby nie oblizywać noża bo się dziecko z rozszczepem wargi urodzi??? No ciekawe co ma jedno z drugim wspólnego
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#538 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
na rozpisce badan mam ze robi sie w okolicach 6-7 tygodnia ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
![]() Wiecie ze w USA mialam morfologie robioną raz jedyny na poczatku? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#540 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w poprzedniej ciazy ciagle slyszalam ze chlopak i same komplementy. I jest Pola ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.