|
|
#3931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty - część XI
Cytat:
Tylko ze przed chwilą a nie w nocy. Taki jest specjalista cichy, ze w ogóle nie wiem kiedy wszedł. Nagle pojawił się na środku salonu .Musze go kiedyś nagrać rano. Wydaje dźwięki jakby nie jadł miesiąc Grubas jeden.[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;52746399]Mój TŻ pojechał ostatnio do polskiego sklepu i nakupował mięsa, zamroził chyba z 15 porcji, jakieś piersi kurczaka, serca itp. Jeszcze dla nas kupił i wydał 20 funtów Także zdecydowanie taniej niż u rzeźnika, no ale chciałam wziąć kotu na spróbowanie. Teraz wiem, że lubi i już więcej tam nie kupię, bo z torbami pójdę Dzielnica-wioska to i ceny jak w jedynym sklepie na wsi heh.[/QUOTE] Próbowałam mojemu dawać serca. Bo właśnie wyczaiłam w polskim sklepie tanio. Jedno zjadł z zachwytem. I już nigdy więcej nie ruszył . Też chce mnie puścić z torbami.
|
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obserwuj, czy się zmienia i jak - jak się pojawi ropień, bolesność, to możesz panikować. w kilka dni powinno zniknąć
|
|
|
|
|
#3933 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Mam dobre doświadczenia z ketaminą. Po doświadczeniach z Danielsem jestem zwolennikiem samoczynnego wybudzania.
Cytat:
![]() Moja devonka zwariowała na punkcie mojego faceta. Dżizas. Śpi mu w butach (i zjadła sznurówki), czeka na niego pod kiblem i drze mordę, gdy wyjdzie, siedzi na ramieniu, gdy je, śpi mu na szyi, a jak go nie ma, to szuka go po kątach i nawołuje... Sprawdzała nawet w szafie. Nie wiem, skąd podejrzenie, że mógłby tam być
|
|
|
#3934 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
|
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
No to smacznego
Chyba idzie zima bo mi koty brzucha nabrały. A TZ śmieje się z kotki że już dresy nosi. Jest mieszanką z norweskim i zrobiły jej się portki na tylnych łapach. |
|
|
|
#3936 |
|
Nie depcze krokusów
|
Poprzedniego lubiła, ale nie aż tak. Tamtego Daniels nie chciał, tego ugniata.
Jest ode mnie o ponad 20 lat starszy, nie jednemu kotu usługiwał
|
|
#3937 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
. Nie ufam ludziom, których nie lubią moje koty
|
|
|
#3938 |
|
Konto usunięte
|
Malla, hahahaha
![]() ![]() ![]() Buka chyba zrozumiala, ze tatusiowi niewygodnie, bo teraz upatrzyla sobie tyl mojej glowy, gdy spie na brzuchu, a gdy na plecach lum na boku spi na mojej twarzy xD Odkrylam dlaczego nie chciala jesc catzfinefood i takich wiekszych puszek... Mam miseczki stalowe, czy metalowe, jak poloze na talerzyku ceramicznym to zjada migusiem ![]() Mam nadzieje, ze moj telefon juz niebawem wroci z naprawy, bo nie mam jak robic fot
|
|
|
|
#3939 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj wracam po 3 dniach nieobecnosci...juz sie nie moge doczekac az moje kociaki zobacze
Po sterylizacji Matylda zaczela jesc za pieciu i musze jej troche ograniczac bo juz brzuch sie zaokraglil ... A to przeciez miala bym mala filigranowa pani ;P Tori nie mial takich napadow na jedzenie ... Tylko jak kroje cokolowiek na obiad to sie naciaga zeby tylko skubnac kawalek pazurem ale on sie wychowal nie chodzi po blatach tylko czeka na podlodze a Matyldzie w ogole nie przeszkadza ze mam wszystko rozlozene zawsze znajdzie dla siebie miejscowe
|
|
|
|
#3940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak ktoś mówi, ze nie lubi kotów to jeszcze da się to zmienić, ważne żeby koty tego kogoś lubiły ![]() Mój TZ twierdził, ze nie lubi kotów. Woli psy etc. I pojechaliśmy pierwszy raz do moich rodziców. A tam 5 przytulasnych kotów. I tak przepadł. Ciężko o drugiego takiego kociarza jak on. Zaczepia wszystkie koty na ulicy
|
|
#3941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3942 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3943 |
|
Konto usunięte
|
Moj kot zjadl dzisiaj paragon zwiniety w kulke. Zanim otworzylam mu pysk, wszystko juz polknal. Wyjdzie mu to bez problemu druga strona? :/
|
|
|
|
#3944 |
|
Raczkowanie
|
Moj TZ tez nie chcial
a teraz jeden moj drugi jego ;D kotka dzisiaj nie mogla sie zdecydowac przy kim spac wiec pol nocy przy mnie i pol przy TZcie zawsze jak nas dluzej nie ma to sie robi przylepa
|
|
|
|
#3945 |
|
Nie depcze krokusów
|
Alma - myślę, że tak. Albo wróci tą samą
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio mój czarnuch pogardził Animondą. Jak mu podstawiłam pod nos to patrzył na mnie znacząco i odchodził. Jadł jak zgłodniał.
Kupiłam mu Catz finefood i rzuca się na to jakbym mu conajmniej tuńczyka dawała dobry wybór czy spróbować jeszcze z czymś innym?
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
CFF to dobra karma. Lepsza od Animondy. Wie, co dobre
|
#3948 |
|
Konto usunięte
|
Kocurasek, zazdroszcze, moj Bobek rzuca sie na CFF, a Buka zje, jesli jej z czyms wymieszam...
ona najchetniej jadla by zbozowki... Chociaz wczoraj na pasztet z applawsa sie rzucily, jakby d miesiecy nie jadly ![]() Musze przyznac, ze chetnie jedza suchego applawsa dla kociat. Dzisiaj rajo miska byla pusta/ W nocy tak dokuczaly, ze musialam zamknac drzwi od sypialni Malla, foteczki!!"
|
|
|
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, jak Wam koty nie chca jesc, to sie z nimi pobawcie, np. wedka. kot to drapieznik i proces trawienny zaczyna sie w momencie polowania. malo ktory drapieznik zaakceptuje posilki 'bo wjechalo na stol'. sprobujcie poganiac z kotem, wtedy powinien byc chetniejszy do jedzenia
druga sprawa, ze w naturze kot je duzo malych posilkow (myszy, male nornice, male ptaki itp), a nie jeden (lub dwa) dziennie duze. dlatego jesli je, odchodzi, wraca po godzinie, to sie tym nie martwcie - jak widac macie badziej 'naturalny' okaz
|
|
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
Moje koty od kilku dni szaleją w nocy i jak nikogo nie ma w domu. Doniczki na podłodze, obrus ściągnięty. Nad ranem przychodzą kimać. Albo rano leją się w łóżku. Runej skacze z foteli jak latająca wiewiórka, tak łapy rozkłada. I drze się niesamowicie, chodzi po domu i krzyczy a ja nie wiem czego on chce.
|
|
|
|
#3951 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje na szczęście śpią w nocy, nawet Młody, co jest dość niespotykane jak na 4,5 miesięcznego kociaka. Zasypia ok. północy i spokojnie śpi do 8, wtedy zaczyna się zabawa, gonitwy i miauki.
Co do kocich dźwięków, to trafił mi się niezwykle rozmowny kot. Maniek chce jeść: miau, miau, MIAU! Maniek uzna, że porcja jedzenia była jednak za mała: miau, miau, MIAU! Maniek chce się tulić: miau, miau, MIAU! Maniek chce na ręce: miau, miau, MIAU! Maniek chce się dostać gdzieś (lub coś), gdzie nie może się dostać: miau, miau, MIAU! Maniek chce się bawić: miau, miau, MIAU! Misia nie chce się bawić z Mańkiem: miau, miau, MIAU! Piłka/myszka/papierek schowały się za szafką przed Mańkiem: miau, miau, MIAU! Maniek boi się strasznej ciężarówki za oknem/ jeszcze straszniejszego odkurzacza : miau, miau, MIAU! Maniek chce spać: miau, miau, MIAU! Maniek już nie śpi: miau, miau, MIAU! itd. Już kilka razy wtrącił swoje zdanie do mojej służbowej rozmowy ![]()
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2015-09-16 o 11:54 |
|
|
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki elegancki ten rozdarciuch
|
#3953 |
|
Wtajemniczenie
|
Pingwinek, czyli kot zawsze odpicowany
![]() Jeszcze częste jest: Maniek wita (lub opieprza, kto wie ) pańcię, która zniknęła na całą minutę w łazience/kuchni czy drugim pokoju: miau, miau, MIAU! (tu jeszcze dochodzi mru, mru, mruuuuuu). ![]()
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
Piękny jest. Futro ma jak Ptyś. A jaki już duży. Z myszki zrobił się kotek
![]() Podoba mi się ta fota z buziakiem
|
#3955 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
Tak sobie podczytuję ten wątek i uznałam, że chętnie dołączę się do Waszych pogaduszek o kotach. Można? Ogólnie jestem niesamowitą kociarą, koty towarzyszą mi od dziecka. Obecnie mam dwa adoptowane koty, Rysia i Mufasę.
|
#3956 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To jego stały numer, najpierw buziak, a potem: Cytat:
![]() ups., coś mi się posty nie połączyły
Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2015-09-17 o 11:43 Powód: połączenie 2 postów |
||
|
|
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
hmm, aha
Myślę, że nie ma co siać paniki co do konkretnych leków i procedur medycznych, jeśli się nie jest lekarzem. Czasem potem ludzie się pytają np. o sterylizację kotki przez laparoskopię Poza tym ketamina działa przeciwbólowo, a propofol nie- warto to mieć na uwadze.
|
|
|
|
#3958 | |||
|
Nie depcze krokusów
|
![]() Cytat:
Nie znam kota, który by się nie rzucał na świeżo podane jedzenie albo nie przybiegał na dźwięk otwieranej puszki. Mój kocur jest z tych, co zjadają wszystko, co widzą. Nie zostawia na później, nie skubie, tylko pochłania całość. Cytat:
![]() Cytat:
Jakie ładne zdjęcia!
|
|
|
#3959 |
|
Przyczajenie
|
|
#3960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie, jest masa kotow, ktora nie ma takich problemow, ale jesli kot grymasi przy jedzeniu, to jest to jeden ze sposobow na zalatwienie problemu.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

Także zdecydowanie taniej niż u rzeźnika, no ale chciałam wziąć kotu na spróbowanie. Teraz wiem, że lubi i już więcej tam nie kupię, bo z torbami pójdę
. Też chce mnie puścić z torbami.
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80
- 82
15.04.2013
. Nie ufam ludziom, których nie lubią moje koty