- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-16, 09:56   #2191
cynamon_
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Poznanianka, gratuluję nowego tygodnia!
Fasterka, wspolczuje bólu gardła, mi juz przeszło tylko katar zostal i zatkany nos w nocy:/

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Ide sprzątać sypialnie po remoncie a do okien tez zagonie Tz może w weekend, jakos boje się tego podnoszenia rąk do góry...
Stary 2015-09-16, 10:00   #2192
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez laszczmagdalena Pokaż wiadomość
My z bratem obydwoje przy porodzie 4250g, mąż był nieco mniejszy, ale podobno to po matce dziedziczy się skłonność do rodzenia dużych dzieci Także moja "mała" pewnie też w tych okolicach będzie, niezależnie od cukrzycy...
Ja miałam 3020g jak się urodziłam, więc to pewnie ma jakiś związek, a mąż miał 2900g. W dodatku przy mojej posturze to raczej wiadomo, że dziecko będzie drobne. Już mi to mówiło kilku lekarzy. Mój mąż też jest chudy, dziecko nie ma po kim być wielkie
A co do tygodnia ciąży to Ty zaczynasz 32 z tego co widzę na pierwszej stronie (u mnie dziś 30+1).

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 10:05   #2193
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Ja miałam 3020g jak się urodziłam, więc to pewnie ma jakiś związek, a mąż miał 2900g. W dodatku przy mojej posturze to raczej wiadomo, że dziecko będzie drobne. Już mi to mówiło kilku lekarzy. Mój mąż też jest chudy, dziecko nie ma po kim być wielkie
A co do tygodnia ciąży to Ty zaczynasz 32 z tego co widzę na pierwszej stronie (u mnie dziś 30+1).
Czyli znowu liczę nie tak, jak ustawa przewiduje? totalnie nie umiem tego ogarnąć

laszczmagdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 10:06   #2194
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Poznanianka, gratuluję nowego tygodnia!
Fasterka, wspolczuje bólu gardła, mi juz przeszło tylko katar zostal i zatkany nos w nocy:/

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Ide sprzątać sypialnie po remoncie a do okien tez zagonie Tz może w weekend, jakos boje się tego podnoszenia rąk do góry...
Ja też się bałam podnoszenia rąk do góry, także wiele rzeczy mogłam zrobić ale okna sobie odpuściłam.
Oczywiście TZ sie wzbraniał, żartował nawet że jego mama chętnie umyje (ona akurat ma bzika i myje okna chyba raz na 2 tygodnie), ale dobrze wiedział, że gdyby mi teściową sprowadził to zle by się dla niego skończyło Co jak co ale nie jest to tak trudne, żeby bez teściowej sobie nie poradził, przynajmniej ja tak uważam
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 10:07   #2195
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Srebrna_smuga, pociesze Cię ze mi w pierwszej ciąży w 6 msc zaczęła się skracać szyjka, plamilam wtedy i pojechalam na ip, gin zniósł nakaz odpoczywania w 37 tyg i wtedy latalam jak głupia żeby sobie "odbić" i co? I przenosilam 10 dni także różne są przypadki...
Hehe słyszałam o takich przypadkach Mnie to nie grozi bo i tak rozwiążemy ciążę wcześniej ale liczę, że za dwa tyg. będę mogła swobodnie robić wszystko A brałaś jakieś leki przy tej szyjce?

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 10:11   #2196
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

Cytat:
Ja też mojego zagonie do okien, już widzę jakbym się umeczyla przy myciu, nie ma mowy żebym tak ryzykowala...

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość

Iclosemyeyes musicie jakoś przetrwać ten czas. Często tak jest, że pracę traci się w najmniej oczekiwanym momencie. Znajomej mąż też stracił pracę na krótko przed porodem dziecka. Jakoś przez to przejdziecie, będzie dobrze. A Twoje nerwy niestety nic tu nie pomogą, chociaż rozumiem rozgoryczenie

Dziewczyny melduję po wizycie, że wszystko jest ok. Lilcia waży niecałe 2kg, ułożona nadal główkowo.
Dziękuję kochana wiem, że to nie jest najgorsza rzecz na świecie, ale wczoraj jak mąż wrócił z pracy niespodziewanie 2 h wcześniej i powiedział, że zwalniają całą załogę to się czułam jakbym miała zaraz dostać zawału tym bardziej że niedawno kupiliśmy mieszkanie na kredyt... Ale już mi trochę lepiej, poplakalam sobie trochę ale postaram się już trzymać dzielnie, najważniejsze ze malutka jest zdrowa dzisiaj się dowiemy szczegółów to mam nadzieję, fajnie by było jakby przynajmniej do końca roku popracowali żeby mógł dostać wolne na opiekę nade mną.

I cieszę się, że u Twojej coruni wszystko gra
Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Hejo Musiałam wczoraj się odłączyć, przespać się z tym, pogadać z mężem co i jak teraz. Trochę mi lepiej ale nie ukrywam, że ciężko mi nabrać pokory do tej sytuacji...Dziękuję Wam za wszystkie słowa otuchy I koniecznie ogarniajcie wyprawki bo jak widać na każdym etapie może się coś zmienić
Mam nadzieję, że samopoczucie już lepsze przytulam!

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Iclosemyeyes
Czas edycji: 2015-09-16 o 10:12
Iclosemyeyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 10:17   #2197
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też się bałam podnoszenia rąk do góry, także wiele rzeczy mogłam zrobić ale okna sobie odpuściłam.
Oczywiście TZ sie wzbraniał, żartował nawet że jego mama chętnie umyje (ona akurat ma bzika i myje okna chyba raz na 2 tygodnie), ale dobrze wiedział, że gdyby mi teściową sprowadził to zle by się dla niego skończyło Co jak co ale nie jest to tak trudne, żeby bez teściowej sobie nie poradził, przynajmniej ja tak uważam
Ooo właśnie, widzę że wiesz co ja czuję jak słyszę "mama pomoże" Tylko, że mi męża teraz żal...My zawsze tak wszystko razem w domu robimy a teraz spadnie to na niego..W dodatku mamy trzy pokoje + balkon + kuchnia i przeraża mnie żeby sam je mył i prasował firany...

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Iclosemyeyes przepraszam Cię, umknął mi post z pracą Twojego męża ( Nie za wesoła sytuacja, macie teraz stres okropny...Kurcze co za pech, oby mąż szybko się pozbierał po tym i znalazł inną pracę

Zuzia już na świecie

Stary 2015-09-16, 10:19   #2198
cynamon_
Zakorzenienie

Srebrna_smuga, bralam tony nospy i magnezu
Stary 2015-09-16, 10:24   #2199
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Srebrna_smuga, bralam tony nospy i magnezu
Dzięki Wczoraj powiedziałam mężowi ile mam przepisanej nospy to się przeraził bo na słuchał się jaka ona jest zła...Musiałam mu tłumaczyć, że trzeba zaufać lekarce i że lepiej żeby dzidziuś nie urodził się wcześniej.

Zuzia już na świecie

Stary 2015-09-16, 10:31   #2200
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo właśnie, widzę że wiesz co ja czuję jak słyszę "mama pomoże" Tylko, że mi męża teraz żal...My zawsze tak wszystko razem w domu robimy a teraz spadnie to na niego..W dodatku mamy trzy pokoje + balkon + kuchnia i przeraża mnie żeby sam je mył i prasował firany...

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Iclosemyeyes przepraszam Cię, umknął mi post z pracą Twojego męża ( Nie za wesoła sytuacja, macie teraz stres okropny...Kurcze co za pech, oby mąż szybko się pozbierał po tym i znalazł inną pracę
My mamy tyle samo pokoi plus jeszcze taki dodatkowy przedpokój więc trochę mycia jest ale szybko i sprawnie mu poszło.
Patrząc jeszcze na Twoją teściową z tego co opisujesz, lepiej żeby mąż się sam pomęczył.
Ja jestem zdania, że teraz to my jesteśmy rodziną, tworzymy dom i sami damy radę. Mój teściowa coś tam przebąkiwała, że jak coś to ona pomoże, ale powiedziałam krótko - dziękuję - mam męża.

Edit: Moja teściowa ach ten słownik

U nich to w ogóle podział obowiązków jest hmm.. nie do zaakceptowania jak dla mnie. Tam mąż w życiu by okien nie umyl czy nie zrobił zakupów bo to babskie zajęcia. Dlatego też mamusia się wystraszyła, że jej syn ma okna myć hehe

Edytowane przez olilina
Czas edycji: 2015-09-16 o 10:34
Stary 2015-09-16, 10:39   #2201
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
Fasterka a bo pogoda taka raz ciepło,raz zimno i bądz tu człowieku zdrowy,mnie też gardło boli jak się budzę ale to chyba od chrapania bo nos mam zapchany zaraz jade po wyniki mam nadzieję że wszystko w normie

Agusiek ojej to spory kawałek macie do usg lepszego,ale czego sie nie zrobi źeby maleństwo zobaczyć,też bym chvciała ale to kolejna stówka niby nie dużo ale teraz tak krucho z kasą że musimy oszczędzać,daj znać jak po wizycie
A u nas sie piękna pogoda robi,słoneczko świeci i ciepło jestw nocy była burza,a ja padłam już przed 22aż dziwne
No kawałek jest, ale za to droga jest dobra szeroka, szybko się jedzie Niestety takie są wady mieszkania w małej mieścinie, do lepszej technologii trzeba dojeżdzać :/ Usg za to bezpłatne, więc tylko tyle co na paliwo

Cytat:
Hejo Musiałam wczoraj się odłączyć, przespać się z tym, pogadać z mężem co i jak teraz. Trochę mi lepiej ale nie ukrywam, że ciężko mi nabrać pokory do tej sytuacji...Dziękuję Wam za wszystkie słowa otuchy I koniecznie ogarniajcie wyprawki bo jak widać na każdym etapie może się coś zmienić

Kasiula8708 ja czułam od jakiegoś czasu takie bóle jakby na okres, których całkiem już nie pamiętałam i wpadałam trochę w panikę Myślałam, że to te skurcze przepowiadające...Do tego takie ukłucia w pochwie jakby szpilką i po tym malutki skurcz. Miałam też duży dyskomfort przy przewracaniu się z boku na bok, w czasie spaceru tak mnie też ciągło w pochwie, tak jakby na siusiu ale jak siadałam na ławce to przechodziło. Krótka szyjka i malutka pupą naciska na pęcherz, stąd to uczucie. No i przy seksie już było inaczej, miękko, ślisko i płytko

Właśnie, całe szczęście bo ja od początku czułam że z moim organizmem nie dotrwam do terminu i nalegałam na męża, że trzeba to ogarnąć wcześniej. Będę potem z Zuzią pod pachą Was dopingować

Musimy Będziemy się mocno wspierać Nie my pierwsze i nie ostatnie Oglądałam wczoraj drugi odcinek, na szczęście się nie popłakałam Patrzę tak na tych tatusiów i widać jak ich przytłacza ta sytuacja. Tacy zagubieni, przestraszeni, przygnieceni nadmierną ilością emocji i uczuć a my kobiety mamy to cały czas i musimy funkcjonować

Fasterko współczuję tej choroby u Tżeta, oby Paulinka tego nie odziedziczyła Kurcze i już wirusy szaleją, oby gardło nie zmieniło się w grypę

Agusiek89 będziemy się wspierać A nóż leżenie nam pomoże i okaże się, że przed końcem nie będziemy musiały już się tak oszczędzać Trzymam kciuki za ktg żeby nic tam nie wyszło jeszcze i za wizytę dziś

Poprasuję dzisiaj na siedząco a okna umyje pewnie teściowa z mężem...nie znoszę tego ale nie mam wyboru...
Też właśnie często tak miałam, te szpilki w dole brzucha... i ciągnięcie brzucha.

Właśnie wróciłam od mojej gin. Ktg w porządku, zapisała sobie w swoich notatkach "oszczędzający tryb życia". Mam brać dalej nospę. Zbadała mnie na fotelu i powiedziała, że po infekcji jeszcze nie wyglądam tam tak jak powinnam, przepisała mi maść i mam kupić tantum rosa. W kartę wpisała mi, że kanał rodny zamknięty, szyjka 1,5 cm. Mam leżeć, leżeć i leżeć...

Jeszcze po południu na te usg
Stary 2015-09-16, 10:53   #2202
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
My mamy tyle samo pokoi plus jeszcze taki dodatkowy przedpokój więc trochę mycia jest ale szybko i sprawnie mu poszło.
Patrząc jeszcze na Twoją teściową z tego co opisujesz, lepiej żeby mąż się sam pomęczył.
Ja jestem zdania, że teraz to my jesteśmy rodziną, tworzymy dom i sami damy radę. Mój teściowa coś tam przebąkiwała, że jak coś to ona pomoże, ale powiedziałam krótko - dziękuję - mam męża.

Edit: Moja teściowa ach ten słownik

U nich to w ogóle podział obowiązków jest hmm.. nie do zaakceptowania jak dla mnie. Tam mąż w życiu by okien nie umyl czy nie zrobił zakupów bo to babskie zajęcia. Dlatego też mamusia się wystraszyła, że jej syn ma okna myć hehe
Ahh kurczę, przecież to tylko okna...Nie ważne już jak, niech będą czyste przed zimą bo pewnie nie będę miała kiedy ich ogarnąć. Ludzie mają większe problemy niż okna Jak mąż zdecyduje, że sam ogarnie to super a jak z mamusią, no trudno. I tak teraz po pracy będzie musiał ogarniać zakupy, obiad, pranie, królika i sprzątanie mieszkania.

Agusiek masz mega krótką szyjkę, a od jakiego stanu tej szyjki dają ten krążek? Jak jest do tego jeszcze rozwarcie?

To leżymy razem Szkoda, że simów nie mam bo bym sobie pograła i czas by zleciał

Zuzia już na świecie

Stary 2015-09-16, 10:54   #2203
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laszczmagdalena Pokaż wiadomość
Czyli znowu liczę nie tak, jak ustawa przewiduje? totalnie nie umiem tego ogarnąć
U mnie 31 tydzień, ale wersja dla lekarzy i położnych to 30 Bo oni liczą skończone tygodnie, a kobiety zazwyczaj liczą rozpoczęte Można się pogubić

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-16, 11:05   #2204
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
ale przez cukrzyce możesz urodzić duże dziecko, ponad 4kg. i ja się tego najbardziej obawiam ( chociaz ja wazylam 3200 bodajze, moja siostra tez) , każdy przekroczony cukier to "nadmiar" dla dziecka ktory sie odklada na tkanke tluszczowa.

Cytat:
U mnie 31 tydzień, ale wersja dla lekarzy i położnych to 30 Bo oni liczą skończone tygodnie, a kobiety zazwyczaj liczą rozpoczęte Można się pogubić
a właśnie że nie zazwyczaj lekarze liczą rozpoczęte. ja mam 30t3dz a dla mojej gin to 31tc. więc zaczęłam liczyć tak jak ona

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-09-16, 11:06   #2205
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Ahh kurczę, przecież to tylko okna...Nie ważne już jak, niech będą czyste przed zimą bo pewnie nie będę miała kiedy ich ogarnąć. Ludzie mają większe problemy niż okna Jak mąż zdecyduje, że sam ogarnie to super a jak z mamusią, no trudno. I tak teraz po pracy będzie musiał ogarniać zakupy, obiad, pranie, królika i sprzątanie mieszkania.

Agusiek masz mega krótką szyjkę, a od jakiego stanu tej szyjki dają ten krążek? Jak jest do tego jeszcze rozwarcie?

To leżymy razem Szkoda, że simów nie mam bo bym sobie pograła i czas by zleciał
Nie mam pojęcia niech mi lekarka dziś na usg jeszcze sprawdzi tą szyjkę. Moja lekarka jest jakaś niekompetentna, albo ma jakieś swoje metody prowadzenia ciąży :/ nic nawet o pessarze nie wspomniała... mam tylko leżeć z tyłkiem w górze
Stary 2015-09-16, 11:15   #2206
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ale przez cukrzyce możesz urodzić duże dziecko, ponad 4kg. i ja się tego najbardziej obawiam ( chociaz ja wazylam 3200 bodajze, moja siostra tez) , każdy przekroczony cukier to "nadmiar" dla dziecka ktory sie odklada na tkanke tluszczowa.

a właśnie że nie zazwyczaj lekarze liczą rozpoczęte. ja mam 30t3dz a dla mojej gin to 31tc. więc zaczęłam liczyć tak jak ona
Zgadzam się z Czeko w oby dwóch akapitach

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia niech mi lekarka dziś na usg jeszcze sprawdzi tą szyjkę. Moja lekarka jest jakaś niekompetentna, albo ma jakieś swoje metody prowadzenia ciąży :/ nic nawet o pessarze nie wspomniała... mam tylko leżeć z tyłkiem w górze
Tak podczytywałam, że przy takiej krótkiej szyjce lekarz to proponuje chyba że występują częste infekcje. Może zapytaj jak dzisiaj jeszcze będziesz Czasem warto zaufać lekarzowi.

Zuzia już na świecie

Stary 2015-09-16, 11:18   #2207
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość

Co kraj to obyczaj - mnie na IP zawsze dokładnie pytali i jak mówiłam np. 21+1 to wpisywali 21. Lekarka tak samo.

A co do dziecka - mi już kilku lekarzy mówiło, że dużego dziecka nie urodzę. Moja lekarka szacuje 2700-2800g, już drugi raz tak mówiła patrząc na przybieranie masy Julki. A jej szacunki u innych się sprawdzały lub były bardzo bliskie masie urodzeniowej. Więc cukrzyca ciążowa nie zawsze oznacza dużą masę dziecka...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-16, 11:27   #2208
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Zgadzam się z Czeko w oby dwóch akapitach

Tak podczytywałam, że przy takiej krótkiej szyjce lekarz to proponuje chyba że występują częste infekcje. Może zapytaj jak dzisiaj jeszcze będziesz Czasem warto zaufać lekarzowi.
A może przez tą moją przebytą infekcję (co się okazało nie doleczoną) gin mi nie zaproponowała nawet tego. Uhh no zapytam dziś drugiej lekarki, niech mi zmierzy na usg szyjkę i może coś innego powie.
Stary 2015-09-16, 11:28   #2209
olilina
Zakorzenienie

Agusiek a da się w ogóle sprawdzić dokładną długość szyjki bez usg?
Wydawało mi się, że w zwykłym badaniu sprawdza się jedynie czy miękka czy zamknięta ewentualnie czy się nie skraca, ale dokładnej długości bez usg chyba się nie da sprawdzić.
Lepiej żeby lekarz Ci to na usg sprawdził dokładnie, bo gdybyś miała faktycznie 1,5 to bardzo mało.
A pessara nie zakłada się przypadkiem tylko do któregoś tygodnia ciąży?

Dziewczyny moja lekarka liczy skończone tygodnie tak jak u Poznanianki. Czyli jak teraz mam 34+3 to dla niej jest skończony 33 tydzień, 34 w trakcie.
Mój mąż mi to po matematycznemu tłumaczył i mówi, że lekarze dobrze podają, w sensie skończone tygodnie ale tu też co lekarz to inna praktyka
Stary 2015-09-16, 11:33   #2210
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ważne, żeby wiedzieć jak dany lekarz liczy. Jak jestem w nowym miejscu, np. IP gdzie można trafić na różnych lekarzy, czy w nowej przychodni to zawsze podaję dokładnie, że np. 30+1, a niech oni sobie wpiszą jak uważają.
Na ktg jak chodzę to położna dokładnie pyta, bo wiele kobiet liczy rozpoczęte i ona się potem gubi, a jej chodzi o te skończone.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-16, 11:36   #2211
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha

Któraś z Was pytała o firankę - jest to szyta długa firana z woalu.

Co do pampersiorów to ja planuje na początek kupić pampersy - przyznam, że nie obiło mi sie o uszy jeszcze zeby jakies dziecko uczulaly. Skusze sie pewnie pozniej tez na dady ale na dzien bo ponoc nie chlona tak dobrze jak pampersy.

Dziewczyny, czy robicie / robiłyście już te trzecie usg które się robi w III trymestrze?

Dziś szkoła rodzenia i pielęgnacja noworodka

" . . D
zisaj uwierzyłam, że do szczęścia
Mi wystarczy bym przy Tobie była . . . "
(19.05.2006)

[luksjaa]104680[/luksjaa]
maartucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 11:36   #2212
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

To mnie wpisują rozpoczęte, wczoraj miałam 33+5 a w książeczce lekarka wpisała 34 Więc jutro 35

Zuzia już na świecie

Stary 2015-09-16, 11:37   #2213
peachella
Rozeznanie

Wiecie co, dzisiaj pierwszy raz złapał mnie kurcz z rana w łydce. Myślałam, że zejdę...akurat jak mąż przyszedł z nocki, przewracałam się na drugi bok i złapał. Masakra...mam nadzieję, ze się nie będą powtarzać za często.
No i dostałam tel z przychodni odnośnie badań, które miałam robić. Dzisiaj kończę antybiotyk i muszę odczekać minimum tydzień, więc pójdę pewnie pod koniec przyszłego.

Zastanawiam się nad kosmetykami dalej, jakie kupić dla dziecka. Chyba wybiorę:
- Żel do mycia z Babydream/Hipp
- krem do pupy z cynkiem Babydream ten w okrągłym opakowaniu lub w różowej tubce. Sudocremu nie mam zamiaru kupować, skład tragiczny.
- linomag maść zielony
- krem na zimno i wiatr Babydream
- mooooże oliwkę z Babydream/Hipp, ale niekoniecznie.

Ogólnie Babydream i Hipp mają najlepsze składy.

i tyle.
Jakie Wy zestawy bierzecie?

Edytowane przez peachella
Czas edycji: 2015-09-16 o 11:39
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 11:38   #2214
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Co kraj to obyczaj - mnie na IP zawsze dokładnie pytali i jak mówiłam np. 21+1 to wpisywali 21. Lekarka tak samo.

A co do dziecka - mi już kilku lekarzy mówiło, że dużego dziecka nie urodzę. Moja lekarka szacuje 2700-2800g, już drugi raz tak mówiła patrząc na przybieranie masy Julki. A jej szacunki u innych się sprawdzały lub były bardzo bliskie masie urodzeniowej. Więc cukrzyca ciążowa nie zawsze oznacza dużą masę dziecka...
ale tkanka tluszczowa wlasnie od niedawna -( tygodnia ?) zaczęła przybierać dość szybko a za wysoki poziom glukozy przyczynia się do tego ze moze sie jej wlasnie za duzo odlozyc u dziecia. ja póki co ile razy byłam na bad to dziec zawsze w normie wazyl, i to nawet przy tej nizszej granicy, a i tak się boję że przy końcówce może się okazać że będzie klocuś.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-09-16, 11:42   #2215
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Agusiek a da się w ogóle sprawdzić dokładną długość szyjki bez usg?
Wydawało mi się, że w zwykłym badaniu sprawdza się jedynie czy miękka czy zamknięta ewentualnie czy się nie skraca, ale dokładnej długości bez usg chyba się nie da sprawdzić.
Lepiej żeby lekarz Ci to na usg sprawdził dokładnie, bo gdybyś miała faktycznie 1,5 to bardzo mało.
A pessara nie zakłada się przypadkiem tylko do któregoś tygodnia ciąży?

Dziewczyny moja lekarka liczy skończone tygodnie tak jak u Poznanianki. Czyli jak teraz mam 34+3 to dla niej jest skończony 33 tydzień, 34 w trakcie.
Mój mąż mi to po matematycznemu tłumaczył i mówi, że lekarze dobrze podają, w sensie skończone tygodnie ale tu też co lekarz to inna praktyka
No właśnie z tego co czytałam to szyjka ma część pochwową i nadpochwową, w badaniu na fotelu można zbadać tylko tę część pochwową i ona jest krótsza (ok 2 cm), a część nadpochwową bada się na usg i jest ona dłuższa. Więc zobaczę potem
Stary 2015-09-16, 11:42   #2216
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Wiecie co, dzisiaj pierwszy raz złapał mnie kurcz z rana w łydce. Myślałam, że zejdę...akurat jak mąż przyszedł z nocki, przewracałam się na drugi bok i złapał. Masakra...mam nadzieję, ze się nie będą powtarzać za często.
No i dostałam tel z przychodni odnośnie badań, które miałam robić. Dzisiaj kończę antybiotyk i muszę odczekać minimum tydzień, więc pójdę pewnie pod koniec przyszłego.

- krem do pupy z cynkiem Babydream ten w okrągłym opakowaniu lub w różowej tubce. Sudocremu nie mam zamiaru kupować, skład tragiczny.
- linomag maść zielony

i tyle.
ja kupiłam wczoraj w biedr krem do pielęgnacji bambino, kupię napewno mydełko bambino też zamiast żelu do mycia, oliwkę, mam linomag już i mam bepantheny 2. i tyle, zasypki nie będę chyba kupować za wcześnie bo może okazać się zbędna. więcej nie kupuję póki co, wyjdzie w praniu.
ciemieniuchę smaruje się podobno zwykłą oliwką więc nie bede przepłacać na jakieś specjalne

🤍

Stary 2015-09-16, 11:43   #2217
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:

- linomag maść zielony

i tyle.

Napiszę co ja mam :
- Płyn do mycia z babydream
- oliwkę z babydream
- ten krem do pupy z cynkiem w okrągłym pudełeczku + sudocream do szpitala w małym opakowaniu
- krem na zimno i wiatr z babydream
- puder z babydream

A w ogóle wczoraj patrzałam na pogodę w accweather i 29 października pokazało śnieg z deszczem. Koniecznie muszę kombinezonik jeszcze kupić

Zuzia już na świecie

Stary 2015-09-16, 11:45   #2218
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:

- linomag maść zielony

i tyle.
Ja mam narazie kupiona oliwke z babydream ta rozowa i krem przeciw odparzeniom z hippa (bardzo go lubilam używać przy synku) jeszcze kupię zel do mycia 2 w 1 z hippa i krem na buzię z babydreama tylko jeszcze niewiem czy zwykły pielęgnacyjny czy na zimno , i wiatr. Jednym słowem stawiam na hippa i babydreama a i jeszcze sudocrem mam na ciężkie przypadki odparzenia

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Dziewczyny, a ile macie ubranek na 56 ?
Stary 2015-09-16, 11:45   #2219
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez maartucha Pokaż wiadomość
Któraś z Was pytała o firankę - jest to szyta długa firana z woalu.

Co do pampersiorów to ja planuje na początek kupić pampersy - przyznam, że nie obiło mi sie o uszy jeszcze zeby jakies dziecko uczulaly. Skusze sie pewnie pozniej tez na dady ale na dzien bo ponoc nie chlona tak dobrze jak pampersy.

Dziewczyny, czy robicie / robiłyście już te trzecie usg które się robi w III trymestrze?

Dziś szkoła rodzenia i pielęgnacja noworodka
Prawde mowiac znam jeden przypadek ze uczulaly wlasnie pampersy, ale faktycznie tylko ten jeden jedyny i wiekszosc jest zadowolona. Ja tez najbardziej lubie pampersy. Ninka szybko zaczela przesypiac noce i mialam pewnosc ze nic nie przecieknie.

Matko i corko ja mam dzis taki dzien ze nic mi sie nie chce. Nie moge sie z lozka zwlec..

Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 11:46   #2220
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
No właśnie z tego co czytałam to szyjka ma część pochwową i nadpochwową, w badaniu na fotelu można zbadać tylko tę część pochwową i ona jest krótsza (ok 2 cm), a część nadpochwową bada się na usg i jest ona dłuższa. Więc zobaczę potem
Mnie badała najpierw ręką jak zwykle a potem dowcipnym usg

Jak mnie Zuzia kopie, o masakra jakie to jest bolesne już na tym etapie

Zuzia już na świecie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości