Sierpniowe mamusie 2015 - część 1 :) - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-16, 06:53   #301
martulka0991
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 1 :)

Cytat:
Napisane przez sandeo Pokaż wiadomość
Dziewczyny dwa pytanka.
czy Wy wybudzanie jeszcze swoje maluchy w nocy? Moj kończy miesiąc i sama juz nie wiem..?

Czy śpią w ciemnościach czy z lampką?

---------- Dopisano o 03:01 ---------- Poprzedni post napisano o 02:47 ----------

Nakarmiłam, przewinelam, uspilam a teraz samej nie chce mi sie spać chyba pójdę posprzątać bo potem w ciagu dnia będę nieprzytomna znając życie...
Jak dobrze przybiera na wadze i ma juz miesiac to mysle ze tragedii nie ma jak dluzej pospi, nasz tez zaczal dluzej spac w nocy jak prawie skonczyl miesiac i w sumie od tamtej pory mielismy mozna powiedziec przespane nocki... Z jedna pobudka max dwoma ale w dzien jadl srednio co 2,5 max3,5h, ja karmie wtedy kiedy on chce, na poczatku tylko wybudzalam bo musiala sie zoltaczka wyplukac i zeby na wadze przybieral a pozniej juz sam sie domagal...
Co dk swiatla to my na poczatku mielismy wlaczona lampke na szafeczce cala noc a teraz mamy do gniazdka jakies ledowe swiatelko wiec duzo swiatla nie daje ale jak wstaje to sie nie zabije o nic ;-) no i ona na czujnik ze jak sie zaswieci swiatlo lub sie robi jasno to ona sie wylacza. Dodatkowk mamy taka lampeczke polozona na przeczolku lozka taka gwiazdke na baterie, jak wstaje to naciskam ja i swieci. Wiec juz zadnych typowych lampek nie uzywamy.
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 06:54   #302
ladybird1395
( ͡° ͜ʖ ͡°)

GG do ladybird1395

Cytat:
Dziewczyny dwa pytanka.
czy Wy wybudzanie jeszcze swoje maluchy w nocy? Moj kończy miesiąc i sama juz nie wiem..?

---------- Dopisano o 03:01 ---------- Poprzedni post napisano o 02:47 ----------

Nakarmiłam, przewinelam, uspilam a teraz samej nie chce mi sie spać chyba pójdę posprzątać bo potem w ciagu dnia będę nieprzytomna znając życie...
Ja wszędzie słyszę, że dzieci nie powinno się wybudzać na karmienie. W końcu karmienie co 3 godziny jest metodą przestarzałą, teraz sądzi się, że powinno się karmić na żądanie no i ja tak robię. A co do spania to Zosia najlepiej śpi w ciemnościach, więc wieczorem u mnie już jest zakaz zapalania nawet małej lampki
ladybird1395 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 07:45   #303
sandeo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Jak dobrze przybiera na wadze i ma juz miesiac to mysle ze tragedii nie ma jak dluzej pospi, nasz tez zaczal dluzej spac w nocy jak prawie skonczyl miesiac i w sumie od tamtej pory mielismy mozna powiedziec przespane nocki... Z jedna pobudka max dwoma ale w dzien jadl srednio co 2,5 max3,5h, ja karmie wtedy kiedy on chce, na poczatku tylko wybudzalam bo musiala sie zoltaczka wyplukac i zeby na wadze przybieral a pozniej juz sam sie domagal...
Co dk swiatla to my na poczatku mielismy wlaczona lampke na szafeczce cala noc a teraz mamy do gniazdka jakies ledowe swiatelko wiec duzo swiatla nie daje ale jak wstaje to sie nie zabije o nic ;-) no i ona na czujnik ze jak sie zaswieci swiatlo lub sie robi jasno to ona sie wylacza. Dodatkowk mamy taka lampeczke polozona na przeczolku lozka taka gwiazdke na baterie, jak wstaje to naciskam ja i swieci. Wiec juz zadnych typowych lampek nie uzywamy.

Gdzie kupowałas tą gwiazdkę? Cos takiego by mi sie przydało

My cały czas spaliśmy przy lampce nocnej ale to cholernie męczące na dłuższa metę... Dzisiaj pierwszy raz spaliśmy w ciemnościach. Tylko dla mnie problemem było to zeby wstać musiałam budzić tz zeby ją włączył

Skupiłam sie w końcu na szumisia i złożyłam zamowienie. Dzien pózniej zauważyłam na ich fb ze 21.09 jest premiera jego nowszego brata wiec szybko napisałam do nich maila z prośbą o przysłanie nowszej wersji i juz nie mogę sie doczekać jedt trochę droższy ale ma czujnik płaczu
Stary 2015-09-16, 07:49   #304
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja1003 Pokaż wiadomość
Na zamianę pogody też "reaguje".... No i jak tu mieć chęci i odwagę? :P

Moje dziecko też dziś w ciągu dnia dość ładnie spało, zobaczymy jak będzie w nocy. Zazwyczaj jak zje ok 23 - 23.30 to śpi do 5-6

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Też tak miałam i jak zdecydowałam, że może skonsultuje to z ginekologiem to samo przeszło tzn czasem w ciągu dnia jeszcze tak zaboli, ale nie codziennie

Nie wiem czy Wam pisałam. Michał urodził się z przedgłowiem i dzisiaj byliśmy na kontrolnym USG - wszystko w porządku Wszystko się wchłonęło. Po drodze zajechaliśmy po ubranie na chrzest (body, sweterek, spodenki i czapeczka). Po powrocie do domu chciałam sprawdzić czy będzie mu wszystko pasować i jak go wystroiłam to młodego wzięło na ulewanie (jadł ponad godzinę wcześniej więc nawet nie pomyślałam, że może coś ulać) ;/
Super, ze sie wchlonelo my tez musimy isc na kontrolne USG bo w szpitalu wyszlo, ze ma jakas mala torbielke w mozgu, ale to niby czesto wystepuje i samo sie wchlania. Mam nadzieje

Cytat:
Dziewczyny dwa pytanka.

My mamy cala noc lampke z wygody dla mnie, ale od dzis planuje ja wylaczac i wlaczac tylko na karmienie i przebieranie, zeby sie nie przyzwyczail
Stary 2015-09-16, 07:57   #305
sandeo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ladybird1395 Pokaż wiadomość
Ja wszędzie słyszę, że dzieci nie powinno się wybudzać na karmienie. W końcu karmienie co 3 godziny jest metodą przestarzałą, teraz sądzi się, że powinno się karmić na żądanie no i ja tak robię. A co do spania to Zosia najlepiej śpi w ciemnościach, więc wieczorem u mnie już jest zakaz zapalania nawet małej lampki

No wlasnie na zadanie ale niby nie rzadziej niż co 3 godz. Najlepsze ze nawet lekarze mówią rożnie
Ale wiecie co? No jestem tak wyspana dzisiaj ze szok te 5 godz snu to było cos czego potrzebowałam od dawna! Co za luksus a teraz pije pyszne cappuccino i jestem w niebie
Oby Miś miał dzisiaj dobry dzien i nie dał mi w kość

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Super, ze sie wchlonelo my tez musimy isc na kontrolne USG bo w szpitalu wyszlo, ze ma jakas mala torbielke w mozgu, ale to niby czesto wystepuje i samo sie wchlania. Mam nadzieje

My mamy cala noc lampke z wygody dla mnie, ale od dzis planuje ja wylaczac i wlaczac tylko na karmienie i przebieranie, zeby sie nie przyzwyczail
na pewno bedzie dobrze!

Ja tez zaczęłam wyłączać z obawy przed przyzwyczajeniem i w sumie nie robi to mu różnicy
Stary 2015-09-16, 08:11   #306
Jess922
Zakorzenienie

Dziewczyny z chora tarczyca- czy wasze maluszki tez maja miec kontrole TSH ?

Mi wczoraj pediatra powiedziala, ze maly musi miec zbadane, ale jeszcze z tym zaczekamy bo krew pobiera sie z... glowy jak ja to uslyszalam to chcialam stamtad uciec.

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
No wlasnie na zadanie ale niby nie rzadziej niż co 3 godz. Najlepsze ze nawet lekarze mówią rożnie
Ale wiecie co? No jestem tak wyspana dzisiaj ze szok te 5 godz snu to było cos czego potrzebowałam od dawna! Co za luksus a teraz pije pyszne cappuccino i jestem w niebie
Oby Miś miał dzisiaj dobry dzien i nie dał mi w kość

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

na pewno bedzie dobrze!

Ja tez zaczęłam wyłączać z obawy przed przyzwyczajeniem i w sumie nie robi to mu różnicy
Moj oststnio nie jadl 6 h gdzie zawsze je co 2-3, zaczelam panikowac i sprawdzalam czy goraczki nie ma, ale w koncu podjal piers. Ja nie wybudzam
Stary 2015-09-16, 08:23   #307
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:

Mi wczoraj pediatra powiedziala, ze maly musi miec zbadane, ale jeszcze z tym zaczekamy bo krew pobiera sie z... glowy jak ja to uslyszalam to chcialam stamtad uciec.

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Moj oststnio nie jadl 6 h gdzie zawsze je co 2-3, zaczelam panikowac i sprawdzalam czy goraczki nie ma, ale w koncu podjal piers. Ja nie wybudzam

Ja tez dostałam zalecenie zbadania tarczycy u Julki - w 3 tygodniu zycia i po 6 miesiącach. Z tego badania po 3 tygodniach zrezygnowałam ze wzgledu na to, ze maluszki w badaniach przesiewowych juz miały tarczyce badana wiec odpuściłam. Zrobimy dopiero po 6 miesiącach.

Junior wlasnie miał po urodzeniu pobierana krew z główki o czym nawet mnie nie poinformowali (szpital w K.), po wszystkim przywieziono mi go guzem sinym na głowie i plastrem. Myślałam, ze zjadę na zawał jak to zobaczyłam...
I zrobiłam niezły raban, ze mnie nawet nie poinformowały...

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-16, 08:38   #308
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Co ja czytam
Pamiętacie jak dostałyśmy "propozycje" założenia wątku pt.:" zakupoholiczki" ???
Może teraz powinnyśmy zmienić na nimfomanki

Cytat:
Dziewczyny dwa pytanka.

u nas Igorek budzi sie co 2h, wiec nie mam takiego dylematu jeszcze
a spimy przy lampce

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 08:52   #309
martulka0991
Zadomowienie

Cytat:
Gdzie kupowałas tą gwiazdkę? Cos takiego by mi sie przydało
Kupiłam kiedys w biedronce to byly 3gwiazdki na baterie w zestawie jak byly oswietlenia led, one znow byly bo gdzies je w biedronce widzialam... Je mozna przyklejac pod meble np w kichni albo w szafie, my uzywamy w nocy ;-) w poprzednim mieszkaniu kupilam je do kuchni pod szafki ;-)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1442389954258.jpg (36,2 KB, 5 załadowań)
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 08:56   #310
sandeo
Zadomowienie

Cytat:

Choruje na niedoxzynnosc ale nikt mi nie mówił ze mam kontrolować u dziecka... Z głowy??? Boże...

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Kupiłam kiedys w biedronce to byly 3gwiazdki na baterie w zestawie jak byly oswietlenia led, one znow byly bo gdzies je w biedronce widzialam... Je mozna przyklejac pod meble np w kichni albo w szafie, my uzywamy w nocy ;-) w poprzednim mieszkaniu kupilam je do kuchni pod szafki ;-)

Muszę sie rozejrzeć za czymś takim
Stary 2015-09-16, 09:00   #311
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Ja tez dostałam zalecenie zbadania tarczycy u Julki - w 3 tygodniu zycia i po 6 miesiącach. Z tego badania po 3 tygodniach zrezygnowałam ze wzgledu na to, ze maluszki w badaniach przesiewowych juz miały tarczyce badana wiec odpuściłam. Zrobimy dopiero po 6 miesiącach.

Junior wlasnie miał po urodzeniu pobierana krew z główki o czym nawet mnie nie poinformowali (szpital w K.), po wszystkim przywieziono mi go guzem sinym na głowie i plastrem. Myślałam, ze zjadę na zawał jak to zobaczyłam...
I zrobiłam niezły raban, ze mnie nawet nie poinformowały...
No dokladnie mialy na to pobrana krew, wiec teraz tez odpuscimy.

O matko!! Ja sobie tego nie wyobrazam. Nie dziwie sie,.ze zrobilas raban. Co za polityka brac dziecko i nie informowac po co. W Gliwicach o wszystko pytaly i musialam wyrazic zgode inaczej nie wziely. Tez tak mialas?
Ciesze sie ze nie rodzilam jednak w K, bo tam nawet tego usg glowy nie robia, pediatra mi wczoraj mowila.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-16, 10:02   #312
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość

u nas Igorek budzi sie co 2h, wiec nie mam takiego dylematu jeszcze
a spimy przy lampce

Hehe

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Chciałam właśnie szumisia zamówić ...
Cena polska 139zl, niemiecka 55€
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 10:04   #313
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cena pewnie dostosowana do zarobków polskich hehe co by zwyklego Kowalskiego bylo stac. Wycwanieni sa. U was wyzsze zarobki to i szumis drozszy
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 10:08   #314
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Cena pewnie dostosowana do zarobków polskich hehe co by zwyklego Kowalskiego bylo stac. Wycwanieni sa. U was wyzsze zarobki to i szumis drozszy

Cóż za chamstwo
U nas zarobki wyższe, to prawda...
Ale i życie droższe
Stary 2015-09-16, 10:14   #315
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Cóż za chamstwo
U nas zarobki wyższe, to prawda...
Ale i życie droższe
No... Wiec musi sie wyrównać ;-) co by ktoś przypadkiem zbyt dużo nie odłożył.
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 10:21   #316
Jess922
Zakorzenienie

kasperka- a bedzie jeszcze dzialal ten szumis? Bo dzieciaczki chyba juz zapomnialy ten szum z brzucha. Na mojego szumis juz nie dziala, ale to pewnie od dzieciaczka zalezy.
Stary 2015-09-16, 10:27   #317
kasperka
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 - część 1 :)

Cytat:
kasperka- a bedzie jeszcze dzialal ten szumis? Bo dzieciaczki chyba juz zapomnialy ten szum z brzucha. Na mojego szumis juz nie dziala, ale to pewnie od dzieciaczka zalezy.

Taaaak?!
Dobrze, ze mi to napisalas...
Moze masz racje
Wczoraj chcialam spr jak by to bylo z szuszarka...wlaczylam i mały od razu oczy zamkniete

Jak dlugo z Alankiem uzywalas szumisia ?

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
No... Wiec musi sie wyrównać ;-) co by ktoś przypadkiem zbyt dużo nie odłożył.

Hehe
Ja wszystko rozumiem, ale akurat tu przesadzili
Nie zamawiam go do Niemiec na bank
Stary 2015-09-16, 10:39   #318
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Taaaak?!
Dobrze, ze mi to napisalas...
Moze masz racje
Wczoraj chcialam spr jak by to bylo z szuszarka...wlaczylam i mały od razu oczy zamkniete

Jak dlugo z Alankiem uzywalas szumisia ?

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Hehe
Ja wszystko rozumiem, ale akurat tu przesadzili
Nie zamawiam go do Niemiec na bank
Wiesz ja nie chce sie wymadrzac, czy cos zebys tak nie pomyslala
my zrobilismy ten sam test z suszarka i zadzialal, wiec wzielismy od siostry szumisia, dzialal jeden dzien potem wlaczalismy mu, w sumie do dzis, ale czas zasypiania sie nie skraca

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

moze inne dziewczyny niech sie jeszcze o nich wypowiedza
Stary 2015-09-16, 10:51   #319
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz ja nie chce sie wymadrzac, czy cos zebys tak nie pomyslala
my zrobilismy ten sam test z suszarka i zadzialal, wiec wzielismy od siostry szumisia, dzialal jeden dzien potem wlaczalismy mu, w sumie do dzis, ale czas zasypiania sie nie skraca

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

moze inne dziewczyny niech sie jeszcze o nich wypowiedza

Ale ja się cieszę, że napisałaś jakie masz doświadczenia z szumisiem
Może faktycznie teraz to już niea sensu
Nie zamawiam narazie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-16, 11:09   #320
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja się cieszę, że napisałaś jakie masz doświadczenia z szumisiem
Może faktycznie teraz to już niea sensu
Nie zamawiam narazie

Chyba, ze na malego ogolnie szumy dzialaja bo szumis mial imitowac szum z brzucha, dlatego o tym napisalam. Pozalaczaj mu jeszcze kilka razy ta suszarke i zobaczysz wtedy
Stary 2015-09-16, 11:09   #321
sandeo
Zadomowienie

Sierpniowe mamusie 2015 - część 1 :)

Cytat:

Moja koleżanka używa do teraz szumisia pomimo ze mały skończył 5mcy wiec na niektórych działa dosc długo
Stary 2015-09-16, 11:14   #322
moniska139
Zadomowienie

Może i wydaje się pobieranie krwi z głowy straszne, ale na niej są względnie duże naczynia żylne. I tak jest prościej, lepiej ukluc raz w głowę niż kilka razy po rączkach. Maluchom tez wenflony zakłada się na główkę.
Wasze maluchy jak się zloszczą, to tez się cisną, jakby miały miesięczne zatwardzenie ?
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 11:23   #323
natalia1011
Zadomowienie

Cytat:
Ja to może i ochotę bym miała, o mężu nie wspomnę, no ale... I tu miałabym pytanie do kobitek, które rodziły siłami natury. Czy Was też "ciągnie" w miejscu szwów? Pisałam po porodzie, że dość mocno pękłam i miałam trochę tych szwów. Ogólnie wszystko w porządku, jako tako mnie nie boli, jednak na samym "końcu", nieważne czy siedzę czy chodzę czuje tak jakby ciągnięcie. Czy jest to normalne?

ja też mam ochotę, ale dopiero niecałe 3 tygodnie połogu za mną :/ mnie szwy ciągnęły tylko ok. tydzień, teraz jest luz, bólu już praktycznie żadnego nie czuje, tylko trochę ze mnie cieknie, przy czym ja miałam łyżeczkowaną macicę.

Cytat:
Dziewczyny dwa pytanka.

Nie wybudzam, ale mały sam się budzi co 2,5 - 3 h. I jak zacznie spać dłużej to nie mam zamiaru wybudzać, tylko będę mu dziękować, że daje pospać.

My pierwsze noce z lampką nocną, teraz lampkę zapalam do przewijania, a tak to na łóżeczku mamy taką lampkę:
http://3kiwi.pl/product-pol-41913-PA...FaINcwod21sCBg
daje delikatne światełko, nie razi małego a ja jak coś kwęknie czy "zacharczy" mogę zobaczyć czy wszystko jest u niego okej.

Kurde mały mi strasznie stęka w nocy, a raczej nad ranem, wiem, że próbuje puszczać bączki, nie raz mu się udaje, ale nastęka się przy tym, że szok, i wiem, że więcej tych gazów w nim siedzi, jak mu pomóc?

co do ubranek na chrzest też nie podobają mi się garniturki będziemy szukać jakiegoś ładnego body plus spodenki, może sweterek, czapka i buciki

zaręczyny 14.07.2011 r.

ślub 30.08.2014 r.

"uparcie i skrycie, och życie kocham cie nad życie!"

http://s1.suwaczek.com/20140830580113.png
natalia1011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 11:28   #324
Takajakaya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
i myślisz, ze bez problemu wypije je z łyżeczki? ja dzisiaj spróbowałam jedną kropelkę i myślałam, ze się
Pamiętam swoje zdziwienie jak podawaliśmy malutkiej pierwszy raz coś na łyżeczce, u nas to ona nawet łyżeczkę oblizuje Byłam zdziwiona, że takie małe dzieci tak umieją.

Jak piszecie, że Wasze dzieciątka śpią po 4h dziennie to chyba nie mam co narzekać... Raz, dwa razy dziennie zdarza nam się, że mała nie śpi od karmienia do karmienia, ale zwykle ma przerwy na sen po 2-3h. Niestety z kolką i gazami też walczymy

Takajakaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 11:30   #325
ja1003
Zadomowienie

[QUOTE=Jess922;52782026]Super, ze sie wchlonelo my tez musimy isc na kontrolne USG bo w szpitalu wyszlo, ze ma jakas mala torbielke w mozgu, ale to niby czesto wystepuje i samo sie wchlania. Mam nadzieje
QUOTE]

Mój synuś też miał torbiel przy urodzeniu i to też było wskazanie do powtórnego USG, ale samo się wchłonęło tak jak mówiła pani doktor także głowa do góry, wszystko będzie dobrze

Ja też nie wybudzam i śpimy przy lampce. Ostatnio były w biedronce takie żarówki ledowe, które świecą w różnych kolorach i można regulować natężenie.

Ależ mnie dziś mama wkurzyła. Ja rozumiem, że chce dobrze, że się martwi, a pierwszy wnuk to jej oczko w głowie, ale niech się zdecyduje.. Kilka dni temu mnie ochrzaniła, że jestem za bardzo przewrażliwiona i mam odpuścić trochę więc próbuje się "dostosować". Dziś u nas śliczna pogoda, upał tylko trochę wieje jednak mimo tego wiatru postanowiłam przejść się z Małym na spacer a ze mieszkamy ok 1km od moich rodziców a i tak musiałam skoczyć do sklepu, który jest przy ich domu to do niej zaszłam się przywitać. moja kochana mamusia na wstępie zamiast "cześć" zrobiła mi kazanie, że wieje i gdzie ja z dzieckiem na spacer wychodzę. Przecież jak jest ubrany, ma czapeczkę i leży w wózku z podniesioną budą to chyba mu nic nie będzie? I jak ja mam się zachowywać? Jak chucham i dmucham to źle bo jestem za bardzo przewrażliwiona i cyt. "dostanę do głowy", jak się przemogłam i w końcu zaczynam pozwalać innym brać małego na ręce i wychodzić to też źle....

Edytowane przez ja1003
Czas edycji: 2015-09-16 o 11:48
ja1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 11:42   #326
Mirabelka_90
Zadomowienie

Ech. Wczoraj byla u mnie znajoma i sie smialam ze Maly bokserem bedzie bo piastki czesto zaciska. A ona ze to oznaka wzmozonego napiecia miesniowego bo jej syn tak mial... kazdy probuje cos dogryzc chyba z zazdrosci.... a poza tym Maly plakal wiec bieg po parku uskutecznilam i zasnal a mama odpoczywa na laweczce. Ja w pt mam kontrole po 6 tyg. Ciekawe jak to w irlandii wyglada bo kontrola u lekarza pierwszegk kontaktu... ja z kolei czuje dziwne parcie na dole. Miedzy pochwa a cewka chyba....
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 12:01   #327
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia1011 Pokaż wiadomość
ja też mam ochotę, ale dopiero niecałe 3 tygodnie połogu za mną :/ mnie szwy ciągnęły tylko ok. tydzień, teraz jest luz, bólu już praktycznie żadnego nie czuje, tylko trochę ze mnie cieknie, przy czym ja miałam łyżeczkowaną macicę.

Nie wybudzam, ale mały sam się budzi co 2,5 - 3 h. I jak zacznie spać dłużej to nie mam zamiaru wybudzać, tylko będę mu dziękować, że daje pospać.

My pierwsze noce z lampką nocną, teraz lampkę zapalam do przewijania, a tak to na łóżeczku mamy taką lampkę:
http://3kiwi.pl/product-pol-41913-PA...FaINcwod21sCBg
daje delikatne światełko, nie razi małego a ja jak coś kwęknie czy "zacharczy" mogę zobaczyć czy wszystko jest u niego okej.

Kurde mały mi strasznie stęka w nocy, a raczej nad ranem, wiem, że próbuje puszczać bączki, nie raz mu się udaje, ale nastęka się przy tym, że szok, i wiem, że więcej tych gazów w nim siedzi, jak mu pomóc?

co do ubranek na chrzest też nie podobają mi się garniturki będziemy szukać jakiegoś ładnego body plus spodenki, może sweterek, czapka i buciki
Czemu mialas lyzeczkowanie? przez lozysko ?

moj tez tak steka, a szczegolnie jak go kolka lapie. proboj masowac brzuszek

[QUOTE=ja1003;52784968]
Cytat:
QUOTE]

Mój synuś też miał torbiel przy urodzeniu i to też było wskazanie do powtórnego USG, ale samo się wchłonęło tak jak mówiła pani doktor także głowa do góry, wszystko będzie dobrze

Ja też nie wybudzam i śpimy przy lampce. Ostatnio były w biedronce takie żarówki ledowe, które świecą w różnych kolorach i można regulować natężenie.

Ależ mnie dziś mama wkurzyła. Ja rozumiem, że chce dobrze, że się martwi, a pierwszy wnuk to jej oczko w głowie, ale niech się zdecyduje.. Kilka dni temu mnie ochrzaniła, że jestem za bardzo przewrażliwiona i mam odpuścić trochę więc próbuje się "dostosować". Dziś u nas śliczna pogoda, upał tylko trochę wieje jednak mimo tego wiatru postanowiłam przejść się z Małym na spacer a ze mieszkamy ok 1km od moich rodziców a i tak musiałam skoczyć do sklepu, który jest przy ich domu to do niej zaszłam się przywitać. moja kochana mamusia na wstępie zamiast "cześć" zrobiła mi kazanie, że wieje i gdzie ja z dzieckiem na spacer wychodzę. Przecież jak jest ubrany, ma czapeczkę i leży w wózku z podniesioną budą to chyba mu nic nie będzie? I jak ja mam się zachowywać? Jak chucham i dmucham to źle bo jestem za bardzo przewrażliwiona i cyt. "dostanę do głowy", jak się przemogłam i w końcu zaczynam pozwalać innym brać małego na ręce i wychodzić to też źle....
Nie przejmuj sie. W budce nie ma mozliwosci zawiania ja tez puszczam mimo uszu niktore uwagi i robie po swojemu
Stary 2015-09-16, 12:23   #328
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Smakowało bardzo
hohoho... zazdro
Cytat:
Nam właśnie wczoraj taką przepisała.... Rewelacyjna jest
Mms i ja1003 faktycznie dobra ta maść? Mi dzisiaj położna ma wziąć receptę od lekarza i ma zamówić w aptece na jutro. Bo moja też ma dupkę straszną
Cytat:
Dziewczyny dwa pytanka.

Nie wybudzam, teraz jak już ma pućki, fałdki itp nie trzeba.
Śpimy po ciemku
Cytat:

Cytat:
Hehe

Na moją też miś nie działa, wręcz rozbudza bo jak tylko włączę to oczy jak 5zł i patrzy na niego

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Aha .. dostałam okres
Stary 2015-09-16, 12:38   #329
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
hohoho... zazdro

Mms i ja1003 faktycznie dobra ta maść? Mi dzisiaj położna ma wziąć receptę od lekarza i ma zamówić w aptece na jutro. Bo moja też ma dupkę straszną

Nie wybudzam, teraz jak już ma pućki, fałdki itp nie trzeba.

Śpimy po ciemku

Na moją też miś nie działa, wręcz rozbudza bo jak tylko włączę to oczy jak 5zł i patrzy na niego

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Aha .. dostałam okres

Przekonałaś mnie nie kupuję hahaha
Stary 2015-09-16, 12:45   #330
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
No dokladnie mialy na to pobrana krew, wiec teraz tez odpuscimy.

O matko!! Ja sobie tego nie wyobrazam. Nie dziwie sie,.ze zrobilas raban. Co za polityka brac dziecko i nie informowac po co. W Gliwicach o wszystko pytaly i musialam wyrazic zgode inaczej nie wziely. Tez tak mialas?
Ciesze sie ze nie rodzilam jednak w K, bo tam nawet tego usg glowy nie robia, pediatra mi wczoraj mowila.

w K. To cyrk na kolkach w porównaniu z tym co w Gliwicach jest. Naprawdę dobrze trafilysmy, przynajmniej ja wspaniałe wspominam pobyt w szpitalu. Tez o wszystko pytały, dokładnie mówiły co i jak i w sumie KAŻDA osoba tan pracująca robiła to jeszcze z uśmiechem na twarzy

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości