![]() |
#301 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 1 :)
Cytat:
Co dk swiatla to my na poczatku mielismy wlaczona lampke na szafeczce cala noc a teraz mamy do gniazdka jakies ledowe swiatelko wiec duzo swiatla nie daje ale jak wstaje to sie nie zabije o nic ;-) no i ona na czujnik ze jak sie zaswieci swiatlo lub sie robi jasno to ona sie wylacza. Dodatkowk mamy taka lampeczke polozona na przeczolku lozka taka gwiazdke na baterie, jak wstaje to naciskam ja i swieci. Wiec juz zadnych typowych lampek nie uzywamy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#302 | |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#303 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdzie kupowałas tą gwiazdkę? Cos takiego by mi sie przydało ![]() My cały czas spaliśmy przy lampce nocnej ale to cholernie męczące na dłuższa metę... Dzisiaj pierwszy raz spaliśmy w ciemnościach. Tylko dla mnie problemem było to zeby wstać musiałam budzić tz zeby ją włączył ![]() Skupiłam sie w końcu na szumisia i złożyłam zamowienie. Dzien pózniej zauważyłam na ich fb ze 21.09 jest premiera jego nowszego brata wiec szybko napisałam do nich maila z prośbą o przysłanie nowszej wersji i juz nie mogę sie doczekać ![]() ![]()
![]() |
#304 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#305 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
No wlasnie na zadanie ale niby nie rzadziej niż co 3 godz. Najlepsze ze nawet lekarze mówią rożnie ![]() Ale wiecie co? No jestem tak wyspana dzisiaj ze szok ![]() ![]() ![]() Oby Miś miał dzisiaj dobry dzien i nie dał mi w kość ![]() ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
![]() Ja tez zaczęłam wyłączać z obawy przed przyzwyczajeniem i w sumie nie robi to mu różnicy ![]()
![]() |
#306 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z chora tarczyca- czy wasze maluszki tez maja miec kontrole TSH ?
Mi wczoraj pediatra powiedziala, ze maly musi miec zbadane, ale jeszcze z tym zaczekamy bo krew pobiera sie z... glowy ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
![]() |
#307 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez dostałam zalecenie zbadania tarczycy u Julki - w 3 tygodniu zycia i po 6 miesiącach. Z tego badania po 3 tygodniach zrezygnowałam ze wzgledu na to, ze maluszki w badaniach przesiewowych juz miały tarczyce badana wiec odpuściłam. Zrobimy dopiero po 6 miesiącach. Junior wlasnie miał po urodzeniu pobierana krew z główki o czym nawet mnie nie poinformowali (szpital w K.), po wszystkim przywieziono mi go guzem sinym na głowie i plastrem. Myślałam, ze zjadę na zawał jak to zobaczyłam... I zrobiłam niezły raban, ze mnie nawet nie poinformowały...
![]() |
#308 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u nas Igorek budzi sie co 2h, wiec nie mam takiego dylematu jeszcze ![]() a spimy przy lampce ![]()
![]() |
#309 |
Zadomowienie
|
Kupiłam kiedys w biedronce to byly 3gwiazdki na baterie w zestawie jak byly oswietlenia led, one znow byly bo gdzies je w biedronce widzialam... Je mozna przyklejac pod meble np w kichni albo w szafie, my uzywamy w nocy ;-) w poprzednim mieszkaniu kupilam je do kuchni pod szafki ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#310 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Muszę sie rozejrzeć za czymś takim ![]()
![]() |
#311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O matko!! Ja sobie tego nie wyobrazam. Nie dziwie sie,.ze zrobilas raban. Co za polityka brac dziecko i nie informowac po co. W Gliwicach o wszystko pytaly i musialam wyrazic zgode inaczej nie wziely. Tez tak mialas? Ciesze sie ze nie rodzilam jednak w K, bo tam nawet tego usg glowy nie robia, pediatra mi wczoraj mowila.
![]() |
#312 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#314 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Zakorzenienie
|
No... Wiec musi sie wyrównać ;-) co by ktoś przypadkiem zbyt dużo nie odłożył.
#316 |
Zakorzenienie
|
kasperka- a bedzie jeszcze dzialal ten szumis? Bo dzieciaczki chyba juz zapomnialy ten szum z brzucha. Na mojego szumis juz nie dziala, ale to pewnie od dzieciaczka zalezy.
#317 | ||
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część 1 :)
Cytat:
Taaaak?! Dobrze, ze mi to napisalas... Moze masz racje ![]() Wczoraj chcialam spr jak by to bylo z szuszarka...wlaczylam i mały od razu oczy zamkniete ![]() Jak dlugo z Alankiem uzywalas szumisia ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
Hehe Ja wszystko rozumiem, ale akurat tu przesadzili ![]() Nie zamawiam go do Niemiec na bank ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() my zrobilismy ten sam test z suszarka i zadzialal, wiec wzielismy od siostry szumisia, dzialal jeden dzien ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- moze inne dziewczyny niech sie jeszcze o nich wypowiedza ![]()
![]() |
#319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja się cieszę, że napisałaś jakie masz doświadczenia z szumisiem ![]() Może faktycznie teraz to już niea sensu Nie zamawiam narazie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#321 | |
Zadomowienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część 1 :)
Cytat:
Moja koleżanka używa do teraz szumisia pomimo ze mały skończył 5mcy wiec na niektórych działa dosc długo ![]()
![]() |
#322 |
Zadomowienie
|
Może i wydaje się pobieranie krwi z głowy straszne, ale na niej są względnie duże naczynia żylne. I tak jest prościej, lepiej ukluc raz w głowę niż kilka razy po rączkach. Maluchom tez wenflony zakłada się na główkę.
Wasze maluchy jak się zloszczą, to tez się cisną, jakby miały miesięczne zatwardzenie ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#323 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też mam ochotę, ale dopiero niecałe 3 tygodnie połogu za mną :/ mnie szwy ciągnęły tylko ok. tydzień, teraz jest luz, bólu już praktycznie żadnego nie czuje, tylko trochę ze mnie cieknie, przy czym ja miałam łyżeczkowaną macicę. Cytat:
My pierwsze noce z lampką nocną, teraz lampkę zapalam do przewijania, a tak to na łóżeczku mamy taką lampkę: http://3kiwi.pl/product-pol-41913-PA...FaINcwod21sCBg daje delikatne światełko, nie razi małego a ja jak coś kwęknie czy "zacharczy" mogę zobaczyć czy wszystko jest u niego okej. Kurde mały mi strasznie stęka w nocy, a raczej nad ranem, wiem, że próbuje puszczać bączki, nie raz mu się udaje, ale nastęka się przy tym, że szok, i wiem, że więcej tych gazów w nim siedzi, jak mu pomóc? co do ubranek na chrzest też nie podobają mi się garniturki ![]() ![]()
![]() |
#324 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak piszecie, że Wasze dzieciątka śpią po 4h dziennie to chyba nie mam co narzekać... Raz, dwa razy dziennie zdarza nam się, że mała nie śpi od karmienia do karmienia, ale zwykle ma przerwy na sen po 2-3h. Niestety z kolką i gazami też walczymy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#325 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=Jess922;52782026]Super, ze sie wchlonelo
![]() ![]() QUOTE] Mój synuś też miał torbiel przy urodzeniu i to też było wskazanie do powtórnego USG, ale samo się wchłonęło tak jak mówiła pani doktor także głowa do góry, wszystko będzie dobrze ![]() Ja też nie wybudzam i śpimy przy lampce. Ostatnio były w biedronce takie żarówki ledowe, które świecą w różnych kolorach i można regulować natężenie. Ależ mnie dziś mama wkurzyła. Ja rozumiem, że chce dobrze, że się martwi, a pierwszy wnuk to jej oczko w głowie, ale niech się zdecyduje.. Kilka dni temu mnie ochrzaniła, że jestem za bardzo przewrażliwiona i mam odpuścić trochę więc próbuje się "dostosować". Dziś u nas śliczna pogoda, upał tylko trochę wieje jednak mimo tego wiatru postanowiłam przejść się z Małym na spacer a ze mieszkamy ok 1km od moich rodziców a i tak musiałam skoczyć do sklepu, który jest przy ich domu to do niej zaszłam się przywitać. moja kochana mamusia na wstępie zamiast "cześć" zrobiła mi kazanie, że wieje i gdzie ja z dzieckiem na spacer wychodzę. Przecież jak jest ubrany, ma czapeczkę i leży w wózku z podniesioną budą to chyba mu nic nie będzie? I jak ja mam się zachowywać? Jak chucham i dmucham to źle bo jestem za bardzo przewrażliwiona i cyt. "dostanę do głowy", jak się przemogłam i w końcu zaczynam pozwalać innym brać małego na ręce i wychodzić to też źle.... Edytowane przez ja1003 Czas edycji: 2015-09-16 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
Zadomowienie
|
Ech. Wczoraj byla u mnie znajoma i sie smialam ze Maly bokserem bedzie bo piastki czesto zaciska. A ona ze to oznaka wzmozonego napiecia miesniowego bo jej syn tak mial... kazdy probuje cos dogryzc chyba z zazdrosci.... a poza tym Maly plakal wiec bieg po parku uskutecznilam i zasnal a mama odpoczywa na laweczce. Ja w pt mam kontrole po 6 tyg. Ciekawe jak to w irlandii wyglada bo kontrola u lekarza pierwszegk kontaktu... ja z kolei czuje dziwne parcie na dole. Miedzy pochwa a cewka chyba....
|
![]() ![]() |
![]() |
#327 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj tez tak steka, a szczegolnie jak go kolka lapie. proboj masowac brzuszek ![]() [QUOTE=ja1003;52784968] Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#328 | |||
Zakorzenienie
|
hohoho...
![]() ![]() ![]() Mms i ja1003 faktycznie dobra ta maść? Mi dzisiaj położna ma wziąć receptę od lekarza i ma zamówić w aptece na jutro. Bo moja też ma dupkę straszną ![]() Cytat:
Śpimy po ciemku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Aha .. dostałam okres ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przekonałaś mnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w K. To cyrk na kolkach w porównaniu z tym co w Gliwicach jest. Naprawdę dobrze trafilysmy, przynajmniej ja wspaniałe wspominam pobyt w szpitalu. Tez o wszystko pytały, dokładnie mówiły co i jak i w sumie KAŻDA osoba tan pracująca robiła to jeszcze z uśmiechem na twarzy ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:18.