Mamy marzec 2016. Część II - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-16, 10:11   #2671
fasolka1987
Zadomowienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część II

Dziękuję za odpowiedzi. To ja lecę z koleżanką na miasto po ciuszki

Do później

Ten laktator to super sprawa. Moja koleżanka mówiła że miała elektryczny i oprócz tego że buczał to jej pasował, z aventy chyba ale nie wiem dokładnie jaki model.
fasolka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 10:12   #2672
Abii84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
To daj znac kochana jak bedziesz cos czula ok? Ja w piatek zaczynam 16 tydzien i dalej nic.
no wiadomo, że dam a po co ja tu siedzę??
matko dzisiaj spałam jak głupia, chwile temu wstałam, zaraz idę pod prysznic i do sklepu po jakieś pieczywo, a weny nie mam na nic
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 10:13   #2673
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ibis7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuję Wam za wsparcie, jesteście Kochane Ja juz po badaniu więc się troszkę uspokoiłam... Z Maluszkiem dobrze, ważne że serduszko bije! Zostawiają mnie jednak na oddziale. Mimo wszystko mam stracha, martwię się żeby nie skończyło się jak ostatnio...
Dobrze, że jesteś w szpitalu, jesteś pod fachową opieką i nic się na pewno nie stanie Tobie i dzidzi, bądź dobrej myśli i nie myśl o poprzednim razie.
fasolka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 10:16   #2674
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dzień zaczął mi się nie najlepiej Obudziłam się, poszłam do ubikacji i moim oczom ukazał się taki żółtawy dziwny śluz (nie był on rozciągliwy, raczej taki hm. gęsty) , było go bardzo dużo i zastanawiam się czy to nie jest przez te globulki Gin przepisał mi takie Nystatyna VP, śluz jest w kolorze tej globulki... Czytałam ulotkę i nie było w niej napisane że globulka może wydostać się na 2 dzień w postaci takowego śluzu i nie wiem czy mam dalej aplikować czy zaprzestać?

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Pozdrawiam
wydaje mi się, że to może być od tej globulki. Skoro ma taki sam kolor, to tym bardziej

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki za mojego Bobaska
Muszę jeszcze ugotować ogórkową, wykąpać się i odstawić małą do dziadków

Cytat:
Dziewczyny dziękuję Wam za wsparcie, jesteście Kochane Ja juz po badaniu więc się troszkę uspokoiłam... Z Maluszkiem dobrze, ważne że serduszko bije! Zostawiają mnie jednak na oddziale. Mimo wszystko mam stracha, martwię się żeby nie skończyło się jak ostatnio...
jesteś teraz już pod opieką, więc będzie wszystko dobrze. Fachowo się Tobą zajmą. Dobrze, że pojechałaś
Stary 2015-09-16, 10:16   #2675
ibis7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
no to do szpitala albo do innej przychodni!!

widzę że już dotarłaś, trzymamy kciuki za Ciebie i dzidziusia!
Dziewczyny dziękuję Wam za wsparcie, jesteście Kochane Ja juz po badaniu więc się troszkę uspokoiłam... Z Maluszkiem dobrze, ważne że serduszko
bije! Zostawiają mnie jednak na oddziale. Mimo wszystko mam stracha, martwię się żeby nie skończyło się jak ostatnio...

Mój telefon chyba fiksuje... wrzuca mi po dwa razy te same posty...
Trzymam za Was kciuki za udane wizyty!

Edytowane przez ibis7
Czas edycji: 2015-09-16 o 10:27
ibis7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 11:04   #2676
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Lewek i reszta karmiących oglądajcie "dzień dobry TVN" jak dobrze zrozumiałam będzie coś o szybkim odstawianiu dziecka od piersi
Dzięki Kochana ze o mnie pamiętałas. Niestety nie było mnie rano w domu. Ale mały bardzo dobrze znosi odstawienie nocne. Dziś prawie nie plakal. Trochę nad ranem marudzil bo nie mógł zasnąć.
Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Czy odciąganie mleka elektrycznym/ręcznym laktatorem boli? Wybaczcie za głupie pytanie

Czyli to tez jest sposób - odciągnąć mleko i podawać butelka?
Ja w klinice przy pierwszym synku dostałam elektryczna medele, ała! Ale ciągnął dobrze. Ale na własny użytek dostałam w prezencie reczny tomme tippe i tez ok, tyle że już nie tak wygodnie jak elektrycznym.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 11:11   #2677
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Tak na szybko dzidziuś zdrowy, 62mm, badanie+ położna zajęło 2h. Dobrze mnie przebadali l4 na miesiąc.

Później nadrobię i coś więcej napiszę, bo teraz w tramwaju jestem

Ale się cieszę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-16, 11:15   #2678
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Tak na szybko dzidziuś zdrowy, 62mm, badanie+ położna zajęło 2h. Dobrze mnie przebadali l4 na miesiąc.

Ale się cieszę
super , że wszystko ok

Ale mnie mdli dzisiaj
Stary 2015-09-16, 11:37   #2679
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
A ten laktator z Medela 500 zl.. o matko boska
Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Ile dalas za ten z madela?
Ja miałam medela mini electronic, nowy teraz na all 250 ja kupilam używany za 150 i za tyle sprzedałam.

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość

Dziewczyny chciałam się Was spytać o opinię. Widziałam w sklepie taki jakby kojec duży gdzie mogłabym zostawiać dziecko jakbym chciała iść chociażby za potrzebą ? Moja siostra miała taki i mała średnio go lubiła ale czasami wysiedziała chwilę i można było coś ogarnąć w domu. Co o tym myślicie? Czy lepiej łóżeczko turystyczne. I tutaj dochodzę do drugiego pytania. W czym będą spały Wasze dzieci? Myślałam żeby kupić taką kołyskę na kółkach i mogłabym ją wozić po domu w zależności gdzie dzidzia by padła spać. Jestem kompletnie zielona w tych kwestiach dzidziusiowych. Umiem przewijać i te podstawowe rzeczy bo mam chrześnicę ale nie wiem masy rzeczy. Czy kupiłyście jakieś książki?
Mam po poprzednim synku taki duży kojec Berber. Dla mnie był bardzo przydatny. Stał na dole w kuchni jak gotowałam to F. Bawił się w nim.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 11:59   #2680
milenujdka
Wtajemniczenie

ibis trzymaj się ciepło! Jesteś pod stałą opieką, więc możesz czuć się bezpiecznie.
Ja dziś byłam na dość długim spacerze i wybrałam się na basen popływać. Myślę, że z basenu będę częściej korzystać. Od razu mam lepsze samopoczucie.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, ja swojej nie mogę się już doczekać, ale to za trzy tygodnie.
Teraz idę przygotowywać obiad.
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 12:08   #2681
lala_la
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
ja myśle, że te pierwsze to chyba 54-56 rozmiary? i bodziaki chyba z długim?? z krótkim też ale akurat z początkiem kwietnia wyłączą sezon grzewczy w bloku i będzie potwornie zimno tak jak mam teraz zanim zaczną grzać
Myśle że teraz to lepiej kupować większe, mniejsze najwyżej sie dokupi po ostatnim usg, albo jak juz dzieciaczek będzie. Moja siostra kupowała od 56 a dziewczynka urodziła się 64 cm i trzebabyło na szybko dokupować większe a małe oddać rodzinie. Teraz kupiłam kuzynce 56 jej bliżniaki urodzily sie małe ale powiedziała że tylko raz założyła po tak szybko teraz przybierają.

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Dziewczyny chciałam się Was spytać o opinię. Widziałam w sklepie taki jakby kojec duży gdzie mogłabym zostawiać dziecko jakbym chciała iść chociażby za potrzebą ? Moja siostra miała taki i mała średnio go lubiła ale czasami wysiedziała chwilę i można było coś ogarnąć w domu. Co o tym myślicie? Czy lepiej łóżeczko turystyczne. I tutaj dochodzę do drugiego pytania. W czym będą spały Wasze dzieci? Myślałam żeby kupić taką kołyskę na kółkach i mogłabym ją wozić po domu w zależności gdzie dzidzia by padła spać. Jestem kompletnie zielona w tych kwestiach dzidziusiowych. Umiem przewijać i te podstawowe rzeczy bo mam chrześnicę ale nie wiem masy rzeczy. Czy kupiłyście jakieś książki?
Na początek to chciałabym kupić takie łóżeczko co sie dostawia do dużego małżeńskiego. One mają mozliwość regulowania wysokości żeby idealnie pasowały i szczebelki. Szczebelek można odsunąć i w nocy dziecko jest z 3 stron zabudowane a z tej jednej bedziemy spali my. Nie trzeba wtedy wstawac do malucha.Narazie to plany ale sie ku temu skłaniam. A szczebelek można w ciągu dnia podciągnąc i spokojnie wyjść ugtować obiad czy na prysznic.
lala_la jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-16, 12:11   #2682
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymajcie kciuki za mojego Bobaska
Muszę jeszcze ugotować ogórkową, wykąpać się i odstawić małą do dziadków
Kciuki zaciśnięte!

Cytat:

Ale się cieszę
Super!
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 12:11   #2683
lala_la
Rozeznanie

Cytat:
Ważne że z maluchem dobrze, lepiej chuchać na zimno i posiedzieć troche w szpitalu. A powiedział lekarz co sie stało?
lala_la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 12:24   #2684
kallina_2014
Wtajemniczenie

Malinka,
, to na pewno globulki, coś tam zawsze wypłynie.
stosuj dalej i nic sie nie martw, tak ma byc😀
kallina_2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 12:28   #2685
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
Malinka,
, to na pewno globulki, coś tam zawsze wypłynie.
stosuj dalej i nic sie nie martw, tak ma byc😀
to nie ja stosuję globulki teraz to Kiwi
Stary 2015-09-16, 12:33   #2686
magda16262
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
super , że wszystko ok

Ale mnie mdli dzisiaj

OJ I ja mam dziś mdłości jak stąd do Rzymu;( umęczenie ..
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 12:56   #2687
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
OJ I ja mam dziś mdłości jak stąd do Rzymu;( umęczenie ..
mi mdłości co prawda minęły chwilowo, ale za to mogłabym teraz non stop jeść
Stary 2015-09-16, 13:07   #2688
ibis7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lala_la Pokaż wiadomość
Ważne że z maluchem dobrze, lepiej chuchać na zimno i posiedzieć troche w szpitalu. A powiedział lekarz co sie stało?
Na usg lekarz nie zauważył niczego niepokojącego- brak widocznego krwawienia. Nie wiadomo więc co było przyczyną... Teraz leżę, rozmyślam i martwię się czy będzie dobrze... ten szpital działa na mnie przygnębiająco...
Stary 2015-09-16, 13:16   #2689
milenujdka
Wtajemniczenie

Cytat:
Na usg lekarz nie zauważył niczego niepokojącego- brak widocznego krwawienia. Nie wiadomo więc co było przyczyną... Teraz leżę, rozmyślam i martwię się czy będzie dobrze... ten szpital działa na mnie przygnębiająco...
ibis niestety szpitale działają przygnębiająco i wydaje się być, że jest się niewiadomo jakim chorym Ale to tylko złudne wrażenie.
Jesteś pod stałą i fachową opieką,a to jest najważniejsze. Pewnie zostaniesz troszkę na obserwacji i wypuszczą Cię do domu. Skoro lekarz nie widział nic niepokojącego to wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-16, 13:18   #2690
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie bardzo dobrze! trzymamy kciuki!
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 13:23   #2691
ibis7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
ibis niestety szpitale działają przygnębiająco i wydaje się być, że jest się niewiadomo jakim chorym Ale to tylko złudne wrażenie.
Jesteś pod stałą i fachową opieką,a to jest najważniejsze. Pewnie zostaniesz troszkę na obserwacji i wypuszczą Cię do domu. Skoro lekarz nie widział nic niepokojącego to wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki!
Dziękuję za wsparcie Mój M jest w pracy za granicą i zostałam z tym wszystkim sama...ale wszystko wytrzymam byle z Maluszkiem było dobrze... tym razem musi być dobrze!
Stary 2015-09-16, 13:27   #2692
Kiinga26
Zadomowienie

Cytat:
Podniosę Cię troszkę na duchu.
Ja w zasadzie 2/3 pierwszej ciąży przelezalam w szpitalu.
Ns początku nawet nie kładli mnie na patologię tylko ginekologie ze względu na zbyt wczesną ciążę. Później jakoś od 14tygodnia do 29 tygodnia było dobrze i zylam prawie normalnie. A od 29 tc byłam rezydentką patologii ciąży.
Wiem, że trudno wytrzymać w szpitalu. Ale ma to swoje plusy. Badają, sprawdzają, a Ty masz czas żeby trochę zwolnić tempo i odpocząć. W finale i tak urodzisz ślicznego zdrowego bobasa
Także życzę Ci teraz wytrwałości i cierpliwości. Wykorzystaj czas pobytu na oddziale do odpoczynku w końcu nie musisz ani sprzątać ani gotować :P
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 13:27   #2693
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
najważniejsze, że lekarz nie widział nic niepokojacego. Poobserwują Cię kilka dni i wypuszczą z zaleceniami.
Masz jakąś rodzinę przy sobie, żeby Cię ktoś mógł odwiedzić? Albo chociaż na sali masz w porządku kobiety?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-16, 13:34   #2694
kallina_2014
Wtajemniczenie

Cytat:
to nie ja stosuję globulki teraz to Kiwi
Przepraszam!
Stary 2015-09-16, 13:35   #2695
misia_25_26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek2507 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie ja obecnie jestem w 15 tygodniu ciąży planowany termin porodu mam na 10 marca. Na razie wszystko w porządku z dzidziusiem to moja pierwsza ciąża więc w razie czego wybaczcie głupie pytania
można do Was dołączyć??
witaj

Cytat:

ja w domu mialam lozeczko,i w salonie kosz Mojzesza ale koszyk uzywalam zaledwie 3 miesiace,bo mala szybko zrobila sie za duza u rodzicow mielismy lozeczko turystyczne I bylo ok na kilka nocy,ale zdecydowanie wolalam normalne lozeczko z porzadnym materacem
Cytat:
ibis dobrze ze serduszko bije I z maluszkiem wszystko dobrzekrwawienia sie zdarzaja I nie zawsze oznaczaja najgorszego,jestes pod dobra opieka wiec,mysl pozytywnie bo zamartwianie sie nic nie da

Cytat:

Ale się cieszę
super wiadomosc

u nas dzisiaj jesien za oknem zimno I deszczowo
wczoraj tz nazbieral grzyby w lesie,wiec dzisiaj grzybowa na obiad
trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

Edytowane przez misia_25_26
Czas edycji: 2015-09-16 o 13:38
misia_25_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 13:38   #2696
kallina_2014
Wtajemniczenie

Ibis, najważniejsze, ze z malenstwem wszystko w porzadku. I bardzo dobrze, ze zostalas w szpitalu, bo beda Cię mieli na oku jakby coś mialo się jeszcze wydarzyc.
Ściskam mocno!!!
Stary 2015-09-16, 13:43   #2697
ibis7
Raczkowanie

Cytat:
najważniejsze, że lekarz nie widział nic niepokojacego. Poobserwują Cię kilka dni i wypuszczą z zaleceniami.
Masz jakąś rodzinę przy sobie, żeby Cię ktoś mógł odwiedzić? Albo chociaż na sali masz w porządku kobiety?
Na rodzinę nie mogę za bardzo liczyć bo wszyscy zapracowani... jak mama wpadnie wieczorem to będzie dobrze. Wiem, że mój M też się martwi i ma wyrzuty, że go tu nie ma... Ale co poradzić? A na sali leżę sama i stąd chyba te durne myśli w mojej głowie... muszę wziąć się w garść! Latam tylko do toalety sprawdzać czy jest krwawienie czy go nie ma...
Stary 2015-09-16, 13:43   #2698
gosza82
Rozeznanie

To już mamy fajny pomysł na spotkanie w przyszłym roku

Co do zaparć to jest to dla mnie nowość ponieważ nigdy z tym nie miałam problemów potrafiłam chodzić na tzw. dwójeczkę 3 x dziennie a tu nagle 3 dni nic Siemie lniane pite rano na pusty żołądek uratowało mi życie

Dawajcie znać jak wizyty!!!

Ja jeszcze się boję robić zakupy dla maluszka może to głupie ale ... To już prawie 17 tydz a ja nadal nie czuję ruchów może też dlatego...

Ale chętnie czytam o ubrankach przynajmniej będę wiedziała co mam kupować i jaki rozmiar bo jestem zielona
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 13:58   #2699
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
Przepraszam!
luzik, nic się nie dzieje

Cytat:
Napisane przez misia_25_26 Pokaż wiadomość

u nas dzisiaj jesien za oknem zimno I deszczowo
wczoraj tz nazbieral grzyby w lesie,wiec dzisiaj grzybowa na obiad
trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
u nas juz kolejny dzien deszczu
a mąż do pracy motorem pojechał
Stary 2015-09-16, 13:58   #2700
milenujdka
Wtajemniczenie

ibis dasz radę i dawaj znać co u Ciebie, jak Ci smutno, nudno i źle to pisz

Ja póki co nie kupuję ubranek ani żadnych gadżetów dla maluszka. Uważam, że na razie jest za wcześnie.
A macie już widoczne brzuszki?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości