|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3
znalazlam bloga o kaskoterapii.. mam lzy w oczach.. i wszystko praktycznie jest tak samo jak u mojej Lilly.. tylo ze moja jest bardzo ruchliwa.. jak juz dostane skierowanie do pediatry to sie ure na ten kask...im wczesniej zaczyna sie terapie tym lepiej..tu jest link
http://terapia-kaskowa.pinger.pl/p/1
|
#602 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tez mysle zeby juz powoli zmienic gondole na spacerówke bo dzisiaj po wlozeniu do wozka to był taki cyrk, że cale osiedle nas slyszało
|
|
|
#603 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda, że nie wiedziałam mi zabraknie na 11 dni wit. KiD, nie opłaca mi się kupować opakowania 30sztuk. więc chętnie skorzystam z twojej propozycji i znowu handel kwitnie Cytat:
ojej. jeszcze to do kompletu. ale przynajmniej wyleczą go dokładnie na wszystko Cytat:
ja każdy podkład mam na ok. pół roku mimo, że używam codziennie! |
|||
|
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy można zarazić się rotawirusem od dziecka po szczepionce?
Od poniedziałku bolał mnie żołądek, wczoraj przed wyjściem do gina miałam wrażenie, jakby nadchodziła biegunka. Olałam to jednak myśląc, że tylko stresuję się przed badaniem. Za to żołądek tak bolał, że musiałam wziąć ibuprom. Wieczorem dostałam biegunkę, robiło mi się słabo, później na dodatek gorączka, która szybko rosła. Uspilam małego wcześniej i poszłam spać z temperaturą 38,5. Trzęsłam się z zimna, tz na kołdrę dał mi jeszcze gruby koc. Myślałam, że umieram, czułam że gorączka rośnie, ale nie miałam siły się odezwać nawet do tz. Jak się obudziłam już było lepiej, czułam że temp spadła do... 38.4... za chwilę młody się obudził na karmienie, było ok 1:30. Nie miałam siły go usypiać, więc wzięłam go do łóżka, ale nic z tego. Za chwilę przyszedł kot. Próbował się wepchać pomiędzy mnie a dziecko, ale mu się nie udało. Lezelismy tz, Kot, mały i ja. Oczywiście każdy z nich rozwalony a ja zepchnieta na brzeg z dupà w powietrzu ![]() Ale kot uśpił mi małego! Najpierw położył się na boku obok dziecka i tylne łapy oparł o jego bioderko, żeby go w razie czego odepchnac. Maly go zobaczył i zaczął rączką gładzić po futerku na brzuchu. Kto ma kota wie, że dotknięcie brzuszka grozi śmiercią . Tak gładził i gładził, kot zaczął mruczeć, ja patrzę, a to bydle pyk, już leży na plecach, wyciągnął się chyba na metr, a mały dalej go rączką gładzi. Po dosłownie kilku minutach patrzę, a tu śpią : i dziecko, i kot... Zaniósłam małego do łóżeczka, kot się obraził i poszedł spać na parapet... |
|
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczytalam o kaskoterapii u nas i jest nadzieja...
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
Powoli najpierw spróbuj normalnie, pisalysmy z dziewczynami co robić i u nas działa. Jeszcze idziemy do fizjoterapeuty w przyszłym tygodniu, ale jest dużo lepiej
|
|
|
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
Musisz jej coś podkladac i po uspieniu kłaść na nielubiany bok.
|
|
|
|
#609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
glowa do góry Kochana - bedzie na pewno dobrze
|
|
|
#610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
Marei mozna. To jest to co Wam pisalam, zeby m.in. nie calowac dziecka przez tydzień po szczepieniu bo się można zarazić. Wiem, ze Ty nie calujesz w usta to moze ze w raczki?
|
#612 |
|
Zadomowienie
|
Sulwusia no to teraz mam nadzieję będzie z górki, załatwisz terapię i niedługo po asymetrii nie będzie śladu. I nie myśl że jesteś złą matką przecież Twoja intuicja cały czas Ci podpowiadała, że coś jest nie tak, to nie Twoja wina, że lekarze Cię olewali
Industria no w końcu poszli po rozum do głowy ale ile musiałaś się nadenerwować bez sensu Marei współczuję samopoczucia Moje dziecko nie znosi leżeć na brzuchu i nienawidzi wykonywać ćwiczeń od rehabilitantki.
|
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kot chyba też się zaraził... |
|
|
|
|
#614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My tez sie rehabilitujemy ale w domu nie wykonujemy cwiczeń tylko mamy wykonywac odpowiednia pielegnacje dziecka.
|
|
|
#615 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
o kurde, tez biegunka? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#616 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w pepco albo z firmy Pinokio przez neta (mają super i nie ściskają w brzuszku) ostatnio zamówiłam jej te http://www.sklep.pinokio.net.pl/pl/o...ochy-sowa.html Cytat:
kochana bo własnego pewnie nie pryskacie Cytat:
o matko! a u mnie takie gorąco Cytat:
super!!!!!!!!!1 niestety można dlatego zalecają po szczepionce nie całować dziecka i myć dokładnie ręce po każdej zmianie pieluchy już piszę, dzięki Edytowane przez mehja Czas edycji: 2015-09-16 o 14:40 |
||||
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
Oby jednak nie,moze to przypadek
![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Ja nie wiem co u nas od paru dni ale mamy problemy z zasypianiem. Laurka walczy walczy byle tylko nie usnac
|
#618 | |
|
celebriti
|
Marei kurczę ale Cię dopadło. Można jak najbardziej. Dziecko bierze rączki do buzi i pózniej juz prosta droga
|
|
|
#619 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3
Cytat:
Ojjjj biedny Wojtus Cytat:
Cytat:
Dobrze, ze z oczkiem ok. My mamy wizytę w poniedziałek u pediatry z ta głowa bo tez jest fatalna. GP mówiła ze to od proznociagu taka ma zniekształcona głowę. Ja cały czas staram ja kłaść na ta wypukła stronę, zauważyłam ze teraz nawet chętnie na niej śpi. Nie wiem czy to samo sie wyrówna, narazie sie nie zapowiada na to. Co do kaskoterapi to NHS niezbyt chętnie to refunduje a prywatnie to £2000. Zakładają to około 4 m-ca, im wcześniej tym lepiej o ponoć juz po 2 m-cach jest duża poprawa. Zobaczymy co powie pediatra w poniedziałek Upały, u nas 14C :-0 Edytowane przez Aika213 Czas edycji: 2015-09-16 o 14:31 |
|||
|
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
Kaczuszka dadzą się rozdzielić te witaminy, bo mi na 7 dni zabraknie?
Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak o tym czytam, to też chcę kota U nas akurat nie ma lubianego/nielubianego boku, ale właśnie krępuje go i nie przekreca się tak szybko. Cytat:
A Twój jest młodszy, więc trzeba cierpliwości.
|
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kaczuszka ma 18 sztuk, ty potrzebujesz 7 a ja 11! ale jesteśmy zgodne |
|
|
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W gondoli już nie był w stanie się wyprostować Moja spacerówka rozkłada się prawie na płasko, ale siedzisko jest pod kątem, i nawet jak leży na płasko to widzi dużo. ![]() Wiatminę K się podaje do 3 msc? kurde mały ma zaraz 4 a ja dalej podaje k+d, zapomniałam na śmierć. Jutro kupię samo D
|
|
|
#625 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A możesz polecić jakiejś firmy? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jak takiego malucha wozisz w spacerówce? Siedzi? Leży? Jak? ![]() Bo nie mogę sobie tego wyobrazić ![]() I jaką macie sapcerówkę? My ciągle na kupnie i nie mam pojęcia jaką wybrać. Cytat:
|
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
yyyyy chyba wizaz forum
![]() Cytat:
ja to jednak starej daty jestem, zdecydowanie wole korzystac z kompa niż z tego dupiatego szajsunga ....
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
Masija moi jezdza na pol plasko w takiej spacerowce
|
|
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
moja uwielbia byc na brzuszku i ladnie trzyma glowke.. zasnela w wozku zaraz po jedzeniu i przekrecilam jje glowke na lewa strone...obudzila sie, przekrecila na prawa.. a jak zasnela znow przekrecilam na lewa.. jesli ma to pomoc to bede robic to ciagle..
moja wina bo zawsze tez ja karmie na lewej rece ..a teraz bede robic to na prawej i powiem dla TZ zeby mi pomagal tez zadbac o to... dzieki za wsparcie dziewczyny
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w spacerówce normalnie sobie leży bo jest na płasko przypięty pasami. spacerówkę mamy od wózka tzn 3w1 i mamy mutsy. Na szczeście jest możliwość ustawienia spacerówki w dwie strony, czyli przodem i tyłem do jazdy. mam na niego oko
|
|
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

rozpiełam mu bluzę i chyba było ok 

. Tak gładził i gładził, kot zaczął mruczeć, ja patrzę, a to bydle pyk, już leży na plecach, wyciągnął się chyba na metr, a mały dalej go rączką gładzi. Po dosłownie kilku minutach patrzę, a tu śpią : i dziecko, i kot

za Wojtusia
, aż mi sie gorąco zrobiło