|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Konto usunięte
|
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych włosów Cz. VIII
wenszyca ja przez jakiś rok podcinałam włosy sama, nożyczkami z Rossmana czy tam z Superpharm. Właśnie metodą "na babuszkę" albo "trzech kucyków" - opisana u Anwen na blogu. Miałam długie, falujące włosy i nigdy nie miałam zniszczonych końcówek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Przyczajenie
|
Też bym chętnie poprosiła o link na priv. Nożyczki się przydadzą, tym bardziej sprawdzone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Konto usunięte
|
Wysłałam wam linka na priv
![]() Podjęłam się cięcia. Dziękuję osobie, która mi je zasugerowała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Raczkowanie
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5277861 6]Wysłałam wam linka na priv
![]() Podjęłam się cięcia. Dziękuję osobie, która mi je zasugerowała ![]() ![]() Dzieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5277861 6]Wysłałam wam linka na priv
![]() Podjęłam się cięcia. Dziękuję osobie, która mi je zasugerowała ![]() ![]() Nie ma za co. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Konto usunięte
|
Witam po kilku dniach nieobecności
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Konto usunięte
|
Mój przyrost też tylnej części ciała nie urywa
![]() ![]() jestem zadowolona z płukanki gencjanowej. Dzięki temu kompletnie nie widać różnicy między farbowanymi a naturalnymi. Dosłownie jakbym miała swoje naturalne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Zadomowienie
|
miszona, jeśli masz męczyć się na siłę i czujesz, że to zły kierunek to szkoda czasu. Ale mimo wszystko trzymam kciuki za Twoją wytrwałość
![]() ![]() Ok. 3 miesiące temu malowałam włosy mojej mamie, nawdychałam się tego dziadostwa i zakręciło mi się w głowie ![]() Edytowane przez Efkakam Czas edycji: 2015-09-16 o 11:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Konto usunięte
|
Jednak coś w tym jest, że jesteśmy sektą
![]() ale mam wrażenie, że trochę nas mało. A myślałam, że jednak naturalne włosy stają się teraz modne ![]() Co do smrodku farby - racja. Farbowałam raz Londą i przyznam, że nie uszkodziła dodatkowo i tak już zniszczonych włosów, ale ten smród... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Raczkowanie
|
Oj tak smrod farby w moim przypadku palette ,zawsze tyle sie nawdychalam 😞 ale za to teraz nie bede miala tego problemu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Konto usunięte
|
Miszona, coś czułam, że będziesz miała takie rozkminy. Wiedziałam też, że Scene odpadnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Konto usunięte
|
Jak mi się skończy mój Humavit to kupię CP. Czyli za jakieś 2,5 tyg.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Konto usunięte
|
za to ja tu pozostanę przez jakieś najbliższe 3 lata, bo do tego jeszcze zapuszczam
![]() pamiętam, jak czytałam u BHC post o tym, że wraca do naturalnego koloru włosów (bez hejtów na "mysie" włosy się oczywiście nie obyło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 | |
Konto usunięte
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5278655 1]ale mam wrażenie, że trochę nas mało. A myślałam, że jednak naturalne włosy stają się teraz modne
![]() [/QUOTE] dużo jest tych co chcą zapuszczać naturalne, ale mało wytrwałych ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
![]() miszona - wybacz - ale w tobie też nie pokładam nadziei. z resztą, pięknie ci w rozjaśnionych włosach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Raczkowanie
|
A ja wlasnie zastanawiam sie nad drozdzowa kuracja. Tylko czytalam ze ponoc okropny smak
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Zakorzenienie
|
Ja myślałam, że ja szybko odpadnę.
![]() Ale kompletnie nie kusi mnie przefarbować włosy. Jeśli już to pofarbować tylko te farbowane, omijając odrost. Bo podoba mi się mój naturalny kolor i to, że nie muszę co miesiąc farbować, bo odrost paskudny. Przy rudych włosach mój odrost wydawał się ciemnoszary i rzucał się w oczy już po ok. 2-3 tygodniach od farbowania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Konto usunięte
|
mnie też kompletnie nie kusi do farbowania włosów
![]() co do kuracji na porost - jest też także zapomniana już trochę kuracja natką pietruszki. chciałam się jej podjąć, ale nie posiadam dobrego blendera, który zrobiłby z natki i jabłka sok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 |
Konto usunięte
|
Szamponetka mi sie juz zmyla i znow mam odrosty ;D Zapuszczam dalej, w grudniu bede podcinac, na przyszle wakacje chce miec cale naturalne
![]() Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2015-09-16 o 16:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Konto usunięte
|
Jak napiszecie to samo po ponad półrocznym zapuszczaniu, to ok
![]() biedroneczko, nie są aż tak straszne (powiedziała przeciwniczka drożdży) ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Konto usunięte
|
u mnie już 7 miesięcy i 10 dni hodowania odrostu
![]() dla mnie drożdże też nie są straszne, ale pod warunkiem, że są wystudzone. pamiętam moje początki z drożdżami, kiedy zamiast zalać je wodą do połowy kubka, to zalewałam cały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Konto usunięte
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5278899 1]u mnie już 7 miesięcy i 10 dni hodowania odrostu
![]() dla mnie drożdże też nie są straszne, ale pod warunkiem, że są wystudzone. pamiętam moje początki z drożdżami, kiedy zamiast zalać je wodą do połowy kubka, to zalewałam cały ![]() Ja zalewam 1/4 kubka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj stanęłam przed lustrem i pospinałam sobie włosy tak, żeby wyglądało, jakbym miała włosy do ramion (wyszło mi tak może z 2 cm przed). Pomyślałam, że w sumie nie jest tragicznie i mogłabym chyba takie nosić. Po czym rozpuściłam i stwierdziłam, że nieee, było okropnie, nie zetnę tak krótko na pewno. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Raczkowanie
|
O to chyba i ja sie skusze na ta kuracje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Konto usunięte
|
Też jakiś rok temu ciachnęłam włosy trochę za ramiona i wyglądałam jak pulpecik
![]() ![]() jeśli chodzi o cięcia, to mi się podobają włosy ścięte w U, ale wykończone cięciem na prosto ![]() kaguya, a ile drożdży zalewasz taką ilością wody? Ja zawsze biorę 1/4 kostki i zalewam to niecałą połową kubka i mam wrażenie, że w takiej wlaśnie ilości sie dobrze rozpuszczają |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Zakorzenienie
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5278977 9]Też jakiś rok temu ciachnęłam włosy trochę za ramiona i wyglądałam jak pulpecik
![]() ![]() jeśli chodzi o cięcia, to mi się podobają włosy ścięte w U, ale wykończone cięciem na prosto ![]() Ja mam to samo, podobają mi się krótkie fryzury, ale to kompletnie do mnie nie pasuje. Mam do nich zbyt okrągłą twarz, a do tego moje włosy mocno się wywijają, kiedy są krótkie, i żadne modelowanie nie jest w stanie ich utrzymać w pożądanej formie. Musiałabym chyba zrobić sobie nalakierowany hełm. ![]() Ja właśnie tak ostatnio podcinam włosy, w takie "płaskie" U. Wtedy na pewno żaden przerzedzony ogonek się nie zrobi. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 |
Raczkowanie
|
A ja nie wiem czy wytrzymam. Za 2 -3 tygodnie minie rok, a mnie kusi jakaś zmiana. Ponadto strasznie wkurzają mnie moje włosy- nie potrafię ich ułożyć. Pojutrze idę je podciąć, mam nadzieję, że to uratuje sytuacje i przestanę mieć ochotę na farbowanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja właśnie też bym musiała chodzić z takim nalakierowanym hełmem, gdybym już tak koniecznie chciała cięcie do ramion. Ale nie będę chciała ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 | ||
Konto usunięte
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5278977 9]Też jakiś rok temu ciachnęłam włosy trochę za ramiona i wyglądałam jak pulpecik
![]() ![]() jeśli chodzi o cięcia, to mi się podobają włosy ścięte w U, ale wykończone cięciem na prosto ![]() kaguya, a ile drożdży zalewasz taką ilością wody? Ja zawsze biorę 1/4 kostki i zalewam to niecałą połową kubka i mam wrażenie, że w takiej wlaśnie ilości sie dobrze rozpuszczają[/QUOTE] 1/3 kostki i 1/4 kubka wody ![]() lubię sam smak drożdży, nie wody drożdżowej ![]() Cytat:
O długich nie marzę, nie pasują do mojego charakteru ani temperamentu ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.