- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-16, 12:56   #2251
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
ja się będę trzymać tego i od 34 podziałam masażem, póki co sobie ćwiczę mięśnie jak sobie przypomnę a tej fizjoterapii dna macicy nie robi się po porodzie dopiero?

a tutaj wrzucam linka do specjalnego olejku do takiego masażu: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...do-porodu.html też ma w ulotce napisane o 34. tygodniu.
Można przed porodem, a można w połogu. Ale mi się nie będzie chciało jechać jak już mała będzie na świecie. Nie będę miała do tego głowy

Niezła cena tego olejku Aczkolwiek pewnie jest wydajny.

Trzymam kciuki, żeby Dobrusia urodziła się w terminie, albo może nawet te 2-3 dni później

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 13:08   #2252
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Fasterko, ciekawa teoria, dla mnie brzmi optymistycznie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
To tylko trzymać kciuki, żeby Mała za wcześnie się nie urodziła Wam będzie dobrze.

No mam nadzieję, że zbada mi tą szyjkę uhh )
dziękuję

mam nadzieję, że maksymalny odpoczynek pomoże mi donosić idealnie do terminu
Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Można przed porodem, a można w połogu. Ale mi się nie będzie chciało jechać jak już mała będzie na świecie. Nie będę miała do tego głowy

Niezła cena tego olejku Aczkolwiek pewnie jest wydajny.

Trzymam kciuki, żeby Dobrusia urodziła się w terminie, albo może nawet te 2-3 dni później
rozumiem, to jasne, że lepiej skorzystać teraz niż wcale

cena jest piękna, ale dziewczyny na KWC piszą, że faktycznie u nich obyło się bez pęknięć/nacięć więc chyba odżałuję i kupię

dziękuję wystarczy żeby do 29/11 posiedziała chociaż już strasznie mi się dłuży ten czas i marudziłam ostatnio, że już bym chciała swoją kruszynkę na świecie, to jednak jak poczekamy to będzie lepiej.
Stary 2015-09-16, 13:09   #2253
lexie42
Zakorzenienie

Nam na sr mówili, że lepiej naciąć bo wtedy jest nad tym kontrola a przy pęknięciu to może być na wszystkie strony. Także ja chyba wolę być nacięta w razie potrzeby.

Byliśmy z mężem w biedronie, zaopatrzyłam się w dwa mleczka lovela i kupiłam takie dwa białe plastikowe pojemniki. Będą na przybory kosmetyczne i może pampersy Zamówiłam też wczoraj zasłony do pokoju małej
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 13:20   #2254
czekooczekolada
Zakorzenienie

ja wolę być nacięta, podobno w ogóle tego nie czuć bo robią to podczas skurczu. gorzej z szyciem

moja młoda to chyba nie śpi. non stop buszuje w brzuchu, w nocy do 1 buszowała, w ciagu dnia tez co chwile mam nadzieję że taki rytm jej nie zostanie po porodzie ;P

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-09-16, 13:24   #2255
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Podobno nie zawsze pęknięcie musi pójść w stronę odbytu, ale oczywiście jest takie ryzyko. Dlatego ja wolę być nacięta. Rana cięta goi się lepiej niż szarpana, po drugie właśnie nigdy nie wiadomo, w którą stronę się pęknie, a pęknięcia do odbytu mogą powodować straszne powikłania typu nietrzymanie moczu, a nawet kału...
tak też myślę, jak będzie trzeba to nie będę protestować
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 13:24   #2256
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Nam na sr mówili, że lepiej naciąć bo wtedy jest nad tym kontrola a przy pęknięciu to może być na wszystkie strony. Także ja chyba wolę być nacięta w razie potrzeby.

Byliśmy z mężem w biedronie, zaopatrzyłam się w dwa mleczka lovela i kupiłam takie dwa białe plastikowe pojemniki. Będą na przybory kosmetyczne i może pampersy Zamówiłam też wczoraj zasłony do pokoju małej
Ja jakiej wielkości/pojemności te pojemniki? I za ile?
Stary 2015-09-16, 13:28   #2257
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

No protestowac to nie, wiadomo

A ile kobit tyle opinii, wiadomo
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 13:41   #2258
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Ja jakiej wielkości/pojemności te pojemniki? I za ile?
Wzięłam te szare ze zdjęcia http://www.biedronka.pl/pl/product,i...n-lub-my-style tylko białe nie są duże. Najwyżej na pampersy kupię coś większego.

Uzgodniliśmy też z mężem, że raczej weźmiemy taki materac http://www.2o2.pl/materace-dla-dziec...-piankowy.html
Tylko wstrzymamy się jeszcze chwilę z zakupem, aż przywiozą nam szafę i wtedy zdecydujemy czy kupować też ten regał przewijak. Zależy czy będzie na niego miejsce to wtedy zrobię zamówienie i kupię wszystko za jednym zamachem.
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 13:51   #2259
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Wzięłam te szare ze zdjęcia http://www.biedronka.pl/pl/product,i...n-lub-my-style tylko białe nie są duże. Najwyżej na pampersy kupię coś większego.

Uzgodniliśmy też z mężem, że raczej weźmiemy taki materac http://www.2o2.pl/materace-dla-dziec...-piankowy.html
Tylko wstrzymamy się jeszcze chwilę z zakupem, aż przywiozą nam szafę i wtedy zdecydujemy czy kupować też ten regał przewijak. Zależy czy będzie na niego miejsce to wtedy zrobię zamówienie i kupię wszystko za jednym zamachem.
Aa bo myślałam, że to jakieś z tych większych. W pepco ostatnio kupiliśmy takie spore, typowo na zabawki dla dziecka, za 40 zł. Myślałam, że może coś w tym stylu kupiłaś
Stary 2015-09-16, 13:54   #2260
poznanianka1990
Zakorzenienie

My w Auchan kupiliśmy 2 takie pojemniki: http://www.curverstyle.pl/pl/przecho...k-style-s.html kolor brązowy |(ten jaśniejszy), kosztowały niecałe 12 zł za sztukę. Tylko, że te co kupiliśmy mają pokrywki. Ale ja i tak nie będę ich używać, bo w jednym będą stały kosmetyki (zbyt wysokie, pojemnik się nie zamknie), a w drugim pampersy

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 16:47   #2261
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Nikogo tu nie ma?
Czy wizaż się popsuł?
Stary 2015-09-16, 16:47   #2262
wizaz_p_l
Raczkowanie

Jak tak piszecie o tych pęknięciach i nacięciach to aż się trzęsę... Wiecie może jakie są wskazania do cc?...
Stary 2015-09-16, 16:54   #2263
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wizaz_p_l Pokaż wiadomość
Jak tak piszecie o tych pęknięciach i nacięciach to aż się trzęsę... Wiecie może jakie są wskazania do cc?...
Kochana nie martw się, tego wcale nie czuć mnie nawet szycie nie bolało (chyba hormony szczęścia tutaj podziałały)
Stary 2015-09-16, 16:58   #2264
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez wizaz_p_l Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Kochana nie martw się, tego wcale nie czuć mnie nawet szycie nie bolało (chyba hormony szczęścia tutaj podziałały)
Mnie tez nie bolalo, ale ja mialam epidural
Chociaż strasznie bym sie bała gdybym musiała teraz sn
Stary 2015-09-16, 17:29   #2265
fasterka90
Zadomowienie

Chyba u nas się zmiana imienia szykuje... Tz nie podoba się jak mówię skrócone Paula a mi się zdaje że Paulina w takim codziennym użytkowaniu jest za długie. Tylko że on wszystkie proponuje takie długie a moje propozycje mu się nie podobają. Wieczorem usiądziemy z jakąś listą i chyba wybierzemy coś innego...
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 18:34   #2266
wonderka
Zadomowienie

Z tym masażem krocza to zapytajcie najpierw lekarza dziewczyny, to można robić bliżej porodu z tego co kojarzę.

Iclosemyeyes a gdzie pracuje twój partner, że takie dużo zwolnienia się szykują?

Ja mogę być nacieta. Dziś miałam pierwsze zajęcia z śr i jestem mega zadowolona.c

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ja wolę być nacięta, podobno w ogóle tego nie czuć bo robią to podczas skurczu. gorzej z szyciem

moja młoda to chyba nie śpi. non stop buszuje w brzuchu, w nocy do 1 buszowała, w ciagu dnia tez co chwile mam nadzieję że taki rytm jej nie zostanie po porodzie ;P
Czekoo ponoć takie wiercipiety w brzuszku potem mniej płaczą, są na to dowody naukowe nawet
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 19:05   #2267
india_love
Raczkowanie

Dziewczyny nawet Was czytać nie mogęDrugi dzień z rzędu mam atak rwy kulszowej. W ogóle nie mogę chodzić a i leżenie to jaskaś masakra. Zadzwoniłam na IP to nie kazali przyjeżdżać bo i tak mi prześwietlenia nie zrobią i leków nie podadzą. Mam nakaz leżenia i nie dźwigania. Nikomu nie życzę takiego bólu Jakbym mogła to bym po ścianach pełzała...tak boli...

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
fasterka, maartucha super zakupy

ten sweterek z reniferem tez mialam wziąć ,co prawda dla dziewczynki ale byl rozm 56 wiec malutenki i byl przybrudzony. ale wygląda mega !!

no i te drzewko na ścianie-CUDO ! jeny jak tak patrze ze juz pokoiki robicie to az sie denerwuje bo u nas ledwo co wyszliśmy z etapu podwieszania sufitów na budowie mam wrażenie że to sie nigdy nie skończy. mam dziś taką huśtawę nastroju że nie ogarniam, godzine temu klocilam sie z Tż i bylam bliska płaczu, po 20 min jak kupilam sobie bluzę przy okazji przechodzac przez miasto to juz bylam cała w skowronkach,a jak wrocilam do domu to znowu jakiś zjazd nastroju .
Mój mąż dziś zaczął malować pokój małego ale też wierm co przeżywasz. Mały zaraz na świecie a my w środku budowy

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie...właśnie wróciłam...

Skraca mi się szyjka, mam leżeć i nic nie robić. Łykać 3x1 nospę dziennie i do tego mam duhapston...Zuzia się nie odwróciła i już się nie odwróci bo mam za wąski kanał rodny i żaden poród naturalny nie wchodzi w grę..7 października mam przyjść na kolejną wizytę i ustalimy termin cc, ma być między 38-39 tyg.
Dużo zdrówka dla Ciebie kochana Zaciśnijmy zęby bo to już niedługo w tym stanie nam będzie dane pozostać. Nie bój się CC. Oswoisz temat. Będę cięta chyba zaraz po Tobie. Od 23.10 mogę już się kłaść na stół
Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
aa i jeszcze miałam Was o cos zapytać

też tak mocno odczuwacie ruchy dziecka w sensie- że są hm. bolesne- nieprzyjemne ??
Mnie ostatnio kopie po szyjce. Boli jak cholera...

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
To mnie wpisują rozpoczęte, wczoraj miałam 33+5 a w książeczce lekarka wpisała 34 Więc jutro 35
U mnie skończone. Co lekarz to inne podejscie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
A co bedziecie robic oliwka? Pytam bo nie stosowalam Smarowac po kapieli czy jak?

Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka
Postanowiliśmy z mężem, że myjemy w mydelku dla dzieci a smartujemy olejem kokosowym. Żadnych oliwek nie będziemy stosować. W ogóle czytałam, że ten olej jest bardzo uniwersalny-nawilza skórę, jest dobry na odparzeniua pieluszkowe i nawet na ciemieniuchę pomaga. A i na leśnika na tym się usmaży

Edytowane przez india_love
Czas edycji: 2015-09-16 o 19:10
india_love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 19:06   #2268
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Dziewczyny nawet Was czytać nie mogęDrugi dzień z rzędu mam atak rwy kulszowej. W ogóle nie mogę chodzić a i leżenie to jaskaś masakra. Zadzwoniłam na IP to nie kazali przyjeżdżać bo i tak mi prześwietlenia nie zrobią i leków nie podadzą. Mam nakaz leżenia i nie dźwigania. Nikomu nie życzę takiego bólu Jakbym mogła to bym po ścianach pełzała...tak boli...

Mój mąż dziś zaczął malować pokój małego ale też wierm co przeżywasz. Mały zaraz na świecie a my w środku budowy

Dużo zdrówka dla Ciebie kochana Zaciśnijmy zęby bo to już niedługo w tym stanie na będzie dane pozostać. Nie bój się CC. Oswoisz temat. Będę cięta chyba zaraz po Tobie. Od 23.10 mogę już się kłaść na stół

Postanowiliśmy z mężem, że myjemy w mydelku dla dzieci a smartujemy olejem kokosowym w ogóle czytała, że ten olej jest bardzo uniwersalny-nawilza skórę, jest dobry na odparzeniua pieluszkowe i nawet na ciemieniuchę pomaga. A i na leśnika na tym się usmaży

To prawda! A jaki swietny na wlosy
Stary 2015-09-16, 19:21   #2269
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Fasterko, daj znać jakie imię wybieracie jakie masz typy?

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Z tym masażem krocza to zapytajcie najpierw lekarza dziewczyny, to można robić bliżej porodu z tego co kojarzę.

Iclosemyeyes a gdzie pracuje twój partner, że takie dużo zwolnienia się szykują?

Ja mogę być nacieta. Dziś miałam pierwsze zajęcia z śr i jestem mega zadowolona.
w księgowości.

Cytat:
biedactwo! nic przeciwbólowego nawet nie możesz wziąć?
Stary 2015-09-16, 19:22   #2270
Poziomkowa89
Zakorzenienie

czy tylko ja postawiłam na ziajkę? krem do pupy kupiłam linomag ale nie wiem czy dobry bo ich jest kilka do wyboru... dla leo nie używałam, to trzeba zapobiegawczo smarować?

Cytat:
A co bedziecie robic oliwka? Pytam bo nie stosowalam Smarowac po kapieli czy jak?
mi położna mówiła że jak się ma natłuszczający płyn do kąpieli to po już nie dawać oliwki ani nic, ale rano przy przebieraniu masować nią dziecko dla relaksu. ja jej używałam do masowania brzuszka bo niezłe cyrki były z kolkami.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 19:24   #2271
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Chyba u nas się zmiana imienia szykuje... Tz nie podoba się jak mówię skrócone Paula a mi się zdaje że Paulina w takim codziennym użytkowaniu jest za długie. Tylko że on wszystkie proponuje takie długie a moje propozycje mu się nie podobają. Wieczorem usiądziemy z jakąś listą i chyba wybierzemy coś innego...
Szkoda, Paulinka to bardzo ładne imię! rzadko ostatnio nadawane, zrobnienie Paula też fajne, ale to Wam musi obojgu pasować
Moja koleżanka miała nazwać córeczkę Paulinka, ale jednak się rozmyślili i wybrali Zuzia...

My kupiliśmy dziś fotelik więc kolejny punkt odhaczony
A poniżej wklejam moje łowy lumpkowe, niektóre podobają mi się mniej inne bardziej, ale szkoda było nie brać
Zwłaszcza ten kombinezonik polarkowy mnie urzekł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20150916_17_19_22_Pro.jpg (220,2 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150916_17_17_10_Pro.jpg (251,8 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150916_17_17_20_Pro.jpg (247,1 KB, 28 załadowań)
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 19:30   #2272
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:

Dużo zdrówka dla Ciebie kochana Zaciśnijmy zęby bo to już niedługo w tym stanie nam będzie dane pozostać. Nie bój się CC. Oswoisz temat. Będę cięta chyba zaraz po Tobie. Od 23.10 mogę już się kłaść na stół

Postanowiliśmy z mężem, że myjemy w mydelku dla dzieci a smartujemy olejem kokosowym. Żadnych oliwek nie będziemy stosować. W ogóle czytałam, że ten olej jest bardzo uniwersalny-nawilza skórę, jest dobry na odparzeniua pieluszkowe i nawet na ciemieniuchę pomaga. A i na leśnika na tym się usmaży
Ze mną leżała na patologii dziewczyna z rwą kulszową, była w 35 tygodniu wtedy. Przyjechała z ogromnym bólem, o kulach chodziła, znaczy powłóczyła w sumie Miała konsultacje neurologiczne i dawali jej kroplówki przeciwbólowe. Coś jej pomagały, ale na krótko.
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 19:33   #2273
wonderka
Zadomowienie

Iclosemyeyes to chyba bez problemu się gdzieś Zakręci za czymś nowym.

Nie widzę nigdzie na listach pudru na zasypke. Kupujecie coś takiego.

Wogole dziś na śr położne powiedziały, że teraz odchodzi się od niedarapek i maluszki mają poznawać świat bez ograniczeń.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 19:35   #2274
cynamon_
Zakorzenienie

Olilina, super te rzeczy, za tydzień jedziemy do Polski i zrobię najazd na lumpki
Fasterka, ja miałam mieć na imię Paulina ale rodzice na koniec zmienili zdanie, daj znać jak zdecydujecie
India, wspolczuje bólu, a może chociaż paracetamol łyknij?

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Olilina, a jaki fotelik wybraliście?
Stary 2015-09-16, 19:36   #2275
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:

Wogole dziś na śr położne powiedziały, że teraz odchodzi się od niedarapek i maluszki mają poznawać świat bez ograniczeń.

Te niedrapki przydaja sie w szpitaku wlasnie przed obcieciem pazurkow. Potem nie uzywalam wcale. No i Ninka miala wenflon w raczce to tez te niedrapki byly dobre zeby nie zruszyla itd
Stary 2015-09-16, 19:43   #2276
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:

Moja połozna tez tak mowila i temu tez rozki odradzała. Niby im prędzej dziecko sie zapozna ze swoim ciałem tym lepiej.
Ja zasypki nie kupuje, nawet nie wiem po co ona jest

Cytat:
Te niedrapki przydaja sie w szpitaku wlasnie przed obcieciem pazurkow. Potem nie uzywalam wcale. No i Ninka miala wenflon w raczce to tez te niedrapki byly dobre zeby nie zruszyla itd
Leos miał na głowie wiec musiał chodzić w czapce

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 19:43   #2277
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Nam też tak położna mówiła właśnie, że dopóki dziecku nie obetnie się pazurków pierwszy raz. Ja widziałam przeorane paznokciami buźki, a pazurków nie można było na początku obciąć.

Nam to w sumie została wanienka+stojak i rożek

Wózek wybrany, fotelik też, tylko zamówić
Stary 2015-09-16, 20:00   #2278
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Moja połozna tez tak mowila i temu tez rozki odradzała. Niby im prędzej dziecko sie zapozna ze swoim ciałem tym lepiej.
Ja zasypki nie kupuje, nawet nie wiem po co ona jest

Leos miał na głowie wiec musiał chodzić w czapce

O Jezuuuu biedny

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
Nam też tak położna mówiła właśnie, że dopóki dziecku nie obetnie się pazurków pierwszy raz. Ja widziałam przeorane paznokciami buźki, a pazurków nie można było na początku obciąć.

Nam to w sumie została wanienka+stojak i rożek

Wózek wybrany, fotelik też, tylko zamówić

Jaka wanienka? Nie wiem, pewnie byl ten temat jak mnie nie bylo ale kupujecie zwykle czy wiaderko czy na poczatek te male wyprofilowane?

Po Nince mi sie polamala bo zarzucalam ja na gore prysznica i jakos niefortunnie spadla ale szybko przenieslismy do basenu mala i teraz sie zastanawiam czy nie kupic takiej malej wlasnie skoro i tak tak krotko sluzy... Jak robicie?
Stary 2015-09-16, 20:03   #2279
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
O Jezuuuu biedny

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Jaka wanienka? Nie wiem, pewnie byl ten temat jak mnie nie bylo ale kupujecie zwykle czy wiaderko czy na poczatek te male wyprofilowane?

Po Nince mi sie polamala bo zarzucalam ja na gore prysznica i jakos niefortunnie spadla ale szybko przenieslismy do basenu mala i teraz sie zastanawiam czy nie kupic takiej malej wlasnie skoro i tak tak krotko sluzy... Jak robicie?
Zwykła, bez udziwnień Pewnie tą mniejszą nawet weźmiemy. Kąpania boję się jak pieron, no ale co zrobić
Stary 2015-09-16, 20:10   #2280
cynamon_
Zakorzenienie

Ja mam wanienke po synku taka najzwyklejsza, tak naprawdę nie potrzebowalabym jej bo starszak kapie sie teraz w misce na bieliznę i małą tez bym tak kapala ale taka nakładka dla maluszkow "foczka" z której chce korzystać nie mieści się w tej misce, a szkoda bo zaoszczedzilo by mi to miejsca
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości