|
|
#3511 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy
Tożsamość Borne'a
Film świetny, trzymający w napięciu...Super gra Demona, chociaż wolałabym aby miał ładniejszą partnerkę ![]() 10/10
|
|
#3512 |
|
Wtajemniczenie
|
No i obejrzlam "28 dni pozniej" noc,ziemia,swit...zywych trupow,i ile ich tam jeszcze bylo...to dokladnie to samo...
film co prawda z calej serii najlepszy,ale bez zachwytow... ![]() 5,5/10 a tak do kinomaniakow to jutro na TVN7 o 00:15 jest "Miasto Kobiet" Federica Felliniego. mam nadzieje ze zdolam go obejrzec... |
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
'o dwoch takich co poszli w miasto'. Jak dla mnie fajny malo ambitny filmik
na takie nudne popoludnie idealny
|
|
|
|
#3514 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A i do kin wchodzi "Katyń" Wajdy - ciekawe ciekawe ... choć szczerze powiem że trochę się boję takiego kina
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis na TVP 2 Top Gun
O ile nie znosze Toma Cruise'a to film uwazam za calkiem udany (ale ja mam szmergla na punkcie lotnictwa )Nat
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
Irina Palm
w ogole nie reklamowany, TZ uslyszal o nim w Kinomaniaku i zarzadzil, ze idziemy do kina ![]() opowiesc o wdowie w srednim wieku, ktora pragnac zdobyc pieniadze na operacje swojego umierajacego wnuka podejmuje sie pracy w sex clubie jako 'masturbatorka'... i teraz krotko: polecam. ps. aha film jest od lat 18 i nawet sprawdzaja dowody (jak sie dowiedzialam - zarzadzenie Cinema City )
|
|
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
Ja, Ty i Dumpree świeny film
|
#3518 |
|
Raczkowanie
|
noc zywych trupowo ile swit zywych trupow obejrzalo sie bo nawet byl fany to film. ten tak traci kiczem, ze zal. ma efekty trojwymiarowe tzn w okularach sie go powinno ogladac ale sory gdzie ja takie okulary znajde. po za tym aktorzy tacy sobie. moze tak sie skupili na trojwymiarze ze o reszcie zapomnieli. 3/10
|
|
#3519 |
|
Rozeznanie
|
Testosteronw końcu obejrałam ten film,po tym jak słyszałam baaardzo różne opinie na jego temat.dla mnie super świetne dialogi,aktorstwo,prosty pomysł 9/10
Apocalyptobaaardzo mi się podobał,cały film siedziałam w napieciu,szybka akcja świetnie nakręcony, momentami brutalny 10/10
|
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
Pan i Pani Smith - nawet niezły. małżeństwo potraktowane z przymrużeniem oka
- 7/10
|
|
|
|
#3521 |
|
Raczkowanie
|
Czarna Dalia - Historia Czarnej Dalii jest doprawdy interesującym tematem na film i zapewne stanowi solidną bazę pod niejedną książkę. Jednakże produkcja De Palmy jest dość kiepskim dziełem, które oczywiście nie jest aż tak tragiczne, że samo jego oglądanie grozi utratą zdrowia psychicznego, ale pozostawia w widzu pewien niedosyt. Gdybym miała ocenić film w kategorii 1-10 pkt., to postawiłabym mu mocną 5. Jest przyzwoicie, ale mogłoby być o wiele, wiele lepiej.
The Notorious Bettie Page - Produkcja całkiem znośna, chociaż odtwórczyni głównej roli nijak się ma do prawdziwej Bettie i chociaż dobrze naśladuje jej mimikę, to wypada dość blado na tle pin-upowej legendy, którą zagrała. Dzieło utrzymane jest w czarno-białym klimacie w scenerii rodem z lat 50. ubiegłego wieku. Na plus można zaliczyć dobrą obsadę aktorską, na minus dość kiepsko rozpisaną akcję, która momentami ciągnie się jak makaron i jeżeli chodzi o niektóre motywy, to "końca nie widać". Na pewno TNBP znajdzie się w mojej domowej - filmowej biblioteczce oraz zapewne sięgnę jeszcze nie raz po ten film. Polecam na nudne weekendowe wieczory w ramach rekompensaty za kolejny telewizyjny "Mega Hit"
|
#3522 |
|
Rozeznanie
|
Next - dawno już tak nie żałowałam stracenia 1,5 h, praktycznie żadna scena nie przekonuje, odnoszę wrażenie, że film zrobiono na siłę, a zakończenie...jakby reżyser stracił wątek w pewnym momencie i po prostu zaczął wyświetlać napisy....
W filmie zaskakują tylko nazwiska ........Cage, Moore, Biel. |
|
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
Pachnidło - wreszcie obejrzałam! Oczywiście ksiązka jest lepsza (wiadomo), ale muszę przyznać, że film jest dobrze zrobiony
bo w książce często było podkreślane, że Grenouille jest brzydki i budzi odrazę, a w filmie wcale za brzydkiego go nie uważałam). Podobało mi się bardzo 10/10 |
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
Ultimatum Bourna- film nie opiera się w zasadzie na żadnej fabule - samej historii jest tam może na 10 min, żadnej zagadki, kompletnie nic zaskakującego. Za to mnóstwo scen ucieczek, pościgów, biegania i kluczenia, które, przyznam, nawet trzymają w napięciu. Dopiero po wyjściu z kina sobie uświadomiłam, że fabuła była strasznie marna - do streszczenia w 1 zdaniu.
|
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
W koncu obejrzałam Infiltrację- cóz moge powiedzieć- Scorsese nigdy mnie nie zawiódł
. Niby banalnie film o dobrym i złym policjancie, ale jak wyrezyserowany, jak zagrany!!! Gra fenomenalnego Jack Nicholsona i dorównującego mu Leonardo di caprio to zdecydowanie atuty filmu. Cięte dialogi pozostające na długo w pamięci. Świetny film ale daje 9/10 gdyż w pamięc mam niedoscignione "Casyno"
|
#3526 |
|
Wtajemniczenie
|
lolita-calkiem udana ekranizacja jednej z moich ulubionych ksiazek
dominique swain momentami irytujaca, ale ogolnie-calkiem w porzadku.8/10
|
#3527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja o tym filmie juz dawno slyszalam... moze dlatego jest malo reklamowany bo nie jest to amerykanska produkcja...(z czego amerykanie slyna najbardziej --reklama) pozatym to nowy film..Polska premiera ropoczela sie 3 dni temu
|
|
|
|
|
#3528 |
|
Raczkowanie
|
The Wicker Man.Film ciekawy cały czas nie wiadomo co się stanie i zaskakujące zakończenie.Daję 9/10
|
|
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
Ojciec Chrzestny II -jednym słowem wole cześć pierwszą,ale dalej mnie ten film fascynuje więc 8/10
|
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
Na wieczor bedzie South Park, Bigger, Longer & Uncut.... juz sie boje...
![]() Nat
|
#3531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od razu przyznaję się, że nie czytałam książki i pewnie to był mój błąd. Nadrobię niedługo
|
|
#3532 |
|
Wtajemniczenie
|
Hinduska wersja "Dumy i uprzedzenie"- Bride & Prejudice
Rewelacja jak dla mnie! Fajnie przeniesiona historia w czasy współczesny i jeszcze hinduską kulturę! Obsada też trafiona! Naśmiałam się nieźle w trakcie oglądania... Brakowało mi tylko pocałunku... ![]() ![]() Więc 9,9/ 10
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
Obejrzałam Pachnidło....dobry, ale nie zachwycajacy. Musze ksiazke przeczytac. Faktycznie aktor grajacy głównego bohatera wczuł się w role rewelacyjnie. 8/10
|
#3534 |
|
Wtajemniczenie
|
New York Taxi- świetna komedia
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie, że tak! (Because I said so) - występ. Mandy Moore, Diane Keton i Lauren Graham (znana z serialu Kochane kłopoty) - komedia romantyczna z serii lekkich odmóżdżaczy.
Oprócz banalnego, przewidywalnego zakończenia całkiem miło się oglądało. Uśmiałam się kilka razy i podobały mi się szybkie dialogi między dziewczynami (klimat jak w KK) A ten facet z tatuażem na dłoni wyglądał w kapeluszu baaaaardzo przystojnie ![]() Zazwyczaj na komediach romantycznych nie ma z czego sie pośmiać, tu było. Dlatego daję 6/10 |
|
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
na examin wstepny na studia:
"American History X" (po raz enty, rewelacja) "Gang z boiska" (dobry, ale jak dla mnie zbyt brutalny i momentami nudny, moze dlatego ze nie lubie i nie rozumiem baseballu ;p) "Buntownik z wyboru" (3raz, za kazdym razem wydaje mi sie coraz lepsze, to jest fantastyczny film zwlaszcza dla koneserow kina psychologicznego) "Wolnosc słowa" (miłe zaskoczenie, goraco polecam!) wszystkie nt resocjalizacji |
|
|
|
#3537 |
|
Raczkowanie
|
Niepokój (7/10 pkt)
"Po śmierci ojca, Kale Brecht (Shia LaBeouf) staje się ponury, zamknięty w sobie i zaczyna sprawiać kłopoty. Wkrótce za swoje przewinienia zostaje skazany przez sąd na areszt domowy. Jego matka, Julie (Carrie-Anne Moss), pracuje dzień i noc na utrzymanie swoje i syna, lecz spotyka ją tylko obojętność. Kale, zamknięty w czterech ścianach podmiejskiego domu, zaczyna podglądać sąsiadów. Jeden z nich wydaje się być seryjnym mordercą. Ale czy te podejrzenia nie są po prostu wytworem bujnej wyobraźni?" (filmweb.pl) Malowany Welon (5/10 pkt) "Film na podstawie powieści W. Somerseta Maughama pt. "The Painted Veil". Opowiada historię lekarza i jego niewiernej żony, Kitty, którzy w latach 20. XX wieku przeprowadzają się do odległej chińskiej wsi, aby walczyć z epidemią cholery. Kitty przeżywa tam duchowe przebudzenie i ponownie zakochuje się w swoim mężu widząc jego poświęcenie dla pracy." (filmweb.pl)
|
#3538 |
|
Wtajemniczenie
|
Trylogia Kieślowskiego "Trzy kolory- niebieski, biały, czerwony". Filmy z bardzo głębokim przesłaniem. Choć mam wrażenie, że to co wywnioskowałam po obejrzeniu, to nawet nie jest namiastka tego co Kieślowski chciał przekazać. Na pewno często będe do nich wracała. Polecam wszystkim.
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
wieczny Student 2-nuda i beznadzieja totalna. Niczym nie rowna sie pierwszej czesci. Nie polecam.
|
|
|
|
#3540 |
|
Zadomowienie
|
"Becoming Jane" lub polska wersja "Zakochana Jane"
Hmmm.... Zacznijmy od tego, że nie przepadam za utworami pani Austen. Nie wiem, jak coś tak idiotycznego można nazwać arcydziełem literatury angielskiej, a w filmie "Becoming Jane" ewidentnie to stwierdzono. Powieści wymyślone przez panią Austen są badziewnie puste, banalne. Nie da się tego czytać. Cały czas bezmyślne dialogi o tym kto z kim jest, a kto za kogo jeszcze ma wyjść lub też nie. Przykro stwierdzić, ale film o pani Austen jest dokładnie taki, jak historie przez nią spisane - nudny. Ciągnie się to i cały czas gadają, gadają, gadają, dokazują sobie, dopiekają, wymieniają grzeczności i niegrzeczności. Ile można?! A kto w ogóle wymyślił by obsadzić w tym filmie Anne Hathaway?! I to jeszcze w głównej roli! Marna z niej aktorka. James'a McAvoy'a bardzo lubię, jednak w tym filmie nie pokazał maksimum swoich aktorskich możliwości (brak szkockiego akcentu trochę odjął mu czaru). Jedyni genialni aktorzy - Maggie Smith i James Cromwell - mieli tak małe, epizodyczne rólki, że aż żal serce ściska. Bardzo dobrym aspektem filmu była muzyka - wybornie nastrojowa, jesienna, idealnie dopasowana do ogólnego smętnego nastroju filmu. Myślałam, że "Mansfield Park" był najgorszym gniotem ekranizacyjnym na podstawie powieści Jane Austen. Okazało się jednak, że był on całkiem niezły w porównaniu do przegadanego, nudnego, ckliwego, arcysmętnego filmu o życiu samej pisarki. Powiem szczerze - ekranizacja "Dumy i uprzedzenia" była o niebo lepsza. Odradzam! Daję 4/10 (za ścieżkę dźwiękową i rólkę M. Smith). |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.

na takie nudne popoludnie idealny

)