Ostatnio obejrzane filmy - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-09, 00:11   #3511
paulinka3110
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatnio obejrzane filmy

Tożsamość Borne'a

Film świetny, trzymający w napięciu...Super gra Demona, chociaż wolałabym aby miał ładniejszą partnerkę

10/10

Moja książkowa wymiana. Zapraszam
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=630571http://
paulinka3110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-09, 00:35   #3512
meri99
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to meri99

No i obejrzlam "28 dni pozniej" noc,ziemia,swit...zywych trupow,i ile ich tam jeszcze bylo...to dokladnie to samo...
film co prawda z calej serii najlepszy,ale bez zachwytow...

5,5/10

a tak do kinomaniakow to jutro na TVN7 o 00:15 jest "Miasto Kobiet" Federica Felliniego. mam nadzieje ze zdolam go obejrzec...

Pagan Poetry

~~~~Film...moja miłość~~~
meri99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-09, 16:02   #3513
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana

'o dwoch takich co poszli w miasto'. Jak dla mnie fajny malo ambitny filmik na takie nudne popoludnie idealny
ghana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-09, 18:40   #3514
Fraoch
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulinka3110 Pokaż wiadomość
Tajemnica Twierdzy Szyfrów
Obejrzałam pierwszy odcinek ze względu na Pawła Małaszyńskiego .
Troszkę nudnawy narazie, ale mam nadzieję że jak akcja zacznie się rozwijać będzie ciekawiej! Narazie tylko jeżdżą i chodzą w kółko, nie wiele się odzywając
Małaszyński w mundurze
Cytat:
Napisane przez wredziulek Pokaż wiadomość
Jakiś dziwny ten film, chociaż ładny technicznie, wydaje mi się, że zmajstrowali za dużo tych odcinków- w pierwszym absolutnie nic się nie dzieje. I tak pewnie będę oglądać
no właśnie ... ładne zdjęcia a jakąś nudą powiało ... nie zachęcił mnie pierwszy odcinek - czy raczej nie wciągnął akcją jakąklwiek, następny obejrzę tylko po to żeby sprawdzić jak to będzie dalej wyglądało

A i do kin wchodzi "Katyń" Wajdy - ciekawe ciekawe ... choć szczerze powiem że trochę się boję takiego kina
Is ar ár n-anam féin...

Fraoch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-09, 20:19   #3515
d'ou vient le vent
Zakorzenienie

Dzis na TVP 2 Top Gun O ile nie znosze Toma Cruise'a to film uwazam za calkiem udany (ale ja mam szmergla na punkcie lotnictwa )

Nat

Not all those who wander are lost.
MNIEJ CHEMII / NIE MARNUJ!
Legite aut Perite!
d'ou vient le vent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-09, 23:25   #3516
lain
Zakorzenienie

Irina Palm
w ogole nie reklamowany, TZ uslyszal o nim w Kinomaniaku i zarzadzil, ze idziemy do kina
opowiesc o wdowie w srednim wieku, ktora pragnac zdobyc pieniadze na operacje swojego umierajacego wnuka podejmuje sie pracy w sex clubie jako 'masturbatorka'...

i teraz krotko: polecam.

ps. aha film jest od lat 18 i nawet sprawdzaja dowody (jak sie dowiedzialam - zarzadzenie Cinema City )
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-09, 23:28   #3517
Kachulec
Zakorzenienie

Ja, Ty i Dumpree świeny film

Nieprzyzwoicie uparta i troszkę złośliwa

Kachulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-10, 09:13   #3518
berethalia
Raczkowanie

GG do berethalia

noc zywych trupowo ile swit zywych trupow obejrzalo sie bo nawet byl fany to film. ten tak traci kiczem, ze zal. ma efekty trojwymiarowe tzn w okularach sie go powinno ogladac ale sory gdzie ja takie okulary znajde. po za tym aktorzy tacy sobie. moze tak sie skupili na trojwymiarze ze o reszcie zapomnieli. 3/10
To nikt nie kupuje ci kwiatów.
berethalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-10, 09:40   #3519
martul
Rozeznanie

GG do martul

Testosteronw końcu obejrałam ten film,po tym jak słyszałam baaardzo różne opinie na jego temat.dla mnie super świetne dialogi,aktorstwo,prosty pomysł 9/10

Apocalyptobaaardzo mi się podobał,cały film siedziałam w napieciu,szybka akcja świetnie nakręcony, momentami brutalny 10/10
Stary 2007-09-10, 09:51   #3520
Aaś
Zakorzenienie

Pan i Pani Smith - nawet niezły. małżeństwo potraktowane z przymrużeniem oka - 7/10
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-10, 10:21   #3521
Ms.Fits
Raczkowanie

Czarna Dalia - Historia Czarnej Dalii jest doprawdy interesującym tematem na film i zapewne stanowi solidną bazę pod niejedną książkę. Jednakże produkcja De Palmy jest dość kiepskim dziełem, które oczywiście nie jest aż tak tragiczne, że samo jego oglądanie grozi utratą zdrowia psychicznego, ale pozostawia w widzu pewien niedosyt. Gdybym miała ocenić film w kategorii 1-10 pkt., to postawiłabym mu mocną 5. Jest przyzwoicie, ale mogłoby być o wiele, wiele lepiej.

The Notorious Bettie Page - Produkcja całkiem znośna, chociaż odtwórczyni głównej roli nijak się ma do prawdziwej Bettie i chociaż dobrze naśladuje jej mimikę, to wypada dość blado na tle pin-upowej legendy, którą zagrała. Dzieło utrzymane jest w czarno-białym klimacie w scenerii rodem z lat 50. ubiegłego wieku. Na plus można zaliczyć dobrą obsadę aktorską, na minus dość kiepsko rozpisaną akcję, która momentami ciągnie się jak makaron i jeżeli chodzi o niektóre motywy, to "końca nie widać". Na pewno TNBP znajdzie się w mojej domowej - filmowej biblioteczce oraz zapewne sięgnę jeszcze nie raz po ten film. Polecam na nudne weekendowe wieczory w ramach rekompensaty za kolejny telewizyjny "Mega Hit"
Stary 2007-09-10, 11:14   #3522
foxina
Rozeznanie

Next - dawno już tak nie żałowałam stracenia 1,5 h, praktycznie żadna scena nie przekonuje, odnoszę wrażenie, że film zrobiono na siłę, a zakończenie...jakby reżyser stracił wątek w pewnym momencie i po prostu zaczął wyświetlać napisy....
W filmie zaskakują tylko nazwiska ........Cage, Moore, Biel.
foxina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-10, 11:24   #3523
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Pachnidło - wreszcie obejrzałam! Oczywiście ksiązka jest lepsza (wiadomo), ale muszę przyznać, że film jest dobrze zrobiony To chyba pierwszy film na podstawie książki, który mi sie spodobał i który jest taki jak książka - nic nie zmieniali, nic nie dodawali, jedynie kilka wątków ominęli. Naprawdę jestem pod wrażeniem A główny bohater był rewelacyjny Świetnie zagrał i pasował do tej roli idealnie (no może był trochę za przystojny bo w książce często było podkreślane, że Grenouille jest brzydki i budzi odrazę, a w filmie wcale za brzydkiego go nie uważałam).
Podobało mi się bardzo i muszę zaznaczyć, że filmy które trwają ponad 2 godziny zwykle strasznie mi się dłużą. Ten chłonęłam w całości i żałowałam, gdy się skończył.
10/10
magrest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-10, 11:58   #3524
nebraska
Zakorzenienie

Ultimatum Bourna- film nie opiera się w zasadzie na żadnej fabule - samej historii jest tam może na 10 min, żadnej zagadki, kompletnie nic zaskakującego. Za to mnóstwo scen ucieczek, pościgów, biegania i kluczenia, które, przyznam, nawet trzymają w napięciu. Dopiero po wyjściu z kina sobie uświadomiłam, że fabuła była strasznie marna - do streszczenia w 1 zdaniu.

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-10, 12:48   #3525
hania811
Zakorzenienie

W koncu obejrzałam Infiltrację- cóz moge powiedzieć- Scorsese nigdy mnie nie zawiódł. Niby banalnie film o dobrym i złym policjancie, ale jak wyrezyserowany, jak zagrany!!! Gra fenomenalnego Jack Nicholsona i dorównującego mu Leonardo di caprio to zdecydowanie atuty filmu. Cięte dialogi pozostające na długo w pamięci. Świetny film ale daje 9/10 gdyż w pamięc mam niedoscignione "Casyno"
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-10, 18:36   #3526
Tusio
Wtajemniczenie

lolita-calkiem udana ekranizacja jednej z moich ulubionych ksiazek dominique swain momentami irytujaca, ale ogolnie-calkiem w porzadku.

8/10
Stary 2007-09-10, 18:54   #3527
meri99
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to meri99

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
Irina Palm
w ogole nie reklamowany, TZ uslyszal o nim w Kinomaniaku i zarzadzil, ze idziemy do kina
opowiesc o wdowie w srednim wieku, ktora pragnac zdobyc pieniadze na operacje swojego umierajacego wnuka podejmuje sie pracy w sex clubie jako 'masturbatorka'...

i teraz krotko: polecam.

ps. aha film jest od lat 18 i nawet sprawdzaja dowody (jak sie dowiedzialam - zarzadzenie Cinema City )

ja o tym filmie juz dawno slyszalam...
moze dlatego jest malo reklamowany bo nie jest to amerykanska produkcja...(z czego amerykanie slyna najbardziej --reklama)

pozatym to nowy film..Polska premiera ropoczela sie 3 dni temu

Pagan Poetry

~~~~Film...moja miłość~~~
meri99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-10, 19:42   #3528
basia_81
Raczkowanie

The Wicker Man.Film ciekawy cały czas nie wiadomo co się stanie i zaskakujące zakończenie.Daję 9/10
basia_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-10, 20:49   #3529
marta6704
Zakorzenienie

Ojciec Chrzestny II -jednym słowem wole cześć pierwszą,ale dalej mnie ten film fascynuje więc 8/10
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-10, 20:55   #3530
d'ou vient le vent
Zakorzenienie

Na wieczor bedzie South Park, Bigger, Longer & Uncut.... juz sie boje...

Nat

Not all those who wander are lost.
MNIEJ CHEMII / NIE MARNUJ!
Legite aut Perite!
d'ou vient le vent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-10, 22:56   #3531
Chezzy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tusio Pokaż wiadomość
lolita-calkiem udana ekranizacja jednej z moich ulubionych ksiazek dominique swain momentami irytujaca, ale ogolnie-calkiem w porzadku.

8/10
Dziś obejrzałam i stwierdzam, że film nie podobał mi się za bardzo. Wszytsko niby ok, jednak jak dla mnie trochę nudny, poza tym tytułowa postać zachowywała się jak dla mnie jak dziecko z ADHD
Od razu przyznaję się, że nie czytałam książki i pewnie to był mój błąd. Nadrobię niedługo

Chezzy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-10, 23:23   #3532
paulinka3110
Wtajemniczenie

Hinduska wersja "Dumy i uprzedzenie"- Bride & Prejudice

Rewelacja jak dla mnie! Fajnie przeniesiona historia w czasy współczesny i jeszcze hinduską kulturę!

Obsada też trafiona! Naśmiałam się nieźle w trakcie oglądania...

Brakowało mi tylko pocałunku...

Więc 9,9/ 10

Moja książkowa wymiana. Zapraszam
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=630571http://
paulinka3110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-13, 14:41   #3533
hania811
Zakorzenienie

Obejrzałam Pachnidło....dobry, ale nie zachwycajacy. Musze ksiazke przeczytac. Faktycznie aktor grajacy głównego bohatera wczuł się w role rewelacyjnie. 8/10
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-13, 17:23   #3534
talus
Wtajemniczenie

New York Taxi- świetna komedia śmieszne dialogi i sytuacje

Na
talia
talus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-13, 18:35   #3535
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

A właśnie, że tak! (Because I said so) - występ. Mandy Moore, Diane Keton i Lauren Graham (znana z serialu Kochane kłopoty) - komedia romantyczna z serii lekkich odmóżdżaczy.
Oprócz banalnego, przewidywalnego zakończenia całkiem miło się oglądało. Uśmiałam się kilka razy i podobały mi się szybkie dialogi między dziewczynami (klimat jak w KK) A ten facet z tatuażem na dłoni wyglądał w kapeluszu baaaaardzo przystojnie
Zazwyczaj na komediach romantycznych nie ma z czego sie pośmiać, tu było. Dlatego daję 6/10
magrest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-13, 18:47   #3536
lalaith
Zakorzenienie

na examin wstepny na studia:
"American History X" (po raz enty, rewelacja)
"Gang z boiska" (dobry, ale jak dla mnie zbyt brutalny i momentami nudny, moze dlatego ze nie lubie i nie rozumiem baseballu ;p)
"Buntownik z wyboru" (3raz, za kazdym razem wydaje mi sie coraz lepsze, to jest fantastyczny film zwlaszcza dla koneserow kina psychologicznego)
"Wolnosc słowa" (miłe zaskoczenie, goraco polecam!)

wszystkie nt resocjalizacji
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-14, 10:42   #3537
Ms.Fits
Raczkowanie

Niepokój (7/10 pkt)
"Po śmierci ojca, Kale Brecht (Shia LaBeouf) staje się ponury, zamknięty w sobie i zaczyna sprawiać kłopoty. Wkrótce za swoje przewinienia zostaje skazany przez sąd na areszt domowy. Jego matka, Julie (Carrie-Anne Moss), pracuje dzień i noc na utrzymanie swoje i syna, lecz spotyka ją tylko obojętność. Kale, zamknięty w czterech ścianach podmiejskiego domu, zaczyna podglądać sąsiadów. Jeden z nich wydaje się być seryjnym mordercą. Ale czy te podejrzenia nie są po prostu wytworem bujnej wyobraźni?"
(filmweb.pl)

Malowany Welon (5/10 pkt)
"Film na podstawie powieści W. Somerseta Maughama pt. "The Painted Veil". Opowiada historię lekarza i jego niewiernej żony, Kitty, którzy w latach 20. XX wieku przeprowadzają się do odległej chińskiej wsi, aby walczyć z epidemią cholery. Kitty przeżywa tam duchowe przebudzenie i ponownie zakochuje się w swoim mężu widząc jego poświęcenie dla pracy."
(filmweb.pl)
Stary 2007-09-14, 10:58   #3538
paulinka_vel_paulinka
Wtajemniczenie

Trylogia Kieślowskiego "Trzy kolory- niebieski, biały, czerwony". Filmy z bardzo głębokim przesłaniem. Choć mam wrażenie, że to co wywnioskowałam po obejrzeniu, to nawet nie jest namiastka tego co Kieślowski chciał przekazać. Na pewno często będe do nich wracała. Polecam wszystkim.
Stary 2007-09-14, 18:58   #3539
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana

wieczny Student 2-nuda i beznadzieja totalna. Niczym nie rowna sie pierwszej czesci. Nie polecam.
ghana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-14, 18:59   #3540
wilhelmina
Zadomowienie

"Becoming Jane" lub polska wersja "Zakochana Jane"

Hmmm.... Zacznijmy od tego, że nie przepadam za utworami pani Austen. Nie wiem, jak coś tak idiotycznego można nazwać arcydziełem literatury angielskiej, a w filmie "Becoming Jane" ewidentnie to stwierdzono.

Powieści wymyślone przez panią Austen są badziewnie puste, banalne. Nie da się tego czytać. Cały czas bezmyślne dialogi o tym kto z kim jest, a kto za kogo jeszcze ma wyjść lub też nie. Przykro stwierdzić, ale film o pani Austen jest dokładnie taki, jak historie przez nią spisane - nudny. Ciągnie się to i cały czas gadają, gadają, gadają, dokazują sobie, dopiekają, wymieniają grzeczności i niegrzeczności. Ile można?!

A kto w ogóle wymyślił by obsadzić w tym filmie Anne Hathaway?! I to jeszcze w głównej roli! Marna z niej aktorka. James'a McAvoy'a bardzo lubię, jednak w tym filmie nie pokazał maksimum swoich aktorskich możliwości (brak szkockiego akcentu trochę odjął mu czaru). Jedyni genialni aktorzy - Maggie Smith i James Cromwell - mieli tak małe, epizodyczne rólki, że aż żal serce ściska.

Bardzo dobrym aspektem filmu była muzyka - wybornie nastrojowa, jesienna, idealnie dopasowana do ogólnego smętnego nastroju filmu.

Myślałam, że "Mansfield Park" był najgorszym gniotem ekranizacyjnym na podstawie powieści Jane Austen. Okazało się jednak, że był on całkiem niezły w porównaniu do przegadanego, nudnego, ckliwego, arcysmętnego filmu o życiu samej pisarki. Powiem szczerze - ekranizacja "Dumy i uprzedzenia" była o niebo lepsza.

Odradzam! Daję 4/10 (za ścieżkę dźwiękową i rólkę M. Smith).

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości