Mamusie grudniowe 2015 cz.6 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-16, 19:25   #4021
mujer
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
a te kremy na odparzenia to będziecie używać profilaktycznie? znaczy przy każdej zmianie pieluchy?
Ja nie, tylko jeśli będą odparzenia. A do każdej zmiany pieluchy zrobię zasypkę (mąka z maranty - chyba, bo jeszcze nie wiem czy akurat na pewno ta + sproszkowany rumianek + alantoina). Żadna praca akurat, wrzucić, zmieszać, jest zasypka
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 19:28   #4022
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Oj tam, ważne aby pomogło na zaspokojenie zachcianki w ciąży nam wolno jesteśmy ponad normami

Współczuję Wam tej zgagi ;/ mnie póki co tylko kręgosłup nawala, zgaga omija, tfu tfu odpukać.
A tak na marginesie: moja mama na zgagę zawsze zalecała sodówkę. Łyżeczkę sody rozpuszczamy w szklance wody, w której dodaliśmy kilka kropel octu i wypijamy. Zawsze mi pomagało.
Ale nie wiem czy akurat w ciaży też można tak łagodzić zgagę.
Inni polecali też taki kisiel z siemienia lnianego.
Też kiedyś używałam sody na zgagę ale to rozwala żołądek
Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
No nie wiem właśnie, może nawet w ciąży występują Wiem, że po ciąży się fantomowe zdarzają. Swoją drogą to musi być głupie uczucie

Dobiłam znowu żołądek fantasią z płatkami czeko Głupia ja. Po co ja tyle dzisiaj jem. Jak nie mam weny to jem ledwo ledwo, a jak zaczne to konca ni ma
To coś w powietrzu jest, każda dzisiaj wciąga widzę

Cytat:
a te kremy na odparzenia to będziecie używać profilaktycznie? znaczy przy każdej zmianie pieluchy?
Ja to dopiero jak się coś pojawi
Ja myślałam o tym http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/Produc.../2003120299638
albo o tym
https://mamotoja.pl/hipp-babysanft-k...4,125,r19.html
Stary 2015-09-16, 19:28   #4023
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, tylko w razie potrzeby. Na co dzień chcę kupić zwykły gęsty krem bez świństw w składzie.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 19:29   #4024
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Nieee. Miałam szybkie usg w 6tc, potem I usg, II usg i jedno, kiedy byłam u innej gin niż mój. Nie podglądam młodego ;>
Mujer a czemu masz przeczucie że jest źle ułożony?
Moja tak pozwijana była na USG, że naprawdę to kopanie czuję wszędzie i cięzko mi powiedzieć gdzie ona ma nóżki a gdzie główkę w tej chwili. Tam chyba duzo miejca mają jeszcze maluchy, żeby sie obracać???
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 19:31   #4025
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Mujer a czemu masz przeczucie że jest źle ułożony?
Moja tak pozwijana była na USG, że naprawdę to kopanie czuję wszędzie i cięzko mi powiedzieć gdzie ona ma nóżki a gdzie główkę w tej chwili. Tam chyba duzo miejca mają jeszcze maluchy, żeby sie obracać???
No bo wali mi najbardziej w dole. A dziecka raczej bardziej kopią niż boksują
Stary 2015-09-16, 19:31   #4026
lobofylia
Raczkowanie

Eh :/ wiecie co stres to samo zlo... dziś się tak zdenerwowalam ze masakra.... brzuch mnie boli i teraz mam wyrzuty sumienia ale czasem no nie da się....

Co do Tz'ow to nie wiem co z nimi wszystkimi... u mnie to od ho ho ho z powodu ciąży hardcore i wieczne spiecia ale juz wyższy poziom dopiero dziś drugi dzień jest jakoś.... normalniej...

I hm jest tak ze faceci zostają ojcami po porodzie ale porównując moja pierwsza ciążę z druga wiem ze tex ich zachowanie moze być w trakcie ciąży różne. Diametralnie.... niestety. I choć nie zawsze się da lepiej ich tj Tz"ow olac i zacisnac zęby.
lobofylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 19:35   #4027
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też wali na dole Myślę, że jeszcze się przekręci kilka razy póki ma miejsce. Chociaż ja to sama nie wiem, pytałam położnej wczoraj jak to jest, że raz czuję solidne kopanie na dole, a zaraz na górze się wypycha. Mówiła, że dziecko może się teraz jeszcze dowolnie obracać i czasem nawet nie zdajemy sobie sprawy jak szybko potrafi się przekręcić o 180 stopni.

a jakie dziś ćwiczenia robiłaś na to przestawianie dziecka?
Stary 2015-09-16, 19:35   #4028
syylwuska
Zakorzenienie

ANI_QA mam i ja swojego Szumisia, odebrałam już dawno, ale robię kolacje i nie miałam jak napisać wygląda super, czekam na Męża żeby włożył baterie i zobaczymy jak szumi, chce poczekać, żebyśmy razem mogli zobaczyć fAjnie, ze można regulować głośność szumu, to mi się bardzo podoba

Jesteś genialna, wiem skąd zakwasy, nie od powstrzymania upadku, tylko od wczorajszego sprzątania! Ponad godzinę na kuckach wycieralam ta wodę i teraz pośladki od kucania bolą ;/ przynajmniej wiem od czego

OENEDUE a no to w promocji Na pewno sie opłacało Revitalash kosztuje podobnie.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 19:38   #4029
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Mnie też wali na dole Myślę, że jeszcze się przekręci kilka razy póki ma miejsce. Chociaż ja to sama nie wiem, pytałam położnej wczoraj jak to jest, że raz czuję solidne kopanie na dole, a zaraz na górze się wypycha. Mówiła, że dziecko może się teraz jeszcze dowolnie obracać i czasem nawet nie zdajemy sobie sprawy jak szybko potrafi się przekręcić o 180 stopni.

a jakie dziś ćwiczenia robiłaś na to przestawianie dziecka?
Jedno to jest takie na 30 sekund z kanapy i ręce na ziemi, drugie to po prostu leżenie z czymś pod tyłkiem, trzecie to tzw koci grzbiet z podwijaniem miednicy. Do tego tzw. most też pomaga.
Podobno ponadto kołysanie i krążenia bioder.

Może się obracać, ale jak mam wrażenie, że mój się nie obraca. Albo może słabo czuję, w sumie możliwe. Nie zaszkodzi mu, a lepiej niech się pobuja
Stary 2015-09-16, 19:39   #4030
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Rozumiem przeczucie mamy
Jeszcze ma czas żeby się poprzekręcać, chyba wszystkie prawie jesteśmy przed 30 tym teraz nie? A czytałam że największa ruchliwość i wógole duzo miejsca ma tak między 28 a 32 tygodniem, potem już powoli robi sie ciasno. A kiedy finalnie się układa? w 32?
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 19:42   #4031
ogolnie
Zakorzenienie

Aniqa mam zdjęcia pościeli, ale zapomniałam wstawić Później wstawię z telefonu, bo ładuje się

A ten szumiś drogi jest? Może bym kupiła w tajemnicy przed TŻ, bo on nie uznaje takich wynalazków...Chyba że zastosuję metodę mojej kuzynki w razie awarii, tj. włącza małej szum morza w telefonie i mała śpi jak anioł całą noc.
Stary 2015-09-16, 19:42   #4032
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Fionka, twój tekst wymiata
no niestety to jest najprawdziwsza prawda

czyli dobrze myslałam, że krem tylko jak zajdzie potrzeba
a tak to tylko zasypka?

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 19:51   #4033
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
no niestety to jest najprawdziwsza prawda

a tak to tylko zasypka?
zasypka chyba też niekoniecznie Chociaż jak chcesz
Stary 2015-09-16, 20:01   #4034
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Aniqa mam zdjęcia pościeli, ale zapomniałam wstawić Później wstawię z telefonu, bo ładuje się

A ten szumiś drogi jest? Może bym kupiła w tajemnicy przed TŻ, bo on nie uznaje takich wynalazków...Chyba że zastosuję metodę mojej kuzynki w razie awarii, tj. włącza małej szum morza w telefonie i mała śpi jak anioł całą noc.
Ogolnie to chyba niezdrowe, żeby dziecko tyle czasu miało telefon przy sobie

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 20:04   #4035
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Ogolnie to chyba niezdrowe, żeby dziecko tyle czasu miało telefon przy sobie
No ale nie ma przy sobie, ona śpi w łóżeczku a telefon leży na szafce nocnej koło łóżka rodziców, jakieś2 metry od niej. To chyba nie tak źle?
Stary 2015-09-16, 20:05   #4036
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko w razie potrzeby

Cytat:
Napisane przez lobofylia Pokaż wiadomość
Eh :/ wiecie co stres to samo zlo... dziś się tak zdenerwowalam ze masakra.... brzuch mnie boli i teraz mam wyrzuty sumienia ale czasem no nie da się....

Co do Tz'ow to nie wiem co z nimi wszystkimi... u mnie to od ho ho ho z powodu ciąży hardcore i wieczne spiecia ale juz wyższy poziom dopiero dziś drugi dzień jest jakoś.... normalniej...

I hm jest tak ze faceci zostają ojcami po porodzie ale porównując moja pierwsza ciążę z druga wiem ze tex ich zachowanie moze być w trakcie ciąży różne. Diametralnie.... niestety. I choć nie zawsze się da lepiej ich tj Tz"ow olac i zacisnac zęby.
Kochana staraj się nie denerwować. Wiem,że czasem się nie da. Sama się przed chwilę zdenerwowałam i mnie brzuch rozbolał :/

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
ANI_QA mam i ja swojego Szumisia, odebrałam już dawno, ale robię kolacje i nie miałam jak napisać wygląda super, czekam na Męża żeby włożył baterie i zobaczymy jak szumi, chce poczekać, żebyśmy razem mogli zobaczyć fAjnie, ze można regulować głośność szumu, to mi się bardzo podoba

Jesteś genialna, wiem skąd zakwasy, nie od powstrzymania upadku, tylko od wczorajszego sprzątania! Ponad godzinę na kuckach wycieralam ta wodę i teraz pośladki od kucania bolą ;/ przynajmniej wiem od czego
Fajnie, że też jesteś zadowolona
Przed chwilą była mama z siostrami i im pokazywałam Szumisia i bardzo im się podobał
Ja też rozpakowywałam z mężem

No i znamy przyczynę!

Cytat:

Koniecznie!

W normalnej ofercie kosztuje 120 + kw
Do niedzieli była promocja -15% bodajże i się załapałyśmy

Cytat:
a tak to tylko zasypka?
Ja zasypki dla Małej nie będę używać

Mąż wrócił z pracy i pojechał do mamy pociąć drzewo.
Wrócił dość szybko i wpadł na chwilę, powiedział, że wraca do pracy bo jest pożar... Strasznie się zestresowałam i martwiłam...
Podobno duże zniszczenia, ale nie wiem czy ogólnie w firmie czy las jeszcze... Martwiłam się czy mężowi się nic nie stało, ale dzwonił, że niedługo wróci...
Nie wiadomo czy szef męża nie będzie miał problemów, bo wina chyba była kilku pracowników... ale męża to nie dotyczy.
Ech same zmartwienia ostatnio...

A z fajniejszych info to była mama z siostrami i kupiły dla nas zestaw stołowy- szklanki, kieliszki itp. Bardzo ładne, a ja mam mało eleganckiego szkła jak to w nowym domu

No i dla Inki kupiły śliczny fioletowy kombinezon Mama się wykosztowała, ale zrobiła mi niespodziankę!
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...cy-5a2908.html
Na żywo kolor ładniejszy, bardziej intensywny kupiły rozmiar 68
Stary 2015-09-16, 20:06   #4037
syylwuska
Zakorzenienie

Ojej OENEDUE strasznie mi przykro, ze tak do Ciebie wyskoczył, co,mu się stalo? Jacyś drazliwi Ci nasi Tz ;/ Ja jak mojego nie ma to za nim tesknie, a jak siedzi ze mną w domu, to tylko mnie drażni ;/

Też poszliśmy sama, na pewno dowiesz się tam ciekawych rzeczy

CIENWIATRU jakich pacjentow? Co Ty robisz? Na pewno pisałaś, ale jakoś mi umknelo ;/

No to trochę zajęcia Cie czeka, ale dobrze ze mi przypomnialas, ja też muszę ogarnac, bym zapomniała, nie widzę już ich i bym normalnie zapomniała

OGILNIE mam ochotę na wszystko co zjadłas, niestety :ślina:

Stary 2015-09-16, 20:10   #4038
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
No ale nie ma przy sobie, ona śpi w łóżeczku a telefon leży na szafce nocnej koło łóżka rodziców, jakieś2 metry od niej. To chyba nie tak źle?
To zmienia postać rzeczy, myślałam, że gdzieś bliżej ten telefon trzymają

Aniqa śliczny ten kombinezon w 5 10 15 bywają bardzo często promocje i można upolować ciuszki w korzystnych cenach

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 20:12   #4039
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
CIENWIATRU jakich pacjentow? Co Ty robisz? Na pewno pisałaś, ale jakoś mi umknelo ;/
Cienwiatru jest psychologiem jeśli dobrze pamiętam

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
To zmienia postać rzeczy, myślałam, że gdzieś bliżej ten telefon trzymają

Aniqa śliczny ten kombinezon w 5 10 15 bywają bardzo często promocje i można upolować ciuszki w korzystnych cenach
Tak, wiem. Nawet mam kartę
Ale mama tak niespodziewanie wyskoczyła z tym kombinezonem... ostatnio o tym rozmawiałyśmy więc pewnie dlatego
Stary 2015-09-16, 20:14   #4040
syylwuska
Zakorzenienie

Czyli przy każdej zmianie pieluchy jeśli nic się nie będzie działo to będziecie używać cokolwiek? Czy nic a nic?

ANI_QA o to bardzo miło z ich strony Taka rzecz zawsze się przyda

Śliczny ten kombinezon, do mnie dzwoniła dziś teściowa i mówiła, że ze szwagierka zrobiły zakup dla Małej, też kupiły kombinezon w Pepco a ja dzisiaj byłam w Pepco i im mówiłam, ale z opisu nie mogłam przypomnieć czy widziałam taki, a byłyśmy w tym samym sklepie, no i szwagierka sie śmiała, ze pewnie mi się nie spodobał, dlatego nie zauważyłam, ja po prostu może za szybko przeszłam, ale wysłała mi niedawno zdjęcie, on taki pluszowy rozmiar 62 i faktycznie tak średnio mi się podoba, samą bym pewnie nie kupiła, zobaczymy, może na żywo wygląda lepiej, ale chyba nie zwracalam na niego uwagi, bo o ile pamiętam to tam 100% poliester ;/

No to decyzję jaki rozmiar kombinezonu kupić, masz już z głowy, możesz wziąć mniejszy, skoro na 68 też już masz

Stary 2015-09-16, 20:15   #4041
rudaska
Zakorzenienie

Ani_qa jaki śliczny ten kombinezon
Stary 2015-09-16, 20:18   #4042
syylwuska
Zakorzenienie

Mój wygląda tak, na żywo jeszcze nie oglądałam.

No jakiś taki, sama nie wiem... przeslodzony?

Stary 2015-09-16, 20:21   #4043
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli przy każdej zmianie pieluchy jeśli nic się nie będzie działo to będziecie używać cokolwiek? Czy nic a nic?

ANI_QA o to bardzo miło z ich strony Taka rzecz zawsze się przyda

Śliczny ten kombinezon, do mnie dzwoniła dziś teściowa i mówiła, że ze szwagierka zrobiły zakup dla Małej, też kupiły kombinezon w Pepco a ja dzisiaj byłam w Pepco i im mówiłam, ale z opisu nie mogłam przypomnieć czy widziałam taki, a byłyśmy w tym samym sklepie, no i szwagierka sie śmiała, ze pewnie mi się nie spodobał, dlatego nie zauważyłam, ja po prostu może za szybko przeszłam, ale wysłała mi niedawno zdjęcie, on taki pluszowy rozmiar 62 i faktycznie tak średnio mi się podoba, samą bym pewnie nie kupiła, zobaczymy, może na żywo wygląda lepiej, ale chyba nie zwracalam na niego uwagi, bo o ile pamiętam to tam 100% poliester ;/

No to decyzję jaki rozmiar kombinezonu kupić, masz już z głowy, możesz wziąć mniejszy, skoro na 68 też już masz

Mama moja też oglądała w Pepco, ale nie kupiła tam nic. Już nie dopytywałam czy jej się nie podobały czy co.
Miała kupować jakiś w serduszka, ale pani w sklepie w ostatniej chwili wyciągnęła te, bo dopiero przyszły i się już nie zastanawiały tylko wzięły ten
Teraz już nie mam ciśnienia, że muszę kupić. Skupię się na czapeczce

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Ani_qa jaki śliczny ten kombinezon
Dziękuję

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:

Jest słodki, ale bardzo ładny! Lili na pewno będzie w nim ślicznie wyglądać
Stary 2015-09-16, 20:31   #4044
ogolnie
Zakorzenienie

Ocipiałam, oglądam zdjęcia tancerzy erotycznych na fejsie

Cionża!
Stary 2015-09-16, 20:37   #4045
Fionka_31
Zakorzenienie

czyli nic na tyłek nie dajecie po przewijaniu?

sylwuska, fajny kombinezon, dla mnie ciut za słodki ale fajny, to już jest taki wierzchni nie?
właśnie, jak wpisywać w allegro żeby same puchowe wyskoczyły?

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 20:37   #4046
dorosea
Rozeznanie

Cytat:

widziałam je dzis w pepco, mi sie podobały ale ja to chłopięcych potrzebuje
chociaz na zime to on według mnie za cienki
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 20:39   #4047
rudaska
Zakorzenienie

Sylwuska mi się bardzo podoba, chociaż za różem nie przepadam
Stary 2015-09-16, 20:45   #4048
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

sylwuska, fajny kombinezon, dla mnie ciut za słodki ale fajny, to już jest taki wierzchni nie?
Ja gdzieś wyczytałam (może u Sroki), że po przewijaniu lepsze jest wietrzenie niż smarowanie. Poszukam linka

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Mam http://www.srokao.pl/2014/10/pielegn...lecia.html?m=1
Stary 2015-09-16, 20:46   #4049
dorosea
Rozeznanie

ile sztuk pieluch tetrowych brałyście?
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 20:48   #4050
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Ocipiałam, oglądam zdjęcia tancerzy erotycznych na fejsie

Cionża!
Chcica

Cytat:

Ja chyba niczego nie będę dawać. Maść na odparzenia jeśli będzie konieczna. Zasypką jest niewskazana dla dziewczynek.
Wiem, że można pupę i okolice smarować oliwką po kąpieli, ale chyba nie będę tego robić
Poradzę się jeszcze mamy jak ona to robiła

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
10 zamówiłam. Mam jeszcze chyba 4-5 takich, które dawno kupiłam.
10 też flanelowych i chyba o 5 za dużo

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
10 zamówiłam. Mam jeszcze chyba 4-5 takich, które dawno kupiłam.
10 też flanelowych i chyba o 5 za dużo

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości