Kobieta z kobietą?:) - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-09-16, 14:12   #2311
Olawiola
Przyczajenie

Dot.: Kobieta z kobietą?:)

Cytat:
Napisane przez Frezja__ Pokaż wiadomość
Lichy partner
Nic nie trwa wiecznie. A swoją drogą to nie wiemy co będzie za 5 minut więc właściwie jakie to ma znaczenie.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Napisane przez ikagt2015 Pokaż wiadomość
No cóż, są związki, które się rozpadły bez trójkąta czy zabaw kobieta-kobieta i są też takie, które trwają pomimo tego. Innymi słowy - każdą opcję trzeba dobrze rozważyć.
Wszystko zależy od tego czy to jest taka zabawa czy naprawdę zależy Ci na drugiej osobie. Jak miałam męża to kochałam jego i nie widziałam ani potrzeby ani sensu takich urozmaiceń.
Olawiola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-16, 14:31   #2312
paula.cw
Zakorzenienie

Jakby mój związek rozpadł się przez trójkąt to na pewno na początku byłabym załamana ale z perspektywy to podpisuję się pod stwierdzeniem że to znaczy że z facetem byłoby coś nie tak.
W poprzednim związku miałam akcję, że mój facet umówił się za moimi plecami z laską z trójkąta, ale nie zraziłam się przez do trójkątów. To z facetem było coś nie tak i z laską też
Z moim obecnym partnerem nie mam takich obaw bo wiem, że by tego nie zrobił.
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-16, 16:08   #2313
senira666
Zakorzenienie

Wedlug mnie takie zabawy nalezy wczesniej przedyskutowac i to nie raz. Rozmowa na ten temat i branie pod uwage milion scenariuszy. Niestety i tak potem moze wyjsc inaczej. Ale to my decydujemy co z tym robic.

Stary 2015-09-16, 16:59   #2314
Olawiola
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Wedlug mnie takie zabawy nalezy wczesniej przedyskutowac i to nie raz. Rozmowa na ten temat i branie pod uwage milion scenariuszy. Niestety i tak potem moze wyjsc inaczej. Ale to my decydujemy co z tym robic.

Podtrzymuję, że jeżeli jest para w której oboje żywią do siebie prawdziwe uczucie to raczej nie szuka się "urozmaicenia" ;-)
Stary 2015-09-16, 17:05   #2315
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olawiola Pokaż wiadomość
Podtrzymuję, że jeżeli jest para w której oboje żywią do siebie prawdziwe uczucie to raczej nie szuka się "urozmaicenia" ;-)

Ale wedlug mnie prawdziwe uczucia nie przeszkadzaja. Mozna sie bardzo kochac i szukac nowych wrazen. Kwestia zaufania i pewnosci swoich uczuc.

Stary 2015-09-16, 17:22   #2316
NiebieskaKoszula
Komandor Kociak

Cytat:
Napisane przez Frezja__ Pokaż wiadomość
Lichy partner
Zgadzam się

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
No cóż, są związki, które się rozpadły bez trójkąta czy zabaw kobieta-kobieta i są też takie, które trwają pomimo tego. Innymi słowy - każdą opcję trzeba dobrze rozważyć.
Dobrze powiedziane
Stary 2015-09-16, 17:23   #2317
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
To twoje zdanie
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-16, 17:24   #2318
NiebieskaKoszula
Komandor Kociak

Cytat:

Oczywiście to jak najbardziej świadoma decyzja, trzeba brać pod uwagę wszystkie skutki, nie tylko te dobre ale również złe
Stary 2015-09-16, 17:45   #2319
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
Jakby mój związek rozpadł się przez trójkąt to na pewno na początku byłabym załamana ale z perspektywy to podpisuję się pod stwierdzeniem że to znaczy że z facetem byłoby coś nie tak.
W poprzednim związku miałam akcję, że mój facet umówił się za moimi plecami z laską z trójkąta, ale nie zraziłam się przez do trójkątów. To z facetem było coś nie tak i z laską też
Z moim obecnym partnerem nie mam takich obaw bo wiem, że by tego nie zrobił.
Przy tamtym też pewnie wiedziałaś, że tego nie zrobi a jednak
Poza tym, nic z nimi nie było nie w porządku, ot, to są tak intymne sprawy, że mogą ludzi do siebie zbliżyć i tyle.
Właśnie wciskanie, że z facetem jest coś nie tak jak poczuje do innej coś więcej po tak bliskich doświadczeniach jest bardzo dziwne.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-16, 18:43   #2320
ikagt2015
Raczkowanie

Olawiola, mam do Ciebie pytanie. Jak doszło do tego, że kiedy spotykasz się z tą sex-kumpelą, jest z Wami ten Wasz kolega, który może to obserwować?
ikagt2015 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-16, 19:44   #2321
Olawiola
Przyczajenie

Cytat:
Olawiola, mam do Ciebie pytanie. Jak doszło do tego, że kiedy spotykasz się z tą sex-kumpelą, jest z Wami ten Wasz kolega, który może to obserwować?
Żeby to dokładnie opisać i wytłumaczyć, musiała bym napisać pewnie średniej wielkości książkę. Jest to efekt wielu lat znajomości oraz iluś przypadków i zbiegów okoliczności. Po pierwsze to jak pisałam, jest to dla mnie odreagowanie i rozładowanie napięcia. Jego obecność w jakimś stopniu gwarantuje uniknięcie głębszych uczuć, które mogą się pojawiać w kontaktach 1k x 1k. A kobieta z którą było najfajniej to była jego znajoma, którą przyprowadził do mnie na masaż. Miała kłopoty z mężem i stwierdził, że mój masaż pozwoli jej się trochę zrelaksować. Nie było mowy o seksie bo ona była hetero. W trakcie masażu okazało się, że ma niesamowity temperament i mocno reaguje na mój dotyk. Jestem masażystką i to czuję. W pewnym momencie tak zaiskrzyło, że właściwie rzuciłyśmy się na siebie i zabawa skończyła się na dywanie, bo łóżko do masażu było zbyt niebezpieczne dla tych dynamicznych "zapasów" ;-)
Właściwie to dzięki niemu miałam kilka naprawdę niesamowitych przygód a co jakiś czas "pacjentki" które chciały sprawdzić czy je to kręci i jak to jest z kobietą. Przychodziły na masaż i jak iskrzyło to przenosiłyśmy się na łóżko a jeżeli były nie do końca zdecydowane, kończyło się na masażu. Były przypadki gdy przychodziły ze swoim partnerem ale wcześniej zastrzegałam, że mogę wymasować mężczyznę ale seks tylko z kobietą. Oczywiście wtedy nie było mojego przyjaciela ;-)
Stary 2015-09-16, 20:02   #2322
ikagt2015
Raczkowanie

Z całym szacunkiem, ale to brzmi, jakby każda mogła się do Ciebie zgłosić na zasadzie "hej, chcę spróbować z kobietą, mogę z Tobą?"
Stary 2015-09-16, 20:09   #2323
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
W sensie ze prawdziwe uczucie powoduje że nie mamy ochoty na łóżkowe eksperymenty twego typu? A jak mam takie ciągoty to oznacza że uczucie nie jest prawdziwe? :p No co
proszę Cię... Trzeba zaakceptować ze niektórzy oddzielają strefę seksu od uczuć.

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
Przy tamtym też pewnie wiedziałaś, że tego nie zrobi a jednak
Poza tym, nic z nimi nie było nie w porządku, ot, to są tak intymne sprawy, że mogą ludzi do siebie zbliżyć i tyle.
Właśnie wciskanie, że z facetem jest coś nie tak jak poczuje do innej coś więcej po tak bliskich doświadczeniach jest bardzo dziwne.
Gdyby chodziło o uczucia to mogłabym dyskutować. W tym przypadku po prostu zachciało im się seksu one to one I to był akurat facet którego powinnam o to podejrzewać i podejrzewałam

Kiedyś czytałam poradnik o tym jak żyć w trójkącie i podobała mi się porada żeby ustalić ze jeśli którejkolwiek z osób w związku które "zapraszaja" trzecia osobę poczuje ze coś jest nie tak i chciała by przerwać sytuacje bądź nawet zakończyć znajomość to odbędzie się to bez większych dyskusji. Nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi, mam nadzieje ze wypowiedziałam się klarownie :p
U mnie to działa. Dzięki temu mój facet wie ze gdyby poczuł zagrożenie to jego dobre samopoczucie jest dla mnie najważniejsze

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
Stary 2015-09-16, 21:09   #2324
Olawiola
Przyczajenie

Cytat:
Z całym szacunkiem, ale to brzmi, jakby każda mogła się do Ciebie zgłosić na zasadzie "hej, chcę spróbować z kobietą, mogę z Tobą?"
Pracuję w gabinecie masażu i z tego żyję, więc bardzo chętnie przyjmuję każdego.
Oczywiście jeżeli trafi się taka laska z którą zaiskrzy to zdrowo się wzajemnie wymęczymy ale jak jakaś mało ciekawa to będzie miała masaż i postaram się żeby solidnie doszła.

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
W sensie ze prawdziwe uczucie powoduje że nie mamy ochoty na łóżkowe eksperymenty twego typu? A jak mam takie ciągoty to oznacza że uczucie nie jest prawdziwe? :p No co
proszę Cię... Trzeba zaakceptować ze niektórzy oddzielają strefę seksu od uczuć.

Gdyby chodziło o uczucia to mogłabym dyskutować. W tym przypadku po prostu zachciało im się seksu one to one I to był akurat facet którego powinnam o to podejrzewać i podejrzewałam

Kiedyś czytałam poradnik o tym jak żyć w trójkącie i podobała mi się porada żeby ustalić ze jeśli którejkolwiek z osób w związku które "zapraszaja" trzecia osobę poczuje ze coś jest nie tak i chciała by przerwać sytuacje bądź nawet zakończyć znajomość to odbędzie się to bez większych dyskusji. Nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi, mam nadzieje ze wypowiedziałam się klarownie :p
U mnie to działa. Dzięki temu mój facet wie ze gdyby poczuł zagrożenie to jego dobre samopoczucie jest dla mnie najważniejsze
Może więc zmodyfikuję swoją wypowiedź. Ja sama osobiście nie szukała bym nikogo, gdybym kochała męża. To, że jestem po rozwodzie, trochę zmieniło moje podejście do tego tematu. Mam spory temperament, nie chcę dawać dupy mężczyznom bo czuła bym się jak dziwka więc dla odreagowania spotykam się z kobietami. Od razu mówię, że ja bym się tak czuła ale jeżeli inna kobieta puka się z facetami to jest to tylko jej sprawa jak do tego podchodzi. Najważniejsze to żyć tak by nikomu nie sprawiać przykrości a to co się dzieje między dwoma dorosłymi osobami to jest to tylko ich sprawa.
Stary 2015-09-16, 21:43   #2325
NiebieskaKoszula
Komandor Kociak

Olawiola to gdzież ten Twój gabinet? Może się skuszę
Podoba mi się Twoje podejście, jest bardzo podobne do mojego
Stary 2015-09-16, 21:50   #2326
ikagt2015
Raczkowanie

Właśnie, co to za gabinet, skoro oferujecie też takie usługi?
Stary 2015-09-16, 22:21   #2327
paula.cw
Zakorzenienie

Olawiola każdy ma inne podejście i to jest normalne i fajne

Takich ofert masaży z dodatkiem jest sporo. Fajna opcja
Ja myślę żeby swojemu facetami na rocznicę taki podwójny masaż niespodziankę umówić
Stary 2015-09-17, 06:29   #2328
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myślę żeby swojemu facetami na rocznicę taki podwójny masaż niespodziankę umówić

Wydaje mi sie ze taki masaz z niespodzianka powinien byc wczesniej omowiony przez pare ale to moje zdanie.

Stary 2015-09-17, 08:46   #2329
Olawiola
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez NiebieskaKoszula Pokaż wiadomość
Olawiola to gdzież ten Twój gabinet? Może się skuszę
Podoba mi się Twoje podejście, jest bardzo podobne do mojego
W Warszawie.
Stary 2015-09-17, 08:50   #2330
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi sie ze taki masaz z niespodzianka powinien byc wczesniej omowiony przez pare ale to moje zdanie.

Umawiamy się na masaż, nie musi to być nic więcej. A dla niektórych taka niespodzianka to może być realizacja fantazji

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
Stary 2015-09-17, 08:57   #2331
Olawiola
Przyczajenie

Cytat:
Olawiola każdy ma inne podejście i to jest normalne i fajne

Podoba mi się Twoje podejście. Jeżeli już ktoś jest ciekawy jak to jest, to taka forma jest chyba optymalna. Jest masaż a jeżeli masażystka odpowiednio to poprowadzi to i odpowiednia atmosfera. Unika się sytuacji gdy trzy osoby są na maksa zestresowane i żadna nie wie co w danym momencie robić ;-). Jedyna komplikacja to mieć szczęście i trafić na właściwą masażystkę. Faktycznie namnożyło się takich "gabinetów" z tzw. "zakończeniem". Niestety bardzo często dziewczyny nie dosyć, że nie mają pojęcia o masażu to na dodatek traktują to jak uciążliwą pracę a to daje się odczuć. No ale we wszystkim co się robi należy mieć trochę szczęścia. To tak jak z lekarzem. Może wyleczyć a może wykończyć. Życie.
Stary 2015-09-17, 08:58   #2332
ikagt2015
Raczkowanie

Cytat:
Ekhem, będę szczery ponownie: czym to się różni od burdelu?
Stary 2015-09-17, 09:13   #2333
Olawiola
Przyczajenie

Cytat:
Umawiamy się na masaż, nie musi to być nic więcej. A dla niektórych taka niespodzianka to może być realizacja fantazji
Nie wiem czy się dobrze rozumiemy. Ja zdecydowanie z góry ustalam warunki. Każdy jednak powinien wiedzieć na co się decyduje. Unika się nieporozumień. Co prawda nie zawsze scenariusz wygląda tak jak miało być. Już tu wcześniej pisałam jak znajomek przyprowadził koleżankę na masaż, bo była zestresowana i miał być tylko masaż bo ona była zdecydowanie hetero. Ja ją masowałam a on stał z boku i razem rozmawialiśmy ale nagle tak zaiskrzyło, że w kilka chwil zakotłowało się i musiałyśmy zejść z łóżka do masażu bo groziło to wypadkiem przy pracy. Trudno odstawiać ekwilibrystykę na wysokim i na dodatek śliskim łóżku. No ale jak się spotykają dwie "wygłodniałe" kobiety z temperamentem to nigdy nie wiadomo co się stanie :-D.

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
To twoje zdanie
Masz całkowitą rację :-*

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:
Ekhem, będę szczery ponownie: czym to się różni od burdelu?
A więc według Ciebie jestem dziwką ?
Dziękuję ...
Stary 2015-09-17, 09:30   #2334
ikagt2015
Raczkowanie

Cytat:
A więc według Ciebie jestem dziwką ?
Dziękuję ...
Taka odpowiedź sugeruje, że a) źle przeczytałaś moje pytanie lub b) odpowiedź na moje pytanie brzmi "niczym się nie różni".
Stary 2015-09-17, 10:06   #2335
paula.cw
Zakorzenienie

Dla mnie jako potencjalnej "klientki" różni się znacznie, chociaż można powiedzieć że usługi te są podobne.
Nie mówimy tu o pseudo salonach masażu, w których osoby wykonujące masaż miziają Cię po plecach a potem jest seks.
W takiej opcji idę do osoby która profesjonalnie się zajmuje masażem i to jest jedna duża różnica. A druga jest taka, że są takie salony (i takie miałam na myśli) gdzie nie ma penetracji.

A po za tym nawet gdyby to był zamaskowany burdel to w czym problem. Jest popyt jest podaż.
Stary 2015-09-17, 10:22   #2336
Olawiola
Przyczajenie

Cytat:
Dla mnie jako potencjalnej "klientki" różni się znacznie, chociaż można powiedzieć że usługi te są podobne.
Nie mówimy tu o pseudo salonach masażu, w których osoby wykonujące masaż miziają Cię po plecach a potem jest seks.
W takiej opcji idę do osoby która profesjonalnie się zajmuje masażem i to jest jedna duża różnica. A druga jest taka, że są takie salony (i takie miałam na myśli) gdzie nie ma penetracji.

A po za tym nawet gdyby to był zamaskowany burdel to w czym problem. Jest popyt jest podaż.
Wszystko zależy od ludzi. To co robi oraz w jako sposób, dwoje dorosłych osób, nikogo nie powinno interesować. Zakładam, że robią to świadomie i bez przymusu.
Prawdą jest też, że wszystko można zeszmacić. Niedojrzały osobnik, nie potrafiący znaleźć drugiej osoby z którą mógłby zrealizować swoje pomysły, idzie do burdelu, gdzie całą złość wynikającą ze swojej niedojrzałości psychicznej, przelewa na osobę, która za pieniądze mu w tym pomaga. I stąd się biorą burdele i dziwki. Oczywiście on jest czystą, niczym nie zbrukaną świętością.
Może być też osoba która ma określone potrzeby i spotyka się z drugą, która może mu w tym pomóc. Pomijając inne przypadki to też może się odbywać odpłatnie. I bardzo często tak się odbywa bo jakoś nie widzę dookoła rzeszy wolontariuszy, mających chęć realizować czyjeś oryginalne pomysły. I nie mówię tylko o seksie ale o życiu. To tylko matka kocha bezgranicznie dziecko i do pewnego momentu zrobi wszystko by tylko nie płakało.
Stary 2015-09-17, 13:02   #2337
paula.cw
Zakorzenienie

Zgadzam się i na tym kończę off top bo odbiegłyśmy od głównego tematu
Stary 2015-09-17, 13:50   #2338
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się i na tym kończę off top bo odbiegłyśmy od głównego tematu

Popieram

Stary 2015-09-17, 14:22   #2339
ikagt2015
Raczkowanie

No to może gif na rozluźnienie?

Edytowane przez ikagt2015
Czas edycji: 2015-09-17 o 14:23
Stary 2015-09-17, 15:22   #2340
Clevland
Rozeznanie

Masaż z bonusem?
Super sprawa.
Clevland jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości