|
|
#2791 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część II
|
|
|
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#2793 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zgadza się Mira i Ktoregos_dnia ja nawet nie pamiętałam że tak napisałam chyba bardzo często używam ![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Uciekam na zajęcia jakby dziś mój Luby się denerwował że ja znowu tutaj to do usłyszenia jutro spokojnego wieczoru!!! KarolciaKarola gratulacje udanej wizyty!!! Za resztę nadal trzymam kciuki!!!
|
|
|
|
|
#2794 |
|
Zadomowienie
|
ja też jestem ze śląska i też często używam słowa "zaś".
A gdzie znajdę taką listę z tymi wizytami do lekarza?? |
|
|
|
#2795 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moim zdaniem tak jak dziewczyny pisza - warto kupic wieksze a potem ew dokupic mniejsze.Cytat:
![]() Cytat:
![]() ktoregos_dnia, morelowo i karolciakarola gratuluję udanych wizyt Trzymam za emma i faithworkswonders ![]() U mnie dzisiaj byl fajny dzionek. Po zaprowadzeniu synka do szkoly, poszlismy z Tz na moje cotygodniowe mierzenie cisnienia i badanie moczu. Cisnienie troche podniesione, ale za to mocz idealny - rety jak sie ucieszylam. Potem wspolne sniadanie na miescie, zakupy, spacer, pochodzilismy po sklepach z wozkami - jejku nic mi sie nie podoba, wszytko niby jakies nowoczesne, ale jakby niepraktyczne. Oj bedzie ciezko z wyborem chyba. Ugotowalam obiadek i udalo mi sie Was nadrobic Ostatnio coraz czesciej glowa mnie boli - w pierwszym trymestrze mnie to ominelo, a teraz dokucza, ale biore paracetamol, bo nie chce zeby dopadla mnie prawdziwa migrena, a niestety ja z tych migrenowych . Dzisiaj bylam w aptece dopytac sie o dawke tluszczy omega dla kobiet w ciazy i dowiedzialam sie ze nie ma tu tluszczy omega typowo dla kobiet w ciazy. Mozna kupic wit + omega w jednym opakowaniu, ale ja takich nie potrzebuje, bo wit przepisal mi lekarz i powiedzial zebym dokupila sobie omega - a tu zonk. Do tego biore Aspiryne,i farmaceutka powiedziala ze nie moge tego laczyc z tluszczami omega dla wszystkich, tylko dla kobiet w ciazy, a nie ma takiej dawki osobno w sprzedazy. Ech... Poszukam czegos na necie...
2009 synek 2016 corcia Edytowane przez nessea Czas edycji: 2015-09-16 o 18:50 |
|||
|
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
nessea, z tych kwasów omega 3 to pewnie chodzi o dha.
(polikwiduj spacje) https://www.d o z.pl/apteka/p56540-P...apsulki_30_szt w tych tabletkach jest chyba samo dha ja biorę takie https://www.d o z.pl/apteka/p109318-...apsulki_60_szt ale tu są też inne rzeczy myslę, że znajdziesz jakieś odpowiedniki jak pogrzebiesz u siebie
Edytowane przez trzydziescidwa Czas edycji: 2015-09-16 o 18:57 |
|
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
Monia do pierwszego postu wkleiła w górnym prawym rogu jest Edycja i można się dopisać
|
|
|
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
To ja druga strona południa
![]() Cytat:
|
|
#2800 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja po wizycie bez usg wszystko w normie ale jutro pójdę do innej przychodni na usg i zobaczymy gdzie zostanę już do końca. Teoretycznie dziś mamy 15t 1 dzień |
||
|
|
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
Na wstępie poproszę Cię moniaaaa o kolor różowy
![]() Na przywitanie dr podał mi rękę, przywitał się i powiedział "witam Cię piękna blondyneczko, jak się nazywasz?" . Przeprowadził ze mną dialog i poprosił żebym się położyła. Przed sobą miałam duży ekran, na którym mogłam podziwiać dzieciątko. Dr tylko spojrzał na profil dziecka i powiedział "no to obejrzymy tą twoją księżniczkę", a ja na niego patrzę ze zdziwieniem . Następnie obejrzał wszystko po kolei i pomierzył. Na końcu spojrzał jej między nogi i powiedział "no i mamy cipuchę" pytam "a to tak na 100%?", a on na to "jak jest cipucha to taaak"
|
#2802 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może wystawić kilka dni do przodu ale nie za dużo, ja dostałam l4 szpitalne i kończyło mi się tydzień i 3 dni po umówionej wizycie i niestety musiałam zaliczyć wizytę również tydz później bo mi powiedział "mogę wystawić trochę do przodu ale nie 1,5 tyg", tak więc w pon wystawił mi od środy
|
|
|
|
|
#2803 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wszystkie
![]() Zastanawiam się kto tu jest w ciąży Ty czy on? Mam rodziców w tym samym wieku też są supeeeer Muszę obejrzeć powtórkę bo nie zdążyłam na serial i nie pamiętam na jakiej stronce to było..Cytat:
ugotowałam na dwa dni.
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
No emma, gratulujemy!
powoli robi się kolorowo
|
|
|
|
#2805 |
|
Zadomowienie
|
Nessea jest dha dla kobiet w ciazy. Bez dodatku wit. OmegaMed Pregna.
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#2806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2807 |
|
Zadomowienie
|
Emma gratulacje ten tego hmm "cipuchy"
![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i widzę trzeci odcinek
|
|
|
|
|
#2809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze nie miałam wizyty bez usg, mam nadzieję, że za tydzień też będę miała i dowiem się czy mam kupować różowe czy niebieskie ciuszki. ![]() Cytat:
|
|
|
#2811 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Musiałam się wygadać bo zawsze panikuje. Ale pomyślcie czy zostawilybyscie faceta dlatego że od rana do nocy pracuje za granicą żebyście mieli lepiej jak się dziecko pojawi i nagle chwilowo by zniknął czy raczej martwilybyscie się ze cos sie stało :/ Ja raczej zawsze się wsciekam i martwię przez bezradność, bo co jeśli coś się komuś stanie i ja się nie dowiem. Edytowane przez zombiga Czas edycji: 2015-09-16 o 20:09 |
|
|
|
|
#2813 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to jakie imię?
|
|
|
|
|
#2814 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oby takich wiecej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zmykam kapac synka, bo jeszcze sie tu zasiedze i zasnie bez kapieli
2009 synek 2016 corcia Edytowane przez nessea Czas edycji: 2015-09-16 o 20:09 |
|||
|
|
|
#2815 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2817 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny gratulacje wizyt i emma gratulacje kolejnej córeczki!
Ja dziś mam mega mdłości ale widzę że nie jestem sama. Co do rozmiarów to dobrze mieć kilka na 56 i większość ba 62. Tylko z rozmiarówką trzeba uważać. Z moich obserwacji zaniżone rozmiary ma Pepco. Zawyżone: h&m, reserved, cubus, kappahl Rozmiary ok ma tylko C&A, a Smyk to jedna wielka magia i zero reguł
|
|
#2819 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
Emma super ze taka fajna wizyta no i płeć jaka fajna! Moja upragniona także po cichu Ci zazdroszczę.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:07.

te na 56 od razu mogłam komuś oddać
Moim zdaniem tak jak dziewczyny pisza - warto kupic wieksze a potem ew dokupic mniejsze.
za emma i faithworkswonders
. Dzisiaj bylam w aptece dopytac sie o dawke tluszczy omega dla kobiet w ciazy i dowiedzialam sie ze nie ma tu tluszczy omega typowo dla kobiet w ciazy. Mozna kupic wit + omega w jednym opakowaniu, ale ja takich nie potrzebuje, bo wit przepisal mi lekarz i powiedzial zebym dokupila sobie omega - a tu zonk. Do tego biore Aspiryne,i farmaceutka powiedziala ze nie moge tego laczyc z tluszczami omega dla wszystkich, tylko dla kobiet w ciazy, a nie ma takiej dawki osobno w sprzedazy. Ech... Poszukam czegos na necie...

nie dam rady Was teraz nadrobić.
. Następnie obejrzał wszystko po kolei i pomierzył. Na końcu spojrzał jej między nogi i powiedział "no i mamy cipuchę" 

ugotowałam na dwa dni.