Studentki od 2015 roku ;) - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-09-16, 20:58   #1411
serialomaniaczka
Rozeznanie

Dot.: Studentki 2015/2016

o właśnie jak tak mówimy o ilości osób, grupach na fejsie to mam pytanie czy u Was na grupach ludzie się jakoś integrują? bo u mnie to tylko takie czysto 'techniczne' pytania typu kiedy rejestracja do grup, gdzie wypełnić test poziomujący itp.
Stary 2015-09-16, 21:13   #1412
LastTime
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez serialomaniaczka Pokaż wiadomość
o właśnie jak tak mówimy o ilości osób, grupach na fejsie to mam pytanie czy u Was na grupach ludzie się jakoś integrują? bo u mnie to tylko takie czysto 'techniczne' pytania typu kiedy rejestracja do grup, gdzie wypełnić test poziomujący itp.
Ja z "moimi" spotykam się godzinę przed spotkaniem organizacyjnym na uczelni, a po tym mamy zamiar wyjść gdzieś razem. Ale czy to wypali to nie wiem
happysad

LastTime jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-16, 21:26   #1413
jeff
Rozeznanie

pancakes, na administracji same takie przyszle urzedniczki, takie co to ani zapytac, ani poprosic, a na biurku kawka i ciasteczka

u mnie na grupie tez przewazaja posty czysto techniczne, ale ludzie juz sie integruja. chociaz aktualnie nie mam szans na integracje, bo jestem daleko ale pewnie cos blizej pazdziernika bedzie

a te chusteczki to dzialaja tak na 100%? bo jezeli chodzi o pranie, to jestem totalna daltonistka i takie cudo by mi zycie uratowalo (a raczej moim ubraniom)
jeff jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-16, 21:29   #1414
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jeff Pokaż wiadomość

a te chusteczki to dzialaja tak na 100%? bo jezeli chodzi o pranie, to jestem totalna daltonistka i takie cudo by mi zycie uratowalo (a raczej moim ubraniom)
da, da da
ja teraz juz piore nawet czerwone ręczniki z bialymi (ale wrzucam dwie chusteczki) i wszystko ok
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-16, 21:39   #1415
Emilcia96
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez leille Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a te podziały na grupy to jakoś standardowo listą? losowo? czy samemu się można dobrać? nie orientujecie się może? nie wiem czy nie głupie pytanie, bo pewnie co "kraj to obyczaj", ale.. spytać nie zaszkodzi.
Macie grupy na facebooku swojego kierunku? ile ludzi?
U mnie są podobno względem miejsca zamieszkania, ale nie jestem w 100% pewna.

Cytat:

Na razie czysto techniczne, ale u mnie na fejsowej grupie jest tylko 21 osób

40/2017
8/2018

12.12.2015 M
17.12.2017
02.05.2019
Emilcia96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-16, 21:40   #1416
mc266
Zakorzenienie

Cytat:
Macie grupy na facebooku swojego kierunku? ile ludzi?
Aktualnie 176 osób, ale wciąż przybywa
Cytat:
Napisane przez Urodziny Pokaż wiadomość
Na facebooku jest nas 8 z ok.20.
Jesteście prawie jak klasa
Cytat:
Czysto techniczne pytania. Nikt na razie nie garnie się zbytnio do integracji. Mam nadzieję, że od października zmieni się to

mc266 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-16, 21:49   #1417
leille
hayat güzeldir ₊⋆ ☽

Cytat:
U mnie pytania są raczej czysto techniczne, obecnie. Pierwszy post dodała dziewczyna, która spytała o to gdzie będziemy mieszkać itd. i tam się rozwinęła jakaś większa dyskusja o tym kto po jakim profilu itp. ale ucichło i teraz tylko pytania organizacyjne. Natomiast jeden chłopak do mnie napisał, aby spytać o badania u lekarza medycyny pracy i gadałam z nim już kilka razy, wydaje się być bardzo sympatyczny i taki no.. normalny. Z resztą dłuższej rozmowy nie odbyłam.

Cytat:
Napisane przez Emilcia96 Pokaż wiadomość
U mnie są podobno względem miejsca zamieszkania, ale nie jestem w 100% pewna.
o takim podziale to nigdy nie słyszałam!

Wiecie co, zaczyna mnie to denerwować.. już pomijając, że niektóre moje znajome mają plan zajęć, a ja nadal czekam i czekam to drugą sprawą jest to, że nie wiem kiedy zapisuje się na wf? tzn. wybiera co tam ma się ochotę robić. + na te grupy to dzielą jakoś na samym początku października? zielona jestem w te klocki..
Stary 2015-09-16, 21:54   #1418
jeff
Rozeznanie

Cytat:

Wiecie co, zaczyna mnie to denerwować.. już pomijając, że niektóre moje znajome mają plan zajęć, a ja nadal czekam i czekam to drugą sprawą jest to, że nie wiem kiedy zapisuje się na wf? tzn. wybiera co tam ma się ochotę robić. + na te grupy to dzielą jakoś na samym początku października? zielona jestem w te klocki..
u mnie wf bedzie od drugiego polrocza podobno. co do grup na wf, to jeszcze nic nie slyszalam i tez nic nie wiem. nie wiem tez, co bedzie do wyboru. a tak w ogole to po co wf na studiach?
Stary 2015-09-16, 21:57   #1419
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
u mnie wf bedzie od drugiego polrocza podobno. co do grup na wf, to jeszcze nic nie slyszalam i tez nic nie wiem. nie wiem tez, co bedzie do wyboru. a tak w ogole to po co wf na studiach?
jak masz od drugiego semestru to bedziesz miała zapisy jakos w okolicach ferii zimowych dopiero, wiec spoko
Stary 2015-09-16, 21:59   #1420
Abrie
Raczkowanie

Studentki 2015/2016

U mnie 285 osób, 12 grup ćwiczeniowych i jeszcze mniejszy podział na jakieś tam prawnicze bazy danych (co nie mam pojęcia z czym się je szczerze mówiąc), kolejność alfabetyczna.

Plan dzisiaj dostałam... jakoś tak bardzo mało zajęć, spodziewałam się więcej, a nie 3 dni na uczelni, z czego jednego dnia dwa wykłady z rana i do domu. Więc środa i piątki wolne, czwartek to takie nic, we wtorek 2h okienka... A w poniedziałek zapierdziel od 8 rano do 16.30, bo po co to biednym ludziom na cały tydzień rozbić...
Z jednej strony fajnie, może jakąś pracę się łatwiej ogarnie, z drugiej rodzice już sobie wyobrażają, że będę do domu na "długie weekendy" wracać...

Zaczęłam się przez Was bać teraz także prania, chyba polecę kupić te chusteczki jutro
Abrie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-16, 22:01   #1421
leille
hayat güzeldir ₊⋆ ☽

Cytat:
To samo pytanie sobie zadaje.. ja nie cierpię wfu, w liceum miałam klasę taką totalnie anty-wf i nikt się nie przebierał, nigdy, a że mieliśmy kolesia, który olewał wszystko i oceny stawiał jak mu pasowało to nasze zajęcia opierały się na siedzeniu, jedzeniu i uczeniu się innych przedmiotów (co mi oczywiście odpowiadało. )
U nas z tego co widziałam wf ma być przez pierwszy rok tylko, a do wyboru to sama nie wiem co, niby dogrzebałam się do jakiś informacji z których wyczytałam, że jest sala ogólna, siłownia, fitness i basen.. ale ile w tym prawdy to nie wiem..

Czocherku, a jak ja mam od razu, to kiedy mogą być takie zapisy? moja znajoma (UJ, Kraków) już dawno ma plan i zapisy na wf też teraz są..

Edytowane przez leille
Czas edycji: 2015-09-16 o 22:05
leille jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-16, 22:05   #1422
LastTime
Rozeznanie

Cytat:
To samo pytanie sobie zadaje.. ja nie cierpię wfu, w liceum miałam klasę taką totalnie anty-wf i nikt się nie przebierał, nigdy, a że mieliśmy kolesia, który olewał wszystko i oceny stawiał jak mu pasowało to nasze zajęcia opierały się na siedzeniu, jedzeniu i uczeniu się innych przedmiotów (co mi oczywiście odpowiadało. )
haha, mam wrażenie, że miałyśmy tego samego faceta od wfu
happysad

Stary 2015-09-16, 22:11   #1423
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
U nas z tego co widziałam wf ma być przez pierwszy rok tylko, a do wyboru to sama nie wiem co, niby dogrzebałam się do jakiś informacji z których wyczytałam, że jest sala ogólna, siłownia, fitness i basen.. ale ile w tym prawdy to nie wiem..

Czocherku, a jak ja mam od razu, to kiedy mogą być takie zapisy? moja znajoma (UJ, Kraków) już dawno ma plan i zapisy na wf też teraz są..
ciezko powiedziec, bo ja zawsze miałam w drugim semestrze Na UG drugi semestr ruszają 23.02.2016
spróbuj popatrzec czy macei na uczelni jakies studium wychowania fizycznego i czy mają strone
albo w jakims usosie czy portalu do tego typu spraw
na jakiej jestes uczelni?
ja chodziłam na siłownie, bo na nic innego nie zdązyłam sie zapisac, bylo całkiem sponio chciałam na basen, wspinaczke albo łyżwy, moze w tym roku mi sie uda
Stary 2015-09-16, 22:11   #1424
leille
hayat güzeldir ₊⋆ ☽

Cytat:
Napisane przez LastTime Pokaż wiadomość
haha, mam wrażenie, że miałyśmy tego samego faceta od wfu
Mój miał na imię Tadeusz. z tymi ocenami to serio Ci mówię, raz miałam zestaw: 4, 4, 3. Za tydzień miałam 4, 4, 1. Za trzy tygodnie znów 4, 4, 3. Jak wchodziłam na dziennik to zawsze jakieś zaskoczenie.

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
ciezko powiedziec, bo ja zawsze miałam w drugim semestrze Na UG drugi semestr ruszają 23.02.2016
spróbuj popatrzec czy macei na uczelni jakies studium wychowania fizycznego i czy mają strone
albo w jakims usosie czy portalu do tego typu spraw
na jakiej jestes uczelni?
ja chodziłam na siłownie, bo na nic innego nie zdązyłam sie zapisac, bylo całkiem sponio chciałam na basen, moze w tym roku mi sie uda
A no właśnie. A są jakieś limity na dane zajęcia z wfu? bo nie chcę potem trafić na basen nie z mojej woli (po pierwsze jest upierdliwy, a po drugie nie umiem pływać. ) no troszkę szukałam i doszukałam się tylko jakieś strony o sporcie uczelni i tam było napisane "sala ogólna, basen, fitness, siłownia" i takie wiesz zdjęcia "promujące" wstawione, a co, gdzie i jak to nie wiem..
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie.

Edytowane przez leille
Czas edycji: 2015-09-16 o 22:15
leille jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-16, 22:14   #1425
LastTime
Rozeznanie

Cytat:
Mój miał na imię Tadeusz. z tymi ocenami to serio Ci mówię, raz miałam zestaw: 4, 4, 3. Za tydzień miałam 4, 4, 1. Za trzy tygodnie znów 4, 4, 3. Jak wchodziłam na dziennik to zawsze jakieś zaskoczenie.
To ja z kolei miałam wpisane kilka 5 i do tej pory nie wiem za co
happysad

Stary 2015-09-16, 22:19   #1426
201605301111
Konto usunięte

Cytat:

A no właśnie. A są jakieś limity na dane zajęcia z wfu? bo nie chcę potem trafić na basen nie z mojej woli (po pierwsze jest upierdliwy, a po drugie nie umiem pływać. ) no troszkę szukałam i doszukałam się tylko jakieś strony o sporcie uczelni i tam było napisane "sala ogólna, basen, fitness, siłownia" i takie wiesz zdjęcia "promujące" wstawione, a co, gdzie i jak to nie wiem..
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie.
u nas są
15 sekund i miejsca na najbardziej obleganych obsadzone :C serio, mi sie portal studenta zawiesił i wylądowałam na siłce
Stary 2015-09-16, 22:33   #1427
leille
hayat güzeldir ₊⋆ ☽

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
u nas są
15 sekund i miejsca na najbardziej obleganych obsadzone :C serio, mi sie portal studenta zawiesił i wylądowałam na siłce
Już wolę siłkę niż basen. Nie umiem pływać i nie ciągnie mnie do uczenia się, a poza tym basen jest taki upierdliwy.. a właśnie dziewczyna mi podesłała link do tych sekcji co u nas są: http://azs.up.lublin.pl/sekcje/#badminton-km
sporo tego..
Stary 2015-09-16, 23:00   #1428
mc266
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o basen, gdybym go miała, widzę tylko jeden plus - wreszcie wykorzystałabym stój kąpielowy, który kurzy mi się w szafie. Kiedyś myślałam, że mi będzie potrzebny, kupiłam, okazało się, że wcale nie był mi potrzebny i tak się marnuje. Więcej plusów nie widzę.
Cytat:
To samo pytanie sobie zadaje.. ja nie cierpię wfu,
Ja też. Wf-ista każe mi uprawiać jakąś aktywność fizyczną, za którą wcale nie przepadam, na przykład gry zespołowe. To zupełnie nie moja bajka. W szkole jak w coś graliśmy, to tylko czekałam na koniec.

Stary 2015-09-17, 00:04   #1429
leille
hayat güzeldir ₊⋆ ☽

Cytat:
Napisane przez mc266 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o basen, gdybym go miała, widzę tylko jeden plus - wreszcie wykorzystałabym stój kąpielowy, który kurzy mi się w szafie. Kiedyś myślałam, że mi będzie potrzebny, kupiłam, okazało się, że wcale nie był mi potrzebny i tak się marnuje. Więcej plusów nie widzę.

Ja też. Wf-ista każe mi uprawiać jakąś aktywność fizyczną, za którą wcale nie przepadam, na przykład gry zespołowe. To zupełnie nie moja bajka. W szkole jak w coś graliśmy, to tylko czekałam na koniec.
Rozumiem. No weź sobie wyobraź, 158cm wzrostu, 41kg i granie w np. siatkę. Kiedyś sobie stłukłam nadgarstek tak, że musiałam w bandażu chodzić, od czego? od odbicia piłki dołem.. mnie piłka prędzej zabije niż zdążę ją odbić. a basen mnie denerwuje, bo trzeba się moczyć i to takie męczące..
W gimnazjum to jak tylko mogłam to rezygnowałam z gry, a w liceum to tak jak mówiłam wf jako taki nie istniał.
Stary 2015-09-17, 02:21   #1430
mc266
Zakorzenienie

W gimnazjum cały czas graliśmy w siatkówkę. Raz, że moja klasa ją uwielbiała, dwa nauczycielka dawała nam piłkę i miała święty spokój. A ja siatkówki szczerze nienawidzę. Mam do niej dwie lewe ręce i męczyłam się tylko na tym boisku.
Basenu obawiam się, bo nie umiem pływać. Kiedyś próbowałam nauczyć się, ale nie wyszło. Nie wiem czy to ja nie mam do tego talentu, czy metody nauki były takie sobie, nie znam się. A co jak znowu nie naucze się pływać, a oni mi każą zaliczać bóg wie co. Na basen chętnie bym się przeszła, ale tak rekreacyjnie, a nie w ramach wf.
Aktywność fizyczna podoba mi się, ale jak nikt mi niczego nie narzuca. A na wf to niestety nieuniknione.

Stary 2015-09-17, 03:10   #1431
leille
hayat güzeldir ₊⋆ ☽

Cytat:
W gimnazjum cały czas graliśmy w siatkówkę. Raz, że moja klasa ją uwielbiała, dwa nauczycielka dawała nam piłkę i miała święty spokój. A ja siatkówki szczerze nienawidzę. Mam do niej dwie lewe ręce i męczyłam się tylko na tym boisku.
Basenu obawiam się, bo nie umiem pływać. Kiedyś próbowałam nauczyć się, ale nie wyszło. Nie wiem czy to ja nie mam do tego talentu, czy metody nauki były takie sobie, nie znam się. A co jak znowu nie naucze się pływać, a oni mi każą zaliczać bóg wie co. Na basen chętnie bym się przeszła, ale tak rekreacyjnie, a nie w ramach wf.
Aktywność fizyczna podoba mi się, ale jak nikt mi niczego nie narzuca. A na wf to niestety nieuniknione.
No dokładnie.. powie mi ktoś, że mam gdzieś tam przepłynąć, a ja się tylko spojrzę jak na głupka.. mnie też kiedyś tata próbował nauczyć na zmianę z wujkiem, ale nie wyszło, może to też dlatego, że jakoś mnie samą do tego nie ciągnęło (odmienność w porównaniu do innych dzieci.) Dla mnie najlepszy by był aerobik, ewentualnie tenis stołowy czy też siłownia. Reszta odpada.. a najlepszy sport ze wszystkich sportów to dla mnie chodzenie po górach, nie ma nic lepszego.
Stary 2015-09-17, 10:01   #1432
201605221940
Konto usunięte

Cytat:
O matko, w końcu znalazłam osobę, która ma takie poglądy jak ja co do wf i siatkówki
U mnie przez całe gimnazjum tylko siatka, siatka i siatka. Jak ktoś chciał coś innego dla odmiany to zaraz mnóstwo krzywych spojrzeń mających zmusić do zmiany decyzji.
Basenu nie chcę, bo po basenie trzeba godzinami stać i suszyć włosy, jeśli byłby z samego rana to potem trzeba łazić cały dzień z workiem z mokrymi, śmierdzącymi chlorem ubraniami.
I właśnie najgorszy punkt - narzucanie komuś aktywności fizycznej. Ja sama z siebie lubię aktywność fizyczną, ale jak ktoś coś każe mi robić to już mnie szlag trafia
201605221940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-17, 10:19   #1433
Emilcia96
Zadomowienie

Cytat:

o takim podziale to nigdy nie słyszałam!
Taki podział jest po to, żeby łatwiej się projekty robiło . I tak wiekszosc ludzi jest z mojego miasta studenckiego albo okolic, wiec w sumie to dobre rozwiązanie.

Ja też nie cierpię wf, a siatkówki to już szczególnie. Basen za to kocham, jak bym miała możliwość, to chętnie bym też na zumbę poszła, ale u mnie wf chyba od drugiego semestru dopiero

Mam coraz większe obawy. Obawy przerosły u mnie entuzjazm, ale na szczecie mam szkolenie BHP 25, wiec trochę wcześniej poznam ludzi, przynajmniej część, więc będę się której stresować.

Modlę się, obym była w drugiej grupie u mnie, jak dal mnie lepszy plan, bo krótsze przerwy miedzy zajęciami i w nieparzyste tygodnie mogłabym wracać w poniedziałek rano do Gliwic.

40/2017
8/2018

12.12.2015 M
17.12.2017
02.05.2019

Edytowane przez Emilcia96
Czas edycji: 2015-09-17 o 10:24
Emilcia96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-17, 10:57   #1434
serialomaniaczka
Rozeznanie

nie będę tu teraz cytować wszystkich wiadomości, ale uspokoiłyście mnie tym, że u was na grupach też raczej techniczne sprawy. a już się bałam, że u mnie jest coś nie tak

co do wf to mam nadzieję, że na studiach będzie lepiej. zresztą takie opinie słyszałam od tych, którzy wcześniej tego przedmiotu nienawidzili. ale może to ci, którzy trafili do tych grup, do których chcieli
Stary 2015-09-17, 11:30   #1435
Straawberry95
Przyczajenie

Mojego kierunku nawet nie ma grupy na Fejsie wiec spoko co do wf to bardzo chce silke, jestem ciekawa czy jako student np. Mogę chodzić za free kiedy chce. Wiadomo, zaoszczedzilabym na karnecie ja ogólnie nie orientuje się z wf, gdzie to się wybiera ani nic. Mam nadzieje ze jak juz będzie po rekrutacji to na stronie pojawia się jakieś informacje. Jeszcze 4 dni czekania i się dowiem czy się dostałam w sumie to od połowy lipca juz czekam ze 4 dni dla mnie to pikuś. Swoją drogą,właśnie wstawiam pierwsze pranie w nowym mieszkaniu bielizna, ręczniki, swetry. Zobaczymy co wyciągnę później z pralki
Straawberry95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-17, 12:23   #1436
Ginarella
Zadomowienie

U nas już przy internetowej rekrutacji wybierało się sekcję na którą będzie się uczęszczać na w-fie. Ale nie wiem czy to rzeczywiście będzie to co się wybrało czy potem może ulec zmianie. Czekam cierpliwie. Zdecydowałam się na pilates, ale teraz chyba wolałabym jednak jogę. Ale zobaczę jeszcze. Często zmieniam zdanien

Co do integracji to u nas jakichś chłopak zagaił, ale na całą grupę wypowiedziały się tylko dwie osoby - w tym ja. Będziemy zgraną grupą, tak czuję

Instagram
Ginarella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-17, 12:53   #1437
jeff
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ginarella Pokaż wiadomość
Zdecydowałam się na pilates, ale teraz chyba wolałabym jednak jogę. Ale zobaczę jeszcze. Często zmieniam zdanien
masz joge na uczelni?

mi by najbardziej odpowiadala silownia albo aerobik. odpadaja wszelkie gry zespolowe, w tym tenis stolowy.. wf nie lubie po gimnazjum - mialam z wrednym babsztylem, ktory kazal nam grac czy zdawac jakies dziwne egzaminy sprawnosciowe, przy czym sama siedziala i pila kawke
Stary 2015-09-17, 12:58   #1438
Ginarella
Zadomowienie

Cytat:
masz joge na uczelni?

mi by najbardziej odpowiadala silownia albo aerobik. odpadaja wszelkie gry zespolowe, w tym tenis stolowy.. wf nie lubie po gimnazjum - mialam z wrednym babsztylem, ktory kazal nam grac czy zdawac jakies dziwne egzaminy sprawnosciowe, przy czym sama siedziala i pila kawke
Tak, było do wyboru fitness,siatkówka, pilates, joga, siłownia A słyszałam nawet, że można też chodzić na zajęcia jazdy konnej. Ciekawe :P

Instagram
Stary 2015-09-17, 13:09   #1439
jeff
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ginarella Pokaż wiadomość
Tak, było do wyboru fitness,siatkówka, pilates, joga, siłownia A słyszałam nawet, że można też chodzić na zajęcia jazdy konnej. Ciekawe :P
zamienmy sie uczelniami
Stary 2015-09-17, 13:13   #1440
Ginarella
Zadomowienie

Cytat:
zamienmy sie uczelniami
Na co miałabym się zamienić?

Instagram
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości