Mamusie grudniowe 2015 cz.6 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-16, 23:02   #4081
czubasek20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
W skrócie: nie ma dowodów, że brak lewatywy szkodzi dzieciom, a zrobienie lewatywy jakoś matkom pomaga fizycznie. Co najwyżej psychicznie Natomiast może przyspieszyć/wywołac poród, ale już nie wiem, czy sama lewatywa, czy ten płyn co się wlewa.
A z innych źródeł, to ponoć wcale nie ma gwarancji, że zrobienie lewatywy eliminuje późniejsze niespodzianki

Jako doswiqdczona w tej materii stwierdzam ze lewatywka daje duzo przy porodzie. Po niej dostalam tak.za☠☠☠istych skurczy ze myslalam ze zejde.
I faktycznie najwieksza role gra jesli chodzi o psychike.

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Udalo mi się zdrzemnac godzinę przed pracą Zaraz się zbieram do tyry.
Dzis mi przyszla narzuta na łóżko do dziecka do pokoju. Odpakowalam, położyłam. Super jest... ale kolor średnio mi pasuje.. no i zwrócić nie moge, bo nie przyjmują odpakowanych przedmiotów Zamówiłam juz inny kolor a ten mam nadzieję uda mi sie opchnac.. stracę na pewno na tym interesie, ale nie chce się estetycznie "męczyć" chociaż tz mówi, że jest ok.

Jaka narzutke zamowilas ?
Ja czegos szukam.dla corki, bo meble juz stoja ale jakos mi takich akcentow brakuje...

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 23:03   #4082
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

Jaka narzutke zamowilas ?
Ja czegos szukam.dla corki, bo meble juz stoja ale jakos mi takich akcentow brakuje...
Zamówiłam fajną taką wlochata mieciusienka jak kaczuszka wkleję potem linka z ebaya

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 23:13   #4083
acapella
Zadomowienie

Cześć dziewczyny My już 30 tydzień lecimy od wczoraj miałam mieć dziś usg, ale TŻ musiał być w pracy niestety nagle to wypadło i musieliśmy przełożyć na szczęście na jutro Także proszę o kciuki mniej więcej ok. 13.30, mam nadzieję, że wszystko w porządku...
Ostatnio miałam taki głupi sen, że przyszedł w nocy do mnie anioł taki mały był jak dziecko, stanął obok mojego brzucha i powiedział: "przyszedłem po serduszko Gniewusia" . Straszne to było, nie mogłam zasnąć i tylko czekałam na ruchy małego

Ja pieluch dużo dostałam, teraz kupię tylko właśnie wielorazowe no i pampersy na początek, może w biedrze jak jeszcze będą jakieś z tej promocji...

Czy któraś z was kupowała staniki online i może doradzić gdzie się stan faktyczny zgadza z rozmiarówką podaną online? Nie chce mi się łazić po sklepach, ostatnio plecy mnie bardzo bolą...
Rudaska wiem, że Ty kupowałaś, ale mnie mniejsze obwody interesują ok. 70 max. Chociaż nie wiem jaka miska teraz
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 23:22   #4084
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny My już 30 tydzień lecimy od wczoraj miałam mieć dziś usg, ale TŻ musiał być w pracy niestety nagle to wypadło i musieliśmy przełożyć na szczęście na jutro Także proszę o kciuki mniej więcej ok. 13.30, mam nadzieję, że wszystko w porządku...
Ostatnio miałam taki głupi sen, że przyszedł w nocy do mnie anioł taki mały był jak dziecko, stanął obok mojego brzucha i powiedział: "przyszedłem po serduszko Gniewusia" . Straszne to było, nie mogłam zasnąć i tylko czekałam na ruchy małego

Ja pieluch dużo dostałam, teraz kupię tylko właśnie wielorazowe no i pampersy na początek, może w biedrze jak jeszcze będą jakieś z tej promocji...

Czy któraś z was kupowała staniki online i może doradzić gdzie się stan faktyczny zgadza z rozmiarówką podaną online? Nie chce mi się łazić po sklepach, ostatnio plecy mnie bardzo bolą...
Rudaska wiem, że Ty kupowałaś, ale mnie mniejsze obwody interesują ok. 70 max. Chociaż nie wiem jaka miska teraz
No tam gdzie ja zamawiałam to by się rozmiarówka zgadzała, tzn. wymiary, które oni podają, odpowiadają tym jakie są w rzeczywistości. Najmniejszy obwód był 75, łudziłam się że może być ciaśniejszy, ale niestety. Jeden sobie zwęziłam, teraz jest ok, chociaż miska też jest na teraz i trochę się boję . Ale to bawełna więc liczę że się rozciągnie w razie czego. Nowych na pewno nie kupię, nawet się zastanawiałam czy sobie nie wyhaftować na nim czegoś bo ja lubię mieć ładną bieliznę, ale to jak mnie dopadnie mega mega nuda
Stary 2015-09-16, 23:27   #4085
acapella
Zadomowienie

Haftować wow Oglądam te alles mama, ale chcę się upewnić gdzieś, że rozmiar będzie dobry... Zawsze kupowałam 65g, teraz nie wiem czy 70 brać czy 75... Może 70 i w razie czego przedłużkę a jak schudnę z brzucha to będzie ok...
Stary 2015-09-16, 23:27   #4086
Koritsi_a
Zadomowienie

Acapella firma alles mama ma obwody 70. Miałam w pierwszej ciąży i byłam z nich bardzo zadowolona. Rozmiarówka była dobra, chociaż ja kupowałam stacjonarnie.
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 23:38   #4087
acapella
Zadomowienie

Koritsi a gdzie konretnie kupowałaś, bo rozumiem, że w Krakowie? Mam te sklepy zapisane, które kiedyś pisałaś, to w którymś z nich? Bo z chęcią bym przymierzyła jeśli są też stacjonarnie

Chociaż przed chwilą się mierzyłam i nie wiem czy 70 faktycznie będzie potrzebny, matko ile ja mam cm!!!!! Ale chyba muszę faktycznie przymierzyć, bo w sumie chodzę w tym 65, trochę ciśnie, ale chodzę, a tu wyszło pod biustem 83!
Stary 2015-09-16, 23:44   #4088
rudaska
Zakorzenienie

Acapella kup sobie węższy i przedłużkę
Stary 2015-09-16, 23:57   #4089
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
Koritsi a gdzie konretnie kupowałaś, bo rozumiem, że w Krakowie? Mam te sklepy zapisane, które kiedyś pisałaś, to w którymś z nich? Bo z chęcią bym przymierzyła jeśli są też stacjonarnie

Chociaż przed chwilą się mierzyłam i nie wiem czy 70 faktycznie będzie potrzebny, matko ile ja mam cm!!!!! Ale chyba muszę faktycznie przymierzyć, bo w sumie chodzę w tym 65, trochę ciśnie, ale chodzę, a tu wyszło pod biustem 83!
niestety tego sklepu już nie ma, w jego miejscu jest Dalia (to samo co w Futurze, co ostatnio Ci pisałam) ale nawet nie zapytałam czy mają coś do karmienia. Sklep nazywał się La Chanson.
Jak byłam w styczniu albo lutym w brafitteri to pani mnie wypytywała jakich biustonoszy do karmienia używałam i jak moje wrażenia, bo chciała wprowadzić do oferty, ale nie wiem czy już to zrobiła
I jak karmiłam córkę to w sklepie osiedlowym niedaleko mojego bloku też były biustonosze do karmienia. Muszę tam kiedyś zajrzeć w trakcie spaceru czy nadal mają w ofercie.
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 23:58   #4090
acapella
Zadomowienie

Tak chyba zrobię, bo co potem z za dużym... Ale tak czy siak jednak przymierzę, bo to co zobaczyłam na miarce wywołało u mnie konsternację, już nic nie wiem
Stary 2015-09-17, 00:01   #4091
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Nic nie dostałam na glukozę w moczu. Dostałam zalecenia unikać cukru jak ognia i tyle.
Moja miednica jest dość wąska na Adasia jeżeli dalej będzie tyle rósł, dlategoo lekarz powiedział, że najprawdopodobniej będzie cc. Doczytałam teraz na wydruku z USG, że młody w przybliżeniu waży 1399g (EFW Hadlock 4) zawsze dodatkowo od gina miałam takie info na osobnej kartce, ale znalazłam to na raporcie z usg.
Cytat:
Nie uslyszałam od gina takiego określenia jak makrosomia płodu. Młody jest większy o tydzień to fakt, ale lekarz mówi, że moja miednica jest dość wąska - czyli bardziej chodzi o proporcjonalność płodu do miednicy....

Jakoś cc mi nie przeszkadza. Jedynie obawiam się tego, że nie będę mieć od razu pokarmu
To duży ten Twój synek ciekawa jestem jaka moja Lila jest, jutro się już dowiem
Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Karmazynowa to tak jak u mnie, też wychodzi że dzieć tak o tydzień większy, zobaczymy czy mój lekarz coś powie. Nie martw się o laktację teraz, cc wcale nie musi być przeszkodą w kp
A tak w ogóle to moja Mała też jest o tydzień do przodu, zobaczymy jak będzie jutro
Cytat:
Udalo mi się zdrzemnac godzinę przed pracą Zaraz się zbieram do tyry.
Dzis mi przyszla narzuta na łóżko do dziecka do pokoju. Odpakowalam, położyłam. Super jest... ale kolor średnio mi pasuje.. no i zwrócić nie moge, bo nie przyjmują odpakowanych przedmiotów Zamówiłam juz inny kolor a ten mam nadzieję uda mi sie opchnac.. stracę na pewno na tym interesie, ale nie chce się estetycznie "męczyć" chociaż tz mówi, że jest ok.
Super, ze odpoczelas Też bym pewnie sprzedała, bo co weszlabym do pokoju to musiałabym na nią patrzeć ;P

Ja już się kładę, jutro o 10 wizyta, trochę się boję czy wszystko jest ok... dobranoc

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 00:05   #4092
acapella
Zadomowienie

Sylwuska będzie ok, trzymamy kciuki
Stary 2015-09-17, 00:18   #4093
halwaya
Zakorzenienie

Czubasek - link do aukcji. Mają też poszewki na poduszki. Warto obczaic, bo materiał bardzo milusi.. widziałam podobne aukcje na niemieckim eBayu, więc moze i w PL sa.. albo przynajmniej wysyłają za granicę.

http://www.ebay.co.uk/itm/3110326696...%3AMEBIDX%3AIT

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 06:38   #4094
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:

Ojej, ale sen... sama bym się przestraszyła

Karmazynowa super, że po wizycie wszystko ok. Duży chłopiec z Adasia
Szkoda, że prawdopodobnie będzie cc.

Dzień dobry
Też miałam głupie sny... najpierw sniło mi się, że miałam jakąś operację głowy, a później wycinali mi coś z brzucha... i to wszystko w ciąży , a ja się martwiłam czy blizna mi się nie rozejdzie

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:11 ----------

I trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-09-17, 06:44   #4095
mujer
Zadomowienie

Bry

Nie mogłam spać, bo wkręciłam sobie stresa

---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ----------

Od godziny zatem czytam o mlekach modyfikowanych i doznaję zawrotu głowy
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 07:08   #4096
andriuszka77
Zadomowienie

Witam sie w 28 tygodniu. Ale ten czas teraz zasuwa. A dziś ma.być upalnie, 30 stopni, czyli pewnie bedzie powtórka z opuchnietych kostek jak to przy upale.

Ale macie sny;l mnie też męczą takie różne głupie sny. Skąd to sie bierze...

Powodzenia na wizytach dzisiaj ! Gratuluję dobrych wyników i dużych maluchów.

Edytowane przez andriuszka77
Czas edycji: 2015-09-17 o 07:12
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 07:19   #4097
czubasek20
Zakorzenienie

Hej

Cala noc snil mi sie moj ginekolog a potem okaxalo sie ze byl nim moj kolega ze studiow

Kciuki za wizyty

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 07:38   #4098
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Przejrzałam po łebkach dzisiejszy dzień..
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!

U mnie Młody rośnie jak na drożdżach, ale nie dopytałam ile waży, a wydruku dziś nie dostałam z wagą Wszystko z nim ok. Najprawdopodobniej będzie cesarka pod koniec listopada jak Młody dalej będzie tak przybierać na wadze Lekarz powiedział, że mam poziom glukozy na pograniczu, bo 133 na 140, powiedział tylko, że mam uważać z cukrem,... W moczu też mi wyszła glukoza i to go zaniepokoiło..

miś szumiś do mnie dotarł ciekawe urządzenie
Klocuszek

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
No ja jakoś mam dość dziwne doświadczenia z tym,swego czasu robiłam lewatywe sama w domu i o ile i tak wszystko mi nie schodziło to po kilku godzinach musiałam iść na kibelek tak "normalnie". A wszystko robiłam prawidłowo.

Ja chyba się zdecyduje przed porodem choćby dla komfortu psychicznego no i nie chciałabym żeby TŻ moje g oglądał w razie w różne rzeczy widział,w różnych sytuacjach mnie ale bez przesady nie czulabym się z tym dobrze mimo że go nastrajam na to że wszystko się może zdarzyć. to nie to że wyjdzie ze mnie różowe dziecko i koniec przygody.
Z tych samych powodów chcę lewatywę

Cytat:

Straszny sen. Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze usg!
Też jestem ciekawa gdzie kupię takie staniki, chciałabym na razie kupić jakieś tańsze, a zainwestować w lepsze po porodzie. Tylko, że dla mnie obwód max 65, a najlepiej jakby 60 były.

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
To duży ten Twój synek ciekawa jestem jaka moja Lila jest, jutro się już dowiem

A tak w ogóle to moja Mała też jest o tydzień do przodu, zobaczymy jak będzie jutro

Super, ze odpoczelas Też bym pewnie sprzedała, bo co weszlabym do pokoju to musiałabym na nią patrzeć ;P

Ja już się kładę, jutro o 10 wizyta, trochę się boję czy wszystko jest ok... dobranoc

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Dzień dobry, dzisiaj humor mam troszkę lepszy
Podjadę do lumpka tylko z dziecięcymi rzeczami, popatrzę co mają

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Aaaa przypomniało mi się, że śniło mi się jak teściowa ubrała Moją Księżniczkę jak wsiura, a ja nie umiałam jej powiedzieć, że mi się nie podoba

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 07:40   #4099
_karmazynova_
Zadomowienie

Kciuki za dzisiejsze wizyty!

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Ale dziecko będzie po cc najpierw najprawdopodobniej dokarmione sztucznie, bo większość szpitali tak robi, więc wg mnie lipa, ale ja to się ogólnie czepiam
Nie do końca lipa Do tej pory każda moja znajoma, która uparła się na karmienie piersią i miała cc z powodzeniem karmiła piersią. Ale.. dostawały pokarm dopiero po około 3 dniach od cesarki. Dziecko może się przestawić na kp na samym początku, tylko wolałabym karmić od razu swoim mlekiem.
Ale w życiu nie można mieć wszystkiego

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Karmazynowa to tak jak u mnie, też wychodzi że dzieć tak o tydzień większy, zobaczymy czy mój lekarz coś powie. Nie martw się o laktację teraz, cc wcale nie musi być przeszkodą w kp
U mnie dziec od początku jest o tydzien większy pomiedzy OM (12.12)
a USG (05.12), ale od dwoch wizyt to jest juz tydzien starszy nawet od terminu na USG

Cytat:
Karmazynova ja mam w piątek USG to zobaczymy jak moja cukrzyca wpłynęła na wielkość. Jakos nic nie wiem co będzie, bo ciaze mam prowadzona tutaj w miejscowej przychodni i szpitalu, ale rodzic mam jechać do Oxfordu.. więc nie wiem czy mnie skieruja wcześniej na wywołanie czy co..
Gdyby wywołali 2 tyg przed terminem to urodziny zbiegna się z moją pierworodna, bo ona z 13 listopada

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Zamówiłam naturalny kolor.. na zdjęciu podchodził pod szary i to by mi pasowało.. w rzeczywistości jest taki.. misiowy.. brazowawy..
Ponieważ córka ma ściany liliowe i fioletowe meble i szara wykładzinę to teraz zamówiłam narzute w kolorze sliwkowym
u mnie lekarz zdziwiony, że Młody rośnie taki duży bo ja niska jestem. Podejrzewał, że to może być przez cukrzyce ciążową, ale jak jestem na pograniczu to nie musi to być przez cukrzyce ciążową... Trzymam kciuki za piątkowe USG, musi być ok

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 07:55   #4100
Ifcia513
Raczkowanie

Cześć

Dawno mnie tu nie było bo ostatnio mam jakąś depresję i nawet mi się czytać nic nie chce :-( ale może teraz Was trochę nadrobię bo siedzę właśnie w laboratorium na glukozie. Jakoś to wypiłam, trzymajcie kciuki żebym nie zwróciła bo jakoś kiepsko się czuję po tym :-(

Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 07:57   #4101
andriuszka77
Zadomowienie

Powodzenia ifcia513 !
Stary 2015-09-17, 07:57   #4102
kaszuszka
Raczkowanie

Hejka trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. U mnie nocka koszmarna, przez bol zeber nie moglam zasnac:-(

30/40
kaszuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 08:03   #4103
limonka_86
Zadomowienie

Powodzenia Ifcia !!

Ja dzisiaj nawet w miare wyspana.
Ogladalam wczoraj ten dokument o Ujastku akurat TZ wrocil z pracy i jak zobaczyl te wszystkie malenstwa pod ta aparatura to powiedzial ze od dzisiaj juz nic nie robie zadnego przemeczania sie i dzwigania tylko ze kurcze ja jakos tak mam ze nie potrafie wysiedziec w miejscu i nic nie robic ;-)

Nic zbieram sie do fryzjera pewnie przedostatnia wizyta przed porodem albo nawet i ostatnia ;-)
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 08:05   #4104
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ifcia513 Pokaż wiadomość
Cześć

Dawno mnie tu nie było bo ostatnio mam jakąś depresję i nawet mi się czytać nic nie chce :-( ale może teraz Was trochę nadrobię bo siedzę właśnie w laboratorium na glukozie. Jakoś to wypiłam, trzymajcie kciuki żebym nie zwróciła bo jakoś kiepsko się czuję po tym :-(
Powodzenia

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 08:06   #4105
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Nie uslyszałam od gina takiego określenia jak makrosomia płodu. Młody jest większy o tydzień to fakt, ale lekarz mówi, że moja miednica jest dość wąska - czyli bardziej chodzi o proporcjonalność płodu do miednicy....

Jakoś cc mi nie przeszkadza. Jedynie obawiam się tego, że nie będę mieć od razu pokarmu
A lekarz jakoś mierzył Ci tą miednicę? Wiem, że moja mama miała cc przez za wąską miednicę a mój Kubuś też szybko rośnie
Stary 2015-09-17, 08:08   #4106
andriuszka77
Zadomowienie

Limonka zadowolenia z metamorfozy życzę

---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ----------

Cytat:
Napisane przez kaszuszka Pokaż wiadomość
Hejka trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. U mnie nocka koszmarna, przez bol zeber nie moglam zasnac:-(
Czesc kaszuszka, współczuję, ja mam tak z kręgosłupem ledźwiowym, boli jak długo leze.
Stary 2015-09-17, 08:09   #4107
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ifcia513 Pokaż wiadomość
Cześć

Jeśli zrobi Ci się słabo i poczujesz duże mdłości, spróbuj bardzo głęboko oddychać, zrobić kilka kroków i wyprostować się. Głupia rada, ale co ciekawe często działa. Samo oddychanie ponoć hamuje odruch wymiotny. To nawet dentystka mi mówiła, kiedy grzebała mi w ósemce i czułam, że zwrócę śniadanko
Stary 2015-09-17, 08:11   #4108
kalwinka
Zadomowienie

Doberek

Kciuki za dzisiejsze wizyty.

Ja już wstawiłam pranie, dopijam herbatkę i zjem jakieś śniadanie, potem mam do zrobienia dżemy i soki z malin i kompot z gruszek. Znowu nie mogłam spać, w nocy strasznie mi twardniał brzuch i w ogóle mnie przytłacza wszystko - remont i to, że nie wiadomo kiedy się skończy, mieszkanie u teściów (chociaż są kochani), to że nie ma tż, skracająca się szyjka i to stawianie się macicy. Naprawdę się boję że będę musiała zgłosić się na oddział a w dodatku nie bardzo mam z kim pogadać o wszystkim bo tż i tak wszystko bardzo przezywa. W tym związku to ja mam silniejszą psychikę i jeśli ja przyznam, że się boję to tż wpadnie już całkiem w panikę, to ja muszę go wspierać a sama już mam dość
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 08:12   #4109
mujer
Zadomowienie

Wogle co za zły dzień. Mam (znów) podły nastrój. Nie dogodzi mi

A wczoraj, czekając na TŻ pomyślałam, że może, żeby się bidok nie zraził mym zaniedbaniem to teges... wykąpana, wymyskana, ubrana w kieckę oczekiwałam na niego z obiadkiem... (zupę ciecierzycową uczyniłam i nawet uznałam optymistycznie, że jest zjadliwa...) Powitałam go z herbatką w ręce, a TŻ przylazł, stwierdził, że na nic nie ma siły i padł... No i nawet nie można się zezłościć Schowałam zupkę, siadłam do kompa i uznałam, że jednak jestem głupia A dziś już nie mam weny, siedzę w piżamie i straszę ludzi
Stary 2015-09-17, 08:15   #4110
kalusia87
Zakorzenienie

Udało mi się wylicytować na all płaszcz ciążowy Bonprix, o ten http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5659869707 cena ze strony - 189 zł bodajże, dziewczyny wcześniej o nich pisały. Użytkownik ma same licytacje- dużo ubrań, ciążowych też. Mam nadzieję, że będę się mogła w tym płaszczu ludziom pokazać, wtedy jeden problem będzie z głowy rosi:

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości