|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3
Cytat:
|
|
|
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Pierozku wiem że czujesz się paskudnie. Spedzamy z dzidziami 24h wiec normalne ze czasem mozemy miec dosc. Pocieszajace jest to że na szczęście Julek jeszcze nie rozumie takich słów
|
|
|
|
#693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i gondola duża więc damy radę póki nie usiadzie Byłam i wróciłam ![]() Tz dzwonil ze nie może jej uspokoić. I tak bym zaraz wracała, ale musiałam przyspieszyć
|
|
|
|
|
#694 |
|
Konto usunięte
|
Pierożku kubełkowa
Nie jesteś zła mama, jesteś tym co mogło najlepszego spotkać Twoje dziecko. Pisalyscie o tej babce u Kejti w szpitalu, dziewczyny - ja zachowywałam sie podobnie po porodzie, to dopiero było złe... Ale nadal nie uważam sie za zła matkę wiec i Ty nie powinnaś ![]() Idę na seksy! Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#695 | |||
|
celebriti
|
Cytat:
![]() Ale masz imprezowego bejbora . W domu marudzi bo by w kawiarni posiedziała ![]() Jaki masz wózek ? Cytat:
Zgadzam sie. Szczególnie swojego dziecka. Pierog nie zadręczaj sie. Ja praktycznie nie jeżdzę autem z moja właśnie z powodu takich histerii i braku kontroli nad sobą. Pot mam nawet na majtkach i mamnochote ja wysadzić .
|
|
|
#696 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mają rację.. Nie da się być ostoją spokoju kiedy robi się kilka rzeczy naraz, dziecko się drze, a my musimy prowadzić auto np
Ja na Lene jeszcze się nie wkurzałam ale na Blankę często.. Ona jest taka specyficzna ze czasem mam ochotę wystrzelić ją w kosmos. Okropnie drażnią mnie jej ryki..to nie jest płacz tylko takie wycie rozwydrzonego bachora.. Ale jest moją córeczką którą kocham nad życie. Ale niestety. Jesteśmy tylko ludźmi, którzy tracą cierpliwosc, niestety.. Nie znam matki która nigdy nie straciła cierpliwosci do dziecka.. Edytowane przez k a j a Czas edycji: 2015-09-16 o 23:10 |
|
|
|
#697 | |
|
celebriti
|
Kaja na pewno są matki które NIGDY nie tracą cierpliwości , karmią 8 lat cyckiem, maja 47 chust i ani jednej chustawki oraz nigdy nie śpią bo to dziecko ma wypocząć . Na pewno są. I napewno maja grupę na Fb
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
Groszko haha racja
|
|
|
|
#699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dlatego ja takiej nie znam
|
|
|
|
|
#700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Groszko, noooo jak wy tak wczesnie zeby mialyscie to mlodej wróże to samo
![]() Cytat:
![]() Wczoraj jak byla ta pielegniarka to mala byla do zakochania i do schrupania a na koniec nawet przy niej zasnela. Oczywiscie jak poszla to sie obudzila i zaczela marudzic. Poprostu aktorstwo pierwszorzędne ![]() A wózek mam baby design lupo comfort ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
|
|
#701 | |
|
celebriti
|
Wyjściowo towarzyska . Ładnie . Przydałaby mi sie bo moja jest domowo ogródkowa . Przy czym wózek musi stać w progu co by do domu można było w każdej chwili żurawia zapuścić
|
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
Obstawiam ze w przyszłosci tez na dupie w domu nie usiedzi i nieprzespane noce czekają mnie do śmierci :P
|
#703 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mam do nadrobienia z wczorajszego dnia 200 postów. Oj ciężko mi jest być juz z wami na bieżąco bo w taką pogodę grzech w domu siedzieć a i w nocy juz aż tyle nie karmie ![]() ---------- Dopisano o 02:10 ---------- Poprzedni post napisano o 02:04 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 02:13 ---------- Poprzedni post napisano o 02:10 ---------- Cytat:
|
|
#704 |
|
Konto usunięte
|
Godzinkę za szybko dzieciak mi sie obudził
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#705 |
|
Konto usunięte
|
Ja ☠☠☠☠☠☠☠e umrę dzisiaj
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#706 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kejti dasz radę kochana Cytat:
Cytat:
Dobra pierogowa matka z CiebieKażdy traci cierpliwość. To jest zupełnie normalne. Nienormalne jest nie zdawanie sobie z tego sprawy i przekraczanie granicy wkur****nia. Cytat:
Czemu??
|
|
#707 |
|
Konto usunięte
|
Bo zawsze tz kiedy ma na 8 to wstaje o 7.30, myje zeby, bierze kanapki i sru do pracy. A dzis mu sie cos po☠☠☠ało i wstał o 7.10 myśląc ze juz 7.30, a jak skumał to zaczal walić talerzami, gadać, wrzeszczeć do mnie "chcesz kawyyyyy?" jak karmiłam małego. A odkąd skończyły sie całodniowe kolki po karmieniu on spał jeszcze pół godzinki, godzinkę bo go odkładałam bez odbijania itp. I miałam chwile zeby zjesc śniadanie i umalować sie. No i tak tz hałasował ze mały zaczal marudzić no i jak ja myłam zeby to sie popłakał ze nikt sie nim nie zajmuje i
Tz ![]() Alkamor ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tu zasypiam o 20 razem z Wojtkiem i bardzo niewygodnie karmi się na krześle, więc nie czytam w nocy. A teraz nadrabiam Was od 5 rano, bo taka godzinę do wstawania w szpitalu wybrał sobie Wojtek.
Pierożku, wiesz ile razy ja się tak denerwowalam? Chyba milion. Bo ja to ogólnie jestem nerwus nad nerwusami. Jak jadę mojej mamy autem, takim suvem to strasznie krzyczy w środku, nie wiem czemu.. Może dlatego że zostaje sam z tyłu? Wiem, że masz wyrzuty sumienia ale będziemy jeszcze dużo więcej się złościc Szuuu moja mama bardzo dużo pracuje i naprawdę jest często w miarę swoich możliwości. Tz nie pojechał po samochody, więc przyjdzie go trochę ponosić. Nie powinnam narzekać, bo jest milion razy lepiej i nie muszę robić z nim kilometrów po tym małym pokoiku, ale ma bardzo donosny głos i serio ☠☠☠☠a głowa mi już pęka. Chodzi też o to, że zgubilismy swój rytm dnia. Wczoraj jadł co godzinę bo tak skrzeczal że ja już nie wiedziałam co chce. Dziś postaram się wprowadzić od nowa normalny tryb, bo zwariuje A co do wózków - my mamy wózek Babymerc, kupiliśmy używke w stanie idealnym. Prowadzi się naprawdę leciutko, też kręcę kółka wszędzie. Dla mnie koła pompowane to mus. Oszaleje gdy w parasolce kamienie powbijaja się w tę piankę i będzie tak szorowac po chodnikach...
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj na grupie chustowej jedna matka wpadła na pomysł, że na wzór tego wyzwania z kubłem wody, powinny zrobić filmiki z paleniem nosideł-wisiadeł (czyli niezdrowych dla dziecka ). Że będą odkupowac je, palic i filmik wrzucac na fb. Na szczęście reszta stwierdziła, że pomysł zalatuje fanatyzmem poza tym tylko nakręci biznes wisiadeł. Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-09-17 o 07:41 |
|
|
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
Szuuu, a co do tej dziewczyny i Twojego zachowania po porodzie to jest inna sytuacja. Tam zabierali Ci dziecko na inną sale, a tutaj TYLKO matka zajmuje się dzieckiem. Nie ma dzwonienia po pielęgniarki jak na noworodkowym.
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
Pierozek
Mamy ktore karmia mm co ile zwiekszacie dzieciom dawke mleka.? Edytowane przez Cos_ Czas edycji: 2015-09-17 o 07:50 |
|
|
|
#713 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
szuuu zabiłabym tż'ta..
![]() Cos jak rozszerzałaś dietę twinksom? Ej, bo Lena jak nam usypia to czasami ją otulamy w rożek. W 70% tak jej łatwiej usnąć. Jak śpi, w dzień czy w nocy (ale w nocy obowiązkowo) to jedną rękę musi mieć związaną przy ciele a druga może być luźno. Ona przez sen strasznie macha tymi rękami i nogami i przez to się budzi a jak jest ściśnięta to jakoś spokojniej śpi. I tutaj trochę się boję jak będzie później? Bo co? Cały czas tak będzie spała? Odzwyczai się? ![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
![]() :pros i:Może jest dla nas nadzieja! ![]() ![]() kejti a jaki dokładnie macie? http://allegro.pl/nowosc-wozek-3w1-b...166793779.html coś takiego?
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-09-17 o 08:09 |
|
|
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale do rzeczy się rozwlekam. Myślałam, że w domu będzie tak fajnie, tz ma urlop i mi pomoże z małym itd. A tz nie dość, że miał wezwania do pracy przez pierwsze trzy dni po 3-4h był w pracy, to jeszcze sobie poszedł na piwko i wrócił o północy, poszedł na basen, na rower (przecież ma urlop) i zostawiał mnie już całkiem samą z płaczącym dzieckiem, z bolącą raną po cc. I chyba na trzeci dzień jak Markus tak płakał trzymałam go rękach i ze złością powiedziałam "czemu tak placzesz, czego ty do cholery chcesz" a on na mnie taki wystraszony popatrzył, że się popłakałam i od tego czasu mam dużo cierpliwości. A jak zaczynam tracić to sobie tamto przypominam. |
|
|
|
|
#716 | |||
|
celebriti
|
Cytat:
Ha mam cybex niby po trzecim można ale jeszcze czekam . WychiidIlabym z psem wtedy w końcu czesciej Cytat:
Ja wg potrzeb. Przeważnie je ok 110-120 ale zdarza sie i 70 i 150 wiec póki co robię max 150. Wg pudełka powinna jeść 180
|
|
|
#717 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy ktoras z was miała stycznoścz nosidlem zaffiro firmy womar?? Dobre to czy lepiej poszukac cos innego ??
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
Masija mój synek tak spał i nie było potem problemu żeby się odzwyczail. Po prostu zabralam rożek jak wyrósł i zamieniła na kolderke. Nie pomyslalam wtedy nawet że mógłby nie chcieć spać inaczej. Teraz Lili też śpi w rożku bo bardzo lubi otulenie ale już widzę że sama chce powoli z niego zrezygnować bo częściej się rozkopuje z niego i wyciąga obie łapki
Szuu usmialam się z twojego TŻ że taka różnice robi mu 20min.? Ale z tego że obudził małego to już nie, baty się należą bo on sobie pójdzie a ty będziesz musiała się nagimnastykowac żeby siebie ogarnąć |
|
|
|
#719 |
|
Konto usunięte
|
Kejti to dobrze, że tz zostaje
![]() Kejti u mnie była taka sytuacja ze po porodzie po tych 2 h zabrali mi dziecko na sale adaptacyjna, po mega ciężkim porodzie poszłam tam rano tylko dlatego, ze mi inna matka wjechała na psyche bo juz o 6 rano tam na piętro leciała i jak wróciła to do mnie z tekstem "a ty swojego dziecka nie chcesz zobaczyć?" Poczułam sie okropnie bo nie chciałam tam iść bo bałam sie ze go nie pokocham... Poszłam tam i wtedy chodziłam co 3 h zeby karmić i było dobrze, ale traktowałam to czysto zadaniowo i potem oddali mi dziecko i juz kiedy zaczela rodzic sie miedzy nami wiez to znowu go zabrali, znowu podłączyli go pod monitoring bo to było wg nich nienormalne zeby dziecko az tak płakało i miałam problemy zeby znowu sie do niego przywiązać. Potem mi go oddali ale on tak płakał ze żyłam w ciągłym strachu ze znowu mi go zabiorą... Tak strasznie sie bałam o to, ze nie myślałam racjonalnie. Planowałam ucieczkę ze szpitala razem z dzieckiem, wiem zr to głupie, bo przecież chcieli dobrze, ale ja cały czas czułam sie jak najorsza matka która nie potrafi uspokoić swojego dziecka. Miałam milion myśli, zeby zrobic cokolwiek byle on nie płakał i udało sie o 4.30 nad ranem - zasnął na godzine w mojej poduszce taki wciśnięty i to była najpiękniejsza chwila w moim życiu. Dla mnie wtedy dopiero narodziło sie moje dziecko bo dopiero wtedy poczułam szczęście. To była godzina jego snu tylko (ja nie spałam w ogole) ale rano kiedy przyszła pielęgniarka ze co to dziecko wciśnięte w ta poduszkę takie, ze sie ugotuje to nawrzeczalam na nia ze ja chyba wiem lepiej bo jestem jego matka . I tego dnia po południu nas wypisali. Ale traumę miałam taka, ze bałam sie ze zrobię sobie albo dziecku cos głupiego. Wypisali nas w ostatnim chyba momencie...A nie ma parasolek z takimi kołkami jak moje? Niepompowanymi ale z twardej gumy? Pewnie nie, bo by były ciężkie ![]() Marei ja piernicze... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Mehja no teraz mam juz cały poranek rozwalony przez Tz. Co za głupol ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest duży, ale jednocześnie lekki w prowadzeniu. Stelaż też się szybko składa i rozkłada jedna ręką. Tylko wpinanie gondoli nie jest na zasadzie "klik" tylko takie płozy są i trzeba je wsunąc. Nie jest to trudne, ale czasami wypinam gondole jak Wojtek śpi w środku i wtedy muszę użyć trochę siły My ten wózek kupiliśmy za całe 400 zł. W komplecie była gondola, spacerówka i fotelik, ale nie firmy Babymerc, więc nie wpinam go w stelaż i ten fotelik jeździ u mamy w samochodzie, a my kupiliśmy nowy, ale też innej firmy, a adaptery są tylko do fotelików Babymerc.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:00.

) ALE nie wiem czy po zimie nadal bede tak zadowolona. Zobaczymy 

za Wojtusia

Tz 

rosi: