Mamy marzec 2016. Część II - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-16, 21:00   #2851
kallina_2014
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część II

Smerfetko, a ja uważam, że powinnyśmy być tu ze sobą szczere.
kallina_2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 21:01   #2852
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Wybaczcie, że dopiero teraz Ale jak przyjechałam z wizyty to się położyłam i dopiero po 20 się obudziłam wykąpałam i już jestem znów w łóżku
A więc tak dzidzia ma 64mm wszystkie parametry w normie , niestety miała/miał zaciśnięte nóżki i pani doktor nie mogła powiedzieć co dokładnie ale przychyla się co do dziewczynki tylko prosiła się nie naprawiać ja oczywiście dostałam kolejne globulki gdyż to nie koniec naszej walki z infekcja
infekcje spokojnie zwalczysz, dzidziuś duży gratulacje
Stary 2015-09-16, 21:01   #2853
kallina_2014
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Hmm wanne porodowa ze swiatelkami
Sale porodowa, kolorowa posciel, swieczki na porodowce itp. Bardzo przytulnie, takie cieple kolory jakby sie w spa bylo

Super
kallina_2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 21:01   #2854
Smerfetka1990
Raczkowanie

Emma ja też gratuluję córy W którym jesteś dokładnie tygodniu ?
Smerfetka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 21:11   #2855
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
A nie pamiętam już czy miałaś jakieś przeczucie? Na chłopca albo dziewczynkę? I jak maż?
Nie miałam przeczucia ale chciałam się przekonać myślami do chłopca z kalendarza chińskiego wychodziła dziewczynka. Mąż liczył na synka ale już się oswoił i cieszy się, że 3 dziewczyny będą teraz o niego dbały
Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Bardzo fajne imię, tylko czy nie jest z tych najpopularniejszych..?
U mojej córeczki w grupie nie ma żadnej chyba w mojej miejscowości nie jest aż tak popularne, więcej jest Julek, Zosiek i Marysiek
Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Mniej stron bo nie ma Olgietki Hania ślicznie Tylko gorzej jak urośnie i bedzie Hanka to juz gorzej brzmi tak samo jak Zosia ladniej niz Zośka
[/COLOR]Gratuluje Emma ciuszki po Agatce jak znalazł na malutka niunie ja sie nie moge doczekać poznania plci ale to tak z ciekawości i tego ze jestem niecierpliwa i na etapie 16t juz dziewczyny wiedzą a ja nie no ale musze poczekać bylas prywatnie? Ja bylam umowiona na sobotę

Ale tak mnie te 150zl bolalo ze za to moge kosz Mojżesza kupic a nic mi sie nie dzieje a wcale nie jest powiedziane ze mi płeć powie
Hanka brzmi gorzej ale może sobie życzyć żeby nazywano ją Hania
Byłam prywatnie i zapłaciłam 150zł ale dostałam 6 zdjęć i płytę z całego usg, było to zwykłe usg i 3d
Cytat:
A więc tak dzidzia ma 64mm wszystkie parametry w normie , niestety miała/miał zaciśnięte nóżki i pani doktor nie mogła powiedzieć co dokładnie ale przychyla się co do dziewczynki tylko prosiła się nie naprawiać ja oczywiście dostałam kolejne globulki gdyż to nie koniec naszej walki z infekcja
Super po cichutku gratuluję! Moja córcia ma 67mm. Termin przesunął się na pierwszy dzień wiosny.

Dobranoc Kochane!! Dziękuję za miłe słowa, jesteście kochane!! Głowa mi pęka, odwiedziłam dziś 3 duuuże sklepy dziecięce i dowiedziałam się o drugiej córeczce, zdecydowanie za dużo jak na jeden dzień

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Smerfetka1990 Pokaż wiadomość
Emma ja też gratuluję córy W którym jesteś dokładnie tygodniu ?
13t2d
Stary 2015-09-16, 21:22   #2856
nessea
Raczkowanie

Cytat:
Wybaczcie, że dopiero teraz Ale jak przyjechałam z wizyty to się położyłam i dopiero po 20 się obudziłam wykąpałam i już jestem znów w łóżku
Super ze z dzidzi wszystko ok, a co do infekcji, to moze sprobuj pic sok zurawinowy regularnie. Ja od zeszlego tygodnia pije i nie wiem, czy to dzieki niemu czy nie, ale po tygodniu infekcji nie ma. Ja zadnych objaowo infekcji nie mialam, tylko bialko i leukocyty w moczu, wiec moze to u mnie byl jakis zaczatek - nie wiem. Trzymam zeby bylo lepiej i zeby leki, ktore lekarz przepisal pomogly.
Cytat:
Tzn rodzice to wiadomo Zosia ale chodzi mi o otoczenie w późniejszych latach to juz bedzie Zośka i Hanka
Mysle, ze nie jest to regula. Ja tez mam imie, ktore mozna w ten sposob powiedziec, ale raczej wszyscy uzywaja tej "milszej" fromy (oczywiscie zdarzaja sie sa wyjatki ). Choc znam osoby, ktore po prostu lubia wlasnie 'Zoska', 'Hanka', 'Anka', tak sie przedstawiaja i tak ludzie sie do nich odnosza. Kwestia gustu
Stary 2015-09-16, 21:23   #2857
lala_la
Rozeznanie

Cytat:
To super że wszystko dobrze byłam bardzo ciekawa jak duży jest Twój maluszek bo mamy ten sam termin porodu a ja usg dopiero w piątek. dotego stresowałam sie że może być za póżno na genetyczne.
Od dziś juz sie nie smaruje oliwką też nie wiedziałam że nie wolno. Mi lekarz wystawiał kiedyś zwolnienie od następnego dnia nie było problemu.
lala_la jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-16, 21:26   #2858
fasolka1987
Zadomowienie

Spokojnych snów wszystkim.
Ja już zabieram się do spania
fasolka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 21:27   #2859
Bonku
Wtajemniczenie

Ja wlasnie dlatego mysle o imieniu Iga, bo duza czy mala zawsze jest Iga zawsze miałam ten dylemat jak bylam mlodsza jak się przedstawiać czy jako mala Gosia Goska czy Małgorzata juz calkiem poważnie nie mówiąc o milionach odmian tego imienia chodzi mi o przedstawianie sie w szkole czy w grupie ludzi gdzie sie wstaje i opowiada o sobie
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 21:32   #2860
Smerfetka1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
[/COLOR]
13t2d
Jejku jejku! To w takim razie chyba też się gdzieś prywatnie zapiszę na 3d by zobaczyć dzidziusia i też się płci dowiedzieć jeśli nie będzie się zasłaniać. Ja w piątek zaczynam 16 tydzień
Smerfetka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-16, 22:45   #2861
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

dobry wieczór
Dopiero Was nadrobiłam, tyle naskrobałyście stron od rana
Emma gratuluję 2 córki.
Padam na twarz. Dobranoc kolorowych snów
Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-16, 22:51   #2862
Bonku
Wtajemniczenie

W poniedziałek dzwonilam w poniedziałek zapisać sie na 3d, pani mowila ze najlepiej wykonać je w 21-22 tygodniu
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 05:54   #2863
Kiinga26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetka1990 Pokaż wiadomość
Zombiga opiernicz swojego mężczyznę co zrobił źle bo może on w chmurach lata i nawet nie będzie świadomy dlaczego jesteś zła. Tylko zrób to jak najbardziej rzeczowo i zwięźle by był w stanie przyjąć to do swojego umysłu Taka moja skromna rada z której oczywiście nie musisz korzystać.

PS: Kochane nie piszcie dziewczynie takich rzeczy jak np to, że byście na jej miejscu się zastanowiły nad sensem związku... Sens jest, skoro są ze sobą. Ludzie muszą się docierać. Trzeba nad sobą i nad drugą osobą pracować a nie oddawać związek walkowerem jak coś jest nie tak. Tym bardziej że dziecko jest w drodze a po ulicach raczej mało chodzi ideałów do wzięcia.
Popieram każdy jest kowalem własnego losu i kieruje swoim życiem tak, jak uważa za stosowne.
A tu po raz kolejny przyszło łatwe osądzanie aż niemilo się robi.

A ja przez tydzień żyłam jak w bajce. Bez mdłości, wymiotów z przyplywem energii. A tu wczoraj po 23:00 tak mnie wymioty wyszarpały, że żyć się odechcialo dziś od rana znowu muli :/
Czytam o Waszych wizytach z określeniem płci i zazdroszczę mam nadzieję, że we wtorek uda się coś zobaczyć na wizycie. Co prawda będzie to 14 tydzień dopiero ale nadzieję można mieć.
Życzę miłego dnia
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 06:14   #2864
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a mi chyba by nie przeszkadzało że już jakieś dziecko w rodzinie ma tak samo na imię, przecież dzieci nie widzą się codziennie, moje kuzynostwo daleko a męża blisko ale przecież to będzie nasze dziecko a nie całej rodziny.[COLOR="Silver"]
U mojej sąsiadki jest Kuba, u jej siostry też Kuba i jej męża siostry też;-)

Emma gratulacje córki
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 06:55   #2865
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Dzień dobry

Muszę się zbierać do roboty l4 zawieźć
Stary 2015-09-17, 06:56   #2866
marta1986222
Zakorzenienie

Emma gratuluje drugiej córeczki, idziemy równo, ją mam 13t 5d,też drugacoreczka i też będzie Hania

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 07:01   #2867
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Wpadłam się przywitać I Chyba czas wstawać z łóżka bo na 9 trzeba być już w pracy Ale byle do końca października
Zapomniałam wczoraj wspomnieć , że byłam pewna że już przytyłam z 2-3 kg a tu prawie 1,5 kg schudłam
Coś mi się wydaję ,że dzisiaj lekko dobijemy do 100 strony

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 07:04   #2868
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Na wstępie poproszę Cię moniaaaa o kolor różowy
Na przywitanie dr podał mi rękę, przywitał się i powiedział "witam Cię piękna blondyneczko, jak się nazywasz?" . Przeprowadził ze mną dialog i poprosił żebym się położyła. Przed sobą miałam duży ekran, na którym mogłam podziwiać dzieciątko. Dr tylko spojrzał na profil dziecka i powiedział "no to obejrzymy tą twoją księżniczkę", a ja na niego patrzę ze zdziwieniem . Następnie obejrzał wszystko po kolei i pomierzył. Na końcu spojrzał jej między nogi i powiedział "no i mamy cipuchę" pytam "a to tak na 100%?", a on na to "jak jest cipucha to taaak" . Cała wizyta przebiegła w super atmosferze.
Po pierwsze gratuluję córeczki
A po drugie widzę, że miałaś super przyjemną wizytę

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Bardzo fajne imię, tylko czy nie jest z tych najpopularniejszych..?

Ostatnio się dowiedziałam, że moja kuzynka do ostatniej chwili miała mieć chłopaka a wyszła dziewczyna. Do innego gina chodziła, ale też dobrego. Boziu, normalnie znów zaczęłam mieć nadzieję... Za tydzień mam wizytę to zapytam jeszcze raz niechby sprawdził czy się co nie zmieniło

Czyście zaczęły pisać mniej czy ja mam jakiś nadmiar wolnego czasu, bo jestem na bieżąco jak nigdy.
mi szczerze mało przeszkadza, że imię należałoby do popularnych. Jeśli dam jakieś imię dziecku, to dlatego, że mi się podoba/mam do niego sentyment/ będzie łatwe dla obcokrajowów, a nie dlatego, że jest lub nie popularne
Cytat:
kolejna pomyślna wizyta

Cytat:
Ja wlasnie dlatego mysle o imieniu Iga, bo duza czy mala zawsze jest Iga zawsze miałam ten dylemat jak bylam mlodsza jak się przedstawiać czy jako mala Gosia Goska czy Małgorzata juz calkiem poważnie nie mówiąc o milionach odmian tego imienia chodzi mi o przedstawianie sie w szkole czy w grupie ludzi gdzie sie wstaje i opowiada o sobie
Ja się zawsze cieszyłam, że mam imię które i jako mała dziewczynka i teraz brzmi tak samo. Chociaż samo w sobie mi się mało zawsze podobało
Cytat:
W poniedziałek dzwonilam w poniedziałek zapisać sie na 3d, pani mowila ze najlepiej wykonać je w 21-22 tygodniu
powiem szczerze, że przerażają mnie te USG 3d

Dzień dobry.
Zaczynam się stresować sobotą

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Cytat:
Wpadłam się przywitać I Chyba czas wstawać z łóżka bo na 9 trzeba być już w pracy Ale byle do końca października
Zapomniałam wczoraj wspomnieć , że byłam pewna że już przytyłam z 2-3 kg a tu prawie 1,5 kg schudłam
Coś mi się wydaję ,że dzisiaj lekko dobijemy do 100 strony
albo i je przekroczymy

ciekawe jak moja waga, ale chyba dalej w miejscu stoi
Stary 2015-09-17, 07:06   #2869
magda16262
Zadomowienie

Mi według kalendarza chinskiego wychodzi chłopak i tak pewnie bedzie mam mocne przeczucia,a tak marze o corce w srode mam nadzieje sie dowiedziec kto tam mieszka.

Dziewczyny ktore juz znacie płec kalendarz sie u was sprawdza? Ja traktuje to z dystansem bo przeciez niby płec dla sie zaplanowac planujac stosunek w konkretnym dniu
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 07:12   #2870
gosza82
Rozeznanie

Emma gratulacje poznania płci!!!

Faithworkswonders spokojnie z tą infekcją najważniejsze że z dzidzią wszystko w porządku

Matko ja dzis od 6 z boku na bok się już przewracałam te sikanie mnie wykończy.
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 07:18   #2871
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nawet nie czuję specjalnie, ale niestety 800 gramów na plusie bardzo chciałabym nie przybrać za bardzo. Wczoraj położna stwierdziła, że przy moim wzroście to maksymalnie 12kg do końca ciąży. Tak więc tego będę pilnować
Stary 2015-09-17, 07:23   #2872
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
Mi według kalendarza chinskiego wychodzi chłopak i tak pewnie bedzie mam mocne przeczucia,a tak marze o corce w srode mam nadzieje sie dowiedziec kto tam mieszka.

Dziewczyny ktore juz znacie płec kalendarz sie u was sprawdza? Ja traktuje to z dystansem bo przeciez niby płec dla sie zaplanowac planujac stosunek w konkretnym dniu
ten kalendarz działa na zasadzie takiej jak wszystkie przesądy dot urody i jedzenia A to, że się komuś zgadza to zwykły przypadek

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Emma gratulacje poznania płci!!!

Faithworkswonders spokojnie z tą infekcją najważniejsze że z dzidzią wszystko w porządku

Matko ja dzis od 6 z boku na bok się już przewracałam te sikanie mnie wykończy.
ja od 5:30 nie śpię

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Ja nawet nie czuję specjalnie, ale niestety 800 gramów na plusie bardzo chciałabym nie przybrać za bardzo. Wczoraj położna stwierdziła, że przy moim wzroście to maksymalnie 12kg do końca ciąży. Tak więc tego będę pilnować
800gramów to bardzo mało, tyle co nic.
Stary 2015-09-17, 07:37   #2873
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
i jak tam wizyty?

ktoregos_dnia i morelowo, gratuluję dwóch sześciocentymetrowych fasolek

i jeszcze czekamy na emmę i faithworkswonders!
I na nie :-D

Wczoraj nie miałam już głowy do pisania.wróciliśmy koło 10 więc padlam spać...

Ale dzisiaj już melduję :-P
Niestety nie wiem kto mieszka u mnie bo lekarz mówi że za wcześnie. Ale dzidzia ma 71.9 mm termin nadal na 21. Kość nosowa obecna wszystko w najlepszym porządku. Dzieć leniwy strasznie musiał kilka razy stukac w brzuch żeby się obrócił. Łożysko z przodu.nisko mam się oszczędzać. Faktycznie ciągle mnie coś boli. Nie mogę szybko chodzić bo strasznie kuje :-\ oddam poza tym wszystko super
Stary 2015-09-17, 07:39   #2874
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
Niestety nie wiem kto mieszka u mnie bo lekarz mówi że za wcześnie. Ale dzidzia ma 71.9 mm termin nadal na 21. Kość nosowa obecna wszystko w najlepszym porządku. Dzieć leniwy strasznie musiał kilka razy stukac w brzuch żeby się obrócił. Łożysko z przodu.nisko mam się oszczędzać. Faktycznie ciągle mnie coś boli. Nie mogę szybko chodzić bo strasznie kuje :-\ oddam poza tym wszystko super
No to gratulacje! Duży dzieć już
A jesteś na L4?
Stary 2015-09-17, 07:40   #2875
darolka
Rozeznanie

Niestet nie bo u swojego gina bede 9 pazdziernika ale chyba pójdę do rodzinnego
Stary 2015-09-17, 07:42   #2876
darolka
Rozeznanie

Mój D się śmieje ze to na pewno dziewczyna bo kto inny może sie pierwszego dnia wipsny urodzic? :-P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1442472088230.jpg (47,1 KB, 16 załadowań)
Stary 2015-09-17, 07:45   #2877
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
I na nie :-D

Wczoraj nie miałam już głowy do pisania.wróciliśmy koło 10 więc padlam spać...

super, że z dzidzią ok

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-17, 07:46   #2878
_polly_
Zakorzenienie

Uff, ogarnęłam całe mieszkanie. idę pod prysznic i czekamy na Pana z ubezpieczalni. Ciekawe ile nam policzy, jak mamy 3 pokoje do pomalowania.
I szczerze zazdroszczę tym, co nic nie przytyły. Ja boję się na wagę wejść.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 07:49   #2879
mira81
Zadomowienie

Czesc mamuski, fajnie ze Asze wizyty odbywaja sie pomyslnie i ze wszystkie dzidziuchy zdrowe.
Ja dzis wpadlam tu tylko na chwile zeby sie przywitac i powiedziec ze nie bedzie zapewne do srody. Krotkie wakacje . Sciskam wszystkie i mam nadzieje ze po powrocie przeczytam same dobre wiesci!
Trzymam kciuki za kolejne wizyty.
Pa pa

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 07:55   #2880
verrerie
Rozeznanie

Emma gratuluje coreczki!!

Dziewczyny wszystkim wam gratuluje udanych wizyt. Ja do swojej odliczam i odliczam, a tu ten 5 pazdziernik jeszcze tak daleko. Jutro zaczynam 16 tydzien. Zaczynam sie bardzo niepokoic. Trudny czas dla mnie, byle do 20.

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości