Mamusie grudniowe 2015 cz.6 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-17, 17:11   #4261
mujer
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
A dziewczyny, orientujecie się czemu w ciąży nie można stosować skarpet zluszczajacych? Napalilam się jak szczerbaty na suchary, a tu czytam, że cukrzycy i kobiety w ciąży nie powinny stosować. .
Zwykle zawierają kwasy, których w ciaży lepiej nie stosować.
Kwas salicylowy tak np. przenika przez skórę a sam w sobie ponoć może powodować "defekty płodu" (cokolwiek to znaczy). Przez skórę dawka niższa, problem może się pojawić, jeśli skumulują się różne czynniki i do tego dołoży się kwas. Przeważnie wszelakie defekty/choroby to są zespoły czynników. Jednorazowo skarpetka spoko, ale regularnie lub z innymi toksynami, to kto wie. Choć oczywiście, trudno potem ustalić, czy to skarpetka przelała czarę

Edytowane przez mujer
Czas edycji: 2015-09-17 o 17:27
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 17:12   #4262
ogolnie
Zakorzenienie

Katja i Andriuszka my planujemy w przyszłym roku w październiku, ale to i tak bez wesela, jedynie przyjęcie będzie, tj. obiad, tort+ciasta, kolacja i pewnie jakieś zimne przekąski pomiędzy. W sumie będzie 40 osób, więc i tak trochę nas to będzie kosztować. Tzn. może nie nas, bo dostaliśmy od rodziców jednych i drugich i babci TŻ sporo kasy na ślub i wesele, także spora część jeszcze zostanie, ale to nie zmienia faktu, że wolałabym iść tylko do kościoła na ślub i do chaty No ale z moim ojcem i matką TŻ to nie przejdzie I tak się wykłócali z nami o normalne, duże wesele z muzyką, tańcami, oczepinami etc. A my nie chcieliśmy, bo oboje nie cierpimy być w centrum uwagi. Decydujące o formie wesela okazało się być dziecko w drodze Bo dużo nie brakowało, żebyśmy dla świętego spokoju zgodzili się na pomysły rodziców.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 17:14   #4263
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Dolinka bo zawieraja kwasy ktore moga przeniknac niby
Ale glownie tyle zakazow dla ciezarnych bo nikt ich nie badal. Malo takich co posiweca zdrowie dziecka
Niemniej ja uwazam ze jakoes 80 % z tego co zakazane tak naprawde nie powinno byc
I tak wlasnie zjadlam wczoraj tatara i na piety nalozylam kwasy :p bo tylko to mi pomaga a nie bede chodzila jak troglodyta :p
Surowizna akurat w ciąży nie szkodzi. Te zakazy wynikają tylko z tego, że nie wiemy jakiej jakości mamy mięso, jajka czy nabiał. Jeśli masz pewność, że jest zrobione to dobrz, to możesz wcinać do woli

Z tym, że kwasy akurat mogą nie być dobre.
Stary 2015-09-17, 17:29   #4264
lobofylia
Raczkowanie

ja - master skurczów - powiem:
- no spa/scopolan
- zapodaj sobie magnez tylko z b6 bo najlepiej działa - docelowo można do 9 szt w ciąży przy dawce z magne b6
- lewy bok, nogi wyżej
- kąpiel - w sensie wody tylko żeby zakryło przy siedzeniu do poziomu nerek i woda chłodna - nie ciepła!!
- leżeć i leżeć...

jak nie możesz no spa to nienajlepiej, jestes na no spa uczulona czy na jej rozkurczowy skladnik??

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

mujer sylwoha

jak ja byłam w ciąży to pamiętam że kiedyś był mit że KUBUSIA nie można w ciąży pić coś tam rzekomo ma w składzie...

np. nie wolno niby jeść malin - ale to bzdet - nie wolno pić naparu z liści malin bo to de facto nawet na patologii jak się leży z ciążą po terminie już to każą kupić i sobie pić

nie poleca się takich rzeczy jak tatar itd - ale to wiadomo tak jak mujer pisała chodzi o źródło...

ale np. słyszałyście o ananasie?! rzekomo ma jakiś składnik że działa poronnie hehe rozbawiło mnie to bo niewiem ile by trzeba było wrąbać ananasów ... kontener?
lobofylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 17:34   #4265
sylwoha
Zakorzenienie

Mujer wiec wlasnie dlatego zjadlam tatara
A kwasy pierwszy raz i to dosc malo- wiec mysle ze nic mi nie bedzie- zwlaszcza ze na pietach jestem gruboskorna :p

Haha dzis sok z ananasa wyciskalam :p
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 17:37   #4266
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lobofylia Pokaż wiadomość
ja - master skurczów - powiem:
- no spa/scopolan
- zapodaj sobie magnez tylko z b6 bo najlepiej działa - docelowo można do 9 szt w ciąży przy dawce z magne b6
- lewy bok, nogi wyżej
- kąpiel - w sensie wody tylko żeby zakryło przy siedzeniu do poziomu nerek i woda chłodna - nie ciepła!!
- leżeć i leżeć...

jak nie możesz no spa to nienajlepiej, jestes na no spa uczulona czy na jej rozkurczowy skladnik??

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

mujer sylwoha

jak ja byłam w ciąży to pamiętam że kiedyś był mit że KUBUSIA nie można w ciąży pić coś tam rzekomo ma w składzie...

np. nie wolno niby jeść malin - ale to bzdet - nie wolno pić naparu z liści malin bo to de facto nawet na patologii jak się leży z ciążą po terminie już to każą kupić i sobie pić

nie poleca się takich rzeczy jak tatar itd - ale to wiadomo tak jak mujer pisała chodzi o źródło...

ale np. słyszałyście o ananasie?! rzekomo ma jakiś składnik że działa poronnie hehe rozbawiło mnie to bo niewiem ile by trzeba było wrąbać ananasów ... kontener?
W sumie to jest tak pól na pół...
No bo to jest tak, że po pierwsze: masę rzeczy ludzie przekręcają na zasadzie: powiedział specjalista, że ekstrakt z ananasa może działać skurczopędnie, koleżanka koleżance natomiast już przekazała, ze ananas wywołuje poród Głuchy telefon w formie klasycznej. A dwa, że często chodzi o osobnicze reakcje. Trzy, że o kumulację czynników. Weźmy, że wypijesz sok z ananasa, smoothie z dużą ilością pietruchy i łykniesz urosept = no i skurcze są u Ciebie, a u mnie np. nie ma.

Ja dlatego myślę, że co się da warto eliminować na wszelki wypadek. No i są też niektóre naprawdę niewskazane nawet ziółka: http://rozanski.li/?p=398 (to stronka zielarskiego guru)

I tak: trochę rozmarynu w rosole jest ok, ale jeśli ma się np. problem skurczowy, to rozmaryn może coś podziałać.
Stary 2015-09-17, 17:58   #4267
0enedue
Zadomowienie

Olalam porządki w szafie .. tylko poukładalam na 2 półkach bo jak za miesiąc będziemy mieli 3 szafę to i tak cześć rzeczy tam przeniose wiec bez sensu po2 robota .. ogarnęłam na szybko całe mieszkanie i zaraz pierwsza miłość

jakieś sposoby na katar ? Normalnie kapie mi z nosa :/:/

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 17:59   #4268
cienwiatru
Wtajemniczenie

Hej kochane Jestem już po wizycie i melduję, że:
1) dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej dla kobiet w ciąży, żeby ten cukier mieć pod kontrolą(a w zasadzie jutro mam dostać, bo chodzę prywatnie i gin mi załatwi z poradni ginekologicznej ze szpitala, żebym nie musiała płacić za wizytę - jemu to wygląda na mało zaawansowaną cukrzycę, ale powiedział, że woli, żeby specjalista zerknął na moje wyniki i ustalił, co dalej.
2) młody waży prawie 900 g nie pamiętam ile dokładnie, ale ogólnie wymiarami przyspieszył o tydzień i teraz nie wiem, czy mam w końcu mówić, że to 25 czy 26 tydzień
3) dziewczynki z niego na pewno już nie będzie, był rozkraczony jak żabka i jajka mu dyndały na przemian z siusiakiem
4) cała reszta jest super, szyjka nadal ma około 3-3,5 cm, czyli krótka, ale się trzyma.
5) za miesiąc idę na zwolnienie
No i chyba wszystko, nadrobię was później, bo młody mnie wzywa do zabawy Będziemy budować Heńka z Carsów heheehe
P.S. Witam nową mamuśkę siadaj i gadaj, w końcu im nas więcej, tym weselej

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 18:01   #4269
0enedue
Zadomowienie

Ogólnie i dobrze że postawiliscie na swoim to ma być Wasz dzień wiec macie prawo zorganizować go po swojemu )

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cień to witaj w klubie z ta cukrzyca sama jestem pewna co mi powie ten diabetlog..
Jakby gin Ci nie załatwił skierowania to bez problemu rodzinny wypisze

No i gratuluję dużego chłopca

Iga 14.12.2015

Stary 2015-09-17, 18:16   #4270
lobofylia
Raczkowanie

cienwiatru gratuluję...

a ja mam schizy... leżę przy kompie z detektorem niemal na stałe...

serducho wyłapuję że tak powiem pod majtkami i upierdliwie kołacze mi się myśl w głowie... "zostań tam, zostań malutki"...

nie boli mnie nic, nie czuje skurczy dziś nie stawiał mi się brzuch
ale mały dziś bardziej leniwy.... i jakoś mi .... dziwnie, inaczej... chyba znowu mam załamkę...
lobofylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 18:36   #4271
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Podobno 11 sztuk - NA RAZ, żeby się w ogóle ten składni zaczął odrobinę zbierac.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 18:37   #4272
0enedue
Zadomowienie

Lobo nie przyciągaj czarnych myśli !!! Musi być dobrze

Chyba mam gorączkę :/ nie umiem termometru znaleźć :/

Jutro ma przyjechać rano facet wyprać nam narożnik .. jestem ciekawa efektu

Iga 14.12.2015

Stary 2015-09-17, 18:52   #4273
cienwiatru
Wtajemniczenie

Złożyliśmy łóżeczko zdjęcia nie najlepsze ale łóżeczko na żywo wygląda bardzo ładnie, jest stabilne i ciężkie z jednej strony przy rogu ma małą wadę - chyba było lekko pukniete przy transporcie, ale praktycznie nie widać tego po zlozeniu.

Moje serca dwa:
Stary 2015-09-17, 18:52   #4274
andriuszka77
Zadomowienie

Lobo jak jest lepiej to myśl pozytywnie!
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 18:53   #4275
cienwiatru
Wtajemniczenie

Łóżeczko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1442508763014.jpg (37,9 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1442508774785.jpg (60,3 KB, 20 załadowań)

Moje serca dwa:
Stary 2015-09-17, 18:56   #4276
evciap0
Wtajemniczenie

Aaaa wkurzyłam się, elegancko nadrobiłam, pocytowałam Was i wyskoczył błąd Przepraszam, ale nie będę pisać tego na nowo
Gratuluję udanych wizyt
Witam nową mamusię
Zaraz wkleję zdjęcie zakupów
Cienwiatru łóżeczko super

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Zakupy
Łupy z lumpa

Koszule

Zakupy z apteki (nie robiłam zdjęć art higienicznych i kosmetyków )

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 18:56   #4277
andriuszka77
Zadomowienie

ogólnie -macie rację że robicie po swojemu
Stary 2015-09-17, 18:57   #4278
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Olalam porządki w szafie .. tylko poukładalam na 2 półkach bo jak za miesiąc będziemy mieli 3 szafę to i tak cześć rzeczy tam przeniose wiec bez sensu po2 robota .. ogarnęłam na szybko całe mieszkanie i zaraz pierwsza miłość

Ja Pierwszą Miłość nagrałam, bo z mężem oglądamy
Więc też niedługo odpalam

Ja nie pomogę... zazwyczaj czekam aż sam minie. Mąż lubi psikać do nosa, ale ja nienawidzę i mi gorzej po tym

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Hej kochane Jestem już po wizycie i melduję, że:
1) dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej dla kobiet w ciąży, żeby ten cukier mieć pod kontrolą(a w zasadzie jutro mam dostać, bo chodzę prywatnie i gin mi załatwi z poradni ginekologicznej ze szpitala, żebym nie musiała płacić za wizytę - jemu to wygląda na mało zaawansowaną cukrzycę, ale powiedział, że woli, żeby specjalista zerknął na moje wyniki i ustalił, co dalej.
2) młody waży prawie 900 g nie pamiętam ile dokładnie, ale ogólnie wymiarami przyspieszył o tydzień i teraz nie wiem, czy mam w końcu mówić, że to 25 czy 26 tydzień
3) dziewczynki z niego na pewno już nie będzie, był rozkraczony jak żabka i jajka mu dyndały na przemian z siusiakiem
4) cała reszta jest super, szyjka nadal ma około 3-3,5 cm, czyli krótka, ale się trzyma.
5) za miesiąc idę na zwolnienie
No i chyba wszystko, nadrobię was później, bo młody mnie wzywa do zabawy Będziemy budować Heńka z Carsów heheehe
P.S. Witam nową mamuśkę siadaj i gadaj, w końcu im nas więcej, tym weselej
Przede wszystkim ciesze się, że wszystko ok! Mały pięknie rośnie
Dobrze, że idziesz do poradni, bo lepiej to skonsultować i być pod opieką lekarza w razie czego No i fajnie, że za wizytę nie będziesz płacić
Miesiąc szybko zleci i będziesz z nami już na dłużej

Cytat:
cienwiatru gratuluję...

a ja mam schizy... leżę przy kompie z detektorem niemal na stałe...

serducho wyłapuję że tak powiem pod majtkami i upierdliwie kołacze mi się myśl w głowie... "zostań tam, zostań malutki"...

nie boli mnie nic, nie czuje skurczy dziś nie stawiał mi się brzuch
ale mały dziś bardziej leniwy.... i jakoś mi .... dziwnie, inaczej... chyba znowu mam załamkę...
Lobo nie stresuj się niepotrzebnie! U mnie też serduszko nisko położna wyłapuje 0 jakoś na linii majtek.
Mała też ma czasem gorsze dni i mniej się rusza, więc to normalne. Rozumiem, że się niepokoisz, ale na pewno wszystko jest dobrze, a stres sama wiesz, że nie jest naszym przyjacielem.

Cytat:
Lobo nie przyciągaj czarnych myśli !!! Musi być dobrze

Chyba mam gorączkę :/ nie umiem termometru znaleźć :/

Jutro ma przyjechać rano facet wyprać nam narożnik .. jestem ciekawa efektu
No jeszcze Ci gorączki brakuje :/ Mam nadzieję, że się mylisz...
Stary 2015-09-17, 18:58   #4279
andriuszka77
Zadomowienie

Jejuuuu jak ja.nie mam zdrowia iść na to wesele koleżanki ;(
Stary 2015-09-17, 19:00   #4280
czubasek20
Zakorzenienie

Tz sa beznadziejni, tzn moj jest... poryczalam sie przez niego :/
Probowal przepraszac ale ja nie chce go sluchac, dwnerwuje mnie jego postawa, do tego stopnia ze dzis przestala mnie cieszyc ta ciaza.
Jeszcze z tych nerwow caly brzuch jak kamien, pojade na ip niech mnie klada na oddzial. Bede miala swiety spokoj od niego. Tylko szkoda mi Hani zostawiac.

Witam nowa mamusie
I gratuluje udanych wizyt

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 19:03   #4281
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Łóżeczko
Bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Zakupy
Łupy z lumpa

Koszule

Zakupy z apteki (nie robiłam zdjęć art higienicznych i kosmetyków )

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Piękne ubranka

Koszule wyglądają super Mierzyłaś? Dokąd sięgają? Rozmiar ok? Zamawiałaś takie jak nosisz czy większy?
Reszta zakupów też super Ja też czekam na resztę paczek
Stary 2015-09-17, 19:03   #4282
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:

kochana, ja ci z katarem nie pomogę, bo sama jestem mega zawalona, a przy tym kaszlę jak stary gruźlik :/ podobno inhalacje pomagają, ale ja leniwa jestem i nie chce mi się robić... z apteki nic praktycznie nie można, tzn. pani nic mi nie chciała dać, co jedynie jakiś tam spray homeopatyczny, w ulotce którego przeczytałam, że UWAGA - MOŻE pomagać przy nieżycie nosa...czyli może, ale nie musi...
A co do cukrzycy, to ja w ogóle jestem niezorientowana, o co chodzi...wiem, że powinno się odstawić słodycze i białe pieczywo, ale cała reszta - czarna magia...A ty na kiedy masz wizytę? Wiem, że pisałaś, ale wyleciało mi z głowy, przepraszam

Moje serca dwa:
Stary 2015-09-17, 19:04   #4283
syylwuska
Zakorzenienie

ANI_QA to tak jak ja, nic kompletnie dziś nie zrobiłam ;/

Ja miałam plan zrobi wcześniej paznokcie, a maseczke swoją droga, ale pewnie nie wyjdzie to i to

Tak, w aptece zrobiłam wczoraj koszyk z kosmetykami dla Lilci, tylko nie ma tam tego hippa na niepogodę, ale w takim razie chyba kupie z babydream w rossmanie, teraz w promocji jest, bo na allegro specjalnie tylko te 2 rzecZy musialabym zamówić ;/ z tego co patrzyłam to nivea ma krem na każdą pogodę niby na zimę też jest ok, ale jest droższy i może spróbuję najpierw babydream

CIENWIATRU ale super wieści!! u mnie też córcia 3 raz potwierdzona
Mam nadzieje, ze z tą cukrzyca nie będzie tak złe

My widzę, że podobnie rodzimy, a moja Lila ma ponad 900 g, mam nadzieję, że nie będzie z niej klocek

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 19:05   #4284
cienwiatru
Wtajemniczenie

Oenedue, evciap0 - piękne rzeczy

Moje serca dwa:
Stary 2015-09-17, 19:06   #4285
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Probowal przepraszac ale ja nie chce go sluchac, dwnerwuje mnie jego postawa, do tego stopnia ze dzis przestala mnie cieszyc ta ciaza.
Jeszcze z tych nerwow caly brzuch jak kamien, pojade na ip niech mnie klada na oddzial. Bede miala swiety spokoj od niego. Tylko szkoda mi Hani zostawiac.

Witam nowa mamusie
Czubasku
Staraj się nie denerwować, lepiej zignoruj i go przetrzymaj, ale nie denerwuj się, bo sama widzisz jak każde nerwy źle wpływają na nas teraz...
Bądź silna dla dzieci. Faceta jak przetrzymasz, będzie miał więcej czasu do namysłu to zmądrzeje.
Stary 2015-09-17, 19:07   #4286
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość

Ja miałam plan zrobi wcześniej paznokcie, a maseczke swoją droga, ale pewnie nie wyjdzie to i to

Tak, w aptece zrobiłam wczoraj koszyk z kosmetykami dla Lilci, tylko nie ma tam tego hippa na niepogodę, ale w takim razie chyba kupie z babydream w rossmanie, teraz w promocji jest, bo na allegro specjalnie tylko te 2 rzecZy musialabym zamówić ;/ z tego co patrzyłam to nivea ma krem na każdą pogodę niby na zimę też jest ok, ale jest droższy i może spróbuję najpierw babydream

CIENWIATRU ale super wieści!! u mnie też córcia 3 raz potwierdzona
Mam nadzieje, ze z tą cukrzyca nie będzie tak złe

My widzę, że podobnie rodzimy, a moja Lila ma ponad 900 g, mam nadzieję, że nie będzie z niej klocek

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
heehhe ja dzisiaj gina pytałam, czy obstawia duże dziecko, ale powiedział, że skoro starszy urodził się z wagą 3 kg, to ten drugi, nawet jeśli będzie większy, to raczej powyżej 3,5 nie dojdzie oby hihihhi

Moje serca dwa:
Stary 2015-09-17, 19:08   #4287
0enedue
Zadomowienie

Evciap0 super lupy ) słodziaki

Andriuszka to nie idź .. powinna zrozumiec?

Czubasek wczoraj miałam takie same myśli o ciąży .. ale szybko przeszly. Olej to ! Najlepsza terapia

Cień ja idę do tego diabetloga w nast piątek .. i wiem tyle co Ty zobaczymy

Czyli musze się z katarem przemeczyc..

Dziewczyny jaki miód najlepiej kupić lipowy spadziowy wielokwiatowy ? mam zamiar przygotować się na jesień

Iga 14.12.2015

Stary 2015-09-17, 19:12   #4288
cienwiatru
Wtajemniczenie

Ani_qa, mąż się śmieje, że jak już będę na wolnym, to nawet do kibelka będę z wizażem chodzić

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Oenedue, miód to zależy jaki wolisz smak i konsystencję - ja aktualnie mam wielokwiatowy i ma płynną konsystencję - bardzo mi smakuje Tylko podobno przy cukrzycy miodu nie wolno... ale na razie się nie martwię, właśnie zjadłam małą chałwę...

Moje serca dwa:
Stary 2015-09-17, 19:13   #4289
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość

Ja przynajmniej zrealizowałam plan na wieczór i maseczka na twarzy jest

Ja właśnie te kremy Hippa zamawiałam na all Znalazłam u jednego sprzedającego i dlatego wzięłam, bo brałam zwykły i dwa na niepogodę.
Ale gdyby nie to to pewnie bym kupiła Babydream.
Widzę, że Sroka pisała, że Nivea jest ok poza tlenkiem cynku
Stary 2015-09-17, 19:15   #4290
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

Witam nowa mamusie
Czubasku, głowa do góry... jak tż gada głupoty, to go na razie olej, bo i tak nie zmądrzeje od twoich nerwów, a szkoda dziecka stresować już w brzuszku nie wiem, o co konkretnie chodzi, ale najlepiej zachować spokój i po prostu przeczekać, jeżeli nie czujesz się na siłach z nim rozmawiać.

Moje serca dwa:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości