|
|
#4261 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6
Cytat:
Kwas salicylowy tak np. przenika przez skórę a sam w sobie ponoć może powodować "defekty płodu" (cokolwiek to znaczy). Przez skórę dawka niższa, problem może się pojawić, jeśli skumulują się różne czynniki i do tego dołoży się kwas. Przeważnie wszelakie defekty/choroby to są zespoły czynników. Jednorazowo skarpetka spoko, ale regularnie lub z innymi toksynami, to kto wie. Choć oczywiście, trudno potem ustalić, czy to skarpetka przelała czarę
Edytowane przez mujer Czas edycji: 2015-09-17 o 17:27 |
|
|
|
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
Katja i Andriuszka my planujemy w przyszłym roku w październiku, ale to i tak bez wesela, jedynie przyjęcie będzie, tj. obiad, tort+ciasta, kolacja i pewnie jakieś zimne przekąski pomiędzy. W sumie będzie 40 osób, więc i tak trochę nas to będzie kosztować. Tzn. może nie nas, bo dostaliśmy od rodziców jednych i drugich i babci TŻ sporo kasy na ślub i wesele, także spora część jeszcze zostanie, ale to nie zmienia faktu, że wolałabym iść tylko do kościoła na ślub i do chaty
No ale z moim ojcem i matką TŻ to nie przejdzie I tak się wykłócali z nami o normalne, duże wesele z muzyką, tańcami, oczepinami etc. A my nie chcieliśmy, bo oboje nie cierpimy być w centrum uwagi. Decydujące o formie wesela okazało się być dziecko w drodze Bo dużo nie brakowało, żebyśmy dla świętego spokoju zgodzili się na pomysły rodziców.
|
|
|
|
#4263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z tym, że kwasy akurat mogą nie być dobre. |
|
|
|
|
#4264 |
|
Raczkowanie
|
ja - master skurczów - powiem:
- no spa/scopolan - zapodaj sobie magnez tylko z b6 bo najlepiej działa - docelowo można do 9 szt w ciąży przy dawce z magne b6 - lewy bok, nogi wyżej - kąpiel - w sensie wody tylko żeby zakryło przy siedzeniu do poziomu nerek i woda chłodna - nie ciepła!! - leżeć i leżeć... jak nie możesz no spa to nienajlepiej, jestes na no spa uczulona czy na jej rozkurczowy skladnik?? ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- mujer sylwoha jak ja byłam w ciąży to pamiętam że kiedyś był mit że KUBUSIA nie można w ciąży pić coś tam rzekomo ma w składzie...np. nie wolno niby jeść malin - ale to bzdet - nie wolno pić naparu z liści malin bo to de facto nawet na patologii jak się leży z ciążą po terminie już to każą kupić i sobie pić ![]() nie poleca się takich rzeczy jak tatar itd - ale to wiadomo tak jak mujer pisała chodzi o źródło... ale np. słyszałyście o ananasie?! rzekomo ma jakiś składnik że działa poronnie hehe rozbawiło mnie to bo niewiem ile by trzeba było wrąbać ananasów ... kontener?
|
|
|
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
Mujer wiec wlasnie dlatego zjadlam tatara
![]() A kwasy pierwszy raz i to dosc malo- wiec mysle ze nic mi nie bedzie- zwlaszcza ze na pietach jestem gruboskorna :p Haha dzis sok z ananasa wyciskalam :p |
|
|
|
#4266 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No bo to jest tak, że po pierwsze: masę rzeczy ludzie przekręcają na zasadzie: powiedział specjalista, że ekstrakt z ananasa może działać skurczopędnie, koleżanka koleżance natomiast już przekazała, ze ananas wywołuje poród Głuchy telefon w formie klasycznej. A dwa, że często chodzi o osobnicze reakcje. Trzy, że o kumulację czynników. Weźmy, że wypijesz sok z ananasa, smoothie z dużą ilością pietruchy i łykniesz urosept = no i skurcze są u Ciebie, a u mnie np. nie ma. Ja dlatego myślę, że co się da warto eliminować na wszelki wypadek. No i są też niektóre naprawdę niewskazane nawet ziółka: http://rozanski.li/?p=398 (to stronka zielarskiego guru) I tak: trochę rozmarynu w rosole jest ok, ale jeśli ma się np. problem skurczowy, to rozmaryn może coś podziałać. |
|
|
|
|
#4267 |
|
Zadomowienie
|
Olalam porządki w szafie .. tylko poukładalam na 2 półkach bo jak za miesiąc będziemy mieli 3 szafę to i tak cześć rzeczy tam przeniose wiec bez sensu po2 robota .. ogarnęłam na szybko całe mieszkanie i zaraz pierwsza miłość
![]() jakieś sposoby na katar ? Normalnie kapie mi z nosa :/:/
|
#4268 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane
Jestem już po wizycie i melduję, że:1) dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej dla kobiet w ciąży, żeby ten cukier mieć pod kontrolą(a w zasadzie jutro mam dostać, bo chodzę prywatnie i gin mi załatwi z poradni ginekologicznej ze szpitala, żebym nie musiała płacić za wizytę - jemu to wygląda na mało zaawansowaną cukrzycę, ale powiedział, że woli, żeby specjalista zerknął na moje wyniki i ustalił, co dalej.2) młody waży prawie 900 g nie pamiętam ile dokładnie, ale ogólnie wymiarami przyspieszył o tydzień i teraz nie wiem, czy mam w końcu mówić, że to 25 czy 26 tydzień ![]() 3) dziewczynki z niego na pewno już nie będzie, był rozkraczony jak żabka i jajka mu dyndały na przemian z siusiakiem ![]() 4) cała reszta jest super, szyjka nadal ma około 3-3,5 cm, czyli krótka, ale się trzyma. 5) za miesiąc idę na zwolnienie ![]() No i chyba wszystko, nadrobię was później, bo młody mnie wzywa do zabawy Będziemy budować Heńka z Carsów heheehe![]() P.S. Witam nową mamuśkę siadaj i gadaj, w końcu im nas więcej, tym weselej
|
#4269 |
|
Zadomowienie
|
Ogólnie i dobrze że postawiliscie na swoim
to ma być Wasz dzień wiec macie prawo zorganizować go po swojemu )---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cień to witaj w klubie z ta cukrzyca sama jestem pewna co mi powie ten diabetlog.. Jakby gin Ci nie załatwił skierowania to bez problemu rodzinny wypisze ![]() No i gratuluję dużego chłopca
|
#4270 |
|
Raczkowanie
|
cienwiatru gratuluję...
a ja mam schizy... leżę przy kompie z detektorem niemal na stałe... ![]() serducho wyłapuję że tak powiem pod majtkami i upierdliwie kołacze mi się myśl w głowie... "zostań tam, zostań malutki"...nie boli mnie nic, nie czuje skurczy dziś nie stawiał mi się brzuch ale mały dziś bardziej leniwy.... i jakoś mi .... dziwnie, inaczej... |
|
|
|
#4271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4272 |
|
Zadomowienie
|
Lobo nie przyciągaj czarnych myśli !!! Musi być dobrze
![]() Chyba mam gorączkę :/ nie umiem termometru znaleźć :/ Jutro ma przyjechać rano facet wyprać nam narożnik .. jestem ciekawa efektu
|
#4273 |
|
Wtajemniczenie
|
Złożyliśmy łóżeczko
zdjęcia nie najlepsze ale łóżeczko na żywo wygląda bardzo ładnie, jest stabilne i ciężkie z jednej strony przy rogu ma małą wadę - chyba było lekko pukniete przy transporcie, ale praktycznie nie widać tego po zlozeniu.
|
#4274 |
|
Zadomowienie
|
Lobo jak jest lepiej to myśl pozytywnie!
|
|
|
|
#4275 |
|
Wtajemniczenie
|
Łóżeczko
|
#4276 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaa wkurzyłam się, elegancko nadrobiłam, pocytowałam Was i wyskoczył błąd
![]() Gratuluję udanych wizyt Witam nową mamusię ![]() Zaraz wkleję zdjęcie zakupów ![]() Cienwiatru łóżeczko super ![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Zakupy ![]() Łupy z lumpa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Koszule ![]() ![]() Zakupy z apteki (nie robiłam zdjęć art higienicznych i kosmetyków )![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4277 |
|
Zadomowienie
|
ogólnie -macie rację że robicie po swojemu
|
|
|
|
#4278 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc też niedługo odpalam ![]() Ja nie pomogę... zazwyczaj czekam aż sam minie. Mąż lubi psikać do nosa, ale ja nienawidzę i mi gorzej po tym ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że idziesz do poradni, bo lepiej to skonsultować i być pod opieką lekarza w razie czego No i fajnie, że za wizytę nie będziesz płacić ![]() Miesiąc szybko zleci i będziesz z nami już na dłużej ![]() Cytat:
Mała też ma czasem gorsze dni i mniej się rusza, więc to normalne. Rozumiem, że się niepokoisz, ale na pewno wszystko jest dobrze, a stres sama wiesz, że nie jest naszym przyjacielem. No jeszcze Ci gorączki brakuje :/ Mam nadzieję, że się mylisz...
|
|
#4279 |
|
Zadomowienie
|
Jejuuuu jak ja.nie mam zdrowia iść na to wesele koleżanki ;(
|
|
|
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
Tz sa beznadziejni, tzn moj jest... poryczalam sie przez niego :/
Probowal przepraszac ale ja nie chce go sluchac, dwnerwuje mnie jego postawa, do tego stopnia ze dzis przestala mnie cieszyc ta ciaza. Jeszcze z tych nerwow caly brzuch jak kamien, pojade na ip niech mnie klada na oddzial. Bede miala swiety spokoj od niego. Tylko szkoda mi Hani zostawiac. Witam nowa mamusie I gratuluje udanych wizyt
|
|
|
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładne
![]() Cytat:
Koszule wyglądają super Reszta zakupów też super Ja też czekam na resztę paczek
|
|
#4282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do cukrzycy, to ja w ogóle jestem niezorientowana, o co chodzi...wiem, że powinno się odstawić słodycze i białe pieczywo, ale cała reszta - czarna magia...A ty na kiedy masz wizytę? Wiem, że pisałaś, ale wyleciało mi z głowy, przepraszam
|
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
ANI_QA to tak jak ja, nic kompletnie dziś nie zrobiłam ;/
Ja miałam plan zrobi wcześniej paznokcie, a maseczke swoją droga, ale pewnie nie wyjdzie to i to ![]() Tak, w aptece zrobiłam wczoraj koszyk z kosmetykami dla Lilci, tylko nie ma tam tego hippa na niepogodę, ale w takim razie chyba kupie z babydream w rossmanie, teraz w promocji jest, bo na allegro specjalnie tylko te 2 rzecZy musialabym zamówić ;/ z tego co patrzyłam to nivea ma krem na każdą pogodę niby na zimę też jest ok, ale jest droższy i może spróbuję najpierw babydream ![]() CIENWIATRU ale super wieści!! u mnie też córcia 3 raz potwierdzona ![]() Mam nadzieje, ze z tą cukrzyca nie będzie tak złe ![]() My widzę, że podobnie rodzimy, a moja Lila ma ponad 900 g, mam nadzieję, że nie będzie z niej klocek ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4284 |
|
Wtajemniczenie
|
Oenedue, evciap0 - piękne rzeczy
|
#4285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Staraj się nie denerwować, lepiej zignoruj i go przetrzymaj, ale nie denerwuj się, bo sama widzisz jak każde nerwy źle wpływają na nas teraz... Bądź silna dla dzieci. Faceta jak przetrzymasz, będzie miał więcej czasu do namysłu to zmądrzeje.
|
|
#4286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja dzisiaj gina pytałam, czy obstawia duże dziecko, ale powiedział, że skoro starszy urodził się z wagą 3 kg, to ten drugi, nawet jeśli będzie większy, to raczej powyżej 3,5 nie dojdzie oby hihihhi
|
|
#4287 |
|
Zadomowienie
|
Evciap0 super lupy
) słodziakiAndriuszka to nie idź .. powinna zrozumiec? Czubasek wczoraj miałam takie same myśli o ciąży .. ale szybko przeszly. Olej to ! Najlepsza terapia Cień ja idę do tego diabetloga w nast piątek .. i wiem tyle co Ty zobaczymy ![]() Czyli musze się z katarem przemeczyc.. Dziewczyny jaki miód najlepiej kupić lipowy spadziowy wielokwiatowy ? mam zamiar przygotować się na jesień
|
#4288 |
|
Wtajemniczenie
|
Ani_qa, mąż się śmieje, że jak już będę na wolnym, to nawet do kibelka będę z wizażem chodzić
![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Oenedue, miód to zależy jaki wolisz smak i konsystencję - ja aktualnie mam wielokwiatowy i ma płynną konsystencję - bardzo mi smakuje Tylko podobno przy cukrzycy miodu nie wolno... ale na razie się nie martwię, właśnie zjadłam małą chałwę...
|
#4289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie te kremy Hippa zamawiałam na all Ale gdyby nie to to pewnie bym kupiła Babydream. Widzę, że Sroka pisała, że Nivea jest ok poza tlenkiem cynku
|
|
#4290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak tż gada głupoty, to go na razie olej, bo i tak nie zmądrzeje od twoich nerwów, a szkoda dziecka stresować już w brzuszku nie wiem, o co konkretnie chodzi, ale najlepiej zachować spokój i po prostu przeczekać, jeżeli nie czujesz się na siłach z nim rozmawiać.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

No ale z moim ojcem i matką TŻ to nie przejdzie
I tak się wykłócali z nami o normalne, duże wesele z muzyką, tańcami, oczepinami etc. A my nie chcieliśmy, bo oboje nie cierpimy być w centrum uwagi. Decydujące o formie wesela okazało się być dziecko w drodze 
Głuchy telefon w formie klasycznej. A dwa, że często chodzi o osobnicze reakcje. Trzy, że o kumulację czynników. Weźmy, że wypijesz sok z ananasa, smoothie z dużą ilością pietruchy i łykniesz urosept = no i skurcze są u Ciebie, a u mnie np. nie ma. 

nie pamiętam ile dokładnie, ale ogólnie wymiarami przyspieszył o tydzień i teraz nie wiem, czy mam w końcu mówić, że to 25 czy 26 tydzień 

i upierdliwie kołacze mi się myśl w głowie... "zostań tam, zostań malutki"...