Mamy marzec 2016. Część II - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-17, 19:54   #3061
misia880
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część II

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
pamiętacie mnie jeszcze? U mnie nie za wesoło. Teściowa się rozszalała. Normalnie mam dość ;(
Hej hej

Opowiadaj co Cie gryzie

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 20:00   #3062
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Jednym słowem - ciągła krytyka mojej osoby. A to co jem/ ile/ kiedy. Że jestem za szczupła (15tc) - a noszę luźniejsze bluzki to aż tak brzuch nie jest widoczny. Wiadome, że jak ubiorę obcisłą bluzkę to i brzuch sterczy... No wszystko, wszystko po kolei. Coś czuję, że długo na macierzyńskim nie pobędę. Byleby się wyrwać znów do pracy, migiem odłożyć kasę i uciekać na swoje-swoje. Inaczej chyba sobie kupię przyczepę i się rozstawię na działce...

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

a to ciuchy nie takie (ona teraz się odmładza m.in przez ubiór, makijaż...), fryzurę mogłabym miec lepszą. No wszystko po kolei.

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 20:04   #3063
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Jednym słowem - ciągła krytyka mojej osoby. A to co jem/ ile/ kiedy. Że jestem za szczupła (15tc) - a noszę luźniejsze bluzki to aż tak brzuch nie jest widoczny. Wiadome, że jak ubiorę obcisłą bluzkę to i brzuch sterczy... No wszystko, wszystko po kolei. Coś czuję, że długo na macierzyńskim nie pobędę. Byleby się wyrwać znów do pracy, migiem odłożyć kasę i uciekać na swoje-swoje. Inaczej chyba sobie kupię przyczepę i się rozstawię na działce...

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

a to ciuchy nie takie (ona teraz się odmładza m.in przez ubiór, makijaż...), fryzurę mogłabym miec lepszą. No wszystko po kolei.
wies co > WSPÓLCZUJE
ale ja bym jej chyba powiedziała, żeby się odczepiła serio

co ją Twój brzuch obchodzi... jezu niecierpie takich upierdliwych babc życze Ci dużo cierpliwości i wytrwalości i MUSISZ BYĆ TWARDA NIE DAJ SIĘ

Stary 2015-09-17, 20:04   #3064
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie, że pamiętamy. Poproś męża żeby z nią porozmawiał. Przecież nie możesz denerwować się w ciąży ani uciekać do pracy i zostawiać dziecko z taką zołzą. Niech pilnuje swoich spraw. Ona miała szansę być w ciąży więc niech trzyma się z daleka od Twojego brzucha!!!! Starucha jedna!!!! Powiedz jej, że lekarz Ci powiedział, że tyjesz idealnie i dziecko jest zdrowe. Nie musisz być obrośnięta w tłuszcz żeby ona widziała, że jesteś w ciąży!!!! Daj mi jej adres to jej nakopiemy!!!! trzymaj się i olej babę!!!!!
Stary 2015-09-17, 20:11   #3065
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
wies co > WSPÓLCZUJE
ale ja bym jej chyba powiedziała, żeby się odczepiła serio

co ją Twój brzuch obchodzi... jezu niecierpie takich upierdliwych babc życze Ci dużo cierpliwości i wytrwalości i MUSISZ BYĆ TWARDA NIE DAJ SIĘ
Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Pewnie, że pamiętamy. Poproś męża żeby z nią porozmawiał. Przecież nie możesz denerwować się w ciąży ani uciekać do pracy i zostawiać dziecko z taką zołzą. Niech pilnuje swoich spraw. Ona miała szansę być w ciąży więc niech trzyma się z daleka od Twojego brzucha!!!! Starucha jedna!!!! Powiedz jej, że lekarz Ci powiedział, że tyjesz idealnie i dziecko jest zdrowe. Nie musisz być obrośnięta w tłuszcz żeby ona widziała, że jesteś w ciąży!!!! Daj mi jej adres to jej nakopiemy!!!! trzymaj się i olej babę!!!!!
dzięki dziewczyny . Ona przy Mężu jest idealną mamusią. Jak mu mówię, że mi przykro, że się mnie czepia itp to rzadko Mąż coś robi z tym (bo przecie idealna mamunia). Jeśli jest świadkiem na tzw własne oczy to wiadomo- reaguje, staje za mną murem. Ale czasem jak mu opowiadam to jest na zasadzie "a nie przejmuj się/ a czepiasz się". Może i jestem przewrażliwiona, ale kurde no.
Jej córka będąc w ciązy z drugim dzieckiem przytyła 20 kg. Także nie wiem, ja chyba ze 30 powinnam przybrać?

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 20:24   #3066
Bonku
Wtajemniczenie

Nie wiem co to kiszka ziemniaczana

Diablica masz córeczkę teraz do pary synek to świetnie! Miałaś w rodzinie ' niegrzecznych' chłopców ze jesteś anty? Ja natomiast sobie córki nie wyobrażam i tez będę musiała dluugo sie przyzwyczajać jesli to ona siedzi w brzuchu

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Nieznajoma wspolczuje teściowej... Mu budujemy dom kolo teściów niby swoje ale pod okiem 'mamusi' i często gęsto zastanawiam się jak to bedzie, ale pamiętaj na wszystko jest rozwiązanie, a moze jakos jej głupio odpowiadaj, nie widać? Malo tyje? Dziękuję za komplement!! To super a martwilam sie ze nigdy nie zrzucę ciążowych kilogramów oby tak dalej
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 20:26   #3067
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Zdarzają się oferty full wypas. Całe łóżeczko "ubrane" w jednym kolorze. Chodzi mi o to czy dziewczyny będą stawiały na minimalizm łatwy do utrzymania w czystości czy łóżeczko dla prawdziwej księżniczki/księcia [COLOR="Silver"]
aaaa ok. Nie jestem jeszcze na tym etapie

Cytat:
Powiedz jej, że niech każdy lepiej pilnuje swojego brzucha. A jak po ciąży wrócisz szybko do swojej wagi to też będzie źle? Moja teściówka też ma takie jazdy, ale na szczęście nie muszę z nią mieszkać
edit: w sumie ja jestem w 13+2 i nadal nic nie przytyłam. Nie wiedziałam, że to może być dziwne dla ludzi.

Edytowane przez Kate Noir
Czas edycji: 2015-09-17 o 20:29
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 20:35   #3068
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczyny . Ona przy Mężu jest idealną mamusią. Jak mu mówię, że mi przykro, że się mnie czepia itp to rzadko Mąż coś robi z tym (bo przecie idealna mamunia). Jeśli jest świadkiem na tzw własne oczy to wiadomo- reaguje, staje za mną murem. Ale czasem jak mu opowiadam to jest na zasadzie "a nie przejmuj się/ a czepiasz się". Może i jestem przewrażliwiona, ale kurde no.
Jej córka będąc w ciązy z drugim dzieckiem przytyła 20 kg. Także nie wiem, ja chyba ze 30 powinnam przybrać?
Musisz nauczyć się ją ignorować. Pewnie chciałaby jak najlepiej dla swojego wnuka ale musisz jej jasno dać do zrozumienia, że Ty jesteś jego mamą i sama wiesz co jest dla niego najlepsze! Czasy się zmieniły i tak jak ona zaczyna się teraz odmładzać, tak Ty masz prawo stosować się do nowych zaleceń lekarzy, położnych, znajomych, a nie postępować tak jak ona by to zrobiła 30 lat temu

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Namówiłam męża na woombie, na początek wystarczy nam prześcieradło i właśnie to "cudo".
Głowa mi pęka idę spać.. Dobranoc Piękne Kobietki!! Kolorowych snów!!
Stary 2015-09-17, 20:35   #3069
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek2507 Pokaż wiadomość
ja obejrzałam i popłakałam się strasznie przykro mi się zrobiło i żal mi rodziców i dzieciątka

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
Witam po usg, wg pani doktor chłopak jak się patrzy a ja wyrodna matka jestem bo mi się smutno zrobiło że jednak nie kolejna dziewczynka wracałam z córką z wizyty i o mało nie płakałam.

najfajniejsze że wszyscy mówili że na chłopaka wygląda ta ciąża.

Mały ma crl 10 cm i wg tego na dziś mamy 15t6d.

Pani doktor powiedziała że to między nogami to na pewno nie pępowina bo sprawdziła na przepływach.

Ale na 100% potwierdzi za 4 tyg.

Kolorujcie na niebiesko.

Ciuszki będę miała od kuzynek od strony męża więc to nie problem a mój tata dumnie zapowiedział że wnukowi wózek kupi. Wszyscy się cieszą a ja nie
No ja Cię trochę rozumiem, bo też tak to przyjmę, choć ostatnio walczę ze sobą i trochę mi się zmienia. Lada dzień oswoisz się z tą myślą i będziesz się cieszyć, że zdrowe, duże i najlepsze na świecie. I nie jesteś żadną wyrodną matką!!! Każdy ma jakieś swoje pragnienia i preferencje, masz do nich prawo. Pójdziesz na zakupy, popatrzysz na śliczne rzeczy dla chłopca, to bardzo działa na wyobraźnię i mi pomogło w zaakceptowaniu faktu, że może być chłopiec. Polecam i głowa do góry, jeszcze będziesz się dziwić, że chciałaś dziewczynkę

Cytat:
Myślałam, że mojemu mężowi podoba się imię Hania bo nie protestował, a dziś powiedział, że bardziej podoba mu się Olga
No a Ty jak na Olgę? Bo w Twoich propozycjach tego imienia nie było

Cytat:

Jezuuu.. Jak ja nie cierpię takich ludzi! Nie dołuj się i pamiętaj, że takiej nie dogodzisz. Tacy ludzie po prostu lubią narzekać, lubią komuś pokazać, że wiedzą lepiej, nawet jeśli to gunwo prawda. Nie psuj sobie babą humoru, bo nic tym nie zyskasz. Co byś nie zrobiła i tak będzie na coś marudzić, więc po prostu trzeba olać. I postawić męża do pionu! Nie ma, że przesadzasz. Jest Ci źle, on ma to rozumieć i porozmawiać z matką. Wytłumaczyć, że Ciebie jej komentarze nie interesują, ważysz idealnie, ubierasz się tak jak Wam się podoba i koniec kropka. Nie ma dyskusji.
Głowa do góry i nie pozwól żeby Ci wredna baba wchodziła na głowę, odszczeknij się czasem, może zrozumie, że się zagalopowała.
Stary 2015-09-17, 20:36   #3070
Gosiaczek2507
Zadomowienie

GG do Gosiaczek2507

nieznajoma0 ja na razie mam spokój z teściową i oby tak zostało że się nie wtrąca chociaż wkurza mnie czasem bo twierdzi że za mało jem lub nic nie jem, ale TŻ jej powiedział że to moja sprawa i moje dziecko i jeśli lekarz stwierdził że wszystko w porządku to znaczy że wystarczająco się odżywiam. a praktycznie jak ciągle wymiotowałam to mało jadłam fakt ale nie miałam ochoty na jedzenie, ale coś zawsze się zjadło także dzidziuś ma już 13 cm więc chyba rośnie i dobrze go karmie;d także nie daj sie;d

blog

http://tworczoscgosiaczka.blogspot.com/
Gosiaczek2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 20:50   #3071
nessea
Raczkowanie

Cytat:
Musisz nauczyć się ją ignorować. Pewnie chciałaby jak najlepiej dla swojego wnuka ale musisz jej jasno dać do zrozumienia, że Ty jesteś jego mamą i sama wiesz co jest dla niego najlepsze! Czasy się zmieniły i tak jak ona zaczyna się teraz odmładzać, tak Ty masz prawo stosować się do nowych zaleceń lekarzy, położnych, znajomych, a nie postępować tak jak ona by to zrobiła 30 lat temu

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Namówiłam męża na woombie, na początek wystarczy nam prześcieradło i właśnie to "cudo".
Głowa mi pęka idę spać.. Dobranoc Piękne Kobietki!! Kolorowych snów!!
Mysle ze bedzie idealne. Przypomnialo mi sie ze moj synek jak sie urodzil to sporo plakal. Polozna czasami brala go do siebie, zebym sie zdrzemnela i ktoregos razu przywiozla go w tym mini lozeczku, tak jakby przykrytego pieluszka tetrowa, ale boki pieluszki byly wlozone pod materac. Potem stsowalismy ten myk w domu i pomagalo. Polozna mowila ze dziecko pod koniec ciazy w brzuszku ma malo miejsca, a jak sie rodzi to ma duzo przestrzeni i moze je to przerazac. Takze takie 'scisniete' dzieciatko czuje sie bardziej komfortowo. Nie wiedzialam jednak ze jest cos takiego jak - woombie
Stary 2015-09-17, 21:11   #3072
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

No to chyba czas na mnie. Wezmę książkę do łóżka, więc znając życie za 5 minut będę spać Dobranoc!
Stary 2015-09-17, 21:13   #3073
_polly_
Zakorzenienie

Ja ziewam od 30 minut, ale chciałam odcinek serialu dokończyć. Dobranoc.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 21:20   #3074
diablica071086
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Diablica masz córeczkę teraz do pary synek to świetnie! Miałaś w rodzinie ' niegrzecznych' chłopców ze jesteś anty? Ja natomiast sobie córki nie wyobrażam i tez będę musiała dluugo sie przyzwyczajać jesli to ona siedzi w brzuchu

-
Może nastawiłam się na dziewczynkę bo jakoś szans na faceta nie wiedziała ja mam jedną siostrę a mąż 3 w dodatku mamy córkę a ostatnia ciąża też była żeńska( Kasia*) więc nie było innej opcji jak dziewucha a tu coś między nogami

Teściową należy słuchac jednym uchem a wypuszczac drugim. Moja jak czasem coś palnie to nie wiem płakac czy się śmiac.

Od 15 min wieje tak że słychac wiatr hulający po mieszkaniu, a biedne drzewka na dworze gną się jak diabli dobrze że mają słupki. Mam nadzieje że nic z pola nie nawieje mi na auto. Nie ma to jak takie przedmieścia z jednej strony bloki a z drugiej pole. Na szczęście zaczynają po drugiej stronie też budowac.
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 21:21   #3075
misia880
Zakorzenienie

Ja tez ogladalam serial :p
Jakos mi niedobrze i glowa mnie rozbolala..

To woombie jest na prawde takie dobre? Hmm tak sie zastanawiam czy nie trudno byloby potem odzwyczaic dziecko od tej ciasnoty?

Stary 2015-09-17, 21:24   #3076
diablica071086
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość
Mysle ze bedzie idealne. Przypomnialo mi sie ze moj synek jak sie urodzil to sporo plakal. Polozna czasami brala go do siebie, zebym sie zdrzemnela i ktoregos razu przywiozla go w tym mini lozeczku, tak jakby przykrytego pieluszka tetrowa, ale boki pieluszki byly wlozone pod materac. Potem stsowalismy ten myk w domu i pomagalo. Polozna mowila ze dziecko pod koniec ciazy w brzuszku ma malo miejsca, a jak sie rodzi to ma duzo przestrzeni i moze je to przerazac. Takze takie 'scisniete' dzieciatko czuje sie bardziej komfortowo. Nie wiedzialam jednak ze jest cos takiego jak - woombie
U nas sprawdziło się mocne rożkowanie właśnie tetrą i później obwiązywanie szeroką tasiemką, kuzynka męża tak z 4 miesiące tak bandażowała swoje dziewczynki.
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 21:46   #3077
nina1406
Wtajemniczenie

Wieczorkiem poszliśmy z mężem do kina na Karbale - film warty obejrzenia.
Co do teściowej to moja okazała się sympatyczniejsza i bardziej się o nas troszczy i martwi niż moja mama. Niestety tak wyszlo. Nie warto w ogole przejmować się takimi uwagami bo chce po prostu wyprowadzić człowieka z równowagi. Trzeba mieć nadzieję że z czasem jej przejdzie ;-) rób swoje i niczym sie nie przejmuj
Dzięki za odpowiedzi w sprawie szczepionki przeciw grypie. Zapytam się jeszcze poloznej czy warto ale raczej nie będę sie na nia nastawiac. Nie jestem jakimś chorowitkiem lapiacyn przeziębienia wiec moze i w tym roku tak będzie.
A tym czasem dobranoc :-*

Pani magister dietetyki
nina1406 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 22:24   #3078
Bonku
Wtajemniczenie

Ja mysle ze takie woombie można za pomocą rożka czy czegos innego zrobić bo to drogie rzeczy
Stary 2015-09-18, 02:18   #3079
magda16262
Zadomowienie

Ale wam zazdroszcze ja od 2 nie spie,bol gardla taki ze przełykac nie moge katar i w dodatku goraczka. Rano wyciagam karte do lekarza rodzinnego bo nic z tego nie bedzie dobrego

---------- Dopisano o 02:18 ---------- Poprzedni post napisano o 02:09 ----------

Zrobiłam sobie maliny zaraz wypije musze sie dobrze wypocic.
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 05:57   #3080
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Ale Cię wzięło :/

Chyba rzeczywiście powinnaś pójść, żeby coś gorszego z tego nie wyszło. Jednak pogoda robi się zdradliwa, w dzień gorąco ale w nocy już zamykam okno, bo marznę. Łatwo teraz o jakieś choróbsko.

---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:42 ----------

Cytat:
Ja mysle ze takie woombie można za pomocą rożka czy czegos innego zrobić bo to drogie rzeczy

Też myślę, że da się to obejść choć to oczywiście wygoda, zamiast owijać i wiązać, zasuwasz zamek i gotowe. Ale juz widzę minę TŻ jakbym mu taki kokon za 150 czy 190zl pokazała

---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ----------

Cytat:
Może nastawiłam się na dziewczynkę bo jakoś szans na faceta nie wiedziała ja mam jedną siostrę a mąż 3 w dodatku mamy córkę a ostatnia ciąża też była żeńska( Kasia*) więc nie było innej opcji jak dziewucha a tu coś między nogami.

No to super, że w takim babińcu będzie jakiś chłopak! U mnie w najbliższej rodzinie też same dziewuchy + mój brat i jeden kuzyn. Reszta to 7 bab nasze dzieciaki to też 5 dziewczyn. Jak w końcu urodził się chłopak to była miła odmiana, no i wprowadził trochę równowagi do tego towarzystwa naprawdę zobaczysz, że jeszcze się będziesz cieszyć
Stary 2015-09-18, 06:18   #3081
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość

ymmm może zadam głupie pytanie. Jak ma się jedno do drugiego? Jest jakaś zależność?
Ryzyko śmierci łóżeczkowej wzrasta gdy niemowlak przykrywany jest kołdra, ma poduszkę, mnóstwo koców, ochraniaczy poduszek i wszystkiego tego, co może powodować uduszenie podczas snu

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Cytat:
Jasne że można. W Sr uczyli też jak zrobić otulacz ze zwykłego kocyka

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 06:22   #3082
wykalacka
Zadomowienie

współczuje przeżyć z teściową, my widujmy si czy z teściami czy z moimi rodzicami ok. 2 razy w miesiącu, także nawet nikt nie ma czego skrytykować, bo nie wie jak jest, jakoś każdy neutralnie do tego podchodzi, w końcu jesteśmy dorośli

Mnie jakoś przerażają te wszystkie gadżety, o których piszecie jakieś woombie, to coś do szumienia itp. mam nadzieję, że obędę się bez takich gadżetów i nikt nie wpadnie na pomysł obdarowywania nas czymś podobnym

U mnie jutro w jednej galerii jest jakby dzień dla kobiet w ciąży i malutkich dzieci, mam nadzieję że załapię się na bezpłatne usg 3/4d

a w październiku targi dziecięce, zastanawiam się czy warto na to iść
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 06:25   #3083
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
a w październiku targi dziecięce, zastanawiam się czy warto na to iść
Chodzi o happy babby? Byłam w zeszłym roku i okazało się to stratą czasu bo większość stoisk była już dla starszych dzieci

Ignaś 11.03.2016
Stary 2015-09-18, 06:27   #3084
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Witam po usg, wg pani doktor chłopak jak się patrzy a ja wyrodna matka jestem bo mi się smutno zrobiło że jednak nie kolejna dziewczynka wracałam z córką z wizyty i o mało nie płakałam.

Pani doktor powiedziała że to między nogami to na pewno nie pępowina bo sprawdziła na przepływach.

Kolorujcie na niebiesko.

Ciuszki będę miała od kuzynek od strony męża więc to nie problem a mój tata dumnie zapowiedział że wnukowi wózek kupi. Wszyscy się cieszą a ja nie
W pierwszej chwili jak się dowiedziałam, też byłam troszkę zawiedziona, że drugi synek a wczoraj przeszła mi myśl, że gdyby się nagle odmieniło to ciężko było by mi się przestawić na dziewczynkę bo tak strasznie się już przyzwyczaiłam i cieszę z synka.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 06:44   #3085
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Chodzi o happy babby? Byłam w zeszłym roku i okazało się to stratą czasu bo większość stoisk była już dla starszych dzieci
tak to chyba to, czyli jednak nie warto?
W ten weekend też są targi w Akpolu, koleżanka mówiła, że była na czymś podobnym i kupiła fotelik 140zł tanie niż normalnie, ale nie chce mi się tam jechać, bo narazie żadnych zakupów nie planuję

A z której części jesteś? Ja z Podolan

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
W pierwszej chwili jak się dowiedziałam, też byłam troszkę zawiedziona, że drugi synek a wczoraj przeszła mi myśl, że gdyby się nagle odmieniło to ciężko było by mi się przestawić na dziewczynkę bo tak strasznie się już przyzwyczaiłam i cieszę z synka.
U mnie też synek, ale jeszcze nie nastawiam się na 100%. Taką informację przyjmę za najbardziej pewną chyba po połówkowym dopiero
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 06:52   #3086
Bonku
Wtajemniczenie

Wykalacka a w której galerii u Ciebie bedzie to usg? Moze to leci fala po Polsce i ja u siebie tez sie zalapie
Stary 2015-09-18, 06:55   #3087
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
tak to chyba to, czyli jednak nie warto?
W ten weekend też są targi w Akpolu, koleżanka mówiła, że była na czymś podobnym i kupiła fotelik 140zł tanie niż normalnie, ale nie chce mi się tam jechać, bo narazie żadnych zakupów nie planuję

A z której części jesteś? Ja z Podolan
Z Wildy
Ja też nie planuję konkretnych zakupów wiec się nigdzie nie wybieram

Ignaś 11.03.2016
Stary 2015-09-18, 07:00   #3088
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Wykalacka a w której galerii u Ciebie bedzie to usg? Moze to leci fala po Polsce i ja u siebie tez sie zalapie
Jak byłam w pierwszej ciąży to była taka akcja w Auchan. Ale nie byłam.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 07:00   #3089
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nina1406 Pokaż wiadomość
końcówka serialu była dzisiaj straszna... nie mogę opanować płaczu
to moze nie bede powtorki dzis ogladac
Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
A ja już ze trzy razy oglądałam filmik, który Malinka rano podesłała bardzo mi się spodobał
miło

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Melduję się po genetycznym! Z Dzieciem jest ok, wszystkie wyniki w normie Chociaż mam wątpliwości, bo wiadomo, że to tylko 80% pewności. Nie muszę już leżeć, mam się po prostu oszczędzać Po krwiaku jest resztka, ale nie powinno to już zagrażać dziecku.
Ostatnio nie zaglądałam bo miałam parszywy humor. Jutro w końcu planuję poszwędać się po lumpach

to tak jak ja. Sama uwielbiam mc jednak mojemu dziecku będę wpajać, że jedzenie w mc to "zło". Oczywiście jak pojedzie z wycieczką to spoko, wszystko jest dla ludzi, ale nie chcę by dziecię myślało, że jedzenie w mc to norma.

Nigdy się nie szczepiłam, a grypy nie miałam od dobrych paru lat. Wszyscy moi znajomi co po raz pierwszy się zaszczepili to ok 2 tyg później przeszli najgorszą grypę w ich życiu. Ja bym nie ryzykowała.
za wizytę
Cytat:

Kolorujcie na niebiesko.

super, że z dzieckiem wszystko ok
a do myslli o synku szybko sie ptrzyzwyczaisz

mi jak jutro zmieni plec to bedzie trudno sie przestawiac ale najwazniejsze zeby zdrowe bylo, a czy bedzie siusiak czy cipuszka to juz sprawa drugorzedna

Cytat:

dziewczyny juz wszystko napisaly, to nie bede sie powtarzac.
Napisze tylko BADZ DZIELNA< dasz rade z tesciowa, dla malucha

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
Ale wam zazdroszcze ja od 2 nie spie,bol gardla taki ze przełykac nie moge katar i w dodatku goraczka. Rano wyciagam karte do lekarza rodzinnego bo nic z tego nie bedzie dobrego

---------- Dopisano o 02:18 ---------- Poprzedni post napisano o 02:09 ----------

Zrobiłam sobie maliny zaraz wypije musze sie dobrze wypocic.
biedna lec do lekarza dzis

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Ryzyko śmierci łóżeczkowej wzrasta gdy niemowlak przykrywany jest kołdra, ma poduszkę, mnóstwo koców, ochraniaczy poduszek i wszystkiego tego, co może powodować uduszenie podczas snu

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Jasne że można. W Sr uczyli też jak zrobić otulacz ze zwykłego kocyka
nawet nie wiedzialam o tej smierci lozeczkowej ze tak jesr
Stary 2015-09-18, 07:11   #3090
Abii84
Rozeznanie

witam z rana, po 6tej zaliczyłam laboratorium i zrobiłam sobie badania na poniedziałkową wizytę, a teraz myślę, czy by się jeszcze nie przespać, bo w nocy trochę wariowaliśmy zamiast spać :P a wieczorem mam imprezę i boję się,że zasnę o 19 ;( tak więc życzę miłego dnia, idę poczytać książkę i pewnie się zdrzemnąć, zajrzę do was później
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości