Mamusie lutowe - część II - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-17, 20:34   #841
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe - część II

Cytat:
Napisane przez tygryszek Pokaż wiadomość
Chyba właśnie poczułam synka

ide spac dziewczyny, trzeba nabrac sil bo jutro do pracy. co prawda tylko na 4h ale jednak. pozniej spotkanie ze znajomymi w knajpie z placem zabaw, pozniej pakowanie, w sobote rano do rodzicow zostawić córe i ruszamy na wesele i wracamy w niedziele. takze nie wiem ile uda mi sie Was nadrobic chociaz ja maniak jestem internetowy wiec pewnie bede przynajmniej czytac

jakby co to trzymajcie kciuki jutro, ale jeszcze rano z pracy sie przypomne, nic sie nie martwcie
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 21:18   #842
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Chyba mi właśnie mysz wlazła do domu przez uchylone drzwi od tarasu...jutro będę trutki rozkladac...
ja po to sprowadziłam kota do domu ;-) trafiało mnie jak przy otwartym oknie, drzwiach ładowały się do domu. A teraz jak jakaś nierozsądna wejdzie to czeka na nią niespodzianka

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

A w ogóle to oglądałam dzisiaj od początku to 600 gram naszego szczęścia i ryczałam od początku, a na końcu to już w ogóle...jak któraś oglądała to wie dlaczego
mowa o tym serialu tvp?
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 21:27   #843
Basieku1
Raczkowanie

wchodzę tutaj codziennie wieczorami i nie nadążam tyle piszecie

na początku gratuluję udanych wizyt

również oglądam ten serial na tvp i powiem szczerze, że mnie czasem też zdarza się popłakać
Basieku1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 21:50   #844
figa84
Zakorzenienie

Cytat:

A w ogóle to oglądałam dzisiaj od początku to 600 gram naszego szczęścia i ryczałam od początku, a na końcu to już w ogóle...jak któraś oglądała to wie dlaczego
mowa o tym serialu tvp?

Ja taki oddział widziałam na żywo, tego się nie da opisać a serial pokazuje tylko malutką część tego.

Edytowane przez figa84
Czas edycji: 2015-09-17 o 21:55
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 05:45   #845
agaczilla21
Zakorzenienie

hej wstaliśmy przed 6, dzieci po śniadaniu, jak przed bo chcę przy okazji badania zrobić...o 7 wychodzimy do sklepu, potem na jednego busa, potem drugiego i na 8.30 spokojnie bedziemy na miejscu
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 05:59   #846
Magdzinska85
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny Nie było mnie tutaj 2 dni a postów tyle że nie da rady tego nadrobić
Mam już badania połówkowe za sobą Trwało 35 min ale jestem teraz bardzooo spokojna i mogę pomału zacząć szał ubrańkowy

Tym dziewczynom które są z Krakowa i okolic polecam Panią Dr Nocuń, badanie robi bardzooo dokładnie, wszystko omawia, pokazuje, dostałam 10 zdj +1 3d i do tego płytkę. Warunki super i sama Pani Dr bardzo miła.

Sprawdzone jest wszystko: serduszko, nerki, twarz, wargi (brak zajęczej), żuchwa, pęcherzyk moczowy, policzone paluszki itd. i wszystko jest w najlepszym porządku

Termin mam na 10 lutego i zaczęty 20 tydzień

Dziewczyny każdej z Was życzę takiego miłego badania połówkowego

Edytowane przez Magdzinska85
Czas edycji: 2015-09-18 o 06:47
Magdzinska85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 06:32   #847
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magdzinska85 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny Nie było mnie tutaj 2 dni a postów tyle że nie da rady tego nadrobić
Mam już badania połówkowe za sobą Trwało 35 min ale jestem teraz bardzooo spokojna i mogę pomału zacząć szał ubrańkowy

Tym dziewczynom które są z Krakowa i okolic polecam Panią Dr Nocuń, badanie robi bardzooo dokładnie, wszystko omawia, pokazuje, dostałam 8 zdj +1 3d i do tego płytkę. Warunki super i sama Pani Dr bardzo miła.

Sprawdzone jest wszystko: serduszko, nerki, twarz, wargi (brak zajęczej), żuchwa, pęcherzyk moczowy, policzone paluszki itd. i wszystko jest w najlepszym porządku

a ile płaciłaś za badanie? Brałaś 3d?

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Okej jakoś nadrobiłam posty Nareszcie wracam do żywych jestem już w domu po miesiącu urlopu Czytaj normalny internet i mogę być aktywna w dyskusjach Na początek GRATULACJE mamuśki udanych wizyt ! U nas ciągle walka o imię ... musi być kompromis a to trochę potrwa i maleństwo w brzuszku nazywam Balbinką jakoś muszę do niej mówić Samochodem zapakowanym po dach przytargałam wózek od siostry wymaga lekkiego odświeżenia ale jest w dobrym stanie 3 w 1 To duża oszczędność choć nie jest moim wymarzonym ale to nie o to chodzi masę ciuszków tylko muszę posegregować rozmiarami bo nie wiem ile mam czego no i zakupić coś od rodziców Nowe pieluszki termosiki odciągacz do pokarmu ręczniczki i rożki i zrobiło się strasznie dzidziusiowo w domu i pies zgłupiał do reszty . Apropos to pierwsza ciaża macica na przedniej ścianie ale czuję już delikatnie Balbinkę czasem mocniej Buziaki
Jejku masz strasznie już dużo, ja mam ręczniczek co dostałam od znajomej - siłą mi wcisnęła także narazie nic jaszcze nie kupuję, dopiero 17 tydz. leci mi
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-18, 06:47   #848
Magdzinska85
Rozeznanie

Wykalacka płaciłam 300 zł, ale wydaje mi się że na te badania nie można żałować pieniędzy bo są bardzo ważne Tam zawsze robią 3d...i na płytce jest nagrane całe usg

Edytowane przez Magdzinska85
Czas edycji: 2015-09-18 o 06:49
Stary 2015-09-18, 07:05   #849
butterfly20
Zakorzenienie

U mnie i u męża nasi rodzice i rodzeńśtwo mają niebieskie, my też, więc nie ma opcji,żeby nasze dzieci miały inaczej))

Cytat:
Okej jakoś nadrobiłam posty Nareszcie wracam do żywych jestem już w domu po miesiącu urlopu Czytaj normalny internet i mogę być aktywna w dyskusjach Na początek GRATULACJE mamuśki udanych wizyt ! U nas ciągle walka o imię ... musi być kompromis a to trochę potrwa i maleństwo w brzuszku nazywam Balbinką jakoś muszę do niej mówić Samochodem zapakowanym po dach przytargałam wózek od siostry wymaga lekkiego odświeżenia ale jest w dobrym stanie 3 w 1 To duża oszczędność choć nie jest moim wymarzonym ale to nie o to chodzi masę ciuszków tylko muszę posegregować rozmiarami bo nie wiem ile mam czego no i zakupić coś od rodziców Nowe pieluszki termosiki odciągacz do pokarmu ręczniczki i rożki i zrobiło się strasznie dzidziusiowo w domu i pies zgłupiał do reszty . Apropos to pierwsza ciaża macica na przedniej ścianie ale czuję już delikatnie Balbinkę czasem mocniej Buziaki
Ślicznie z tą Balbinką

U nas Natalka/Tusia było powiedziane jeszcze zanim poznaliśmy płeć, także jak tylko się dowiedziałam to mówiłam do brzucha Tusia

Cytat:
Motyl też nie lubię spać sama mój tż chodzi na nadgodziny jak ma wolne od 18 do 2 w nocy ale mam psa i udaje że jestem dzielna i ze strachu zasypiam zazwyczaj
jakbym miała tak jak ty to też musiałabym być dzielna, ale rodziców mam 3 ulice obok, soł

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Gratki Dziewczyny za udane wizyty
My w 4 tygodniu mieliśmy pierwszą wizytę, karta ciąży założona w 6 jak pukało serduszko.
Ja juz coraz częściej czuje ruchy, ale cudownie!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
U nas tak samo z wizytami Gratulacje

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
Mamusie poczułam i ja delikatnie tak to na bank to jakie to przyjemne
Gratuluję!

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Przyjdzie i na Ciebie kolej, spokojnie
ja dzis np tez prawie nic nie czuje..

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

u moich rodzicow jest taka komibnacja oczu jak u Ciebie i TZ i moje rodzenstwo w liczbie 2 ma oczy niebieskie a ja brązowe
ale rzeczywiscie brązowy to kolor dominujacy, no ale genetyka to bardzo skomplikowana nauka wiec nie ma co sie wglebiac

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

ale Ty dopiero co byłaś, wiec wiesz, i tak jestes do przodu
a 16 jest do bani ja najbardziej lubie z rana, ale tym razem zapomnialam si eumowic..

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Nadrobilam ide obejrzec film i wszamac roszponke z pomidorami.
A pozniej ide w kime.
Niech ten czas szybko zleci i jutro polowkowe. Zeby tylko dzidzius byl zdrowy a reszta niech sie dzieje co chce

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Mami co u Ciebie i blizniaczek? Dawno sie nie odzywalas, daj znac jak tam Hania i Zosia

Ale jednak połówkowe to coś innego, bo to dokłądne badanie. Moja gin zawsze tak patrzy na chwilę czy wszystko ok, nie ma takiego stricte oglądania dla oglądania no i w sumie to popieram, bo niewiadomo jak z tym usg jest i jego szkodliwością. No ale, raz za czas by się chciało pooglądać

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 07:09   #850
lamia12344
Rozeznanie

Cytat:
Wykalacka płaciłam 300 zł, ale wydaje mi się że na te badania nie można żałować pieniędzy bo są bardzo ważne Tam zawsze robią 3d...i na płytce jest nagrane całe usg
Moja koleżanka ostatnio u niej robiła prenatalne... I faktycznie była bardzo zadowolona. Widać było od razu różnice w badaniu na NFZ i prywatnie. Przede wszystkim w jakości zdjęć i szczegółowości opisu.
Ja robiłam te pierwsze w Arce na Salwatorze i też jestem super zadowolona

19 dni do połówkowego!!!! Popatrzyłam na kalendarz a to już 18 września. A dopiero był czerwiec!!!! Ani się obejrzymy a tu będzie już luty i zaczniemy się rozsypywać jedna po drugiej

U nas kombinacja kolorków dosyć zbliżona. Ja mam oczy niebieskie, a mój M zielono-niebieskie, oboje jasna karnacja i takie nijakie szarobure włosy. Michał to z wyglądu cały tatuś- tylko oczy ma moje. Za to charakterek cała mamusia

Edytowane przez lamia12344
Czas edycji: 2015-09-18 o 07:14
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 07:22   #851
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
i pomyśleć, że za jakieś 3 miesiące będziemy pisać "ała dostałam w nerkę" "... w pęcherz"
No dokłądnie
Chociaż moje czasem tak mnie kopnie,że aż podskoczę. Dziwi mnie to strasznie, bo poprzednio na tym etapie to było takie bardziej głaskanie.

Co najlepsze- wczoraj oglądałam to 600 gram szczęścia, Tusia była obok i gadała ciągle,żedzidziusie, potem,że mamy w brzuszku dzidziusia i całowała i głaskała brzuch i dzieć wtedy kopnął. A ona to musiała poczuć, bo powiedziała,że kopnął. Także ja nie wiem co z tym moim łożyskiem na przodzie, ale w niczym nie przeszkadza

To normalnie będzie mały piłkarz/ piłkara.

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
No własnie mi zabrali gdzieś te badanie z grupą krwi. Mam z poprzedniej ciąży WSZYSTKIE badania a tej jednej karteczki nie mam więc do czegoś musiała być potrzebna.

Kiedyś miałam grupę krwi robioną w szpitalu (więc najbardziej wszędzie respektowane) tylko pieczątka wyblakła i to jest już nic nie warte.

Chodzę na nfz. Chciałabym zmienić lekarza ale w mojej powiedzmy bliższej okolicy wszyscy mają takie opinie, że nie wiem czy z deszczu pod rynnę bym nie trafiła. Ciężko trafić na dobrego lekarza bo koleżanki chodzące prywatnie też były średnio zadowolone więc nawet nie mam kogoś z polecenia.

Powiem Wam, że ja byłam na 3 wizytach i ani razu na samolocie Prześwietla z 2 metrów.
A z tym samolotem to zależy od lekarza. Ja sama swoją proszę, bo się boję o szyjkę- w końcu z Tusią nie mam jak się oszczędzać.

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Zdrówka kochana! Ja juz czuje sie rewelacyjnie a 2 dni temu bylo kiepsko wiec i mam nadzieje, ze i Ciebie odpusci szybko!

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

wlasnie ostatnio tez mi ktos mowil o swoim bracie ktory ma ciemne wlosy a jak byl w podstawowce to jeszce blondyn byl ciekawe
moi rodzice oboje ciemne wlosy a moja siostra blondyneczka i to taka mega jasna. ale dziadek tez byl blond to pewnie po nim

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Grunt ze cali i zdrowi na miejsce
bawcie sie dobrze

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

moze popatrz na znanylekarz.pl ? tak mozna duzo opini poczytac
ja mialam na poczatku badanie na samolocie (7 tydzien) a od tamtej pory tez mnie nie bada. w usa badali mnie tylko po 38 tygodniu skonczonym. w sumie mi to nie przeszkadza, to badanie nie nalezy do moich ulubionych
tutaj jeszcze sprawdza mi na usg szyjke za kazdym razem czy trzyma

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

dostałam wlasnie kilka delikatncyh kopow po calym dniu ciszy. ufff od razu lepiej i mozna isc spac
tz zapomnial zgasic lampki w aucie i sie rozladowal a jutro ma wyjazd.. naladowal juz akumulator teraz jezdzi po calym krakowie zeby wytrzymalo auto do rana takze mam wieczor w pojedynke
Moi rodzice oboje ciemni, brat też, a ja się urodziłam z białymi włosami i dopiero jak miałam 7 lat to zaczęły ciemnieć. To po dziadku miałam
To samo u mojego małża.
A z kolei Tusia urodziła się z ciemnymi i teraz jej jaśnieją.

Cytat:
To może ja się do Twojej córci zapiszę na wizyty, skoro tak szybko stawia diagnozy
Też oglądam 600 gram i końcówka mnie rozwaliła, też się poryczałam.

Chyba właśnie poczułam synka

Gratulacje

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
ja po to sprowadziłam kota do domu ;-) trafiało mnie jak przy otwartym oknie, drzwiach ładowały się do domu. A teraz jak jakaś nierozsądna wejdzie to czeka na nią niespodzianka

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

mowa o tym serialu tvp?
Tak, o 17.15 od pon-pt.Na tvp 2

Cytat:
mowa o tym serialu tvp?

Ja taki oddział widziałam na żywo, tego się nie da opisać a serial pokazuje tylko malutką część tego.

To akurat jest w Ujastku.
Cytat:

Tym dziewczynom które są z Krakowa i okolic polecam Panią Dr Nocuń, badanie robi bardzooo dokładnie, wszystko omawia, pokazuje, dostałam 10 zdj +1 3d i do tego płytkę. Warunki super i sama Pani Dr bardzo miła.

To mamy ten sam tp

Wiesz to taki standard,że to się sprawdza na tym badaniu a tym bardziej jak płacisz to masz prawo wymagać

Ja mam na nfz i za płytkę tylko płacę, 30 zl.
Teraz będę u miała u gina, kolegi moich Teściów, który prowadził obie ciąże mojej szwagierki Ja do niego nie chodzę, bo nie pracuje w szpitalu, w którym będę rodzić.
No i jest mega specjalistą, szkoli na ten certyfikat FMF wielu lekarzy u nas w mieście, ale jest dość...mrukliwy. Także zobaczymy jaki będzie na wizycie

Cieszę się,że wizyta udana

Stary 2015-09-18, 07:24   #852
lamia12344
Rozeznanie

Ja jak byłam malutka miałam mega kręcone, prawie białe włosy Później dużo ściemniały. Misiek jak się urodził tez miał jasne loczki, a teraz już dużo ciemniejsze i sztywne jak druty Poszukam chyba jego zdjęcia z loczkami i wstawię na klubie
Stary 2015-09-18, 07:26   #853
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Moja koleżanka ostatnio u niej robiła prenatalne... I faktycznie była bardzo zadowolona. Widać było od razu różnice w badaniu na NFZ i prywatnie. Przede wszystkim w jakości zdjęć i szczegółowości opisu.
Ja robiłam te pierwsze w Arce na Salwatorze i też jestem super zadowolona

19 dni do połówkowego!!!! Popatrzyłam na kalendarz a to już 18 września. A dopiero był czerwiec!!!! Ani się obejrzymy a tu będzie już luty i zaczniemy się rozsypywać jedna po drugiej

U nas kombinacja kolorków dosyć zbliżona. Ja mam oczy niebieskie, a mój M zielono-niebieskie, oboje jasna karnacja i takie nijakie szarobure włosy. Michał to z wyglądu cały tatuś- tylko oczy ma moje. Za to charakterek cała mamusia

Ja mam na nfz, zarówno poprzednio jak i teraz mam robione w nowoczesnych klinikach, m.in leczą tam niepłodność. Zawsze badanie trwa kilkanaście minut, jest szczegółowe, dostaję zdjęcia. Jedynie za płytkę z filmem trzeba zapłacić

Poprzednio usg połówkowe miałam nawet jeszcze dłużej, bo po kilkunastu minutach walki musiałam wyjść na korytarz i się poruszać i coś zjeść,żeby mała chciała się ułożyć do badania I dopiero potem udało się ją zbadać.

Stary 2015-09-18, 07:38   #854
Zakorzenienie

Cytat:
hej wstaliśmy przed 6, dzieci po śniadaniu, jak przed bo chcę przy okazji badania zrobić...o 7 wychodzimy do sklepu, potem na jednego busa, potem drugiego i na 8.30 spokojnie bedziemy na miejscu
kobieto skąd Ty bierzesz moc by tak wojowac o takich nieludzkich godzinach

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:

Hej! Myslalam wczoraj o Tobie, bo pamietalam ze idziesz na felińskiego Ja mam badanie za 4h Widzisz, mówiłam że bedziesz zadowolona, to są naprawde fajne gabinety.
Ciesze sie ze dzidziuś okPoznałaś płec? Czy moze juz wspominalas ale przeoczylam?

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:
U mnie i u męża nasi rodzice i rodzeńśtwo mają niebieskie, my też, więc nie ma opcji,żeby nasze dzieci miały inaczej))

Ślicznie z tą Balbinką

U nas Natalka/Tusia było powiedziane jeszcze zanim poznaliśmy płeć, także jak tylko się dowiedziałam to mówiłam do brzucha Tusia

jakbym miała tak jak ty to też musiałabym być dzielna, ale rodziców mam 3 ulice obok, soł

U nas tak samo z wizytami Gratulacje

Gratuluję!

Ale jednak połówkowe to coś innego, bo to dokłądne badanie. Moja gin zawsze tak patrzy na chwilę czy wszystko ok, nie ma takiego stricte oglądania dla oglądania no i w sumie to popieram, bo niewiadomo jak z tym usg jest i jego szkodliwością. No ale, raz za czas by się chciało pooglądać
No z dwójki niebieskich to bardzi mala szansa na inny kolor oczu
ale niebieski to piekny kolor.
Pola ma brazowe, ale my z mezem oboje brazowe wiec tez ciezko o inny kolor. Tyle ze maz ma piwne, ja ciemniejsze, a Pola ma dwa węgle błyszczące
Nie no, wiadomo ze co innego, ale wiesz - zawsze to jakies zaspokojenie zamrtwien i taki spokoj wewnetrzny nawet po zwyklej wizycie

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
No dokłądnie
Chociaż moje czasem tak mnie kopnie,że aż podskoczę. Dziwi mnie to strasznie, bo poprzednio na tym etapie to było takie bardziej głaskanie.

Co najlepsze- wczoraj oglądałam to 600 gram szczęścia, Tusia była obok i gadała ciągle,żedzidziusie, potem,że mamy w brzuszku dzidziusia i całowała i głaskała brzuch i dzieć wtedy kopnął. A ona to musiała poczuć, bo powiedziała,że kopnął. Także ja nie wiem co z tym moim łożyskiem na przodzie, ale w niczym nie przeszkadza

To normalnie będzie mały piłkarz/ piłkara.

A z tym samolotem to zależy od lekarza. Ja sama swoją proszę, bo się boję o szyjkę- w końcu z Tusią nie mam jak się oszczędzać.

Moi rodzice oboje ciemni, brat też, a ja się urodziłam z białymi włosami i dopiero jak miałam 7 lat to zaczęły ciemnieć. To po dziadku miałam
To samo u mojego małża.
A z kolei Tusia urodziła się z ciemnymi i teraz jej jaśnieją.

Gratulacje

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Tak, o 17.15 od pon-pt.Na tvp 2

To akurat jest w Ujastku.

To mamy ten sam tp

Wiesz to taki standard,że to się sprawdza na tym badaniu a tym bardziej jak płacisz to masz prawo wymagać

Ja mam na nfz i za płytkę tylko płacę, 30 zl.
Teraz będę u miała u gina, kolegi moich Teściów, który prowadził obie ciąże mojej szwagierki Ja do niego nie chodzę, bo nie pracuje w szpitalu, w którym będę rodzić.
No i jest mega specjalistą, szkoli na ten certyfikat FMF wielu lekarzy u nas w mieście, ale jest dość...mrukliwy. Także zobaczymy jaki będzie na wizycie

Cieszę się,że wizyta udana
Moj maz jak polozy reke na brzuchu to tez czuje kopniaki. Co ciekawe nawet jak ja ich nie czuje akurat w tym momencie! I rzeczywiscie, sama czasem na rece cczuje a w brzuchu nie. A czasem na odwrot. Takze nie wiem co z tym lozyskiem, ale ja na pewno odczuwam ruchy inaczej i co jest nowoscia to czuje czesto kopniaki w kregoslup a w poprzdniej ciazy zupelnie tego nie bylo u mnie
Stary 2015-09-18, 07:44   #855
Magdzinska85
Rozeznanie

Ja dziękuję że o mnie myślałaś
Tak znam płeć , będzie dziewczynka Jakoś od samego początku czułam że tak będzie, na pierwszym usg genetycznym Pan Wiecheć potwierdził mi płeć i wczoraj też Więc teraz już nic nie powinno się zmienić

Trzymam za Ciebie mocno kciuki i daj znać jak po badaniach Będzie na pewno dobrze
Stary 2015-09-18, 07:48   #856
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
to faktycznie niedużo, ja za prenatalne płaciłam 320zl, 3d dodatkowo płatne 200zl więc nie brałam - bez sensu dla samego patrzenia, ale jakoś nie o końca jestem zadowolona z tego miejsca i na połówkowe chciałabym gdzieś indziej się jednak wybrać

pisałam na marcowych, ale może też się przyda, jutro chcę się wybrać, może uda się na usg dostać

http://szczesliwemacierzynstwo.pl/st...czesliwa-mama/
Stary 2015-09-18, 07:49   #857
lamia12344
Rozeznanie

Ja trzymam kciuki oby szybko zleciało i czekamy na dobre wieści

Edytowane przez lamia12344
Czas edycji: 2015-09-18 o 07:50
Stary 2015-09-18, 07:49   #858
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dziękuję że o mnie myślałaś
Tak znam płeć , będzie dziewczynka Jakoś od samego początku czułam że tak będzie, na pierwszym usg genetycznym Pan Wiecheć potwierdził mi płeć i wczoraj też Więc teraz już nic nie powinno się zmienić

Trzymam za Ciebie mocno kciuki i daj znać jak po badaniach Będzie na pewno dobrze
no to super, dziewczynki są super (mam juz jedna w domu a drugą najpewniej w brzuchu dlatego tak gadam)

Dziekuje za kciuki! Na pewno dam znac
Stary 2015-09-18, 07:52   #859
butterfly20
Zakorzenienie

wykalacka gratki za córeczkę)

Widzę,że tak jak na poprzednim wąciu mamy tu sporo mamuś z Krk i okolic

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-18, 07:55   #860
mamusiaczek
Rozeznanie

Cześć!!
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze!!

Cytat:
Przy czym jak mi tż pokazał swoje zdjęcia z komunii to nie wierzyłam, że on był kiedyś blondynem jeszcze na początku podstawówki, dopiero później mu ściemniały. Ja słyszłam, że małe dzieci mają blond włosy i ciemnieją, ale żeby tak późno?
Też tak miałam Później w LO były bardzo wrażliwe na słońce i po wakacjach jak wracałam do szkoły to mi nie wierzyli, że nie farbowałam włosów Teraz mam ciemny brąz.
Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Hej

Ja tylko melduje ze dojechałAm. Ciężko było, korki i deszcz i wyszło 18 godz. Odezwę się z Zakopanego; )
SuperMiłego odpoczynku!!
Cytat:
Chyba mi właśnie mysz wlazła do domu przez uchylone drzwi od tarasu...jutro będę trutki rozkladac...
Bleeee nie cierpię myszy Mamy na szczęście 2 koty na dworze i póki co dają radę

Cytat:
Mam już badania połówkowe za sobą
No i wspaniale A facet czy babeczka?
Cytat:
Też mi się bardzo podoba Natalia Będziemy ostro debatować z tż
Stary 2015-09-18, 08:01   #861
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Cześć!!
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze!!

Też tak miałam Później w LO były bardzo wrażliwe na słońce i po wakacjach jak wracałam do szkoły to mi nie wierzyli, że nie farbowałam włosów Teraz mam ciemny brąz.

SuperMiłego odpoczynku!!

Bleeee nie cierpię myszy Mamy na szczęście 2 koty na dworze i póki co dają radę

Też mi się bardzo podoba Natalia Będziemy ostro debatować z tż
Mi szczerze mówiąc nie pdoobało się jakoś strasznie.Zresztą żadne dziewczęce oprócz Hani nie podoba mi się strasznie. Po prostu było dla mnie neutralne, dobre w każdym wieku, więc tak jakoś nam wyszło. Teraz mam gorszy problem, bo dla ewentualnej drugiej dziewczynki naprawdę nie wiem...nawet jak mi sie wczoraj śniło,że urodziłam dziewczynkę to nadal nie mieliśmy imienia i debatowaliśmy nad tym

Stary 2015-09-18, 08:04   #862
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
wykalacka gratki za córeczkę)

Widzę,że tak jak na poprzednim wąciu mamy tu sporo mamuś z Krk i okolic
dziękuję, ale chłopczyka
Stary 2015-09-18, 08:07   #863
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
dziękuję, ale chłopczyka
aa pardon Pomyliłam Cię z Magdzinską bo miałaś post pod nią hehe)

Stary 2015-09-18, 08:15   #864
Magdzinska85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość

Dziewczynka Na początku miała być Maja, teraz na topie jest Gabrysia i Zuzia ale mąż najczęściej do Małej mówi Gabrysia więc pewnie tak zostanie

My na początku ustaliliśmy że jak będzie dziewczynka to mąż ustala imię a jak chłopiec to ja

Imiona które mąż wybrał podobają mi się więc nie protestuję
Stary 2015-09-18, 08:26   #865
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynka Na początku miała być Maja, teraz na topie jest Gabrysia i Zuzia ale mąż najczęściej do Małej mówi Gabrysia więc pewnie tak zostanie

My na początku ustaliliśmy że jak będzie dziewczynka to mąż ustala imię a jak chłopiec to ja

Imiona które mąż wybrał podobają mi się więc nie protestuję
Chciałam Gabrysię, ale ani mężowi, ani reszcie rodziny się nie podoba I jak żyć?

Mój mąż chce Ninę, w ogóle nie jestem przekonana.

Podoba mi się Nela, ale nie jestem na tyle odważna, bo to nie jest standardowe imię

Stary 2015-09-18, 08:37   #866
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Chciałam Gabrysię, ale ani mężowi, ani reszcie rodziny się nie podoba I jak żyć?

Mój mąż chce Ninę, w ogóle nie jestem przekonana.

Podoba mi się Nela, ale nie jestem na tyle odważna, bo to nie jest standardowe imię
Mam koleżankę Kornelię i wszyscy mówią do niej Nela
Stary 2015-09-18, 08:39   #867
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
Mam koleżankę Kornelię i wszyscy mówią do niej Nela
O Kornelii też myślałam,ale chyba też za dziwne.

No i nie wiem, Natalia i Kornelia pasują?

Dobrze,że chociaż dla chłopaka mam już wybrane, bo w ogóle bym sobie w łeb strzeliła

Stary 2015-09-18, 08:41   #868
tygryszek
Zadomowienie

Cytat:

też mogę potwierdzić, że bardzo fajna Pani Dr, kolejny takie usg chyba w 28-30tc i zast się czy do doktora Wiechecia czy do Nocuń, ale chyba bardziej się skłaniam w stronę Dr Nocuń

Kciuki za dzisiejsze połówkowe

XII 2013
X 2014
tygryszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 08:48   #869
marciar7
Zakorzenienie

Hejka dziewczyny nie sposob za wami nadazyc
Dzis wrocil tz i ocenil ze zrobilam sie okragla na twarzy haha znaczy cos sie dzieje.
Ruchow dalej nie czije wizyta za tydzień ale pocieszam sie tym ze moze mam lozyslo na przedniej scianie.
Zimno dzis sie zrobilo i ☠☠☠☠zi :-(
A co do imion to ja wybralam Antosia lub Jan i tż juz zaakceptowal tylko nad Antosia kreci nosem :-D
Aha i kciukam zza wszystkie wizyty, usg!!!💜
Stary 2015-09-18, 08:48   #870
Zakorzenienie

Cytat:
też mogę potwierdzić, że bardzo fajna Pani Dr, kolejny takie usg chyba w 28-30tc i zast się czy do doktora Wiechecia czy do Nocuń, ale chyba bardziej się skłaniam w stronę Dr Nocuń

Kciuki za dzisiejsze połówkowe
Na Felińskiego przyjmuje jeszcze p dr Knafel. Tez jest super wiec jakby braklo Wam terminow gdzie indziej to polecam. Ja u niej prowadze ciaze i poki co mam same dobre wrazenia. Zreszta wystarczy spojrzec na opinie znanylekarz.pl
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości