|
|
#901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3
Cytat:
Nienawidzę obojga
|
|
|
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
Kaczuszka piękne paznokcie
a jaka paletę mleka zamawiasz? Ja zamówilam z dodomku.pl i miało być we wtorek, a przyszło w środę. I Tz kupował w Piotrze i Pawle po 49.99.... Szuuu, ja miałam ten sam problem z Tzem
|
#903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#904 |
|
Zadomowienie
|
Weź mnie nie strasz bo zamówiłam wczoraj wieczorem i ma być w poniedziałek i też z dodomku... Hipp bio combiotic
|
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
U nas 14 stopni.....
|
|
|
|
#906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zamawiasz ta mała puszkę czy karton? Bo ja kartony tylko, że w rossku taniej
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
Kaczuszka jak ja Ci zazdroszczę
chciałabym jeszcze raz swoje wesele
|
|
#908 |
|
Konto usunięte
|
Kaczuszka dobre
![]() Super, ze tak Ci sie wczoraj wszystko udało. A wpuszczali Cie wszędzie czy sama sie wpychalas bez kolejki? Domincia tak zrobię, juz zarezerwowalam sobie czas w jego kalendarzu, napisałam ze musimy pogadać. Czas znajdzie. To juz sukces. No wlasnie tego sie boje, nie chce zeby czuł sie, ze zycie mu sie kończy bo dziecko tym bardziej ze do tej pory sami sobie organizowaliśmy czas i było ok, ale z drugiej strony chciałabym wlasnie zobaczyć jakaś dorosła twarz A nie ze przyjeżdża, zjada obiad i juz go nie ma... Potem wykąpie małego o ile wykąpie bo czasem wraca 22 a ja juz jestem taka wykończona ze mowię mu dobranoc i juz spie... Tak jak wy wymyśliliście zeby sie wymieniać tak my tez sobie ustaliliśmy - ze bedziemy na zmianę chodzić na silke ale potem wynikły problemy z moja praca i tz wzial tych pacjentow a jak juz nie jeździ do pacjentow to ja nie mam sumienia zeby mu powiedzieć ze teraz moja kolej jak wiem ile wysiłku musi włożyć w to zeby utrzymać wagę i jak mało teraz czasu ma na to. Jeszcze zawsze mi mówi cos w stylu, ze chce dobrze wyglądać DLA MNIE i mi to wjeżdża na psyche i wtedy nawet nie mam serca sie odezwać... Kaczuszka jakie paznokcie!!! Co to jest te kryształki ??? W sensie jak to sie umieszcza na paznokciu?? Ty masz to na hybrydzie czy wklejone w tipsa?? Pasowałoby mi do tej sukienki która wczoraj Kupiłam (nie ma to jak planować paznokci na lipiec 2016 Poldzik a jakoś to rozwiązaliście juz? Groszko tez mi sie tak wydaje dlatego niepotrzebnie od początku zrywałam bohaterkę w swoim domu Zreszta nie tylko w domu. Porod, tz ma 38 stopni gorączki, mówi ze nie da rady chyba, bo tak zle sie czuje (miał zapalenie płuc) a ja mowię "idz do domu, poloz sie a ja sobie poradzę" a w duchu modlę sie by mnie nie zostawiał bo nie dam rady, dobrze ze jednak został bo po jakichś 8 godzinach jak stali nade mna lekarze naradzając sie czy przetaczać krew to gdyby nie jego ręka która mnie głaskała po głowie to chyba bym sie załamała Pierożku weź jeszcze raz napisz jakie nosidło masz bo nie umiem wyszukać Myślisz ze jakbym Konrada wsadzała na 10 minut dziennie to bym mu krzywdę zrobiła? Musze latać na pocztę z przesyłkami a mam 100 m tylko i nie opłaca mi sie znosić wózka a z chusty jednak rezygnuje... Tz nawet nie pytam bo by mruczał na mnie pewnie ze chce zrobic z dziecka inwalidę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem sytuację z tz. dziecko się pojawiło, a on myślał pewnie, że nic się nie zmieni. Nie on jeden. Spróbuj z nim jeszcze porozmawiać, poza tym pieniądze nie są najważniejsze. Konrad rośnie, a jak tz nie ma w domu to tyle mu ucieka. Nawet mojego tz oświeciło (o☠☠☠☠☠☠☠ go oświecił) i zrozumiał (wiadomo na jakiś czas później znowu musi być ustawianie do pionu) ![]() Trzymam kciuki! |
|
|
|
|
#910 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak wyszło cenowo??
|
|
|
#911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#912 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
No brawo! Podziwiam za organizację Cytat:
|
|||
|
|
|
#913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#914 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja to nawet zajęłam sie ta sprzedażą na all zeby zabić wyrzuty sumienia Ale ja to jestem jeden wielki wyrzut sumienia, tz zawsze mówi ze ja sie chyba urodziłam z poczuciem winy ![]() Ja tez! To był najpiękniejszy dzien mojego zycia Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#915 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
rozmowa rozmowa i jeszcze raz rozmowa. Gdy pojawia się dziecko życie się zmienia i to nie tylko dla matki, tatuś powinien wiedzieć co jest dla niego najważniejsze, jak godzinkę dziennie by poświęcił dla syna a mama by mogła odpocząć to nic by sie nie stało. Kurcze no faceci myślą że ich misja jest zrobienie dziecka a później niech się kobieta martwi no ja ☠☠☠☠☠☠☠eee Cytat:
Cytat:
Moje dziecko zaczęło zauważać zabawki, daje jej w rączkę gryzaka i bierze go do buzi |
||||
|
|
|
#916 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja tez jestem ☠☠☠☠☠☠☠nieta równo bo ostatnio cos powiedziałam w żartach na temat zmiany mieszkania i on wzial to mega do siebie i koło sie zamyka, następnym razem ugryze sie w jezykWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Sylwka ja daje Konradowi takiego małego gryzaka w Rękę i trzyma go ale chyba nie kuma ze go trzyma, chyba jeszcze za szybko :P Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#917 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pocieszę Cię, Bondolino kosztuje bardzo podobnie co Tula, ja płaciłam 430 zł Jak najbardziej jest to bardzo polecany ergonomik ale my przymierzaliśmy do Julka poszperaj w necie czy nie ma gdzieś u Ciebie opcji przymierzenia? Jak nie to wejdź sobie na stronę Www.bondolino.pl tam jest opcja wypożyczenia Cytat:
Wiesz co wydaje mi się to być wisiadlem ale nie jestem pewna, na pewno nie powinno się dziecka nosić przodem do świata, czy ten panel na pleckach dziecka jest miękki? Bo wyglada mi na taki lekko usztywniany? Wsadź w to dziecko i zobacz czy to co ma pod dupka sięga mu od kolanka do kolanka? Generalnie każda psychochustowa mama powie ze do nosidła nadaje się dopiero siadające z czworaków dziecko ale ja uważam ze na krótsze wypady dobry ergonomik krzywdy nie zrobi Cytat:
Bondolino ![]() To co napisałam wyżej na każdej grupie chistowej każda Ci powie ze musi dziecko siadać ale ja Julka w Bondolino nosze od 6 tygodnia życia ostatnio byliśmy u ortopedy i jest zupełnie zdrowy, tylko wiadomo nie po 5 godzin dziennie tylko z umiarem Chusta jest teoretycznie najlepsza ale moim zdaniem Bondolino jest bardzo dobrym kompromisem i na 10 minut dziennie da radę, ja je mogę wziąć ze sobą jak będziemy jechać do Elbląga to jak się spotkamy to sobie przymierzysz może? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|||
|
|
|
#918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz to już w ogóle jest zakochany w Małym i mówi, że źle mu się śpi jak go nie budzi. Ale wiesz z czego to wynika? Z tego, że z Wojtkiem można się już bawić. On ma coraz dłuższe okresy aktywności, dużo gaworzy, łapie już zabawki, przekreca się na boki i mój Tz po prostu się z nim bawi, bo W. lubi też takie szaleństwa typu podrzucanie go, krzyczenie, śpiewanie, zabawa jego rękami czy nogami. Ja myślę, że jak Konrad będzie coraz starszy to Twój Tz z większą chęcią będzie się nim zajmował. Tylko wiesz.. Konrad to jedno, a Ty to drugie. My kładziemy Wojtka spać między 19 a 20, potem jemy razem kolacje i razem siedzimy do 22, więc nasze relacje też są dobre dzięki temu. Nie pojechał wczoraj ale jedzie dziś wieczorem Ja też taka jestem. Przecież on ciągle po porodzie chodził na imprezy, na Woodstock pojechał, a ja miałam wychodne dwa razy i przez te dwa wieczory miałam wyrzuty sumienia, że on musi zostać w domu.. ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby któraś używała pomarańczowych pampersów to jest promocja w Stokrotce po 26zł
|
|
|
|
#920 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odważyłaś się w końcu kąpać sama? i jak? Cytat:
o tak! używanie ściągaczki to dla mnie takie normalne jak mycie zębów że aż zapomniałam o tym napisać! ściągaczka to podstawa Cytat:
kochana, tak jak dziewczyny napisały, pogadajcie od serca z tż-em. I nie martw się tak, że poczuje się osaczony! urodziła wam się dziecko więc świat wywraca się do góry nogami i wiele rzeczy się zmienia. Trzeba czasem z czegoś zrezygnować i on musi się z tym pogodzić. To przecież przejściowe, dzieci szybko rosną i z czasem wszystko wróci do normy. Znowu będzie więcej czasu na swoje przyjemności ale na razie najważniejszy jest Kondrad i jego potrzeby a na końcu zachcianki tż-a. Cytat:
odstaw kochana bo się zamęczysz a i tak nie przejdzie. widocznie tak reagujesz na te tabletki. ja w końcu nie wykupiłam recepty bo się przestraszyłam, że też tak będę krwawić. ustaliliśmy z tż-em że pomęczymy się z gumkami a za kilka mies. jak odstawię małą od piersi to wrócę do tradycyjnych tabletek które brałam przed ciążą Edytowane przez mehja Czas edycji: 2015-09-18 o 10:28 |
||||
|
|
|
#921 | ||
|
celebriti
|
Cytat:
U nas tez tak sie zaczęło ️
|
|
|
#922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jutro idę na wieczór panieński i to będzie moje pierwsze kilku godzinne wyjście bez dziecka, aż dziwnie się czuję jak o tym myślę. Zobaczymy jak tż sobie poradzi na wszelki wypadek jadę autem żeby w razie W mogła szybko wrócić. Pierwsza porcja mleka już czeka
|
|
|
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sliczne pazury
|
|
|
|
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#926 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ogólnie jeszcze ma takie myślenie, że on nic od nikogo nie chce, od moich rodziców-że za dużo nam pomagają itp. że on się źle z tym czuje. I takie gadanie-że nie mamy swojego miejsca na ziemi a tak by chciał mi to zapewnić, że nie mogę się czuć z nim pewnie ... strasznie go to męczy. Cytat:
miałam coś napisać ale chyba się powstrzymam bo mam zły dzień dzisiaj i jeszcze bym coś powiedziała za dużo ![]() Cytat:
![]() Dopadło i mnie przeziębienie:/
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
Kaczuszka pazurki cudo! to już jutro!!!!! :O
W nocy u nas tak mocno wiało a my mieliśmy pootwieranie okna w mieszkaniu że zrobił się przeciąg i zrzuciło z półki w kuchni moje kamionkowe puszki na herbatę. Potłukły się na panelach i hałas był niesamowity. Obudziliśmy się wszyscy przestraszeni, łącznie z Lilką. Ja byłam tak zaspana, że myślałam, że duch był w mieszkaniu. Dopiero potem tż mi wytłumaczył że to przeciąg |
|
|
|
#928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#929 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 191zł za 12 opakowan czyli ok 15,50zł za 350g ![]() ale co? przejscie na sama butelke czy jak? :P ![]() mam nadzieje ze bedzie w poniedzialek, bo przeciez do Chorwacji w pon wieczorem wyjezdzamy... troche sie dygam bo Ci imigranci tam grasuja :P noooo... zaczynam si estresowac, moze napisze do Was spod ołtarza
|
||
|
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
Kaczuszka ja zamawiam kartony a nie te małe puszki
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.

a jaka paletę mleka zamawiasz? Ja zamówilam z dodomku.pl i miało być we wtorek, a przyszło w środę. I Tz kupował w Piotrze i Pawle po 49.99....

Myślisz ze jakbym Konrada wsadzała na 10 minut dziennie to bym mu krzywdę zrobiła? Musze latać na pocztę z przesyłkami a mam 100 m tylko i nie opłaca mi sie znosić wózka a z chusty jednak rezygnuje... Tz nawet nie pytam bo by mruczał na mnie pewnie ze chce zrobic z dziecka inwalidę 

️