|
|
#4501 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6
Cytat:
to malutkie mieszkanko jak na 26 tydzień faaajnie Ci u mnie piłka siatkowa już hehesylwoha - śliczne te ciuszki, stylowe
Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-09-18 o 11:12 |
|
|
|
|
#4502 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() ja dziś wstałam póóóóźno... dopiero po 9 heh, syn też bo spał ze mną to tak odnośnie tego rodzicielstwa bliskości haha ja mam takie same zdanie akurat moje dziecko jak było malutkie spało z nami, jak tylko zapłakało to już przy nim byłam np. zasypiamy razem, wieczorem kolacja bajka mycie ząbków i czytanie książeczek, ja leżę w łóżku z nim - czytamy 2-3 bajki króciutkie, gasimy światło Młody się odwraca ja leżę póki nie zaśnie - góra 10miut i mimo że TŻ uważa że powinien już spać sam ja akurat się nie zgadzam to codziennie takie 30 minut dla Nas, i ja to bardzo lubię ![]() jak mój synek był malutki to np. mi mówili żeby nie chodzić jak tylko zapłacze bo wymusza i bla bla ... ja uważam że to okrutne, niby jak dziecko ma dać znać że Nas potrzebuje? ![]() wczoraj o 2:30 chodziłam po sypialni swojej i syna polowałam na krwiożercze komary bo mnie tak pociely i bzykały nad uchem że spac nie mogłam.---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52810543]Moje uda są jak tygrys pasiasty i piersi też. Na brzuchu mam nadzieję, że nie będzie śladów...Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]a próbowałaś PALMERS na rozstępy takie serum? mi poszło na udach i jak zastosowałam to ich prawie nie widać
|
|
|
|
#4503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lej komary ! ja jestem pocieta po grecji, po jednej nocy byla kapitulacja i zakup tego cholerstwa do kontakty, problem zniknal
|
|
#4504 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Żanetko super, że się odezwałaś.
I to jeszcze z takimi wieściami. Mega silne jesteście obie. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za wyniki cukrów i USG. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj pierwszy raz od nie pamiętam kiedy, jak się położyłam wieczorem i zasnęłam to mnie telefon o 9 obudził. Ani jednej pobudki, nawet TŻ nie słyszałam jak rano wychodził. Szok! ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52809484]SweetViolet położna na sr mówiła nam wczoraj, że to normalne, że się ma głupie sny mózg projektuje najdziwniejsze scenariusze.W ogóle wczoraj mieliśmy o psychologii prenatalnej, bardzo ciekawe rzeczy mówiła. M.in. o wpływie tzw. zimnego chowu na dziecko a przytulania i rodzicielstwa bliskości. I że do 6 tygodnia życia dziecka nie ma co wprowadzać rytuałów, spokojnie można a nawet trzeba spać z dzieckiem, dużo nosić i przytulać, bo to ma dla niego kolosalne znaczenie - rozwój mózgu, inteligencji, mowy, zmysłów itp. nie wspominając o poczuciu bezpieczeństwa. I że przez te pierwsze 6 tygodni dziecko powtarza swoje zachowania z brzucha - czyli nie ma co się martwić, jeśli wieczorami staje się nadaktywne, bo takie zachowanie miało dziecko w brzuchu i inaczej nie umie. Dopiero po 6 tygodniu życia powinno się zacząć wprowadzać rozróżnianie dnia od nocy, spanie o stałej godzinie, kąpiel o ustalonych porach itp.[/QUOTE] Ciekawe jest to co piszesz. W książce jednej czytałam, że dzieciaczki do tego przytulania i noszenia początkowego sie nie przyzwyczajają - nie będzie trzeba ich odzwyczajać. A bardzoooooooo tego potrzebują, bo inaczej nie potrafia się komunikować. Cytat:
Ale wszyscy potarzają, że jak się dzieciaczek urodzi to my też bedziemy inaczej spać (zwłaszcza ja) i na pewno mu krzywdy nie zrobimy. Tak piszecie o tym USG III trymestru, a u mnie jeszcze gin nic nie wspominał. Nie wiem przypadkiem czy on sam nie będzie robił, bo ma dobre USG i tak mi coś chyba wspomniał gość od od połówkowego (jego kolega swoją drogą). Teraz będziemy szli na wizytę w 30tc to zapytam. Adka, zdjęcie pod wodą mega.
|
|
|
#4505 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przeciwnie nawet, zaspokaja się ich potrzeby i są spokojniejsze. [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52809484]SweetViolet położna na sr mówiła nam wczoraj, że to normalne, że się ma głupie sny mózg projektuje najdziwniejsze scenariusze.W ogóle wczoraj mieliśmy o psychologii prenatalnej, bardzo ciekawe rzeczy mówiła. M.in. o wpływie tzw. zimnego chowu na dziecko a przytulania i rodzicielstwa bliskości. I że do 6 tygodnia życia dziecka nie ma co wprowadzać rytuałów, spokojnie można a nawet trzeba spać z dzieckiem, dużo nosić i przytulać, bo to ma dla niego kolosalne znaczenie - rozwój mózgu, inteligencji, mowy, zmysłów itp. nie wspominając o poczuciu bezpieczeństwa. I że przez te pierwsze 6 tygodni dziecko powtarza swoje zachowania z brzucha - czyli nie ma co się martwić, jeśli wieczorami staje się nadaktywne, bo takie zachowanie miało dziecko w brzuchu i inaczej nie umie. Dopiero po 6 tygodniu życia powinno się zacząć wprowadzać rozróżnianie dnia od nocy, spanie o stałej godzinie, kąpiel o ustalonych porach itp.[/QUOTE] Podoba mi się ta teoria, zresztą sama intuicyjnie traktuję pierwsze miesiące jak czas przyzwyczajania i oswajania dziecka z nowym światem. W sumie ono 9 miesięcy w brzuchu było, a tu nagle taki obcy świat i od razu mu rytuały, reżimy... No to tak na logikę uznałam, że pierwszy miesiąc to dam mu luz, postaram się wszędzie nosić, nie odłączać itp. A potem jak zobaczę, że już się nieco zadomowił, to zacznę kombinować. Też bym chciała trochę żyć, a nie tylko być Matką Polką A przytulać ogólnie zamierzam sporo. Ja jestem np. z zimnego chowu i źle to wspominam przez cały swój żywot. Cytat:
Idź, nie masz prawa narzekać pfff ![]() Ja to teraz nawet ramiona mam tłuste, a wczoraj wbiłam się w stój kąpielowy i masakra - prawdziwy baleron |
||
|
|
|
#4506 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
niewiem czemu... chyba ze strachua komary to koszmar jakiś u mnie w domu to dwa wampiry się zasiedliły!!Cytat:
|
||
|
|
|
#4507 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Babki pamiętają, że śpią z dzieciem, chłopy gorzej ![]() Cytat:
![]() No mi też się wydaje okrutne ignorować płacz dziecka. Nawet jeśli potrzebuje ono przytulenia, to co w tym złego? Naturalna potrzeba, taka jak jedzonko. Może nawet wazniejsza. Ponoć niemowlaki, których się nie dotyka umierają Więc ten kontakt musi być zwłaszcza na początku bardzo dla nich ważny.
|
||
|
|
|
#4508 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no mój Mały zawsze spał obok mnie, bo TŻ to potrafi mi w nocy przysadzić z łokcia.... opowiadałam Wam jak po urodzeniu Pierworodnego zasnęłam karmiąc go w szpitalu? ja jestem z tych bardzo wiercących się... i jak się obudziłam i zdałam sobie sprawę że śpie i go nie ma w tym akwarium to miałam stan przedzawałowy.... myślałam że go zgniotłam ale.... jakoś instynkt działa bo nawet na milimetr nie drgnęłam hehe ![]() a mujer co do przytulania to np. wcześniaki musza być kangurowane bo inaczej dużo gorzej znoszą początki itd... ![]() a czuje się lepiej - tzn nie mogę chodzić bo jak pochodze troche to mnie boli brzuch i się stawia, musze brać te rozkurczowe bo inaczej zaczynam mieć skurcze ale - jak biore tabletki i większość dnia spedzam leżąc jest OK
|
|
|
|
|
#4509 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale najwazniejsze ze wracasz do siebie Dziewczyny jakis sposob na bol nog ? mam tak opuchniete po wczoraj - no juz moze polowa tego zostala - a tak mnie bola ze ledwo chodze.. moge brac diohespan ? mam jeszcze kilka tabletek...
|
|
#4510 |
|
Raczkowanie
|
adka hmm diohespan to nie wiem, a nie pomogą Ci okłady zimne?
|
|
|
|
#4511 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do spania w łóżku taką kruszyną, nie wiem, na tę chwilę trochę się boję, żeby krzywdy małej nie zrobić. |
|
|
|
|
#4512 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pochwale się rzeczami na pewno, ale to dopiero po odbiorze ciuszków we wtorek ![]() Super, że w ramach rekompensaty dali jakieś gratisy ![]() Ja troche się obawiam tego spania z dzieckiem, ale myślę, że mózg się przestawia i jesteśmy czujne i opiekuńcze nawet we śnie ![]() Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52809916]Ja muszę przed wyjazdem ogarnąć mieszkanie, żebyśmy do czystego wrócili, spakować siebie, męża już spakowałam, wziąć prysznic, umalować się, żebym ludzi nie straszyła, pranie zrobić, albo 2 jak dam radę. Ostatnie łowy z lumpka dla młodego wyprać i sprawdzić czy coś nie farbuje, zrobić sobie kanapkę na drogę, zjeść obiad - mam chińskie od babci i chyba tyle ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Wow... Mam nadzieję, że ogarniesz się ze wszystkim ![]() Sylwoha fajne bluzeczki ![]() Cytat:
Cytat:
Ja też zaraz wstaję i się biorę za sprzątanie. Na szczęście obiadek mam z wczoraj - zupę ogórkową ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52810236]Sylwuska tak właśnie. Na pewno nie było to od razu odstawienie od przytulania z dnia na dzień, ale po pewnym czasie dzieci same się "odstawiały", bo przychodziło zainteresowanie innymi rzeczami. Tak na logikę - jak Tobie źle i chcesz się przytulić do męża to idziesz do niego i to robisz albo go wołasz, żeby przyszedł Cię przytulić. A taki maluszek nie umie inaczej jak płaczem... Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Dobrze wiedzieć takie rzeczy Cytat:
Też mam nadzieję doprowadzić się do porządku po porodzie będziemy razem ćwiczyć - założymy grupę wsparcia ![]() Cytat:
Nie mamy grzybków na Święta O proszę, czyli Twój TŻ wkręca się w wyprawkę fajnie ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52810543]Moje uda są jak tygrys pasiasty i piersi też. Na brzuchu mam nadzieję, że nie będzie śladów... Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE] Współczuje.. Może na brzuszku Ci się nie pojawią U mnie na razie (odpukać) brak rozstępów. Mam nadzieję, że elancyl będzie tak działać nawet po porodzie..
|
|
#4513 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny, przyszłam się zameldować po III prenatalnym
z dobrych wiadomości jest to, że jedna nerka jest już czysta ze złych to, że na drugiej nerce zatrzymanie jest dwa razy większe i z małej wady zrobiła się średnia w pierwszej dobie po urodzeniu maleństwo będzie musiało mieć badanie moczu i usg, będziemy pod stałą kontrolą pediatry wtedy bo teraz dalej nic się nie da z tym zrobić o najgorszych opcjach nie było mowy, z najlepszych opcji może być tak, że jak zacznie sikać to nerka się przeczyści Iwo waży 1,5 kg ; szacowana waga przy rozpakowywaniu to 3,4 kg przepływy prawidłowe, łożysko na przedniej ścianie wysoko, pępowina luźno ułożony główkowo serduszko, narządy, pomiary - wszystko dobrze jest przepiękny brzuch mnie wczoraj bolał po badaniu bo pan doktor musiał mocno mnie ponaciskać żeby dostać się do jego nerek, małemu też się dostało kilka razy żeby się troszkę obrócił bo nie chciał pokazać buźki ani nerki jestem zmęczona tymi informacjami, wstałam niedawno dopiero z trudem- mam spadek na psyche jeszcze mi morfo i mocz źle wyszły- wygląda na to że infekcja wraca... we wtorek mam już wizytę u mojej gin, aż strach co ona wymyśli pokażę wam moje szczęście
|
#4514 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem jak możecie nie pić... Ja już dzisiaj wypiłam kubek rooibosa, 3 szklanki wody i 2 kubki soku. Dalej chce mi się pić. W ogóle mam smaki na coś, tylko nie wiem na co
|
|
|
|
#4515 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4516 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moczenie z dodatkiem sody albo octu jabłkowego nie pomaga? Jak mnie strasznie bolały to moczyłam, potem smarowałam i leżałam trochę z nogami w górę. ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
Nie wiem, w sumie na punkcie psa nie jestem zafiksowana aż tak, więc może nie zamęczę dziecka
|
||
|
|
|
#4517 |
|
Zadomowienie
|
merve Iwo faktycznie wygląda jakby już był gotów wyjść (ale niech jeszcze spokojnie posiedzi
)Trzymam kciuki, żeby nerka się oczyściła po pierwszym siuśku
|
|
|
|
#4518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() A to zapalenie pęcherza Cię łapie? Żurawinowe bajery nie pomagają? To jakiś inny bakterios? |
|
|
|
|
#4519 |
|
Wtajemniczenie
|
dalam zle link !
Prosze bardzo FOTECZKI
|
#4520 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sesja brzuszkowa, miałam na robić, ale chyba coś wymyślę na śmiesznego, jak patrzę na śliczne fotki co tu wstawiacie to taaak słooodko to wygląda Aniqa ale za kiecką popatrz w ciuchach, tam są czasami takie fikuśne, że na sesję idealne, w sam raz na raz za małą kasę Wianek, tylko z czego my go upleciemy z jarzebiny? ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
Mdłości też mi się zdarzają, lżejsze niż w I trym. ale zdarzają się. ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Nooo, tez mi puchną, głównie wtedy jak gorąco jest na zewnątrz. Kostki mam wtedy opuchnięte. |
||
|
|
|
#4521 |
|
Konto usunięte
|
Lobofylia nie próbowałam palmers, próbuję pokochać swoje pasiaste uda
![]() Mujer na pewno niektóre połączenia nerwowe w mózgu takiego maluszka się niszczą, inne wcale się nie wytwarzają. No bo jak leżę i płaczę i nikt do mnie nie przyjdzie to znaczy że mają mnie gdzieś. Takie dzieci się czują później zagubione Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4522 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dokładnie W sumie dużo mi daje to, że mąż uważa, że ładnie wyglądam, a cellulitis mu nie przeszkadza w ogóle (nawet jak kłamie to mnie to pociesza, bo nie czuję się taka brzydka) ![]() Cytat:
![]() Śliczny brzusio! Kolejna zgrabna mamusia ![]() Cytat:
![]() A co do nerki to ja wierzę, że jak Mały zacznie siusiać to ona się sama oczyści Wszystko będzie dobrze, zobaczysz ![]() Cytat:
Właśnie zdałam sobie sprawę, że najgorsze w spaniu z dzieckiem będzie to, że mamy z mężem wspólną kołdrę i trzeba będzie coś z tym zrobić...
|
|
#4523 | ||
|
Wtajemniczenie
|
doczytalam moge diohespan brac.
Cytat:
Cytat:
nie wiem jak zyc. kochane w zyciu nie mialam spuchnietych nog wiec ja nawet nie wiem co sie rbi. kiedys wlasnie bralam diohespan na zmeczone nogi, jak bardzo duzo pracowalam chodzac. ocet jablkowy notuje do sklepu.
|
|
#4524 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak skończę sprzątać to na spokojnie wszystkie oglądnę! ![]() Cytat:
dosłownie.Mam jakąś do kolan więc jak się uprę to będzie, ale chciałam maxi ![]() Wianek z jarzębiny byłby cudny
|
|
#4526 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wpadniesz na to, co to może być to daj znać - może u mnie będzie to samo. ![]() Cytat:
Śliczna fotka.
|
|
|
#4528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4529 |
|
Konto usunięte
|
Zostało mi wymienić wodę rybce, spakować się i ogarnąć swój wygląd. Chyba dam radę, mam jeszcze prawie 2 godziny. No i jak się uda to drugie pranie zrobić, bo pierwsze jeszcze leci
![]() Mervie kciuki za drugą nerkę, nie widzę zdjęcia ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kieckę nabyłam ostatnio na wyprzedaży w h&m za 30 zł i uwielbiam ją.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.

to malutkie mieszkanko jak na 26 tydzień

dopiero po 9 heh, syn też bo spał ze mną
to tak odnośnie tego rodzicielstwa bliskości haha
i piersi też. Na brzuchu mam nadzieję, że nie będzie śladów...
I to jeszcze z takimi wieściami. 
Miałam ambitny plan się wyspać do 9. Taaaa. O 3 poszłam siusiu i zasnęłam dalej. O 5.20 obudził mnie wychodzący TŻ do pracy. Już zasypiałam gdy Młody zaczął wariację i kopał mnie nieprzerwanie do 6.00 - nie dało się zasnąć... o 6 zasnęłam. 6.20 obudziłam się bo strasznie mi się chciało pić, znów zasnęłam. 6.45 siusiu i zasnęłam. 7.12 zadzwonił kurier, że przyjedzie z łóżeczkiem. wypiłam wodę poszłam spać. o 8 zaczęli buczeć maszynami do koszenia trawy.. i od tej pory nie śpię... Mój plan wyspania się legł w gruzach 
niewiem czemu... chyba ze strachu

ale....