Mamy marzec 2016. Część II - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-18, 12:23   #3181
_polly_
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część II

Chwilę mnie nie było i już dwie strony.
Kupiłam sobie 3 bluzki w lumpku.
I jeśli któraś z Was używa kapsułek do prania, to w Rossmanie jest promocja 38 kapsułek Persila za niecałe 30zł.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 12:24   #3182
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Dopisałam Was dziewczyny

Przy 3 części nowego wątku trzeba będzie od razu zaktualizować listę i usunąć osoby, które się nie udzielają albo udzieliły się kilka razy i znikły. Piszę już teraz bo pewnie nim się obejrzymy, a skończymy wątek

Edit:Smerfetka, a wyniki morfologii masz ok? jeśli tak to bym dorzuciła tylko coś co ma sensowną dawkę dha i nie rujnuje kieszeni.
też tak myślę, że trzeba by bylo porządki przy nowej części zrobić
Stary 2015-09-18, 12:25   #3183
misia880
Zakorzenienie

Wlasnie sie zbieram na zakupy tylko zebrac sie nie moge :/
Musz jechac do lidla po cos na obiad

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 12:27   #3184
malinka9191
Zakorzenienie

dziewczyny w kalendarzu z wizytami jest nowa kolumna "GODZINA" można tam wpisac godzinę wizyty
Co byśmy się mniej martwiły, że kogoś długo nie ma z wiesciami
Stary 2015-09-18, 12:29   #3185
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
zaraz dopiszę

tyle dzieci z iloma miałam styczność przy przebieraniu i w życiu mi się taka niespodzianka nie trafiła a przebierałam i na łóżku (bez ceratek itp pod spodem), na dywanie, w wózku i kupie innych miejsc, więc dla mnie to nie zrozumiałe a dzieci nie wszystkie mi się trafiały spokojne
Chcesz to pożyczę Ci syna jeśli chcesz takich wrażeń w życiu

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 12:33   #3186
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Chcesz to pożyczę Ci syna jeśli chcesz takich wrażeń w życiu
podziękuję Poczekam na swojego Smyka i zobaczę jaki będzie, ale myślę, że i tak mnie ominą takie przygody
Kilka lat jako niania + dzieci "rodzinne" duuużo mnie nauczyły przy przebieraniu
Stary 2015-09-18, 12:33   #3187
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny w kalendarzu z wizytami jest nowa kolumna "GODZINA" można tam wpisac godzinę wizyty
Co byśmy się mniej martwiły, że kogoś długo nie ma z wiesciami
Super, ostatnio o tym myślałam jak zapomniałam na którą mam na szczęście smsem mi przypominają dzień wcześniej

Dla mnie przewijak to podstawa. Nie kosztuje dużo, a bardzo potrafi ułatwić życie
Stary 2015-09-18, 12:33   #3188
darolka
Rozeznanie

Też mi się z córką zdarzyło pościel zabrudzić... a była bardzo spokojna. Wystarczyło że dupka się z ręki wysunęła a nie do końca została jeszcze wytarta :-D

A jeszcze korzystając z okazji Waszej uprzejmości to godzina wizyty to 19 :-D dziękuję bardzo z góry :-P

Edytowane przez darolka
Czas edycji: 2015-09-18 o 12:38
darolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 12:34   #3189
lala_la
Rozeznanie

Cytat:
Dopisałam Was dziewczyny

Przy 3 części nowego wątku trzeba będzie od razu zaktualizować listę i usunąć osoby, które się nie udzielają albo udzieliły się kilka razy i znikły. Piszę już teraz bo pewnie nim się obejrzymy, a skończymy wątek

Edit:Smerfetka, a wyniki morfologii masz ok? jeśli tak to bym dorzuciła tylko coś co ma sensowną dawkę dha i nie rujnuje kieszeni.
Dzięki za dopisanie ja dzis w superpharm kupiłam omegamedpregna tam jest tylko dha za 35 zł 60 kapsułek farmaceutka powiedziała że jest teraz promocja, nie wiem ile normalnie kosztuje. przeczytałam też na ulotce ze ma ta firma tez preparat z dha, kwasem foliowym, żelazem, witaminą d i jodem po za jodem to wszystkio biore pozostałe wiec nastepnym razem kupie te kapsułki.
lala_la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 12:41   #3190
marta1986222
Zakorzenienie

Hej kochane u mnie dzisiaj makaron że szpinakiem i serkami.

Pranie muszę jeszcze powiesic i po corcie do przedszkola pojechać.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 12:43   #3191
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się
Cytat:
tyle dzieci z iloma miałam styczność przy przebieraniu i w życiu mi się taka niespodzianka nie trafiła a przebierałam i na łóżku (bez ceratek itp pod spodem), na dywanie, w wózku i kupie innych miejsc, więc dla mnie to nie zrozumiałe a dzieci nie wszystkie mi się trafiały spokojne
Przy mojej małej jeśli zdarzyła się duża niespodzianka, pobrudzone body i przewijak to był standard myślę, że nie tylko dzieci w mojej rodzinie są takie posrane pamiętam jak mój brat kilka razy obsikał mamę i to co na drodze stanęło.. może zdarzyły Ci się wyjątkowe dzieci.. jeszcze pytanie czy to były dzieci zaraz po urodzeniu, czy kilkumiesięczne bo to spora różnica..

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Hej kochane u mnie dzisiaj makaron że szpinakiem i serkami.
Dziś rządzą ryby i szpinak
Stary 2015-09-18, 12:45   #3192
Gosiaczek2507
Zadomowienie

GG do Gosiaczek2507

u mnie też rybka ziemniaczki i fasolka szparagowa bo TŻ miał smak:P

blog

http://tworczoscgosiaczka.blogspot.com/
Gosiaczek2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 12:47   #3193
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lala_la Pokaż wiadomość
Dzięki za dopisanie ja dzis w superpharm kupiłam omegamedpregna tam jest tylko dha za 35 zł 60 kapsułek farmaceutka powiedziała że jest teraz promocja
Wow normalnie trzeba tyle zapłacić za 30 kapsułek!!
Stary 2015-09-18, 12:47   #3194
lala_la
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Zgadzam się

Przy mojej małej jeśli zdarzyła się duża niespodzianka, pobrudzone body i przewijak to był standard myślę, że nie tylko dzieci w mojej rodzinie są takie posrane pamiętam jak mój brat kilka razy obsikał mamę i to co na drodze stanęło.. może zdarzyły Ci się wyjątkowe dzieci.. jeszcze pytanie czy to były dzieci zaraz po urodzeniu, czy kilkumiesięczne bo to spora różnica..

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Ja pamietam dziecko mojej kuzynki nie mogło przez kilka dni zrobić kupki i dawali mu jakąś specjalną herbatke na zatwardzenia to jak zrobiło kupe to było brązowe prawie do pachy całe bodziaki brudne a cała rodzina sie cieszyła bo to było gdzieś w okolicach wielkanocy przy rodzinnym spotkaniu
lala_la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 12:48   #3195
trzydziescidwa
Zakorzenienie

nieznajoma, bardzo mi przykro z powodu teściowej. wredne wtrącające się babsko! Nie daj sobą pomiatać. Powiedz swojemu TŻ niech z nią porozmawia, przecież nie ma powodów, żeby Ci nie wierzyć. a w razie czego teksty w stylu "to moja sprawa co i ile jem" powinny być na porządku dziennym. dasz radę!

diablica, rozumiem Cię, bo też wolałabym córeczkę. Dowiem się prawdopodobnie w poniedziałek i już myślałam o swojej reakcji... Jakoś przyzwyczaisz się do synka, zobaczysz że radość nie będzie mniejsza. Zresztą już jedną córcię masz Pomyśl, co czuję Lewek, jak chciała córcię, a tu trzeci budrys do kompletu

Magda, a Ty leż dużo w łóżku, bez oszukiwania! Dla mnie herbata z sokiem malinowym od babci - bezcenna. Spokojnie paracetamol możesz na gorączkę i lepiej nie męcz się bez niego...

co do pościeli, ja też jestem za minimalizmem. ochrzaniacz na szczebelki, jakaś mata na materac żeby nie zamókł, prześcieradełko i śpiworek lub kołderka... ewentualnie ta poduszka klin o której mówicie. Przewijak też na pewno bym chciała, taki na łóżeczko.
Emma bardzo mi się spodobało to krzesełko 3w1 co wrzuciłaś wczoraj, chyba będę się rozglądać za używanym, bo ponad 500 zł to jednak sporo.. mąż by mnie zamordował :P ale super alternatywa dla tych różnych leżaczko-bujaczków no i później się przyda

co do kulinarnych inspiracji, to u mnie dzisiaj makaron z łososiem na obiad, a przy okazji wizyty w sklepie rybnym kupiłam śledzia w sosie tatarskim i właśnie zjadłam
na ryby muszę mieć fazę, dzisiaj ją akurat mam... najczęściej jemy 1-2 w tygodniu... mogłoby być lepiej, no ale

polly wrzuć fotki bluzeczek z lumpa! mi się też dzisiaj udało polowanie, też kupiłam jedną tunikę, taki sweterek też tunikowo-sukienkowy i trochę rzeczy dla bobasa :P dalej trzymam się kolorów uniwersalnych, ale dzisiaj byłam zła, bo dorzucili tyle cudnych dziewczyńskich ciuchów!! Za tydzień w piątek, na kolejnej wyprzedaży już może będę wiedziała na co polować
Stary 2015-09-18, 12:49   #3196
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie wczoraj tak sobie myślałam, że może nie kupimy przewijaka tak jak przy pierwszej córce ale jak sobie przypomniałam ból poporodowy, ból kręgosłupa po ciąży to jednak zdecydowałam, że przewijak musi być
przekonalyscie mnie do przewijaka, jest niezbedny w takim razie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
U mnie tak nie raz się je głównie tata bo on duuuzo je i musi sobie pojeść ja wole z chlebkiem
ja tez bigosik tylko z chlebkiem

Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
Wizyta 9 października :-P dopiero...już bym chciała zobaczyć znów fasolinke :-D

Ja coś nie mogę się podnieść do sprzątania :-\
moja wizyta z usg 30 pazdziernika, jakis termin z kosmosu, kiedy to zleci

u mnie juz posprzatane na blysk

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Co do gadżetów o których pisałyście.

Baldachim - zupełnie zbędna rzecz, miałam przez chwile, pięknie wygląda ale zbiera kurz. Musieliśmy go i tak odsłaniać żeby widzieć dziecko inaczej mi je zwyczajnie zasłaniał

Przewijak strzał w dziesiątkę, mamy taki zakładany na łóżeczko, zdaje egzamin do teraz chociaż obecnie kładę go albo na podłodze albo na łóżku. Przebierając dziecko w domu nigdy nie pobrudziłam sobie nic poza przewijakiem, ewentualnie pieluszką tetrową, którą łatwo ściągałam i wrzucałam do prania a przewijak wystarczyło przetrzeć wilgotną szmatką i już był czysty. Jak dla mnie jeden z lepszych zakupów

Co jeszcze u nas sprawdziło się ze starszym synkiem: elektryczna niania, podgrzewacz do butelek, używałam bardzo dużo body, miałam też kilka pieluszek tetrowych sprawdziły się świetnie do podścielania przy przebieraniu i do karmienia. A i bujaczek też był idealnym prezentem dla nas. Mój maluch od pierwszych miesięcy życia nie potrafił spać w zupełnej ciszy więc zawsze spał przy mnie w pokoju dziennym właśnie na bujaczku albo na kanapie niestety z czasem mu przeszło i już od około pół roku musi mieć spokój i ciszę inaczej nie zaśnie bo go wszystko rozprasza

Puki co nie przychodzi mi nic więcej do głowy
super przydatne infomacje

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Wlasnie sie zbieram na zakupy tylko zebrac sie nie moge :/
Musz jechac do lidla po cos na obiad
ja wysylam meza i dodatkowo odbierze moja cebuszke, bede dzis testowac
Stary 2015-09-18, 12:55   #3197
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
Emma bardzo mi się spodobało to krzesełko 3w1 co wrzuciłaś wczoraj, chyba będę się rozglądać za używanym, bo ponad 500 zł to jednak sporo.. mąż by mnie zamordował :P ale super alternatywa dla tych różnych leżaczko-bujaczków no i później się przyda
na ryby muszę mieć fazę, dzisiaj ją akurat mam... najczęściej jemy 1-2 w tygodniu... mogłoby być lepiej, no ale Za tydzień w piątek, na kolejnej wyprzedaży już może będę wiedziała na co polować
Na olx jest dużo używanych od 250zł
U mnie ryby rządzą, makrela wędzona, śledź smażony w zalewie octowej, no i ryba na obiad
Oby Córcia nóg nie skrzyżowała i dała się pooglądać
Stary 2015-09-18, 12:56   #3198
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Super, ostatnio o tym myślałam jak zapomniałam na którą mam na szczęście smsem mi przypominają dzień wcześniej
mi też albo sms przychodzi albo e-mail ale nie zawsze dzien przed, czasami wczesniej

Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
Też mi się z córką zdarzyło pościel zabrudzić... a była bardzo spokojna. Wystarczyło że dupka się z ręki wysunęła a nie do końca została jeszcze wytarta :-D

A jeszcze korzystając z okazji Waszej uprzejmości to godzina wizyty to 19 :-D dziękuję bardzo z góry :-P
zaraz dopisze godzine
Cytat:
Zgadzam się

miałam okazję przebierać i noworodki i starsze
może i trafiłam na wyjątkowe dzieci, zobaczymy przy moim co bedzie
Cytat:
Ja pamietam dziecko mojej kuzynki nie mogło przez kilka dni zrobić kupki i dawali mu jakąś specjalną herbatke na zatwardzenia to jak zrobiło kupe to było brązowe prawie do pachy całe bodziaki brudne a cała rodzina sie cieszyła bo to było gdzieś w okolicach wielkanocy przy rodzinnym spotkaniu
w takim wypadku nie widze innej opcji jak dziecko wykąpać
Stary 2015-09-18, 12:58   #3199
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość
przekonalyscie mnie do przewijaka, jest niezbedny w takim razie
ja wysylam meza i dodatkowo odbierze moja cebuszke, bede dzis testowac
Nie zajmuje miejsca, a daje wiele.
Co do cebuszki to macałam sobie w sklepie, jest rewelacyjna ale niestety nie było wzoru, który chcę muszę zamówić na ich stronie..
Stary 2015-09-18, 13:01   #3200
malinka9191
Zakorzenienie

dobrze ze juz jutro mam wizyte bo infekcja daje mi o sobie chyba znac
Stary 2015-09-18, 13:01   #3201
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Nie zajmuje miejsca, a daje wiele.
Co do cebuszki to macałam sobie w sklepie, jest rewelacyjna ale niestety nie było wzoru, który chcę muszę zamówić na ich stronie..
ja niestety nie mialam zbytnio wyboru, zamawialam na e-bayu, mam nadzieje, ze nie bedzie flakiem czy cos w tym stylu i troche mi posluzy
Stary 2015-09-18, 13:09   #3202
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za dopisanie ja dzis w superpharm kupiłam omegamedpregna tam jest tylko dha za 35 zł 60 kapsułek farmaceutka powiedziała że jest teraz promocja, nie wiem ile normalnie kosztuje. przeczytałam też na ulotce ze ma ta firma tez preparat z dha, kwasem foliowym, żelazem, witaminą d i jodem po za jodem to wszystkio biore pozostałe wiec nastepnym razem kupie te kapsułki.
Bierz jakby co bo cena fajna
Fajny też jest suplement Mama dha premium, ma dużą dawkę dha w2 kapsułkach, ale trochę drogi :/
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 13:12   #3203
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość
ja niestety nie mialam zbytnio wyboru, zamawialam na e-bayu, mam nadzieje, ze nie bedzie flakiem czy cos w tym stylu i troche mi posluzy
Jest bardzo fajna, jędrna, na pewno nie zrobi się z niej flaczek
Stary 2015-09-18, 13:16   #3204
nina1406
Wtajemniczenie

polly narobiłaś mi ochoty na wizytę w lumpku dzisiaj już nie zdążę pójść ale w przyszłym tygodniu muszę obowiązkowo jakiś odwiedzić.
a co do Waszych rozkmin nad przewijakiem to ja też zamierzam kupić tylko taki na łóżeczko nakładany

Pani magister dietetyki
nina1406 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 13:19   #3205
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Bierz jakby co bo cena fajna
Fajny też jest suplement Mama dha premium, ma dużą dawkę dha w2 kapsułkach, ale trochę drogi :/
o ja właśnie go biorę kupuję przez internet za ok. 36 zł w aptece gdzie dostawa jest darmowa od 50 zł, jeśli odbierze się na poczcie

słuchajcie dziewczyny, czy macie oprócz jakiś pobolewań w podbrzuszu, ciągnięć bokami, takie kłucie promieniujące w dół, do pochwy?

Edytowane przez trzydziescidwa
Czas edycji: 2015-09-18 o 13:21
trzydziescidwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 13:23   #3206
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
o ja właśnie go biorę kupuję przez internet za ok. 36 zł w aptece gdzie dostawa jest darmowa od 50 zł, jeśli odbierze się na poczcie

słuchajcie dziewczyny, czy macie oprócz jakiś pobolewań w podbrzuszu, ciągnięć bokami, takie kłucie promieniujące w dół, do pochwy?
To dobra cena bo u mnie ok.50zł. kosztuje.
A takie kłucie mam od kilku dni

Dziewczyny, krwawią Wam dziąsła? Ja się dzisiaj musiałam przerzucić na lacalut i miękką szczoteczkę bo od kilku dni mam z tym problem.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 13:23   #3207
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:

ja tak czasami mam
jakby mi ktoś kolec wbijał

A co do witamin to ja biorę VitaMiner prenatal + DHA ale koncza mi sie powoli, moze jutro mi gi nzapisze cos tutejszego i magnez bede musiala chyba dokupic
Stary 2015-09-18, 13:23   #3208
karolciakarola
Raczkowanie

A u mnie dzis na obiad naleśniki z dżemem malinowym (ale to z lenistwa przyznaje sie),ale nie powiem zjadlabym taka rybkę z kapusta kiszona mniam może jutro zrobię
wykalaczka a Ty wybierasz sie jutro do tej Pestki? Bo może tez bym się przeszła. Od dawna mieszkasz na Podolanach? Moi rodzice tam mieszkaja i tam się wychowalam
karolciakarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 13:24   #3209
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
To dobra cena bo u mnie ok.50zł. kosztuje.
A takie kłucie mam od kilku dni

Dziewczyny, krwawią Wam dziąsła? Ja się dzisiaj musiałam przerzucić na lacalut i miękką szczoteczkę bo od kilku dni mam z tym problem.
mi jeszcze przed ciaza krwawily, teraz nie zauwazylam zeby sie zwiekszylo
Stary 2015-09-18, 13:24   #3210
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Jest bardzo fajna, jędrna, na pewno nie zrobi się z niej flaczek
A bierzecie te z steropianowym wypełnieniem czy silikonowym? Bo koleżanka ma steropian i mówi że drażni ja szeleszczenie...zastanawi am się którą lepiej wziąć?

Cytat:

Ja tak mam. Przyjemne to nie jest :-\

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości