- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-18, 12:36   #2521
cornflower_girl
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Iclosemyeyes dzięki za te słowa Tylko to jest tak, że każdy mówi "ciąża to nie choroba, ja robiłam to, to i to" a że ja zawsze aktywna to tak samo myślałam...w ogóle nie brałam pod uwagę, że może coś się zacząć dziać Teraz trochę mam wyrzuty, że organizm nie podołał, że mąż miał rację jak widział jak łażę non stop i mówił tyle razy "za szybko, za gwałtownie się poruszasz".
Nie obwiniaj się
Zawsze znajdzie się taka kobieta, która tak mówi (pozdrawiam moją szefową). To nie wina organizmu, zdarza się to też kobietom wysportowanym i przyzwyczajonym do wysiłku (np. moja koleżanka, która uwielbia chodzić po górach, ścianki wspinaczkowe to jej 2-gi dom miała ciało idealnie przygotowane do ciąży, urodziła 2 msc przed terminem, miała jakieś komplikacje).

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 12:38   #2522
wonderka
Zadomowienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Dziękuję za komplementy

Z jakiej firmy masz legginsy? Kupiłam ciążowe z Bideronki i są wg mnie średnio wygodne.

O, kiedy ślub?
Ja osobiście jestem zakochana w tych ciuszkach. Makadamia ma niektóre ładne sukienki, ale mogą być bardzo krótkie.

Jak ktoś chce, to znajdzie rym do wszystkiego Choć opcja z wyborem imienia po porodzie bardzo dobra.
Leggisny mam z H&M te z działu Mama. Ślub siostra ma 10 października. Zajrzę na tą stronkę bo jej nie znam.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 12:38   #2523
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję za komplementy

Z jakiej firmy masz legginsy? Kupiłam ciążowe z Bideronki i są wg mnie średnio wygodne.

O, kiedy ślub?
Ja osobiście jestem zakochana w tych ciuszkach. Makadamia ma niektóre ładne sukienki, ale mogą być bardzo krótkie.

Jak ktoś chce, to znajdzie rym do wszystkiego Choć opcja z wyborem imienia po porodzie bardzo dobra.

Głowa w dół, przy główce nogi (już wiem, co boksuje mi czasem pęcherz), plecy po prawej stronie brzucha (ale często przepływa na lewą stronę).

A są u Ciebie jakieś oznaki, że będzie wcześniejszy poród?

[URL=" tu cały artykuł[/URL] - raczej chodzi o to, żeby nie było indukcji po terminie.
No to rzeczywiście akrobata Moja też główką w dół i prosto ułożona pleckami do mojego brzucha, nogi lekko zgięte, a ma takie długie że aż po bokach brzucha mi wypycha, chyba się nie mieści Będzie długonoga blondynka z niebieskimi oczami laska jak się patrzy
Stary 2015-09-18, 12:47   #2524
wizaz_p_l
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Dobra, moja beczułka i ja
Hmmm, taki niby grubas miał być z Ciebie, ale coś tego nie widać super brzuszek! Mina też dobra
Stary 2015-09-18, 12:58   #2525
Kasiula8708
Rozeznanie

Ja już skończyłam prasowanko,jeszcze mi się trochę męża ciuchów nazbierało,a zmęczyłam się przy tym że hej

Jakoś humoru nie mam,rypę męża o byle co,oj ciężko ma ze mną,pewnie się nie może doczekać aż do pracy pójdzie

Wonderka fajny bunio co ty chcesz od niego

Cornflower girl ale ślicznioch ja się do poniedziałku doczekać nie mogę,ale o takich fotkach mogę pomarzyć tylko buuu

Agusiek nie no laska jak się patrzy z twojej niuni,mąż będzie musiał mieć oko na nią:p

Mi też gin przepisał nospę w razie większych bóli ale tak pozatym to nic nie mówił o oszczędzaniu się,zobaczymy co teraz powie,trochę mu pomarudzę heeehe

Oglądałyście wczoraj 600g szczęścia?normalnie ryczałam jak głupia jak ten malutki Kacperek umarł biedactwo
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 13:03   #2526
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
Ja już skończyłam prasowanko,jeszcze mi się trochę męża ciuchów nazbierało,a zmęczyłam się przy tym że hej

Jakoś humoru nie mam,rypę męża o byle co,oj ciężko ma ze mną,pewnie się nie może doczekać aż do pracy pójdzie

Wonderka fajny bunio co ty chcesz od niego

Cornflower girl ale ślicznioch ja się do poniedziałku doczekać nie mogę,ale o takich fotkach mogę pomarzyć tylko buuu

Agusiek nie no laska jak się patrzy z twojej niuni,mąż będzie musiał mieć oko na nią:p

Mi też gin przepisał nospę w razie większych bóli ale tak pozatym to nic nie mówił o oszczędzaniu się,zobaczymy co teraz powie,trochę mu pomarudzę heeehe

Oglądałyście wczoraj 600g szczęścia?normalnie ryczałam jak głupia jak ten malutki Kacperek umarł biedactwo
Oj tak będzie jej pilnować

Ja oglądałam, dreszcze mnie przeszły, nie płakałam bo staram się się nie rozklejać, ale strasznie mnie zdygotało i aż gardło mi się ścisnęło biedactwo... I jeszcze widok jego ojca wycierającego łzy... straszna tragedia.
Stary 2015-09-18, 13:11   #2527
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Wózków do wygrania jest 5. Czyli chyba dla nas starczy, nie?
I 250 zestawów kosmetyków Nivea
dogadamy się
Cytat:
Głowa w dół, przy główce nogi (już wiem, co boksuje mi czasem pęcherz), plecy po prawej stronie brzucha (ale często przepływa na lewą stronę).

A są u Ciebie jakieś oznaki, że będzie wcześniejszy poród?

Masz tu cały artykuł - raczej chodzi o to, żeby nie było indukcji po terminie.
oznak jako takich nie ma, tylko kwestia jak na dziecko wpłynie istnienie przegrody - bardzo doświadczony ginekolog mi powiedział, że w takim przypadku małej może być za ciasno i sama sobie decyduje wyjść wcześniej a nam to nie pasuje ze względów organizacyjnych (brak wolnego u męża). Poczytam chętnie chociaż tak sobie myślę, że u mnie to nic się nie da pomóc, córka sama sobie wybierze termin
Cytat:
Nie obwiniaj się
Zawsze znajdzie się taka kobieta, która tak mówi (pozdrawiam moją szefową). To nie wina organizmu, zdarza się to też kobietom wysportowanym i przyzwyczajonym do wysiłku (np. moja koleżanka, która uwielbia chodzić po górach, ścianki wspinaczkowe to jej 2-gi dom miała ciało idealnie przygotowane do ciąży, urodziła 2 msc przed terminem, miała jakieś komplikacje).
oj tak mój szef też jak się dowiedział o mojej ciąży powiedział, że na pewno dam radę długo pracować, bo jedna współpracownica pracowała do połowy 8. miesiąca

Cytat:
Leggisny mam z H&M te z działu Mama. Ślub siostra ma 10 października. Zajrzę na tą stronkę bo jej nie znam.
to ja w tych samych leginsach latam
Cytat:
nawet nie mów dobrze, że nie oglądałam, na mnie takie przykre widoki za mocno wpływają
Stary 2015-09-18, 13:12   #2528
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

cornflower_girl masz rację, podałaś mi dobry przykład Spuszczę z siebie to powietrze i pewnie z każdym dniem będzie lepiej.
Tylko jak tu nie przytyć teraz jak nic nie wolno?

Agusiek Twoja będzie blondynka i aniołek a moja czorna i diabełek Daje mi dzisiaj taki pokaz, że ledwo wytrzymuję. Kopie mnie po pęcherzu, wypycha się, przeciąga nie miłosiernie...

O nieee...a ja właśnie chciałam oglądać powtórkę 600 gramów i nie wiem teraz czy sobie pozwolić na taką dawkę emocji

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 13:22   #2529
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha

Cytat:
cornflower_girl masz rację, podałaś mi dobry przykład Spuszczę z siebie to powietrze i pewnie z każdym dniem będzie lepiej.

Agusiek Twoja będzie blondynka i aniołek a moja czorna i diabełek Daje mi dzisiaj taki pokaz, że ledwo wytrzymuję. Kopie mnie po pęcherzu, wypycha się, przeciąga nie miłosiernie...

O nieee...a ja właśnie chciałam oglądać powtórkę 600 gramów i nie wiem teraz czy sobie pozwolić na taką dawkę emocji
Ahh wczoraj był smutny odcinek (( myslałam, ze będą pokazywali tylko historie z happy end'em

" . . D
zisaj uwierzyłam, że do szczęścia
Mi wystarczy bym przy Tobie była . . . "
(19.05.2006)

[luksjaa]104680[/luksjaa]
maartucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 13:23   #2530
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:

Hi hi a może się okaże odwrotnie i Zuzia wcale nie będzie taką diablicą

Włącz jej jakieś kołysanki, może uśnie i da Ci odpocząć na chwilkę

Tamten moment jest na samym końcu odcinka, więc możesz prawie cały śmiało obejrzeć
Stary 2015-09-18, 13:28   #2531
Kasiula8708
Rozeznanie

Ja też byłam pewna że się dobrze skończy,tym bardziej zobaczcie malutka Amelka waży 100gr mniej i walczy dalej a ten Kacperek niestety nie dał rady,aż się serce kraje,ale pocieszam się że nasze maleństwa już mają prawie po 2kg i będą sobie jeszcze siedzieć w brzuszkach

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Wysłałam męża po mleko zaraz mi będzie gofry robił mniam
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 13:31   #2532
lexie42
Zakorzenienie

Podziwiam Was, że oglądacie ten program. Ja bym emocjonalnie nie dała rady, a potem nakładłabym sobie do głowy różne rzeczy
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 13:34   #2533
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też byłam pewna że się dobrze skończy,tym bardziej zobaczcie malutka Amelka waży 100gr mniej i walczy dalej a ten Kacperek niestety nie dał rady,aż się serce kraje,ale pocieszam się że nasze maleństwa już mają prawie po 2kg i będą sobie jeszcze siedzieć w brzuszkach

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Wysłałam męża po mleko zaraz mi będzie gofry robił mniam
Dokładnie tak samo pomyślałam... straszne. Ale nie powiedzieli który to był tydzień ciąży.
Oby każda z nas donosiła do terminu

Mmmmh kocham gofry

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Podziwiam Was, że oglądacie ten program. Ja bym emocjonalnie nie dała rady, a potem nakładłabym sobie do głowy różne rzeczy
No właśnie ja strasznie to przeżywam, nie rozmyślam po obejrzeniu, ale w nocy mi się śni ta cała aparatura chyba dziś sobie odpuszczę oglądanie...
Stary 2015-09-18, 13:39   #2534
wonderka
Zadomowienie

Gdzie ja mogę zobaczyć ten film o wcześniakach? W tv? A w necie gdzieś jest?
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 13:40   #2535
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Gdzie ja mogę zobaczyć ten film o wcześniakach? W tv? A w necie gdzieś jest?
tutaj:
http://vod.tvp.pl/audycje/publicysty...nek-1/21545329

i pod spodem są dalsze odcinki
Stary 2015-09-18, 13:41   #2536
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Dlatego ja też tego nie oglądam... Zdecydowanie wolę Porody na Polsat Cafe Szkoda, że nie ma nowych odcinków...

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 14:09   #2537
cynamon_
Zakorzenienie

Obejrzałam powtorke, strasznie smutny moment jak ten tata Kacperka płakał, dobrze ze jego.mamy nie pokazali... bo bym się rozkleila niektóre dzieciaczki leżące z tymi rureczkami wyglądają całkiem normalnie jak zdrowe noworodki. Mój brat urodził się nagle w 1,5 msc wcześniej ważył 2 kg z groszem ale nie musiał nawet w inkubatorze leżeć, zupełnie zdrowy był tak więc roznie z tym bywa
Stary 2015-09-18, 15:15   #2538
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
ja zdecydodowalam sie na Babydream ,tez napisem Calenula
Sroka tak je oceniła :
"SROCZE WNIOSKI:
To co mi się podoba najbardziej to. w miarę krótki skład, przyzwoite substancje pielęgnacyjne i konserwujące. Brak udziwnień. Szczerze mówić porównując całe towarzystwo ze sobą to jedne z lepszych chusteczek pod względem składu."
Dzięki

Cytat:
o to nparawdę szalejesz,co tam jeszcze zmawiałas? moja też dziś doszła,kolejny krok do przodu,nawet trafiłam na miłego kuriera bo spytał czy dzwigać mogę

A ile macie kg na plusie już???
Przyszła jeszcze ta torba do wózka z babyono, którą już dziewczyny pokazywała tylko, że ja wzięłam limonkową. Jest naprawdę super, także mogę polecić.

Ja na razie przytyłam 3kg, ale to dlatego, że już przed ciążą byłam wystarczająco pulchna

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Ech Dziewczyny jestem po wizycie. Skołowana jestem strasznie.
Mały ułożony już do porodu. Wszystko ok.
Ale dziś już waży 2,5kg do porodu minimum 4,5kg. Lekarka powiedziała że do mojej budowy w PL zalecenie do cesarki bo duże (i długie) dziecko. Tu w IE absolutnie nie dostanę CC bo to nie powód. Duże nacięcie + kleszcze to mnie czeka najprawdopodobniej. Tym bardziej że tak już było z Oliwką a ona była niecałe 3,5kg.
Dała mi propozycję CC w PL - odrzucam bo dla mnie to kosmos lecieć teraz do PL.
Albo za 3max 4 tyg mam przyjechać na wywołanie/przyspieszenie porodu - masaż szyjki. Mam już zacząć pić herbatkę z liści malin...

Boże jestem tak skołowana że nie wiem co robić... Zdać się na naturę czy jechać za 3 tyg (37tc) na to przyspieszenie...
Co robić????

A Antek identyczny jak Oliwka. Taki sam spory nos (na szczęście tylko kilka dni po porodzie ) i usta i też ma już duuuużo włosków
Ja bym na razie obserwowała rozwój sytuacji bo może zastopuje trochę z tym rośnięciem. I może warto pójść i skonsultować z jeszcze jednym ginem?

Cytat:
Ja się nie wyspałam bo mała tak mi się wierciła jak nigdy,nie spodziewałam się że nie będe mogła przez nią usnąć,próbowałam się dobrze dobrze ułożyć to przy każdym przekręcaniu na bok syczałam z bólu,tak mnie krocze boli,dziewczyny czy to normlne????Dobrze że wizyta w poniedziałek to powiem lekarzowi,bo ciężko mi wytrzymać
Te bóle w dole przy przekręcaniu się to może też być rozchodzące się spojenie łonowe. Mi tak lekarz zawyrokował, ale kompletnie nic mi na to nie zalecił tylko powiedział, że będzie jeszcze bardziej bolało. Super

Cytat:
Dobra, moja beczułka i ja
Wyglądasz super Sheldonko I też właśnie miałam pytać o leginsy, ale widziałam, że już pisałaś, że z h&m. Ja jutro jadę jeszcze kupić z jedną parę.

Cytat:

Dobra, wklejam na moment naszego akrobatę (stopa przy główce na peirwszym zdjęciu)
Piękny maluch

Cytat:

No właśnie oglądałam z godzinę temu, bo sobie nagrywam i masakra. Zryczałam się oczywiście i tak mi przyszło do głowy, że może powinnam sobie darować oglądanie, bo za dużo przykrych emocji

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 15:18   #2539
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

O kurczę, a ja położyłam się na prawy bok, Zuzia się uspokoiła i tak zasnęłam na 1,5h

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 15:19   #2540
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wizaz_p_l Pokaż wiadomość
agne19s Masz może jakiś tutorial do tych ballsów? Bo ja też nie zdążyłam w biedrze kupić... No i pochwal się jak Ci wyszły
Wpisywalam w google cotton balls diy. I zlaczylam kilka instrukcji w calosc. Polecam ci robienie bandazem, bo kordonkiem sie meczylam i meczylam az wkoncu odpuscilam. No i problem mialam z balonami bo ani te zwykle ani wodne nie pompowaly sie w idealna kule. No i czym wiecej kleju to gorzej bo w kilku kulach zostaly mi kawalki balona co nie dalo sie odkleic. Ponoc krochmal jest tez fajny. Ja mialam problem z balonami bo mialam te w zwyklym rozmiarze i one nie strzelaly jak je przebilam tylko powolutku powietrze schodzilo i cottony tracily ksztalt. Juz myslalam ze nic z nich nie bedzie. Dodaje zdjecie. Cudow nie ma ale siostra tz mowila mi ze one tak lapia kurz ze swoje po kilku miesiacach wyrzucila, ciekawe jak to bedzie z moimi.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1442582389914.jpg (40,5 KB, 34 załadowań)
Stary 2015-09-18, 15:30   #2541
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
O kurczę, a ja położyłam się na prawy bok, Zuzia się uspokoiła i tak zasnęłam na 1,5h
No i fajnie odpoczęłaś troszkę

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Wpisywalam w google cotton balls diy. I zlaczylam kilka instrukcji w calosc. Polecam ci robienie bandazem, bo kordonkiem sie meczylam i meczylam az wkoncu odpuscilam. No i problem mialam z balonami bo ani te zwykle ani wodne nie pompowaly sie w idealna kule. No i czym wiecej kleju to gorzej bo w kilku kulach zostaly mi kawalki balona co nie dalo sie odkleic. Ponoc krochmal jest tez fajny. Ja mialam problem z balonami bo mialam te w zwyklym rozmiarze i one nie strzelaly jak je przebilam tylko powolutku powietrze schodzilo i cottony tracily ksztalt. Juz myslalam ze nic z nich nie bedzie. Dodaje zdjecie. Cudow nie ma ale siostra tz mowila mi ze one tak lapia kurz ze swoje po kilku miesiacach wyrzucila, ciekawe jak to bedzie z moimi.
Super wyszły
Stary 2015-09-18, 15:38   #2542
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
No i fajnie odpoczęłaś troszkę

Super wyszły
Bardzo sie ciesze ze ci sie podobaja
Stary 2015-09-18, 15:41   #2543
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo sie ciesze ze ci sie podobaja
Jak kupne oby się tylko nie kurzyły tak jak mówiła siostra
Stary 2015-09-18, 15:49   #2544
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Jak kupne oby się tylko nie kurzyły tak jak mówiła siostra
No wlasnie to tez problem, bo jak lapia kurz tak jak wszystkie pluszaki i inne rzeczy trzymane dla ozdoby to mamy problem bo ich nie wypiore a odkurzaczem tez nie zgarne bo straca ksztalt. Takie chropowate powierzchnie bardzo sie kurza a przy malenstwie to nie wskazane, tym bardziej ze chcialam je miec gdzies blisko lozeczka, zeby cala noc mogly swiecic. Sa na baterie i to sa ledy wiec eliminuje mi sie tez wiekszy rachunek za prad najpierw chcialam zrobic na starych choinkowych ale tam lampek mam za duzo, ten nieszczesny kabel brzydko by zwisal do kontaktu no i w jedna zime gdy byly nimi oswietlone drzewka na dworze to rachunek za prad byl o 60zl wiekszy. Wiec zainwestowalam w nowe
Stary 2015-09-18, 16:02   #2545
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
No wlasnie to tez problem, bo jak lapia kurz tak jak wszystkie pluszaki i inne rzeczy trzymane dla ozdoby to mamy problem bo ich nie wypiore a odkurzaczem tez nie zgarne bo straca ksztalt. Takie chropowate powierzchnie bardzo sie kurza a przy malenstwie to nie wskazane, tym bardziej ze chcialam je miec gdzies blisko lozeczka, zeby cala noc mogly swiecic. Sa na baterie i to sa ledy wiec eliminuje mi sie tez wiekszy rachunek za prad najpierw chcialam zrobic na starych choinkowych ale tam lampek mam za duzo, ten nieszczesny kabel brzydko by zwisal do kontaktu no i w jedna zime gdy byly nimi oswietlone drzewka na dworze to rachunek za prad byl o 60zl wiekszy. Wiec zainwestowalam w nowe
No niestety w tym szkopuł... jedyne wyjście to zawiesić/położyć w innym miejscu, troszkę z dala od Maleństwa
Stary 2015-09-18, 16:03   #2546
201604151126
Konto usunięte

Ja dzisiaj byłam prywatnie na USG z małym wszystko dobrze cieszę się bardzo, czekam na kuriera z luzeczkiem cieszę się bo tylko tego mi brakowało i juz wszystko mam ,jeszcze ko.40 dni i mały będzie zemna
201604151126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 16:05   #2547
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdalena111111 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj byłam prywatnie na USG z małym wszystko dobrze cieszę się bardzo, czekam na kuriera z luzeczkiem cieszę się bo tylko tego mi brakowało i juz wszystko mam ,jeszcze ko.40 dni i mały będzie zemna
Dobrze, że z Maleństwem wszystko ok zazdroszczę skompletowanej wyprawki
Stary 2015-09-18, 16:19   #2548
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
No to rzeczywiście akrobata Moja też główką w dół i prosto ułożona pleckami do mojego brzucha, nogi lekko zgięte, a ma takie długie że aż po bokach brzucha mi wypycha, chyba się nie mieści Będzie długonoga blondynka z niebieskimi oczami laska jak się patrzy
Oj, będzie śliczna Nie wiem tylko co na to Twój TŻ, bo trzeba będzie pilnować nie tyle córki, a całego osiedla

Cytat:
Z tego, co słucham od koleżanek, to te, które bardzo dużo przytyły miały albo problemy hormonalne (nieustabilizowane), albo dogadzały sobie wysokokalorycznym jedzeniem za dwoje (albo i bardziej).
Myślę, że u Ciebie dobre odżywianie się (nawet i z małym szaleństwem od czasu do czasu) nie sprawi, że przytyjesz sporo.
A, i też nie patrzyłabym na kilogramy na liczniku - znam dziewczyny, które w ciąży przybrały 1-2kg, a ponad pół roku po porodzie i spory ciążowy brzuszek nadal jest.
Nie martw się na zapas.

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
oznak jako takich nie ma, tylko kwestia jak na dziecko wpłynie istnienie przegrody - bardzo doświadczony ginekolog mi powiedział, że w takim przypadku małej może być za ciasno i sama sobie decyduje wyjść wcześniej a nam to nie pasuje ze względów organizacyjnych (brak wolnego u męża).
Póki co mowa o możliwościach i tego się trzymajmy. Jest wiele historii, w których prognozowano wcześniejszy poród, a skończyło się na indukcji. Trzymam kciuki za poród w terminie

Trochę się dziś wkurzyłam. Na olx widziałam u jednego ogłoszeniodawcy kilka modeli wózków, które by mnie interesowały. Dzwonię, że chcę obejrzeć, a tutaj oburzenie, że muszę być zdecydowana na konkretny model i to od razu na zakup. No ok, kupić mogę, ale nie muszę - zwłaszcza jak się okaże, że stan wózka odbiega od określeń z ogłoszenia albo ma jakieś ukryte wady. W dodatku podejście - wszystkie są na gwarancji (ale w treści ogłoszenia nic o tym nie ma), możemy każdy sprowadzić (wtf?). Aż zaczęłam się zastanawiać, czy nie są kradzione albo nie pochodzą z podejrzanego źródła.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 16:27   #2549
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj, będzie śliczna Nie wiem tylko co na to Twój TŻ, bo trzeba będzie pilnować nie tyle córki, a całego osiedla

Z tego, co słucham od koleżanek, to te, które bardzo dużo przytyły miały albo problemy hormonalne (nieustabilizowane), albo dogadzały sobie wysokokalorycznym jedzeniem za dwoje (albo i bardziej).
Myślę, że u Ciebie dobre odżywianie się (nawet i z małym szaleństwem od czasu do czasu) nie sprawi, że przytyjesz sporo.
A, i też nie patrzyłabym na kilogramy na liczniku - znam dziewczyny, które w ciąży przybrały 1-2kg, a ponad pół roku po porodzie i spory ciążowy brzuszek nadal jest.
Nie martw się na zapas.

Póki co mowa o możliwościach i tego się trzymajmy. Jest wiele historii, w których prognozowano wcześniejszy poród, a skończyło się na indukcji. Trzymam kciuki za poród w terminie

Trochę się dziś wkurzyłam. Na olx widziałam u jednego ogłoszeniodawcy kilka modeli wózków, które by mnie interesowały. Dzwonię, że chcę obejrzeć, a tutaj oburzenie, że muszę być zdecydowana na konkretny model i to od razu na zakup. No ok, kupić mogę, ale nie muszę - zwłaszcza jak się okaże, że stan wózka odbiega od określeń z ogłoszenia albo ma jakieś ukryte wady. W dodatku podejście - wszystkie są na gwarancji (ale w treści ogłoszenia nic o tym nie ma), możemy każdy sprowadzić (wtf?). Aż zaczęłam się zastanawiać, czy nie są kradzione albo nie pochodzą z podejrzanego źródła.
He he póki co to jeszcze trochę czasu minie zanim "dojrzeje"

No podejrzana sprawa
Stary 2015-09-18, 16:41   #2550
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:

Nie martw się na zapas.

Rzeczywiście podejrzane Ja bym po takich słowach olała sprawę i szukała gdzie indziej.

Dalej, niech wrzucają te wyniki, bo już mnie nosi Do 17tej miały być.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości