|
|
#4561 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6
Mujer straszny ten eksperyment, w życiu bym tak dziecku nie zrobiła
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4562 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja przytyłam 3kg w 4tygodnie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fotki cud, miód i orzeszki Zgrabniutki Cytat:
Fotka cudowna Ja też zamierzam dużo przytulać, sama lubię być przytulana, a co dopiero takie Maleństwo
|
|
#4563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tym bardziej mnie kusi rower bo stoją nasze rowery i osprzęt w pokoju obok, mąż śmiga ciągle, ja mam zakaz |
|
|
|
|
#4564 |
|
Zadomowienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52811971]Mujer straszny ten eksperyment, w życiu bym tak dziecku nie zrobiła
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Ale wiesz, to krótko trwało, a pomyśl, jak stosuje się zasadę "nie przytulam dziecka, bo się przyzwyczai, niech płacze" i tak codziennie i długo? Wcale nie jestem za tym, żeby zrobić z dziecia fafloka, ale na pewno potrzeba maluchom tulania. A jak płaczą, że im tego potrzeba, to też nie rozumiem dlaczego odrzucamy tę potrzebę. Jak jest głodne, to karmimy, jak zrobi kupkę, to zmieniamy pieluchę i nikt nie ma wątpliwości, że trzeba to zrobić. A jak płacze, że chce się tulać, to nagle zaczyna się problem, że "nie, bo się przyzwyczai". Potrzeby emocjonalne chyba są nawet wazniejsze niż te fizjologiczne. W sumie to te emocje czynią nas czymś więcej niż zwierzaki ![]() Tak sobie pomyślałam tylko w temacie zimnego chowu ![]() Oczywiście, może być, ze coś się złego dzieje, dziecko nie rozwija się jak nalezy, jest strachliwe i wisi mamie na spódnicy. Ale to później i to też powinniśmy zauwazyć i dociekać skąd przyszło. [W teorii się dobrze poruszać W praktyce to pewnie nie zauważę, że mam maminsynka |
|
|
|
#4565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Znalazłam info o tym eksperymencie o którym wspominala mi kuzynka http://www.prozdrowie.pl/Artykuly/Ci...ia-przytulania ![]() A co do psów - ponoć mają mózg 2 letniego dziecka http://odkrywcy.pl/kat,111406,title,...sticaid=6159b4
|
|
#4566 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziękujęCytat:
wspomnę, że jego brat z rodziną nie był u nas ani raz, jak mój tż mieszka tutaj 1,5 roku. Mój jeszcze walczył, że dlaczego ja zakładam że będę się źle czuła i że nie pojedziemy? chyba do niego jednak dotarło conieco jak mu powiedziałam, że ja niczego nie zakładam ja mu po prostu mówię co będzie
|
|
#4567 |
|
Zadomowienie
|
Podobnie jak niemowlęta, psy okazują podstawowe emocje - szczęście czy gniew.
Dokładnie i to jest piękne w tych sierściuchach, są szczere i oddane jak dzieci. Ja tam uwielbiam
|
|
|
|
#4568 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam, załatwiłam i się nałaziłam przy okazji. Zwłaszcza że mój kochany Mąż wyjmując z szafki ostatnią rolkę papieru toaletowego nie poinformował mnie, że więcej nie ma. A wczoraj byliśmy razem na zakupach i mogliśmy kupić. A tak musiałam sama leźć z paczką papieru
Faceci ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52810543]Moje uda są jak tygrys pasiasty i piersi też. Na brzuchu mam nadzieję, że nie będzie śladów...Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Moje uda, piersi i pośladki są takie od wielu lat A teraz brzuch będę miała do kolekcji. Swoją drogą jak się robią rozstępy to hurtem. Całkiem pokaźną kolekcję już mam
|
#4569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy w schowku remontowe graty i musimy go tu chwilowo trzymać.
|
|
|
#4570 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I nawet mimo, że moje zwierze takie brzydkie jest i grube (choć w końcu zrzucił, hurraaa ), to uwielbiam go okropnie. Z dziećmi pewnie tak samo jest Ciekawi mnie tylko, czy zauważę, że moje dziecię jest nieładne, czy spadnie mi różowa pielucha na łeb i będę uważała, że jest piękny ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Narzekałam, że tyję. Ciekawe czemu ![]() [Borówki, maliny, brzoskwinie, makaron ryżowy, kakao i kawałek chleba. Pięęęęęknie ]
|
|
|
|
|
#4571 |
|
Rozeznanie
|
żaneta cieszę się, że są postępy! z dnia na dzień będzie coraz lepiej, trzymam cały czas kciuki, cieszę się, że laktacja się rozbujała i twoja kruszynka przybiera na wadze i że respirator już odłączony
![]() sylwoha zaje.biste ciuchy, aż zaraz zajrzę na h&m, może sobie poprawię humor ijaa pięknie wyglądasz! ja też sobie nie wyobrażam zimnego chowu, nie widzę przeszkód żeby przytulać maluszka ile wlezie i okazywać mu ciepło i cierpliwość, w końcu przez spory czas będzie w szoku zmiany z brzucha na ten straszny świat a co do tycia to od tych trzech tygodni mojego przymusowego leżakowania nic nie przytyłam, aż dziwne ale jak usłyszałam, że dziecko skoczyło do przodu o 0,5 kg to mniej się martwię - póki dzieć rośnie to jest git
|
#4572 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Faktycznie to zdjęcie wygląda jakby było zrobione po prostu śpiącemu dziecku, a nie jak usg
|
|
#4573 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój na szczęście rozumie, że będę potrzebowała czasu zanim do siebie dojdę. Zresztą mój już od początku ciąży się boi jak ja poród przeżyję ![]() Ja póki co nie mam z tym problemu, nie ja pierwsza i nie ostatnia ![]() Ale pewnie strach pojawi się bliżej grudnia
|
|
#4574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie przed chwilą: serek waniliowy, kawałek makreli wędzonej, banan. Jakbym zniknęła na dłuższą chwilę, to znaczy, że dyndam nad kiblem. ![]() W ogóle chwile się poruszałam: łóżko zaścieliłam, toaletkę przetarłam, pranie wrzuciłam do pralki - nic nadzwyczajnego i.. już mnie coś w pipce ciągnie. Szlak mnie trafi!
|
|
|
#4575 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale poczekam aż do mamy pojadę i ona mi zrobi
|
|
#4576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cóż, z dziećmi też tak jest, jak robimy paczki w pracy dla dzieciaków z Domu Dziecka, na Mikołaja albo na inne okazje to słuchajcie jak tam jedziemy z tym, to te dzieci taaaaaak pragną żeby je ktoś przytulił, od razu pakują się na kolana, pragną bliskości straaasznie współczuję, że nie jest im to dane na co dzień
|
|
|
|
|
#4577 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
*Cytat:
lezeeeee ![]() Cytat:
i leze....Cytat:
tak sie smaic zaczelam ze TZtowi zaczelam sytuacje tlumaczcyc ![]() Cytat:
![]() Nic specjalnego nie przywiozlam, mydelka oliwkowe i troche dobrego dla kazdego. TZ maske wojownika jakiegos 0 czy hel czy cholera wie co, takie male. duzo usmiechu i odpoczynku przywiozlam I przyprawy jeszcze ooo Zadnej oliwy bo jak przywozic to tka konkret z oliwiarni czy jak ise to nazywa a nie mialam okazji byc. tak jak pisalam wczesniej to taka grecka brytania to Kavos. Cytat:
i dziekuje
|
|
#4578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że będę z niego korzystać też jak urodzę.
|
|
#4579 |
|
Konto usunięte
|
Ja się żegnam póki co
odezwę się pewnie po weekendzie, chyba że będzie chwila na wejście na wątek ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4580 |
|
Zadomowienie
|
Gryzia spokojnego wyjazdu
|
|
|
|
#4581 |
|
Zadomowienie
|
O masz, gdzieś mnie na takie filmy nachodzi....
![]() UWAGA, wrażliwi nie patrzą! https://www.youtube.com/watch?v=iiuvQU1so9Q Ale reakcje facetów bezcenne: przestrach w oczach, zdziwienie, niedowierzanie, płacz, nie wiedzą co mają robić. Nie no, niech mi ktoś powie że kobiety to słaba płeć, wyśmieję
Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-09-18 o 13:21 |
|
|
|
#4582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zawsze z curry jem
|
|
#4583 | |
|
Zadomowienie
|
hejka, próbuję nadrobić zaległości ostatnich dni ale przez to zamieszanie z mieszkaniem ciągle siedzę i tylko ogłoszenia wertuje a wszystko inne zaniedbane. Nawet moje biedne dziecko już się pogodziło z tym że mam nie ma dla niego czasu
dziś tż jedzie oglądać jakieś więc żyje nadzieją ze może tym razem się uda. Wczoraj był to na zdjęciach mieszkanie spoko się prezentowało a w rzeczywistości mówi ze taki brud i smród że masakra.widziałam ze pisałyście o tżtach jak angażują się w ciążę... przykro mi że nie do wszystkich jeszcze dociera że już niebawem będą tatusiami mój w pierwszej ciąży był bardzo zaangażowany, jedynie to miał dylemat czy powinien być przy porodzie ale tak to każdy ciuszek razem wybieraliśmy, wszystkim się interesował a jak już mały się urodził to kompletnie oszalał na jego punkcie i to ja musiałam go hamować teraz jest zupełnie inaczej, czasem mu się przypomni że jestem w ciąży i zapyta jak się czuje i tyle ale na początku też były niezłe jazdy bo kompletnie do niego nie docierało ze mogę czuć się słabiej itp.Cytat:
Ja nie mam doświadczenia bo nie miałam lewatywy przed porodem. A ale też słyszałam że jak się poród sam rozkręca to często właśnie pierwszym objawem jest latanie do wc za potrzebą co chwilę Więc organizm sam się przygotowuje.karmazynova szkoda że lekarz nie podał ile teraz maluszek waży bo zaciekawiłaś mnie tym że gin już widzi wskazanie do cc z tego względu. Ja mojego maltretuje tym tematem ale on twierdzi ze za wcześnie żeby przewidzieć końcową wagę. No i też że dopiero 4,5kg z usg jest wskazaniem do cc ![]() jeśli chodzi o pieluchy to ja jestem zadowolona bardzo z BABYDREAM ale odkryłam je dopiero przy 5 rozmiarze więc nie wiem czy te mniejsze też są takie fajne |
|
|
|
|
#4584 |
|
Zakorzenienie
|
Troche nadrobilam, ale po łebkach..
Dzięki za miłe słowa odnośnie wyglądu.. o ile slonica w ciąży moze dobrze wyglądać Z plusów to schudłam kilogram od ostatniego ważenia więc jestem happy i moze z porodem będę chudsza niż przed ciążą.W Oxfordzie sprawdzili mi wyniki moje cukru.. mam teraz notować to co jem, gdy skacze mi cukier. Dzis po płatkach skoczył mi.. ale akurat miałam ochotę na śniadanie na platki :/ nastepym razem zjem owsianke. Sprawdzili mi ciśnienie, mocz, pobrali krew, zmierzyli brzuch i słuchali tętna dziecka - wszystko ok. Za 2 tyg mam kolejną kontrolę. Tym razem lekarz mnie będzie oglądał.. bo byc moze trzeba będzie coś więcej niż dietę zastosować (pewnie insulinę) Za godzinke zbieram się na USG
|
#4585 |
|
Zadomowienie
|
W ogóle ostatnio odebrałam 3 paczki sąsiadce bo jej nie było, a ja byłam w domu więc kurier u mnie zostawił. Sąsiadka w ramach podziękowań przyniosła nam cukierki i zobaczyła, że jestem w ciąży. Wczoraj ni z tego ni z owego przyniosła :
![]() a przed chwilą: ![]() ![]() Powiedziała, że te rzeczy są niepotrzebne już, więc szkoda, żeby się marnowały. Podziękowałam jej za to winem, bo nic innego nie chciała. i powiedziała, że więcej mam jej nie dziękować. Mówi, że jeszcze coś pewnie znajdzie dla chłopca. Do tej pory jestem w pozytywnym szoku ![]() To "nosidełko" jest bardziej dla dziewczynki, ale nawet TŻ stwierdził, że Adaś może być w nim noszony, bo jest to nosidełko leciutkie
|
#4586 |
|
Zadomowienie
|
Ja robię czasem pizzę, tj. zamiast ciasta dynia. Dynia, na to farsz jak na pizzę (co kto lubi: sos pomidorowy, ser, warzywka) i w piekarnik.
Tu coś piszą, że w przyswajaniu żelaza pomagają probiotyki (Wpadło mi niechcący).http://www.nutraingredients-usa.com/...BA-AM-Probiota |
|
|
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
Poczytalam ale nie mam sily cytowac...
zaneta ciesze sie ze za wami ten pierwszy, trudny krok. Bedzie coraz lepiej ![]() Czuje sie jak flak, mama sie ze mnie smieje ze gdyby nie ciaza to powiedzialaby ze przechodze menopauze... Jeszcze mlody dzis skopal mnie o 4 rano a od tej pory cisza. Czekam do wieczora czy sie ruszy :/ Co do zimnego chowu. Podziele sie zz Wami moimi przemysleniami. Przytulajcie dzieci ile mozecie bo pozbiej bedzie ,, przestan mamo " <- moja trzylatka. |
|
|
|
#4588 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam zamiar jeszcze wytrzeć kurz, ale ja tego dziś nie zrobię to jutro. Zresztą nie wiem czy nie będę drugi raz podłogi myła, bo przyjeżdża facet żeby włożyć nam tą półkę do szafy i nie wiem czy nie właduje się znów w butach ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52812525]Ja się żegnam póki co odezwę się pewnie po weekendzie, chyba że będzie chwila na wejście na wątek [/QUOTE]Udanego weekendu! ![]() Cytat:
|
|
#4589 |
|
Zadomowienie
|
A dziś robię taką: http://www.jadlonomia.com/2015/08/me...urydziany.html
Z tym, że odkryłam, iż mam tylko paprykę ostrą No cóż, nic nie poradzę, dostałam siatę kukurydzy, trzeba ją zutylizowac
|
|
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
Moja córka jest często przytulana - jako niemowlaka jej po prostu nie kolysalam do snu, ale tulic i całować to ile wlezie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.

i piersi też. Na brzuchu mam nadzieję, że nie będzie śladów...
ale jak usłyszałam, że dziecko skoczyło do przodu o 0,5 kg to mniej się martwię - póki dzieć rośnie to jest git

Ale poczekam aż do mamy pojadę i ona mi zrobi