Mamusie grudniowe 2015 cz.6 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-18, 13:35   #4591
_karmazynova_
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52812525]Ja się żegnam póki co odezwę się pewnie po weekendzie, chyba że będzie chwila na wejście na wątek

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]
Udanego weekendu

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
hejka, próbuję nadrobić zaległości ostatnich dni ale przez to zamieszanie z mieszkaniem ciągle siedzę i tylko ogłoszenia wertuje a wszystko inne zaniedbane. Nawet moje biedne dziecko już się pogodziło z tym że mam nie ma dla niego czasu dziś tż jedzie oglądać jakieś więc żyje nadzieją ze może tym razem się uda. Wczoraj był to na zdjęciach mieszkanie spoko się prezentowało a w rzeczywistości mówi ze taki brud i smród że masakra.

widziałam ze pisałyście o tżtach jak angażują się w ciążę... przykro mi że nie do wszystkich jeszcze dociera że już niebawem będą tatusiami mój w pierwszej ciąży był bardzo zaangażowany, jedynie to miał dylemat czy powinien być przy porodzie ale tak to każdy ciuszek razem wybieraliśmy, wszystkim się interesował a jak już mały się urodził to kompletnie oszalał na jego punkcie i to ja musiałam go hamować teraz jest zupełnie inaczej, czasem mu się przypomni że jestem w ciąży i zapyta jak się czuje i tyle ale na początku też były niezłe jazdy bo kompletnie do niego nie docierało ze mogę czuć się słabiej itp.

Nie wiem jak to działa ale też słyszałam że lewatywa trochę może przyśpieszyć poród. Może jak zacznie działać lewatywa i ciśniesz to przy okazji jakoś i macicę do skurczów pobudza Ja nie mam doświadczenia bo nie miałam lewatywy przed porodem.
A ale też słyszałam że jak się poród sam rozkręca to często właśnie pierwszym objawem jest latanie do wc za potrzebą co chwilę Więc organizm sam się przygotowuje.

karmazynova szkoda że lekarz nie podał ile teraz maluszek waży bo zaciekawiłaś mnie tym że gin już widzi wskazanie do cc z tego względu. Ja mojego maltretuje tym tematem ale on twierdzi ze za wcześnie żeby przewidzieć końcową wagę. No i też że dopiero 4,5kg z usg jest wskazaniem do cc

jeśli chodzi o pieluchy to ja jestem zadowolona bardzo z BABYDREAM ale odkryłam je dopiero przy 5 rozmiarze więc nie wiem czy te mniejsze też są takie fajne
Doczytałam na raporcie z USG, że waży 1399gram. Lekarz powiedział, że jeżeli Młody będzie ważyć ponad 3400 ( z tego co pamiętam) to Młody może nie przejść przez moje wąskie biodra Nie dość, że jestem niska to jeszcze drobna Powiedział, że główka może nie wejść w kanał rodny.

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

Edytowane przez _karmazynova_
Czas edycji: 2015-09-18 o 13:42
_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 13:36   #4592
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Troche nadrobilam, ale po łebkach..

Dzięki za miłe słowa odnośnie wyglądu.. o ile slonica w ciąży moze dobrze wyglądać Z plusów to schudłam kilogram od ostatniego ważenia więc jestem happy i moze z porodem będę chudsza niż przed ciążą.

W Oxfordzie sprawdzili mi wyniki moje cukru.. mam teraz notować to co jem, gdy skacze mi cukier. Dzis po płatkach skoczył mi.. ale akurat miałam ochotę na śniadanie na platki :/ nastepym razem zjem owsianke.
Sprawdzili mi ciśnienie, mocz, pobrali krew, zmierzyli brzuch i słuchali tętna dziecka - wszystko ok. Za 2 tyg mam kolejną kontrolę. Tym razem lekarz mnie będzie oglądał.. bo byc moze trzeba będzie coś więcej niż dietę zastosować (pewnie insulinę)

Za godzinke zbieram się na USG
Oby obyło się bez insuliny, no ale jeśli będzie trzeba, to nic nie poradzisz. Ważniejsze Wasze zdrowie

Powodzenia na wizycie

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
W ogóle ostatnio odebrałam 3 paczki sąsiadce bo jej nie było, a ja byłam w domu więc kurier u mnie zostawił. Sąsiadka w ramach podziękowań przyniosła nam cukierki i zobaczyła, że jestem w ciąży. Wczoraj ni z tego ni z owego przyniosła :

a przed chwilą:

Powiedziała, że te rzeczy są niepotrzebne już, więc szkoda, żeby się marnowały. Podziękowałam jej za to winem, bo nic innego nie chciała. i powiedziała, że więcej mam jej nie dziękować. Mówi, że jeszcze coś pewnie znajdzie dla chłopca. Do tej pory jestem w pozytywnym szoku

To "nosidełko" jest bardziej dla dziewczynki, ale nawet TŻ stwierdził, że Adaś może być w nim noszony, bo jest to nosidełko leciutkie
Jakie ładne rzeczy! Jak miło z jej strony

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Ja robię czasem pizzę, tj. zamiast ciasta dynia. Dynia, na to farsz jak na pizzę (co kto lubi: sos pomidorowy, ser, warzywka) i w piekarnik.
A to ciekawe

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Czuje sie jak flak, mama sie ze mnie smieje ze gdyby nie ciaza to powiedzialaby ze przechodze menopauze...
Jeszcze mlody dzis skopal mnie o 4 rano a od tej pory cisza. Czekam do wieczora czy sie ruszy :/
Moja też dzisiaj leniwa strasznie

Właśnie przyszedł listonosz z 4 paczkami Idę rozpakowywać
Stary 2015-09-18, 13:42   #4593
Fionka_31
Zakorzenienie

ale jestem głodna, mam ochotę na frytki

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 13:49   #4594
0enedue
Zadomowienie

Sylwuska śliczny brzuchol zgrabnie wyglądasz)

Sylwoha slicznosci!!!

Ja olewam te 3 prenatalne ..

Marvie slicznosci* wszystko będzie dobrze !

Fionka ja mam ochotę na paczka i jak go nie zjem umrę

Ehh koniec tego leżakowania facet kończy prac rogowke aż się boje ile zaśpiewa ..
Trzeba zacząć burdel ogarniać .. wygląda u nas ostatnio jak po tornadzie. Niech już się te malowanie skończy ..

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 13:49   #4595
mervie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
frytki o ty niedobra
Stary 2015-09-18, 13:50   #4596
0enedue
Zadomowienie

Chociaż frytki tez bym zjadła ...

I pizze ...

:/

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Aniqa czekamy na foto

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 13:54   #4597
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
ale *uj z tym, zrobimy się po porodzie i dzieciaczki jakie będziemy miały ładne
Będą z nas sexy mamy
Stary 2015-09-18, 14:00   #4598
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
W ogóle ostatnio odebrałam 3 paczki sąsiadce bo jej nie było, a ja byłam w domu więc kurier u mnie zostawił. Sąsiadka w ramach podziękowań przyniosła nam cukierki i zobaczyła, że jestem w ciąży. Wczoraj ni z tego ni z owego przyniosła :

a przed chwilą:

Powiedziała, że te rzeczy są niepotrzebne już, więc szkoda, żeby się marnowały. Podziękowałam jej za to winem, bo nic innego nie chciała. i powiedziała, że więcej mam jej nie dziękować. Mówi, że jeszcze coś pewnie znajdzie dla chłopca. Do tej pory jestem w pozytywnym szoku

To "nosidełko" jest bardziej dla dziewczynki, ale nawet TŻ stwierdził, że Adaś może być w nim noszony, bo jest to nosidełko leciutkie
Ale miło z jej strony

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 14:02   #4599
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
O też bym zjadła.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 14:06   #4600
czubasek20
Zakorzenienie

Ja wpierdzielam pierogi z miesem i kapusta na zimno...
Ale mam.ochote i na frytki (koniecznie z majonezem ) i pizze ale taka z puzzeri, nie domowa...

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 14:08   #4601
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Dlaczego?

Cytat:
I pizze ...

Aniqa czekamy na foto
Mi się marzy pizza hawajska

Wrzucę, chociaż to głównie rzeczy kosmetyczne, podkłady
Oprócz tego co na zdjęciu zamówiłam jeszcze Palmersa i uwaga... 2 proszki do prania nie mam pojęcia jak ja to zrobiłam, ale zamówiłam je u dwóch różnych sprzedających- trudno będzie zapas

Jeśli chodzi o majteczki siateczkowe Seni to są bardzo fajne, rozciągliwe i będą dobrze przylegać. Zamówiłam rozmiar L i mam nadzieję, że moja d.upa się zmieści w nie w grudniu
Prześcieradło jersey 2x, podkłady Seni duże i mniejsze po 6szt., ręczniczek z kapturkiem, butelki 2x, pieluszki ceratkowe 2x, aspirator Firda, podkłady pod prześcieradło 3x, podpaski poporodowe-domówiłam jedno opakowanie i w sumie mam 4, płatki większe dla Malutkiej, smoczki uspokajające 2x no i osłonki silikonowe rozmiar S.

Edytowane przez Ani_qa
Czas edycji: 2015-09-18 o 14:15
Ani_qa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 14:14   #4602
dolinka881
Zadomowienie

Ale pędzicie Mamuśki!!
Adka piękne fotki. Pozazdroscilam! I zachciało mi się winogron!

mervie pięknego dzieciaczka nosisz a nereczka nie ma co się na zapas przejmować- jeszcze wszystko może się zmienić; )

Witam nową mamusie!!

Ja od 11 siedzę w nowym mieszkaniu i czekam aż zmontuja nam szafę i sofę. . Kręgosłup mi zaraz pęknie- siedzę i leżę na podłodze...
Jeszcze dupiaty sklep nie dał nam drzwi do szafy, więc w przyszlym tygodniu znowu muszą przyjechać:/
Pocieszam się myślą, że pod blokiem mam cukiernie i jadąc do starego mieszkania zaopatrze sie w jakieś kremowe ciacho. Albo dwa

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

W ogóle ostatnio mam taką fazę na słodkie, że inne rzeczy moglyby nie istnieć;p
Na weselu miałam raj- w żadnej cukierni nie widziałam takich wspaniałości- makaroniki pistacjowe, różane i standardowe smaki. Babeczki z kremem i owocami, jakieś pianki, lizaki ciasteczkowe.. no obłęd!!!
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 14:15   #4603
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
dziękuję

nadrabiam was, nadrabiam

halwaya i sylwuska piękne macie brzuszki

i gratuluję udanych wizyt w tym tygodniu, lubię też patrzeć na wasze dzieciaczki, już jesteśmy tak blisko

enedeue ratuj się przed chorobą i daj popalić trochę swojemu tż- odrobinę mu się należy

dołączam do klubu pijących też za mało piję, odkąd przeszły upały, muszę sama siebie upominać

adka witaj po wakacjach! piękne zdjęcia, zazdraszczam!
na nogi ja się smaruję kasztanowcem plus nogi w górę albo chłodne moczenie w soli- czasami tylko na chwilę, ale pomaga

co do spania z dzieciem w łóżku ja się boję, będzie blisko ale póki co nie wyobrażam sobie wspólnego spania we trójkę-oczywiście zobaczymy jak to wyjdzie w praniu

gryzelda udanego częstochowskiego weekendu!

idę was czytać dalej
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
wyśmiałabym mojego
Mój to nawet balby sie mi coś takiego zaproponować

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Ja się codziennie rano fatalnie czuję, oprócz mdłości, zaczyna mi walić szybko serce i robi mi się bardzo słabo. Do tego stopnia, że co wstanę to muszę usiąść, bo nie mogę utrzymać się na nogach

Ja przytyłam 3kg w 4tygodnie

Ale malutki

Świetne

Z tym kibelkiem święta prawda

Fotki cud, miód i orzeszki

Zgrabniutki

Będę trzymać kciuki, żeby druga nereczka też się oczyściła
Fotka cudowna

Ja też zamierzam dużo przytulać, sama lubię być przytulana, a co dopiero takie Maleństwo
Dziękuję

Cytat:
Ja już sobie wszystko zaplanował

Ta, którą mamy nam wystarcza, bo łóżko mamy 180x200, a kołdra 200x220. Tylko bardziej chodzi mi o to, żebyśmy przez przypadek nie nakryli dziecka w nocy, albo się nie zsunęło jak będzie spało między nami. Więc wtedy będziemy musieli chyba pod kocem spać, bo nie widzi mi się specjalnie kupował dwóch kołder

Straszne to

Dobrze, że chociaż trochę do niego dotarło, że kolorowo nie będzie.
Mój na szczęście rozumie, że będę potrzebowała czasu zanim do siebie dojdę.
Zresztą mój już od początku ciąży się boi jak ja poród przeżyję
Ja póki co nie mam z tym problemu, nie ja pierwsza i nie ostatnia
Ale pewnie strach pojawi się bliżej grudnia
A no to macie taka jak my

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Nooo, a pies tak szczerze potrafi się cieszyć i kochać i być oddanym, no jak tu nie kochać takiej mordki, nawet jak podtuczona czy brzydka hehe

Cóż, z dziećmi też tak jest, jak robimy paczki w pracy dla dzieciaków z Domu Dziecka, na Mikołaja albo na inne okazje to słuchajcie jak tam jedziemy z tym, to te dzieci taaaaaak pragną żeby je ktoś przytulił, od razu pakują się na kolana, pragną bliskości straaasznie współczuję, że nie jest im to dane na co dzień
Jejku tak mi szkoda takich dzieci, aż serce się kraje, ze one nie mają do kogo się tak tulic ;(
Cytat:
Używam go raz dziennie lub co drugi dzień jak mi się zapomni posmarować. Używam go od mniej więcej 4 miesiąca i jestem z niego zadowolona. Nie wiem czy do końca ciąży wystarczy, ale jest to prawdopodobne. Jest wydajny Myślę, że będę z niego korzystać też jak urodzę.
Dzięki za opinie, pomyślę nad zakupem, ja z kolei słyszałam że on właśnie niewydajny ;/
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52812525]Ja się żegnam póki co odezwę się pewnie po weekendzie, chyba że będzie chwila na wejście na wątek

Udanego weekendu

Cytat:

Dzięki za miłe słowa odnośnie wyglądu.. o ile slonica w ciąży moze dobrze wyglądać plusów to schudłam kilogram od ostatniego ważenia więc jestem happy i moze z porodem będę chudsza niż przed ciążą.

W Oxfordzie sprawdzili mi wyniki moje cukru.. mam teraz notować to co jem, gdy skacze mi cukier. Dzis po płatkach skoczył mi.. ale akurat miałam ochotę na śniadanie na platki :lnastepym razem zjem owsianke.
Sprawdzili mi ciśnienie, mocz, pobrali krew, zmierzyli brzuch i słuchali tętna dziecka - wszystko ok. Za 2 tyg mam kolejną kontrolę. Tym razem lekarz mnie będzie oglądał.. bo byc moze trzeba będzie coś więcej niż dietę zastosować (pewnie insulinę)

Fajnie, ze będziesz mogła podejrzec na USG a o cukrzycę się nie martw, zrobisz co będziesz musiała, już bliżej niż dalej ;*

Cytat:

a przed chwilą:

Ooo to musiało być strasznie mile

Cytat:
Oby obyło się bez insuliny, no ale jeśli będzie trzeba, to nic nie poradzisz. Ważniejsze Wasze zdrowie

Powodzenia na wizycie

Jakie ładne rzeczy! Jak miło z jej strony

A to ciek

Moja też dzisiaj leniwa strasznie

Właśnie przyszedł listonosz z 4 paczkami Idę rozpakowywać
Pokazuj co tam masz

A ja wróciłam ze sklepu, zjedliśmy zupę z Mężem i znowu nic dziś nie zrobie, bo aż wstyd się przyznać, w telefonie wyskoczylo mi przypomnienie, ze moja mama ma dziś urodziny i jedziemy coś jej kupić i złożyć życzenia zawsze chociaż na początku września pamietalam, a tu nic, mogę zwalić to na ciaze??

Cytat:
Sylwuska śliczny brzuchol zgrabnie wygląda)

Sylwoha slicznosci!!!

Marvie slicznosci* wszystko będzie dobrze

Fionka ja mam ochotę na paczka i jak go nie zjem umrę
Ehh koniec tego leżakowania facet kończy prac rogowke aż się boje ile zaśpiewa ..
Trzeba zacząć burdel ogarniać .. wygląda u nas ostatnio jak po tornadzie. Niech już się te malowanie skończy ..
Dziękuję ;*
Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Będą z nas sexy mamy
No ba, jasne

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 14:18   #4604
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Mój to nawet balby sie mi coś takiego zaproponować

A ja wróciłam ze sklepu, zjedliśmy zupę z Mężem i znowu nic dziś nie zrobie, bo aż wstyd się przyznać, w telefonie wyskoczylo mi przypomnienie, ze moja mama ma dziś urodziny i jedziemy coś jej kupić i złożyć życzenia zawsze chociaż na początku września pamietalam, a tu nic, mogę zwalić to na ciaze??
Myślę, że mój też

Zapomniałaś na pewno przez ciążę
Stary 2015-09-18, 14:24   #4605
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agrita8 Pokaż wiadomość
Adka ktoś polecał krem z bielendy (he? Nie pamietam ktoo )na opuchnięte stopy, ale nie wiem czy u Ciebie dostępny.
Ja to chyba widziałam w Rosku ale na 100% nie jestem pewna
Stary 2015-09-18, 14:31   #4606
acapella
Zadomowienie

Mervie śliczny jest Iwo a z nerką to się nie przejmuj, dobrze, że jedna działa dobrze

Adka ładne zdjęcia, kurczę pojechałabym do jakiegoś ciepłego kraju się wygrzać... Chociaż przedwczorajszy upał przeklinałam

Zaraz poczytam o tych eksperymentach co wrzucałyście linki. Ja też jestem za tym, żeby dziecko przytulać, jak można być tak nieczułym i olewać swoje własne dziecko, które chce bliskości, "bo się przyzwyczai"... Przecież ja sama muszę kilka razy co najmniej dziennie się tulić a taki maluch, który nie rozumie czemu nie chcemy...

Wrzucałyście fotki swoich brzuszków to i ja się zmobilizowałam, bo już parę tygodni minęło chyba od ostatniego, to my w 30 tyg (29t3d).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bu.jpg (121,3 KB, 31 załadowań)
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 14:31   #4607
ogolnie
Zakorzenienie

Kto mi w skrócie napisze o czym gadałyście? Nie nadrobię, nie mam kiedy Jutro wyprawiamy ojcu imieniny więc roboty mam od ch.. i więcej. Zrobiłam już 3 ciasta, teraz czas na przyprawianie mięsa... Pochwalę się, że zdążyłam zrobić już gar bigosu, mama kroi na sałatkę i jeszcze czeka nas zrobienie zimnych nóżek
Także tego...Padam na ryjek powoli, ale co jakiś czas idę na 10 minut się położyć albo usiąść.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 14:49   #4608
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Wrzucałyście fotki swoich brzuszków to i ja się zmobilizowałam, bo już parę tygodni minęło chyba od ostatniego, to my w 30 tyg (29t3d).
Śliczny brzusio i malutki

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Kto mi w skrócie napisze o czym gadałyście? Nie nadrobię, nie mam kiedy Jutro wyprawiamy ojcu imieniny więc roboty mam od ch.. i więcej. Zrobiłam już 3 ciasta, teraz czas na przyprawianie mięsa... Pochwalę się, że zdążyłam zrobić już gar bigosu, mama kroi na sałatkę i jeszcze czeka nas zrobienie zimnych nóżek
Także tego...Padam na ryjek powoli, ale co jakiś czas idę na 10 minut się położyć albo usiąść.
Ooo same pyszności robicie To będzie impreza na całego
Stary 2015-09-18, 15:15   #4609
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:

a przed chwilą:

O widzisz jakie fajne gadżety
Bo są życzliwi ludzie na tym globie fajnie mieć taką sąsiadkę

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Doczytałam na raporcie z USG, że waży 1399gram. Lekarz powiedział, że jeżeli Młody będzie ważyć ponad 3400 ( z tego co pamiętam) to Młody może nie przejść przez moje wąskie biodra Nie dość, że jestem niska to jeszcze drobna Powiedział, że główka może nie wejść w kanał rodny.
Spokojnie, nie ma co panikować, Ty myśl pozytywnie! Nie ma co przyciągać czarnych scenariuszy, na niektóre rzeczy i tak nie mamy wpływu myśl pozytywnie, a natura sama zadba żeby było dobrze

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
frytki? ja też chcę!

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Wrzucę, chociaż to głównie rzeczy kosmetyczne, podkłady
Oprócz tego co na zdjęciu zamówiłam jeszcze Palmersa i uwaga... 2 proszki do prania nie mam pojęcia jak ja to zrobiłam, ale zamówiłam je u dwóch różnych sprzedających- trudno będzie zapas

Jeśli chodzi o majteczki siateczkowe Seni to są bardzo fajne, rozciągliwe i będą dobrze przylegać. Zamówiłam rozmiar L i mam nadzieję, że moja d.upa się zmieści w nie w grudniu
Prześcieradło jersey 2x, podkłady Seni duże i mniejsze po 6szt., ręczniczek z kapturkiem, butelki 2x, pieluszki ceratkowe 2x, aspirator Firda, podkłady pod prześcieradło 3x, podpaski poporodowe-domówiłam jedno opakowanie i w sumie mam 4, płatki większe dla Malutkiej, smoczki uspokajające 2x no i osłonki silikonowe rozmiar S.
Aniqa dzięki za listę, zapisałam czego jeszcze nie dokupiłam i muszę uzupełnić

Takie zakupy uspokajają, przynajmniej ja czuję się uspokojona bo mam już też sporo z wyprawki i niech leży i niech czeka. Potem nie będę miała na to siły.
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 15:16   #4610
agrita8
Raczkowanie

Cytat:
Ciekawi mnie tylko, czy zauważę, że moje dziecię jest nieładne, czy spadnie mi różowa pielucha na łeb i będę uważała, że jest piękny [COLOR="Silver"]
Hahaha padłam rozbawiłaś mnie ta różową pieluchą pewnie każda mama uważa, że ma najpiekniejsze dziecko a każdy kto śmie powiedzieć inaczej zwyczajnie zazdrosci
Udanego wypoczynku
Cytat:
Dzięki za miłe słowa odnośnie wyglądu.. o ile slonica w ciąży moze dobrze wyglądać Z plusów to schudłam kilogram od ostatniego ważenia więc jestem happy i moze z porodem będę chudsza niż przed ciążą.
W Oxfordzie sprawdzili mi wyniki moje cukru.. mam teraz notować to co jem, gdy skacze mi cukier. Dzis po płatkach skoczył mi.. ale akurat miałam ochotę na śniadanie na platki :/ nastepym razem zjem owsianke.
Cieszę sie że wszystko dobrze, mam nadzieję, ze obędzie sie bez insuliny...
Napisz jak USG
Ja któregoś dnia tak zaszalałam z reżimem ze cukier mialam 37:\ nie powiem, wystraszylam sie ostro.
Cytat:

a przed chwilą:

Ooooo jak milo to bardzo budujące, że są tak życzliwi ludzie
Cytat:
Ja robię czasem pizzę, tj. zamiast ciasta dynia. Dynia, na to farsz jak na pizzę (co kto lubi: sos pomidorowy, ser, warzywka) i w piekarnik.
O fajny pomysł. Dodajesz coś do tej dyni zeby sie trzymała? Wlasnie, wlasnie napiszesz cos wiecej o rosole zapobiegającym rozstepom? Kojarzę, że gotujesz sobie taki mama cos mi mowila, ze dobry jest wlasnie taki wywar z giczy cielęcej ale gdzie dorwać gicz?? Haha
Aniqa gratuluje zakupów Ty chyba już masz wszystko!
Dolinka smacznego ciacha zazdroszczę bo też mam faze na slodkie...

Edytowane przez agrita8
Czas edycji: 2015-09-18 o 15:17
agrita8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 15:18   #4611
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
To się nie przyznawaj Kup coś extra, koniecznie wielki bukiet do tego i jedź do mamy z życzeniami
Stary 2015-09-18, 15:21   #4612
Fionka_31
Zakorzenienie

wciąż mi chodzą te frytki po głowie
ale nie mam jak ich teraz zjeść, zadowalam się kisielem

wrzuciłam w końcu w excela moją wyprawkę, póki co wieje pustkami
ale dziś przyszła paczka od siostry więc przejrzę w weekend i mam nadzieję, że tabelka się zapełni

Stary 2015-09-18, 15:23   #4613
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Śliczny brzusio , zgrabny, mały jak na 30 tydzień albo to mój taki duży jak na 28 hehe

A mi się rzuciło w oczy: ale macie faaajne regały z książami, jak kupimy mieszkanie to marzy mi się wieeeeelki regał właśnie na książki i albumy taki wyyyyypaśny na całą ścianę na wymiar, a co!

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Ogólnie oooo 3 ciasta! jakie?!! jakie pyszności tam jeszcze pichcisz?
Stary 2015-09-18, 15:23   #4614
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:

jaki malutki brzusio

Stary 2015-09-18, 15:25   #4615
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Aniqa dzięki za listę, zapisałam czego jeszcze nie dokupiłam i muszę uzupełnić

Takie zakupy uspokajają, przynajmniej ja czuję się uspokojona bo mam już też sporo z wyprawki i niech leży i niech czeka. Potem nie będę miała na to siły.

Dokładnie, ja też jestem spokojniejsza, że wszystko leży w domu i czeka na Małą

Cytat:
Aniqa gratuluje zakupów Ty chyba już masz wszystko!
Zostały drobiazgi typu czapeczki i kilka sztuk ubrań.
Poza tym przewijak na łóżeczko. Komodę też byśmy chcieli. Muszę jeszcze zaglądnąć do listy, ale ogólnie jesteśmy przygotowani
Jeszcze jedna paczka idzie

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:

ale dziś przyszła paczka od siostry więc przejrzę w weekend i mam nadzieję, że tabelka się zapełni
Pochwalisz się co tam dostałaś?

Mi za to marzy się ta pizza
Stary 2015-09-18, 15:25   #4616
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Wlasnie, wlasnie napiszesz cos wiecej o rosole zapobiegającym rozstepom? Kojarzę, że gotujesz sobie taki mama cos mi mowila, ze dobry jest wlasnie taki wywar z giczy cielęcej ale gdzie dorwać gicz?? Haha
.
O czym Ty do mnie rozmawiasz :P co to kurka wodna jest gicz?
Stary 2015-09-18, 15:26   #4617
Fionka_31
Zakorzenienie

a w ogóle to mi wczoraj przyjaciółki dały do zrozumienia, że w kwestii pierwszych odwiedzin po porodzie nie mam nic do powiedzenia
i w ogóle tak dziwne na mnie patrzyły jak przedstawiałam im swoją teorię, tzn jak ja widzę grudzień więc zmieniłyśmy temat

Stary 2015-09-18, 15:27   #4618
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:

Freeeeetki, o tak, ciiiicho bo pójdę robić freeetki :P

O fajnie, napisz co ciekawego dostałaś
Stary 2015-09-18, 15:29   #4619
agrita8
Raczkowanie

Cytat:
O czym Ty do mnie rozmawiasz :P co to kurka wodna jest gicz?
Hahaha a myslisz, ze ja wiem? Wydaje mi sie, ze chodzi o kawalek nogi, o część z kopytem:p takie nóżki, ale cielece
Ale to wymysł mojej mamy, mujer chyba inny gotuje
agrita8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 15:31   #4620
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
a w ogóle to mi wczoraj przyjaciółki dały do zrozumienia, że w kwestii pierwszych odwiedzin po porodzie nie mam nic do powiedzenia
i w ogóle tak dziwne na mnie patrzyły jak przedstawiałam im swoją teorię, tzn jak ja widzę grudzień więc zmieniłyśmy temat

yyy ale że ten, że co?
Ja to widzę tak, że pielgrzymek nie będzie i dadzą mi dojść do siebie, znajomi i rodzina. Bo taka roztentegowana po porodzie to nie chce przyjmować tłumów. Raczej ceniłabym sobie wtedy prywatność, przynajmniej na początku.

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Hahaha a myslisz, ze ja wiem? Wydaje mi sie, ze chodzi o kawalek nogi, o część z kopytem:p takie nóżki, ale cielece
Ale to wymysł mojej mamy, mujer chyba inny gotuje

ooo żesz, mam ugotować kopytko jakiejś istoty, ale że ten? eeeee bleee to to nie dla mnie

MAM PYTANIE, czy zamawiałyście kiedyś coś stąd: http://www.aliexpress.com/
Czy do Polski to bez problemu przyleci?
Chcę coś zamówić.

Edytowane przez andriuszka77
Czas edycji: 2015-09-18 o 15:32
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości