|
|
#841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
szalona!!!!!!
![]() ![]() :brzyd al![]() ![]() ![]() Cytat:
Michał nie chciał iść. ale jak się dowiedział, że dziś piąteczek, to poszedł chętnie ze stwierdzeniem na ustach: "Jutro jedziemy na wycieczkę". (jak mieliśmy samochód, to gadam do T.: "synku jutro pojedziemy albo do Rabki, albo do Zakopanego, albo do Krynicy..." T. przerywając: "albo na plac zabaw" )Matkooooo, ręce mi się zaraz urwą... wracam z placu objuczona jak tur. ale wszystko pachnie, wygląda ale rany tak lubię ten czas na targu
|
|
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak ustawiacie lozko dziecka w pokoju - czy ktoras z Was ma lozko ustawione pod oknem wzdluz kaloryfera? (nie wiem dlaczego, ale tej wersji sie bardzo obawiam, a moze nieslusznie?)
My dzisiaj od rana byllismy w drodze, M. byl na profilaktyce czerniaka (w praktyce tylko po stempel na bonus z ubezpieczenia, M. sie rozplakal i nie dal sie rozebrac.. ehh.. pani doktor nawet go nie chciala dotykac - oj bedzie chyba ciezko z nim u lekarzy )---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pachnie na targu. dojrxzałym owocem, 'glebowym pomidorem', ziemia ![]() a teraz u mnie pachnie leczem ![]() a kucharke zaraz bede miala ) na szczescie po pijaku wyznala, ze w Polsce najbardziej lubi pizze, kebaba, hamburgera ![]() :brzyda l: i ma dosc wyfiokowanych dan ![]() a Michal ma fazy sniadaniowe. od 1,5 miesiaca jest owsianka. albo czysta, albo z figa. naszej, na bogato owocowej, nie tknie. owoce mu przeszkadzaja, ale siemie lniane, nasiona chia nie
|
|
|
#844 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego zrobie malutkie siedzisko na dwa, chcialabym postawic na boku lozka, przy wyjsciu z pokoju, a przy laweczce zrobie haczyki na kurtke itp. - chociaz nie wiem, czy to sie sprawdza w ogole przy ubieraniu butow pozniej? brawa dla Zuzi ![]() M. tez wybredny, mimo, ze od poczatku blw - ale najazniejsze, ze je ![]() Cytat:
ale to trzeba materac tez wtedy zmieniac.. Cytat:
M. tez co jakies czas podlatuje do lodowki i szuka (teraz to tylko otwiera, bo mamy nowa wysoka lodowke, a wczesniej sobie sam wyjmowal na co ma ochote)Cytat:
![]() zazdroszcze tez troche, nie wiem, skad u M. taki strach, lekarz jeszcze nawet nie podejdzie, a on w ryk
|
||||
|
|
|
#845 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasze dzieci drzemkuja na zmiane, jej mala przed poludniem, M. po poludniu, dlatego sie mijamy.. ![]() wiekszosc dzieci to tez chyba w przedszkolu, zlobku, albo tak jak piszesz przydomowy plac zabaw ![]() w lecie to dzieci glownie dopiero po 16 (czyli jak rodzice chyba wroca z pracy) - ale to tez garstka w zimie to bywalismy tylko my ![]() Cytat:
sama mam problem - ale glownie chleb i jajecznica, owsianka, jaglana z suszonymi owocami, na wieczor najczesciej kanapki (jajko na miekko, ryba wedzona, ser), albo jak zostanie cos z obiadu (np. resztka fileta z lososia to na zimno rozsmarowuje na chlebie), albo fasolka szparagowa z buleczka zasmazana, jak mam resztke puree z ziemniakow to robie placuszki smazone na patelni. ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
![]() mniam ja nie mam opiekacza, wiec czasami robie na sniadanie tosty francuskie, czyli chleb obtoczony w jajku, mleku i serze, usmozony na zloto na patelni ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
mmhmmm robilam w tym tygodniu leczo, musiii mega pachniec
Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-09-18 o 14:51 |
||||
|
|
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
Wracam z kolchozu, cos mnie glowa cmi wiec zmiana pogodowa bedzie.
Dzieki za propozycje jedzeniowe. Bedziemy testowac, w zlobie je wszystko i jeszcze mowi ze glodna. A w domu dupa. Niedoble.
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
Despa, a próbujesz zaprząc małą do garów
? Z jak zrobi cokolwiek sama, choćby poukłada szynkę na pizzy, to zaraz smakuje lepiej.
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Despa czasami robię na kolacje tez kluski leniwe serowe, albo taka przekaska z ciasta francuskiego (robiłam wczoraj)
A na śniadanie placuszki z ricotty z malinami albo truskawkami? Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-09-18 o 15:53 |
|
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ mi wyszła zupa z dyni
starłam trochę parmezanu i dodałam prażone pestki słonecznika (z przypraw tylko sól pieprz i odrobina chili, dynia pieczona z czosnkiem u cebula )Wieczorem przysmaże sobie jeszcze plaster boczku
|
|
|
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna, no nie za fajne uczucie :-(. Daj przepis na te cuda.
Scarlett, wszystko robimy razem. I owszem sprobuje,ale zeby to nazwac jedzeniem...
|
#852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się bardzo przyda odpoczynek. Dziś rano bardzo płakał jak wychodziłam ale uspokoił się szybciej niż wczoraj i było troche lepiej. Dużo robię inaczej. W szpitalu nie dawałam poic glukoza/dokarmiac mm zamiast pomocy w przystawieniu dziecka. Karmie tylko piersią mimo rad że mogłabym dać mm bo wisi na mnie, przybiera w dolnej granicy normy więc pewnie się nie najada, przy J. uległam i dokarmialam. Od początku noszę w chuście zamiast walczyć z dzieckiem i lulac na trawnikach/boiskach/itp. Chodzę z malutkim dzieckiem między ludzi. Lżej ubieram. Nie walczę (już) o spanie w łóżeczku, nawet na drzemke odruchowo odkładam ma lozko, w nocy śpi ze mną (w łóżeczku nie pamiętam kiedy spała...). Kładę na brzuchu nawet na noc. Mniej się przejmuje. Mniej się bawię z Dominika. Reszta w planach: rozszerzanie diety po 6 mcach albo i później, blw jeśli usiądzie w miarę szybko, gluten późno. |
|
|
|
|
#853 |
|
Wtajemniczenie
|
Moderna, jak robisz placuszki z malinkami? wyglądają na pyszne.
Pani, tez uwielbiam targi. Może za te babulinki od których kupuję produkty. A dziś mi się humor poprawił bo w drogerii targowej (taka, w której samej kolorowki jest z 20marek) znalazlam żel do mycia buzi z bialego jelenia z probiotykiem. Widziałam je tylko w sklepie internetowym. A tu niespodzianka. A w ogóle to w tej drogerii Fi zawsze robi za żebraka. Bo ja sobie oglądam kosmetyki, a on rozczula Pani sprzedające swoim: a może takie cienie? a może taki lakier? I Panie mu dają zawsze kulkę do kąpieli. A dzisiaj, jak dostał słój z kulkami, żeby sobie wybrał to się zaczęło: a może zieloną? a może jeszcze żółtą, pomarańczową... i wygrzebał trzy. Poprosiłam babeczkę, żeby doliczyła te kulki ale na paragonie ich nie miałam ostatecznie Szkoda, że tak w spożywczakach się nie da - byłaby niezła oszczędność na jedzeniu jakbyśmy z każdego coś wynosili za free
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2015-09-19 o 00:01 |
|
|
|
#854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehehhe powinnam jakiś wierszyk o łososiu znaleźć
|
|
#855 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
podobnieKasia, jak Miluś? Już w domku??---- Jakie cuuudne trzewiki dla dziewczynek http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0291499001.html |
||
|
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna ostatnio pytałaś czym się różni ombre od sombre. Jakieś pół roku temu robiłam ombre. A dzisiaj sombre na co mnie namówiła Fryzjerka, bo jechalam z zamiarem zrobienia refleksów lub dalej ombre tylko wyżej zacząć rozjaśnienie bo podcinałam 10cm. Kiedy zapytała czym się różni wytłumaczyła to tak, że ombre ma mocniejsze przejścia, są dosyć widoczne. Natomiast sombre jest delikatniejszą wersją i przejścia nie rzucają się tak w oczy.
|
|
|
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
Ale weekendowe pustki, chłop w robocie, ja sama z Z, jakiś senny ten dzień strasznie, nic mi się nie chce...
Powinnam robić remanenty we wszystkim w domu, tylko najgorsze jest a) zrobić tego plan b) ruszyć d i się go trzymać. Finał taki, że wciąż wyciągam jakieś graty i się pozbywam, ale nic nie jest skończone zupełnie i finał taki, że mam tylko wrażenie zmarnowanego czasu Nestelle gdzie się podziewasz i co robisz?!?!? Z nagle urosła ![]() :brzyda l: byłam z nią w H&Mie i ściągnęła z wieszaka rajty, że ona to chce Na noc z braku wyprasowanych piżam włożyłam jej bodziaka i dekolt do pępka bodziaków już chyba więcej nie kupię, odważyłam się jakiś czas temu i mimo pampka bez bodziaka nic faktycznie nie wylatuje... Czas na porządki w garderobie Z i zakupy ![]() Prasowanie odkładam w nieskończoność, bo fizycznie nie mam na to siły ![]() ![]() powinnam się zmusić, bo góra już wieeeelka
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
m.in. dobre żelazko z jakąś stacją parową, jakiś philips elite mógłby być - ale drogie jak cholera pioruństwo - ale przy moich dolegliwościach neurologicznych różnych coraz bardziej wkurza mnie dźwiganie żelazka + tej wody w nim....U mnie limitem prania są 2 suszarki - jak coś tam wisi, no to dalej nie mam jak prać, bo nie mam gdzie powiesić, kupiłabym trzecią, ale już mi się do szafy nie zmieści...
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej żyjemy i mamy się o dziwo dobrze. Emilian od dobrych 3dni w ogóle nie kaszle co jest sukcesem jak dla mnie. Ale za to zrobił się z niego diabeł wcielony - wczoraj tak mnie zdziwił ogonem od dinozaura ze rozciol mi policzek pod okiem
dobrze ze nie oko wiec na urodzinowa imprezę szłam w pełnym makijażu a i tak się ukryć nie dało eh. Co jeszcze prawie spać juz w dzień nie chce dziś niby robił podchody 8 razy do spania ale nie usnol w końcu wsadził w wózek i se myślę zejdą jakieś 2km do Turków to se chociaż słoneczko kupie i co 2min i dziecko mi spało xD za jakieś 30min będę w domu to się obiad ugotuje i max o 20 do kapania i spania.W pracy jak w pracy masakra dalej ale cóż z braku laku dobry i taki kit - choć już mnie z 3 źródeł doszły słuchy ze szef od stycznia bd przejmował także drugiego burger na centrum wiec może jeśli on bd tez tam szefem to wnkoncu się opamiętania i dan więcej mi godzin bo ja tam mogę na 2 zakłady robić bo to przecież to samo 3dni na bustasjona 2dni tam wszędzie po 5h i juz tygodniowo wychodzi 25h miesięcznie 100 i jak dla mnie gitesik. Na razie czekam z utęsknieniem na moja mamę ale to dopiero jeszcze min 3 tygodnie jak przyleci to coś tam może w listopadzie ruszy ( szczególnie ze za listopad jest wyplace połowa odatku wiec przy dobrych wiatraczki nawet ze 5tus można dostać więcej ) Co do sprzątania ja juz nawet nie sprzątam zabawki leżą gdzie upadły ew jak mam jakiś przyplyw energii to rodzinkę do pudeł bo odkupił am od znajomej półkę z ikea z wsuwanymi pudłami - no i dziś odkurzanie zymalm odlotem standard w niedziele ale to akurat trzeba robić hehe. I zamówiłam dla młodego duplo duże pudlo standardowych klocków - bo było 70%taniej jeszcze tylko ta zielona podkładkę musze kupić i se bd młodzian budował Eh wyszedł mi emblemat jak nic to tyle Zdrowia wszystkim |
|
|
|
#861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#862 |
|
MBZ♥
|
Moderna bo ciągle zapominam, pisałaś, że Marssell nie zna np słowa brzydki-jakbyś czytała Mu o brzydkim kaczątku jakbyś wytłumaczyła/zamieniła słowo?
![]() Scarlett, ja mam jedną domową suszarkę i chyba czas pomyśleć o kolejnej ![]() Prasować uwielbiam, odstresowuje mnie, najczęściej wieczorami, przy Zosi czasem ale to jak lepi czy maluje farbkami. Moja też wyrosła. Demeter fajne te botki ![]() dla Zuuuu![]() Moderna ![]() Może miał po prostu taki dzień ![]() A rosnące łóżka to mają dokładane kolejne części materaca ZOsia ma to:http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S29123958/Pani u mnie jutro leczo ![]() Kto pytał o śniadania/kolacje? u nas omlety, jajecznica, owsianki, jaglanki, twarożek z dodatkami, tosty, placuszki, szwedzki stół: np kabanoski albo paróweczki plus warzywa i sery, naleśniki ![]() Kasia oby sięudało z pracą ![]() Monika, a gdze śpi Jakub? Byliśmy na grzybach ale za sucho:/niestety.Wczoraj pojechaliśmy się powłóczyć i na kulki i na obiad. W restauracji był troszkęmłodszy chłopczyk i kursował między stolikami Zosiek nagle: Mamuś czemu ja nie biegam tylko siedzę |
|
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko śpi od 15
nawet nie wchodzę do sypialni walne się do spania w saloniesalonie na kanapie
|
|
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
W sobote bylismy w ikei i kupilam te regaly na ksiazki, fajnie wyszlo
![]() Wczoraj wieczorem Marcel spadl ze schodow Wychodzilismy na nocny spacer (lubi spacery po ciemku), ja ubieralam buty, on stal na schodach i nagle odwrocil sie, jakos potknal i trach spadl na dol Ma obity tylko luk brwiowy, nie wiem, jak wyglada po nocy - moze lekarz bedzie potrzebny na kontrole. Stal metr ode mnie, a ja nie moglam nic zrobic ![]() Wstawie zdjecia, jak wyglada pokoj M. |
|
|
|
#865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Despa placuszki z ricotty
http://gotujekomus.blogspot.de/2015/...ami-bobas.html Na francuskie przekaski to kroje ciasto na paski czy kwadraty, smaruje rozbeltanym jakiem i posypuje sola morska i kminkiem, albo startym serem, albo smaruje smietana, posypuje boczkiem i startym serem. Zapiekam w 200 stopniach ok. 10 minut (paluszki potrzebuja krocej niz te s serem - te drugie ok. 2-3 minuty dluzej) ---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- Cytat:
![]() pisalam o brzydki w kontekscie grzeczny/niegrzeczny - mam uczulenie na slowa: alez ten chlopczyk brzydko zrobil, to brzydkie zachowanie, jestes grzeczny/niegrzeczny - rozmawiam inaczej. Przymiotniki normalnie uzywam w mowie z M. - ale brzydki jeszcze nie bylo, nie przypominam sobie by cos bylo brzydkie, nawet pajak jest milutki i ciekawy - a komary natretne ![]() ---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ---------- Cytat:
![]() Marcel w sobote pierwszy raz bawil sie w slowotworstwo - papuga po niemiecku to Papagei, Papa to tata - no i wyszlo ze jest tez Mamagei i Kindegei (Kind dziecko)
|
||
|
|
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa
mogę z Wami zamieszkać? będę (sic!
|
|
#868 |
|
Zakorzenienie
|
Wstał o 1.30 przyszedł do mnie na kanapę przytulił i poszedł spać dalej wstał równo ze moim budzikiem o 6 45 xD no i jak tu go nie kochać.
Nawet grzecznie szedł do przedszkola |
|
|
|
#869 |
|
MBZ♥
|
Moderna świetny pokój
![]() Dzięki za przepisy ![]() Grzybów brak, pierwszy raz w tym roku nie będę mieć swoich prawdziwkow na uszka:/ ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Moderna i daj znać jak Marsell
|
|
|
|
#870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja muszę się brać za porządki u Z, może jak sprzątnę to też wrzucę jakieś foto, hehe mobilizację będę miała żeby sprzątać ![]() Po urazie głowy najważniejsze czy 1) dziecko zachowuje się normalnie 2) nie podsypia nadmiernie 3) nie wymiotuje/nie ma nudności. Trzeba bardzo zwracać na to uwagę tak do 4 doby - jak nic z tych rzeczy się nie dzieje to raczej w głowie nic się nie stało.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

)

) na szczescie po pijaku wyznala, ze w Polsce najbardziej lubi pizze, kebaba, hamburgera
Dla mnie to nowosc, bo K to taki niejadek zawsze był (i jest), wybredny jesli chodzi o jedzenie.

ja nie mam opiekacza, wiec czasami robie na sniadanie tosty francuskie, czyli chleb obtoczony w jajku, mleku i serze, usmozony na zloto na patelni 

rzytul: