Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-18, 12:24   #841
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

ano umyłam okna
szalona!!!!!!

Cytat:
z nakręconym filmikiem instruktażowym
to jako podpinka do zgody na chrzest. obok zaświadczenia, ze nie z in vitro (:brzyd al

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Z przy stole stanęła pierwszy raz sama na nózki

Cytat:

Filip rano też poszedł chętnie - powtarzał, że się "łikiend" zaczyna
hehe
Michał nie chciał iść. ale jak się dowiedział, że dziś piąteczek, to poszedł chętnie ze stwierdzeniem na ustach: "Jutro jedziemy na wycieczkę".
(jak mieliśmy samochód, to gadam do T.: "synku jutro pojedziemy albo do Rabki, albo do Zakopanego, albo do Krynicy..."
T. przerywając: "albo na plac zabaw" )

Matkooooo, ręce mi się zaraz urwą... wracam z placu objuczona jak tur. ale wszystko pachnie, wygląda (a ja zapominam, że a). nie mam auta, b). mieszkam na 4 pietrze, c). nie ma możliwości wejść na dwa razy, d). niemowlaka też jakoś muszę wnieść )
ale rany tak lubię ten czas na targu

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 13:34   #842
Moderna
Zakorzenienie

Jak ustawiacie lozko dziecka w pokoju - czy ktoras z Was ma lozko ustawione pod oknem wzdluz kaloryfera? (nie wiem dlaczego, ale tej wersji sie bardzo obawiam, a moze nieslusznie?)

My dzisiaj od rana byllismy w drodze, M. byl na profilaktyce czerniaka (w praktyce tylko po stempel na bonus z ubezpieczenia, M. sie rozplakal i nie dal sie rozebrac.. ehh.. pani doktor nawet go nie chciala dotykac - oj bedzie chyba ciezko z nim u lekarzy )

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Matkooooo, ręce mi się zaraz urwą... wracam z placu objuczona jak tur. ale wszystko pachnie, wygląda (a ja zapominam, że a). nie mam auta, b). mieszkam na 4 pietrze, c). nie ma możliwości wejść na dwa razy, d). niemowlaka też jakoś muszę wnieść )
ale rany tak lubię ten czas na targu
co pachnie? masz kucharke w domu?
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 14:07   #843
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Jak ustawiacie lozko dziecka w pokoju - czy ktoras z Was ma lozko ustawione pod oknem wzdluz kaloryfera?
tyz sie 'boje' tej opcji

Cytat:
co pachnie? masz kucharke w domu?
pachnie na targu. dojrxzałym owocem, 'glebowym pomidorem', ziemia

a teraz u mnie pachnie leczem

a kucharke zaraz bede miala moja przyjaciolka wlasnie nadjezdza (zawodowo: szef kuchni). kiedys bardzo mnie spinaly jej wizyty. spinaly kulinarnie, bo ja gotuje srednio (za to z rozmachem ) na szczescie po pijaku wyznala, ze w Polsce najbardziej lubi pizze, kebaba, hamburgera :brzyda l: i ma dosc wyfiokowanych dan

a Michal ma fazy sniadaniowe. od 1,5 miesiaca jest owsianka. albo czysta, albo z figa. naszej, na bogato owocowej, nie tknie. owoce mu przeszkadzaja, ale siemie lniane, nasiona chia nie

Stary 2015-09-18, 14:40   #844
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Fajny pomysł, te regały fajnie służyć mogą jako siedzisko.

---
Zjadła pół duzego sloiczka, rzuciła sie na banana K, zjadła prawie pół i jeszcze kawałek jego sandwicza z szynką i serem zoltym porwała Dla mnie to nowosc, bo K to taki niejadek zawsze był (i jest), wybredny jesli chodzi o jedzenie.
szkoda, ze ikea nie ma regalu na trzy pudla
dlatego zrobie malutkie siedzisko na dwa, chcialabym postawic na boku lozka, przy wyjsciu z pokoju, a przy laweczce zrobie haczyki na kurtke itp. - chociaz nie wiem, czy to sie sprawdza w ogole przy ubieraniu butow pozniej?

brawa dla Zuzi

M. tez wybredny, mimo, ze od poczatku blw - ale najazniejsze, ze je
Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Moderna my mamy to rosnące z ikei. Mi siępodoba hemneste półki też fajne.
a ktore to to rosnace?
ale to trzeba materac tez wtedy zmieniac..
Cytat:
Moja z kolei kocha jeść, lata, biega, skacze, wspina się, czyta, maluje, bawi w dom ale jak głodek się odezwie to słyszę: jestem głodna. Na podwórku już wszyscy wiedzą, że mam zapas kanapek, przekąsek itpmimo tego jest szczuplakiem, pupka jak ziarnko kawyale wyniki oki to taka Jej uroda.
hehe.. najpierw zabawa, potem jedzenie M. tez co jakies czas podlatuje do lodowki i szuka (teraz to tylko otwiera, bo mamy nowa wysoka lodowke, a wczesniej sobie sam wyjmowal na co ma ochote)
Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
Ewa po raz pierwszy u lekarza z choroba.. Na początku mówiła ze nie zrobi "aaaa" p. Dr ale pózniej doznałam szoku nawet w paszczy dała sobie zobaczyć!
brawa!
zazdroszcze tez troche, nie wiem, skad u M. taki strach, lekarz jeszcze nawet nie podejdzie, a on w ryk
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 64a8e0086226748832cb2b09069af3d1.jpg (26,3 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bb94d6cd6375211019ae7508d4ab7997.jpg (60,8 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wandgarderobe-und-sitzbank-mit-51b6025a56c99.jpg (81,7 KB, 10 załadowań)
Stary 2015-09-18, 14:55   #845
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
Jak tam Twoja znajoma Polka która poznałaś w piaskownicy? Macie kontakt?

Wiesz ze u nas tez to zauważyłam ze place puste.. W tym roku moze z 2razy dzieciaki spotkałam.. Ale tak rozmawiałam z tz i stwierdziliśmy ze teraz prawie każde dziecko ma koło domu plac, trampolinę, zjeżdżalnie i cuda na kiju wiec po co wychodzić :/ niestety ale tak bywa.. Do tego gry komputery..
Z drugiej strony moze bezpieczniej a koleżankę można zaprosić do siebie?
mamy kontakt, jak sie spotkamy nasze dzieci drzemkuja na zmiane, jej mala przed poludniem, M. po poludniu, dlatego sie mijamy..

wiekszosc dzieci to tez chyba w przedszkolu, zlobku, albo tak jak piszesz przydomowy plac zabaw
w lecie to dzieci glownie dopiero po 16 (czyli jak rodzice chyba wroca z pracy) - ale to tez garstka w zimie to bywalismy tylko my

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Moderna ja przy zupie dyniowej robie najpierw wywar warzywny+ miesko, dynie podsmazam do miekkosci dodaje do niej czosnku. Wrzucam do wywaru blenduje i do tego grzanki czosnkowe. Pycha.

A jak juz o jedzeniu gadamy, to rzuccie propozycje sniadan i kolacji, bo...U nas po wywaleniu butli i smokow ( a tylko takie metody dzialaja) maja wypije niewielka ilosc mm. I cos tam popodjada, ale wciaz niespecjalnie chce jesc- no chyba ze parowke.
dzieki, robie podobnie - wywar sie gotuje, dynia piecze w piekarniku z cebula i czosnkiem - do tego podpraze pestki slonecznika i boczek - a z przypraw chyba curry (byle nie za duzo, ostatnio zrobilam jak w przepisie i mnie nie podeszla, za duzo kurkumy)

sama mam problem - ale glownie chleb i jajecznica, owsianka, jaglana z suszonymi owocami, na wieczor najczesciej kanapki (jajko na miekko, ryba wedzona, ser), albo jak zostanie cos z obiadu (np. resztka fileta z lososia to na zimno rozsmarowuje na chlebie), albo fasolka szparagowa z buleczka zasmazana, jak mam resztke puree z ziemniakow to robie placuszki smazone na patelni.

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Musiałam skonczyć pisanie, bo mi Z przy stole stanęła pierwszy raz sama na nózki

ale chetnie je sandwicze takie robione w tym urządzeniu, na ciepło. Robie z serem, szynką, prażoną cebulką i ketchupem, ale mozliwosci sa rozne

mniam ja nie mam opiekacza, wiec czasami robie na sniadanie tosty francuskie, czyli chleb obtoczony w jajku, mleku i serze, usmozony na zloto na patelni

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
pachnie na targu. dojrxzałym owocem, 'glebowym pomidorem', ziemia

a teraz u mnie pachnie leczem
ahh rozumiem

mmhmmm robilam w tym tygodniu leczo, musiii mega pachniec

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2015-09-18 o 14:51
Stary 2015-09-18, 15:21   #846
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Wracam z kolchozu, cos mnie glowa cmi wiec zmiana pogodowa bedzie.

Dzieki za propozycje jedzeniowe. Bedziemy testowac, w zlobie je wszystko i jeszcze mowi ze glodna. A w domu dupa. Niedoble.
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 15:25   #847
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
A w domu dupa. Niedoble.
jakie to uczucie uslyszec od dziecka, ze niedobre?

Mi M. ostatnio zrobil porownanie, w jednym reku ciastko z piekarni, w drugim sernik kakaowy, ktory zrobilam - pokazuje na ciastko - smakuje, pokazuje na sernik - nie smakuje i mina cierpietnika
Stary 2015-09-18, 15:29   #848
scarlett26
Zakorzenienie

Despa, a próbujesz zaprząc małą do garów ? Z jak zrobi cokolwiek sama, choćby poukłada szynkę na pizzy, to zaraz smakuje lepiej.

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 15:31   #849
Moderna
Zakorzenienie

Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9

Despa czasami robię na kolacje tez kluski leniwe serowe, albo taka przekaska z ciasta francuskiego (robiłam wczoraj)

A na śniadanie placuszki z ricotty z malinami albo truskawkami?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 8a84ce20e3559af0f65536cc2a896895.jpg (188,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a18d197acc4b621c3c66f791624dd950.jpg (236,0 KB, 10 załadowań)

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2015-09-18 o 15:53
Stary 2015-09-18, 15:59   #850
Moderna
Zakorzenienie

Ależ mi wyszła zupa z dyni starłam trochę parmezanu i dodałam prażone pestki słonecznika (z przypraw tylko sól pieprz i odrobina chili, dynia pieczona z czosnkiem u cebula )

Wieczorem przysmaże sobie jeszcze plaster boczku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5ace13fa73093cb3efefbc090e24282c.jpg (94,7 KB, 13 załadowań)
Stary 2015-09-18, 16:33   #851
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Moderna, no nie za fajne uczucie :-(. Daj przepis na te cuda.

Scarlett, wszystko robimy razem. I owszem sprobuje,ale zeby to nazwac jedzeniem...
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 22:15   #852
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
A jak juz o jedzeniu gadamy, to rzuccie propozycje sniadan i kolacji, bo...U nas po wywaleniu butli i smokow ( a tylko takie metody dzialaja) maja wypije niewielka ilosc mm. I cos tam popodjada, ale wciaz niespecjalnie chce jesc- no chyba ze parowke.

Monika, mysle ze Jakub sie przyzwyczai, a i Tobie sie przyda odpoczynek.

A... juz kiedys mnie naszlo takie pytanie. Mamy dwojki dzieci, co robicie inaczej niz przy pierwszym.dziecku?
U nas na śniadania ostatnio tylko kanapki, ale lubi parówki, za jajkami nie przepada, kiedyś placuszki różne (z Bielucha, serka wiejskiego) lubił ale potem przestał.

Mi się bardzo przyda odpoczynek. Dziś rano bardzo płakał jak wychodziłam ale uspokoił się szybciej niż wczoraj i było troche lepiej.

Dużo robię inaczej. W szpitalu nie dawałam poic glukoza/dokarmiac mm zamiast pomocy w przystawieniu dziecka. Karmie tylko piersią mimo rad że mogłabym dać mm bo wisi na mnie, przybiera w dolnej granicy normy więc pewnie się nie najada, przy J. uległam i dokarmialam. Od początku noszę w chuście zamiast walczyć z dzieckiem i lulac na trawnikach/boiskach/itp. Chodzę z malutkim dzieckiem między ludzi. Lżej ubieram. Nie walczę (już) o spanie w łóżeczku, nawet na drzemke odruchowo odkładam ma lozko, w nocy śpi ze mną (w łóżeczku nie pamiętam kiedy spała...). Kładę na brzuchu nawet na noc. Mniej się przejmuje. Mniej się bawię z Dominika. Reszta w planach: rozszerzanie diety po 6 mcach albo i później, blw jeśli usiądzie w miarę szybko, gluten późno.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 23:38   #853
Sorceresss
Wtajemniczenie

Moderna, jak robisz placuszki z malinkami? wyglądają na pyszne.

Pani, tez uwielbiam targi. Może za te babulinki od których kupuję produkty. A dziś mi się humor poprawił bo w drogerii targowej (taka, w której samej kolorowki jest z 20marek) znalazlam żel do mycia buzi z bialego jelenia z probiotykiem. Widziałam je tylko w sklepie internetowym. A tu niespodzianka.
A w ogóle to w tej drogerii Fi zawsze robi za żebraka. Bo ja sobie oglądam kosmetyki, a on rozczula Pani sprzedające swoim: a może takie cienie? a może taki lakier? I Panie mu dają zawsze kulkę do kąpieli. A dzisiaj, jak dostał słój z kulkami, żeby sobie wybrał to się zaczęło: a może zieloną? a może jeszcze żółtą, pomarańczową... i wygrzebał trzy. Poprosiłam babeczkę, żeby doliczyła te kulki ale na paragonie ich nie miałam ostatecznie Szkoda, że tak w spożywczakach się nie da - byłaby niezła oszczędność na jedzeniu jakbyśmy z każdego coś wynosili za free

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2015-09-19 o 00:01
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 07:37   #854
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna, jak robisz placuszki z malinkami? wyglądają na pyszne.

Pani, tez uwielbiam targi. Może za te babulinki od których kupuję produkty. A dziś mi się humor poprawił bo w drogerii targowej (taka, w której samej kolorowki jest z 20marek) znalazlam żel do mycia buzi z bialego jelenia z probiotykiem. Widziałam je tylko w sklepie internetowym. A tu niespodzianka.
A w ogóle to w tej drogerii Fi zawsze robi za żebraka. Bo ja sobie oglądam kosmetyki, a on rozczula Pani sprzedające swoim: a może takie cienie? a może taki lakier? I Panie mu dają zawsze kulkę do kąpieli. A dzisiaj, jak dostał słój z kulkami, żeby sobie wybrał to się zaczęło: a może zieloną? a może jeszcze żółtą, pomarańczową... i wygrzebał trzy. Poprosiłam babeczkę, żeby doliczyła te kulki ale na paragonie ich nie miałam ostatecznie Szkoda, że tak w spożywczakach się nie da - byłaby niezła oszczędność na jedzeniu jakbyśmy z każdego coś wynosili za free
Hehhehe, skąś to znam - Z i nasz biobazarek - jeżdzę tam w tej chwili głownie po maliny, a ta codzień sie pyta czy po malinki jedziemy, szaleje za malinami po prostu. Raz babka nie miała i cos tam mówiła, ze pogoda nie taka i wsystkie na soki poszła - Z była zrozpaczona, dostała soku gratis. Za tydzień przyjechaliśmy i kolejka do tych malin - Z jak je zobaczyła to piać z zachwytu zaczęła - malinki! Malinki! Babka jej dała gratis całe pudełko, Z nosiła jak skarb i pilnowała się zeby mnie nie zgubić w tłumie. A ostatnio przy każdym straganie zaczyna deklamować czesci "na straganie" w zależności od tego jakie warzywo zobaczy. Ostatnio dostała wielka pietruche gratis hehehhe powinnam jakiś wierszyk o łososiu znaleźć

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-09-19, 10:41   #855
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Ależ mi wyszła zupa z dyni starłam trochę parmezanu i dodałam prażone pestki słonecznika (z przypraw tylko sól pieprz i odrobina chili, dynia pieczona z czosnkiem u cebula )

Wieczorem przysmaże sobie jeszcze plaster boczku

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Chodzę z malutkim dzieckiem między ludzi. Lżej ubieram. Nie walczę (już) o spanie w łóżeczku, nawet na drzemke odruchowo odkładam ma lozko, w nocy śpi ze mną (w łóżeczku nie pamiętam kiedy spała...). Kładę na brzuchu nawet na noc. Mniej się przejmuje. Mniej się bawię z Dominika. Reszta w planach: rozszerzanie diety po 6 mcach albo i później, blw jeśli usiądzie w miarę szybko, gluten późno.
podobnie

Kasia, jak Miluś? Już w domku??

----
Jakie cuuudne trzewiki dla dziewczynek http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0291499001.html
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 18:46   #856
monicca1989
Zakorzenienie

Moderna ostatnio pytałaś czym się różni ombre od sombre. Jakieś pół roku temu robiłam ombre. A dzisiaj sombre na co mnie namówiła Fryzjerka, bo jechalam z zamiarem zrobienia refleksów lub dalej ombre tylko wyżej zacząć rozjaśnienie bo podcinałam 10cm. Kiedy zapytała czym się różni wytłumaczyła to tak, że ombre ma mocniejsze przejścia, są dosyć widoczne. Natomiast sombre jest delikatniejszą wersją i przejścia nie rzucają się tak w oczy.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 14:20   #857
scarlett26
Zakorzenienie

Ale weekendowe pustki, chłop w robocie, ja sama z Z, jakiś senny ten dzień strasznie, nic mi się nie chce...

Powinnam robić remanenty we wszystkim w domu, tylko najgorsze jest a) zrobić tego plan b) ruszyć d i się go trzymać. Finał taki, że wciąż wyciągam jakieś graty i się pozbywam, ale nic nie jest skończone zupełnie i finał taki, że mam tylko wrażenie zmarnowanego czasu Oliwka, kiedy poradnik napiszesz jak żyć?!?!?

Nestelle gdzie się podziewasz i co robisz?!?!?

Z nagle urosła :brzyda l: byłam z nią w H&Mie i ściągnęła z wieszaka rajty, że ona to chce ponieważ nie pamiętałam nawet kiedy ostatnio kupiłam, to stwierdziłam, że czas najwyższy wszak zimno będzie kiedyś. Rajty na 92.... Dziś z braku wyprasowanych legginsów wsadziłam ją w rajty i dobre Na noc z braku wyprasowanych piżam włożyłam jej bodziaka i dekolt do pępka bodziaków już chyba więcej nie kupię, odważyłam się jakiś czas temu i mimo pampka bez bodziaka nic faktycznie nie wylatuje... Czas na porządki w garderobie Z i zakupy

Prasowanie odkładam w nieskończoność, bo fizycznie nie mam na to siły powinnam się zmusić, bo góra już wieeeelka

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-09-20, 14:24   #858
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Ale weekendowe pustki, chłop w robocie, ja sama z Z, jakiś senny ten dzień strasznie, nic mi się nie chce...

Powinnam robić remanenty we wszystkim w domu, tylko najgorsze jest a) zrobić tego plan b) ruszyć d i się go trzymać. Finał taki, że wciąż wyciągam jakieś graty i się pozbywam, ale nic nie jest skończone zupełnie i finał taki, że mam tylko wrażenie zmarnowanego czasu Oliwka, kiedy poradnik napiszesz jak żyć?!?!?

Nestelle gdzie się podziewasz i co robisz?!?!?

Z nagle urosła :brzyda l: byłam z nią w H&Mie i ściągnęła z wieszaka rajty, że ona to chce ponieważ nie pamiętałam nawet kiedy ostatnio kupiłam, to stwierdziłam, że czas najwyższy wszak zimno będzie kiedyś. Rajty na 92.... Dziś z braku wyprasowanych legginsów wsadziłam ją w rajty i dobre Na noc z braku wyprasowanych piżam włożyłam jej bodziaka i dekolt do pępka bodziaków już chyba więcej nie kupię, odważyłam się jakiś czas temu i mimo pampka bez bodziaka nic faktycznie nie wylatuje... Czas na porządki w garderobie Z i zakupy

Prasowanie odkładam w nieskończoność, bo fizycznie nie mam na to siły powinnam się zmusić, bo góra już wieeeelka
my jakoś wiosną porzuciliśmy bodziaki. prasowania mam masakryczną stertę. od wtorku, jak wróciliśmy znad morza nawet nie liczę ile razy pralka chodziła a nawet połowa ciuchów nie widziała jeszcze żelazka
Stary 2015-09-20, 14:33   #859
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
my jakoś wiosną porzuciliśmy bodziaki. prasowania mam masakryczną stertę. od wtorku, jak wróciliśmy znad morza nawet nie liczę ile razy pralka chodziła a nawet połowa ciuchów nie widziała jeszcze żelazka
Mi się marzy kilka rzeczy do domu - ale w sumie z 5 tysi bym na nie potrzebowała m.in. dobre żelazko z jakąś stacją parową, jakiś philips elite mógłby być - ale drogie jak cholera pioruństwo - ale przy moich dolegliwościach neurologicznych różnych coraz bardziej wkurza mnie dźwiganie żelazka + tej wody w nim....

U mnie limitem prania są 2 suszarki - jak coś tam wisi, no to dalej nie mam jak prać, bo nie mam gdzie powiesić, kupiłabym trzecią, ale już mi się do szafy nie zmieści...

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-09-20, 15:42   #860
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Hej hej żyjemy i mamy się o dziwo dobrze. Emilian od dobrych 3dni w ogóle nie kaszle co jest sukcesem jak dla mnie. Ale za to zrobił się z niego diabeł wcielony - wczoraj tak mnie zdziwił ogonem od dinozaura ze rozciol mi policzek pod okiem dobrze ze nie oko wiec na urodzinowa imprezę szłam w pełnym makijażu a i tak się ukryć nie dało eh. Co jeszcze prawie spać juz w dzień nie chce dziś niby robił podchody 8 razy do spania ale nie usnol w końcu wsadził w wózek i se myślę zejdą jakieś 2km do Turków to se chociaż słoneczko kupie i co 2min i dziecko mi spało xD za jakieś 30min będę w domu to się obiad ugotuje i max o 20 do kapania i spania.
W pracy jak w pracy masakra dalej ale cóż z braku laku dobry i taki kit - choć już mnie z 3 źródeł doszły słuchy ze szef od stycznia bd przejmował także drugiego burger na centrum wiec może jeśli on bd tez tam szefem to wnkoncu się opamiętania i dan więcej mi godzin bo ja tam mogę na 2 zakłady robić bo to przecież to samo 3dni na bustasjona 2dni tam wszędzie po 5h i juz tygodniowo wychodzi 25h miesięcznie 100 i jak dla mnie gitesik. Na razie czekam z utęsknieniem na moja mamę ale to dopiero jeszcze min 3 tygodnie jak przyleci to coś tam może w listopadzie ruszy ( szczególnie ze za listopad jest wyplace połowa odatku wiec przy dobrych wiatraczki nawet ze 5tus można dostać więcej )
Co do sprzątania ja juz nawet nie sprzątam zabawki leżą gdzie upadły ew jak mam jakiś przyplyw energii to rodzinkę do pudeł bo odkupił am od znajomej półkę z ikea z wsuwanymi pudłami - no i dziś odkurzanie zymalm odlotem standard w niedziele ale to akurat trzeba robić hehe.
I zamówiłam dla młodego duplo duże pudlo standardowych klocków - bo było 70%taniej jeszcze tylko ta zielona podkładkę musze kupić i se bd młodzian budował

Eh wyszedł mi emblemat jak nic to tyle
Zdrowia wszystkim

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 20:42   #861
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Mi się marzy kilka rzeczy do domu - ale w sumie z 5 tysi bym na nie potrzebowała m.in. dobre żelazko z jakąś stacją parową, jakiś philips elite mógłby być - ale drogie jak cholera pioruństwo - ale przy moich dolegliwościach neurologicznych różnych coraz bardziej wkurza mnie dźwiganie żelazka + tej wody w nim....

U mnie limitem prania są 2 suszarki - jak coś tam wisi, no to dalej nie mam jak prać, bo nie mam gdzie powiesić, kupiłabym trzecią, ale już mi się do szafy nie zmieści...
Też mam 2 suszarki. Teraz jak ciepłej było tak szybko schlo że pralam i pralam... Tylko z prasowaniem tak dobrze nie idzie..
Stary 2015-09-20, 21:26   #862
BYou
MBZ♥

Moderna bo ciągle zapominam, pisałaś, że Marssell nie zna np słowa brzydki-jakbyś czytała Mu o brzydkim kaczątku jakbyś wytłumaczyła/zamieniła słowo?

Scarlett, ja mam jedną domową suszarkę i chyba czas pomyśleć o kolejnej
Prasować uwielbiam, odstresowuje mnie, najczęściej wieczorami, przy Zosi czasem ale to jak lepi czy maluje farbkami.
Moja też wyrosła.

Demeter fajne te botki
dla Zuuuu

Moderna
Może miał po prostu taki dzień
A rosnące łóżka to mają dokładane kolejne części materacaZOsia ma to:http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S29123958/

Pani u mnie jutro leczo

Kto pytał o śniadania/kolacje? u nas omlety, jajecznica, owsianki, jaglanki, twarożek z dodatkami, tosty, placuszki, szwedzki stół: np kabanoski albo paróweczki plus warzywa i sery, naleśniki

Kasia oby sięudało z pracą

Monika, a gdze śpi Jakub?

Byliśmy na grzybachale za sucho:/niestety.
Wczoraj pojechaliśmy się powłóczyć i na kulki i na obiad. W restauracji był troszkęmłodszy chłopczyk i kursował między stolikamiZosiek nagle: Mamuś czemu ja nie biegam tylko siedzę

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 21:28   #863
kasia86bgo
Zakorzenienie

Moje dziecko śpi od 15 nawet nie wchodzę do sypialni walne się do spania w saloniesalonie na kanapie

Stary 2015-09-21, 07:00   #864
Moderna
Zakorzenienie

W sobote bylismy w ikei i kupilam te regaly na ksiazki, fajnie wyszlo M. z checia siega po ksiazki

Wczoraj wieczorem Marcel spadl ze schodow
Wychodzilismy na nocny spacer (lubi spacery po ciemku), ja ubieralam buty, on stal na schodach i nagle odwrocil sie, jakos potknal i trach spadl na dol
Ma obity tylko luk brwiowy, nie wiem, jak wyglada po nocy - moze lekarz bedzie potrzebny na kontrole.
Stal metr ode mnie, a ja nie moglam nic zrobic

Wstawie zdjecia, jak wyglada pokoj M.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11998047_10205067996675456_1411965863_n.jpg (69,2 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12006902_10205067997115467_912623637_o.jpg (73,6 KB, 39 załadowań)
Stary 2015-09-21, 07:10   #865
Moderna
Zakorzenienie

Despa placuszki z ricotty
http://gotujekomus.blogspot.de/2015/...ami-bobas.html

Na francuskie przekaski to kroje ciasto na paski czy kwadraty, smaruje rozbeltanym jakiem i posypuje sola morska i kminkiem, albo startym serem, albo smaruje smietana, posypuje boczkiem i startym serem. Zapiekam w 200 stopniach ok. 10 minut (paluszki potrzebuja krocej niz te s serem - te drugie ok. 2-3 minuty dluzej)

---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

Cytat:
Moderna bo ciągle zapominam, pisałaś, że Marssell nie zna np słowa brzydki-jakbyś czytała Mu o brzydkim kaczątku jakbyś wytłumaczyła/zamieniła słowo?
hehe.. nigdy nie robilam sobie takiej rozkminki
pisalam o brzydki w kontekscie grzeczny/niegrzeczny - mam uczulenie na slowa: alez ten chlopczyk brzydko zrobil, to brzydkie zachowanie, jestes grzeczny/niegrzeczny - rozmawiam inaczej.

Przymiotniki normalnie uzywam w mowie z M. - ale brzydki jeszcze nie bylo, nie przypominam sobie by cos bylo brzydkie, nawet pajak jest milutki i ciekawy - a komary natretne

---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ----------

Cytat:
Wczoraj pojechaliśmy się powłóczyć i na kulki i na obiad. W restauracji był troszkęmłodszy chłopczyk i kursował między stolikamiZosiek nagle: Mamuś czemu ja nie biegam tylko siedzę
czyli co, grzybow nie ma?

Marcel w sobote pierwszy raz bawil sie w slowotworstwo - papuga po niemiecku to Papagei, Papa to tata - no i wyszlo ze jest tez Mamagei i Kindegei (Kind dziecko)
Stary 2015-09-21, 07:25   #866
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:

Scarlett, ja mam jedną domową suszarkę i chyba czas pomyśleć o kolejnej
Prasować uwielbiam, odstresowuje mnie, najczęściej wieczorami, przy Zosi czasem ale to jak lepi czy maluje farbkami.
Moja też wyrosła.

Demeter fajne te botki
dla Zuuuu

Moderna
Może miał po prostu taki dzieńrzytul:
A rosnące łóżka to mają dokładane kolejne części materacaZOsia ma to:http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S29123958/

Pani u mnie jutro leczo

Kto pytał o śniadania/kolacje? u nas omlety, jajecznica, owsianki, jaglanki, twarożek z dodatkami, tosty, placuszki, szwedzki stół: np kabanoski albo paróweczki plus warzywa i sery, naleśniki

Kasia oby sięudało z pracą

Monika, a gdze śpi Jakub?

Bytu - Jakub śpi w łóżeczku turystycznym, w drugim pokoju a tż tam na wersalce. Jak Dominika będzie lepiej spała w nocy kupimy mu łóżko do sypialni. Na pokój dziecięcy nie mamy warunków póki co.
Stary 2015-09-21, 09:19   #867
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

Wstawie zdjecia, jak wyglada pokoj M.
aaaa:lo ve:!
mogę z Wami zamieszkać? będę (sic!) grzeczna!!!!!!

Stary 2015-09-21, 09:33   #868
kasia86bgo
Zakorzenienie

Wstał o 1.30 przyszedł do mnie na kanapę przytulił i poszedł spać dalej wstał równo ze moim budzikiem o 6 45 xD no i jak tu go nie kochać.
Nawet grzecznie szedł do przedszkola

Stary 2015-09-21, 09:36   #869
BYou
MBZ♥

Moderna świetny pokój
Dzięki za przepisy
Grzybów brak, pierwszy raz w tym roku nie będę mieć swoich prawdziwkow na uszka:/

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Moderna i daj znać jak Marsell

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 10:07   #870
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna świetny pokój
Dzięki za przepisy
Grzybów brak, pierwszy raz w tym roku nie będę mieć swoich prawdziwkow na uszka:/

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Moderna i daj znać jak Marsell
BYou ja liczę na to, że jeszcze grzyby będą....

Ja muszę się brać za porządki u Z, może jak sprzątnę to też wrzucę jakieś foto, hehe mobilizację będę miała żeby sprzątać

Po urazie głowy najważniejsze czy 1) dziecko zachowuje się normalnie 2) nie podsypia nadmiernie 3) nie wymiotuje/nie ma nudności. Trzeba bardzo zwracać na to uwagę tak do 4 doby - jak nic z tych rzeczy się nie dzieje to raczej w głowie nic się nie stało.

- 45/2019 (9833 strony)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości